Last news in Fakti

28 Август, 2022 19:00 3 700 105

Путин разчита, че зимата и задушаващата газова хватка ще доведат до мир в Украйна, но при неговите условия

  • русия-
  • украйна-
  • газ-
  • петрол-
  • владимир путин

Украйна и най-твърдите ѝ поддръжници на Запад казват, че не възнамеряват да се огънат, а американски служители, пожелали да останат анонимни, заявяват, че засега не виждат признаци за отказ от подкрепата за Киев

Путин разчита, че зимата и задушаващата газова хватка ще доведат до мир в Украйна, но при неговите условия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Студените зими помогнаха на Русия да победи Наполеон и Хитлер. Сега руският президент Владимир Путин залага на това, че главоломно покачващи се цени на енергията и възможният ѝ недостиг през зимата, ще убедят Европа да накара Украйна да сключи примирие, но съгласно руските условия.

Това, според два руски източника, запознати с начина на мислене на Кремъл, е единственият път към мира, който Москва вижда, имайки предвид, че Киев казва, че няма да преговаря, докато Русия не се изтегли от цяла Украйна.

"Имаме време, може да почакаме", каза източник, близък до руските власти, пожелал да остане анонимен, защото не е упълномощен да говори пред медиите.

"За европейците зимата ще е тежка. Може да станем свидетели на протести и безредици. Някои европейски лидери може да помислят два пъти за продължаване на подкрепата за Украйна и да осъзнаят, че е време за сделка", каза той.

Втори източник, близък до Кремъл каза, че Москва мисли, че европейското единство вече е накърнено и очаква този процес да се ускори на фона на зимните неволи.

"Ще бъде наистина тежко, ако тя (войната) се проточи през есента и зимата. Така че, има надежда, че те (украинците) ще молят за мир", каза вторият източник.

Засега Кремъл, който отрича Русия да използва енергията като политическо оръжие, не е отговорил на молбата на агенцията за коментар.

Украйна и най-твърдите ѝ поддръжници на Запад казват, че не възнамеряват да се огънат, а американски служители, пожелали да останат анонимни, заявяват, че засега не виждат признаци за отказ от подкрепата за Украйна.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обърна в Туитър към украинците по случай националния им празник и каза: "Европейският съюз е с вас в тази борба от самото начало. И ще бъдем до вас толкова дълго, колкото е необходимо".

Киев, който получава милиарди американска и друга западна военна помощ, обучение и разузнавателни данни, а освен това предприе поредица от повдигащи бойния дух атаки срещу важни обекти на руските сили, смята, че има шанса да промени съотношението на силите на терен.

"За да станат преговорите с Русия възможни, е необходимо да се промени статуквото на фронта в полза на въоръжените сили на Украйна", каза пред Ройтерс съветникът на украинския президент Володимир Зеленски, Михайло Подоляк. "Необходимо е руската армия да понесе значителни тактически поражения", добави съветникът.

Украинските сили осуетиха опитите на Русия да превземе столицата Киев и втория по-големина украински град - Харков. Те редовно унищожават и прекъсват веригите за доставки на руските сили, потопиха крайцера "Москва" - флагмана на руския Черноморски флот, и нанесоха значителни щети на руска военновъздушна база на анексирания Кримски полуостров.

Киев отдавна говори и за голяма контраофанзива, за да си върне Южна Украйна, макар че Русия усилва силите си там и не е ясно дали и кога Киев ще успее да осъществи намеренията си. случи.

Тест за волята

Геополитическото противопоставяне покачи цените не енергията до рекордни стойности. ЕС забрани вноса на руски въглища и наложи частична забрана за внос на руски петрол, за да накаже Москва за "специалната военна операция", която тя започна точно преди шест месеца, на 24 февруари.

Русия си го върна, като рязко съкрати доставките на газ за Европа.

Европейски правителства се стремят да увеличат устойчивостта си на енергийния натиск тази зима чрез търсене на алтернативни доставки и въвеждайки мерки за пестене на енергия, но малцина енергийни експерти вярват, че те ще могат да задоволят всичките си нужди.

Кремъл хвърли вината за намалените газови доставки на технически проблеми, западните санкции и отказа на някои страни да плащат в рубли. Междувременно рекордните приходи от продажбата на петрол и газ продължават да подхранват руската военна машина.

"Кремъл, разбира се, разчита на възможността, че ще изгубим интерес заради нашите междинни избори в Америка, смяната на премиера във Великобритания, голямото безпокойство на Германия за вноса на газ и спадането на нивото на река Рейн до 20 сантиметра", каза американският генерал в оставка Бен Ходжис, бивш командващ на американските сили в Европа.

