Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 16:00 5 289 73

Българите от Германия и Европа са хукнали през глава към родината заради "джендърство"? Що за глупост?

  • хомосексуалисти-
  • джендърство-
  • джендъри-
  • германия-
  • българия-
  • българи-
  • възраждане-
  • руска пропаганда

Истинските причини се замитат под килима

Българите от Германия и Европа са хукнали през глава към родината заради "джендърство"? Що за глупост? - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българи масово са завръщали в България, бягайки от западни държави заради ширещото се там "джендърство" - такъв разговор се води в педагогически семинар в един от големите български ВУЗ-ове, разказва пряк свидетел. А българин, живеещ повече от 20 години в Германия, се оплаква по друг повод, че местната детска градина била превзета от силите на ЛГБТ и в управата влязъл същински педофил. Тези две истории, чиито източници запазвам умишлено анонимни, звучат съвсем автентично. Нямаше да го повярвам, ако наскоро не бях разговарял с българин, също живеещ от десетилетия в Германия, който в момента работи в авторитетно културно средище. Той пък щял да се прибира в България, защото германските власти му спрели руските тв-канали. "Само от тях научавам истината. И сега не знам какво става в Украйна", възмутено добави той.

Разбира се, всеки българин има право да избира дали да остане на Запад или да се прибере в своята страна. Като граждани на държава от ЕС българите са максимално улеснени в това отношение, благодарение на свободното придвижване и усядане в границите на общността. Но под мрънкането срещу либералния Запад и клетвите "Прибирам се в България!" (които обикновено си остават само на думи) подмолно тече един друг, доста нелицеприятен разказ.

Смехотворни измишльотини

Това е разказът за хилядите българи, пристигнали в Германия или другаде в ЕС, за да спечелят пари - и останали разочаровани от действителността. Да, тяхното разочарование е съвсем реално, тук спор няма, само че те непрекъснато го прикриват зад паравани. Защото изговарянето на истината е болезнено. Така нареченото "джендърство" (какво и да означава тази руска пропагандна формулировка) по мои впечатления изобщо не наднича в кухните, в спалните и в детските стаи на което и да било "традиционно семейство" от България, заселило се в Германия. Да, в обществото се води интензивна, но спокойна дискусия за сексуалните и за други идентичности, за транссексуалността, за правата на малцинствата т.н. Но властите нито крадат деца, нито налагат насилствени операции за смяна на пола, нито пък поверяват детските градини в ръцете на педофили. Всичко това са смехотворни измишльотини.

Колкото до достъпа до руските пропагандни медии, същите тези власти просто изпълняват закона и не допускат разпространяването на зашеметяващи, човеконенавистни лъжи. Показателно е, впрочем, че аргументационният арсенал на хората (в случая българите), които уж искат да се махнат от Германия или ЕС, до последната сричка е произведен във военните заводи на вече споменатата руска пропаганда - само за да се оправдае безсмислената и кръвопролитна война, която Путин води в Украйна. Да не говорим, че според статистиката и според сериозните ми лични впечатления, българите в Германия и в Европа изобщо не са хукнали презглава обратно към родината си. А почти 10 процента от гласувалите българи в чужбина са пуснали бюлетина за "Възраждане".

Истинските причини се замитат под килима

Защо обаче споменатите разочаровани български хора прикриват истинската причина за огорчението си зад тези прозрачни пропагандни паравани? Отговорът е прост и тъжен: защото не са успели да се интегрират, не са научили езика, не са си създали среда и обикновено живеят в тъжен диаспорен балон. Мнозина от тях са очаквали златен дъжд, други са са заминали само заради социалните придобивки, трети изобщо не се ориентират в чуждата и сложна страна и не успяват да си намерят достатъчно престижна и добре платена работа. На четвърти пък им пречат редът и дисциплината, липсват им "Васко Жабата" и "Бяла роза", липсват им още словесната разгащеност и приблизителността, с които се свикнали у дома. Всъщност всичко това е разбираемо и дори приемливо, казано на новобългарски: "няма лошо" и "всеки сам си преценя". Лошото е единствено, че личните несъвместимости и поражения се замитат надълбоко под килима на ценностния сблъсък между две цивилизации.

И като стана дума за ценностите на Запада и на така нареченото "евразийско пространство": на споменатия в началото семинар за педагози един бъдещ учител се оплакал, че вече не позволяват да се бият децата. Само малко да се бият де, с педагогическа цел.

