Last news in Fakti

30 Декември, 2022 22:00 4 290 148

Какво очакваме от Митрофанова? Да се разкае, повлияна от магията на Коледа?

  • елеонора митрофанова-
  • русия-
  • кремъл-
  • христо грозев

Българския лъв в Министерския съвет и президентството ще продължи да спи зимен сън, добре е, че все пак има хора като Христо Грозев, които да ни отсрамят пред света

Какво очакваме от Митрофанова? Да се разкае, повлияна от магията на Коледа? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво точно очаквахме да ни каже пратеничката на Путин? Да се разкае, повлияна от магията на Коледа? Разговорът с нея бе ненужен, а тя отдавна трябваше да бъде изгонена, смята Петър Чолаков.

Руската посланичка Елеонора Митрофанова бе привикана от МВнР заради заплахата, която Кремъл фактически отправи срещу българския журналист Христо Грозев. Реакцията на българските власти, независимо от оправданията на служебния премиер Донев, ужасно закъсня. Затова разговорът с посланичката беше ненужен. Излишен. Той е загуба на време. Госпожа Митрофанова, на чието все по-безобразно поведение станахме свидетели през последната година, трябваше отдавна да бъде изгонена.

Какво очакваме от Митрофанова - да се разкае?

Какво точно очаквахме да ни каже пратеничката на самодържеца Владимир Путин в навечерието на Новата 2023? Да се разкае, повлияна от магията на Коледа? Да смекчи тона? Да се извини от името на Кремъл, който започна братоубийствено, варварско нашествие срещу суверенна Украйна?

Остава и да повярваме на тезата на Митрофанова, изразена в МВнР: няма опит за сплашване на Грозев, нито заплаха за живота му.

На Митрофанова не трябва да ѝ се дава гласност

Съжалявам, но каквото и да каже г-жа Митрофанова на "българските" власти, а чрез тях и на българския народ, не си заслужава да му се придава особено значение. Напротив - дори е вредно да му се дава гласност. Защото думите ѝ неизбежно съдържат в себе си семенцата на руската пропаганда. Казаното от посланичката цели преди всичко да подхрани спекулациите на петата колона у нас, да даде хляб на кремълските аватари и тролове - в партиите, бизнеса, социалните мрежи и т.н.

Защо поставям "българските" в кавички, ще попитате. Защото намирам за напълно основателно споделеното от господин Грозев: той се чувства по-сигурен в Австрия, в която живее, в сравнение с родината мащеха България, в чиито служби продължава да има кукли на конци, ръководени от Кремъл. Поведението на родината мащеха е дълбоко обидно за всеки българин. Освен за нашенските кремълски патриоти.

Нима някой очаква от служебния кабинет да демонстрира твърдост спрямо Москва?

В подкрепа на опасенията, изразени от журналиста, говори иначе необяснимата пасивност на родните власти, останали глухи за разследвания, публикации и разкрития на г-н Грозев и колегите му в "Белингкат" - като опитите за ликвидирането на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. В тези опити личи почеркът на Москва.

В края на своето управление, кабинетът "Петков" изгони десетки руски дипломатически служители. Това бе един проблясък. Знак, че българската държава и институции могат, ако решат, да демонстрират достойнство, вместо васални комплекси. И все пак за огромната част от хората тъкмо г-жа Митрофанова беше и си остава най-разпознаваемата кремълска пионка у нас.

С този проблясък на смелост ще си останем, поне що се отнася да изпълнителната власт в близко бъдеще. Нима някой очаква служебният кабинет, който флиртува неуспешно с "Газпром" и с огромна неохота и мъка тръгна да изпълнява решението на 48-то НС за изпращане на оръжия за Киев, да демонстрира твърдост спрямо Москва?

Българския лъв в Министерския съвет и президентството ще продължи да спи зимен сън. Добре, че все пак има хора като Христо Грозев, които да ни отсрамят пред света.

***

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 95 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Окраин4ев

    23 28 Отговор
    Очаквам соросня.та да отнеме за нейно добро иначе, ги чакат юнтежки дни
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Верно ли

    94 53 Отговор
    Хахаха, и как точно ни отсрами Грозев пред света? С покафенели гащи, а?
  • 5 Жълто джудже

    102 58 Отговор
    Изглежда, че София е поела огромен ангажимент към Лондон и Вашингтон. Митрофанова никога няма да предаде България и никога няма да измами българите.

    Коментиран от #43, #138

  • 6 Смешници

    93 30 Отговор
    Какво да очакваме от Факти ,да поумнеят??? В грешка сте с тези журналисти това няма как да се случи .Хайде трийте ме "борци на свободното слово".
  • 7 Петьо Петров

    94 20 Отговор
    Българският лъв ще се събуди само когато българите си върнат държавата. Дотогава ще е розово котенце с неопределен пол.

    Коментиран от #41, #42

  • 8 Русофил

    35 76 Отговор
    Българите очакват да станат официално 16-а губерния. Тогава първи ще ги
    мобилизираме.

