23 Септември, 2022 21:00 7 306 117

Путин си запали къщурката. Задава се безпощаден бунт

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • крим-
  • донбас-
  • кремъл

Руснаците си дават съвършено ясната сметка, че преди 20 години са сключили сделка с дявола: продали са си душата срещу шепа монети, които вече се изпаряват пред очите им

Путин си запали къщурката. Задава се безпощаден бунт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руснаците знаят, че е въпрос на време Путин да затвори границите, за да не избягат мъжете. Знаят, че оттук нататък униформените ще ловят по улиците всички млади мъже. Путин си запали къщурката. Задава се безпощаден бунт.

Коментар от проф. Евгений Дайнов:

С обявяването на мобилизацията Путин скъса обществения договор с народа си. Цената ще плаща тепърва.

Владимир Путин беше търпян толкова време не само заради успешната си пропаганда, откъснала руснаците от реалността. Руснаците го търпяха, тъй като имаха с него негласен обществен договор, който ги устройваше. Този договор гласеше горе-долу следното: Аз на вас постепенно ще ви отнемам права и свободи, срещу което ще ви осигурявам постепенно включване в консуматорското общество.

Сделка с дявола

Руснаците с лекота приеха този договор по две причини. Първата: дори в пика на "либералните" 1990-те години, разкриваха тогава демоскопските проучвания, под 10 процента бяха онези руснаци, за които индивидуалните права и свободи бяха нещо важно. А след като едно нещо не ти е важно, защо да не го жертваш за нещо, което е?

Това важно нещо е втората причина за приемането на договора с Путин. Реалните руснаци не са онези извисени над материалното духовни създания, каквито ги рисува патриотарската пропаганда. Те са най-материалистично устроените създания на света. А са такива, тъй като никога не са водили живот, прилично устроен откъм материални условия.

Ето историята накратко. След сътресенията от 1917 година, завършили с болшевишкия преврат, на руснаците се казва: "Трайте, защото трябва да правим световна революция". Когато тя не се получава, Сталин съобщава на руснаците: "Трайте, защото трябва да се готвим за война със Запада". След тази война властта отново съобщава на руския народ: "Трайте, чакайте светлото бъдеще, защото градим основите на комунизма".

Едва след 1968 година, уплашени от надигането на чехите и поляците в името на свободата, съветските ръководители казват на народа си: "Оттук нататък няма да търпите лишения в името на бъдещето, защото ние ще ви осигуряваме все по-добър живот". Това обаче не се получи, тъй като съветската икономика започна да се разпада, а властта харчеше все повече пари за въоръжаване (за да удържа статута си на свръхсила), за подкрепа на западни комунистически партии (които да отслабват врага отвътре), както и на въоръжени отряди в Африка и Латинска Америка, които да водят война против Запада вместо СССР.

Внезапният антикомунизъм, обзел руснаците в началото на 1990-те, до голяма степен се обясняваше с това, че им свърши търпението да чакат обещания от комунистите добър живот. Но и тогава добрият живот не се получи, тъй като същите тези комунисти окрадоха ресурсите на страната.

Затова, след 90 години чакане, руснаците с лекота подписаха обществения договор в Путин, по силата на който размениха права и свободи за включване в потребителския начин на живот. Най-сетне започнаха да имат неща: апартаменти, перални, автомобили, прекарване на отпуската "на Запад".

Точно този договор Путин разруши с обявяването на мобилизацията - и руснаците на секундата разбраха това. Те са съвършено наясно, че мобилизацията няма как да остане "частична" - не и в Русия, където (както отбелязва още философът Бердяев) частичните решения не виреят и правилото е "всичко или нищо".

Руснаците знаят, че е въпрос на време Путин да затвори границите на страната, за да не избягат мъжете, годни да носят оръжие. Руснаците знаят, че обявените критерии, по които да се провежда мобилизацията, изобщо няма да бъдат спазвани. Вместо да бъдат призовавани мъже с военен опит, униформените просто ще ловят по улиците всички млади мъже, които видят - както отдавна правят на територията на Луганската и Донецката "републики".

Оттук насетне ще става грозно

Руснаците си дават съвършено ясната сметка, че преди 20 години са сключили сделка с дявола: продали са си душата срещу шепа монети, които вече се изпаряват пред очите им. А душата отдавна я няма.

