2 Декември, 2022 16:00 2 818 73

Върнаха хартиената бюлетина. Търговците на гласове потриват доволно ръце

  • хартиена бюлетина-
  • герб-
  • дпс-
  • бсп

Дотук политическата хореография беше режисирана перфектно: в общи линии всичко изглеждаше естетично и демократично

Върнаха хартиената бюлетина. Търговците на гласове потриват доволно ръце - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези 123 гласа, с които беше погребано машинното гласуване, смъкнаха завесата и показаха лицемерието на пиесата, играна от ГЕРБ и сие. А БСП окончателно се позиционира в орбитата на Борисов и Доган, пише Петър Чолаков.

В четвъртък ГЕРБ, ДПС и БСП композираха политически експрес, за да променят изборното законодателство. По настояване на ДПС, трите партии форсираха процеса и с рязък финт фактически убиха машинното гласуване. Видя се, че основният аргумент за връщането на хартиената бюлетина ("за да има избор между нея и машината”) не е бил нищо повече от залъгалка за електората.

Малко по-късно хартиеното мнозинство изглежда се уплаши от стореното. Поредният лупинг утвърди смесена форма на гласуване – с хартия или на машина; в секциите под 300 избиратели остава само хартиеният вот.

Какво целят?

Трескавото бързане и обратите на "хартиената коалиция” издават основната ѝ грижа: провеждането на вот при максимално изгодни за самата нея условия. Излъчването на редовно правителство, приемането на закона за държавния бюджет, ангажиментите по плана за възстановяване и устойчивост и др. ключови теми за обществото остават на заден план за ГЕРБ, ДПС и БСП.

Досега, от стратегическа гледна точка, ГЕРБ оползотворяваха максимално добре картите, които им отредиха избирателите. Бойко Борисов декларира готовност за сформиране на правителство с мандата, който има ГЕРБ като първа политическа сила. При това лидерът на формацията, който според скромната му самооценка е „най-подготвен” да бъде премиер, дори любезно отстъпи "царската корона".

В ГЕРБ заложиха за пореден път и на етюда за доброто и лошото ченге. Депутатите на партията, например, първоначално бяха за премахване на избирателен район "Чужбина" и на обществения съвет към ЦИК, лидерът на формацията обаче им възрази и ги вразуми… По настояване на Борисов, ГЕРБ уж направиха отстъпки към ПП и ДБ.

Дотук политическата хореография бе режисирана перфектно: в общи линии всичко изглеждаше естетично и демократично. Тези 123 гласа, които в четвъртък погребаха машинното гласуване, смъкнаха завесата. Те показаха лицемерието на пиесата, играна от ГЕРБ и техните партньори. Освен всичко друго, този вот окончателно запокити БСП в орбитата на партиите на Борисов и Доган.

Ще им излязат ли сметките?

Всички техники за манипулиране на изборите, прилагани у нас през последните 30 години, са разработени и усъвършенствани именно на терена на хартията. Търговците на гласове потриват доволно ръце.

ГЕРБ, БСП и ДПС изглеждат убедени, че връщането на хартиената бюлетина ще повиши активността на техните избиратели и същевременно ще намали тежестта на вота за партии като ПП и ДБ. Сметките им обаче могат да се окажат криви.

Какво ново, конструктивно и демократично ни предлага хартиеното мнозинство в 48-ото НС? Политически маневри, издаващи жажда за власт на всяка цена, промяна за пореден път на изборните правила в „12 без 5”, загърбване на значими за цялата държава проблеми в името на дребнави, котерийни сметки? Нима тези „чудеса от храброст” могат да мотивират избирателите?

Студено, блудкаво и безвкусно блюдо

Хартиената коалиция едва ли ще прерасне в управленска. В БСП ще допуснат тежка политическа грешка, ако участват, или дори само ако подкрепят правителство на (доскоро) основния си опонент ГЕРБ. В частност за лидерката Нинова това би означавало да сложи главата си в торба-подарък за противниците ѝ в президентството, в партията и в загряващата нова-стара левица на Георги Първанов.

