Тема: Украйна

19 Ноември, 2022 19:01 5 702 93

Путин не може да победи законите на историята

  • бесарабски фронт-
  • виталий портников-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • история-
  • украинци-
  • инвазия-
  • ток-
  • електричество-
  • ракети-
  • ракетни удари-
  • цивилни жертви

Систематичният обстрел на украинската инфраструктура е доказателство за безсилието и поражението на Путин

Путин не може да победи законите на историята - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Звездно небе над мен.
Виталий Портников - за Путин и войната

Пиша този текст в тъмен град: след новите руски ракетни удари Лвов потъна в мрак, както много други градове в Украйна. Няма ток, отопление, вода. Улиците не са осветени, само фаровете на колите и фенерчетата на минувачите създават илюзията за светлина. Но, както обикновено се случва в най-мрачните моменти, над Лвов се отвори звездното небе, обикновено незабележимо заради уличното осветление.

Това е нещо, което Владимир Путин не може да изключи. И това е още едно напомняне, че всяка амбиция, дори и подкрепена с ракетни удари, не може да победи законите на историята. Путин може и да не вярва в съществуването на украинската държава – но нея я има. Путин може да не вярва в съществуването на украинския народ, но него го има. Путин може да не вярва в способностите на украинската армия, но тя прогонва войските му от окупираните територии. Путин може да иска да потопи Украйна в мрак, но звездите все още осветяват пътя за всеки, който след ден на въздушни удари бърза да ремонтира електроцентралите и да възстанови енергозахранването.

Самият систематичен обстрел на украинската инфраструктура вече е доказателство за безсилието и поражението на Путин. Руският президент не може да спечели на бойното поле. Неговите войски напускат територията на "присъединените" към Руската федерация региони. Надеждата, че под руските удари Украйна ще се разпадне от само себе си, ако не след няколко дни, то след няколко месеца, не се оправдава.

И какво прави Путин? Той отмъщава на мирното население. Той иска да превърне Украйна в зимна пустиня, да накара нейните жители да избягат от бомбардираните градове – деца, жени, старци, всички онези, които смяташе да „освободи от нацизма“. От гледна точка на Путин това е образцово наказание, нещо като удар с чук по главата: всеки трябва да знае, че нежеланието да се съгласи с руската картина на света води до разрушаване на нормалните условия на живот. Москва може да разчита на "наказанието" на украинците да сплаши всички останали. Че когато става въпрос за някоя друга бивша съветска република, която искат да анексират, нейното население ще бъде изправено пред прост избор между капитулация и бомбардировки. Е, какво искате, да стане като в Украйна ли?

Според мен това води само до гняв и презрение. Дори съюзниците избягват Путин. На неотдавнашната среща на върха на Шанхайската организация за сътрудничество лидерите на страните от Централна Азия се опитаха буквално да се скрият от московския гост зад широкия гръб на председателя на КНР. Доскоро нарастването на китайското влияние можеше да предизвика истински страх сред централноазиатските лидери, че и обществата в техните страни. Но сега няма време за страх: Си Дзинпин не бомбардира никого. Поне засега. И така е навсякъде. Масираната ракетна атака срещу Украйна в първия ден от срещата на върха на Г-20 отново ни напомни какви „преговори“ наистина търси Кремъл. Путин все още не иска нищо друго освен безусловната капитулация на Украйна и Запада - и ако някой в цивилизования свят започне да мисли, че войната се проточи твърде дълго и си струва да се търсят решения и компромиси, може би дори не много приятни от гледна точка на украинските интереси и международното право, тогава какво може да мисли такъв политик сега? Сега, когато цяла една страна е потънала в мрак само за да покаже на този политик и неговите колеги какво може Путин?

Не се съмнявам, че Владимир Путин може много именно защото е готов да премине всякакви „червени линии“, готов е да наруши всякакви правила – и във войната, и в политиката. Но такова демонстративно презрение и безразличие към каквито и да било правила само засилва волята за съпротива на всеки, който се озова под звездното небе тази есенна вечер.