"Войната е тест за логистиката и тест за волята. Тестът е дали ние на Запад имаме по-силна воля от тази на Кремъл? Смятам, че това ще е предизвикателство", допълни генералът.

Първият източник, близък до руските власти, каза, че Москва при всяка евентуална мирна сделка иска да си запази териториалните придобивки, да обезопаси целият регион на Донбас, а Киев да се съгласи на военен неутралитет.

Украинският президент Володимир Зеленски каза във вторник, че Киев няма да се съгласи на каквото и да било предложение за замразяване на сегашните фронтови линии с цел да "се успокои" Москва.

Съветникът му Подоляк каза, че Западът снабдява Киев с достатъчно оръжие, за да не "загуби" , но не и с достатъчно, за да спечели, и добави, че Украйна се нуждае от много по-голяма подкрепа.

Западните страни отказват да се ангажират с изпращане на войски в конфликта и се въздържат от доставки на някои оръжия, защото искат да избегнат по-голяма война с Русия, която има най-големите запаси на ядрени оръжия в света.

Война на изтощение

Според американски представители Путин не се е отказал от първоначалната си цел да превземе Киев, но не може да я постигне. Руското министерство на отбраната не беше открито за коментар на това твърдение.

Според същите американски източници САЩ не виждат никакви признаци, руснаците да имат намерение за деескалация, и са на мнение, че войната ще се проточи.

Андрей Кортунов, генерален директор на Руския съвет за международни отношения (РСМД), външнополитически мозъчен тръст, близък до руското външно министерство, каза, че засега няма изгледи някоя от двете страни да мигне първа.

"Изглежда и двете страни са убедени, че с течение на времето позициите им само ще укрепват", каза той. "Реално погледнато, трудно може да се очаква скорошно постигане на някакво политическо споразумение."

Двете армии от доста време водят война на изтощение и нито една от тях не може да направи решителен пробив.

Според западните разузнавания поради тежките загуби, които е понесла, Русия изпитва значителен недостиг на жива сила и затова през последния месец руските войски в Източна Украйна са отбелязали скромни успехи и то на висока цена.

Конрад Музика, полски военен анализатор, каза, че руските сили са иззели инициативата в няколко източноукраински района, но според него без значителни подкрепления в жива сила и техника нито една от двете страни няма да може да получи надмощие.

"Който успее да постигне това, ще спечели войната", каза той.

Определящо за по-нататъшния ход на войната може да се окаже положението на украинската армия отсега до настъпването на зимата, смята Нийл Мелвин, анализатор от Лондон в Обединения кралски институт за изследвания в отбраната.

"Украйна трябва да убеди западните си поддръжници, че е в състояние да спечели (на бойното поле) и да изземе инициативата. Ако за това време тя покаже, че може да изтласка руснаците и да задържи инициативата, това ще е победа."

Но колкото повече продължава войната, толкова по-голяма става опасността от поява на разногласия в западния лагер заради Украйна, тъй като значителното поскъпване на горивата, газа, електричеството и храните започва да се усеща все по-осезаемо.

"Всички икономически показатели се влошават. Трудно ще убедите хората, които мръзнат в жилищата си, (да понасят лишения), ако Украйна не започне да печели", каза Мелвин, според когото тогава може да нарасне натискът за постигане на политическо споразумение, а това от своя страна може да раздели ЕС и НАТО.

Има ли ядрена опасност

Тони Брентън, бивш британски посланик в Русия, каза, че "в един момент" може да се наложи Западът "да принуди украинците да направят някои неприятни компромиси", ако Киев не постигне пробив във военните действия.

Брентън предупреди също, че Москва, която е ядрена сила, може да реши да изостри конфликта, ако бъде изправена пред перспективата за унизително поражение.

"Ако Русия се окаже поставена в положение да избира, от една страна, между водене на обречена война, тежко поражение и падане на Путин и някакъв вид ядрена демонстрация, от друга, не бих разчитал, че няма да избере ядрената демонстрация", каза Брентън.

Русия многократно е отхвърляла възможността, че ще ѝ се наложи да използва тактическо ядрено оръжие. Миналия месец Путин обяви, че Москва едва сега започва в Украйна и отправи предизвикателство към Запада да се опита да победи Русия на бойното поле.