Автор: Александър Андреев


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дойче веле

    177 17 Отговор
    са най големите джендъри

    Коментиран от #11, #25

  • 2 ЕС Е

    132 16 Отговор
    По зле от содом и гомор вече. Явно русия ще трябва да въвежда наново морсла в туй блато

    Коментиран от #21

  • 3 ханс

    106 12 Отговор
    Е щом е от агента на ДС андреев,трябва да вярваме
  • 4 Пич

    155 11 Отговор
    Джендърството е само една от причините ! В Европа , вече добри пари не се изкарват, , и не се живее добре ! Положението ще става все по зле , европейските народи вече са по улиците , само дебилните им управници , не разбират ситуацията !!!

    Коментиран от #33, #56

  • 5 !!!?

    29 76 Отговор
    Не към България, а направо са хукнали към Россия...даже някой отатък Россия, та чак в Казахстан, Армения, Киргистан,...!!!?

    Коментиран от #7

  • 6 Сатана Z

    94 16 Отговор
    Германец и на снимка да го видиш,трябва да му обършеш два шамара.Те си знаят защо.

    Z

    Коментиран от #60

  • 7 ???!!!!

    52 12 Отговор

    До коментар #5 от "!!!?":

    На никой не му се живее в Кочина

    Коментиран от #57

  • 8 сила

    61 8 Отговор
    добре сте си дошли потни юнаци с анцузи и цървули.....къра ви чака , стоката има нужда от чобани
  • 9 Евроатлантик

    89 13 Отговор
    Едно време се бягаше от соца на Запад. Сега соца отиде на Запад и хората пак бягат от него. Джендърските псевдонауки и пропаганда са само един от симптомите на загниването на цялата западна идея. Неолибералският коминтерн пуска метастази навсякъде в западния свят и руши всичко градено с години - точно като комунистическата власт навремето. И пак като при тях се преследват инакомислещите, навсякъде пропаганда и цензура. Айнщайн беше казал нещо за хората, които пробват два пъти едно и също и очакват различен резултат...

    Коментиран от #18

  • 10 Ако

    49 5 Отговор
    са работили на черно от години и в кризата са без работа , и социални помощи не могат да получат - съответно и наемите си не могат да платят ! И кой от къде е тогава !
  • 11 сила

    30 11 Отговор

    До коментар #1 от "дойче веле":

    и не слушат бяла роза а само рок и пънк.....УЖАС
  • 12 Пловдив

    24 72 Отговор
    Трябва да си много тъп, за да повярваш в елементарните лъжи на СССР!

    Коментиран от #58, #61

  • 13 Наблюдател

    25 69 Отговор
    Нормалните държави правят хибридни автомобили Русия прави хибридна пропаганда!
  • 14 Обрали

    40 2 Отговор
    са гроздето , на зима ще берат желязо !
  • 15 Две изречения

    37 12 Отговор
    Отиват като неудачници. И се връщат такива, но с жлъч.
  • 16 Саше, Саше Андрешко

    39 2 Отговор
    Дженифър си ама европейски, нали! Ех гиди чобанска гега!

    Коментиран от #20

  • 17 DW са агенти

    61 4 Отговор
    на чуждо влияние!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТаУмВзе

    10 67 Отговор
    Коплексираните, страхливи и съдрани джендъри са в пр00сия и кремль! Скоро Зеленски ще им пръсне трътките укаляни!

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Инфантилно такова,

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС Е":

    хленчиш все едно джендъри са те... Или е така?
  • 22 ха ха

    59 3 Отговор
    Дори Андреев се е изпуснал за "словестната разгащеност"... Ами, да политкоректност и "език на омразата" много напомнят на социализма. Самата идеология на разделяне на обществото на малки групи с цел "победа над капитализма" е комунистическа. Натиск върху конституционните права на хората да казват какво мислят. При това открит! В език на омразата се превърна всяко изказване, което мразим. Елегантно пробутване в закончета и разпоредби от НПО-та на хранилка в Давос. И една сутрин се събуждаме и разбираме, че не можем да кажем какво ни харесва или не ни харесва. Оказва се, че правителствата ни трябва да се отчитат на някакво НПО, което никой никога не е избирал. Всичко, което е създадено за последните 300 години в полза на индивида срещу институциите се заличава за някакви си 50 и се връщаме в тиранията. Този път без лице и отговорност. Скрита зад някакви "експерти" и "технократи", които ни управляват "по закон"... Е, това е джендърмеризъм... И всички, които застават зад тиранията в ущърб на свободите в конституциите са джендъри... или по нашенски обикновени... "дизайнери"...
  • 23 1221

