Last news in Fakti

30 Юли, 2022 16:00 18 172 104

Слави Трифонов свали Борисов, но не допусна никой да го замести

  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • предсрочни избори-
  • бсп-
  • демократична българия-
  • продължаваме промяната-
  • тошко йорданов

България се върна там, където беше преди година и половина

Слави Трифонов свали Борисов, но не допусна никой да го замести - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Десислава Димитрова за "Свободна Европа":

Той влезе в политиката, за да свали от власт Бойко Борисов. И успя да го направи. Въпросът е защо сега сам слага край на усилията за следваща стъпка - България да може да се управлява и от друг.

"Ние сме лошите в страшния филм, тъй пожела си съдбата. Мъжки момчета сме, знаем сами - лоши ще бъдем докрай!", пееше Слави Трифонов, докато беше шоумен. Сега направи същото - избра си съдбата да бъде лошият и в страшния филм на българската политика.

Първо искаше да "изчегърта" ГЕРБ, победи ги на избори и ги извади от властта с помощта на съюзници. Но после разтури три парламента и не допусна някой да замести Борисов и партията му. Накрая дойдоха прогнозите за предстоящите избори - ГЕРБ може отново да стане първа политическа сила, а партията на Трифонов да остане извън парламента. Наесен се очаква ново Народно събрание, което още по-трудно от сегашното да излъчи правителство. Ето каква беше ролята на Слави Трифонов, за да се стигне дотук.

Началото

В началото бяха редовните избори през април 2021 г. Те бяха белязани от появата на нова партия - "Има такъв народ" (ИТН). Опитите за нейното създаване са още от 2019 г., когато името ѝ е "Няма такава държава". Но съдът не допуска регистрацията. В началото на 2021 нейният създател Слави Трифонов твърдеше, че иска да промени модела "ГЕРБ", прокарвайки идеите от неуспелия референдум, който по-рано беше организирал - за въвеждане на мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

След дългото управление на Бойко Борисов резултатът на новата партия беше впечатляващ - тя се нареди на второ място (със 17,4%) след ГЕРБ (25,8%) и изпревари БСП. "Приоритетът на партията остава изтриване и изчегъртване на това, което направи ГЕРБ, с всякакви законови средства. Направеното от тях е немислимо, невъобразимо, недопустимо", каза тогава Трифонов. Но това нямаше как да се случи в 45-ото Народно събрание. Неговият живот се оказа твърде кратък, след като поставената в изолация от всички ГЕРБ не можа да състави правителство, а ИТН и БСП върнаха втория и третия мандат. Така този парламент се превърна в първия, който не успява да излъчи кабинет. Последва единственото възможно - президентът Румен Радев назначи служебно правителство.

Първият предсрочен вот

На предсрочните избори на 11 юли партията на Слави Трифонов постигна своя връх, като спечели 24,08% от гласовете и изпревари макар и с малко ГЕРБ-СДС (23,51%). Победата не донесе на ИТН мнозинство в парламента, но Трифонов без никакви консултации с потенциалните си партньори предложи самостоятелно правителство. Направи го в монолог по телевизията си "7/8". Така практически постави условие на останалите партии - или подкрепа, или нови избори.

Той се аргументира с това, че през последните години думата "коалиция" се е превърнала в мръсна дума и няма да участва в договорки. "Нашето предложение за правителство не е нито на Борисов, нито на Доган. Напротив. Борисов и Доган са едно неприятно минало и ИТН ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел. Моделът, в който някой от двамата е инструментът, разпределящ порциите. Някои не са разбрали - ИТН не предлага порции", допълни Слави Трифонов.

Тогава имаше две парламентарни сили, които ИТН сочеше като свои евентуални партньори - "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се! Мутри, вън!" И двете казаха, че биха подкрепили кабинет на малцинството само срещу ясно разписани приоритети. След няколко напрегнати дни стана ясно, че ИТН намира за очевидни общите приоритети и отхвърля нуждата от разговори за тях. Появи се първият пример за това - потенциалните партньори са съгласни, че трябва да се проведе съдебна реформа, но ИТН не вижда смисъл да обсъжда как точно да се извърши тя.

Вместо това на преден план излезе друг въпрос, на който Слави Трифонов посвети време и усилие - да изяснява в детайли и да представя като нередност самия факт, че дадена политическа среща е търсена или е провеждана. Трите формации нямаха нужното мнозинство. След като никой не искаше да се съюзява с ГЕРБ и ДПС, в парламента оставаше само БСП, която също постави условия. Но от ИТН категорично отказваха да водят разговори с "партия на статуквото".

Двата проектокабинета на Трифонов

В неочакваното си изявление Трифонов каза, че издига за премиер бившия вицепремиер от НДСВ Николай Василев. После съобщи, че е поканил "трима успешни министри от служебния кабинет" - Кирил Петков (тогава министър на икономиката), Асен Василев (на финансите) и Николай Денков (на образованието). Но те са отказали. На този етап за пръв и последен път Слави Трифонов отстъпи по въпрос на кадровия подбор. Това стана, след като никой не прие положително номинацията на Николай Василев, който преди години беше част от правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев.

Масово отхвърляна беше и кандидатурата на адвоката и преподавател по конституционно право Петър Илиев за правосъден министър. Илиев събуди интерес с неясни елементи от биографията си, скандализира хората с арогантно телевизионно интервю, беше уличен в плагиатство и накрая напусна Софийския университет, докато течеше процедура по уволнението му. Лидерът на ИТН не оттегли кандидатурата му, дори се оказа, че го е обмислял за кандидат премиер, а при втората си идея за кабинет го посочи за вътрешен министър. Петър Илиев е правил про боно юридически консултации за референдума на Слави Трифонов. В последния момент, предвид всеобщото неодобрение, все пак той излъчи за министър-председател непознатия депутат Петър Николов - доктор по философия на правото и мениджър, участвал в кастингите за политици на "Шоуто на Слави". Николов получи и върна на президента изпълнен мандат с второто проектоправителство.

Първи "Изправи се.БГ! Ние идваме!“, а веднага след това и ДБ обявиха, че няма да го подкрепят заради пълния отказ на Трифонов да преговаря за състава му и да извади от него Петър Илиев. БСП също заявиха, че не биха дали подкрепата си, ако той не бъде оттеглен. Лидерът на ИТН отказа да приеме тези условия и на 10-ти август съобщи, че ИТН изобщо няма да внесе проектокабинета за гласуване. Съответно и ГЕРБ, и БСП върнаха мандата. И това беше краят и на краткото 46-о Народно събрание.

Президентът трябваше да насрочи избори 2 в 1 - президентски и парламентарни, за 14-ти ноември, и да назначи второ служебно правителство. Този път без Кирил Петков и Асен Василев, които обявиха, че създават свой политически проект - "Продължаваме промяната" (ПП), който "ще постига леви резултати с десни политики". Те на свой ред поднесоха неочаквана изненада, измествайки от първото място Слави Трифонов, чиято популярност рязко спадна. Двамата млади политици спечелиха 25,67% от гласовете, а ГЕРБ-СДС останаха втори с по-голямо отстояние отпреди и получиха 22,74%. Докато ИТН се срина до 9,52%.

Най-после редовен кабинет

След дълги и сложни преговори, в които партията на Слави Трифонов отново беше основната пречка, от третия опит беше съставено правителство. Управлението пое невиждана до този момент в България четворна коалиция, белязана от компромиси - ПП, БСП, ДБ и ИТН. През декември Кирил Петков стана премиер. Разпределението между партньорите отреди на ИТН 4 министерства. Само 6 месеца по-късно Трифонов оттегли своите министри. В поредно видеообръщение той съобщи, че доброволно излиза от управлението.

"От днес слагам край на тази коалиция и на тази агония", каза Трифонов. И се мотивира така: "Причините, поради които тази коалиция не работи и поради които ние нямаме място в нея са две – Македония и фактът, че в държавата вече няма пари". Той каза още, че Кирил Петков и Асен Василев не се справят, поради което коалицията не работи. По думите му "премиерът взима самосиндикални решения и води различна политика спрямо Северна Македония от тази на българския парламент и външно министерство". А финансовият министър харчи "всичките пари“ на държавата еднолично и експериментира с тях. "Никой няма право да ги харчи, както намери за добре и да прави каквото си иска, ако ще не да е завършил „Харвард“, а да е завършил междугалактическия институт“, каза още Трифонов.

ГЕРБ моментално се възползва от разпада на коалицията и внесе вот на недоверие. За първи път в най-новата история на страната той беше успешен - правителството беше свалено. ИТН гласува срещу доскорошните си партньори. Така рулетката отново се завъртя. ПП не успя да привлече гласове, а ГЕРБ дори не опита. След това за трети път Румен Радев даде третия мандат на БСП, въпреки видимия си конфликт с лидерката на партията Корнелия Нинова. Тук просветна лъч надежда за редовно правителство. ИТН се включи в преговорите, макар и с кадрови условия.

Краят

И точно на финалната права, пак неочаквано, на 22 юли, петък, Слави Трифонов съобщи, че ИТН няма да води повече разговори за съставянето на кабинет, няма да подкрепи правителство с мандат на БСП и иска да се проведат предсрочни избори. Повод за това стана изтекъл малко преди това запис от среща на парламентарната група на ДБ в Народното събрание, която се оказа проведена при включени микрофони. В нея Слави Трифонов беше усетил обида от отношението на ДБ към ИТН, макар че в срещата бяха повторени думи и мисли, многократно излагани публично.

Дочутият разговор беше представен като нередност по същия начин, по който миналото лято бяха представяни опитите за водене на обичайни за политиката срещи. Обвиненията породиха оправдания, задочният диалог преля от всички медии, оставяйки на публиката горчивия вкус от всички политици, а не само от някои. Опитите да се напомни за кризите, войната, важните решения за взимане, бяха удавени в изясняване на лични отношения. А България се върна там, където беше преди година и половина - с образа на ГЕРБ като неизместена от никого сила.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Румен

    78 20 Отговор
    Инвалид за пенсия. МАФИОТ. ДОН ПЛЕЗЛЬО

    Коментиран от #56

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Главчо

    91 23 Отговор
    Не разбра, че политика се прави в парламента, в министерствата. На светло. Публично. А не от кирливия диван, на който се въргаля денонощно.

    Коментиран от #11, #30, #37, #49

  • 6 Нищо

    74 18 Отговор
    освен гащите си не е свалил ! Позор пълен е сламения човек !
  • 7 Българка

    79 37 Отговор
    Слави Трифонов започна кариерата си като мутра и до днес се държи като мутра. Той не просто не позволява никой да замени Борисов, то осребри разрухата на всеки опит за върховенство на закона и правосъдие за шайката на Борисов. В момента и Слави и Борисов са част от едно ОПГ

    Коментиран от #20, #87

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ми не точно

    38 63 Отговор
    България не се е върнала там, където беше преди година и половина. Напротив, върви напред - соросо- американските партии ПП и ДБ отиват в небитието, а български партии работещи за България като Възраждане ще вкарат повече депутати в парламента.

    Коментиран от #75, #76

  • 11 Продажна червена измет

    36 22 Отговор

    До коментар #5 от "Главчо":

    По точно, го въргалят на дивана с кожените мечове

    Коментиран от #43

  • 12 Перник

    66 14 Отговор
    Няма страшно народа ще го сложи на място
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тошко

    63 15 Отговор
    Дългия се има за много велик

    Коментиран от #54

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бойко

    48 16 Отговор
    Има Такива Невестулки само за пачки
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Възраждане - Николай Дренчев ПОДКРЕПИ

    29 11 Отговор
    Полетите от Безмер на НАТОвски разузнавателен самолет. Той ОСПОРИ само Сумата отпусната по неговото обезпечаване. Николай Дренчев - бивш летец ПОДКРЕПИ покупката за F 16 а това означава ЗАКРЕПОСТЯВАНЕ за Боеприпаси, части, ремонти, обслужване, оборудване КОЕТО не е по нашият МАСРАФ ! Ние сме СЛАБА КРАВА , кой ще плаща такива пари. Колко струва една ракета ? Той - Николай и Коцето мълчат а иначе УСТИТЕ им неможеш им затвори ! " Възраждане " ще се окаже " ИЗРАЖДАНЕ " ! Тъй го чувствам аз !
  • 22 Милена

    57 22 Отговор
    Кога Слави Трифонов е свалил Бойко Борисов, че нещо не се сещам, ГЕРБ и Борисов беше свален от Продължаваме Промяната и от едно изказване на президента: ,,Мутри вън,, , а не от Трифонов

    Коментиран от #25, #39, #42, #62

  • 23 Тома

    34 3 Отговор
    Винаги има човек и партия който лъже народа си за да го окраде цели 33 години
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГРЕШИШ

    35 8 Отговор

    До коментар #22 от "Милена":

    Калинките на боко още са на власт. Доказателство за това е случващото се в МРРБ - по пътищата нищо ново, както и в МВР. И шляви има вина, барабар с марионетката си министър, но и ПП имат вина за МВР.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Начо

    42 10 Отговор
    Слави свали себе си не модела

    Коментиран от #45

  • 29 7.62

    36 11 Отговор
    Кого ще има предизборен митинг на итн ? С участието на слави , тошко , балабанов ? Да им се порадваме и ние както дпс им се изкефиха !!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ИТН къса клечка

    34 15 Отговор
    итн изгоря за нула време.Славчу офшьорката съ изложи!

    Коментиран от #41

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Лъжа

    47 14 Отговор
    Борисов го свалиха деветмесечните национални протести, в които никой от ИТН не участва. Бяха изпратили само едно телешкоглаво репортерче, което да дразни и провокира протестиращите.

    Коментиран от #65

  • 35 Дългуч с къс маркуч

    37 14 Отговор
    Нито ред, нито дума в историята за има такъв народ! Пълно забвение!

    Коментиран от #47

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Фалшив герой

    26 5 Отговор
    Тодор Колев.
  • 39 неееееееее

    25 5 Отговор

    До коментар #22 от "Милена":

    ТИ ДАНЕ МИСЛИШ ХОРАТА ЗА СЛАБОПАМЕТНИ????
  • 40 Верно ли

    14 1 Отговор
    И що да "оставя", като те замстниците същите, че даже и по-вредни!
  • 41 неееееееее

    22 14 Отговор

    До коментар #32 от "ИТН къса клечка":

    СЛАВИ НЕ Е ИЗГОРЯЛ!!! ИЗГОРЯХТЕ ВИЕ ГЕРБАВИТЕ!!!! ....ТОТАЛНО!!!!
  • 42 Верно ли

    25 5 Отговор

    До коментар #22 от "Милена":

    Я па я тая? Чие беше първото правителство, дето Славуцата сам си го разтури? Иди си прегледай паметта, че е сдала багажа май, май!
  • 43 Баууууу

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Продажна червена измет":

    За що мислиш че всички правят като тебе??

    Коментиран от #67

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пачо

    11 10 Отговор

    До коментар #28 от "Начо":

    Винаги е бил себе си ,за разлика от тебе!!
  • 46 Анонимен

    9 7 Отговор
    Всички заедно са. Имат си зад тях хора, и каквото им кажат изпълняват. Като не ви изнася преди 15 г да сте били напуснали България. От работа не се умира, умира се от тежки думи в Бг. Много гинеколози, Анна, наши приятели си отидиоха без време, баща им бе известен адвокат, живееха в центъра на града и от 27 г живее бизнесмена орхан, майстор на мебели. Наследил занаята от баща си на село. Който има занаят, гръб, пари ще живее, който няма до когато оцелее. Излишни са коментарите.
  • 47 селянин

    17 11 Отговор

    До коментар #35 от "Дългуч с къс маркуч":

    Те не са още в Историята! ВИЕ СТЕ ИСТОРИЯ БРЕ ГЕРБАВ!!
  • 48 Един човек

    23 15 Отговор
    Без морал,без достойнство,незнаещ какво иска.За два месеца се срина под кота НУЛА.И той и ФАЛШИВАТА Му партия.

    Коментиран от #50, #51, #52, #53

  • 49 Друг

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Главчо":

    И какво ти разбира главата от политика, та даже и съвети се опитваш да даваш>??
  • 50 Верно ли

    16 12 Отговор

    До коментар #48 от "Един човек":

    Оооо, да, разбира се! Другите много "морално" предадоха българския интерес за СРМ, па и "морално" продаваха не на укрите оръжия, а??? Не казвам, че Слави е морален, но в сравнение с Бойко и неофашките от десно, направо бледнее!
  • 51 онзи

    12 7 Отговор

    До коментар #48 от "Един човек":

    И кой го казва? Този, който изобщо не е на ясно какво е достойнство и морал?!?
  • 52 Баууууу

    4 5 Отговор

    До коментар #48 от "Един човек":

    СЪНОВИДЕНИЯ , МЕЧТИ ,БЛЯНОВЕЕ ,ХАЛЮЦИНАЦИИ......ДРУГАДЕ!! НЕ ТУКА!!
  • 53 Дааааааа

    10 10 Отговор

    До коментар #48 от "Един човек":

    Той много добре знае какво иска,но ти едва ли знаеш какво искаш да кажеш с това което си написал??

    Коментиран от #55

  • 54 Друг

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Тошко":

    Има защо! Не без основание, за разлика от тебе!!
  • 55 Октомври

    15 2 Отговор

    До коментар #53 от "Дааааааа":

    Ще разбереш какво иска СУВЕРЕНА.
  • 56 А неее бе

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    И кой го казва? дон лизльо ли?
  • 57 Жоро

    19 9 Отговор
    Еми със сигурност не искаме да караме на президентски управления. Това президентска република ли е вече? Мерси Славчо. Трети избори подред заради теб и твоите клоуни с бързо растящите коси.
  • 58 Гост

    13 14 Отговор
    Платена Европа прави анализи. Смехххх. Защото не ви ходи по соросоидният г..з, затова отвсякъде плюете ИТН.

    ЕДИНСВЕНАТА ПАРТИЯ, КОЯТО НЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПОСОЛСТВА ...
  • 59 5577

    17 17 Отговор
    България не е там където е била преди година и половина, защото тогава си мислехме че ПП могат да управляват. Сега сме поумнели вече. Стана ясно че сглупихме, като сринахме собствения си жизнен стандарт.. лъжци и крадци не ни трябват.. такова чудо от тройната коалиция не бяхме виждали.
  • 60 Голям страх от ИТН

    15 12 Отговор
    А те просто мразят лицемерието и лъжата! Мафията се брани от неподкупни и достойни хора, с лъжа, внушения и пропаганда!
  • 61 Войводата

    18 11 Отговор
    Той Слави Трифонов свали и Жан Виденов, Бойко Борисов а Сега Кирчо и кокорчо го отнесоха. Като крадат и управляват тоталитарно както Боко тиквата без да се допуска коалицията да реши а не да летиш и да правиш договори без да питаш партньори и парламента.
  • 62 Истина

    19 10 Отговор

    До коментар #22 от "Милена":

    ПП изобщо не съществуваха, когато Бойко падна. Падна заради Слави Трифонов и президента с "мутри вън". И абсолютно всички трябва да направим така, че никой да не замести Бойко! А ПП започнаха да използват прийомите и структурата оставена от ГЕРБ. Искаме нови управници и ако и те започват с похватите на ГЕРБ и те ще си ходят! Но след всеки отишъл си, да има истинска проверка на стореното от него и за нередностите - затвор! И така след 5-10 управления в затвора, ще кандидатират само истински родолюбци, а не алчни гладници!
  • 63 Христо

    10 0 Отговор
    Вземете да се скриете всички по дупките,мишки
  • 64 Като глупаци...

    9 12 Отговор
    Кой си играе със дългия далеч нее стигнал..пак го подценявайте и ще видите падението си скоро. Дори и да нее в парламента е доказвал кой краде кой лъже. Виденова зима спомните ли, референдум Бойко и още многото крадци на държавата..

    Коментиран от #73

  • 65 Истина

    11 13 Отговор

    До коментар #34 от "Лъжа":

    Нещо си се объркал, ИТН просто не се опитаха да "яхнат" протеста като много други политици. Отразяваха го по телевизията си денонощно и истински, за разлика от платените нациолни мисирки, които даваха за 10 секунди края на колоната с 5 човека в кадър. НЕ ИЗОПАЧАВАЙТЕ НЕЩАТА, ХОРАТА ПОМНЯТ!
  • 66 Бил Гет

    13 7 Отговор
    Курни вие на умрело.Такава алчна женица , нямам думи .
  • 67 Бил Гет

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Баууууу":

    Защото си мисли че е от болшевиките .
  • 68 12340

    14 5 Отговор
    Сславуца може да свали само
    на Ванката гащите,,
    когато иска сеекс с него !
  • 69 Монтанец

