Тема: Украйна

16 Ноември, 2022 07:54 3 199 44

Проява на слабост на примитивните руски терористи

  • бесарабски фронт-
  • военни престъпления-
  • украйна-
  • русия-
  • ракети-
  • александър коваленко-
  • цивилни жертви-
  • владимир путин

Въоръжените сили на Украйна продължават работата си, попълвайки статистиката на „добрите руснаци“

Проява на слабост на примитивните руски терористи - 1
Снимка: Shutterstock

Александър Коваленко: Ударите срещу цивилни обекти в Украйна са проява на слабост на примитивните руски терористи

На 15 ноември по територията на Украйна беше нанесен поредният масиран ракетен удар. Около сто ракети Х-101 и КР “Калибър” бяха изстреляни по граждански цели и критична гражданска инфраструктура. Но в същото време тези удари заобиколиха военните съоръжения и не засегнаха зоната на бойните действия. Тоест, тези удари си бяха абсолютно военно престъпление.

Сега мнозина твърдят, че този удар е съпровод на срещата на Г-20, на която Русия все пак беше приета, благодарение на което Руската федерация реши по този начин да принуди международната общност да накара Украйна отново да преговаря с Москва по условията на окупаторите. Но това само понижи статуса на самата Русия, и между другото, на Г-20 също. Среща на върха, приемаща убиеца? Стискат ръка, цялата в кръв на невинни жертви? Кой се е прегръщал със Сергей Лавров, когато в Украйна горяха къщи?

Но, не говорим за емоционалния компонент. Това не е първият път, когато се сблъсквам с критика, основана на факта, че описвам събитията в Украйна твърде хладнокръвно, сякаш живея в Канада. Без емоции, душа, само безчувствени математически изчисления и хладнина. Няма да споря. Така е. Но ако се поддадете на емоциите, тогава се губи студената пресметливост - виждането на ситуацията такава, каквато е. И докато хиляди одесити избягаха в Европа, в паника крещейки за десант и ядрен удар на Думская, аз хладнокръвно повтарях - десантът е, меко казано, малко вероятен, а ядрен удар изобщо няма да има. Хладнината и безчувствеността помагат там, където емоционалността вреди и стимулира пораженството.

И така. Ударите срещу Украйна. Студено и без емоции.

Предварително стотици крилати ракети с авиационно базиране Kh-101/555 и крилати ракети с морско базиране "Калибър". Последният масиран удар срещу Украйна беше на 31 октомври, преди това - на 10 октомври. Тоест, възстановяването на потенциала за ракетни удари върху Украйна отнема на окупаторите средно две седмици. Повече от сигурен съм, че утре също ще има удари, но в по-малък мащаб, тъй като това ще е проява на остатъчния ефект.

Освен това, разбирайки какъв е истинският ресурс на Руската федерация за производство на ракети, можем да кажем, че днес тя е навлязла много дълбоко в аварийния си резерв. Защо? Защото сега тя се нуждае от преговори повече от всякога. Харковска област е освободена. Десният бряг на Херсон е освободен. Останалите територии се освобождават някъде там. Преговори на всяка цена! Разберете – това е конвулсия. И победата, свободата, независимостта, те струват трилион пъти повече от ситуационния комфорт. Въпреки че украинците и така вече го знаят много добре, но не и руснаците. И сега един много важен аспект, защо цивилни обекти, а не военни?

От началото на пълномащабното нахлуване в Украйна руските нашественици са изстреляли около 5000 ракети по страната ни. Например, за Грузия или Латвия, Азербайджан или Естония това би било абсолютен крах на всичко. Военен компонент, социален, енергиен и т.н. Но не и за Украйна. Защо? Първо, Украйна е най-голямата държава в Европа. Страната е технически и технологично напреднала. Например, ние имаме газ, електричество, комуникации и други неща, предоставени в процентно съотношение на повече хора, отколкото, например, в Русия. Изненада! Наистина ли?

Украйна има по-добри пътища отколкото в Русия, комуналните и ремонтните служби работят по-ефективно, по-добра транспортна мрежа, логистика и т.н. Но това, което е важно, в случай на пълномащабна война, е друго - Украйна е страна, чиито местни жители са учили руснаците как да воюват още от времето на Руската империя. Когато дистрофичният Суворов завиждаше на тактическата креативност на казаците и после СССР, когато най-ефективните офицери от Червената армия бяха украинци, а кървави касапи като Жуков идваха от разни там Калуги, те знаеха как да побеждават само като затрупат врага с тела си, но не и тактически трикове.

Без украинското ръководство руската армия не е нищо повече от парче месо, но сега не става въпрос за това. А за това, че почти 5000 ракети, изстреляни срещу Украйна, не само не успяха да сломят способността ѝ за съпротива, но и не спряха нейната победа. В първите дни на пълномащабното нахлуване почти всички удари наистина бяха нанесени главно по военни цели. Но по това време те бяха предимно празни. Защото Украйна е голяма страна и на нейната територия има много резервни съоръжения от втори ешелон, където може да се разположи, например, командването на оперативния окръг. И също така има обекти от третия ешелон. От четвъртия. И така нататък. Затова руснаците в първите седмици не успяха да ликвидират командването на оперативните окръзи, авиацията, противовъздушната отбрана, противокорабните системи "Нептун" и други приоритетни за тях цели.