Източник: Виталий Портников за svoboda org

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    80 45 Отговор
    Нищо подобно. Историята се пише от победителите. Ако Путин победи, историята няма да го съди. Все едно историята да е осъдила САЩ за геноцида на коренното население на континента им.

    Коментиран от #55, #62

  • 2 Пич

    74 43 Отговор
    Нищожна реторика !!! Като обстрева Украйна - слаб ! Като не я обстрелва - пак слаб ! Значи - по добре да я обстрелва !
  • 3 Майна

    73 52 Отговор
    Не знам кой ви каза какви са законите и, но познавам историята.
    Русия винаги е побеждавала, Русия победи нацизма във ВСВ и този път ще го смачка..
    Грешката на Сталин, Путин няма да я допусне

    Коментиран от #88

  • 4 Българин

    61 74 Отговор
    Путин е един луд комплексар

    Коментиран от #10, #35

  • 5 ПУТИН Е БЕЗПОМОШЕН

    44 62 Отговор
    Срещу Запада.....

    Коментиран от #37, #75

  • 6 Ротшилд

    36 11 Отговор
    Пак ми лапнахте целия.... грант. Засрамете се!
  • 7 Сменям си ник-а

    41 37 Отговор
    Русия пише историята.
  • 8 ПУТИН

    51 49 Отговор
    Похарчи милиарди народна пара и стигна до....Донбас.....остави и 80 000 руски трупа.....и разбити милиони съдби....
  • 9 Бесарабски смех

    73 33 Отговор
    По тая тъпа логика и систематичният обстрел на иракската, либийската, югославската.. инфраструктура бяха доказателство за безсилието и поражението на САЩ/нато?!

    Коментиран от #14, #80

  • 10 До столипинеца

    26 14 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Къв "българин" си ти?

    Коментиран от #32

  • 11 Охо бохо

    45 39 Отговор
    Горките украинци, ядат бой като тупан, ама иначе са горди.
    Загубили са войната, ама още не знаят.
  • 12 ПУТИН, ПУТИН

    30 22 Отговор
    2022г...не е1945г....
  • 13 Байденко

    43 31 Отговор
    Украинци, купувайте марки с горящия Кримски мост.
    Огънят ще ви стопли.
    Ако не - излизайте на улицата и сваляйте Зе.

    Коментиран от #16

  • 14 СМЕХ

    28 43 Отговор

    До коментар #9 от "Бесарабски смех":

    Само че САЩ за 45 дни си свършиха работата...Путин се мъчи осем месеца....

    Коментиран от #24

  • 15 Бесарабски българин

    50 34 Отговор
    В Одеса вече имаше протести от хората негодуващи от режима на тока. Но украинските власти с голяма жестокост , бой и арести потушиха и разпръснаха всички.
    Защо медиите мълчат за това?

    Коментиран от #67

  • 16 РУСНАЦИ

    27 34 Отговор

    До коментар #13 от "Байденко":

    Купувайте картички кога Херсон е бил руски...да се радвате....

    Коментиран от #23

  • 17 Сатана Z

    51 38 Отговор
    В момента Владимир Путин пише законите за бъдещото.Ние се учим от историята за да управляваме успешно бъдещето си.С еднополюсният свят е приключено.САЩ повече няма да бъдат световен полицай ,рекетьор и съдия на Света.Краварите си имат държава и да си седят в обора.Русия каза не и така ше бъде.
    България също не иска американски ботуш на територията си но сме принудени да търпим окупацията

    Z

    Коментиран от #19, #84

  • 18 ПУТИН АНЕКСИРА

    14 16 Отговор
    Zалужни...ДЕАНЕКСИРА
  • 19 НЯМА...ЩЕ

    7 11 Отговор

    До коментар #17 от "Сатана Z":

    Има ТУК и СЕГА.........

    Коментиран от #38

  • 20 а уж свършиха ракетите

    38 21 Отговор
    Цитат от факи.бг: "Систематичният обстрел на украинската инфраструктура е доказателство за безсилието и поражението на Путин" А 8 години да бомбандираш цивилни цели в Донецк и Луганск проява на мъжественост ли е? Колко още трябваше да ги търпят?
  • 21 Объркано Атлантиче

    47 21 Отговор
    Докато всички украинци, поддържащи Киевския режим, се смееха, когато беше взривен Кримския мост, когато всички те събориха стотици паметници на културни дейци на Русия и в чест на победата над нацизма от Втората Световна Война. Днес реалността не им харесва. И на тези които ги поддържат също.
    Та нали мразят всичко свързано с бившата СССР? Нали всички тези заводи, фабрики, инфраструктура, язовирни стени и електрически станции са построени по времето на СССР! Сега какво толкова се сърдят. Русия ги освобождава от тези долни социалистически съоръжения.😅
  • 22 Охо бохо

    30 23 Отговор
    Личи си,че сма си рода с украинците, в случая с вица за бай Ганьо, който
    за да го пуснат туземците изял кофа сол били го 99 тояги и накрая си
    платил.Та и укрите хем ядат бой хем и ще си платят за оръжията и
    разрушенията, жалко за избитите хиляди млади хора.
  • 23 Боклук

    34 25 Отговор

    До коментар #16 от "РУСНАЦИ":

    Мъжете останали в Херсон вече са мобилизирани от Украинския режим и след няколко дена ще са пушечно месо на фронта.Историята показва,че Укринските фашисти са се били на страната на Хитлер срещу Русия.Историята също показва,че тези бандеро—фашисти са били помилвани от Сталин ,което е най—голямата грешка допускана някога към Украинските нацисти.Втора такава няма да има.Тива е историята—да не допускаме същите грешки в бъдещето.
    Народният съд е издал меки присъди на българските фашисти,трябвало е да реже до 9то коляно и сега нямаше да има ДСБ,СДС,ПП ,ДБ и всякакви фашизоидни образования.

    Коментиран от #50

  • 24 т-п трол соросоиден

    35 19 Отговор

    До коментар #14 от "СМЕХ":

    Първо, ФАЩ за 45 дни успяха да неутрализират само 30% от редовната войска на Садам - на него не му доставяха оръжия всички страни от ОТАН, и нямаше с какво да се бият иракчаните. А и след това саботажите и атаките срещу ФАЩ и инфраструктурата им ги принудиха да останат с десетилетие. Апропо, същото се случи и в Афганистан и се изнесоха като прдня през гащи, а милионите бежанци от Ирак и Афганистан са показателни за "свършеното" от ФАЩ.
  • 25 Преминаващ оттук

    29 14 Отговор
    "Факти" оставете историята и Путин. Но вие накъде ще се отправите след това. Всяка война има начало и край. До колко съм чел тази история след всеки крах при война, виновните и поддръжниците са пълнели затворите.
  • 26 Тиква

    22 8 Отговор
    Тези закони важат ли за Нацизма? Само това питам!
  • 27 Амдертлиев

    17 16 Отговор
    Още много дълго време ще имат уркрите звездно небе и така докато не загреят че ги пуснаха по пързалката,която е направена от бръснарски ножчета .А този г- н Портников,който ги изпорти,ще продължи да гледа звездното небе от от меншъна си( сгради от типа и размера на българско начално училище) ,я в Швейцария,я в Неапол,я в Флорида или още по добре 3 в 1 и която,когато му е кеф.
  • 28 Руски ценности -предателство

    9 10 Отговор
    Агентът на руското военно разузнаване ГРУ Артьом Зинченко е избягал в натовска държава. И не в коя да е, а тъкмо в Естония, където беше разкрит през 2017 година, а след това разменен за арестуван в Москва естонец
  • 29 Ненормалните лъжци от бесарабски

    27 14 Отговор
    Фронт са с нова порция Украйнски небивалици

    Коментиран от #61

  • 30 Руски ценност-глад и мизерия

    23 25 Отговор
    Минималната заплата в Естония става от началото на януари 2023 г. 725 евро, в Литва – 840 евро, а в най-бедната от тях ( Латвия) ще бъде 620 евро или повече от два пъти по-висока от минималната заплата във “великата” Русия с нейните 250 евро по този показател
  • 31 ЛиБеРаст

    24 16 Отговор
    Нее! Много е просто! Украйна е държава която реши да се жертва за САЩ в конфликт с Русия. Отначало Русия опита да реши нещата по-лесно, с по-малко жертви и разруха. С минимална войска се опита да стигне Киев и да постигне политическо решение. Не се случи и след известно назландисване стигнаха до правилното решение, че след като украинците искат да са "герои", ами нека са "герои". А им е изгодно западната издръжка на напълно фалиралата държава Украйна да е много по-скъпа!
  • 32 Българин

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "До столипинеца":

    да та ......в п-е-д-а-л-а
  • 33 зрител

    15 18 Отговор
    След като тати и дядо цял живот са плюскали на държавна софра като активни членове на комунопартийката, то не можем от наследниците им да очакваме нещо нормално. Погледнете им коментариите. Злоба , неграмотност и лъжи. И когато утре техния кремълски спонсор се спомине, въпреки десетките хиляди охранители на държавна заплата, те със същата ярост ще защищават следващия. Просто иначе ще трябва да работят. Та затова е думата

    Коментиран от #44, #48, #76

  • 34 Смешници

    17 10 Отговор
    По тази логика отдавна сме видяли безсилието на САЩ и НАТО които правиха същото в Ирак,Югославия Сирия и Виетнам ???
  • 35 Смешник

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    По скоро това важи за Байдън и г-7
  • 36 Мнение

    20 12 Отговор
    Цитат:"Няма ток, отопление, вода."
    А,споко.Нас ни чака същото като затворят ТЕЦ-овете заради Плана за възтановяване.И това без война.
    Путин вместо да си хаби ракетите да се ориентира да инсталира Кирчоподобни и Кокорчоподобни в Киев.Ето нашите правят дупки всякакви,фалират икономики и унищожават енергетики гарантирано!
  • 37 Смешник

    23 17 Отговор

    До коментар #5 от "ПУТИН Е БЕЗПОМОШЕН":

    Личи колко е безпомощен ,след 14000 санкции срещу Русия страда тройно повече запада .
  • 38 Смешник

    17 16 Отговор

    До коментар #19 от "НЯМА...ЩЕ":

    Тук и сега се вижда по много неща .Европа едва диша цените растат всеки ден ,народа става все по беден и скоро ще излезне на улицата .

    Коментиран от #41

  • 39 Само напомням

    23 10 Отговор
    В Сърбия и Ирак първата работа на Щатите беше да сринат 90 процента от енергийната система. На война е така.

    Коментиран от #60

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Леличката

    17 10 Отговор
    Абе Виталчо направо ме разплака. Малко ви е,чудя се що ви щадят толкоз.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 666

    9 6 Отговор

    До коментар #33 от "зрител":

    Наследниците на дядо и на тати обикалят с Майбах или Бентли и са пример за такива" демократи " като теб.Признай си поне лично на себе си,че винаги си искал да си като тях или една идея по скромно, момента когато нашите дойдат на власт и ти да си оправиш живота.
  • 45 Българин🇧🇬

    19 7 Отговор
    Окраински сайт подвизаващ в интенет пространството като български!

    Коментиран от #58

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бесен- _Язовец

    17 7 Отговор
    Цял ден глупостите на Виталий ПортникоФ и DW
  • 48 Емили с тротинетката

    8 4 Отговор

    До коментар #33 от "зрител":

    Борец срещу комунизма,а?
  • 49 Емили с тротинетката

    13 3 Отговор

    До коментар #43 от "Гражданин":

    И ти борец с комунизма, а? Е, докога ще го борите този комунизъм, бе?
  • 50 Българин 🇧🇬

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "Боклук":

    Наистина и голям , ама много голям БОКЛУ.К
  • 51 уaйтнoйз

    7 6 Отговор
    тоя комунизъм колко живота има ве ламотрони? и да без комунизъм става освен тъмно и студено. и ще се радвате кат мънинки деца на дървени стълбове и персонални трафове на тях првд домА.
    Ако въобще ги проима :)


    До тогаа слагате плик на чинията... вършите работа и плика в градинката. Оти без ток нема цивилизация ама без вода нема живот
  • 52 9689

    12 5 Отговор
    Факти,давайте факти а не измишльотини.......
  • 53 уaйтнoйз

    10 9 Отговор
    "Путин не може да победи законите на историята"
    накрая ще дойде чичко сталин прероден и ще намери адрес и трите имена на историята..
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 нЕкоя друга опорка,

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    а, никой?
    Безсилието в аргументацията, изявено в уатабализъм! 4 приома имате троловете, друго не умеете.Безаналогови...
    🤣🤣😂😂🤣😂😂😂🤣
  • 56 баба ти от Пловдив

    4 7 Отговор
    кои закони беееее? България 6 ти век, бееееее? Киев рус в 9 ти век! Викинг Росате направил, кръвна група А алооооо, за дивите печенеги до сега!! а хистерия Екатерина втора ги нрстила" славяни" от френската дума esclave- роби!
  • 57 Ежко Бежко

    12 4 Отговор
    Историята ТРЯБВА да се знае.
    Акталните факти също. Аман от пропаганда, която ще доведе до това, че децата ни няма да са българи!
  • 58 Друг прочит

    8 10 Отговор

    До коментар #45 от "Българин🇧🇬":

    Руски еничарин, подвизаващ се с псевдинима "Българин 🇧🇬" - ще му се.
  • 59 Путин няма нужда

    15 13 Отговор
    да побеждава законите на историята
    Той ги създава.

    Коментиран от #63, #71

  • 60 ами

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "Само напомням":

    да ама тази война не като другите
  • 61 да питам

    4 9 Отговор

    До коментар #29 от "Ненормалните лъжци от бесарабски":

    Ако беше написано от РИА Новости истина ли щеше да е ?! За украЙнците
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Точен

    7 2 Отговор
    Нашите печелят. Става въпрос не за САЩ, а за Китай.
  • 65 Роза

    10 3 Отговор
    "Този,който посмее във война да ни хвърли-нека пръв се приготви да мре!"-ред от стара антивоенна песен.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ехо!

    4 14 Отговор

    До коментар #15 от "Бесарабски българин":

    Какъв българин си ти бе? Овчедушно мекотело, защо протестират в Одесса да идат та да протестират в Масква! Да не би Зеленски бомбардирал инфраструктурата.
  • 68 Али и баба

    7 4 Отговор
    Историята не е физика че да има закони.Стара мъдрост от баба ми.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ГРУЗ 200

    2 7 Отговор

    До коментар #59 от "Путин няма нужда":

    з ищщ ююююююююююююююююююша те У... само внимаваи./. ис е пази

    Коментиран от #81

  • 72 Путин

    2 8 Отговор
    Зеленски,адаш, пусни ме да сляза бе!

    Коментиран от #73

  • 73 Зеленскк

    4 5 Отговор

    До коментар #72 от "Путин":

    А не, сам се качи, там ще стоиш! Ако толкова ти убива и боли ще ти пратим хирург да те цепне малко да не се мъчиш! Ей го Залужни, ще ти помогне да си запазиш честа,гордоста и резиновата попа.
  • 74 АВС

    11 4 Отговор
    Никаква прошка за укрофашистите! Да благодарят за всичко на американските господари на Зеленски. Русия изчака 8 години тези изроди да се вразумят... Сега вече ще има възмездие за всяко укропрестъпление.