    Коментиран от #16

  • 9 Мнение

    45 58 Отговор
    Трябваше да ѝ се връчи нота с искане за предоставяне на подробна информация. А МВнР я викна на лафче, черно на бяло нищо няма, само приказки във въздуха. Аматьори!

    Коментиран от #88

  • 10 Малий

    30 44 Отговор
    Съветника на Радев. На 3 март пак цирк на Бузлуджа.

    Коментиран от #14, #17

  • 11 Адам Хилтън

    60 26 Отговор
    Американските посланници нямат достатъчно празници в годината, да се разкайват за всяка тяхна война.
  • 12 9003

    81 31 Отговор
    Дойче Веле е американска черна станция предваща от ФРГ.
  • 13 Петър

    54 15 Отговор
    -Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

    А кой е авторът???

    Коментиран от #45

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Някой

    64 28 Отговор
    Има много други преди Митрофанова, които трябва да се разкаят и извинят. На първо място Зелето заради нескопосаната си пропаганда.
  • 16 Жълто джудже

    59 35 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Русия няма нужда от вашата губерния. Русия има нужда от богата и просперираща България.

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 На русофилите ЧЕСТИТО

    38 53 Отговор
    Подарък за нова година: Рублата падна с 30 процента за 3 дни. Честито!

    Коментиран от #22, #26, #31

  • 19 Ицо

    71 31 Отговор
    И за какво да се разкайва Митрофанова затова че някакъв мишок се е занимавал с глупости и сега е примрял от страх ли

    Коментиран от #38

  • 20 Рико

    25 53 Отговор
    Някакъв руснак обявил за издирване ... българин?! Аз обявявам за издирване Путин. Същото е, постът няма значение, какъвто и да е, е чужденец! Грозев за него е чужденец, точно толкова колкото е чужденец за мен Путин. В Кремъл съвсем са се самозабравили.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Жълто джудже

    20 13 Отговор

    До коментар #18 от "На русофилите ЧЕСТИТО":

    Спокойно, това е отговорът на тавана на цените и смекчаване на удара на пазара на въглеводороди. Скоро всичко ще се върне в първоначалното си положение.
  • 23 Русофил

    16 29 Отговор

    До коментар #16 от "Жълто джудже":

    Колега, едва ли имаш инфо от по-високо място. Винаги имаме нужда от територии.
    Нали затова правим специалната операция. Моля, стегни се.

    Коментиран от #27

  • 24 1111

    41 13 Отговор
    В тази разсипана територия, наречена българия, някоя институция ще обясни ли какво пише в документите на руската стрина по този случай, както и с какво се е занимавал този грозев ппи честите му визити в омразната му Русия?
  • 25 ДВ лъжи безкрай

    45 14 Отговор
    Разкарайте се некадърници
  • 26 Русофил

    6 22 Отговор

    До коментар #18 от "На русофилите ЧЕСТИТО":

    Курсът е определен от нас. Колкото - толкова. Споко.
  • 27 Жълто джудже

    37 14 Отговор

    До коментар #23 от "Русофил":

    Оставете сами руснаците да решат този проблем (живеещи в Украйна от векове), които според вашата версия Русия е пленила.
  • 28 Гай Турий

    50 18 Отговор
    Вие нормални ли сте, или вече сте се насмъркали с прашец? За какво да се разкайва, че простокирчовците в оставка, на изпърдялване от властта, по задача от Козяк изгониха 70 повечето съвсем необременени работници и служители в руското посолство?! Че руската прокуратура е завела дело за тероризъм или нещо подобно на агента на МИ6 Грозев?! Ами защото си пере сама прането в посолството, или че яде пасти?!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Рико

    25 51 Отговор
    Лицето Путин трябва да бъде обявен за издирване с международна заповед. Да отговаря пред съд. За престъпления към човечеството и човечността.
  • 31 Коко

    33 16 Отговор

    До коментар #18 от "На русофилите ЧЕСТИТО":

    Ти погледни долара как се срива от 2 лева вече гони 1.70

    Коментиран от #57

  • 32 Наблюдател

    43 16 Отговор
    Много ги е страх евро-атлантическите лъжци от това някой да казва истината. Защото пропагандата им става толкова малоумна, че вече никой не и вярва. Я нещо за свободата на словото няма ли да кажете бе, не беше ли уж фундаментална основа на демокрацията. Но евро-атлантическото блато няма нищо общо нито с демокрацията, нито с морала, нито с правото. Но всяка такава конструкция изградена от платени лъжепророци върху лъжи е обречена на разруха.
    Оставете хората сами да преценяват кое е истина и кое лъжа.
  • 33 Много

    17 40 Отговор
    е гнусна тая.
  • 34 Прав си

    6 14 Отговор

    До коментар #29 от "Справедлив":

    Толкова нагли нямаме.
  • 35 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    20 41 Отговор
    Очаквам дъ.ртата ме.кица да си обере крушите
  • 36 Голем смех

    20 42 Отговор
    От баба Митрофан очакваме да ни се извини за 45 години натрапвания комунизъм. И за големите лъжи, които вещаеха комунистическия рай. Лъжливо азиатско племе...

