Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Септември, 2022 10:10 3 616 111

ISW: И с частичната мобилизация Путин няма да промени хода на войната в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • донбас-
  • володимир зеленски

Експерти посочват, че Путин не е отправил изрична заплаха за използване на ядрено оръжие, ако Украйна продължи с контраофанзивните операции за освобождаване на окупираните от руската армия територии

ISW: И с частичната мобилизация Путин няма да промени хода на войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Обявената от руския президент Владимир Путин "частична мобилизация" няма да повлияе съществено на хода на войната през следващите месеци.

Това прогнозира в своя дневен доклад за военната обстановка в Украйна американският Институт за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Неговите експерти посочват, че Путин не е отправил изрична заплаха за използване на ядрено оръжие, ако Украйна продължи с контраофанзивните операции за освобождаване на окупираните от руската армия територии.

Освен това не е ясно каква част от руския резерв вече е била изпратена да се сражава в Украйна. През ноември 2021 г. представители на западното разузнаване съобщиха, че Русия е призовала "десетки хиляди резервисти" като част от предвоенната си мобилизация.

След това през юни 2022 г. украинските военни съобщиха, че руските сили са ангажирали 80 000 запасняци да се сражават в Украйна.

От ISW предполагат, че в този период руските военни вероятно са призовали най-боеспособните си запасняци да се бият в Украйна.

Така настоящата частична мобилизация ще започне с привличане на по-малко боеспособен персонал, коментират американските военни експерти.

Частичната мобилизация ще се извърши на планирани етапи, разкри в интервю от 21 септември руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Това вероятно изключва внезапно нахлуване в Украйна на руски сили, което би могло драматично да промени хода на войната.

По този начин частичната мобилизация в Русия няма да лиши Украйна от възможността да освободи още от окупираната си територия през зимата.

Освен това наборната служба в Русия е едва една година. Обучението на наборниците се извършва по стари методики и липсата на адекватна политика за викането в запас през годините прави руските резервисти зле обучени и без мотивация. Не трябва да се забравя, че имащите боен опит руснаци вече седми месец се сражават в Украйна, търпейки загуби.

Друг не по-малко маловажен проблем е какво обучение ще получат запасняците, призовани в рамките на частичната мобилизация. Шойгу описва целенасочен процес на обучение, който ще запознае или припомни мобилизираните резервисти с операции на ниво екипаж и отделение, а след това и на взвод, преди да бъдат изпратени да се бият. Този процес би трябвало да отнеме седмици, ако не и месеци, за да се приведат резервистите от цивилния живот във военна готовност.

Ръководителят на Комитета по отбрана и сигурност към Съвета на федерацията Виктор Бондарев съобщи, че мобилизираните запасняци ще се обучават повече от месец, преди да бъдат изпратени. От друга страна, военният комисариат в Курска област съобщи, че резервистите под 30 години ще бъдат изпратени веднага в Украйна без допълнително обучение.

Украинските сили вероятно са продължили настъпателните операции около Лиман.

Украинските сили нанесоха удари северно и източно от град Херсон като част от кампания за пресичане на оперативно ниво срещу руски логистични, военни и транспортни средства в Херсонска област.

Украински и руски източници идентифицираха три района на военна активност на 21 септември: северозападно от град Херсон, близо до украинския плацдарм над река Инхулец и южно от границата между Херсон и Днепропетровска област в района на Високопиля.

Руските федерални субекти (региони) продължават с тайната мобилизация независимо от обявената от руския президент Владимир Путин частична мобилизация.

Назначените от Русия окупационни администратори вероятно увеличават мерките за правоприлагане и филтриране в окупираните райони на Украйна в подготовка за референдумите за фиктивно анексиране, провеждани от Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Васил Левски

    85 23 Отговор
    20 новини срещу Русия и 1 новина за независимоста на България личи си кого подкрепят и кой спонсорира.