Шансовете за редовно правителство са минимални и с другите два мандата. Така и този парламент ще бъде безплоден.

Невъзможност и/или нежелание за реализиране на редовен кабинет, тупане на топката, докато удари часът за поредните предсрочни избори - това е студеното, блудкаво и безвкусно блюдо, което политическият елит за пореден път сервира на избирателите.

Дори изборните трикове да върнат част от хората пред изборните урни, нетният ефект от „хватките” може да се окаже противоположен на замисъла, ако лавината на отвратените от партиите и политиката е още по-голяма от преди.

* Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мафията ГЕРБ вън!

    70 18 Отговор
    Мутри ГЕРБ вън!

    Коментиран от #20

  • 2 да питам

    22 45 Отговор
    А какво му пречат машините , на "търговецът на гласове" ?! Нищо , нада ..🤭😁

    Коментиран от #10, #11, #53

  • 3 Бамбука

    62 9 Отговор
    Нинова нямало да участва в правителство на Герб+ДПС ? Стига смехории. Задника си ще съдере само и само да е във властта и парите.

    Коментиран от #42, #72

  • 4 Тройката

    51 4 Отговор
    крадци и мошеници , лъжци и безродници , алчни за още и още , за власт и криещи криминалната си същност зад депутатски образ , се изгаври с българските граждани по най - подъл и коварен начин ! Изтакова се най - злорадо и ехидно върху тях , надеждите и бъдещето им , а и както и това на България ! Но радостта им няма да бъде дълга !
  • 5 И народа

    42 7 Отговор
    си трайка,мълчи си стадото поробено,мълчи си!
  • 6 Последния Софиянец

    44 9 Отговор
    БСП,ДПС и ГЕРБ сядаха заедно и си деляха гласовете на малките партии.Така се правеха едно време изборите с хартиени бюлетини.

    Коментиран от #46

  • 7 Миризлив пор

    11 37 Отговор
    Добре де, защо след като всички купуват, кое пречи на ПП да купува?
  • 8 Пернишката секта

    34 6 Отговор
    А нови членове на ВСС кога ще изберат, Парламента за престъпника Гешев ли работят!?

    Коментиран от #12

  • 9 Всички знаят

    42 9 Отговор
    Мръсници! Това няма да им осигури власт! Тези партии ще умрат! Заслужено!
  • 10 Последния Софиянец

    28 7 Отговор

    До коментар #2 от "да питам":

    Не могат да си снимат бюлетината в тъмната стаичка за да си вземат парите.Много искат да си снимат разписката но не им даваме и се сърдят.

    Коментиран от #15, #19, #21

  • 11 сила

    29 3 Отговор

    До коментар #2 от "да питам":

    КЛИЕНТИТЕ МУ СА НЕГРАМОТНИ И НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ.......изясни ли ти се троле

    Коментиран от #14

  • 12 Ей мързеливи корумпета

    30 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пернишката секта":

    Мандата на ВСС изтече на 1 Октомври 2022, Зарков сляп ли е!?
  • 13 Престъпниците

    39 8 Отговор
    гласуваха дори и да няма никаква диря от хартиите им и с върховна наглост изцяло премахнаха машините ! Машини , неотдавна купени с пари на българските данъкоплатци , 100 000 хвърлиха на смет с лека ръка ! За да могат да грабят хищно чрез хартийки , купуващи си чрез тях власт !
  • 14 да питам

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "сила":

    Е що ми викаш , Гергине ..
  • 15 Лаврентий Берия

    8 15 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Това са глупости! В шведските райони просто затварят секцията и тартора гласува за всичките. Безпроблемно! А ти ако искаш, ходи да им "направиш забележка". Това с машините не може да спре пазаруването.
  • 16 Тъмен субект

    30 9 Отговор
    Всички знаем до болка как се лъже с хартиената бюлетина. Най-безсрамно я върнаха, без да им мигне окото, че са сложени там за да решават съвсем други проблеми. Не се вълнуват изобщо дали хората гласуват за тях. Важно е така да излезе на документи, т.е. да откраднат властта, за да крадат собствения си народ. Не знам дали знаят колка са близко до неуправляемост на ситуацията.

    Коментиран от #24

  • 17 да бе

    13 15 Отговор
    търговците на гласове ги има при всеки начин на гласуване, при машинното даже и повече,че е по-лесно да се докаже от човека и вземе парите. не това е пробема и трябва да си малоумник, за да не го вждаш и да повтаряш простотиите на Киро и компания до безпаметство! проблемът е в читавата работа на комисиите и правилното попълване на документацията, за да не се налагат поправки поради умора и бързане - или някъде и умишлено от платени хора. затона - видеонаблюдение и отделно наблдателите да не пият постоянно кафета и пушат цигари навън, а да си гледат съвестно задължението и да следят за отклонения - вижте най-после как се работи в белите страни,вместо да папагалствате или лъжене!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Стариа Софеанец

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Къде живееш , ресторантьоре ? Дава се на ръка , предварително ..
  • 20 глупак си

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Мафията ГЕРБ вън!":

    и такъв ще си останеш, халал да ти е глупостта, господ се е постарал добре
  • 21 да бе

    7 5 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    ами като не следиш какво се приема, пишеш глупости като папагал - няма да има тъмна стаичка, само параван!
  • 22 Тома

    29 3 Отговор
    Комунизмът не си е отишъл спете спокойно деца.Показаха ви го отрочетата на бкп и дс.- герб дпс и бсп
  • 23 Лаврентий Берия

    14 2 Отговор
    Много отдавна трябваше да се направят читави преброителни центрове със строги правила и контрол. Само това би спасило донякъде рушащата се система на избори. Това сега е един изключителен бълвоч. Остава само да направят и две в едно избори и тогава, остави!
  • 24 не лъжи

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Тъмен субект":

    нищо не знаеш, освен ако нарочно не си го правил
  • 25 !!!?

    23 2 Отговор
    Конституционният съдия Атанас Семов: Борбата е кой да управлява корупцията !!!?

  • 26 Доволно потриваха

    11 16 Отговор
    Ръчички IT-та, които си пишеха с машинките колкото им трябва, при този хейт и инфлация, реално ПП дали са 2-ри, ама честно, кой вярва?
  • 27 0000

    13 7 Отговор
    Нахалните продажници натикаха България във война и превърнаха държавата и народа ни в мишена. Изборите са ни най-малкият проблем. Те са такива, каквито са ги замислили ликвидаторите и по чиято музика танцуват родните предатели. Ако не гарантираха властта, щяха да ги забранят. Друго е лекарството. И неизбежно ще го изпием, колкото и горчиво да е.
  • 28 Голем смех

    18 6 Отговор
    Хартиената коалиция са търгаши на гласове. Мерзавци.
  • 29 Уса

    8 1 Отговор
    Хората спряха да гласуват и тая сбирщина от номенклатури и престъпници увисна на своите простифенове и мъртви души.Затова не могат да се изберат,защото проститевбългария не са толкова много,че да определят бъдещето на всички
  • 30 Оххххх

    18 2 Отговор
    Демонстрация на надмощие и че отърсване няма да има.Не ми се мисли.Нагли,по-нагли,най-нагло.Вижте Данчо ментата,който смени толкова партии какво безпардонно самочувствие.Все едно казва:Вие сте марионетките ни и мърдане няма.Хора, те мислят,че с тези промени ще ни откажат да гласуваме и да са с по-високи резултати.Всички пред урните на следващите избори!Няма да се оставим.
  • 31 Тити