    Z
  • 75 А не

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "ПУТИН Е БЕЗПОМОШЕН":

    е ли обратното? "Американският агресор е безпомощен срещу Русия".
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Зелений Потников

    10 3 Отговор
    Евроатлантиците не могат да победят закона за запазване на енергията, фантазиите не топлят. Тази зима ще има поучителна демонстрация.
  • 78 САТЪРА НА ХАНА

    6 3 Отговор
    АБЕ ТО ВСИЧКИ СМЕ СЪЗДАДЕНИ ОТ ЗВЕЗДЕН
    ПРАХ ОТ ЕКСПЛОЗИЯТА НА СВРЪХНОВИ ЗВЕЗДИ
    ...
    АМА НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДОСЕГА НЯКОЯ СВРЪХНОВА
    ДА ВИКА ХАЙЛХИТЛЕР
  • 79 23787

    8 1 Отговор
    Война е! По време на война точно това се случва и не за пръв път. Понякога бомбите и ракетите са "демократични" ..... но жертвите и разрушенията са истински..От векове е така...
    Спрете войната! и преговаряйте и най-лошия мир е по-добър от войната..
  • 80 хихи

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бесарабски смех":

    Това бяха "демократични" бомби и снаряди. Те носят мир, просперитет и щастие...
  • 81 Бая си подписал евроджендъче.

    6 2 Отговор

    До коментар #71 от "ГРУЗ 200":

    По-кротко я давай!
  • 82 кюмюря от Драгалевци

    4 1 Отговор
    Айде стига с тия потници , в Варна потник тоя потник . А бе вие пари за ръкави нямате ?
  • 83 Демократ

    2 7 Отговор
    Браво на автора ,това е самата истина.Империята на злото се показва с цялата си жестокост и огромна тирания.тези така наречени българи,които толкова харесват путлер,да заминават при него да ги могилизира в Украйна.Така е честно,да ни освободят от свирепото си присъствие,за да можем да се оправим.

    Коментиран от #86

  • 84 Тролове

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Сатана Z":

    Заминавай при пишещия историята твой любимец.Хем ти ще бъдеш щастлив при него ,хем той ще е щастлив,че има кого да могилизира в Украйна,хем ние истинските българи,които обичаме България ще се освободим от такива продажници като тебе.
  • 85 Неотклоним

    1 1 Отговор
    Имате ли достатъчно свещи,младеж?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Демократ

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Аз съм бе":

    Това само доказва колко сте жалки и нищожни.
  • 88 Иван

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Пич, русия е победена през първата световна война, има още няколко изгубени войни, да ти ги припомня ли или ще потърсиш и прочетеш сам?!
  • 89 пенко

    0 4 Отговор
    ТОЧНО ОТ ТОЗИ ШЛЯХТИЧКИ ГРАД ЦРУ СЪЗДАДЕ " ДЕСЕН СЕКТОР " - УБИЙЦИТЕ НАЦИСТИ !!! ГАДОВЕТЕ ОТ "ДЕСЕН СЕКТОР " ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИЯТ "ДО КРАК " - ЗАЕДНО С МАЙКИТЕ ИМ + АГЕНТИТЕ НА ЦРУ !!!!!!!!!!!!!
  • 90 Така е ..

    3 1 Отговор
    Путин загуби войната още с започването и , но генералите от близкото му обкръжение не смеят да му кажат и го лъжат.Дали Путин още вярва в непобедимостта на руската армия, никой не знае.Може би вече осъзнава каква дивотия е направил , но не намира начин да се измъкне геройски от блатото в което сам се вкара.От всякъде го изритаха.
  • 91 Айде

    1 0 Отговор
    Стига с този безарабски фронт. Само глупости.
  • 92 Портнуха,

    1 0 Отговор
    в историята няма закони, и това не наука, а се пише от победителите, ти няма да си от тях
  • 93 Владимир

    0 0 Отговор
    Пълни измишльотини ! Тоя се надява на заплата при Байдън !