    Коментиран от #7, #22, #47

  • 6 Професора

    55 25 Отговор
    Ма те резервистите са зради НАТО свикани където НАТО трупа армия в Полша.
  • 7 Истина

    35 60 Отговор

    До коментар #5 от "Васил Левски":

    Новините срещу русия са новини за независимостта на България.Слаба русия ,силна България.

    Коментиран от #11, #27, #32, #34

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Русия стигна до положението

    26 58 Отговор
    в края на Първата световна война, следва сваляне и убиване на царя и идването на истински рашистки режим, подобно на севернокорейският. Руската армия ще бъде доведена до 100 000 народна милиция без право на тежки оръжия. Ще започне преследване на предеталеството на всички путинисти по света до пето коляно !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пешо

    56 22 Отговор
    Каква независимост?Нахлузиха ни юлара ЕС и Фащ Унищожиха всичко създадено в БГ и настаниха военни в БГ.Създадоха си плацдарм и къде са над 2милиона българи?Черно работници в чужбина.
  • 15 Мда

    10 26 Отговор
    И пълна да направи, все тая !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Витанов

    51 15 Отговор
    Чувам само някакъв англосаксонски рев и рев от колониална Европа.Защо ревете,след като "Русия е губеща " и нищо няма да се промени.Сега е 35% от Украйна,след 2 седмици ще бъде 50% а до края на годината 100%.Някой от ревльовците учил ли е математика.

    Коментиран от #72

  • 20 Червената Соня 🇻🇳

    31 9 Отговор
    "...че Путин не е отправил изрична заплаха за използване на ядрено оръжие, ако Украйна продължи с контраофанзивата.."

    В това ISW жени ли седят или Цивилни лица далеч от Военното дело и принципи ? Разбира се че Тактическо малокалибрено ядрено оръжие ще бъде използвано, най-вероятно веднъж и срещу многочислената Запорожка групировка на Украйна, но преди това ще има Ултиматум Украйна да се изтегли от новите вече Руски територии. Путин обеща на Ердоган войната да приключи бързо и виждаме колко бързо се случват събитията. Защо бърза Волидята ? Явно следващата цел ще е ДеМилитаризацията и ДеБайдънизацията на САЩ
    😄😄😄
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мислете с главите си когато гласувате

    17 37 Отговор
    "ВЪЗРАЖДАНЕ" са крайно проруска популистка партия от български русофили които искат напускане на НАТО и ЕС и подкрепят нахлуването и агресията на Русия в суверенна Украйна и сега се възхищават на Указа на Путин за мобилизирането на армия с 300 хиляди руски запасняци и искат същото както е в Русия и в България и да може да се провежда бърза задължителна военна мобилизация, защото ако Русия и диктатора Путин загубят войната срещу Украйна с прехвалената си пропагандна "безаналогова" армия, то и "ВЪЗРАЖДАНЕ" моментално ще загубят подкрепата си от българските русороби и ще се сринат на изборите...!!!
  • 27 поп Кръстьо

    36 8 Отговор

    До коментар #7 от "Истина":

    Направо ще ти дадат премия от Козяк , много всеотдайно работиш за краварите . Жалко , че не си толкова всеотдаен и към България , че съвсем затъна заради интересите на краварите.
  • 28 Напреднал

    36 9 Отговор
    "...Путин няма да промени хода на войната в Украйна..." Трябва много малко да познаваш руснаците за да правиш такива заключения. Проблемът, обаче е съвсем друг. Колектовният Запад имаше повече от 30 години да поведе Света към мир, демокрация и просперитет, като победител в Студената война. А какво се получи за този период: войни - много, много войни: Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Йемен, Украйна, Русия. Е, как да се върви по този път и да се вярва на фалиралата политика на Новия Световен Ред. Естествено, че нещо трябва да се промени

    Коментиран от #50

  • 29 ГУЩЕРОВА - ДНЕС НА ПРАЗНИКА КАЖУВАМ

    10 1 Отговор
    ДЕКА СКОРО КЛОНИТЕ ЩЕ НАТЕЖАТ !
  • 30 кирил

    9 36 Отговор
    Редовната руска армия е унищожена.
    Тия са месо за месомелачката. Ще се спасят тези, които се предадат в плен.