    17 3 Отговор
    Нормално за мафиотското трио
  • 32 Кикот

    15 4 Отговор
    На изборите като се сравнят с резултатите и от предишните, ще лъсне процента на купения вот. Герб и депесето ще вдигнат с поне 5 процента. А Ниновица, горката, ще бъде измамената камила. Ще се провали напълно, но може би вече са и платили подкрепата. Май на нея хич не и пука за бесепето...
  • 33 ХА ХА ХА

    6 13 Отговор
    АБЕ ЧОЛАКОВ , НЕ ПИШИ ОТ ИМЕТО НА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ !!!!! Я СЕ ВИЖ ОТ КОЯ ПАРТИЯ СИ ТИ СИ ОТ ПОДМЯНАТА И ЛЪЖЕШ КАТО ВСИЧКИ ТЯХ , ТОВА Е ВАШАТА ХАРАКТЕРНА ЧЕРТА И ХРОНИЧНА БОЛЕСТ !!!!!
  • 34 Айде стига повече!

    5 5 Отговор
    В обществените медии лични мнения и "лични автори" (без да се публикуват имена) докога?
  • 35 Туй то !

    9 17 Отговор
    Колкото и да реве Киро - тъпото и Ристьо .....няма вече флашки , няма вече кодове , няма да има вече Дебили във парламента !!!!!!!

    Коментиран от #55, #57

  • 36 Анонимен

    8 1 Отговор
    На пазарната икономика не им трябват умни, а роби и днес в дъжда строителите на дпс подреждат на 3 етаж и мълчат. Едно до друго застроиха и не могат колите да минават, но да се надяваме да премахнат еднодневките магазинчета и даразширят пътя. Те си знаят дпс.
  • 37 Авторът

    6 10 Отговор
    Петър Чолаков е жалък бастун!
  • 38 Другарю

    5 2 Отговор
    А вие от кои сте? От тези детперманентно унижават и крадат от клетия народ. Като се погледнеш в огледалото виждаш ли човек с накривен калпак и дисаги пълни с мускали розово масло?
  • 39 Коко

    6 9 Отговор
    Големи драми големи писания както и да се гласува изборите са нагласени.който и да управлява всички са марионетки.Напразно се занимавате.Просто истината е една и е малко неприятна МАТЕРИАЛА не става.
  • 40 Дрън дрън та пляс

    12 6 Отговор
    Радев, наложи едно вето и но спаси от тая измет ГЕРБДПСБСП
  • 41 Никой

    2 8 Отговор
    Партиите на статуквото им показа " Кой кара влака ".Народа да се качва да не изпусне келепира.
  • 42 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бамбука":

    Вярно е, а тя притежава доста за дране
  • 43 БСП ДОВОЛНО ПОТРИВА РЪЦЕ

    8 0 Отговор
    Сега ша запазим четвъртото място...

    Коментиран от #50

  • 44 Допълване на закона

    10 0 Отговор
    Сега трябва когато се хване, че се купуват гласове за някоя партия - трябва да бъде санкционирана самата партия като се наложи огромна глоба и дисквалификация от изборите. В края на крайщата партията е тази която дава парите за купуване на гласове, а не този който ги предлага. И трябва усърдно да се следят Герб, ДПС и БСП тъй като тези партии купуват най-много(дори и сега през октомври).

    Коментиран от #48

  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    МАФИЯ МУТРОЛАНДИЯ а МВР да ДЕЙСТВА като МВР пак ще се купуват гласове две кебапчета хляб чопак бира 50 лева едно кратно
  • 46 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    колега ТАКА правят правили и ще правят
  • 47 ха ха

    6 9 Отговор
    кой и защо потрива ръце тепърва ще видим, но най-напред ще стане ясно защо така истеряса Киро и бандата му - май защото ще са доста по-малко възможностите за отклоняване на гласове към тях, щото всяка машина, която се настройва от чвек, и от от определена партия, може да бъде манипулирана съобразно нарежданията на шефа! Това вече и убичните кучета и котки го разбраха, а на изборите съвсем ще лъсне! и надписите "дневникът е подправен" също го доказаха - машините няма как сами да го направят, има си и човешка намеса да покаже и намекне какво да очакваме при практикувания начин на машинно гласуване,без съпоставяне на индивидуалните разписки от машините и показанията от флашките!
    а и воят, който се чува от всички страни, та чак до истерия и изтърване на неудобни фрази го доказва още веднъж!