    48 4 Отговор
    Сашо, Сашо нерде джендарство, нерде войната, определено поръчкова политкоректно статия
  • 24 Някой

    62 6 Отговор
    Хайде, хайде. Хората се махат и заради джендърството. Когато навсякъде налазят ЛГБТ организации и нормалните хора започнат да се представят за ненормални, лоши, ограничени и т.н., най-нормалното нещо е да ти писн, и да се махнеш. Особено, ако си на ниска заплата, щото си от Източна Европа и, недай си Боже, бял.
    Напоследък май много хора останаха без работа няа запад, щото цените на енергоносителите скочих. Първо губят работа чужденците.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Амдертлиев

    45 2 Отговор
    Ами най вероятно действат по метода на сварената жаба,на която полека полека и вдигат температурата и не може да разбере какво се случва.Сега по малко,следващият път по малко .Свикваш с първото малко,приемаш го за норма ,следва друга порция и така полека полека в посоката която са указали господарите.Да не си мислите,че тука са ни забравили?Дадахме отпор , но те под различни форми,каузи, подмолно си действат,стъпка по стъпка.
  • 27 Теле

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "ТаУмВзе":

    Нека опита женчото

    Коментиран от #30

  • 28 МмАаНн

    46 3 Отговор
    Мислех, че с предишния си пасквил лицето А.А. е ударило дъното, но не! Той продължава да дълбае надолу. Умът ми не го побира - такъв елементарен език, такива елементарни съждения... Как е възможно една уж уважаваша себе си медия като ДВ (защото май нилой друг не я уважава) да публикува такива плоски материали на ниво трети клас? Факти, защо така грозно подценявате читателите си, препечатвайки такива писанийца, и то в каре?
  • 29 ТаУмВзе

    3 31 Отговор
    Е той малко опита, за 6 месеца унищожи пияните страхливи орди на путан, прийждат новите 150 000 бройки груз, могучая Алкохолная
    А ти ще си на кофите пак тая зима, копейко пиян и съдран.
  • 30 ТаУмВзе

    2 26 Отговор

    До коментар #27 от "Теле":

    Е той малко опита, за 6 месеца унищожи пияните страхливи орди на путан, прийждат новите 150 000 бройки груз, могучая Алкохолная
    А ти ще си на кофите пак тая зима, копейко пиян и съдран.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 DW и измисления Ал Андреев!

    33 3 Отговор
    Бла, Бла и Фейкове!!
  • 33 Къч

    23 24 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Колкото и зле да става е Западна Европа винаги ще е поне 10 пъти по добре от България . Нека си припомним думите на социалния ни министър,че 200 лева са били достатъчни за Пенсия. Какво друго да добавим? Примерно килограм брашно в Европа е 0,50 цента,а в България 1,40 лева. За едно дете детските надбавки са над 200 евро,с е България 40 лева.. Кой нормален би се върнал в България?

    Коментиран от #70

  • 34 Миии

    35 4 Отговор
    Ми що подписаха Истанбулската перверзия - как няма да бягат хората, нищо че, Германия е толкова богата страна, а България не го направи.
  • 35 Мунчо

    34 1 Отговор
    Андреев, къде въведоха ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ часове в 6-ти клас по многообразие и толерантност- в България ли или в Германистан? P.S.-от тези часове са освободени тези, които не изповядват християнството.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Работещ бедняк

    27 7 Отговор
    В България работиш и едва преживяваш, страната е пълна с работещи бедняци. Пенсионери, които се спасяват от мизерията, като се обесят. Преди няколко дни двойка пенсионери се обесиха в Бургас,от безпаричие. В България един безработен, без доходи, без право на помощи, регистриран в Бюрото по труда дължи Здравни осигуровки. Може би държавата казва на този човек,открадни пари и си плати здравните осигуровки.България е може би единствената страна в света, където те задължават да плащаш винетка,а път няма...... Както и да погледнем мизерията е навсякъде. И сега да чакаме някой да се върне от Европа в България за да гладува
  • 38 без цензура

    31 3 Отговор
    Поредната помия от антибългърин изпляскан за антибългарската пропаганда DW!
    Как може да не харесвсте западните "ценности"!? Що за пpocтотия, нали са много либерални, защо не са либерални, към нехаресващите ги?
  • 39 ежко