    Коментиран от #38, #39, #40

  • 31 Ама естествено

    25 5 Отговор
    Хода ще го промени зеленчука като вдигне белото знаме и спаси поне част от народ и държава... колкото по рано по добре ще е!!!
    А това рано или късно ще стане, колкото и да мърда като върбова заглавка!!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Русофоб Антисемит

    9 21 Отговор

    До коментар #23 от "Пече се нещо":

    Прочети внимателно брест-литовския договор българомразецо. Дори малка България е побеждавала Русия.
  • 34 Киро

    31 5 Отговор

    До коментар #7 от "Истина":

    И кое ти е силното?Земеделието и обезлюдените села?Къде е промишлеността?Да не би да се управлява България самостоятелно?
    Или болшинството черно работници в чужбина да изпращат пари на родителите си да оцеляват?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Панов

    14 27 Отговор
    Резултатът от войната беше ясен още когато Унгария и България избраха да са на страната на русия. Исторически тия две страни винаги избират губещата страна. Това са лузърите на Европа.
    Гърция, както винаги, безпогрешно избра печелившата страна

    Коментиран от #52, #54, #98

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 тц тц

    27 3 Отговор

    До коментар #30 от "кирил":

    Гриндер ти ли си бре? Редовната руска армия е 970 000 души, до момента в Украйна са участвали едва 170 000. Резервистите са близо два милиона. Само в Африка и Близкия изток има 250 000 редовна руска армия.

    Коментиран от #110

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ПУТИН

    9 24 Отговор
    Лее руска кръв напълно безмислено.
  • 44 Тракиец🇩🇪🇺🇦🇮🇷🇮🇹🇧🇬🇯🇵

    11 27 Отговор
    Колкото по слаба е расия толкова по силна е България . Това е научно доказан исторически факт
  • 45 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    5 14 Отговор

    До коментар #42 от "Бесен - _Язовец":

    И месечния цикъл на другарите обърка....
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ПОЗИТАНО 20

    8 18 Отговор

    До коментар #42 от "Бесен - _Язовец":

    Набираме путинисти за Украйна....сборен пункт тук.

    Коментиран от #59, #80

  • 49 руски скрап

    9 25 Отговор
    Така или иначе той не може да ги набере тези 300 000 наведнъж. Първият етап е набирането на
    50 000.
    Касто вече няколко души казаха това са много лошо подготвени войници и ще бъдатвъоръжени също
    лошо. Те няма нищо да променят на фронта , а жертвите на РФ ще станат много повече.

    Но за Путин населението му са някакви барани без значение.
    Но този експеримент ще покачи много напрежението в самата Русия.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Сандо

    26 5 Отговор
    Благодарение на неуспеха си във войната с Украйна,след няколко дни Русия ще присъедини територия и население колкото България,с несравнимо по-голяма икономика.Хак да му е на Путин такава военна загуба!
  • 52 Сериозно ли

    21 5 Отговор

    До коментар #36 от "Панов":

    България и Унгария са печелили много войни, за Австро - Унгария да не говорим, но не се сещам Германия да е печелила война. САЩ също само не са печелили никога, затова след Виетнам и Корея винаги са хванати за ръчичка с Англия и Франция.

    Коментиран от #57, #105

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Доротея

    26 3 Отговор
    След като няма да промени нищо, защо цял свят сте се разврещели!?
  • 57 чочо

    8 6 Отговор

    До коментар #52 от "Сериозно ли":

    До кой клас си ходил на училище....печелили били....втората балканска ПСВ , ВСВ......който печели няма орязани граници, панимаеш ли
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ю.Кортес

    12 14 Отговор
    Бг политиците освен корумпирани са и много про.ти
    Винаги ни набутват да сме от губещата страна.
    Цял свят знае че русия ще загуби

    Коментиран от #67

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 РУСИЯ СРЕЩУ ПУТИН

    6 13 Отговор
    Защо руските синове да мрат под ударите на щатските ракети????
  • 63 РУСКА МАЙКА

    6 9 Отговор
    Путин, кога ще пратиш твоите наследници на фронта....
  • 64 Доротея

    21 4 Отговор
    ,,По волята на незабвенния Цар Освободител, великият братски Руски народ, подпомогнат от добрите ни съседи, поданици на Негово Величество Румънския Крал, и от юначните Българи, на 19 февруарий 1878 година сломи робските вериги, що през векове оковаваха България, някога тъй велика и тъй славна..."
    -------------------------------------------
    Може ли някой с модерен поглед към историята да ми преведе, защо княз /цар/ Фердинанд е говорил такива лоши работи в Манифеста преди 114 годии? Да не би да е бил под влияние на Коминерна и латентен комунист!?!?

    Коментиран от #79

  • 65 ПИЯН МУЖИК

    7 13 Отговор
    Неща да давам фира заради Путин. Искам си водката....
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Рожко

    12 3 Отговор

    До коментар #60 от "Ю.Кортес":

    И кой е този свят?В който ти живееш и си караш Гоуфо?

    Коментиран от #70

  • 68 РУСОФИЛ= ДЕБИЛ

    5 16 Отговор
    Путин осигури 8ще пушечно месо за Украйна.....
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Рожков 2

    4 5 Отговор

    До коментар #67 от "Рожко":

    Не бе ...тоя дето карат москвичите....

    Коментиран от #77

  • 71 РУСНАЦИТЕ БЯГАТ

    5 12 Отговор
    И от фронта и от Русията. Не им се мре за кремълския сатрап.
  • 72 Мирослав Илич

    17 5 Отговор

    До коментар #19 от "Витанов":

    Колкото се точи този конфликт толкова повече отслабва ЕС Украйна ще загуби лошото е че загиване и ние
  • 73 ПУТИН

    5 8 Отговор
    Грабвай калашника и на фронте...тогава и другите ша тъ последват....
  • 74 Серьожа Самогонов...

    7 11 Отговор
    В момента ни обучават целенасочено и отговорно, бягане с препядствия и синхронно плуване в река Днепър.
  • 75 ПУТИН В ШОК

    7 12 Отговор
    За шест месеца Хитлер стигна Москве. Ние още са мъчим в източна Украйна......
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Рожко

    18 7 Отговор

    До коментар #70 от "Рожков 2":

    И ходеха по 2 пъти на почивка с москвича , но си плащаха сметките и имаха собствен дом и спестяване за да те отгледат и да имаш образование.

    Коментиран от #86

  • 78 Факт

    17 8 Отговор
    В Украйна върви четвърта мобилизационна кампания и вече идва ред на жените.Над 11млн украинци избягаха от Киевския сатрап.За това пишете.А иначе нали беше "пълномащабна война"а не СВО.Нормално е да има мобилизация и в Русия Пак добре,че не пратиха редовна армия но и това може да стане.
  • 79 Модерен поглед...

    4 20 Отговор

    До коментар #64 от "Доротея":

    Я се разкарай от тук с твоят цар освободител.

    Коментиран от #81, #82

  • 80 Тоз

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "ПОЗИТАНО 20":

    Не го бъркай ,той сигурно живее на запад,или децата му са там и има страшни комплекси
  • 81 Радко

    10 5 Отговор

    До коментар #79 от "Модерен поглед...":

    Сложи си модерният шарен флаг , да си в комплект.
  • 82 Доротея

    7 7 Отговор

    До коментар #79 от "Модерен поглед...":

    Не е мой Цар Освободител! Председателя Малинов и лидера Фердинанд са го написали така! Факт! Защо ли комунистите в предизборната кампания през 1938 година подкрепят демократа Александър Малинов, а сега се чудите как Нинова подкрепяла генерал Атанасов и ДБ в борбата им с новите фашисти? Александър Симов не може да го обясни! Нискко ниво! Затова мафията вилнее и изкупува електората!
  • 83 Реално

    10 12 Отговор
    Путлерофилите всъщност се оказват най-големите русофоби, а и човекомразци! С две думи, отпадъка на обществото!

    Коментиран от #85

  • 84 джеки

    13 4 Отговор
    ISW много гръмко звучи. Предполага се състои от един украинец.
  • 85 Самсара бийч

    8 4 Отговор

    До коментар #83 от "Реално":

    Вземи си душ докато е още топло!

    Коментиран от #87

  • 86 2987

    6 5 Отговор

    До коментар #77 от "Рожко":

    Ех тая социалистическа уравниловка, колко поколения мързеливци и селски тарикати създаде! Вица защо в ада до българския казан няма дявол да връща желаещите да излязат е много верен!
  • 87 Чиба бе прошляк

    6 8 Отговор

    До коментар #85 от "Самсара бийч":

    Абе тпак аз се къпя и зимата по-двапъти на ден и ще продължа да се къпя, а ти с къпането само в неделя селски, къде си тръгнал? Аре тази опорка не остаря ли коми? Нали знаеш че без газ и без ток няма да останем? Чао заминавай да се запасяваш с картошками че много глад ви чака в русия!
  • 88 стоян георгиев

    8 10 Отговор
    Да пращат сащ още 40 хаймарса и малко пво и ако ще путин да мобилизира всички орки до една.

    Коментиран от #100

  • 89 Васил

    4 9 Отговор
    Много ясно няма луди които да се мобилизират и да се бият за без пари за лудите идеи на един диктатор загубена кауза.
  • 90 Ванка без танка...

    6 9 Отговор
    От ден на ден по лошо става, до преди няколко дена ме гониха украинците, след като се прибрах в нашата райска федерация ме подгониха нашите мобилизационни власти, искат да ме върнат на фронта или да ме изпратят на курорт в Сибир за двадесет години, сега вече взех решение..напускам рая и отивам в ада ЕС или САЩ, и няма да изляза от ада докато съм жив.
  • 91 В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..

    10 5 Отговор
    Путя им спука усраинския балон..Всичко е в нокаут .Утре почват избори ,трябва да се охранява ,че мутрите искат да прецакат нещо.Успех,Донбас!.Слушайте бабаАлла,новият стратег..Що не си бдадеш парите на янките ,бабо..??Подари ги на Англичаните .!.И бижутата .
  • 92 ОКРАЙНТА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗРАВНЕНА СЪС ЗЕМЯТА

    6 6 Отговор
    А СЪЩИЯ РЕЗУЛТАТ МОЖЕШЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ И БЕЗ ВОЙНА АКО ПУТИН БЕШЕ ОБЕСИЛ ЗЕЛЕНСКИ !
  • 93 РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ СЪЩО ЩЕ БЪДАТ

    4 6 Отговор
    АНЕКСИРАНИ И ОСВОБОДЕНИ ОТ ЗАПАДНОТО РОБСТВО !
  • 94 МИШЧИЦА ГЪЗОРУСБЛИЗНАЯ

    3 10 Отговор
    Фащ бягат,братушките громят бандери те са безалоговни,ний русфилтаците сме верни подложки на асвабадителите !!!

    Коментиран от #96

  • 95 ........................................

    7 6 Отговор
    Лавров за Украйна: Ще изпълним поставените цели, независимо колко време ще ни отнеме...................
  • 96 Учуден

    7 6 Отговор

    До коментар #94 от "МИШЧИЦА ГЪЗОРУСБЛИЗНАЯ":

    Е тука май нещо много се обърка- в България лижем задниците на ЗАПАДА от 30 години и какво стана- ни икономика,нито селско стопанство...ни здравеопазване, а да не говорим за армията ни...и полиция и правосъдие щото става пълен смях
  • 97 Дядо Боби

    2 2 Отговор
    Не ме дразнете ще натисна копчето!!!!!!!!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 браво

    5 6 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    само това ще ги излекува това е най ефективното лекарство против всички арки взети накуп