    Коментиран от #116

  • 37 Урюрвкос

    41 16 Отговор
    в Русия няма смъртна присъда, каква опастност има за живота на Христо. Най много да играе табла с Навални някоя друга година и толкоз.

    Коментиран от #39

  • 38 Например

    18 43 Отговор

    До коментар #19 от "Ицо":

    За руския геноцид над българи, румънци, литовци, латвийци, естонци, украинци и още много народи. Тая к...ва трябва да си ходи в б@рд@к@ Мацква.
  • 39 Те затова

    15 18 Отговор

    До коментар #37 от "Урюрвкос":

    Падат от прозорци и се хлъзгат в банята.
  • 40 Русофил

    7 19 Отговор

    До коментар #29 от "Справедлив":

    Помогни ми да пиша с руски букви.

    Коментиран от #47

  • 41 Русофил

    9 37 Отговор

    До коментар #7 от "Петьо Петров":

    Българите са 16-а губерния. Точка. Чакай да те повикаме.
  • 42 Така е

    24 40 Отговор

    До коментар #7 от "Петьо Петров":

    Време е да се освободим от руснаците най-после.
  • 43 Уауууу

    19 34 Отговор

    До коментар #5 от "Жълто джудже":

    Те това е чиста проба путинска пропаганда.

    Коментиран от #85

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    27 7 Отговор

    До коментар #13 от "Петър":

    -Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

    А кой е авторът???
    22:09 30.12.2022=========================================================================================И АЗ ТОВА ЩЯХ ДА ПИТАМ.

    Коментиран от #114

  • 46 Кочо

    37 11 Отговор
    Дааа, такива ми ти работи! Българите дочакаха много благини от кюрдката Херо, сега от наследника и ще чакаме да изкомандва американските си марионетки от ГЕРБ, ПП, ДБ, БВ, БСП, ДПС да набутат България пряко във войната! Но има ли по-голямо щастие от това да ти хвръкне главата в името на американската демокрация, свободния избор на пол и сключването на еднополов брачен съюз! Светъл пример е Карин Жан Пиер, макар, че как да наречеш черното светло?!
  • 47 Рико

    17 38 Отговор

    До коментар #40 от "Русофил":

    Те са Росссссия и имат граммммматика! До каквото се докоснат, всичко профанират. Деформираха българския език и българската писменост. Трябва да им забраним да ги използват! Да мучат като примати - ще им отива.

    Коментиран от #51

  • 48 Защо да се разкайва,затова че са

    41 16 Отговор
    Изгонили и осветлили един жалък и евтин българин който разбила се ,се е продал ,но петни и името на бългалия
  • 49 нннн

    39 12 Отговор
    Трябваше да се разкаже, че са вдигнали мерника на агент на МИ6 и ЦРУ. Ами, да!
  • 50 Рико

    25 15 Отговор
    Митрофанова и пу ка на нектарината за някакви си елементи ,дето зи честители банятя.Митрофанова ви честити банята,която направихте за Коледа.Следващият поздрав ще е за Великден.

    Коментиран от #63, #124

  • 51 Русофил

    9 27 Отговор

    До коментар #47 от "Рико":

    Мучим, ама имаме газ и бензин. А вие - само продажни българи, които ви направиха
    16-а губерния. Такива си ги избирате.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 3.14К

    25 11 Отговор
    Тоя Петър Чолаков чий го търси в DW?

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 086

    15 6 Отговор
    Поредното умно съчинение по картинка.
  • 57 Ми не, не гони

    12 8 Отговор

    До коментар #31 от "Коко":

    1.82 е. Не се обаждай неподготвен. Едното пада с 3 процента, другото с 30.
  • 58 !!!?

    23 13 Отговор
    Губернатор и Адютант !!!?

    Коментиран от #90

  • 59 Кой68

    25 13 Отговор
    Когато го направят САЩ........тогава чакайте и Русия да се разкае!
    Желирани мозъци сте.
  • 60 Бай Лисан

    21 12 Отговор
    Зеле..
    Вмирисано зеле....
  • 61 стоян георгиев

    18 10 Отговор
    Пука и на Митрофанова на нектарината за някъф си Грозеф.Честити му банята за Коледа.Следващият поздрав ще е за Великден,пак за банята.
  • 62 С ПП напред!

    11 16 Отговор
    Самият факт че Митрофанова все още е в София, а ПП изпратиха и без това раздутия щат на Руското консулство, е ясно доказателство че те всъщност разрешиха един социален проблем на консулската служба как да намали щата без да изпада в неудобно положение пред служителите.
  • 63 Рико

    1 4 Отговор

    До коментар #50 от "Рико":

    Ти защо ми ползваш името? Р.И.Ко е анаграма и мога да го докажа, ти кой си?