    10 21 Отговор
    Ако беше Борисов на власт,сега щях да пътувам от Монтана до София по магистрала. Чакахме 30 години,сега целия северозапад ще гласувам за ГЕРБ,за да не чакаме още 30.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Да бе да

    10 7 Отговор
    "Слави Трифонов свали Борисов, но не допусна никой да го замести"

    Като как чалгаря е свалил някой ?
    Ако е истина , защо нямаме чалга кабинет ?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #64 от "Като глупаци...":

    Е и кво от това ,някакъв резултат да има ?
  • 74 Иван

    12 6 Отговор
    Кой беше тоя Длави Трифонов? Май беше един жалък чалгар
  • 75 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    11 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ми не точно":

    Вие Свалихте правителството заедно с ДПС,Герб и ИТН, по нареждане на Москва,опитите да сложите прът в колелото на евроатлантическото развитие,показаха че сте един и същ проект с ИТН на ДПС и Пеевски с Герб.

    Коментиран от #79

  • 76 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ми не точно":

    Вие сте част от мафията,руски подло.
    ги
  • 77 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "пак ли ти бе":

    защо да не коментира,какво като си чинги,в Белене ли ще пращате,много правилно посочва,кой е виновен,слави никога не е свалил никой,свалиха го тези,които бяха на протестите,тези които бяха бити и гонени,той е човека на Русия и нейните слуги ДПС заедно с БСП и ГЕРБ,Възраждане,той бе най подходящ на Русия за разбиване на държавността ни и връщане на Руските интереси в енергетиката и стоп на С Македония,гледай кой на кого,помага и на кого пречи.Разбра ли?

    Коментиран от #80, #83

  • 78 Продажна рубл.ад.жийска измет

    7 4 Отговор
    Рубладжийски гнусен чалгар, изгниващ на сметището.
    ФЕКАЛНАЙ РУБЛОВИ ФАКТИ, какво има в коментара та го триете
  • 79 ДБ = ПП = Прокопиев = МАФИЯ

    5 4 Отговор

    До коментар #75 от "ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.":

    ДБ = ПП = КРЪГА КАПИТАЛ = ПРОКОПИЕВ = МАФИЯ = САЩ = НПО-та = АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ = ЛЪЖИ = КОМПРОМАТИ = ИНТРИГИ = КРАЖБИ = ВМЕНЯВАНЕ НА ПРОПАГАНДА = ИЗЛЪГАНИ ХОРА = ПРОДАДЕНА БЪЛГАРИЯ!
  • 80 Защото

    1 10 Отговор

    До коментар #77 от "ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.":

    да се пишат и вменяват лъжи е гнусно и то по адрес на достойни хора като Слави, за да си има мафията на прокопиев държава! Та и ти освен евтините лъжи на америка за България, нещо по достойно и истинско имаш ли?
  • 81 Смръфиола

    3 1 Отговор
    Генка и Миролюба са разрешили да се препечата? Впечатляваща щедрост. Ама пик трябва да знае, че няма безплатенъ обядъ. МХМ.
  • 82 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    12 4 Отговор
    Слави Трифонов се гаври с българската държавност за свое удоволствие и его. Това скоро ще приключи и той ще бъде наказан от историята, като недостоен човек!

    Коментиран от #84

  • 83 Ника

    3 1 Отговор

    До коментар #77 от "ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.":

    Признак на немощ е да се търси под вола теле.
  • 84 Ника

    10 3 Отговор

    До коментар #82 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Не му приписвайте толкова значимости.С.Тр.и понятие за държавност?Моля ?Той късно осъзна,че едно е да искаш-друго е да можеш.И се оля-също като последните години с шоуто си,което все по-малко хора гледат.
  • 85 Нане

    6 3 Отговор
    тоя въобще жив ли е или холоуграма? Се онова джудже ту плешиво ту с коса оди идрънка глупости по ТВ
  • 86 Просветен илюминат

    6 0 Отговор
    Обърнете внимание какви са заглавията на медиите и с какво ви отвличат вниманието и се запитайте кой се интересува от вас и го грижа как сте и от какво имате нужда?
    Самите вие не се грижите и правите нещо за себе си,а искате някой друг да го направи.
    На нови избори имате ли за какво ново и различно фа гласувате и как ще дойде промяната от едни и същи действия и лица,които от години ви показват и доказаха,че не им пука за вас?
    Всичко се свежда до далаверата и келипира да са на власт и да крадат от вас.
    Има ли полза от избори и продължаване да се върви по стария коловоз?
  • 87 Просветен илюминат

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    В клипа от предаването на Тодор Колев преди години Пир по време на чума се вижда с кой е Слави и как се държи пред камерата.
    Хубаво е да му се припомни този момент и да не се прави на такъв моралист и загрижен за народа.
  • 88 Тхйт

    4 3 Отговор
    Идеята да се гласува за това нещо е като идеята да се гласува за клоун Зеленски. Много мъка и страдание има по тези земи.
  • 89 Смех

    7 2 Отговор
    Заглавието ви не е вярно ама хич, слави само му изми очите, помага му да се върне на бял кон за още 12 години
  • 90 Лъжкините от Дойче зеле

    10 7 Отговор
    ИТН поеха отговорност и предложиха правителство на малцинството. Което самият Бай Х. Иванов ги молеше по ТВ да направят само 2 месеца преди това, но после след разговор с Прокопи, Маджо и Бобоков (в джипа) се изметна и не ги подкрепи
  • 91 шопендар

    2 6 Отговор
    РАДЕФ СЪБРА ТЕЗИ ЧАЛГАРИ КОМУНИСТИ И ХАРВАРДЦИ/ПО ПОСЛЕДНИ СВЕДЕНИЯ-СЕ ОКАЗА ЧЕ СА ПОЛУХАРВАРДЦИ/ЗА ДА МУ СВЪРШАТ МРЪСНАТА РАБОТА
  • 92 Анонимен

    5 1 Отговор
    Трифонов е неуравнесен прескача му плочата
  • 93 Анонимен

    2 2 Отговор
    Трифонов какъвто е посърнал май ще гушка букета
  • 94 Е ДА!

    3 5 Отговор
    И НЕ САМО ГЕРБ , СРИНА И МЕРКАНТИЛНИТЕ ИЗМАМНИЦИ ОТ П.П КИРО ИСТИНАТА И ЛЕНА ОБОРОТНАТА И НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ОТ ФАКТИ ДАЛИ ЩЕ ВЛЕЗАТ В ПАРЛАМЕНТА ТЕ СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА И ЩЕ ОСТАНАТ В ИСТОРИЯТА НА ПАРЛАМЕНТАРИЗМА ,Я НАРОДА ЩЕ РЕШИ А НЕ РАЗНИ ПЛАТЕНИ ФАКТОРИ ПРОГНОЗИРАЩИ ЦИФРИИ
  • 95 Язе съм

    4 4 Отговор
    А Защо трябва от лошо да минем към още по-лошо? Кирето и "дай България " са трагедия и само това, че късно ги остави ще си понесе негативите. Аз съм за даване на шанс на всеки да покаже какво може. Е простото-неможе!
  • 96 Зоро

    3 1 Отговор
    Борисов го свали Мадуро, а не някой Славуца или Радев или КироКокоро. И той го допусна за да потуши недоволството и да го прехеърли на ахмаците. Сега ще се оправдава с тях 10 г и с право!!!
  • 97 И ти ли

    0 0 Отговор
    Тъ... Па. На.. Рка
  • 98 Бай голямГруй

    3 1 Отговор
    П?Е?Е?Р?А?С е много голям, див селя>нин
  • 99 немил-недраг

    2 0 Отговор
    Тоя все едно е актьор в ,,Семейство Адамс"
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ганю

    4 0 Отговор
    Бойко го свали този който го сложи на власт и това не сте вие
    като научите говорете а дотогава ....
  • 102 нема как

    0 2 Отговор
    да им позволи ми те са от една и съща матрица правен и тия от ПП само дето са по лакоми и бързат да натоварят каруците гледали са много филма с чекмеджето
  • 103 Милена

    4 1 Отговор
    Слави Трифонов не свали Бойко. Това беше най-голямата шашма. Бойко видя, че народа вече не го иска и използва Славо за троянски кон в правителството. И Слави си свърши работата, върна ГЕРБ на бял кон. Не разбирам с каква наглост Слави се появява по телевизиите като спасител! Много е безочлив, шапка му свалям!
  • 104 Народа свали Борисов както и Слави

    1 0 Отговор
    И Българина е този който избира и гони от парламента няма други има само пропаганда с цел настройване на хората