    Коментиран от #54

  • 48 ха така

    2 8 Отговор

    До коментар #44 от "Допълване на закона":

    да, трябва да се следят, но всички - щото и ПП-тата и ДБ-лите също купуват и гласове, и депутати впоследствие и не го крият!
  • 49 Иво.

    11 3 Отговор
    Всичко е ясно. Подготвят ни за най манипулирания вот в новата българска история. Въпросът е дали гласоподавателят ще позволи отново да го правят на балък! Тоест за пореден път!

    Коментиран от #52

  • 50 ха ха

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "БСП ДОВОЛНО ПОТРИВА РЪЦЕ":

    да БСП може да си запази мястото и дори да дръпне напред, след като няма да има как да й откраднат гласове или ще са по-малко от досегашната практика
  • 51 2+2=4

    5 1 Отговор
    Ако 60% негласували си направят труда и гласуват с "не подкрепям никого" и фактически спечелят изборите какво ще се случи с гласовете на подкрепящите?
    Някой от тези парламентарни маскари дава ли си сметка какво ще последва от такъв вот?
    Толкова чужди експерименти изтърпяхме като общество, че си струва да участваме поне в един, на който сами сме автори.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Просто е

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "да питам":

    Не можеш да я направиш невалидна с едно драсване с химикала

    Коментиран от #67

  • 54 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "ха ха":

    ВЯРНО
  • 55 Коко

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "Туй то !":

    Да, няма! Сега що има отново Асан и Осмен дето ще обикалят със списъците.. найвни хора има тука дето мислят, че нещо се прави за добро! А това с пипането на машините и флашките, ако не е фейк, защо някой съд не е вкарал манипулаторите дето им е мястото?

    Коментиран от #62

  • 56 Любопитен

    2 0 Отговор
    Знае ли някой, колко пенсионери получават пенсиите си в пощите?!?!

    Коментиран от #59

  • 57 да ама не

    3 7 Отговор

    До коментар #35 от "Туй то !":

    и флашки ще има , и кодове, но общата маса избиратели от които крадяха гласове, вече ще са много по-малко - защото много хора, които не вярват на машините, ще вземат хартиена бюлетина - и примерно ако призовем повечето хората го направят, ще се окаже, е ПП ще краде от ДБ
  • 58 Българските турци

    5 2 Отговор
    В Народното събрание депутатите обсъждат в пленарната зала промените в Изборния кодекс.Всички си имат свои преценки и планове кое ще е изгодно за тях!...Това е един от показателите за това че в България се прави политика тотално от горе на долу...Забележете!...Дебати за машини и хартиени бюлетини...после дебати за начина на броене на бюлетините и тъй нататък !...До избирателите още не са слезли а като се има в предвид процента на участие в изборите , до обикновенния българин въобще нямат намерение да слизат !... Това значи че на следващите избори България може да влезе в световната статистика с най нисък процент на участие в избори ! На това турците казват "сами си свирят...сами си играят"! А политика се прави от долу нагоре !...От 20 години опозицията критикува избирателите в Турция че се оставят да бъдат мамени от партията на Ердоган за няколко чувала въглища и 5 - 6 пакета с макарони...и до днес не са успели да разгадаят че това не е подкуп а е ефикасен ключ за вратата към съзнанието на турския избирател...че магията е именно зад тази врата където освен съзнанието седи и достойнството и егото на народа което има нужда да бъде забелязано и оценено !...
    Тия неща не би трябвало да Ви ги пише от време на време тук един посредствен турчин с двойно гражданство като мен,който дори и не живее в България ...а би трябвало вашите журналисти и тежкокалибрени анализатори да разтърсват общесвото ежедневно у Вас !...

    Коментиран от #63

  • 59 не са много

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Любопитен":

    преобладаващо в по-отдалечените села, където няма друга възможност или такива, на които първата работа след пощата е да идат да платят сметките и с остатъка да напазаруват - около1/3, по обясними причини на голяма част от тях им ги носят в къщи.
  • 60 БЪЛГАРИН

    6 8 Отговор
    В демократичните държави , близо 90% от хората гласуват с хартиени бюлетини и броят хартиени бюлетини ! Бутан , Бангладеш и Венецуела гласуват с машините на мадуро ! Най много гласове за ПП в Пловдив имаше в циганската махала ! Защо ? Дали ПП даваше пари ?
  • 61 Ключът

    2 7 Отговор
    Сега остава тъпаците най-сетне да идат до урните и да гласуват за "Възраждане" и всичката гнилоч наследена от БКП, да си заминава на село!
  • 62 това винаги ще го има

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Коко":

    при всеки начин на гласуване, то си е народопсихология на определени групи от населението - и тук усилията трябва да са не да се хващат нещастниците, изкарали малка сума за почерпка, а този, който ги дава. Въпреки всичко този вот не е от съществено значение.И не е само наш изборен феномен - има го във всички балкански държави и всички партии го практикуват под една или друга форма, независимо какво говорят. Не трабва да забравяме и корпоративния вот, който може би е дори по-съществен - всеки ще иска да си запази работата и ще гласува за когото каже шефа или собственика, привърженик на една или друга партия - отледайте се кои са тези презприятия и към кого гровитират и ще ви се изясни! Спомнете си празните площади при обиколките на ПП и високия им резултат - това си е направо такъв вот!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 3135

    13 2 Отговор
    ГЕРБ+ДПС+БСП - докато страната не се отърве от тези зомбита, ще затъваме, докато наистина изчезнем.
  • 65 Грантаджиев соросоид

    2 4 Отговор
    Голямо дране на евроатлантически рубашки - значи всичко е наред :)
  • 66 НЯМА ЛОШО

    5 1 Отговор
    ВМЕСТО ДА СЕ КУПУВАТ ДВА-ТРИМА ПРОГРАМИСТА ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗХВЪРЛЯТ ПАРИТЕ МЕЖДУ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ РИМЛЯНИ.
  • 67 То някой е сам

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Просто е":

    И си драска, абе толкова хора от различни партии, застъпници, кога драска чак пък тъй и никой да не види, това са опорки за наивници
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Алооооооо

    2 2 Отговор
    Алоооо ПП такава е волята на избирателите гласували с машини така че си сядайте на ос,,,,,ните зад,,,,,ци и млъквайте а на другите избори просто ви няма
  • 70 Цуца

    1 0 Отговор
    Видя се, че с ”мутри вън” лозунг, нЕма ефект. Мутрите са си ВЪТРЕ и навсякъде, овладяни са всички сектори в икономиката и едва ли има друга европейска държава на нащо дередже. Има изход, но едва ли на някой му стиска да поеме риска за истински реформи. Видя се какъв безполезен е опита на младите, знаещи и можещи да променят СТАТУКВОТО и пак след манипулации и натиск КОМУНИСТИТЕ в лицето на ГЕРБ И БСП ни върнаха в блатото на безисходицата. А и ДПС пак бяха отзад с ”евроатлантическите” лозунги
  • 71 Цуца

    0 0 Отговор
    Дано този път (макар и безвъзвратно късно) БСП/БКП види след изборите своето предателство и падение! Но те са са си тотален гьонсурат и пак ще им е виновен някой нов измислен ”герой”. Те ще си получат своя бонус от ГЕРБ, за сметка на измамения си електорат.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ура бате тате пак пиян

    0 0 Отговор
    Най после електората на гербавите и патерицата нинова са доволни.Столипиново факултетО шекер маала филиповци и други квартали на София и други градове ликуват.Ликуват и копуващити гласове за тия престъпни групировки. Тотален кенеф сме.