    Коментиран от #64

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Коментар # 18 на русофилите честито

    10 22 Отговор
    Новогодишната радост на примата: рублата паднала с 30 % за три дни. Даже и маймуните в зоопарка биха му завидяли и пожелали през Новата година да се радва само на чуждото нещастие.
  • 66 ГРОЗЕВ ДА КАЖЕ ЗА БРЕНДО

    26 10 Отговор
    КОЙ МУ ДАДЕ ГРАЖДАНСТВО В УКРИЯ - ЩО НЕ ГО РАЗСЛЕДВА ?
  • 67 Тъпо соросоидче

    5 24 Отговор
    Не ми дреме какво си мисли Митрофанова. Обаче как изрита Пп-то и Кирцата в дирника ме изкефи. Слава Украини.
  • 68 НОВИЯТ ПОСЛАНИК НА РУСИЯ

    26 6 Отговор
    НЯМА ДА Е КАТО МИТРОФАНОВА - ЩЕ КАЗВА НА КРАДЦИТЕ - КРАДЦИ И НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ - ПРЕСТЪПНИЦИ , НЯМА ДА ИМ ЦЕПИ БАСМА !
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 НИКОЙ ЖУРНАЛИСТ НЕ ПИШЕ ЗА БРЕНДО

    20 5 Отговор
    ТАКАВА СТАТИЯ НЯМА КОЙ ДА ПЛАТИ ..............ОСВЕН ДА ПИШЕ ЧЕ ТОЙ Е ЕВРОАТЛАНТИК И ВЕДНАГА ЩЕ Е НА ВСИЧКИ МЕДИИ СЪТРУДНИК !
  • 71 DW и Петър Чолаков!!

    30 8 Отговор
    Предновогодишни Простотии и Поредното Плюене!!! С това ще бъдете Запомнени!!
  • 72 Анонимос

    9 4 Отговор
    Дадоха на българските правителства,от всякакъв цвят да откраднат държавата,и сега някой се опъва на поетите ангажименти!
  • 73 Българин 681

    27 6 Отговор
    Мисля от госпожата трябва да очаквате единствено и само да защитава руския национален интерес.
    Вие от "немско з(В)еле" чии интереси очаквате да защитава?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Да дуа

    21 11 Отговор
    Един дебел и голям за такива шпиони и предатели като Грозев!
  • 77 да пребъде Русия

    22 12 Отговор
    Мразим предателите и чужди шпиони и криминали, обичаме Русияяяяя!

    Коментиран от #141

  • 78 ФАКТИ

    25 6 Отговор
    Грозев твърди, че е израснал в семейство на дисиденти, но образованието му е в училище, където се е обучавало потомството на комунистическата номенклатура. Той започва журналистическата си кариера на 17-годишна възраст – тоест през 1986 г. в България. По това време на случайни лица не е било позволено да работят в медиите.

    В началото на 90-те той постъпва в новооткрития Американски университет в България. Тази образователна институция е основана през 1991 г. със съдействието на посолството на САЩ в България и Фондация „Отворено общество“. Там Христо Грозев основава радио AURA с грант от американската неправителствена организация International Media Fund.

    Впоследствие Грозев заминава за Русия, като в средата на 90-те той получава работа в Metromedia на бившия американски разузнавач Джон Клуге. На снимка от 1996 г. Грозев е заедно с вицепрезидента на Metromedia Джон Катлет, който в бъдеще става оперативен директор на чешкия клон на Радио Свобода. Прессъобщение на компанията го показва в светлината на специалист за популяризиране на американските ценности по света, включително Русия. През 2000 г. Грозев става президент на Metromedia International.

    Коментиран от #79, #147

  • 79 ФАКТИ

    18 4 Отговор

    До коментар #78 от "ФАКТИ":

    През 2000 г. Грозев става президент на Metromedia International.Идва още по-интересното. В началото на 2010 г. като съсобственик на австрийската компания BG PRIVATINVEST GmbH Грозев, заедно със собственика на „Софарма“ Огнян Донев и неговия партньор Любомир Павлов купува вестникарската група „България, която включва „24 часа“ и „Труд“, за 40 милиона евро през декември 2010 г.

    Кое е интересното тук? „БГ Приватинвест Гмбх“ е създадена в края на 2010 г. точно преди сделката. Уставният капитал на предприятието възлиза на минимума по австрийското законодателство 35 хиляди евро, от които акционерите – Грозев, неговият патрон Карл Хабсбург и германският гражданин Даниел Руц – внасят само половината по време на регистрацията, като се възползват от възможността за отложено участие. Колегите от Биволъ писаха подробно по темата и може да видите за какво иде реч в подробности.

    Още по-интересното е, че на 17 ноември 2011 г. Софийският апелативен съд отстрани Христо Грозев от всички правомощия, свързани с управлението на бившата вестникарска група България, като той е обвинен, че е възпрепятствал дейността на медиите. Нещо повече – на 27 юли 2012 г. Софийският градски съд анулира споразумението между „БГ Приватинвест Гмбх“, Донев и Павлов, като по този начин лишава Грозев от активи.