Оттук нататък Путин ще получи бунт на излъганите. А тъй като те вече са продали душата си, този бунт няма да остане в рамките на поведение, което бихме могли да разпознаем като цивилизован граждански протест. Путин няма да си има работа с "жълти жилетки" или с движението "Окупирай!". Няма да стане веднага, но в крайна сметка той ще се сблъска с онзи древен руски бунт, който поетът Пушкин нарича "безсмислен и безпощаден".

Освен, разбира се, ако преди неговото избухване някой в Кремъл не реши въпроса по начина, по който след смъртта на Сталин членовете на Политбюро са решили претенциите на Берия да вземе цялата власт: с изстрел в челото.

Едно вече е ясно: каквото и да се случи оттук насетне, то ще бъде много, много грозно.

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 323 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    88 72 Отговор
    дойче зеле - всичко е казано в името си
    лъжат,мажат и пак лъжат
  • 2 Майна

    75 46 Отговор
    ДВ , коя статия подрев да ,,оплакваш,, Путин, ха ха ха..
    Запази си ,,тревогите,, за германското правителство...

    Коментиран от #105

  • 3 Тити

    79 79 Отговор
    Руснаците или са мазохисти или страдат от Стокхолмски синдром щом се оставят на един изверг да си управлява.

    Коментиран от #38, #53, #95

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А запада

    44 20 Отговор
    Си угаси огъня !...пу
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тракиец🇩🇪🇺🇦🇯🇵🇧🇬🇮🇷🇮🇹

    31 67 Отговор
    С ПУ-ткин е свършено . Националсоциализма ще грее и властва над целия свят в следващите 1000 години . Време е за нов ТРЕТИ РАЙХ . См-ъ-рт за тукашните предатели .

    Коментиран от #17, #27, #96

  • 10 Българин🇧🇬

    43 19 Отговор

    До коментар #5 от "Тракиец🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇯🇵🇮🇹":

    Купи си билет за далеч от България бежанец!
  • 11 Говорит Москва

    27 27 Отговор
    Нищо грозно няма в една заслужена смърт
  • 12 Нашийник

    48 23 Отговор
    Минавам само профилактично, за да се убедя, че статията е на зелето. И да шибна една звезда, докато съм тук. После, ако се окаже, че е повече, минавам за корекция с ВПН-а.
  • 13 Сам си е виновен.

    54 53 Отговор
    Истината е, че Путин в момента няма полезен ход.
    Каквото и да направи все ще е грешно: Ако се изтеглят от Украйна признават поражение.
    Ако не се изтеглят - трябва пълна мобилизация. А това е още по-зле от поражението....
    Сам си е виновен.

    Коментиран от #117

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Помак

    42 47 Отговор
    ...от западя вече ништо не зависет! те са бита карта !....Русия ,сега определяет новият световен рет ¡!!!
  • 16 Хахаха

    54 34 Отговор
    Затова около 60 хиляди руснаците в момента са се събрали пред паметника на маршала Жуков в подкрепа на референдумите в Донбас.

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Трак🇩🇪🇺🇦🇯🇵🇮🇷🇧🇬🇮🇹

    17 60 Отговор
    Гласувайте за Боян Расате с бюлетина номер 16 да изметем русофилския БО-КЛУК на израждане , комунягите на ГЕРБ ДПС и всички терористи от ДС които въртят олигархичния сектор в нашата родина

    Коментиран от #116

  • 19 Сериозно?

    25 8 Отговор
    Въх, жива да не бях!
  • 20 гггггггггггггггггггггггггггг

    14 9 Отговор

    До коментар #14 от "Трак🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇮🇹🇯🇵":

    порасна ли пи шока, меемет?
    айде иди го лъсни и си легай

    Коментиран от #22

  • 21 Трак🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇹🇮🇷🇯🇵

    22 48 Отговор
    Азов и Десен сектор ще погребат и последния комунист в Рашистан и тук в България .

    Коментиран от #112

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Професора

    54 17 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Ми то армията която се присъедини към Червената армия на Жуков 1943г бяха руснаците от Донбас и Запорожие фашистите бандери украинци си бяха с Вермахта.
  • 24 Рускините го измислиха

    23 14 Отговор
    Рускините си хващат някой германец-пенсионер и го карат да се заселва в България. Той като гражданин на ЕС без проблем може да живее в България, а рускинята като негова съпруга се урежда с море, пляж, кафешачки и ресторанчики.
  • 25 Ленин

    22 23 Отговор
    Путин е новият Иван Грозни. Изобщо руснаците си падат много по царете.Само от време на време бягат от Майка Русия,пази боже!!!
  • 26 Сандо

    45 17 Отговор
    ДВ,Пишете бързо защото ще ви спрат тока,а ние за да икономисваме не ви четем щуротиите.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ТВ медия в Дагестан

    31 30 Отговор
    след частно разледване в погребалните агенции, разкриха че най много убити в руската армия има от народи, които не са руснаци, а именно: Дагестан, Бурятия, Чечения и други от средна Азия.
    Винаги така е било в руската история, целите на империята са постигани с кръвта на десетки други народи.

    Коментиран от #39

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Котка ученият

    20 10 Отговор
    Всичко, което трябва да се направи от Русия, ще бъде събрано и концентрирано. Времената се промениха.

    Коментиран от #33

  • 32 Опенхаймер

    17 36 Отговор
    На къщичката на Путин и трябва само една термоядреничка.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Путин

    28 16 Отговор
    Го мести, а вие си пишете глупости господа независими!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хитлерюгенд

    32 7 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    Те,германците и сега си обичат Хитлер,но си траят.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 !!!?

    24 13 Отговор
    Амин !!!?

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 хахахаахаха

    12 4 Отговор
    иска ви се както го направи фюрерът с вас ма няма да стане
  • 43 Тук не пускат линкове

    11 19 Отговор

    До коментар #39 от "Медиен мишок":

    Търси в ютюб телеканал " Дождь", те цитират медията в Дагестан. Аз живея в Украйна и знам, сега жените в Дагестан протестират, не искат да изпраща повече синовете си на война.
  • 44 да питам

    4 1 Отговор
    Герге , ше ме тръкаш ли , ако не ти изнася това , което съм написал ...🤔
  • 45 бай Ставри

    16 3 Отговор
    Ех тези мокри сънища, тази влага отзад и тези досадно дълги ръкави, вързани не знам къде си.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Мосад Мошедов

    15 3 Отговор
    А бе тук разни нацистки членове се рекламират. Навремето от Аржентина чак ги доставяхме, а България е къде по-сгодна дестинация.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Нали

    29 12 Отговор
    Хахахах
    Четеш Дойче веле и тичаш към 00 за да се изходиш!
    След това затваряш помийната страница и отваряш другата със същото съдържания но на ФАКТИ.
    Ронски народ сме-не можем да го отречем! А и за 30 години колонизаторите сатанисти ни превърнаха в народ с 80% дебили!
  • 52 Дойче зеле

    20 8 Отговор
    Зимата на въглища
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Нострадамус от Злокучене

    19 33 Отговор
    Тази война и последвалата "частична мобилизация" показаха пълната морална деградация на руското общество.Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина е населявана от човешки биоотпадък,алкохолизирани,генетичноувредени уроди,неспособни да направят елементарна разлика между добро и зло,истина и лъжа,достойнство и безчестие.Не ги съжалявайте.Нека режима да ги мачка,да ги изтезава и вкарва в лагерите,да ги праща на фронта и да ги връща от там в чували.Колкото повече страдат,толкова по-голяма е вероятноста на част от тях да им просветне пред очите и да се загнезди в кухите им безмозъчни кратуни,че всичко което им се случва е именно заради безропотното им и безкритично приемане на този човеконенавистен,фашистки,рашистки режим.Когато проумеят,че те са причината за всичките им страдания,а не Украйна,САЩ,Запада или марсианците,че те са виновните за да се възкачи злото,което представлява Плешивият Бункерен Плъх и неговата бандитска шайка,тогава ще последва кървава разплата,която ще доведе или до появата на една нова по-нормална Русия или до разцеплението и окончателен разпад на тази Миризлива Тоталитарана Помийна Яма.

    Коментиран от #59, #108

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Копейкин...