    Коментиран от #107

  • 101 Перо

    9 6 Отговор
    Още със създаването на измислената държава и нация, световната ционистка менажерия се активира в анти-руската дейност по всевъзможни начини. Употребиха измислените местни “националисти”,без да има етническа украинска нация. Руснаците се принудиха да строят газопроводи по дъното на моретата. След военния преврат,ционисткото държавно ръководство реши да приложи и геноцида към руско-говорящото население,което вече пресоли манджата и предизвика,провокира войната! Сега на оня с белото му остава само спасение към историческата родина,а другите ще станат вечни емигранти! От кога военния преврат с убийства на стотици мирни граждани е “демократичен” акт,а извършителите са “герои”,а не държавни престъпници?
  • 102 Анатолий

    10 6 Отговор
    Частичната мобилизация в Русия означава че "Специалната операция" на Путин свърши !
    След референдумите в Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие всички дефакто ще се превърнат в руска територия ( като Крим ) и Украйна ще се превърне от отбраняваща се в нападаща страна в конфликта... и Русия ще обяви официално война на Украйна
  • 103 Наблюдател

    8 4 Отговор
    „Мобилизирането на част от руския обучен резерв, тоест тези, които са отбили задължителната си военна служба, няма да създаде значителна руска бойна мощ за няколко месеца. Това може да е достатъчно, за да се запази сегашното ниво на численост на руската армия през 2023 г. чрез компенсиране на руските загуби, въпреки че и това все още не е ясно“, казват анализатори от Института за изучаване на войната.
    Освен това британското министерство на отбраната смята, че подобна стъпка на Путин „е всъщност признание, че Русия е изчерпала запаса от доброволци, които искат да воюват в Украйна“.

    Коментиран от #108

  • 104 Изводи и поуки от използване на ...

    3 1 Отговор
    състезанието, надбягването с "един кон". Сигурен си в победата, която се оказва загуба. Конят е с капаци, като медийната информация, която лишава от обективна оценка на събитията. Както е казано, че в спор се "ражда" истината, така е и с информацията за събитията, представени едностранчиво. Изправен пред "ямата" се питаш, какво обърках, та съм тук.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Кой крив, кой прав ...

    2 0 Отговор
    ... съберете 100 човека, задайте теза за обсъждане. Единодушието се изключва от самата човешка природа и нагласа. Към тезата прибавете обосновани доводи за "ЗА" и "ПРОТИВ". Но само трезва преценка на доказани СПЕЦИАЛИСТИ ще оформи правилното мнозинство (по философа Хегел). Но и ТОВА не е "алфата и омегата" на истината, а времето, а то в обозримо и не оброзимо бъдеше. Тогава се вижда резултатът. За определени неща отговорът е веднага, за други години, а за трети векове
  • 107 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #100 от "браво":

    така е хаимарса е като ваксина срещу вируси.
  • 108 ТИ ДА ВИДИШ

    4 0 Отговор

    До коментар #103 от "Наблюдател":

    А укрите започват от 1.10.22 мобилизация на жените, дори и бременни.... но се чуват гласове, че пак са недостатъчни и ще викат и инвалидите!!!
    П.С.
    Незнам зеленчука що не се примоли по ТВ на ЕС да върнат тия боеспособните юнаци по европеъските курорти... СИГУР ша сберат за още една армия!!!
  • 109 Абсолютно правилно

    1 1 Отговор
    Войната ще продължи, Русия си вземе територии както до сега, драмата е на зеления.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Нещо много се самозабравят,нищо нямало да се промени,хайде де!300 хил. обучени и опитни бойци малко ли им се виждат,те няма да са с празни ръце,а с най-модерната и мощна техника,така че ударната им сила би надхвърлила тая на 3 милиона обикновени войници.И безкрайно подценяват ефекта от референдумите за присъединяване към РФ,КОИТО ДАВАТ ТВЪРДИ ГАРАНЦИИ ЗА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ КАКТО НА ТЕРИТОРИЯТА ,ТАКА И НА ЖИТЕЛИТЕ.Зеленски беше надигран,както и неговите стопани от запада,сега ще трябва да си свие бойните знамена и да седне на преговори.Може да пробва по стария дърварски начин,но ще загази много сериозно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания