Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 22:00 9 757 117

Путин знае, че ще излезе от Кремъл само мъртъв

  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл

Едва ли неговият наследник ще дойде от службите за сигурност, където мъжете са твърде стари и не особено здрави

Путин знае, че ще излезе от Кремъл само мъртъв - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Почетният професор в Центъра "Хенри Кисинджър" към университета Джон Хопкинс (Вашингтон), Сергей Радченко, е специалист по Студената война, на която е посветил множество книги. В интервю за електронното издание на френския вестник L'Express академикът се връща към историята на превратите в СССР. И гарантира, че стремглавото бързане на Владимир Путин не му оставя никакъв шанс да излезе в "спокойна пенсия".

L"EXPRESS: Смятате, че ще бъде много трудно Владимир Путин да бъде свален от власт. Защо ? Не я ли отслабват военните неуспехи на Русия?

СЕРГЕЙ РАДЧЕНКО: Официалният процес на уволнение със законови средства е почти немислим. Той трябва да бъде предложен от Думата и одобрен от Съвета на федерацията. Прагът, който трябва да бъде достигнат, е много висок. Пучът ще изисква подкрепата на военните. А Путин първо избира антуража си по критерия за лоялност, която цени преди всичко.

В исторически план държавните преврати са рядкост. Трябва да бъдат изпълнени много условия. Тежко военно поражение може да допринесе за това. Това ще изисква и участието на службите за сигурност: ФСБ, Федералната служба за защита, Федералната служба на националната гвардия.

L"EXPRESS: Възможно ли е някой от приближените му да го предаде?

СЕРГЕЙ Р.: Да, възможно е. Вече имаше случаи на предателство в историята на кремълския елит, например свалянето на Хрушчов през 1966 г.: политическият елит просто се умори от диктаторските му маниери. Действията срещу него изискват намесата на службите за сигурност и КГБ. Сталин, от друга страна, тероризираше политическия елит. Проблемът е кой се осмелява да излезе от гората и да действа първи срещу лидера. Ако се замислите, дълголетието на Сталин е поразително. И от друга страна, страхът от елита беше разбираем.

Днес широко разпространена е идеята, че Русия е във война, че всички те са замесени, че опит за държавен преврат може да ги накара да загубят властта си, дори живота си, и да рискуват дълъг затвор. Западът държи отговорен целия руски елит, което го подтиква да остане лоялен на Путин. Ето защо няма изменници.

L"EXPRESS: Според вас Путин вероятно е решил да остане на власт. В това отношение различава ли се поведението му от това на предишните руски и съветски лидери?

СЕРГЕЙ Р.: Горбачов и Елцин, които подадоха оставка, са по-скоро изключения. Горбачов вече нямаше реална власт и оставането му на поста беше безсмислено. Елцин напусна по здравословни причини. Обратно, Хрушчов беше свален, Сталин и Брежнев умряха в леглата си.

Путин знае, че единственият му начин да напусне Кремъл е с краката напред: или някой ще го убие, или той ще умре. Няма безопасен вариант, ножовете са извадени. Твърде късно е за мирно оттегляне.

L"EXPRESS: Военно поражение, икономически затруднения или народно недоволство не биха ли могли да го накарат да "отстъпи властта?"

СЕРГЕЙ Р.: Шансовете са много малки. Руснаците са много пасивни, много е трудно да ги накараш да се задействат. За да застрашат Путин, стотици хиляди хора трябва да се разбунтуват. Днес ситуацията в Русия е много по-добра, отколкото през 90-те години: затова тя запазва известна популярност, дори и да е трудно да го признаем. Това, което е възможно, е сепаратизъм, особено в Кавказ. Русия се държи там империалистически, тя управляваше с бруталност тази територия през 19 век. На тази територия исторически има неприязън към руското господство, което се е проявило през 19 век, но и по време на чеченските войни. Tам хората не искат да умират за имперските илюзии на Путин.

L"EXPRESS: Какъв според Вас е най-вероятният изход за Путин и Русия?

СЕРГЕЙ Р.: Дълго време мислех, че най-вероятният изход е пълно замразяване на конфликта. Украинската контраофанзива оспорва тази перспектива. Русия претърпя големи загуби, но има много възможности и запазва способността си за нанасяне на сериозни щети на Украйна. Така че бих казал, че най-вероятният изход е или пълно замразяване, или ядрена война в Украйна - ужасяваща перспектива.

L"EXPRESS: Украинците искат да си върнат територията. От тяхна гледна точка е разумно. Но дали ще стигнат там, преди да избухне ядрена война?