    13 18 Отговор

    До коментар #56 от "Нострадамус от Злокучене":

    Браво 👏👏, точно в десятката...поздравления за написаното..самата истина е...
  • 60 В челото ще е

    11 6 Отговор
    Няма вече друг избор. Само местните продажници и наивници не са го осъзнали
  • 61 Ама верно ли бе

    7 4 Отговор

    До коментар #48 от "Смешник":

    Утре отивам да купя стекове че мисля да си направя грил.....много е е да знаеш положението. Добре че ирландското говеждо падна от 34 на 29 евро да живнем
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Тредстоун

    12 18 Отговор
    На сатрапа мандата му е към края си , а краят ще е тип мусолини ..., да му е честито на него и на цялото му стадо викачи

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хахаха

    20 9 Отговор

    До коментар #65 от "Тредстоун":

    Мандатът на Путин ще определи руския народ. Ти руският народ ли си?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Христо

    22 10 Отговор
    Дайнов, Дайнов, все повече глупости пишеш!

    За какво са му на Путин всички мъже в наборна възраст - та това са 25-30 милиона души, какво ще ги прави на военна хранилка?

    А икономиката кой ще движи?

    Съвсем изтъпяхте от продажност!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Иво

    11 24 Отговор

    До коментар #48 от "Смешник":

    Руската пропаганда вече издиша. Истината е жестока. Руснаците бягат от рая на Путин. Всички отиват на запад а не в Китай защо ли.
  • 73 къде

    15 4 Отговор
    а бунта ще го дават ли по телевизията? Вече сниман ли е?
  • 74 Комунистическо отроче,сега евроатлантик

    21 6 Отговор
    Абе бунт имаше миналата седмица в Париж - за излизане от НАТО
  • 75 ей ти

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тракиец🇩🇪🇺🇦🇧🇬🇮🇷🇯🇵🇮🇹":

    сигурен ли си, че си тракиец, нали дядо ти се казва Осман?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 В.В.П.

    15 7 Отговор
    Английската раса ртрябва да се елиминира ,за да има мир.и щастие.. Сега е нужник.,в света...Темата е дълга .
  • 78 НА този откаченяк

    12 4 Отговор

    До коментар #76 от "защото брато":

    му курдисаха ракетни бази близо до границата - в Полша и в РУмъния. Щяха да го направят и в Украйна, в Харков, на 300 километра от Москва.
    Когато руснаците попитаха американците "Ама кви са тия бази близо до нас", американците отговориха "Ааа, те не са за вас те са за защита от Иран".
    Айде сега хОди и го Изкорми.
  • 79 ДВ а вие за какво си продадохте

    11 5 Отговор
    душите за да лъжете толкова много?
  • 80 Вирус

    10 3 Отговор
    Пребоядисаният комуняга сега лае а преди сигурно е гледал виновно в земята хахаха
  • 81 Диана

    8 5 Отговор
    Не мисля, че взимате в предвид шовинизма на руснаците - те никога няма да решат, че техния водач греши, винаги, както го направиха и украинците, които са не по- малки шовинисти, ще смятат, че щом Путин е решил така, така е най- добре за тях защото той е най- добрия..те са велики, а Путин е техния избор и значи той е най- великия . Шовинизъм, значи..

    Коментиран от #104

  • 82 Мдааа Дааа

    17 9 Отговор
    Еееех ако на запад имаше поне един способен и умен политик с Toпки, както Путин, то светът щеше да е рай, щеше да има мир и разбирателство между народите за много години напред!!!
    А то брате на запад само ckлерози, жeHдъpи които ... обръгнати от вроден страх и безсилие стават злобни и агресивни!!!!
    В Европа и света има дефицит на качествени управляващи. Една „велика“ държава като САЩ се управлява от демент. Канада от потомствен министър председател дето ходи по гей партита. Франция от лице което в медицината би определено като геронтофил. Във Великобритания беше един клоун, който дори не може да си среши косата. Европа от асистент лекар гинеколог. Германия от наследник на офицер от СС. Финландия от мома с неизживяно детство която за неините 36 години ще взима съдбовни решения за Финландия? И с всичкото това искате да се съобразява човек като Путин или съвременен Китай?
  • 83 дааа... нещо мирише

    13 5 Отговор
    DW ... а вие скоро къпахте ли се?
  • 84 САТЪРА НА ХАНА

    9 8 Отговор
    ВЪХ ДАЙНОВ ... НА ПРОЛЕТ РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ Е НА ДУНАВА
    ....
    КЪДЕ ЩЕ БЯГАШ ??? :)))
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 мммда

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тити":

    В Русия поне не са извадили армията официално, докато в Германия вече е наредено от Октомври да излязат по улиците и организират пропускателни пунктове по аутобаните с тази цел.
    Доче зеле явно пише за собствената си страна.
    Германия = нац.- комунизм

    Коментиран от #102

  • 96 малоумник

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Тракиец🇩🇪🇺🇦🇯🇵🇧🇬🇮🇷🇮🇹":

    Немският нац-социализм(комунизм) е по-зле дори от тоя в Северна Корея.

    Коментиран от #97

  • 97 Оди виж

    3 0 Отговор

    До коментар #96 от "малоумник":

    Как се живее в Джермани
  • 98 Ученият котка

    6 7 Отговор
    Путин е студен и жесток. Всеки, който се опита да подпали руска къща, сам ще стане гориво и ще се превърне във въглероден изотоп.
  • 99 DW и Евг Дайнов! Маниполатори на Едро!

    10 4 Отговор
    Тея все Реват на чужд гроб!! Дайнов, напиши нещо, как е Образованието, Здравеопазването, Съдебната система в България! Напиши пенсии от 400лв за колко дни от месеца стигат на 1,5 мил работили такива пенсионери в България?Русия ще си решат проблема без теб и DW!
  • 100 ДБ Дебили те на България!!

    15 6 Отговор
    Енергийна свобода, копуваме по скъп газ, плащаме по скъп ток на Американските Марици, плащаме скъпия ток на ВЕИ на Олигарсите, това е вашата, Енергийна свобода ДБ! Ще гледате НС от към опашката на Коня!!! Но газа от Русия, макар и по евтин да не се копува?? За Бедните Българи 1,5-2 милиона изобщо не мислите!! Вие си получавате от НПО! Ще бъдете наказани от бедния Народ на 2 Октомври!!
  • 101 сорос-пропаганда

    8 3 Отговор
    Ще ви се! Той, нали беше болен от рак -според всички западни разузнавания? До сега трчбваше да са го сменили и забравили....
  • 102 Кико

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "мммда":

    Ще ти се да е така ама не е.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "Диана":

    Точно руснаците няма да решат , че техният водач греши? А масата революции в Русия, разобличаване на култа, смяна на системата, която разтърси света.
    Няма друга нация в света, която в способна да го преобърне заради недоволството от водачите си. Няма да разбереш.
  • 105 Германското правителство

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Ние тревоги нямаме
  • 106 Не на войната

    2 0 Отговор
    А дано!
  • 107 Толкова

    4 1 Отговор
    Този човек е нечистоплътен не само физически, но и духовно. Ястреб отвсякъде, така, че от него само отрова и смрад. Повече коментар не заслужава.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Злорадо и лицемерно

    3 0 Отговор
    Злоради и глупави Дойче веле. Каква е тезата? Усещам щипка злорадство че ще се случи "нещо грозно"? Или оцаквате да получите за Русия втори път, на концесия? Само не говопете за война, не ви е жал за Урайна, нито за българия, нито за Русия, мислите само за мазната си кариера.
  • 115 Гьобелс

    3 1 Отговор
    ТояаПарцал дойчеЗеле кога ще го забранят да ни трови и облъчва
  • 116 Антифашист

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Трак🇩🇪🇺🇦🇯🇵🇮🇷🇧🇬🇮🇹":

    Тоя мишок пък кой беше, май някваФашисткаОтрепка
  • 117 По принцип има

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сам си е виновен.":

    Изтегляне до границите на Донбас. Установяване на примирие, докато се проведе референдум по всички правила на международното право, без военно присъствие, с допуснати наблюдатели и НПОта от всякакви полит течения в световен мащаб . Изпълнение на резултата от референдума! И... Що ще в Херсонска и Запорожка обаче? Осигуряването на коридор към Крим не фигурира никъде в "официалните" руски цели. Това е все едно да си направя стълбище към мазето през апартамента на комшията, а пък за самото мазе съм си изгубил нотариалния акт!