Самир Пури, автор на книгата "Russia's Road to War with Ukraine" ("Как Русия стигна до война с Украйна"), каза, че за Киев има опасност да се наложи да се примири с фактическо разделение на територията на Украйна, при положение че сега една четвърт от нея се намира под руски контрол. По думите му това може да бъде избегнато само ако Киев успее да промени динамиката на войната.

"Според мен в дългосрочно бъдеще Русия може да се окопае в териториите, които вече е завладяла, и, за съжаление, в средносрочно бъдеще това фактическо разделение изглежда най-вероятната развръзка", каза Пури.

Други са по-оптимистични.

"Според мен логистичната система на руските войски е изтощена и не мисля, че в скоро време положението с нея ще се подобри", каза Ходжис, пенсионираният американски генерал.

"Ако Западът начело със САЩ и Великобритания продължи да доставя това, което сме обещали, аз лично съм оптимист, че Украйна е в състояние до края на годината да изтласка руснаците до линията от 23 февруари."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жужето

    37 60 Отговор
    няма да дочака зимата.

    Коментиран от #24, #33, #54

  • 2 Хехе

    43 45 Отговор
    Тая зима освен Сърбия и Унгария нико друг не се очертава да мръзне.Даже и ние въпреки усилията на Радев ще се оправим.

    Коментиран от #40, #41, #53

  • 3 Ротшилд

    18 29 Отговор
    Аз съм запада.

    Коментиран от #7

  • 4 през два дена

    46 12 Отговор
    Все едно също публикувате

    Коментиран от #42

  • 5 Много запознат

    13 15 Отговор
    Няма да стане.
  • 6 Истината

    38 30 Отговор
    Оня ден Байдън прати оръжие за 3 милиарда.Не ми изглеждаше като да се отказват от Украйна.

    Коментиран от #19, #60

  • 7 Сорос

    18 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ротшилд":

    И аз. Твоят еврейски лейтенант отговарящ за миграцията на запад.
  • 8 Бля,бля

    46 22 Отговор
    И така ще стане. Пред генерал Зима всички коленичат.

    Коментиран от #89, #94

  • 9 ⚜️Просветен⚜️

    40 23 Отговор
    Краля на Севера е учил история и знае, че зимата е верен съюзник !

    Коментиран от #11

  • 10 Путин иска

    24 25 Отговор
    Европа да замръзне и тогава ще вкара войските в Европа.
  • 11 тъп рублофил

    29 40 Отговор

    До коментар #9 от "⚜️Просветен⚜️":

    Рушляците нямат гащи бе амсалак.

    Коментиран от #15, #49

  • 12 не познаха

    36 19 Отговор
    Не. Просто иска да си вземе руската част от Украйна преди "световноте господари" да са превърнали територията в Нов небесен Йерусалим, както планират.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Путинофил

    20 35 Отговор
    Нашити путинофили не искат да ходят в Русия, защото там е студено. Ама тая зима ще разберат какво е студ.
  • 15 Имат

    16 15 Отговор

    До коментар #11 от "тъп рублофил":

    Ааа откраднаха от украйнските къщи.Вече имат
  • 16 Васил

    19 34 Отговор
    Като се изнесат от Крим и Украйна тогава ще има мир а скъпата газ на Рашистан ще си я кусат защото пазар за нея няма в Европа само Сърбия и Унгария останаха с някакви символични доставки.

    Коментиран от #25

  • 17 звезда

    40 17 Отговор
    По съдържанието разбирам безсилието на запада ХАХА няма такъв пошъл бливоч създаден от Ройтерс.

    Коментиран от #26, #31, #44

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Някой

    26 10 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Защо не кажеш, че прати и хора да контролират дали това оръжие отива по предназначение, а не на черния пазар. Защото все по - често излиза информация, че производството на ВПК не може да насмогне на темповете, които оръжието се краде в Украйна и парите опиват в нечии джобове.
  • 20 Гоуст

    17 4 Отговор
    Много анонимници в тая статия, много нещо...
  • 21 зимъска

    15 28 Отговор
    Американците назначават техен генерал, който да ръководи обучението на украински войници. Американците ще доставят след това достатъчно оръжие, за да се сформират цели батареи с Хаймърси и подразделения с артилеристи и танкисти. Започнали са обучение на техния щурмови самолет. До 3 години Украйна ще премине на натовски оръжия, включително и изтребители.

    Коментиран от #46

  • 22 Путин ще яде хурката

    15 29 Отговор
    доста по-рано! Ще отиде при батко си Си, който ще го приюти в Шао-лин ! Само там ще може да се отърве от военния трибунал за поражението си в Украйна !
  • 23 Зиматананашетонедоволство

    44 14 Отговор
    Стига с тая Русия, бе, вижте си окъсаните български бюджети! Русия ще е наред и след потока от вашите плюнки, защото там има народ, и патриоти, и икономика, и идеи. А ние имаме само предатели на западна хранилка, информацаионно затъмнение, упадъчни идеи, липса на култура и то главно сред политическия елит и "журналистите", вече започвам да си мисля за тях като за "мисирките" на Борисов.

    Коментиран от #27, #83

  • 24 Чака ни

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "жужето":

    Х0л0д0м0р, студ и глад.

    Коментиран от #57

  • 25 Изнесоха се

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "Васил":

    От Крим, сега от Донбас, Новоросия и Малоросия.
  • 26 Любопитен

    5 5 Отговор

    До коментар #17 от "звезда":

    А с кукли играеш ли си още?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 света ще си отдъхне

    12 23 Отговор
    НАТО трябва да взриви бункера с високоточна ядрена ракета.

    Коментиран от #76

  • 29 кирил

    17 27 Отговор
    Путин е пътник. Разчиташе и че за три дена ще вземе Киев.

    Коментиран от #62, #68

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 другарю

    7 8 Отговор

    До коментар #17 от "звезда":

    Стига си сядал на звездата.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 1957

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "жужето":

    За Зеленски ли става дума? Та да,сащ вече намерили,кой ще го замени.
  • 34 кремълското

    10 21 Отговор
    жуже няма да доживее зимата.
  • 35 Евроатлантик

    31 14 Отговор
    С други думи, цяла Европа ще затяга колана, ще стои некъпана, на тъмно и студено, щото чакаме Украйна да обърнела войната. От умрял писмо чакат.
    В политиката трябва да имаш и план Б. Какво ще стане, когато Путин прегази Украйна? Дали може? Може. В момента воюва 1/10 от руската армия. И Украйна едвам и насмогва с цялата НАТО-вска помощ. Ами ако вкара още два пъти по толкова войска и подкара по американски без да пази цивилните?
    Украйна губи и много население под формата на бежанци. Дотук загубиха над 5 милиона население. Малко от тях ще се върнат.
    Кокаинимуса превърна Украйна в полигон за тестване на тактики и оръжия. Това му е и целта. Войната той не може да спечели. Личи си и по липсата на възвърната територия. Дотук само единични успешни атаки. И после пак реве за оръжия. А дори не контролира всички воюващи. Личи си по обстрела на АЕЦ-а, който Русия превзе още в началото и защитава с ПВО. И не от себе си...

    Коментиран от #78

  • 36 Смехурко

    16 13 Отговор
    Путин е велик , джендърите ряпа даа ядят
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 руская

    10 7 Отговор
    почемеу наш лидер выглядит как обезьяна?

    Коментиран от #47

  • 40 Точно тая зима ще е изключително

    16 14 Отговор

    До коментар #2 от "Хехе":

    мека и топла. Господ ще покаже красноречиво, че е срещу плановете на диктатора.
  • 41 Путин чака зимата,

    13 17 Отговор

    До коментар #2 от "Хехе":

    а СМЪРТА чака него.
  • 42 Въпрос?

    9 14 Отговор

    До коментар #4 от "през два дена":

    А окомплектовал ли е окупаторите със зимни униформи и с повече гориво, или едното го няма, а на другото му спряха пътищата. Да не изквичи като 6ит пес самия той в средата на зимата, както "уж" е царя на "топлото"
  • 43 шаа

    22 10 Отговор
    Каквато и да е зимата, каквото и да направи Путин, Европа се самопрецака и единствено тя си е виновна за това.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Източна ромелия

    13 10 Отговор

    До коментар #21 от "зимъска":

    Ако до тогава я има Осрайна

    Коментиран от #48

  • 47 Потому что

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "руская":

    он и есть обезяна
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Малий, чакаме

    6 11 Отговор
    зимата, да ама Пуитн не е Кутузов, а украинците не са немците.

    Коментиран от #52

  • 52 Прав си

    5 11 Отговор

    До коментар #51 от "Малий, чакаме":

    украинците винаги са били подлоги - на руснаците, на поляците, на немците. И сега са си такива.

    Коментиран от #75

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 алфамАймун

    5 4 Отговор
    "Това, според два руски източника, запознати с начина на мислене на Кремъл"
    от кога го пишем тук това! подаряваме го безплатно на ройтерс, прокиснало зеле и вся остальная...
    накрая нещата стават, както иска ввп. точка. :D
  • 56 Голем смех

    10 13 Отговор
    Путлер отдавна не е този, който да поставя условия. Да подписва капитулация и да си прибира фашистките орди ..

    Коментиран от #65

  • 57 И аз чакам да захлади

    6 6 Отговор

    До коментар #24 от "Чака ни":

    Умрехме от жега това лято. По студено е от Нова година до 15 февруари. Даже ще ни бъде приятно. Кой плашат ушанките със студ, мраз и глад не ми е ясно. Щото сигурно при тях ще е така. Хаха...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Уве Зелер

    11 6 Отговор
    Владимир Путин е голям държавник и интелект, непонятен за евроатлантическите аджамии. Който, каквито губери, ресначи и завивки има, да ги вади от нафталина, защото зима иде. Иде и краят на джендър-епохата!

    Коментиран от #69

  • 60 Молекула

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Онзи ден Байдън не е пратил нищо, освен че пак обърка едни имена с други по време на интервю! Сапунисвай се и си лягай, нехранимайко!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Миролюбив

    12 5 Отговор

    До коментар #29 от "кирил":

    Ами на третия ден бяха в Киев. Избомбиха ги и отидоха да си вземат истински важните територии, съставляващи 80% от икономката на Покрайна. За какво им е Киев? Да се снимат на площада? Мноооого сте проооости!

    Коментиран от #72

  • 63 дано е прав човека

    3 2 Отговор
    че да свършва тази война и инфлацията да се укроти
  • 64 Чакайте...

    6 9 Отговор
    Зимата, пролетта, лятото, есента и така нататък, просто ще дочакате смърта и разпадането на най мракобесната държава..рф, този път прошка няма да има.
  • 65 самарянин

    11 6 Отговор

    До коментар #56 от "Голем смех":

    Прав си, Путин вече не поставя условия. Направо им заповядва на евраците и те изпълняват като ученички в 7 клас. Некъпани ученички!
  • 66 Един и Двама

    8 7 Отговор
    Интересно как всички фенове на колективния запад все говорят за тази зима все едно ще има само една зима от тук насетне. Не бе милички, ще има зима ВСЯКА година и ВСЯКА година ще умирате от студ и глад. Освен ако не слушкате!

    Коментиран от #92, #100

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 така е

    9 10 Отговор

    До коментар #59 от "Уве Зелер":

    Путин е агент на ЦРУ.За шест месеца успя драстично да обезоръжи и редуцира армията си.Освен това принуди две нови държава да влязат в НАТО.Следва разпад на РФ.

    Коментиран от #71, #82, #84

  • 70 Иванчо

    2 5 Отговор
    Той е голям играч. Шах и мат🙂
  • 71 Молекула

    6 6 Отговор

    До коментар #69 от "така е":

    Никакви нови държави не са влязли в НАТО. Но пък поне 40 евро "държави" са на режим на тока.

    Коментиран от #74

  • 72 има съвсем лека разлика

    6 4 Отговор

    До коментар #62 от "Миролюбив":

    Не взимат а плячкосват територии.
  • 73 А50

    4 2 Отговор
    А сега кажете Западът на какво разчита

    Коментиран от #93

  • 74 спокойно

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "Молекула":

    Най-хубавото за рашистите предстои

    Коментиран от #77

  • 75 Не си прав

    5 3 Отговор

    До коментар #52 от "Прав си":

    Класацията за най-големи руски подлоги: българи, сърби, немци, унгарци, италианци, французи.
  • 76 Да..вярно..

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "света ще си отдъхне":

    И света да приключи веднъж за винаги с тези руски злодеи.
  • 77 Молекула

    1 3 Отговор

    До коментар #74 от "спокойно":

    Лошото е, че няма да има останали живи евраци да видят предскаанието ти.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 КАК РУСИЯ ДА СИ ИЗТЕГЛИ ОТ ........

    8 7 Отговор
    РУСИЯ , ТОВА ИСКА ЗЕЛЕНСКИЯ !
  • 80 Не само МИР

    4 4 Отговор
    Ами и нов евразийско-европейски юмрук...ес под шапката на саш отива ва бунището
  • 81 да си гори газа

    9 8 Отговор
    Не може един обезумял диктатор,който се мисли за Петър 1,да напада съседни държави в 21 век и нормалния свят да е равнодушен към това.

    Коментиран от #88

  • 82 Уве Зелер

    2 3 Отговор

    До коментар #69 от "така е":

    Доста дилетантско мнение, за щастие, нямащо нищо общо с действителността.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Бай киро съм

    10 6 Отговор

    До коментар #69 от "така е":

    Разпад ше има ама на ЕС всички пповителства на страните членки ще литнат под натиска на сметките инфлацията и...народната лубофф

    Коментиран от #90, #98

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 В.В.П.

    3 4 Отговор
    Ще ги върти 100 год.
  • 88 Тоа па

    6 2 Отговор

    До коментар #81 от "да си гори газа":

    Щото в 21 век изобщо няма военни конфликти и не се лапат територий.Гейщината и наркоманията са флагмана на този век.
  • 89 симо

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бля,бля":

    гладна кокошка просо сънува
  • 90 Оня с коня

    4 5 Отговор

    До коментар #84 от "Бай киро съм":

    Разбира се че ЕС ще се разпадне щото няма нищо вечно,въпросът е ...след колко века!
  • 91 Каква зима бе джудже чакаш???

    3 4 Отговор
    Та те украинците с тези зими са родени, какво чакаш???..това да не са ти масаите от екватора, няма да уплашиш Европа с газта, след няколко години ще си навирате тръбите в гъ@зо.ве@те.
  • 92 ватник

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Един и Двама":

    ще останат само ватниците в света

    Коментиран от #104

  • 93 На тебе...

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "А50":

    И на такива като теб не разчита.
  • 94 копейкин

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бля,бля":

    1рупла0,03лева

    Коментиран от #99

  • 95 Най Великият

    2 2 Отговор
    В нашия съвременен свят
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ейййй

    5 3 Отговор
    Много са глупави нашите презокеански партнери. Има един сигурен начин да се съсипе Русия. Обявява се България за част от Руската Федерация. Гарантирано след това дните на тази федерация са преброени
  • 98 Междувременно

    4 1 Отговор

    До коментар #84 от "Бай киро съм":

    отново има експлозии до Севастопол. Много пушат тия рашки бе.
  • 99 А беше

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "копейкин":

    0,02.....повишила се
  • 100 Ти за колективният Запад

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Един и Двама":

    Не се тревожи!
  • 101 БОГ Благослови Америка

    3 4 Отговор
    и САЩ да са най могъщата държава в Света,защото Американците винаги са помагали на по слабите, беззащитните и нуждаещите се от помощ и са се борели за Свободата срещу диктаторите ! Днес много българи си спомнят за 90 години на ХХ век,когато Русия след разпада на комунизма в СССР е в пълна икономическа, политическа, демографска и хуманитарна катастрофа, напълно е разорена и докарана до просешка тояга и въпреки политическата и идеологическа конфронтация , САЩ са тези които подават ръка на Русия след като виждат опити за Демокрация и я спасяват от глад и мизерия.! За 5 години (от 1992 до 1997) американските президенти отпускат милиони финансова и икономическа помощ за възстановяването на Русия и САЩ организират над 500 полета на транспортни самолети до Москва с омразното днес на Русия НАТО, които пренасят стотици хиляди тонове помощи, храни и медикаменти и дават право на милиони руснаци да се заселят в САЩ за да търсят по добър живот..!! За105 години след октомврийския преврат в Русия, откогато Русия престава да е нормална държава и предявява имперски претенции да владее и командва с комунизъм Света и винаги желае гибелта на САЩ, САЩ с техния западен хуманизъм спасяват азиатската варварщина на Русия 4-5 пъти от глад, болести, разруха и разпад. За благодарност срещу това получават само хули и презрение. Независимо от политическите различия, икономическата пропаст между Русия и САЩ и омразата на Русия към САЩ, винаги, когато Русия има нужда от помощ
  • 102 БОГ Благослови Америка

    3 5 Отговор
    Продължение - Независимо от политическите различия, икономическата и технологична пропаст между Русия и САЩ и омразата на Русия към САЩ, винаги, когато Русия има нужда от помощ, САЩ се отзовавали безкористно и добронамерено с християнско милосърдие.
    Затова САЩ и цялата свободна, демократична и цивилизована общественост в света днес оказват помощ на суверенна Украйна бореща се срещу диктатора Путин и руския деспотизъм , избрала и решила да се присъедини към западния цивилизован Свят...!!!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Хихи

    2 3 Отговор

    До коментар #92 от "ватник":

    Останат ли само ватниците на земята, считай, че света е свършил...
  • 105 Бой последен

    1 0 Отговор
    И има логика.Когато заплатата ни отиде за парно и ток, ценности ли ще гризкаме?