СЕРГЕЙ Р. : Най-добрата политика е да бъде подкрепяна Украйна, както НАТО вече прави. Не вярвам, че Западът може да направи много. Особено след като Путин показа, че няма намерение да отстъпи.

L"EXPRESS: Това ли е подходящият момент за преговори?

СЕРГЕЙ Р.: Винаги е подходящо време за преговори. Ключовият въпрос е какво може да пожертва Путин. Предполагам, че неговата червена линия е Крим.

L"EXPRESS: Кои са потенциалните наследници на Путин? Може ли да го замени някой с умерени възгледи?

СЕРГЕЙ Р.: Не вярвам неговият наследник да дойде от службите за сигурност, където мъжете са твърде стари и не особено здрави. Сред цивилните се откроява премиерът Михаил Мишустин, компетентен технократ. Можем да споменем и бившия министър-председател Сергей Кириенко, който не е особено компетентен, но понякога минава за технократ.

L"EXPRESS: Жените изглежда напълно отсъстват от руския политически елит. Наистина ли е така? Някой има ли влияние зад кулисите, например съпругите?

СЕРГЕЙ Р.: Руското общество е доминирано от мъже и много руски жени споделят идеологията, която им дава предимство. Съпругите не играят важна роля. От тази гледна точка Русия не е изолиран случай. Нито една жена не е заставала начело на Съединени щати.Но в Русия има компетентни жени, започвайки с директора на Централната банка, която върши абсолютно забележителна работа.Решенията ѝ помогнаха да се запази стабилността на руските финанси след тежките западни санкции.

L"EXPRESS: Как си обяснявате твърдото отношение на някой, който някога е минавал за либерал? Чист опортюнизъм?

СЕРГЕЙ Р.: Всички са цинични! Те трябва да съответстват на разказа, който е бил инсталиран. Това оставя надежда: ако са цинични и прагматични, могат да променят позицията си.

L"EXPRESS: Около Путин има голям брой хора, които смятат политиката му за лоша. Такъв ли е случаят с Медведев?

СЕРГЕЙ Р.: Не бих се изненадал да науча това. Днес той доказва своята лоялност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 69 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕам нерви...!

    117 26 Отговор
    Да го изчета до край ...!

    Коментиран от #106

  • 2 Даа

    62 115 Отговор
    Кончината на Путлер ще накара света да си отдъхне.

    Коментиран от #15, #96

  • 3 трепач на орки

    50 103 Отговор
    ще е по хубаво Бандеровците да го хванат жив

    Коментиран от #18

  • 4 Империята на злото

    54 87 Отговор
    Няма да е такава, ако не се управлява от превъртял психопат.
  • 5 Айдеее...

    101 32 Отговор
    ...и тоя почна да погребва Путин...!А бе хора...,стига с тая опорка...!Дайте нещо по-свежарско...!

    Коментиран от #10

  • 6 Мария Захарова

    29 55 Отговор
    Искам и мен да ме хванат жива

    Коментиран от #42

  • 7 Дааа

    99 29 Отговор
    Путин си излиза и влиза в Кремъл, когато си поиска! В отлично здраве при това! Виж радченко се е скрил в миша дупка, но и от там ще го измъкнат! За опашката.

    Коментиран от #21

  • 8 Токсик

    110 41 Отговор
    Путин ще ви направите сами да си говорите, както вече го правите. С него лягате и с него ставате. Бълвате статии против него на всеки час и с това само показвате вашата слабост и страх пред този невероятен ум. Путин наистина е велик, а всички вие, които го плюете сте жалки амеби в сравнение с него.
  • 9 Хохо Бохо

    23 52 Отговор
    Браво! Много точно!

    Коментиран от #17

  • 10 смирение

    39 72 Отговор

    До коментар #5 от "Айдеее...":

    Путин е пътник , не го ли разбра ?!

    Коментиран от #14, #104

  • 11 Дипломат Чукчев

    58 21 Отговор
    Другарю Путин.
    Ние от коментиращите във Факти искаме да четем бомби над Киев,
    за да спрат веке пропагандата.
  • 12 Taka така

    75 26 Отговор
    Пак експресна глупост, но за толкова набързо , толкова и качество. Пълен западен уестпейпър или ръбиш или казано по на български парцал. Путин е умен за щастие и доказан боец. Въпреки, че го подведоха с първичната информация за украйна и въпреки откраднатите средства от модернизацията той ще се справи. Просто сега прогледна, че накои на, които се доверяваше се оказаха лош материал. Тежко е, но той ще издържи. Да рано или късно всички умираме поне за сега. Аз му желая Здраве и Дълголетие!
  • 13 Коментар

    69 22 Отговор
    Поредната пропагандна помия препечатена от жълтокафявия сайт.
  • 14 Павел

    68 31 Отговор

    До коментар #10 от "смирение":

    Така е, Путин е пътник. Пътува уверено към Лисабон и Лондон и няма да спре само до там.

