Last news in Fakti

23 Септември, 2022 10:00 2 838 60

Путин е отслабен и изолиран. Факт

  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • украйна

Още десетки хиляди ще загинат, за да може Путин и неговото обкръжение да останат на власт и да не им се налага да дават обяснения за престъпленията, извършени срещу собствения им народ

Путин е отслабен и изолиран. Факт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Още десетки хиляди ще загинат, за да може Путин да остане на власт и да не му се налага да отговаря за престъпленията, извършени срещу собствения му народ. Миодраг Сорич за обявената военна мобилизация в Русия.

Той просто не може да върне нещата назад. Ако Путин загуби агресивната си война срещу Украйна, цената, която ще трябва да плати, вероятно няма да се ограничи само с властта му. Същото се отнася и за онези политици в правителството и в Думата, които - за добро или зло - са обвързали съдбата си с тази на шефа на Кремъл. Те са в паника. Предвид успехите на украинците за отвоюване на родината си, Москва наистина е заплашена от военен разгром. Какъвто никой в Кремъл не е очаквал. Затова сега Путин нареди частична мобилизация и ще хвърли на фронта 300 000 резервисти. Те трябва да спрат настъплението на украинците - контраатака, свидетелстваща за отчайващото състояние на руската армия.

Отслабен и изолиран

Само преди няколко дни - по време на срещата на Шанхайската организация за сътрудничество в Узбекистан - опитващият се да запази самообладание Путин заяви, че Русия не бърза в Украйна. Всъщност там светът видя един отслабен и изолиран Путин. Телевизионните камери показаха един застаряващ мъж, когото останалите държавни и правителствени ръководители караха да чака. Путин седеше изкусно на дивана и слушаше това, което те имаха да кажат. Турция, Индия, дори и Китай дадоха публично да се разбере, че отхвърлят войната му и подкрепят териториалната цялост на Украйна. И с основателна причина: войната представлява бреме за световната икономика, а оттам и за властта на онези политици, от които Путин се надяваше на подкрепа.

Промяна на курса в Кремъл

От гледна точка на Кремъл нещата не можеха да продължават по същия начин. Завърналият се в Москва руски президент побърза да промени своя курс. В крайна сметка частичната мобилизация е признание за военната слабост в Източна Украйна. При обявяването на вестта, че до дни завладените територии ще "гласуват" за присъединяване към Руската федерация, стана ясно, че украинците не желаят да са част от Русия. Защото гласуването под дулата на оръжията и референдумите, проведени в разруха, няма да бъдат приети сериозно от никого по света.

Путин иска да си подсигури заграбената плячка. Завоюваните земи трябва да станат част от Руската федерация. И тогава той би могъл да призове за защита на родината чрез използването на всички възможни военни средства. "Специалната военна операция", ограничена във времето и пространството и имаща малко общо с ежедневието на повечето руснаци, би се превърнала в част от наратива за защитата на "руската земя" по всякакъв начин - включително и с ядрено оръжие.

Краят на "специалната военна операция"

Не е нужно човек да е велик пророк, за да прогнозира предстоящото "пенсиониране" на термина "специална военна операция". Пропагандата на Кремъл ще го погребе. Вместо това ще се появяват все по-луди и объркани лъжи, измислици и заплахи, с които контролираната от държавата телевизия ще се опита да индоктринира руснаците. Вече циркулират твърдения, че Русия не води война срещу Украйна, а се защитава срещу САЩ и Англия в Украйна.

Всеки може да вярва, в каквото си поиска.
Подновяването на напрежението от страна на Путин ще бъде прието много сериозно от световните лидери, които се събират в момента в Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Но политиката им спрямо Москва едва ли ще се промени. Киев ще продължи да получава оръжия, а украинската армия - да се сражава. Ами 300-те хиляди руски резервисти? Те никога не са участвали във война и са зле екипирани. Това са семейни мъже, откъснати от своето ежедневие против волята им.

Предполага се, че в Украйна те трябва да защитават Русия – рамо до рамо с престъпници и чеченски наемници. Няма как всичко това да приключи добре. Те ще видят със собствените си очи, че украинците не желаят да са собственост на Русия. Още десетки хиляди ще загинат, за да може Путин и неговото обкръжение да останат на власт и да не им се налага да дават обяснения за престъпленията, извършени срещу собствения им народ. Това е и истинската трагедия на последното погрешно решение на кремълския лидер.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво

    52 24 Отговор
    Путин е там откъдето тръгна преди 240 дни да завземе цяла Украйна за 7 дни. Жалко за стоте хиляди млади русначета, които бяха убити,жалко и за майките загубили синовете си

    Коментиран от #8, #29

  • 3 Перо

    31 28 Отговор
    Автор: Българският екип на DW! Коментарът е излишен!
  • 4 0000

    33 24 Отговор
    Путлер = на сапун.

    Коментиран от #23

  • 5 кака Мара

    19 12 Отговор
    Не вярвам на тая новина защото не е написана от Бесарабски фронт .
  • 6 Илия

    42 25 Отговор
    Китай и Индия му казаха да приключва войната бърдо или ще му отрежат квитанциите.Вече играе на всичко или нищо.Сега ще хвърли стотици хиляди качени на танкове модел 62ра.Украйнската армия вече е много силна с голям опит и западно въоръжение.Касапницата ще е огромна.

    Коментиран от #9

  • 7 Много

    4 2 Отговор
    спите. Айде
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Версаче

    18 23 Отговор

    До коментар #6 от "Илия":

    Индия и Китай са зад Русия . Си обяви мобилизация в Китай. Внимавайте да не настъпите мотиката . 1 - 2 милиона мобилизирани са дребна работа за тях .

    Коментиран от #40

  • 10 Сандо

    23 15 Отговор
    Колкото ФАКТИ са обективна медия,толкова и този "факт" е факт!!!
  • 11 Месце

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "………":

    ще прати, печено да се върне
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 путлер

    26 15 Отговор
    май май ме чака съдбата на Чаушеску
  • 14 Тонката

    20 20 Отговор
    Изолацията на САЩ става все по-сериозна. Факт!
    Индия и Саудитска Арабия започват да търгуват помежду си в риали и рупии....Тотално премахват долара като платежно средство....Венецуела ги отсвири, когато отидоха да просят петрол, Иран ги отсвири, арабите им теглиха една майна, Китай и те.....Единствено Европа все още им се дупи, но и това ще е до време....
  • 15 Путлер

    24 16 Отговор
    Отдавна е за пенсия. Невероятно е, че държава с такъв потенциал се управлява толкова пагубно...
  • 16 Преминаващ оттук

    20 19 Отговор
    Знае ли някой от коментиращите колко бързо Путин може да реши проблема с Украйна и не само с нея!!!
    Двойният стандарт който Европа и САЩ демонстрират не изглежда хич морален.

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ха ха ръждясали ракети

    21 21 Отговор

    До коментар #16 от "Преминаващ оттук":

    Колко бързо може да реши путин войната и с какво? С ракети с чипове от перални? Ядрения арсенал на НАТО е 10пъти по голям от руския!?!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тук се

    11 8 Отговор
    Препечатва от най надежните източници прокисналото зеле и бесарменския фронт и всички вкупом им вярват! ХИХИХИ.
  • 27 ники

    12 11 Отговор
    Десетки хиляди ще загинат не само заради Путин, заради нефелните европослушковци, заради Зеленски....Не искаха по дипломатичен път да намерят решение, за да не разбиват съдби, за да не се губят човешки животи...И сега не искат. Да се върнем в каменната ера, да измрем от глад и от студ, да се изтребват хората по между си....С Ковид не успяха явно да изтрепят заложения процент, но войната им е удобна...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 1957

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Браво":

    Десетки хиляди укропи не ти жал?
  • 30 Не ме убедихте.

    2 5 Отговор
    Ако беше от "Злой одесит", можеше и да повярвам.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Трият

    7 5 Отговор
    мненията в раздела "Мнения"!

    Това е свободата на словото в поробената от запада България!
  • 34 Мнение

    7 11 Отговор
    Без Русия нямаше да има България.

    Беа Русия няма да има България.

    Коментиран от #43

  • 35 Мнение

    6 8 Отговор
    Путин осъществява Руското Съединение, така както българските революционери и възрожденци осъществиха Българското съединение на Княжество България и Източна Румелия на 06.09.1885 г., непризнато от целия свят чак до 1909 г., т.е. цели 24 години!!!!

