14 Октомври, 2022 13:30 6 114 24

След като удари няколко шамара, ще заложи ли Румен Радев БСП на дузпата…

  • радев служебен кабинет-
  • радев-
  • президент-
  • бсп-
  • герб-
  • възраждане-
  • стефан-
  • янев

Всеобщото бягане от отговорност за кабинет от партиите поставя президента в неловка, но сигурна ситуация

След като удари няколко шамара, ще заложи ли Румен Радев БСП на дузпата… - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като удари няколко шамара, ще заложи ли Румен Радев БСП на дузпата…

Става въпрос за третия мандат, разбира се. Държавният глава до момента неизменно е връчвал третия мандат, когато се върти рулетката за съставяне на кабинет, на БСП. И това не е просто обикновен ход от негова страна. Ако в началото това бе като знак на единомислие, някаква куртоазия, че Корнелия Нинова го издигна и направи държавен глава, то в последно време „тази дружба“ се превърна в открит конфликт.

И точно в този си момент връчването или не на третия мандат на БСП, няма да е никак случайно.

С ГЕРБ никой не иска – ще вземат мандата, ще опитат нещо – може би, а може и да го върнат веднага.

„Продължаваме промяната“ - и да искат, не могат да направят кабинет, защото не им излиза математиката. Така стигаме до опцията трети мандат – а той е „по решение на президента“.

Ако Радев даде пак не БСП, нещата изглеждат обречени.

Нинова обяви, че с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ няма да има разговори. Това означава – аз, разбирай Румен Радев, ви дадох поредна възможност, а вие не я оползотворихте. При все ниският резултат на БСП на изборите, поредният неуспех ще носи само още негативи за ръководството в лицето на Корнелия Нинова.

Ако го даде на партията на Стефан Янев – „Български възход“,

защото все повече се говори, че той може да изиграе ролята на обединителна и консенсусна фигура, иди после обяснявай, че нямаш предпочитания към него и той не е президентски проект.

Всички ще гракнат - ето защо Радев направи „Български възход“, за да продължи да управлява, но вече легитимно.

Ако президентът предпочете ДБ като трети свой избор – това нещо изглежда доста разумно и определено би било изненадващ ход от страна на държавния глава, нещата също са обречени. Математиката не излиза, защото и за тях ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ са „червена линия“.

И още нещо. С избора си на кого ще връчи третия мандат Румен Радев ясно ще покаже едно – иска ли той да продължи да управлява. Ако избере БСП или ДБ, той ясно показва, че отиваме на нов служебен кабинет, защото математиката от мандатите не излиза.

Ако избере Стефан Янев, Радев пак залага на сигурно, но вече ще му е все по-трудно да обяснява как прави това просто така, в името на България, а не иска да има пряко участие в управлението.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван

    14 7 Отговор
    Козяк трябва да сложи нинова,иначе бсп няма да мине бариерата през март
  • 2 Бай Брадър

    32 5 Отговор
    Абе фъктите , цял ден нищо за буци ? Да не се е споминал , бедния човечец ???
  • 3 Илия

    24 11 Отговор
    Да ги залага, само да не ми връща ГЕРБ, че иначе аз ще го сложа на дузпата.
  • 4 Путинофил

    24 12 Отговор
    Къде е онази любвеобвилна снимка на Радев с Путин?
    Радев, чии е Крим?

    Коментиран от #6, #17

  • 5 каро

    13 11 Отговор
    Корнела като е тъпа върви в небитието! Погледнато отстрани , те са най-близки с "Възраждане". А най-голяма жлъч плюят срещу тях! Явно Корнелка едно говори, а друго прави и е противоположна на Възраждане и подлога на Запада.
  • 6 РАДЕВ

    20 9 Отговор

    До коментар #4 от "Путинофил":

    КРИМ Е РУСКИ
  • 7 !!!?

    16 3 Отговор
    Ново от Гълъбарника !!!?

  • 8 чико

    13 16 Отговор
    Радев си върши добре работата в тоя хаос от алчни политици и добре че не е плевника вече да сме на фронта . 62% от народа Не гласува защото са отвратени от закрепостените партии и политици с по 4 и 6 мандата , благодарение на които сме на този хал - на дъното .

    Коментиран от #12

  • 9 Помним,че

    17 20 Отговор
    ЛИЦЕТО РУМЕН РАДЕВ Е ВИНОВЕН ЗА ОБСТАНОВКАТА В БЪЛГАРИЯ! ТОЙ ДОКАРА КАНАДСКИЯ МОШЕНИК И ОНЯ ОБЛЕЩЕНИЯ НА ВЛАСТ! ПОМНИМ!