    Коментиран от #19

  • 15 Интересно

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "Даа":

    а за твоята кой ще разбере или пукнат лев ще даде?
  • 16 Истинският Владимир Владимирович

    25 49 Отговор
    Отдавна не е на тоя свят. Вместо него се подвизават някакви кагебейски двойници...

    Коментиран от #23, #40

  • 17 Taka така

    37 9 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    Кво браво та ти въобще не си чел кво пише. Пълен буламач
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Малий

    28 45 Отговор

    До коментар #14 от "Павел":

    Както се е засилил към Лисабон, през кой век ще пристигне? Щото миналия месец е превзел цели две села.
  • 20 Хихихи..

    43 11 Отговор
    А откъде знаете какво знае Путин?
  • 21 Ще ми даваш ли бе

    2 16 Отговор

    До коментар #7 от "Дааа":

    Бай Ганке партизанке.
  • 22 отчето

    20 51 Отговор
    Дай Боже да излезе мъртъв! Ще му изнеса едно опело без пари и ще му сложа букетче от 4 червени карамфилчета!!!

    Коментиран от #25

  • 23 Taka така

    50 3 Отговор

    До коментар #16 от "Истинският Владимир Владимирович":

    Мдааа западна мода Сър, Мумар Кадафи, Садам Хюсеин, Осама Бин Ладен Ким Чен Ун всички с двойници и тройници, жалко , че на куку дядкото поне един не му намериха дето да не се излага, щеше много позор да спести на държавата отходен материал
  • 24 Ленин

    12 35 Отговор
    Путин нищо не знае поради вродено еврейско слабоумие за съжаление таварищи
  • 25 ЦЪК!

    23 5 Отговор

    До коментар #22 от "отчето":

    Няма да можеш...!
    Само докато се приближиш до ковчега му и си гръмнат от КГБ....!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 мдаааа

    5 15 Отговор
    Амин ...
  • 28 Паркинсончето

    40 15 Отговор
    По -лошо е, че Байдън не знае къде влиза и излиза, жив ли е или мъртъв..
  • 29 Не разбирам

    22 17 Отговор
    Що за безочие да ходи на църква антихристът !

    Коментиран от #33, #47

  • 30 !!!?

    28 32 Отговор
    Краят на Путин - или като на Хитлер или като на Сталин !!!?

  • 31 хензел и гретел

    27 17 Отговор
    А бай издън като мумия
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 нннн

    32 11 Отговор
    Ама Путин нали го погребаха десетина пъти поне!

    Коментиран от #36

  • 35 Тошо

    29 6 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИТЕ ПЛЮЯТ ОТ ДИСТАНЦИЯ ЗА ОБЛАГИ.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Котка ученият

    25 5 Отговор
    Това е интервю на два робота с опростени модификации. Днес такива роботи могат да бъдат направени у дома или закупени от китайски онлайн магазини.
  • 38 САЩ са заплаха за света

    33 14 Отговор
    Всички злини и войни идват от Краварника.
  • 39 Путинофил

    17 23 Отговор
    Ако путин загуби войната, МОЧА и альошата в Пловдив падат!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Котка ученият

    21 5 Отговор
    За такива интервюта не е нужно първият да пита и второто да отговори. Това лесно се прави за тях от изкуствен интелект със средна сложност.
  • 42 рон джереми

    8 15 Отговор

    До коментар #6 от "Мария Захарова":

    И какво ще ти правят с катеричката фройлайн Знахарова???
  • 43 Ленин го чака....

    13 17 Отговор
    В мавзолея....
  • 44 ЯВЕРТЪ

    8 13 Отговор
    Моля ви дайте малко милост на този човечец От омразата ви той ще пукяса по бърже!
  • 45 Българин

    15 24 Отговор
    без джуджака света ще бъде едно много по-добро място
  • 46 ДЯДО ПОП

    9 20 Отговор
    Че то не му трябва на путлер да е по-мъртав от днес, ако изобщо и "вчера" някой го е броил за жив !!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Волният ездач

    8 12 Отговор
    Първо с един кози крак ще му строша коленете.
  • 49 Плешивия

    12 13 Отговор
    Този е сатана. Какво прави в църква?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Вале

    14 20 Отговор
    Няма кой да излезе и да каже че царя е гол.Русия е като слон в стъкласки магазин.Ще става беля щом се раздвижи.Лакомията и е голяма , иска още и още земя , срещу геноцит над един народ.На фронта губи , но на Русия и не пука.Война без целна става.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Котка ученият

    13 4 Отговор
    Тодор Живков живее дълго и умира през август 1998 г., месец преди да навърши 88 години.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ром и Джери

    18 4 Отговор
    Необичайно мазен пас квил, дори и за украински автор
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Българин

    19 14 Отговор
    Русия печели войната !

    Коментиран от #60

  • 60 Българин

    9 6 Отговор

    До коментар #59 от "Българин":

    събуди се
  • 61 Солей

    8 23 Отговор
    Просия губи войната и ще се разпадне. В моемнта тече демилитаризацията й, която ще позволи на потиснатите народи да се противопоставят на Кремъл. Няма да има с какво да ги мачкат

    Коментиран от #63

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 М3 голд

    18 4 Отговор
    Статията е провокация към България. Какво би станало, ако вместо за Путин, се напише подобен "анализ" за Байдън? Просто няма да се напише, но във всички случаи няма да се отпечата. Мечтаят за ерата на Елцин и Горбачов, когато се подаряваха богатствата на СССР, по късно на Русия. Когато руски "политици" се продаваха на килограм. Е, сега помогнаха на Путин да поовладее руските олигарси, като им блокираха пари, яхти и недвижимо имущество. Бързат. Ще почакат още поне десетина години. До тогава много неща в света ще се променят. Само да не се стигне до глобална намеса на Създателя! Ако това стане, за какво е сега тази борба за цени, ембарго, борси, акции
  • 66 ФакЪт

    7 19 Отговор
    А сега ти сам си отговори, какво би станало ако се напише подобна статия за Байдън. Нищо не би станало! Това че на вас Русо-робите ви е мил Путин и режима му, не означава че някой ще ревне в защита на Байдън! Байдън е пътник така или иначе, втори мандат няма да има, но това с нищо няма да промени политиката на САЩ! Отиде ли си Путин, само ненормален човек може да си помисли, че ще дойде друг такъв САТ-РАП!
  • 67 1111

    16 6 Отговор
    Американските сатани щу горят в пъкала!
  • 68 Сатана Z

    19 4 Отговор
    ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати
    От кога фашистката пропаганда се нарича дебати,а Факти?
    Z
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 10 Отговор
    НИКОЙ АГРЕСОР не свършва ДОБРЕ

    Коментиран от #110

  • 73 Западнали глупости

    21 3 Отговор
    Западът са толкова наивни! Те винаги си избират президента на една страна, като диктатор и хайде от него всичко зависело. Зад Путин са цяло поколение спецове, от КГБ, от военното разузнаване и други служби, които са страшно недоволни от това, че изпуснаха някога СССР. Сега на всяка цена искат да не пропуснат и Русия да бъде разпадната от запада. Путин е само един от тях. И те грешат, когато мислят, че той е властолюбец, че е егоист, като повечето западни лидери и подобни. Путин е обсебен от идеята Русия да успее да се пребори със запада, понеже смята многовековното му отношение към Русия унизително. Той е човек движен от патриотични и нравствени подбуди, съвсем различно в сравнение с всичките други марионетки на западналите: Макрон, Шолц, Урсула, Сунак, Байдън... Те за това изобщо трудно могат с него да се договорят или разберат. Те са изобщо друг тип лидери- чужди послушковци, които унищожават страните си.

    Коментиран от #111

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ДА ЗАЩОТО

    11 6 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ И НЕЙНИЯ ПЪЛКОВОДЕЦ ВЛАДИМИР ПУТИН Е ИСТИНСКИ ЛИДЕР

    Коментиран от #117

  • 76 Най -голямата

    18 5 Отговор
    Грешка на Путин до сега беше, че не започна от центъра на злото тази война. Украйна е виновна и е също превзета територия, ама след като Западът се ослуша през декември и му се изсмяха на ултиматума, трябваше от ФАЩ да започне и Британия едновременно. И трябваше да ги удари със стратегическите си оръжия. Ако беше направил това, тези щяха да умрат веднага, а останалите васали, като Германия, Франция, Япония, Канада, Полша , балтийските малки кученца, Финландия, Швеция, Нидерландия и подобните щяха да скимтят уплашени и щяха да се примирят, че шефа им е умрял (двуглавата змия Фащ +Британия) но нямаше да се опитва да воюват с Русия. Това е тяхната психология на васалите. Дори полските психопати, които сега даже искат западналите да унищожат Русия с атомни оръжия, веднага ще се критнат.
    Украйна е превзета територия, глина в ръцете на фашистанските психопати, но за руския народ тя си остава роднинска, за това е толкова трудна и болезнена войната с нея. Фащ и британците тря ваше да са загинали вече. Това е стратегическата грешка на Кремъл!!! Може да се изправи, ама след толкова много жертви и негодуване в самата Русия на народа там. Милиони не разбират истината за тази война. Не им достига хоризонта на мисленето, да разберат корените на световното зло, което е надвиснало днес и над тях!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Гейополитика

    20 4 Отговор
    След няколко масирани ядрени удари, всички ще сте яко умрели, което очевидно няма да е голяма загуба. Фокусирането на негативи върху личността на един човек и развиване на тези и анализи на базата на това е признак на плоско и елементарно мислене. Инвазията в бивша Украйна беше неизбежна и всички западни държави много добре го знаят, защото я провокираха по всевъзможен начин.

    Коментиран от #83

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Урюрвкос

    14 4 Отговор
    Хенри Кисинджър каза 2009 год следното = когато стадото приеме принудителната ваксинация, играта свърши. Следва насилствено донорство на органи и кръв което ще бъде прието за благо.

    Коментиран от #84

  • 82 Петков

    8 1 Отговор
    Оповестете официално откъде са ви доходите!!!
  • 83 Ама точно тука

    15 3 Отговор

    До коментар #78 от "Гейополитика":

    Е грешката на Кремъл. Западните лисугери , хазарските стратези в САЩ много хитро подготвяха този капан за Русия - фашистка Украйна. Щом Русия изпусна да спре това и също 2014-та г реагира с превземането на Крим и с войната в Източна Украйна, това не беше превентивна мярка, а ответна реакция на западното нападение. Като вече изпуснаха толкова Украйна и тя далече вече е изцяло в ръцете на запада, трябваше наистина да започнат войната директно със Фащ и мъгливия остров. Иначе, така и така нещата отиват натам, ама само се протакат и милиони руснаци вече негодуват, не разбират защо трябва да воюват с Украйна.

    Коментиран от #87

  • 84 Ама само западното

    18 2 Отговор

    До коментар #81 от "Урюрвкос":

    Стадо я прие. България пак се измъкна с шикалкавене. При нас нищо не става открито. Официално "елитите" са "за", тормозят народа, ама нашия народ е многократно по-мъдър и умен от западните "подвижни черва", които практически нямат собствени мнение за нищо. Трагедията е , че запада напълно е паднал "приел ваксините"! И Кисинджир за тях е прав. Ние какво ще правим по-нататък??? Ние сме в огромната трагедия и как ще се измъкваме от последвалите сценарии???
  • 85 Мдаааа. Ми

    19 5 Отговор
    Само Русия ще спаси света от САТАНИСТИТЕ..Славяните винаги са били най разумните. Най интелигентните. Най добрите! Англосаксонското племе се опитва да ги унищожи 😇
  • 86 Ейо

    19 6 Отговор
    Аз подкрепям идеите и политиката на Путин ,за мен той е далновиден лидер мислещ за държавата и народа си ,отговорете си ние сега имаме ли държава суверенни ли сме след като се продадохме на американците
  • 87 Зелен хайверски

    16 4 Отговор

    До коментар #83 от "Ама точно тука":

    Конвенционалната война е на територията на бивша Украйна, не срещу Украйна или с Украйна, защото държавата "независима Украйна" е фикция, също като РСМ, кокосово и други подобни.
  • 88 Англосаксиии

    15 4 Отговор
    Мечтите са безплатни острова скоро ще изчезне
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Пак ли "Ревете" за Путин??

