13 Август, 2022 10:00 3 230 109

Иля Яшин: "И руският народ е жертва на Путин"

  • иля яшин-
  • алексей навални-
  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин

Това, че има толкова много политически затворници, определено говори за това, че Владимир Путин става все по-слаб

Иля Яшин: "И руският народ е жертва на Путин"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нещата в Русия ще започнат да се променят, когато повечето граждани осъзнаят, че така повече не може да се живее. Силата на Путин отслабва, а това е шанс за промени, казва руският опозиционер Иля Яшин за ДВ:

Въпреки опасността да бъде арестуван и хвърлен зад решетките, Яшин е останал съзнателно в Русия и възнамерява да превърне в политическа трибуна съдебния процес срещу него. По думите му затворът и арестите на несъгласните са неизбежен етап, който обществото трябва да премине по пътя към свободата. "Трябва да преодолеем страха си, за да престане той да бъда толкова ефективен инструмент в ръцете на властта", убеден е Яшин. Ето какво още казва той в ексклузивно интервю за ДВ:

Останахте в Русия, макар да знаехте, че вероятно ще Ви арестуват. Не се ли опасявате, че може да изгубите съмишлениците си заради принудителната изолация?

И. Яшин: Точно обратното - бих загубил много съмишленици, ако бях заминал зад граница. Опозиционните политици в Русия така или иначе нямат алтернатива - или затвор, или емиграция. Знам, че истината е на моя страна и виждам голямата и искрена подкрепа на хората. Дори съгласно официалните допитвания, милиони хора в нашата страна се обявяват против войната. А сред младите те са дори мнозинство.

Това е моят народ. Някои негови представители могат да заминат, но самият народ няма къде да се дене. Затова за мен е важно да остана тук, заедно с хората - така разбирам политическата си отговорност. Зад решетките определено възможностите да се обърнеш към обществото са по-малко, но пък ценността на думите, казани оттук, нараства в пъти. Ще се постарая да направя така, че затворът и съдът да станат моя политическа трибуна. Нямам намерение да мълча.

Напоследък броят на политическите затворници в Русия расте все повече. Какъв е Вашият коментар?

И. Яшин: Това, че има толкова много политически затворници, определено говори за това, че Владимир Путин става по-слаб. Защото ако не се съмняваше в популярността си, не би се страхувал от критиките и не би се нуждаел от репресии.

Навремето президентът беше сигурен в силите си и дори реагираше спокойно на уличните протести. А сега лесно можеш да се окажеш в лагер дори само за една невнимателно казана дума. Това, че Путин губи сила, е шанс за промени.

Мнозина са несъгласните с властта, като често това са висококвалифицирани специалисти, които заминават от Русия. Следва ли оттам, че промените в страната стават все по-малко вероятни?

И. Яшин: Според мен промените не зависят от квалификацията на тези, които са заминали, и на тези, които са останали. Ситуацията ще мръдне от мъртвата точка тогава, когато повечето граждани осъзнаят, че не бива повече да се живее така. Демократичните институции ще станат устойчиви само когато повечето хора осъзнаят пряката полза от тяхното функциониране. Задачата на опозицията сега е да популяризира идеите за местно самоуправление, за независими синдикати, за политическо представителство. Трябва да бъде показано каква е ползата от тези механизми и колко по-ефективни са те от авторитарната система. Ясно ми е, че това е изключително сложна задача, но без нейното решение няма да постигнем нищо.

Както показват допитванията, след нахлуването на Русия в Украйна много повече руснаци са започнали да одобряват работата на Владимир Путин и посоката за развитие на страната. Защо стана така?

И. Яшин: Отчитайки атмосферата в страната и военната цензура, направо е удивително, че някой признава антипатията си към властта. И ако го прави, за това определено е нужно мъжество - много хора предпочитат да скрият реалното си отношение, опасявайки се от натиск. Между другото, мисля, че и самият Путин разбира илюзорността на рейтингите си. Ако не беше така, нямаше да арестува всички наред.

Трябва да се има предвид, че руският народ е търпелив и се страхува от революциите. Но все пак всяко търпение рано или късно се изчерпва. Винаги има психологически предел, отвъд който вече никой не е в състояние да търпи.

Дали когато рано или късно Владимир Путин сдаде властта, Русия ще се откаже от конфронтацията със Запада и потискането на несъгласните с официалния курс? От какво зависи това?

И. Яшин: Зависи кой ще го смени начело на страната. А най-важното е дали ще успеем да променим държавната система след неговото тръгване. Ако постът в Кремъл бъде зает от поредния популист, който ще поиска извънредни пълномощия „за установяването на ред", пак ще започнем да тъпчем на същото място. Страхувам се, че цената за подобна грешка ще е разпадането на Русия, защото страната просто няма да издържи още един Путин.

Ясно е, че на националните интереси на Русия съответства не войната, а сътрудничеството със Запада. Както впрочем и с Изтока. Страната ни има уникално географско положение, можем да търгуваме с целия свят. Имаме всичко, за да повишим радикално жизненото равнище, да решим демографските проблеми, да създадем свободна и щастлива страна. Какво е нужно за това? Само работеща демокрация и 50 години мирно развитие.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    13 47 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #44

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Истина е -

    61 8 Отговор

    До коментар #2 от "Лош материал":

    народ, който се възторгва от такивакато Б.Б. И КИРЧОВЦИТЕ, НЕ Е ОТ НАЙ-УМНИТЕ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Първо -

    63 13 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    понятието "илюзорност на рейтинга" е удобно, когато искаш да "докажеш4, че черното е бяло; второ - "арестуване на всички наред" в Русия няма. Ама да си спомним ли как САЩ преследва своите врагове - вкл. и чрез отвличания на чужди граждани трети страни... скоро беше, нали?
  • 10 Един от двойниците

    29 62 Отговор
    Ако режима на Путин в Русия някога падне,руснаците ще са най щастливата нация на света !

    Коментиран от #17, #104

  • 11 Точен

    63 20 Отговор
    Не ме интересува нито ФАЩ, нито Русия. Знам само, че с Русия от 5 милиона станахме 9, а с ФАЩ - от 9 милиона станахме 6. Образованието се срина, нямаме нито едно високотехнологично на световно равнище конкурентно производство. ФАЩ закриха ДЗУ, Оптикоелектрон, Радиозавода във Варна, създадоха джендъри и наркомани. Честито ЗЛОТО демокрация. Тя единствено разделя народа и не дава никаква реална свобода освен да слугуваш на Запад и там да си трето социално равнище.

    Коментиран от #50, #89

  • 12 Даа

    24 58 Отговор
    Режимът на Путлер катастрофира. От онзи ден данните за икономиката са повече от стряскащи. Текущия бюджетен дефицит е достигнал космическата сума от 800 милиарда рубли! В държавата няма приходи! Санкциите са на път да разрушат държавата. Това и буксуващата военна обасрация правят нещата трагични.

    Коментиран от #39, #105, #106

  • 13 Тоя май е много зле

    37 15 Отговор
    "Ясно е, че на националните интереси на Русия съответства не войната, а сътрудничеството със Запада".

    Ильооо, не ти ли стана ясно че Западът иска да ви унищожи или най-малкото да ви подчини бе?
    Винаги са работили за това и никога няма да престанат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 име

    42 13 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Най-добре е и у нас да се забранят чуждестранните агенти като Дойче ВеЦе, както и парите на хиляди соросоиди, спонсорирани от отворено общество или америка за българия.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Колкото бяха щастливи

    30 4 Отговор

    До коментар #10 от "Един от двойниците":

    по времето на Елцин, нъл тъй?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Минувач

    19 38 Отговор
    Все пак защо всички бягат и искат да работят в джендърския запад , а няма емигранти към Русия , Китай ,Индия и други велики и хуманни държави

    Коментиран от #23, #24, #45

  • 20 Парапеталена

    25 11 Отговор
    Навални не го ли вкараха в затвора по иск на френска компания?