    Коментиран от #80

  • 80 ФАКТИ

    18 5 Отговор

    До коментар #79 от "ФАКТИ":

    Нещо повече – на 27 юли 2012 г. Софийският градски съд анулира споразумението между „БГ Приватинвест Гмбх“, Донев и Павлов, като по този начин лишава Грозев от активи.

    Според постановлението предприемчивият бизнесмен не е имал правомощието да сключи сделка за закупуване на вестникарска група „България“, тъй като към момента на сключването му, „БГ Приватинвест Гмбх“ не е бил регистрирана и не е имало общо събрание, в което да са упълномощили Грозев. Де факто Грозев е действал от името на фирма-фантом.

    Интересна е и връзката с Борислав Дионисиев, който регистрира много от фирмите си на булевард „Джеймс Баучер“ 23. Mediahelp на Христо Грозев е на същият адрес. „Съвпаденията“ не свършват дотук. Жената, с която живее Дионисиев, Михаела Калайджиева, сестра на бившия български министър по европейските въпроси Гергана Паси, която учи с Грозев в английската гимназия в Пловдив.

    Освен това Гергана Паси е председател на българския клон на паневропейския съюз, докато постоянният бизнес партньор на Грозев, Карл Хабсбург, е ръководител на австрийския клон на същата организация, която дълго време е оглавявана от бащата на Хабсбург.

    Коментиран от #81

  • 81 ФАКТИ

    22 4 Отговор

    До коментар #80 от "ФАКТИ":

    Освен това Гергана Паси е председател на българския клон на паневропейския съюз, докато постоянният бизнес партньор на Грозев, Карл Хабсбург, е ръководител на австрийския клон на същата организация, която дълго време е оглавявана от бащата на Хабсбург.

    През 2014 г. Грозев навлиза, забележете, на украинския пазар, придобивайки мрежа от радиостанции, които, първо, са известни като Radio EU, а по-късно са преименувани на Kraina FM. Партньори на Грозев в Украйна са Карл Хабсбург и българският „оръжеен барон“ Петър Манджуков. Вероятно и той е „дисидент“ 😉. Друг човек от същия кръг е Емилиян Гебрев чиято компания ЕМКО участва в продажбата на оръжия на брадатите чичовци, обявили джихад в Сирия.

    Стигаме последователно и до „разследванията“ за Bellingcat. Чели сте Биволъ и виждате как те се позовават на конкретни данни, търговски регистър и т.н. Но не и Грозев. В „разследването“ си за отравяне на Навални той се позовава на т.нар. „сиви данни“. Сиреч класифицирана информация. Тоест някой накъде тайно е записал или си е признал отговорност за това. Не можете да го проверите никъде, но какво е разследващата журналистика без малко доверие…

    Коментиран от #82

  • 82 ФАКТИ

    27 6 Отговор

    До коментар #81 от "ФАКТИ":

    Много подобна беше историята и с работата на сайта относно предполагаемо използване на химическо оръжие от режима на Асад в Сирия. Впрочем след освобождаването на града самият Асад гласува на изборите в град Дума, за който Западът твърдеше, че сирийските военни са използвали хлор.

    Тогава дори продуцент от новините на Би Би Си заяви, че химическата атака в сирийския град e медийна постановка. Британската медия, се разграничи от твърденията, разбира се. За обоснованите съмнения за манипулация още тогава писаха няколко независими журналисти, включително западни.

    Да се върнем на Грозев. За да докаже правотата си с оглед последните събития, нашият човек си е постнал в акаунта в Twitter някакви обсъждания от руснаци как искали да му навредят. Става въпрос за някакъв рандом руски канал в Телеграм.

    И един последен въпрос. Издирването на журналист било прецедент. Я ми кажете гайсчета, защо САЩ издирват Сноудън? Защо беше арестуван Асандж? Интересно ми е, ако утре САЩ обявят някой български журналист за федерално издирване, дали американският посланик ще бъде привикан да дава обяснения и цялата либерална общност ще пише и въздиша на почивки? Нали сме част от цивилизования свят и няма двойни стандарти? Нали?
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Павел

    32 8 Отговор
    Швабите разкаяха ли се, че избиха милиони хора като кучета по концентрационните лагери?!
  • 85 Мнение

    22 10 Отговор

    До коментар #43 от "Уауууу":

    Що, шорошарите за по-добри ли се имате?!

    Гледаш ли плюсовете и минусите, кои преобладават?!
    Продажниците към Мустафата, се очертава да си търсите друга държава!!!
  • 86 Очакваме

    6 12 Отговор
    Да изчезне от хоризонта бързо и безвъзвратно !
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ффф

    14 7 Отговор

    До коментар #9 от "Мнение":

    И какво трябваше да направят външно на Митрофанова според теб....да я изтезават за да получат информация за Грозев, която бълг. спец служби , вече са им я дали ?
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Рико

    8 17 Отговор

    До коментар #58 от "!!!?":

    Дипломат в униформа?! Тези са дефектни и по вертикал, и по хоризонтал, и по всички възможни направления.