    14 3 Отговор
    Тая тема стана банална!!
  • 91 Запознати

    16 3 Отговор
    Вова много пречи на крадливите кравари, не продава Русия като Горбачов и Елцин. Диктатът свърши, затова е истерията.
  • 92 Само един въпрос

    17 2 Отговор
    Защо на запад си мислят, че в руските служби са само стари мъже?
  • 93 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 10 Отговор
    ИСТОРИЯТА НИ УЧИ ......... КРАЯТ НА ЗЛОДЕИТЕ Е ........ ЕДИН И СЪЩ ........ ФАКТ ! ........ КРАЯТ НА ХИТЛЕР , МИЛОШЕВИЧ , САДАМ ХЮСЕИН , МУСОЛИНИ И МОАМАР КАДАФИ ГО ПОТВЪРЖДАВА ......... ФАКТ !
  • 94 Владимир

    5 4 Отговор
    Путин на бял кон !!!
  • 95 ами

    5 1 Отговор
    да, а бай дрън знае че ще живее и ще управлява света още 100 години
  • 96 на тебе

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Даа":

    няма да ти олекне. ще ти измислят нов враг и ти ще го мразиш.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ХА ХА ХА

    10 3 Отговор
    АБЕ ФАКТИ , ЗАЩО ПИШЕТЕ ПОСТОЯННО ПРОСТОТИИ ?????

    Коментиран от #102

  • 99 Този "почетен" професор е само Гост!!!

    8 1 Отговор
    Няма такива, "почетни професори"! Това е като златния медал на Борисов, който е получил при Завършване на 78 гимназия в Банкя?? Покойната Диекторка на 78 гимназия на всеуслушание в центъра на Банкя заяви::Лиляна Рачева:::"Бойко беше една Хаймана, Никога, не сме давали никакви златни медали, Никога не съм допускала, че в Банкя може да се отгледа, такъв ЛЪЖЕЦ" КРАЙ НА ЦИТАТА!! КАЗАНО ПРЕД РЕСТОРАНТ "ХЕМИНГУЕЙ" В БАНКЯ ПРЕДИ 2 ,5 ГОД ОТ бившата директорка на 78гимназия в Банкя, Лиляна Рачева!!
  • 100 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 8 Отговор
    ПУТЛЕР НЕ Е....... "ИЗМИСЛЕН ВРАГ" , ТОЙ Е....... УБИЕЦ НА ....... ХОРА ...... ФАКТ !
  • 101 Гост

    5 3 Отговор
    Знае! След 30 години още! До тогава жив трол нема да има!!! Дори ЕС и САЩ ще са история.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Ха-ха!

    7 3 Отговор
    Глупости на търкалета.
    Само внушения, манипулации и анти-руска пропаганда.
  • 104 Преди това

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "смирение":

    е бай ти дрън, който търсеше големия си син починал преди години и бъркащ Украйна с Ирак, здрависващ се с духове и т. н.
  • 105 Пацо

    2 4 Отговор
    В русия е в сила традицията от татари монголската златна орда. Виждам управлява до умирачка, насилствена или естествена
  • 106 Изгонете русофилите и рософобите

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "НЕам нерви...!":

    Руски имперски фашист, българската си история имаш ли нерви да четеш?
  • 107 Всеки

    3 0 Отговор
    Ще излезе мъртъв отнякъде. Зависи кога.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 цъ цъ цъ

    2 0 Отговор
    а вие със пропагандата, да не мислите че ще излезете на бял кон - смешници
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 опълченец

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "Западнали глупости":

    Най- големият страх на така наречения Запад е Русия да се разпадне. Не съществуват само идеални държави и общества, както и само корумпирани и зли. Украйна също има някаква вина за войната, но в крайна сметка, няма нито една държава от Източния блок, която да е некорумпирани и демократична, а за такава от бившия Съветски Съюз да не говорим. Русия си остана една милитаристична империя, оглавена от самовлюбен диктатор, способна да налага своята воля само с оръжие и шантаж. Не съм американофил, но специално за Украйна, САЩ победиха Русия по всички правила.

    Коментиран от #113

  • 112 пламен

    0 1 Отговор
    Да го светнат че да свършат войните и скъпотията.
  • 113 Россия Z V

    3 1 Отговор

    До коментар #111 от "опълченец":

    Войната още не започнала.
  • 114 ами

    0 1 Отговор
    бай дрън знае, че ще живее още 100 години ще управлява света
  • 115 От оня свят

    0 0 Отговор
    Написалият този пасквил трябва да знае, че е на прага на смъртта, и е направил последната крачка в обятията на дявола, а той както знаем много "обича" своите бесове и участта им е една – мъките, които биха имали на Земята, биха били като лек повей, пред Торнадо пета степен!
  • 116 Го4о

    0 0 Отговор
    Кремъл скоро ще бъде взривен!
  • 117 Го4о

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "ДА ЗАЩОТО":

    Слава на Украйна! За 9 месеца 70,000 руснаци по - малко!