    Коментиран от #74

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хахаха, тоя Илия

    32 10 Отговор
    нещо май не разбрал.
    Абе Илия, европейските компании отвориха филиали в Русия, Русия направи СП2 (едвам го завършиха), обаче чичо Сама каза "НЕ".
    Щото чичо Сам иска подчинена Европа, не силна икономически, а да не говорим за силна Германия с руски ресурси.
    И те така.
  • 23 Понеже не си много умен

    35 14 Отговор

    До коментар #19 от "Минувач":

    ще ти обясня:
    На Запад животът е по-добър, поне засега.
    Обаче това не дава право на Запада да бомбардира, нахлува и разрушава други държави.
    И тая война не е щото Западът имал висок стандарт а щото Западът е агресивен и иска да вземе ресурси от други, по-слаби държави, за без пари.

    Коментиран от #34, #72

  • 24 А защо Западът

    31 10 Отговор

    До коментар #19 от "Минувач":

    постоянно бомбардира, нахлува, организира преврати в други държави?
    И им взима ресурсите?

    Коментиран от #31

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Коки

    34 11 Отговор
    30 години Русия живя в американската вселена на „Марвел“, и каза БАСТА - стига толкова. Драстично се увеличава нивото на обществено доверие на руснаците в президента им Владимир Путин се е повишило от 78.3 % на 81,3% за една седмица

    Коментиран от #28

  • 28 м777

    13 17 Отговор

    До коментар #27 от "Коки":

    Не ми пука за руснаците и техните мнения
  • 29 ДойчЗеле с поредната

    30 10 Отговор
    Фашистка упорка. Жалки клоуни.
  • 30 ДойчШвабенЗелен

    20 5 Отговор
    Да си гледа турците и да не ги е грижа за руснацитр
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бесен _Язовец

    23 4 Отговор
    Взимат пари от Разтворено общество за пропаганда.

    Коментиран от #58

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 м777

    2 1 Отговор
    Не ми пука, че ме три ят
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сътрудничество със Запада ли?

    24 6 Отговор
    Ми вие нали скахте сътрудничество?
    Какво получихте?
    НАТО на вратата и Украйна под пълен американски контрол, с 46 биолаборатории, ей това получихте.
  • 38 Променено заради цензурата

    25 4 Отговор
    Защото са стари п.рати и такъв им е манталитета и в ДНКато. Запада никога не е работил. Те искат слейвс, да им работят. Запада беше добре, когато сринаха комунизма, защото милиони хора се изсипаха в страните им и работеха за жълти стотинки само и само да са в свещения запад. Вдигнаха икономиките им. Но тези хора вече или отказват да работят за никакви пари, или вече са се уредили и децата им не са мигранти и не искат да работят като такива, на ниски заплати. За това Запада повтаря, първо с войни над арабите. Имат петрол, да го присвоят, а хората да станат слейвс . Но арабите са опасни. Те носят културата си със себе си, а тя е ислям и по 5 деца от всяка жена. За това Запада реши, че е по-добре да съсипе другите бели, които винаги са смятали за не точно човеци, славяните. За да си има още слейвс, но бели. Украинци, които им показва красотата на запада, а после спира западната помощ и им казва работи ако искаш да ядеш. Междувременно им купува държавата на безценица, както направиха някога с нас. Това е жалката истина, в която и нашата роля е на бял слейв!
  • 39 м777

    11 15 Отговор

    До коментар #12 от "Даа":

    Не ми пука за руснаците. Да си горят газа в Сибир.
  • 40 Реалист

    26 5 Отговор
    А може ли Дойче веле да направи статия за недоволството на американския народ. Аз харесвам американците. И искам и тяхното мнение да се чува. А то е огромно неодобрение към политиката на Байдън. Защо не дадат думата на народа на САЩ дойчетата? Ние като народ искаме да чуем не само руския народ, искаме да чуем и американския народ. Нямам нищо против нито към руския, нито към американския народ. За това искам и двата народа да имат еднаквото право да се произнасят за любовна си към президентите си.
  • 41 Забелязахте ли приликата

    14 2 Отговор
    Тоя на снимката братовчед на Зеленски ли е? Много му прилича.

    Коментиран от #67

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Смех

    12 17 Отговор
    Сега ще довтасат платените за да кажат как е "краварска" платена статия от ДВ, но когато е нещо хубаво за Русия са първи да я хвалят. Продавате себе си и бъдещето на децата си за жълти стотинки. Браво.
  • 44 Путин Е

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Снайперист":

    Пътник!
  • 45 случаен

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Минувач":

    що тогаз при тоз наплив,все работна ръка търсят
  • 46 yaйтнойз

    8 4 Отговор
    Тоя ще е на съседната шевна машина да шие комуфлажи за армията... Некаде в полярния кръг :)
    Реално така става, когато желаното от запада се приема за действителност
  • 47 ПутиН носи женско име

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "Да живее РУСИЯ":

    И баба му го е гледала за момиче
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Иво

    7 18 Отговор
    В Русия има толкова умни и смели хора, а не могат да се преборят с едно джудже психопат което е напът да разпали трета световна война.

    Коментиран от #56, #62, #64

  • 50 Айде бе...

    11 17 Отговор

    До коментар #11 от "Точен":

    Крив ти е мерника! Ако по времето когато бяхме с Русия бяха отворили границите щяхме сега да сме по малко от 2 милиона, а може би даже нямаше да има България! Каква е ползата от това, че бяхме 9 милиона затворници? Или и ти като Путин искаш всички българи да са в твоя затвор, за да работят за теб? С отварянето на портите на "затвора", тези които ценят свободата го напуснаха. Които се чувстваха комфортно в оковите останаха, с надеждата някой отново да им ги върне. Затова преди бяхме 9, а сега сме 5 милиона!
  • 51 Никой

    4 5 Отговор
    Що се отнася до Турция Сталин беше много внимателен.Той не споменава Проливите,но е предложил Турция,като част от широкообхватен " таен протокол "за след военно споразумение,да получи българска територия на юг от Бургас заедно с Додеканезките острови / Гърция /. Това не е руския народ,това са неговите ръководители и те никога няма да се променят в завоевателските си стремежи.

    Коментиран от #59

  • 52 Важно

    7 11 Отговор
    е да се научат руснаците, че политиците се сменят задължително. Когато престояват във властта дълго време, обземат ги дяволи, дебилясват.
  • 53 Хайде, стига

    16 3 Отговор
    Плач и истерии! Всеки народ малко или повече са жертви на управляващите ги! И вместо да повтаряте Путин и Русия погледнете мегаламана Зеленски !
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Стига бе

    20 5 Отговор
    За руския народ не знам, ама българския е жертва на сащ - от как са в Родината ми, сме с три милиона по-малко!?!

    Коментиран от #60, #80

  • 56 м777

    4 12 Отговор

    До коментар #49 от "Иво":

    Умните избягаха. Останаха тъпите, които над 80% подкрепят войната.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гео

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Бесен _Язовец":

    Разкрачено е по-уместно.
  • 59 Да, ама не...

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "Никой":

    Добре де, защо изнасяш само фактите, а премълчаваш причините? А може би само толкова знаеш и само искаш да се похвалиш? Какво е искал Сталин в замяна на нашите и гръцките територии и защо не се е случило? Условието е било да му позволят да изгради военна база на Босфора и понеже това зависи най малко от Турция много бързо му дават да разбере, че не той е този, който ще " каже кой ще кара влака".
  • 60 Не е вярно...

    10 3 Отговор

    До коментар #55 от "Стига бе":

    На нас никой не ни е виновен...а кой е виновен че не търсим газ в Черно море? румънците вече помпят...

    Коментиран от #68, #70, #73

  • 61 някой

    14 5 Отговор
    Ясно е какъв е този, щом ДВ го публикуват. Надали и 0,1% от руснаците го подкрепят, ама се чувства длъжен да плюе по някой, в случая Путин, щом му се плаща за това.
  • 62 Дойче веле

    16 3 Отговор

    До коментар #49 от "Иво":

    Сороските утрепаци лъжливи
  • 63 Даа

    6 14 Отговор
    Ето, това е нормален руснак. Какво против може да имаш срещу такъв нормално разсъждаваш човек. Ама щом не харесва на Путлер, разбира се, не харесва и на нашите путлераци. Папагали...

    Коментиран от #66

  • 64 Кой разпалва

    14 4 Отговор

    До коментар #49 от "Иво":

    Войната нато къв го дирят в Украйна защо правят бази и биолаборатории
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Голем смех

    7 8 Отговор

    До коментар #41 от "Забелязахте ли приликата":

    Зеленски така те е наплашил, че навсякъде ти се привижда. Хаха ...
  • 68 Плевнелиев

    9 1 Отговор

    До коментар #60 от "Не е вярно...":

    Как да я търсим тая газ ??? Първо ние сме държава без медицински и противопожарни хеликоптери - какво остава за някаква друга съвременна техника. Второ ако не дай боже се намери газ то ще бъде нерентабилно да я помпаме ние и ще я дадем на някой друг. Трето защо ни е газ ,ние домати не можем да произвеждаме.

    Коментиран от #77

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 м777

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "Не е вярно...":

    За сметка на това наводнихме умишлено Галата, за да не можем да го използваме
    безплатно за хранилище, а сега обявяваме търг за разширение на Чирен за 500 милиона.
  • 71 Хихи

    4 11 Отговор

    До коментар #66 от "Путин е велик":

    Все е освободил Путлер света. Колкото освободи Украйна от ютиите и пералните. Мерси за такова ,,освобождение,,. Не го искам.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ха сега де!

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "Не е вярно...":

    Засега са румънците, но само след няколко месеца започват и турците. В момента полагат тръбите и в началото на следващата година стартират с 4 милиарда годишен добив и с тенденции до 5 години да стигнат над 15, а нашата консумация е 3. И двата сондажа са на по 20 -30 км. от двете страни на нашия блок Хан Аспарух, в който обаче газ за нас няма. Защо няма вече е друга тема.
  • 74 Не бе

    4 11 Отговор

    До коментар #20 от "Парапеталена":

    Навални го вкара Путлер, щото го е страх от него. Путлер е едно малко страхливо човече.
  • 75 Цитат

    10 1 Отговор
    В Англия на мода е нов флашмоб - "няма да платим" /на комуналните служби/.Той е в отговор на модата въвведена от жителите на Одеса-"за какво да им плащаме-нали и без друго ще се махнат".
  • 76 Асен

    9 2 Отговор
    Дневната дажба пропаганда!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Егаси продажника

    11 2 Отговор
    Е тоя!! Кой с кого се конфронтира .Русия ли се приближава към НАТО или НАТО се разширява приближавайки границите и!?!
  • 79 Бебенце

    4 11 Отговор
    Путин е диктатор в най-чистият му вид. Елиминира и свои и чужди в името на властта. Не търпи критика и мнение различно от неговото. Путин е баш диктатора.
  • 80 'къф ти е проблема

    7 1 Отговор

    До коментар #55 от "Стига бе":

    Девет милиона мишлета...
    ...А котараците подхвърлят досиета и си пият кафето...
  • 81 123

    11 1 Отговор

    До коментар #69 от "Хихи":

    Аз съм читател и имам правото да казвам на медиите какво смятам. Така е в демокрацията. В тоталитаризма, в който явно ти живееш, читателят е длъжен да чете всичко, което му е спуснато, да няма критично мнение и да не изисква подобряване на качеството. Е, аз съм човек демократ. Вярвам в свободата на словото и за това изисквам от медиите да бъдат демократични и да ни показват събитията не само в Русия, но и в братските САЩ! Там също има брожения срещу президентът им и са много по-големи. Вчера дори е направен опит за въоръжено влизане в административна сграда. Но ДВ няма да напише нищо! Защо? Мрази американският народ ли? Е, аз го обичам. И е нормално да искам и думата на американският народ да се чува, не само на руския. Нещо против?
  • 82 хаха

    4 5 Отговор
    Този няма да бъде арестуван за предателство, защото ще бъде посетен от патриоти, които ще му направят такава пластична операция, че през остатъка от живота си в инвалидна количка само с движещи се очи, няма да се разпознава в огледалото.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 косача

    3 3 Отговор

    До коментар #69 от "Хихи":

    На ДВ и на такива като тебе акъл не се дава, а само по един изстрел в червата, и последвалата многочасова смъртна агония.
  • 86 123 истинският

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "123":

    Защо ползваш чужд ник? Силен ли се чувстваш?

    Коментиран от #88

  • 87 yaйтнойз

    7 3 Отговор
    Ще дойде най-накрая някой мустакат у Кремъл и ще ревете за путинката мишки седерастични. Ще започне с атома над Варшава и нема да има ни вопъл ни стон от двете страни на Атлантика. Късметлии са на запад с толкова умерени политици у Кремъл и не го разбират даже.
  • 88 321

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "123 истинският":

    Така става ли?!

    Коментиран от #93

  • 89 Комуне

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Точен":

    Глупости, комунистите заварват най-големият прираст на населението през 1944 г и ни оставят отрицателен такъв през 1989. Те просто заварват тенденция, но не могат да я задържат. Истината е, че през 1944 има рекордно висока раждаемост,ш

    Коментиран от #90

  • 90 321

    2 4 Отговор

    До коментар #89 от "Комуне":

    И най- важното, ако можеха масово хората да са избягали от България по соц време.
  • 91 123, написалият 81ви коментар

    6 0 Отговор
    Забелязвате ли как платените драскачи като видят че някой пише за неща, които и другите мислят като него л, изведнъж си лепват и те същия ник и започват да ръсят псувни и нецензурни думи. Скапана пропаганда, която ни убеждава още по-категорично че са платени и че са платени точно от една определена фондация, което е много жалко за нейното посолство. Защото да паднеш толкова ниско, а да искаш да те уважават толкова високо е леко неадекватно.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 123

    4 0 Отговор

    До коментар #88 от "321":

    Да, става 321. Уважавам, чуждото мнение и се надявам и ти да уважаваш чуждото по същият начин. Може да не ти харесва какво пишат хората, но уважението е първата стъпка към демокрацията. Без уважение и без правото другият да бъде изслуша се връщаме в тоталитарните времена на комунизма и фашизма. Не искам нито едно от тия времена. Искам истинска демокрация. Искам справедливост за всички. А това значи да изслушваме всички страни и да приемаме всяка гледна точка. Само така можем да вземем правилно решение. А то ни е безкрайно нужно точно сега. Обещавам да чета, това което си написал. Хареса ми, че ми отговори. Дори и да си моя пълна противоположност, знай че уважавам мнението ти и ще се боря за правото ти да го изразяваш свободно.
  • 94 Аватар

    7 1 Отговор
    Какво интересно има в изказването на руски опозиционер,публикувано от DW ?