    Коментиран от #103

  • 91 Моите очаквания

    26 9 Отговор
    Да спрат американската ярма на Петър Чолаков, че бълва нискокачествена пропаганда. Звучи ми като кръстоска между вестниците Стършел и Лична Драма, камо ли да ме "убеди" в каквото и да било.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Емил

    21 11 Отговор
    Кои сте вие DW че да казвате на българското правителство на какво да дава гласност и на какво не?
    Може би се вживявате отново в ролята на хитлеристка Германия и императивно налагане опит за цензура и пропаганда по стар фашистки обичай!!!

    Коментиран от #94

  • 94 Ясно е

    12 21 Отговор

    До коментар #93 от "Емил":

    Правителството на руския слуга Радев е всичко друго, но не и българско.
  • 95 Преминаващ оттук

    28 9 Отговор
    Чете ли някой що за човек е бил Христо Грозев. Защо използвате необразован оста на българският народ. Митрофанова била виновна!!!

    Коментиран от #96

  • 96 Проктолог

    10 26 Отговор

    До коментар #95 от "Преминаващ оттук":

    Христо Грозев е достоен българин, путлеристче. За разлика от руските еничари в България.
  • 97 хихи

    25 9 Отговор
    Щом DW са казали нещо, трябва да се четат само коментарите....
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ДА НАПУСНЕ РОДИНАТА НИ!

    11 23 Отговор
    С ВСИЧКИ ДРУГИ РУСКИ НАТРАПНИЦИ И ПРОСТИЧКИТЕ НИ СЪНАРОДНИЦИ , КОИТО ИМ СЛУГУВАТ !

    Коментиран от #100

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Мимч

    24 8 Отговор
    АБЕ И ТИ СИ ЕДИН МАЙМУН,Какво искаш да ти наорави Митрофанива.Тя си изпълнява задълженията.Много си никой,че да ти се дава обяснение,а що се отнася до Грозев,той е един чужд агент и да си го защитават там.Каквото е надробил това ще сърба..
  • 103 Ха ха

    18 6 Отговор

    До коментар #90 от "Рико":

    Друго си е дипломат сексолог.Браво на укрите.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този Чолаков да си ползва пръста който

    17 6 Отговор
    показа на протестиращите, да си го пъхне отзад, неговато мнение няма значение!? И той е в списъка на българските -грозевци. Митрофанова само записва, други ще ги търсят.
  • 110 Христо

    9 21 Отговор
    Напълно подкрепям автора на статията. Докато в България има толкова продажни русофили, докато се дава гласност на Кеворкянци, Дачковци, Чуковци... Докато има партии като Възраждане, докато в Европарламента има измекяри като Йончева, Слабаковци ще бъдем най-бедната и най-корумпираната държава вЕС. Вижте само какво безумие-Й. Цонев зам. представлява народното събрание!!! Ние наистина живеем в страната на абсурда.
  • 111 Мнение

    13 3 Отговор
    Искали са го да му кажат,че не го искат,защото е Грозен хаха.Стига ни занимавахте с този.Отдавна не живее тук,а като беше историята с Шенген срещу България си писа.Да си се оправя.
  • 112 Барни Ръбъл

    8 16 Отговор
    Русия на Путин=СССР на Брежнев но с тази разлика,че крадените части на москвича ги дялаха в СССР, а сега Русия не може и това.

    Коментиран от #125

  • 113 Пак ли бе с тая?

    10 4 Отговор
    Няма ли други посланици,че се с нея са фащате.Що не я карате,все едно не сте я забелязали,както примерно с посланик на Испания,или Португалия.А оня?Не е толко труден Няма да ходи там,няма да лети над пак там,примерно на път за Япония.
  • 114 Кремък

    15 5 Отговор

    До коментар #45 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Някой си ,,доцент" Петър Чолаков.Отгледан от люпилнята наСорос.Дървен философ и дежурен плювач.Втори ешелон на Козяк.Без биография във википедия,с шест хиляди последователи(десет пъти по-малко от кандидатката за президент-Луна)
  • 115 Зевзека

    13 3 Отговор
    Хайде пак величаене на журналист от величината на Кана Рачева. Рано или късно ще разберете, че разликата е само в измеренията на лъжата им. Но все тая. Толкова приказки. Защо? Да не го готовите за лидер на новия си политически проект, та толкова писане? Същия подход имаше за Кирил. Пък видяхме фоернерка как бързо засия и още по-бързо изгоря във висините. Та пак да питам-за политика ли го готвите?
  • 116 Реалист

    9 3 Отговор

    До коментар #36 от "Голем смех":

    Комунистическия рай е създание на немците Маркс и Енгелс. Защо рускиня да ти се извинява за това? При това рускиня, работеща за дясно правителство, каквото е това на Путин. Образовайте се бе хора, моля ви!
  • 117 Двоен евроатлантически аршин

    18 5 Отговор
    Пак не разбрах, защо Грозев има свободата и правото да пише срещу Путин и Русия, а Джулиян Асандж, който прави същото срещу Запада го блокират и арестуват???
  • 118 123

    11 3 Отговор
    DW видяхме ви колко спазвате международните договори вие сте фашеджи който лъжете кой ви вярва
  • 119 Цървул Цървул

    9 2 Отговор
    Леле мале, дедо Хосеп Борел изгоре и той топил човката в катарската каца с мед, леле мале.......
  • 120 Вирус

    3 1 Отговор
    За пореден път исках да се убедя по заглавието че е прокиша хаха
  • 121 Иванушка🇺🇲

    6 12 Отговор
    Да разкарват тая дърта кагебистка от България. След нея да си ходи Радев в родината си Русия.
  • 122 Васил

    4 11 Отговор
    Кога най после ще я изгонят тази овца крайно време е да се затвори това посолство.
  • 123 Дойчовци

    10 3 Отговор
    Я оставете посланничката и спрете да ни навирате и говорите за тоя измислен мъченик Грозев! Като е толкова смел да си идва у нас, че що бакии го чакат за разплитане!!!
  • 124 да попитам

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "Рико":

    задавяш ли се вече от злоба?
  • 125 само да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #112 от "Барни Ръбъл":

    че вече не сма в 17 година и не взривяваме мостове,още по-малко в Бедрок!
  • 126 Гост

    4 2 Отговор
    По-тъп коментар не съм чела. Голямо падение на БГ журналистика.
  • 127 12345

    7 3 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ ли е Грозев-ПРЕДАТЕЛ!!!Какво го усуквате дупедавци от DW.Защо Митрофанова ,да е виновна???Не разбрах!Но разбрах,че предателите Кирил Петков/с баща Петко Петков, от ДС, забягнал в Канада с любовницата си/, Балканския любовник Б. Борисов/с няколко любови-Силвия Великова/ГЛАВАНАЦИ/,Херо Мустафа, Банкерката, Мата Хари и др./много любови много нещо/, Данчо Ментата от ДПС и Карадайъ с родина Турция, ДБ и Бойикиев/син на комунисти/,Люба Кулезич /дъщеря на заклет комунист Михайло Кулузич-сърбин/,еврейката Лея Коен дъщеря на престъпника Пепо Механем Коен,/подписал 2680 смъртни присъди ,заедно с тази на принц Кирил, брат на непрежалимия за всеки честен Българин Цар Борис III Обединител/,Найо Тицин /от баш комунистически род и без диплома за журналист и съпруг на провалената оперна певица,А. Пендачанска/язък ,че е дъщеря на музиканта Пендачански и на световното сопрано Валери Попова,светла й памет/,СДС и Деси Атанасова/отчайващо тъпа/,Кордела Нинова/да другарко Нинова,даваме оръжие на фашистите от Окраина, да се бият срещу нашата Освободителка от Турско Робство-РУСИЯ/тъпи американци и противни протестанти англичани и фашисти окраинци НЯМА.Има Японец и още 9 чужденци които се бият,заедно с Русия за нашето Освобождение/една глупачка,писа ,че е било приятелско присъствие-затова ли променихте оригинала "Под ИГОТО"от ИВАН Вазов,ПОЗОР.Има ли предатели в България-дал Господ-шумкари, евреи-комунисти/те ,евреите собствения си Бог Йисус Христос Разпнаха на Кръста,та
  • 128 12345продължение

    4 4 Отговор
    Има ли предатели в България-дал Господ-шумкари, евреи-комунисти/те ,евреите собствения си Бог Йисус Христос Разпнаха на Кръста,та какво остава за другите Човеци???!!!Колкото до Грозев ще си получи заслуженото,Русия трябва да го направи!Митрофанова ще си замине след изтичане на мандата й .И! Нещо с предателите на България ще се промени ли -НЕ!Защо съдят Асандж и Сноудън-защото писаха ИСТИНАТА/за тъпите сащ/!!!А, за мошеника Гебрев-гръмнаха го Пловдивските му противници,няма участие на Русия.Не пишете глупости.Смешни сте ,пред мислещите хора ,които четат документи а не клюки-цялата Българска Преса е една КЛЮКАРНИЦА-затова и фалираха всички вестници и останаха Телеграф, Труд, 25 Часа и TVсага.Та, За Грозев от изнесената информация от Факти/БРАВО!!!-виновен е и ще бъде съден като предател.
  • 129 12345продължение

    5 3 Отговор
    Има ли предатели в България-дал Господ-шумкари, евреи-комунисти/те ,евреите собствения си Бог Йисус Христос Разпнаха на Кръста,та какво остава за другите Човеци???!!!Колкото до Грозев ще си получи заслуженото,Русия трябва да го направи!Митрофанова ще си замине след изтичане на мандата й .И! Нещо с предателите на България ще се промени ли -НЕ!Защо съдят Асандж и Сноудън-защото писаха ИСТИНАТА/за тъпите сащ/!!!А, за мошеника Гебрев-гръмнаха го Пловдивските му противници,няма участие на Русия.Не пишете глупости.Смешни сте ,пред мислещите хора ,които четат документи а не клюки-цялата Българска Преса е една КЛЮКАРНИЦА-затова и фалираха всички вестници и останаха Телеграф, Труд, 24 Часа и TVсага.Та, За Грозев от изнесената информация от Факти/БРАВО!!!-виновен е и ще бъде съден като предател.
  • 130 Мутрофанова Вън

    3 5 Отговор
    Мутрофанова в Сибир!
  • 131 Независим

    6 2 Отговор
    Изгониха ли американски посланик след бомбардировките над мирно население в Сърбия или след като падна бомба на българска територия. Някои хора не знаят кокво означава да изгониш посланник- скъсване на дипломатическите отношения.
  • 132 Независим

    6 2 Отговор
    За Грозев - ако е работил за българското разузнаване следва да бъде защитен. Но ако под прикритие на журналист работиш за чуждо разузнаване и участваш в тъмни сделки ще си понесеш последствията и да те пази този за който донасяше.

    Коментиран от #135

  • 133 Българин 🇧🇬

    1 5 Отговор
    Тази мърш.а до сега трябваше да бъде екстрадирана в сибир.
  • 134 нормален

    3 1 Отговор
    За какво да се разкае за това че защитават правата на живеещите в рамките на украйна руснаци избивани от нацистите от 2014 година или за това че лъжеца просто киро изгони без обосновка и по американска за ръка руските дипломати или за това че даряваме оръжие да бъдат убивани руски войници същите тези които спасиха цяла европа от хитлер цената на милиони жертви ако не бяха руските щикове сега всички ние щяхме да сме обрязани а жените ни да носят забрадки и се сещате на кой език да говорим

    Коментиран от #142

  • 135 нормален

    2 1 Отговор

    До коментар #132 от "Независим":

    То си не е никакъв журналист още по-малко разследващ справка костадин костадинов четете бе хора
  • 136 Анти

    0 1 Отговор
    Твърт като стомана прошепнал палача ,а трупът отговорил не комунист....комунягите не казват лъжат...
  • 137 Божеее,

    0 4 Отговор
    Най-сетне един българин да каже проблема с истинското му име!За съжаление и огромна тъга,той е един от малцината читави хора в България!
  • 138 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Жълто джудже":

    Ти не си с всичкия!Иди се прегледай бедни мозъко!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 ЛЕБЕДА

    4 0 Отговор
    ТУК КОМЕНТАРИТЕ СА ИСТИНАТА, НЕ АНОНИМНАТА БЕЗДАРНА СТАТИЯ
    ЧЕСТИТА 2023-ТА!
  • 141 Бай дъни яко.

    0 2 Отговор

    До коментар #77 от "да пребъде Русия":

    До--Да пребъде Русия.Не си завирай запалена руска пиратка под опашката.45 години седяхме върху такава.И тя гръмна 1989 година.И отнесе и Н.Р.Б и С.С.С.Р и комунизма.Мощен взрив.Не сядай!Пази си задната част.Не е виновна тя,а главата.Не се връзвай на пиянските изцепки на Русия.Два,три тупаника и тя ще изтрезнее и ще се кротне.Не и е сефте.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Българин

    1 1 Отговор
    Микрофъдка трябва на крайна да се изпъде от България
  • 144 Русомразец

    0 1 Отговор
    В България е забранено да се говори на руззкий
  • 145 Болярин

    0 1 Отговор
    Очакваме ТАЯ, МУТРОфанова, да се върне в нейната ИМПЕРИЯ - пРосия ! Стига е разваляла въздуха в България ТАЯ дизентерия !!!
  • 146 Констатираща

    1 0 Отговор
    Наистина добре, че има хора като г-н Грозев, които да лакейничат, за да ни "отсрамват" пред западния свят и разбира се, не трябва да се разпространяват изказванията на г-жа Митрофанова, за да не се знае истината от народните маси, сякаш те са деца и не виждат нещата зад кулисите. Истината винаги блесва. Не е срамно, че по-голямата част от народа ни изпитва добри чувства към братския руски народ и няма как да е другояче, с оглед на историята ни, но принципът на действие на Запад и ФАЩ "Разделяй и владей", едва ли ще успее, защото ако питаме бедните и средностатистически маси на страните от този свят, сигурно никак не са доволни от коварната политика на управниците си, което личи и от това, че трудно се събират наборници да служат в агресивната армия на Алианса. Явно нещата полека лека ще си дойдат на мястото, но жалко, че с цената на много невинни жертви!
  • 147 Констатираща

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "ФАКТИ":

    Казано с една дума - той е от хората-байраци, а и шпиони. Добре, че ни запознахте по-подробно! Благодарим!
  • 148 Единствено

    1 1 Отговор
    Очаквам да се пръждоса час по-скоро откъдето е дошла !