    Коментиран от #11, #19

  • 10 Знайко

    14 6 Отговор
    Румен Радев ще носи отговорност за всичко, което ще направи правителството с третия мандат. Ще носи отговорност за растящите цени и ИЗОСТАВАЩИТЕ от тях ПЕНСИИ и ЗАПЛАТИ. Аз лично смятам, че вероятността отново да даде 3-тия мандат на БСП е над 80%. Другата вероятност е 19% да го даде на Стефан Янев. И 1% вероятност да е някой друг. 0% вероятност да са "Израждане" или ДПС.

    Коментиран от #15

  • 11 ГЕРБ=БСП=ДПС

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "Помним,че":

    Много надценява възможностите на Румен Радев. Не Радев гласува и решава, кой ще е депутат и премиер, а решават избирателите. Над 500 000 гневни на системните партии български избиратели избраха Кирил и Асен. Ако не те, щеше да е някой друг, който да обере гневния вот. Първо обра гневния вот Слави Трифонов, ако беше направил правителство след вторите избори, Киро въобще нямаше да е в парламента. По твоята логика и Слави Трифонов е виновен, защото не направи правителство втория път.
  • 12 ГЕРБ=БСП=ДПС

    11 13 Отговор

    До коментар #8 от "чико":

    Яко ближеш на Радев московския гАз. Колко копейки ти плащат за това?

    Коментиран от #13

  • 13 чико

    5 7 Отговор

    До коментар #12 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Я В Н О съдиш по себе си . Сигурно си лизал боковия щом имаш мнение по въпроса .
  • 14 Никой

    12 14 Отговор
    Импийчмънт на това руско мекере.
  • 15 дико

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "Знайко":

    Даааа . Радев ще отговаря за ТРИДЕСЕТ годишния ГРАБЕЖ на хрантутниците във власта .. ТОЙ ще отговаря и за това защо за СЪЩИТЕ 12 години ОРБАН увеличи населението си с два милиона и плаща безвъзмездно за ТРЕТО дете ТРИДЕСЕТ и ТРИ хиляди ЕВРО и ШЕСТ години майчинство , А какво направи наш БОКО за СЪЩОТО време ? Ето за това нямаме право да съди Радев . Късно е либе за китка , трябва първо изкореняване ама нямаме АРМИЯ .
  • 16 Бацо прецедател

    3 1 Отговор
    Назе ни не поменуват днеска шо сме над нештата деа!
  • 17 ДрБр

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "Путинофил":

    Крим е руски, това и малките деца го знаят!
  • 18 ФАКТ

    9 6 Отговор
    КЪМ СЪТВОРИЛИЯ "СТАТИЯТА -ПО........МИЯ"!
    ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НЕ Е ИЗДИГНАТ ОТ БСП И НИНОВА! ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ Е ИЗДИГНАТ ОТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ В ЗАПАСА! КАМПАНИЯТА ПАК ТЕ МУ ФИНАНСИРАХА, ЧЕ БОРИСОВ МУ СЕ ПОДИГРАВАШЕ, ПОДМЯТАШЕ, ЧЕ Е СЪБИРАЛ ПАРИ ОТ НЯКАКВИ ПЕНСИОНЕРИ.НИНОВА ГО ПРИПОЗНА, ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМАШЕ ТОГАВА ДА ГЛАСУВА ЗА ЛИЦЕ ОТ БСП! СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ НАРОДА НА ИДИ....ОТИ!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сатана Z

    7 1 Отговор
    Ако Румбата е хитър,а той е,ще даде мандат на фашагите от ДБ и да им гледа сеира.Ние също.
  • 21 НЯКОЯ

    1 1 Отговор
    Разбира се,че иска да управлява Румен Уткин и да назидава партиите и да ги командори какво да правят.Той толкова се е самозабравил и оср-л с това реваншистко служебно правителство,което върна мутрите във висшия ешалон на МУНЧО-ЮМРУКА.Какъв актьор стана този зелен чорап само,всички пловдивски майни от масонската му ложа Слънце-Ориент-съветници при него,министрите му от Пловдив,сигурно с Гергов и Цацаров братиньовците си ги е избирал.Как като някой стане зависим като Радев много му личи.Вече никой не му вярва,той зависим от Кремъл,от масоните,от библиотекарите и ДС.ИМПИЙЧМЪНТ!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шамари

    4 0 Отговор
    заслужава предателят Радев ,който преди Боко имаше среща с Путин в Сочи за построяване на Турски /Руски поток.ИМПИЙЧМЪНТ!
  • 24 ВСИЧКИ ПАРТИЙЦИ ПО ЛАГЕРИ И ЗАТВОРИ

    0 0 Отговор
    ТОВА Е ИЗХОДА !