    Сан Стефанска България, създадена от Руската империя, беше разпокъсана на пет части на Берлинския конгрес от същите анти-славянски и анти-православни сили на колективния запад през юли 1878 г., които разпокъсаха Русия (СССР) след 1991 г. и които истерично вият срещу Путин.
  • 36 Урсула вчера

    6 4 Отговор
    ЕС не искаме мир, а война до дупка! Ще се бием до последния жив украинец!
    По последни данни до момента 340 000 укри са дали фира.
  • 37 2022

    6 5 Отговор
    Вече десета година Вл. Вл Путин Президент на цяла Русия/тук са Окраина, половината Полша, Прибалтика, на които им беше дадено по парче от руската земя,за да я живеят, лаят като бесни кучета против Русия и Президента.Но Путин ще живее дълго,защото всеки Православен Християнин/окраинците не са християни,безбожници са/ ,знае ,че сам Бог Йисус Христос Го закриля.Когато умре ,ще дойде друг Президент ,но Русия ще остане. Гледайте филма "Иди и виж"-там войските на Хитлер изнасилват, убиват деца и старци ,и накрая запалват селото от четирите страни,а лъжливите литовци са живи изгорени-гледайте филма и тогава пишете-НО ИСТИНАТА !!!Колкото до някакви части от хладилници, някакви ламарини от печки-,кой пусна мухата на соросоидките Силвия Великова /наречени бяхме целия Български народ от Б. Борисов ГЛАВАНАЦИ,защото му е и сега metresa,Люба Кулезич/американофилката/,Мария Цънцарова с голите бедра през братя Бобокови,Дияна Янкулова, Снежана Иванова,КОЙ???- това са тъпите сащ ,тъпата Урсула/ТЯ НЕ Е ЛЕКАР ,а АКУШЕРКА-т. е.СРЕДНО-МЕДИЦИНСКО ОБРАЗОВАНИЕ,което се получава за ДВЕ години,а ЛЕКАР АКУШЕР-ГИНЕКОЛОГ има ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ,следва 6/ШЕСТ/ГОДИНИ, работи по специалността и след ТРИ ГОДИНИ, полага ИЗПИТ за СПЕЦИАЛНОСТ и ПОЛУЧАВА ДИПЛОМА за СПЕЦИАЛНОСТ АКУШЕР-ГИНЕКОЛОГ.НИКОГА УРСУЛА не е следвала за висше образование медицина. Урсула петни хубавата средно медицинска професия акушерка,а акушерките са в помощ на лекарите гинеколози.Набийте си го в главата!Урсула ,дори тов
  • 38 2022продължение

    5 2 Отговор
    НИКОГА УРСУЛА не е следвала за висше образование медицина. Урсула петни хубавата средно медицинска професия акушерка,а акушерките са в помощ на лекарите гинеколози.Набийте си го в главата!Урсула ,дори това образование не заслужава,за тъпотата си ,че съсипа ЕС.
  • 39 Култова снимка

    3 4 Отговор
    Путин чака благоволението на Ердоган...
  • 40 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "Версаче":

    Сериозно ?? Вече чакаме на китайците да превземат Украйна , щото "втората в света безаналогова" пасмина изяде дървото , а ?? Хахаххахахахахх ! И това ако не е излагацията на века , не знам кое ще е , хахаххахаххахахах !!

    Коментиран от #49

  • 41 12345

    6 7 Отговор
    Не прочетох никъде Путин и Русия да са изолирани от света.Това е само в болните мозъци на тъпите сащ с дементния Байдън,на противна Англия пълна с чалми, мързеливи индийци,неграмотни папуаси,на много ,много глупавата Урсула и в сороидните глави на нашите подметки.И Румен Радев сгази лука ,с лазенето пред ковчега на покойната Кралица.Зад Русия са Латинска Америка, Поднебесната, Малките тигърчета, Куба, половин Европа и Сърбия Македония/до къде допряхме/,Куба, Виетнам Корея, Унгария.Само нашего брата ,заедно с пропадналите сащ и противна Англия, Прибалтика/които бяха гледани като родни деца от Русия/и фашистка Полша, една част от Окраина са против Русия-при 7,5 милиарда население в света само 800 милиона са против РФ.Правете си заключенията сами-но България е една неблагодарна страна към Русия-РУСКО-ТУРСКА Освободителна война и Освобождение от Турско Робство,го дължим само на Русия.И не пишете глупости за Проливите-там Русия има взаимоотношения с Турция .Благодарение на Сталин България запази 111 хиляди кв. километра,след като беше ограбена от фашистка Гърция, от фашистка Румъния, от Титова Югославия/Западните покрайнини/.Може да е военнолюбец ,но Сталин изнесе на раменете на Червената Армия ВСВ и победи с цената на 27 МИЛИОНА ЖЕРТВИ,РУСНАЦИ.За окупацияна на 09.09.1944 г.са виновни престъпниците Г.Димитров/с майка ,член на престъпната секта на адвентистите/ и масона В.Коларов.И никога не забравяйте мъдрите слова на ЦАР БОРИС III ОБЕДИНИТЕЛ:"Винаги с Германи
  • 42 12345продължение

    2 7 Отговор
    За окупацияна на 09.09.1944 г.са виновни престъпниците Г.Димитров/с майка ,член на престъпната секта на адвентистите/ и масона В.Коларов.И никога не забравяйте мъдрите слова на ЦАР БОРИС III ОБЕДИНИТЕЛ:"Винаги с Германия ,никога против Русия".Някога Германия беше страна ,а сега е плужек и пълзи пред тъпите сащ,което е ПОЗОР.
  • 43 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #34 от "Мнение":

    Малко си объркал да те поправя !! СЪС Русия няма България !! СЪС Русия има само задунайска губерния и "умни " приказка като "курица не птица и Болгария не за граница " !!!! СЪС Русия има крепостни селяни и назад в средновековието , където дори китайците са "космическа нация" !! СЪС Русия ще има пак песни "кой ми открадна чистачките и как ще ги стигнем американците" !! И така нататък все "весели" неща за неграмотни и умствено изостанали лузъри , тире русофили !! То скоро в Русия няма да има "Русия" , щото дойде време за нова революция , ама не болшевишка тоя път , а СРЕЩУ наследниците на любимите ви болшевики !! И дано да са толкова "милостиви" с тях , колкото те бяха към своите и НАШИТЕ свестни хора и цвета на нацията !!

    Коментиран от #45, #51

  • 44 2121

    4 6 Отговор
    Ердоган не брои тъпите сащ и противна Англия.Истински страх има само от ВЛ. ВЛ. Путин и от Русия като цяло.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "мушмул":

    Точно за това говорех , хахаха !! Мерси че показа "нивото" на русофилската пасмина , по-точно низостта и безхаберието !! Както са казали едни умни хора , дето любимците ти пращаха в лагери , щото не можеха да понесат собствената си бездарност и "неумност" сравнена с тях , та те казваха "има интелигентни хора , има и примати от рода болшевики" , хахахах !!

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 мушмул

    5 3 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    пасмината си ти брато . какво спечели за 33 години демокрация ? един моделиран ? аре бегай се скрий в дупката от където изпълзя .

    Коментиран от #50

  • 49 Версаче

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    Като не вдяваш защо си седнал акъл да ръсиш тука ? Върви паси козите.
  • 50 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "мушмул":

    Аз спечелих много , ама ти явно си загубил много !! Най-вече възможността да живееш от доноси за комшията "народен враг" и възможността да получаваш заплата , макар и жалка защото си "партиен член " , щото за друго от теб не става и чеп за зеле ! Разбирам "справедлияия" ти гняв срещу можещи и знаещи хора , които си позволяват да живеят по-добре от теб и то без подаяния от партията-хранилница , хахахах !! А това е само началото , скоро такива като тебе ще са углавно криминализирани , ужас товарищ , какво доживяхме , хахахахха !!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мнение

    2 3 Отговор
    Продължава триенето на не-русофобските мнения.

    Току що "свободата на словото" изтри словото на пост №51.

    Честита "свобода на словото"!
  • 53 Кой трие?

    3 4 Отговор
    DW или дежурният русофоб на сайта?
  • 54 Немезида

    3 3 Отговор
    Путин се оказа глупак
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Иванушка

    3 1 Отговор
    Браво свобода и демокрация. Защо ми изтрихте поста? Защото сте боклуци. И ние се чудим защо има война.

    заради боклуците на всички нива.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.