    32 3 Отговор
    Само дето Андреев е забравил да спомене манталитета.Пропагандата тръби, че всички са равни, с равни възможности.Да,ама не!Да ви разкажа случка от извора.Български инженер започва работа в австрийска фирма за климатици, което си е цяло чудо, но нашенеца има опит и.т.н.Още първият ден му казват:"Много добре инж.Иванов.Ето там ви е шкафчето, обличайте раб.дрехи и хуквайте по обектите да монтирате".Минава година,две,три и т.н.Идват млади момчета някой кадърни,други откровенно некадърни,стават бригадири,шефове на групи и отдели,инж. Иванов,пак по обектите монтира.На седмата година инж.Иванов отива при ръководството и казва:"Вече седем години работя за вас и смятам,че съм се доказал,а повишение никакво.Толкова нови назначихте и ги направихте началници.Някой дори напуснаха вече,А при мен никакво развитие" и ръководството отговаря;"Инж.Иванов, ние много ценим труда ви,но смятаме ,че сте най-полезен за фирмата точно на позицията която сте".При което инж.Иванов отговаря:"Не се притеснявайте.Знам къде ми е шкафчето.Там ще намерите раб.дрехи които ми дадохте.Започвайте да си търсете друг инж.Иванов, защото след месец няма да съм на разположение":)
    Та.Ако си с правилният паспорт си ОК.Иначе кариерно развитие нула.Толкова некадърници и откровено техн. полуграмотни лица са прескочили инж.Иванов,че на него му е писнало!

    Коментиран от #71

  • 40 Taka така

    20 1 Отговор
    Дойче веле никой не ви вярва поне българите не ви вярват и аз не ви вярвам аз също ви напускам 2023 защото ми писна от простотии И парите за които жертваш здравето си,а пък здравеопазване буквално липсва не си заслужават
  • 41 Ти си

    1 1 Отговор
    Офффффффф .....
  • 42 Абе

    18 6 Отговор
    Едвали джендърството го дразни Ганьо.Той е отишъл да вади пари и му е през крачола кой джендър и кой не е ....стига пара да вади.Повечето работят на черно.Някои дори и без да знаят език.Връщат се,защото ЕС затегна нещата покрай парата на черно .Трябва да се вадят документи,а докато се извадят се иска чакане..понякога минават и шест месеца докато станеш изрядно законен.Ето затова се връщат повечето.

    Коментиран от #50, #52

  • 43 Матей преображенски

    19 2 Отговор
    Хат-такааа,досега българите бяха кадърни и работливи,а изведнъж не са!Отново гну-сна лъ-жа на дв,истинските причини са ,че запада зацикли икономически и вече няма нужда от гастарбайтери,оставят ги без работа.И както са почнали да растат режийните,в геометрична прогресия,направо им се заприисква да се върнат в България,тук поне гладни няма да останат.Руските канали тук отдавна ги спряха,смешно е да се говори ,че заради някакви тв-канали някой ще се изселва или остава където и да било,истините сами се натрапват.
  • 44 Еееее

    11 12 Отговор
    Едно време какви ръководители имахме, не като днешните джендъри... като впие устни Брежнев в Живковите немож ги разбереш какво ли правят с езиците си..А ние всички отстрани се радваме като севернокорейци и махаме с червени знаменца
  • 45 Механик

    26 3 Отговор
    Абе те хората са проумели нещо, щом са решили да се върнат.
    А аз да ви изкажа лично впечатление от Италия, миналата година.
    Прибирам се с кола от командировка и с колегата вече бяхме много изморени. Решихме да преспим за 3-4 часа на някой тир-паркинг, където допускат и ванове. Паркирахме някъде към 17 часа местно време. Хапнахме набързо, пийме по 23 бири и решихме да спим.
    Ама то спи ли се?! Начуколиха ни мъже, облечени като жени. Държаха се предизвикателно. чукаха по стъклата и с жестове ни показваха, че искат да ги любим. Към 19 часа се появиха и жени от древния знаят. Но тия, сбърканите ги прогониха много агресивно. После пак почнаха да досаждат. По едно време заминаха някъде. Бяха около 15-20 човека (ако това изобщо са човеци). Тогава аз се престраших и излязох от колата. Отидох до един български тир. Питам шофьора, какво става, а той ми казва, че тук е така и най-добре да не влизам в никакъв конфликт с тия, защото полицията идва и те опандизва на мига, след като джендито се оплаче.

    Коментиран от #46, #59, #63

  • 46 нормално е

    13 12 Отговор

    До коментар #45 от "Механик":

    След като са видели, че двама "мъже" ще спите заедно, такива са и дошли при вас,меки китки. И през комунизма имаше много такива,но се криеха. Покойният Парцалев също беше такъв,но това не пречеше да бъде един от Асове в Българското кино. Емил Димитров също,но и това не му пречеше да е брилянтен Български певец обичан от цяла България. Затова нека не се правим, че по време на комунизма не е имало. Имало го е и винаги ще ги има.

    Коментиран от #53

  • 47 КОй

    3 20 Отговор
    Баааа.ти що пяна се сипе в коментарите, Мъ.шите руски как се гняват. Ама това ме радва де, знам че ще си изгниете там и още 35 години няма да ви гледам гнусните мутри......Заслижавате си всчко което ви причиниват и цялата мизеря в която тънете...Яжте ла.на руски бокл.ци.
  • 48 Хахаха

    10 1 Отговор
    Тя Русията понеже си няма собствени проблеми ….
    Да ви се невиди и кухите малограмотни коментатори
  • 49 Телевизия Бобов дол

    28 2 Отговор
    В Германия вече се работи за консумативите! Увеличение на заплатите няма (само някаква мижава инфлацията индексация) за да има пари за талибаните и актуално за украинските мутри . Имаш два комплекта дрехи - работни и пижами. Прибираш се по ваканциите в България за да видиш че парите ти са нищо и хора с по-ниски доходи живеят по-добре от теб и са щастливи у дома .

    Коментиран от #54

  • 50 Ти си

    11 7 Отговор

    До коментар #42 от "Абе":

    Колега информацията ти е от преди 20 години ! Сега отиваш сам си намираш работа и на другия ден почваш законно , редовно с всички осигуровки - ЕС майна ..
  • 51 оправдания

    14 2 Отговор
    ДВ пак си намира оправдания за некадърната ЕС политика. Да проповядват на мигрантите евроатлантическите си ценности, ама нещо не им се получава. С големи незаслужени заплати, постигнати с огромни заеми и ограбване на страни, като България, ай cиктир.
  • 52 гост

    8 11 Отговор

    До коментар #42 от "Абе":

    Че какво му е трудното да почнеш работа в ЕС? Както в България е. Какво правиш за да почнеш работа в друг град в България....намираш квартира,намираш работа,подписваш договор и почваш да печелиш. Какви са тези документи,че чак половин година да ти е нужно. Единствено лична карта и желание за работа.... Не е както беше при нас по време на комунизма ,за да почнеш работа в друг град се изискваха документи и много чакане и много връзки, понеже комунистите изискваха жителство
  • 53 Няма такава държава

    17 1 Отговор

    До коментар #46 от "нормално е":

    Днешното понятие е доста размито .. познавам момчета и момичета от левия бряг но не искат нищо общо с това движение ... Повече им вреди отколко да помага .. Днешното е медиен балон няква нова мода с всичките му извратени неща .. няма нищо общо с нормалните обратни които се дистанцират от тях ... И под нормални обратни имам предвид хората които не парадират или показват на показ какви са живеят като нормалните хора и там каквито са у дома с човека който живеят . Днешното е направо содом и гомор
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 бай Даньо

    3 2 Отговор
    Няма се пуашите в Аврупата и в Мерика е същото ганчопитека е лузър и се хвърли в прегръдките на рижия клоун и даже се обижда като му обясниш генезиса на тръмпизма му... като почнат форкложърите догодина очаквайте ги с контейнерчетата фиуууу като през 2008
  • 56 Ало пич

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Ти някога ходил ли си в Западна Европа? Ясно е, че ако си неук и мързелив, няма да "изкарваш" пари и няма да живееш добре. Но то си е така навсякъде.
  • 57 Що пък не

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "???!!!!":

    Като погледнеш резултатите от последните избори, май на доста българи им се живее в кочина.
  • 58 Прав си

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Пловдив":

    А колко много българи вярват. Хайде кажи после, че Иво Христов не бил прав.
  • 59 Лоша работа

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Механик":

    Ама да знаеш за друг път, ако пътуваш пак, между Италия и България има много хубави хотели, квартири и ресторанти. Там няма такива, за които разказваш.

    Коментиран от #62

  • 60 жнец

    0 8 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    ще те пожъна
  • 61 Ало,събуди се

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пловдив":

    Какво СССР като това не съществува от 1991-ва година?!
    Живееш в 2022-ра.Пък и друг му вика как бил прав...леле,леле!Трети пък щял да жъне.Пуснали са нета в Карлуково май.
    И при нас има много педофили както и обратни.Имаше наскоро инициатива,организирана от младежи да залавят педофилите.Реално това си зависи от нас...от обществото.
  • 62 аптал

    1 4 Отговор

    До коментар #59 от "Лоша работа":

    ми той туй отишъл да търси
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Е то бива, бива ама...

    8 2 Отговор
    Е, не съм срещал още българин със счупен крак или глава, заради "хукването му през глава за родината"!
  • 65 Вирус

    6 1 Отговор
    Хахаха прокиснатото и оня отдолу обясняват думата джендърство нали ес ги измисли тези работи мозъка май пилешки
  • 66 От чужбина

    6 4 Отговор
    Преди повече от 20 години в бг-то Азис се превърна във всенароден любимец 🤣 всички страшно му се кефеха 🤣 ама все Европата им виновна на ганьовците 🤣
  • 67 Калин

    4 0 Отговор
    Къде другаде дължиш застраховка на автомобил стоящ в собствения двор или гараж докато си доказано извън страната . Служебно сваляне от регистрация на автомобила. Ако си дойдеш за 1 месец, то искат плащане най- малко за три и в тях е на първо място парата за " гаранционен фонд" ,който видяхме ,че нищо не гарантира в случая с огранващата офшорна застрахователна компания. Даже накараха хората веднага да платят още веднъж. Няма друга по- крадлива и принуждаваща те да крадеш за да и плащаш партийна законотворческа за процента, управленска ненаядена мафия . Няма връщане. Връщат се "гласопРодавателите". Социална на запад утъня и властите прогледнаха.
  • 68 Нормален

    3 0 Отговор
    Агентът добре се е интегрирал. Една хубава дума не е казал за България и българите - от казармата в която уж бил служил през соца, та до днешния гастарбайтър. Българомразец
  • 69 Станчев

    1 1 Отговор
    Няма нужда да се открива “топлата вода”! В СССР имаше решение - затворени граници, жителство, мек вариант на крепостничество! В останалите среди от соца- подобно! Има го и сега в Северна Корея, а в Русия предстои! Недоволните от Запада имат шанс- една година в армията на Русия и си решават проблема!
  • 70 Как кой?

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Къч":

    Написал го е човека: Този на който му липсва руската пропаганда. Защото баща му и майка му, бивши милиционери или комунистически функционери са го закърмили с нея?. Този, на който му липсва Азис, Галена и сие. Този, който иска ако може да работи 2 часа на ден, а да му плащат за 10(по германските минимални стафки). Този дето му липсва "ракийката с приятели" и иска в понеделник по-лежерно, понеже е махмурлия и т.н. С две думи казано пак ще се върнат тия, които не ни трябват. А тук ще се "кичат" със стажа си в Германия, Испания и т.н.
  • 71 бежко

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "ежко":

    Аз пък ще ви кажа моя случа- на инж. Маринов. Да не е лесно. Трябва да се доказваш поне непрестанно и да работиш доста повече от тукашните. Но те са си в къщи, в тяхната си държава и са прави ,че гледат подозрително на теб чужденеца. Така е в Европа за разлика от Америка. Но с упорит труд, постоянно обучение и доста лишения можеш да се издигнеш в йерархията, както направих аз - за 10 години достигнах много добро ниво в кариерата, с много прилично заплащане според световните стандарти!. Така е тук, не може да очакваш връзки и нагласени за теб конкурси. Трябва сам да си пробиваш пътя. Всеки сам решава! Това му е сладкото на капитализЪма!
  • 72 Направиха простото сложно

    2 0 Отговор
    Дълга статия, платена на знак. Можеше да се каже кратко - според западната демокрация двата пола са отживелица.
  • 73 гражданин

    0 0 Отговор
    Руската пропаганда е на лице. Всеки има близък, роднина, учил на запад или работил. Същото при разведена, за българина, той е гей, а щото е гей го храни, заедно бяха, тя издържаше детето си висшо.върнаха се и тук поболяха, объркани до лудост. Не може и вака и така. Нашите си казаха, няма да се вртщаме, в Бг е зле. Казваш и отсичате. Толкова ли ви е трудно. И точно тия семейства объркват децата си, вместо да си седяха с мъжете си, и двамата тръгнаха по чуждо, той си отиде млад, а майката и всички у дома с психични заболявания, а детето им прекрасно, завърши в Германия, психология, но с каквите се съберете, такива и децата ви. Акъл не се дава. Той се дава от родителите, но и те едни разхайтени родители и децата им страдат, че няма на кого поне бащата бе цвете пред майката и родата. И не всеки който има пари е нещото което е за пример.