    Коментиран от #97

  • 95 ССС

    6 3 Отговор
    Илья Яшин на Англосаксонците не им пука за руските граждани ,така също и за украинските!!! На теб или ти плащат или си подведен!!! САЩ и Англия мечтаят да разпокъсат Русия и да я разграбят!!! Руския народа ще бъде по беден от сега!!!
    Как виждаш Русия след 30г. да е 100 милиона и да чака помощи от Запада!!!
    Нима Руския народ не разбра, че и така наречената "Откомврийска революция" е било преврат!!! Финансиран от Американски и западни банки, в това число и от Германия за да я разграбят Русия!!!
    Така наречената "Демокрация" намали населението от над 9 милиона може би вече под 6 милиона!!!
  • 96 Наско

    10 5 Отговор
    Каква демокрация е България след като според Индекса на Демокрацията е на 53-то място в света - между Индонезия и Филипините? Всички демократи, които ни управляваха, всъщност бяха комунисти. Вълци в овчи кожи като Мутрата ли наричате демократи? България е под контрола на Кремъл до ден днешен и затова е в плачевно състояние. Дърпат се пари от Европа за да се обслужват с тях руски интереси, а на народа се хвърлят трохи и се правят някакви козметични подобрения, колкото да няма бунтове. Корупцията е проблем номер едно в държавата, а на най-високите етажи връзката винаги е Русия. Винаги. И днес също сме 9 милиона. Просто няколко милиона са извън граница. Преди границите бяха затворени и бяхме тотални роби на комунистическите търтеи. Сега поне можем да избягаме от това, което ни завещаха и което днес доизсмукват децата им. А Путин с тая войната може накрая да ни направи голяма услуга, защото Руската Федерация неминуемо ще се разпадне и руското влияние в региона ще отслабне, с което ще получим шанс да влезем в правия път.
  • 97 Опозиционерите

    2 5 Отговор

    До коментар #94 от "Аватар":

    не са ли хора бе, фъшльо? Я си признай, че си комуне...

    Коментиран от #99

  • 98 Балканджия с ракия

    6 5 Отговор
    Жал ми е за нещастният руски народец 200 олигарси и жужето грабят безогледно националните богатства. Руският мужик крепостен сам си е виновен, свикнал е столетия да бъде мачкан и експлоатеран. Умните и що годе нормални руснаци понеже са шаНтави все на Запад избегаха. Па и немат никаква култура на пиенето, като назе българете, те се наливат моментално и до безпаметност, падат скоростно от седлото, пият некакви сурогати от белина за баня до антифриз от Краз, векове ще требват да се цивилизоват тези татаре.
  • 99 Аватар

    2 4 Отговор

    До коментар #97 от "Опозиционерите":

    Разбира се,че са хора и е естествено да не одобряват режима в Русия.Щеше да е интересно това да се публикува в руска медия,а не в компрометираната DW.
  • 100 Теодоро

    5 3 Отговор
    УНИКАЛКО МАЗЕН ПАСКВИЛ
  • 101 нормален

    4 1 Отговор
    Ало тези които разпространяват е пропаганда спрете се малко нали от време на време пишете че Путин има 86% подкрепа от руснаците тия руснаци да не съм мазохист ти бе скапани джендъри
  • 102 Тези в Русия

    5 2 Отговор
    Всъщност Съветска Русия при Ленин и Троцки е първата в света държава на победилата либерастна сексуална вакханалия. Днешните отвратни руски либерасти са фамилни наследници точно на тия,които направиха първите в света гили гей паради в Петерберг-1918г и Москва- 1919г. Най-гнъсните либерасти са тези в Русия.
  • 103 Ана

    4 1 Отговор
    Кой е този предател? Открили са му далаверите и престъпленията и бяга от правосъдието! При нас има престъпници но няма съд ,този тук е бог!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Дянков

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Даа":

    30 трилиона , по добре ли ти звучат но долари. Тези не са фалирали.
  • 106 Пълен смях

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Даа":

    800 МИЛИАРДА РУБЛИ ДЕФИЦИТ .СМЕШКО САМО ГАЗПРОМ Е СПЕЧЕЛИЛ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА 2 ТРИЛИОНА РУБЛИ
  • 107 ПУТИН НЕМА ДА ГО ЗАБАВИ И ТОЯ БОКЛУК И

    1 3 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ !
  • 108 сноу

    1 0 Отговор
    На запада само парите са хубави ,че и с много робия се изкарват...Е ...те са хубави и щото първата им работа да те оставят без пари..
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.