До този момент руските окупатори нямат възможност да повлияят на въоръжените сили на Украйна на ниво унищожаване на командването, важни обекти, дори и с тактическо значение, да не говорим за стратегическо! Защото те са парчета месо, но не и воини. Това е. От редници до висши офицери - парче месо. Именно поради тази причина това месо атакува цивилното население. Яростно. Отчаяно. Безмилостно. Всичко, което могат да направят, е терор. И въоръжените сили на Украйна продължават работата си, попълвайки статистиката на „добрите руснаци“. (бел. авт. добрият руснак е мъртвият руснак)

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смешен плач

    68 26 Отговор
    Май няма какво да напишете. Уж Русия свършила ракетите, уж Украйна победила...глупости.
  • 2 АУУУУУ

    64 23 Отговор
    Издишате вече с пропагандата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ха ха ха ха ха

    56 22 Отговор
    Да бе, цивилни обекти, ама друг път. Украйна събере малко оръжия от колективния Запад и руснаците идат и им ги избомбат:)))
  • 5 Петър

    56 19 Отговор
    Много е евтина тази пропаганда.
  • 6 Касапин

    50 19 Отговор
    Русия с това трябваше да започне както и с мостовете над Днепър и пълна блокада на Киев и до сега войната щеше да е свършила
  • 7 Дамммм

    53 18 Отговор
    Пак ли Бесарабски Фронт-това намирисва вече на фашизъм тяхното...то за това и руснаците ви маат.
  • 8 Зую

    50 13 Отговор
    Тогава ударите на Н@ТО в бивша Югославия какво бяха... Смях и пропаганда за иди-ти Баце...
  • 9 С.П.

    41 15 Отговор
    Дежурната статия от Бесарабски фронт...слънцето не може да изгрее, ако денят не започне със статия от Бесарабски фронт...
  • 10 ами

    35 10 Отговор
    да - 85 ракети и един човек убит - у нас загиват повече по пътищата на ден...а и украинците са уцелили с две ракети двама поляка
  • 11 Айларипи

    8 12 Отговор
    Че какво лошо има на примитивното ,важното е да се треpim i да ни треpat за да има 🍷⛴️🏰
  • 12 Шопо

    19 7 Отговор
    Стига стази война, напишете нещо за ковид и ваксини.
  • 13 Денис и БЕСАРАБСКИ ФРОНТ??

    36 14 Отговор
    Не се чете, поредната Помия!!

    Коментиран от #29

  • 14 БТР-56

    19 38 Отговор
    Руските мръс.ници са военни престъпници и и явни нещастници, които губят войната и могат единствено да тормозят мирното население в Украйна! Краят на гнусната пРосия неумолимо наближава... Слава на Украйна, слава на героите!

    Коментиран от #30

  • 15 Ицо

    18 8 Отговор
    Щом е написано от турски журналист значи всичко е вярно
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Русофоб Антисемит

    15 24 Отговор
    Червените PDраси са от рано на амбразурата да защитават жалките копейки които получават. Измежду тях се отличават и двама руснака. Жалки сте.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Истината

    13 25 Отговор
    Хубавото е, че все повече хора и държави наричат рашистите с истинското им име.
  • 21 йхнкхйких

    14 10 Отговор
    Смях с този коваленко много е зле дори ме е гнус да му напиша името !
  • 22 Заяц

    13 9 Отговор
    Силните американски херористи са много обичани от евроатлантическите будали.
  • 23 еивои

    20 10 Отговор
    Слабост, слабост, колко да е слабост? В Сърбия като ги нападнаха всички натовци и им бомбиха само цивилни обекти, не беше слабост. Сега руснаците наместват бандера фашистките мозъци и било слабост? Що така бре? Що едните са хубави а другите не? Някои пак е вземал центове.

    Коментиран от #41

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ами

    4 6 Отговор
    проява на украинска супер интелигентност - руснаците като ги стрелят да използват суматохата и да стрелят по полша
  • 26 безсилна ярост на терориста

    8 12 Отговор
    В своето безсилие злобното джудже обстрелва цивилни обекти за да страдат невинни жени ,деца и болни хора!
    Из роди!!!

    Коментиран от #32

  • 27 Ксаниба

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ксаниба":

    Примитевен при това е терориста словесен
  • 28 Урюрвкос

    10 3 Отговор
    проява на слабост която спира военните доставки по жепето и украинците вадят дизеловите мотриси от резерва. Засега са непокътнати жепе мостовете и Бескидския тунел който е главна връзка с ЕС. Вероятно ще последва втора проява на слабост и след това трета.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 дерзайте братушки..

    10 9 Отговор

    До коментар #14 от "БТР-56":

    Повече косачки..и много тецове на земята,никакъв ток за бендеругите,вода да лочат от локвите,,фашаги бендерски
    вмирисани..
  • 31 Запознат

    10 9 Отговор
    Вчера 1800 от Укровермахта дадоха фира... Денацификацията продължава, както и демилитаризацията на американските железа (свършиха истинските)...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Файър

    8 7 Отговор
    Как сега пролича колко бързо руснаците бих могли да ги наврат тези бандеровците в куче дупка!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хахаха

    5 7 Отговор
    А украинския обстрел на села в Полша проява на мъжество ли е:)
  • 37 Васко Жабата

    6 5 Отговор
    Известният вестник "безарабски фронт", се пише от един човек, който явно отдавна не е излизал от мазето или в това сайтче си правят свободни съчинения по теми, които не разбират и твърдят, че били от някакъв селски вестник в бивша Украйна.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Русофоб Антисемит

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "еивои":

    Бомбят русНАЦИте. В българия думата е бомбардирам. Взели сме я от френския език. Руските тролове поне малко от малко научете български език.
  • 42 Миньо

    5 2 Отговор
    Верно ли че Путин се е сгодил за Медведев и Шойгу им станал кум ???!!
  • 43 Путин

    1 0 Отговор
    Еи тролчетата децата да си ровите с рублите.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: