Last news in Fakti

14 Януари, 2023 19:00 4 998 216

Те са престъпници, някои - убийци. Но Пригожин им обещава помилване

  • вагнер-
  • евгений пригожин-
  • русия-
  • войници-
  • украйна

Виждаме как сред убитите руски бойци в Украйна, на които се отдават почести и които биват обсипвани със слава, има и такива от групата "Вагнер", които всъщност са извършители на тежки престъпления

Те са престъпници, някои - убийци. Но Пригожин им обещава помилване - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Те са престъпници, някои от тях убийци на деца. Но Евгений Пригожин им обещава помилване - защото са се сражавали срещу Украйна в редиците на "Вагнер". "Пригожин е четвъртата власт в Русия", казва Олга Романова.

В началото на януари 2023 в Русия се завърна първата група затворници, които се съгласиха да участват във войната срещу Украйна като бойци на групата "Вагнер" и бяха подписали шестмесечни договори. В социалните мрежи се появи видео, в което се вижда как основателят на частната армия Евгений Пригожин общува със затворници и между другото твърди, че присъдите им са заличени. По този повод ДВ разговаря с ръководителката на организацията "Русия зад решетките" Олга Романова - за състоянието на руската правоохранителна система, за ролята на Пригожин и какви кадри предпочита той да вербува за войната в Украйна.

В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как Пригожин разговаря със затворници, воювали в Украйна. Той ги уверява, че обвиненията срещу тях са свалени. Известно ли Ви е какви са тези хора, които се виждат на записа? И наистина ли са оневинени изцяло?

Олга Романова: Имаме много информации. Ние и преди сме разговаряли със семейства на осъдени, изтърпяващи наказанията си. Но сега е по-сложно, тъй като затворниците, които излизат, рискуват да си навлекат огромни неприятности, ако разговарят с журналисти. Затова и не мога да назова конкретни имена. Имаме информация за помилвани, които лежат в болница с тежки наранявания. На тях им е даден 45-дневен отпуск, както и специални стационарни телефони. На тях ще получат обаждания след 45 дни, за да им кажат къде трябва да се явят.

Що се отнася до освобождаването им, източници, видели документацията, казват, че това е един вид документ за помилване, уж подписан от Путин. Много ми е интересно какво пише там, защото Пригожин използва във видеото три напълно различни понятия едновременно: помилване, амнистия и заличаване на съдебно минало. И трите неща се извършват от три различни органа на властта.

Амнистията се обявява от Държавната дума и се потвърждава от Съвета на федерацията. А това, както знаем, не е направено. Помилванията се обявяват от президента - освен това съответният указ се публикува на уебсайта на президента само след помирение с жертвите, след изслушване в регионалните обществени камари, след одобрение от Федералната служба за наказания и т.н. Доколкото знам, и от това нищо не е направено. Колкото до заличаването на съдебното минало, и въобще до снемането на наказания, постановени от съда, това на практика е отмяна на присъдата или условно освобождаване. А това също така не е факт. Проверихме: до момента всички тези лица се водят в съдилищата, тоест присъдите им остават в сила. Федералната служба за изпълнение на наказанията все още ги води на отчет и знае къде се намират. Това се потвърждава и от наши официални запитвания относно тяхното местонахождение, на които ни се отговаря, че те излежават присъдите си в Ростовска област.

Административният надзор е специален вид наказание, което забранява напускането на дома във времето между 22:00 и 06:00 часа, както и напускането на мястото на местоживеене, преместването в друг град, друг район и т.н. В същото време хората си представят, че сега ще отидат във Федералната служба за изпълнение на наказанията, ще покажат документа си за помилване и надзорът ще бъде свален от тях. След което ще изтичат до съда, ще покажат този документ и ще се окажат с чисто съдебно минало. Не е ясно как държавните органи ще реагират на това, макар вече да знаем, че в Русия всичко е възможно.

Изпълнени ли са договорите, които затворниците са подписали? Тоест тези хора няма да бъдат върнати да се сражават в Украйна, така ли?

Олга Романова: Това са нови договори. Не знам какво пише в тях, но на подписалите ги им беше обещано, че повече няма да ходят на фронта, а ще се занимават с диверсионно-разузнавателна дейност.

Знаете ли поне приблизително колко от затворниците, воювали с Украйна, се водят загинали и колко от тях са се върнали?

Олга Романова: Всички тези хора (от видеото - б. ред.) са от първите партиди затворници, наети от 26 юни до 5 юли от различни зони, главно в Ленинградска и Новгородска област - общо около хиляда души. Но те не тръгнаха всички накуп, а по групи от по 77-80 души. Първо бяха изпращани в Ростовска област за обучение, а чак след това бяха изпращани на фронта. Затова е трудно да се каже каква част от тях се е върнала. Знам само, че са живи тези, за които близките им водят битка и непрекъснато питат за тях. За останалите нямаме информация дали са се върнали.

А не възникват ли у Вас въпроси към руската правоохранителна система, когато виждате как господин Пригожин обикаля наказателните колонии, откъдето набира затворници?

Олга Романова: Нямам въпроси към руската правоохранителна система, защото смятам, че тя е престанала да съществува. Никога досега не е имало такова явно пренебрежение на закона и на правото въобще. Наемничеството е забранено, но ето ви го - то съществува.

Едно частно лице може да лети (до колонията - б. ред.) с хеликоптер, да вземе със себе си произволен брой руски и неруски граждани за войната срещу Украйна - напълно безпрепятствено, дори му разтварят широко вратите. Нещо повече: тъй като знаят, че Пригожин не обича униформите на Федералната служба за изпълнение на наказанията, нейните служители ги захвърлиха и се облякоха в цивилни дрехи, за да не го разстройват излишно.

Прихожин е четвъртата власт, защото нито парламентът, нито президентът, нито съдът са взели някакво решение (относно помилването на затворници, които са се сражавали в Украйна. - бел. ред.). Именно той е четвъртата власт в Русия, а съвсем не медиите, както сме смятали досега. Пригожин е по-високопоставен от съдебната система, защото всъщност е заличен от съдебните присъди, простете за израза. И той е по-велик от парламента, защото не му се налага да чака да бъде обявена амнистия. Той сам обявява амнистия и действа изцяло от името на президента, като очевидно има пълното право да го прави, защото никой никога не му е правил забележки.

Журналисти вече идентифицираха част от хората, които са на видеозаписа. И ако се вярва на тези информации, то това са хора, осъдени за тежки престъпления - за грабежи, за убийства. Наистина ли мнозинството от тези, които се съгласиха да заменят местата за лишаване от свобода с войната, са осъдени по такива членове на Наказателния кодекс?

Олга Романова: Първоначално Пригожин каза, че предпочита да се занимава с убийци и извършители на други тежки престъпления срещу личността. Той има нужда от хора, които не се страхуват да гледат кръв. И сега виждаме как сред убитите руски бойци в Украйна, на които се отдават почести и които биват обсипвани със слава, има и такива от групата "Вагнер", които всъщност са извършители на тежки престъпления.

На алеята на военната слава например е погребан боец от "Вагнер", убил 7-годишно момче и баща му; друг пък за дребна сума е посякъл с брадва старица и т.н. Тоест, дори не говорим за един Родион Разколников, нещата са много по-лоши.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    47 82 Отговор
    Пирожкин обещава всичко, защото знае, че нищо няма да изпълни. На убитите нищо
    не им трябва.

    Коментиран от #5, #58, #194

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Някой

    123 41 Отговор
    Едно зелено джудже хариза курбан на Запада народа си , ама това е друга работа, нали DW?
  • 4 КОТарАК

    49 70 Отговор
    злобното джудже е в ярост. руската икономика не се подчинява на заповедите му
  • 5 Всъщност

    110 36 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Украйна дължи обезщетения на 100 000 мобилизирани Убити украински младежи . Включително етнически българи .Но ги води "безследно изчезнали" и не смята да плаща !

    Коментиран от #10

  • 6 ПРИГОЖИН,,,

    34 75 Отговор
    Кво става със Соледар.....не виждам руски байрак в центъра на града......що ли??????

    Коментиран от #14, #18, #20, #32, #88

  • 7 Моцарт

    82 9 Отговор
    А в "Моцарт" какви са? Сигурно ангели небесни...
  • 8 Голем смех

    30 58 Отговор
    Ако Чикатило беше жив, Пирожката щеше да го назначи за заместник...

    Коментиран от #25

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 48 Отговор
    АГРСОРИ и убийци
  • 10 Русофил

    15 47 Отговор

    До коментар #5 от "Всъщност":

    Всъщност при нас в Русия платиха на едни кръвнината с пет цистерни с газ и сега се снабдяваме от
    тях на по-добри цени.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БОЕВЕ В СОЛЕДАР

    19 53 Отговор
    Нещо пак се тепат там......нещо ПРИГОЖИН май послъгва....
  • 13 горски

    65 13 Отговор
    Още в древногръцките легенди има случаи,при които наказани си изкупват вината като ходят на война или нещо подобно.Например легендата за Херкулес,който убил децета си,но се изкупвал с подвизи в защита на населението.Така че тази практика я е имало почти навсякъде.Не откривайте топлата вода...
    Грях ,изкупен с кръв съществува във всички култури.Много от холвудските екшъни,се базират на подобни сюжети и всички ръкопляскат.
  • 14 Русофил

    17 32 Отговор

    До коментар #6 от "ПРИГОЖИН,,,":

    Изпихме шампанското за победата, байрякът - после.
  • 15 Интелектуалец

    18 52 Отговор
    Благодарение на безаналоговата армия "Вагнер", Пригожин ще обяви Пригожка Народна Република.
  • 16 Ферещанов

    22 48 Отговор
    А двама от Пирожкините молодци, вече получиха държавни отличия. Единия е лежал за убийство на майка си, а другия е запалил две къщи, заедно с хората вътре. Все отбор юнаци...
  • 17 ПУТИН

    22 47 Отговор
    Соледар ти се опиня.....украинците се бият, пък уж били отстъпили
  • 18 Теле

    22 5 Отговор

    До коментар #6 от "ПРИГОЖИН,,,":

    Няма сграда да го сложат

    Коментиран от #169

  • 19 Русия

    42 13 Отговор
    решава. Другите след нея фъфлят.

    Коментиран от #27

  • 20 Рошко

    39 7 Отговор

    До коментар #6 от "ПРИГОЖИН,,,":

    Ми щото няма ток как ше видиш, а защо няма?
  • 21 Украйна

    24 8 Отговор
    Направи същото още миналата година пролетта .
    Така че..нищо ново
  • 22 Тъпо Дойче веле

    61 12 Отговор
    Укро фашистите и азов са престъпници но краят им идва
  • 23 ПУТИН

    19 42 Отговор
    ПРИГОЖИН нещо се покри....и в Соледар го нема, и в солните мини го нема.....и руски байряк не се вижда
  • 24 покрайна

    55 14 Отговор
    вече няма ресурс. Няма войници за пушечно месо, няма оръжие, няма и територия. покрайна не може да си позволи проточване на конфликта, защото е на колене.

    Коментиран от #197

  • 25 Калпазанин

    13 7 Отговор

    До коментар #8 от "Голем смех":

    Ако беше жив, щеше да е жив ама според западните закони и за пример щеше да има още като него затова не е и жив и само дето още не сме прочели че руснаците ядат и хора

    Коментиран от #136

  • 26 Дойче велето

    29 6 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🚾🚮
  • 27 Русия

    11 27 Отговор

    До коментар #19 от "Русия":

    решава само за позата от кама сутра, а пък другите я фъфлят
  • 28 Факт

    46 12 Отговор
    Шмъркалника освободи и въоръжи затворници още в първия месец от СВО.Така,че каквото -такова.
  • 29 Още

    8 3 Отговор
    Ротшилд за вас
  • 30 Русия

    31 14 Отговор
    казва какво ще става. Останалите слушат внимателно. И си записват.

    Коментиран от #37, #128

  • 31 ШМЪРКАН

    43 14 Отговор
    Може да са всякакакви ама РАЗМАЗАХА НАТОВЦИТЕ.
  • 32 ха ха

    15 35 Отговор

    До коментар #6 от "ПРИГОЖИН,,,":

    Ми, какво... Украинците успяха да се оттеглят вчера на третия рубеж в западната част на града, където са установили 4 добре организирани позиции. Русите ги подгониха, ама влезнаха в месомелачката. Днес кротуват предполагам. С този темп за има няма 200 години може да освободят Украйна... пък и Земята от себе си...

    Коментиран от #72

  • 33 Минго

    18 7 Отговор
    Войниците са легитимните убийци на държавата. Всеки войник е убиец. Няма как цивилните престъпления да са с по-голяма тежест пред смъртта която причинява войник на фронта.
  • 34 От вторник

    32 14 Отговор
    Соледар е руски.

    Коментиран от #118

  • 35 ДВ лъжците на краварите

    30 8 Отговор
    ДВ днес каква лъжа сте ни приготвили?
  • 36 Ъхъ

    22 3 Отговор
    а коя е Олга Романова?

    Коментиран от #167

  • 37 Записват

    6 9 Отговор

    До коментар #30 от "Русия":

    си позата от кама сутра да я фъфлят.
  • 38 ДВ лъжците на краварите

    23 7 Отговор
    ДВ днес каква лъжа сте ни приготвили?
  • 39 Демократ

    19 27 Отговор
    "Вагнер,"където са се появили от години в Африка, в Сирия са известни с жестокостта си наемни убийци. Сега имат интелектуално развитие - тихия готвач на Путин, който не беше чувал за Вагнер, а изведнъж се оказа,че я е създал, наема криминални престъпници зловещи убийци от затворите и ги праща в Украйна да развиват способностите си да убиват. И това е повод за помилване,колкото повече убити невинни жители на Украйна, по-голяма награда.Путин даде най-висока държавна награда на чеченеца,не руснака, Кадиров, ислямски сунит, главорез на украинци- колкото повече,толкова по- голяма награда.Путин,пазителят на православието. О,Боже, кога ще пратиш сатаната в ада, където му е мястото.

    Коментиран от #141

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Гост

    33 9 Отговор
    Нещо за Бандеровците? Нищо ли? Що така?

    Коментиран от #108

  • 43 Хахахаха

    7 22 Отговор

    До коментар #2 от "Северноатлантик":

    А ти на кого се кланяш? На Сталин и на Путин ли? Те ли са твоите водачи? Всяка държава сама си решава на кого да се кланя, а не съседната да решава!
  • 44 От тъпите

    28 9 Отговор
    Кравари по големи престъпници няма
  • 45 Чичак

    27 6 Отговор
    ====Те са престъпници, някои - убийци.====всички по време на война са убийци !!!! . Съвсем нормална практика е това. Армиите по света се попълват с бедни, малограмотни от нисшите нива в държавите ! САЩ направи грешката с Виетнам да привлече от средната класа, студенти и прочие и знаем какво им се случи.
  • 46 Мммммм

    14 32 Отговор
    И още нещо, Солидар не е превзет от РФ все още! Украйна държи контрола.

    Коментиран от #50, #60, #92

  • 47 КАР НА ВИЛИЦА

    16 6 Отговор
    ЗА ЦРУ и DW

    Коментиран от #116

  • 48 Тра-ла-ла

    26 9 Отговор
    А бандеровците които осем години убиваха деца (сигурно има разлика дали е чрез снаряди или не) са герои на свободата.

    Коментиран от #62

  • 49 Реалист

    28 8 Отговор
    Така е, като почнеш да ги биеш соросоидите ти кават - ти си престъпник. НАТО са престъпници к терористи вече и спонсори на фашисти
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 КОНТРАТА

    24 8 Отговор
    В Краварската армия всички са от Харвард!

    Коментиран от #54

  • 52 Чичак

    25 4 Отговор
    Намаляването на присъствието на американските войски във Виетнам, се осъществи след масовите протести, последвали убийствата на антивоенни протести на студенти в Кентския държавен университет през май 1970 г., .......... От тогава младежи от средната класа не се привличат приоритетно в американската армията а социално слаби, не особенно умни лумпени !!!!!

    Коментиран от #61

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 99%

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "КОНТРАТА":

    хахахаха......
  • 55 Ти за

    10 16 Отговор

    До коментар #2 от "Северноатлантик":

    Бандера четеш руската пропаганда нали
    Хахаха
    До оня ден знаеше ли нещо за него ?
    Хахаха

    Коментиран от #182

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 0000

    13 24 Отговор
    Не е лесно да си путлеропоклонник

    Коментиран от #66, #110

  • 58 Е как

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Да не им трябва . Обеща им Черни Чували и ги получиха .
    И сам помагаше да ги товарят Вагинарите , Пригожин с удоволствие брои чувалите .
    Всеки чувал ,една пачка рубли .


    После им слага по един венец и цветя на Гробовете в Краснодар.
    Хаха
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Малък весел гей

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Мммммм":

    Тъй,тъй!Иди и ти да го държиш.....контрола.
  • 61 За Раша

    14 20 Отговор

    До коментар #52 от "Чичак":

    Говориш нали .
    Плиткоумни алкохолици , събрани от далечните краища на Рф готови да крадат ,убиват , изнасилват.
    Само умници хахаха
  • 62 Демократ

    16 24 Отговор

    До коментар #48 от "Тра-ла-ла":

    Ти видя ли с очите си това,което пишеш, това е силата на пропагандата при промитите мозъци. Освирепелите българи,които харесват бруталния злодей убиец Путин, веднага да заминават при него да му помогнат в Украйна.Те на са българи ,България има нужда от мислещи,чували и виждащи българи

    Коментиран от #67, #71, #85, #150

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ЛЕОПАРД

    8 11 Отговор
    УБИЙЦИ всичко се ВРЪЩА някой ден
  • 65 ⚜️Просветен⚜️

    25 10 Отговор
    А френския , демократичен и евроатлантически , чуждестранен легион кви наема? Висшисти от Харвард ли?

    Коментиран от #75, #171

  • 66 лкийух

    22 9 Отговор

    До коментар #57 от "0000":

    Що бе- лесно е...

    Да ти кажа честно е ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ да знам, че с моите над $400 000 дарени за войната до вчера бяха ликвидирани НАД 2300 осраински фашиста и е унищожена фашистка техника и оборудване за над $25 млн.- това е съвсем пряк резултат от използването на оборудването купено С МОИ ПАРИ...

    Преди да питаш що не съм на фронта- не ме взеха щото дъртаците над 50г. не са нужни и повече ще пречат на фронта... Мога да ти покажа и официалният отказ от военкомата да ме мобилизират на основание "твърде дърт"...

    Саму дъ питъм, за идин преател:
    Ти кога последно извади от джоба си да кажем 10 бона за да ги дариш за кауза в която вярваш? Никога... Няколко от моите служители си продадоха 2-3 годишните коли и взеха доста по-стари и по-нисък клас коли с обяснението "и с новичкото Ауди А7, и със 10-годишен Пасат все ще дойда на работа" и после превеждаха разликата като дарение за нуждите на войниците на фронта... Интересното е, че точно тези НЕ СА никакви поддръжници на Путин, но ситуацията е такава каквато е и щом на фронта имат нужда от помощ СЕ ПОМАГА на войниците...

    Коментиран от #119

  • 67 Алекс

    25 19 Отговор

    До коментар #62 от "Демократ":

    Да спориш с путлерофил е равностойно да спориш с дърво. Не се мъчи, живей си живота.
  • 68 Перник

    24 26 Отговор
    Срещу укрофашисти-убийци и престъпници,които убиваха и убиват жени и деца ,пленени вързани войници,изтезават хора може и трябва да се воюва срещу тях със същите средства и хора!!!!Само,че евролибералите иДойче Веле осем години си затваряха очите и ушите за безчинствата на укрите в Донбас ,а сега вият на умряло!?!?!?А при укрите какви воюват-престъпници от САЩ ,Полша , Прибалтика,Грузия ,Муджахидини и всякаква друга сган на която се плаща с пари на всички малоумни “европейци”.

    Коментиран от #84

  • 69 Да бе

    18 7 Отговор
    обещава им щото няма да са живи за да си го получат, а на оня свят господ ще ги прати където им е мястото... , на още по топло!!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Предполагай си.

    17 16 Отговор

    До коментар #32 от "ха ха":

    Обаче по нито една "независима българска телевизия" днес няма нищо за Украйна, че и Зеленски не се е появявал. Ако ти имаш информация, явно е дошла при теб по време на следобедния ти сън. И си завивай краката... Впрочем - нещо е гръмнало на няколко пъти в Киев и даже сирените за тревога не са били задействани. Хайде помисли защо.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 реру

    33 7 Отговор
    На фасадата на саратовското училище № 11 е поставят паметна плоча на загиналия през април в Украйна Денис Ковирзин /Денис Ковырзин/ - някога учил в същото училище. Ученици с георгиевски ленти донасят кошници с цветя до стената и пеят куплети от песента „Аз съм внук на този войник“, присъстват военни, общественици и т.н.

    Преди да бъде вербуван от "Вагнер", същият излежава присъда за убийство от 7,5 години в колония със строг режим...

    Коментиран от #107

  • 75 Недея споменава Харвард -

    21 3 Отговор

    До коментар #65 от "⚜️Просветен⚜️":

    щото и там има лъжци, един даже управлява за кратко България...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ТаУмВзе

    14 21 Отговор
    Така да е! Нека германчето да изпрати Войски към Русия, които не са затворници. Демокрацийка да е некак. Бухахахах Z
  • 79 ПУТИН Е ВЕЛИК

    16 24 Отговор
    Голям рев на пишман демократи и джендар тлантици идва ви края утрепаци
  • 80 ПУТИН,,,,

    23 15 Отговор
    ПРИГОЖИН май та подхлъзна за Соледар.
  • 81 Да, бе

    18 9 Отговор
    И ядат деца за закуска, но само бъдещи журналисти, т. е. са си живи ангели... Я се гръмнете за начало!
  • 82 Да, ама не...

    12 5 Отговор
    Това, че им обещава, още нищо не означава защото пъвите вече си "отслужиха обещаното време за помилване, но такова все още не им е осъществено и май няма държавен орган с който да е съгласувано това. От там нататък всичко е "може би", но не това е въпроса. Проблема е по скоро "КОЙ освобождава" тези престъпници, някои с много тежки провинения, от затвора и не е ли той на практика по големия престъпник
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Айде спрете се бе

    17 11 Отговор
    Азов са херувими и убиват с целувки ли?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ...

    13 20 Отговор
    Всички руски фашисти са престъпници.

    Коментиран от #95, #97, #111

  • 91 Хммм,

    10 1 Отговор

    До коментар #89 от "Хммм,":

    205000 рубли им е стартовата минимална заплата. + 200 000 за семействата им.

    Коментиран от #101

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Гост

    13 15 Отговор
    Чикатило ако живешев днешно време,щяха да го реабилитират, да му опростят всички зверства и да го закичат с орден герой на страната.И всички деца щяха да изучават живота му като герой на страната.Ватниците са нечовеци,явно системата ги прави такива, защото имам страхотни приятели от тях които се срамуват от това което сътворяват политиците им.

    Коментиран от #104, #203

  • 94 Пешо

    8 5 Отговор
    Това се казва изкупление. Отива за шест месеца на война, където почти няма шанс да оцелее. Тук не работят, дрогират се, вършат сексуални подвизи и накрая излизат изпечени крадци и убийци. Поне ги изкарайте да работят за хляба си.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Мишел

    13 8 Отговор
    Пригожин се е ориентирал правилно в подбора на кадрите.
    DW, всички военни са подготвени професионални убийци.
  • 97 🖕🖕🖕🖕

    14 10 Отговор

    До коментар #90 от "...":

    Всички укри са вашисти
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Хммм,

    9 0 Отговор

    До коментар #91 от "Хммм,":

    205 000 Руска рубла равно на
    5 605,84 Български лев
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Чичак

    10 6 Отговор

    До коментар #93 от "Гост":

    Има подобни случай и в България ! Личната гвардия и охрана на Фердинанд е подбирана по затворите, убийци с минимум 3 доказани !!!!!!
  • 105 дедо

    8 16 Отговор
    хм... този, който е писал това, пзнава ли някой от тези хора!?
  • 106 случаен

    15 10 Отговор
    зеленчуци,що не коментирате недосегаемоста на убийците от сащ армията,никъде по света нямат право да ги съдят
  • 107 дедо

    4 26 Отговор

    До коментар #74 от "реру":

    бихте ли дали доказателства (линкче нещо към държавни сайтове) иначе... снимал съм една надгробна плоча и... мога да си пиша (разказвам) каквото си поискам, което е подигравка с човека и неговите близки.

    Коментиран от #129

  • 108 случаен

    0 6 Отговор

    До коментар #42 от "Гост":

    скромно мълчат след поредната велика победа
  • 109 Уса

    9 9 Отговор
    А западните наемници са ангели на добротата и щастието,където стъпят късмет пониква

    Коментиран от #114

  • 110 случаен

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "0000":

    да,не е лесно да защитиш истината
  • 111 случаен

    5 10 Отговор

    До коментар #90 от "...":

    верно е,ама руснак фашист нема
  • 112 Гориил

    8 3 Отговор
    Войната е най-доброто средство за покаяние. Пролятата кръв в битка е доказателство за изкупление. Така че в писанието.
  • 113 Абе храбри русофили....

    13 15 Отговор
    Какво става със Соледар?, нали го превзехте, гледам Ю тюб, германски Панцери правят кайма от вагнеровци без подправки, украинското знаме се вее на една кула, украински офицер даваше интервю в Соледар, най накрая да не стане като в оная българска поговорка..."много пари пръснахме и никакъв не го обръснахме"...да въ е..а в чукун.ду..ри..те...
  • 114 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "Уса":

    Ти кого оправдаваш.
  • 115 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 11 Отговор
    Няма никакво значение какви са, мажното е вагоните и камязите с гнус 200 да не спират да вървят към алкохалната джамахирия‼️
    Зеленски унищожава втарая в мире, малко им остава на клошарите‼️
  • 116 СЕРЬОЖА СОФИЯ

    1 3 Отговор

    До коментар #47 от "КАР НА ВИЛИЦА":

    НЕ ПСУВАЙ
  • 117 Последствия

    7 3 Отговор
    Така е, когато изперка един цял народ!
  • 118 Иска ти се

    9 6 Отговор

    До коментар #34 от "От вторник":

    На няколко водки и Австралия ще стане руска.
  • 119 Бая бело

    5 1 Отговор

    До коментар #66 от "лкийух":

    си продал да ги изработиш тия 400 000, или ги открадна.
  • 120 Хммм

    12 6 Отговор
    А френския легион какви са? Същите! В САЩ осъдените ефективно имат право на избор.. Ако влязат в армията на САЩ, затвора се отлага. Няма да лежат в затвора, и досието, че са били осъждани им се изчиства до живот. И това е законно в щатите!

    Коментиран от #122

  • 121 Рай…

    6 6 Отговор
    ….за престъпниците е русия днес, убиваш когото си искаш, или ограбваш някоя банка, изнасилваш, или всичко заедно…..влизаш във Вагнер и си свиркаш!
  • 122 Свободни…

    6 3 Отговор

    До коментар #120 от "Хммм":

    ….съчинения! Пробвай се в САЩ да видим така ли ще ти се размине.

    Коментиран от #124

  • 123 Дойче Лъже

    9 7 Отговор
    Източният фронт се измества към запад. Най-много още година и България ще е свободна от лъжите на дойче веле.

    Коментиран от #202

  • 124 Хммм

    8 1 Отговор

    До коментар #122 от "Свободни…":

    За кое да ми се размине? То не знаеш ли, че в САЩ това е законно? Извърши престъпление... Подсъдим, минаваш през съда.. осъден ефективно.... И чак тогава имаш право да избереш... Да лежиш годините на които си осъден, или да влезеш в армията... Ако влезеш в армията ти се изчиства и досието, че си бил осъждан някога... Ставаш с чисто досие!

    Коментиран от #135

  • 125 Артилерист

    6 3 Отговор
    Престъпници са DW, защото цялата им редакционна политика винаги и за всичко е била и е, срещу Русия. Не виждам нищо чак толкова укоримо, когато, след съответен подбор, на нарушилия закона, се даде възможност да изкупи вината си в бой, а, ако се наложи и с кръвта си. Военната служба по принцип изисква, в голяма степен, да се откажеш от личното си "Аз", заради единоначалието и подчинението на строга дисциплина. Материята е доста сложна, за да се обясни с две думи, защото нито сляпото подчинение е правилно, нито своеволието е разрешено. Защото боят, като правило, е в сферата на неопределеното, налагат се корекции или вземане на нови решения и това е работа на командира. Затова има строга субординация. Убитите командири се заместват от следващите по старшинство или, при наложитена необходимост, от избран, но винаги има един командир. Нима някой си мисли, че бившият затворник е по-свободен в бойния строй? Не, разбира се. Но той ще воюва с отделението, с взвода, за да се докаже лично, че може и основателно да е осъден, но се е осъзнал и не е чак толкова пропаднал. Аз лично не съм чувал бивш затворник, да е развъртял автомата срещу колегите си по служба или командира си...

    Коментиран от #131

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Артилерист

    6 3 Отговор
    Нарекох DW, любимците на Факти, престъп...... и те засегнато ме изтриха. Макар да бях обяснил защо от затворник може да излезе добър боец. Какво да се прави? Разбирам ги. Политкоректността е важна.
  • 128 Сантиментален гъзар

    10 7 Отговор

    До коментар #30 от "Русия":

    Русия никой не я бръсне.
  • 129 реру

    15 0 Отговор

    До коментар #107 от "дедо":

    "бихте ли дали доказателства (линкче нещо към държавни сайтове) иначе..."

    Всеки знае, че линковете са забранени, а освен "ФАКТИ", сайтове 18+ има и "ТЪРСАЧКИ"...

    Най-сигурно е да питаш кметицата на града Лада Мокроусова,
    която е подписала разрешението за това на 28.11.2022 год...
  • 130 ТЕ И БОКЛУЦИТЕ ОТ ЦРУ СА УБИЙЦИ

    8 8 Отговор
    АМА УБИВАТ ДЕМОКРАТИЧНО БРАДАТИТЕ ХОРА С ДРОНОВЕ И ПРЪСКАТ С САМОЛЕТИ ВИРУСИ НАД БГ

    Коментиран от #134

  • 131 Алооооооо

    3 2 Отговор

    До коментар #125 от "Артилерист":

    На война до мен е добре да има убиец и е супер ако е добър щото така оставаме живи
  • 132 Чочо

    8 8 Отговор
    Аз пък четох, че Зеленски въоражава затворници. Имаше и видеа от Киев как цивилни граждани линчуват затворниците заради кражби.
  • 133 Токсик

    7 10 Отговор
    Краварите от задокеанския обор воюват срещу Русия на руска територия, с войници от руски произход и оръжие също руско. Големият въпрос е кога ли украинците ще се съюзят с руснаците и ще тръгнат неудържимо на запад заедно с тях ?? Този момент май наближава !
  • 134 ТЕБ ОТ ЦРУ НЕ ТЕ ЛИ Е СТРАХ

    3 1 Отговор

    До коментар #130 от "ТЕ И БОКЛУЦИТЕ ОТ ЦРУ СА УБИЙЦИ":

    ВЧЕРА ЕДИН КОМШИЯ ОТ КОЙТО ВЗЕМАМ ПИРАТСКИ ИНТРЕТНЕТ ОТ ЦРУ МУ ПРАТИХА ДРОН И ЧОВЕКЪТ ОТИДЕ НА ОНЯ СВЯТ
  • 135 Свободни

    2 0 Отговор

    До коментар #124 от "Хммм":

    ….съчинения!
  • 136 Чикатило

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Калпазанин":

    беше "украинец"..

    Коментиран от #140, #148

  • 137 Хм...

    2 0 Отговор
    Не виждам някакъв проблем. Ако ще трябва някои да мрат на фронта що да не са с предимство престъпниците. Без значение от коя страна- руснаци, украинци, все тая. Кофти ще е ако действително освобождават оцелелите, особено тия с престъпления срещу деца. Може би замяна на присъдите с по леки...
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Урюрвкос

    3 0 Отговор
    Олга Романова живее в Берлин и от години не е стъпвала в Русия
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Абре

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Демократ":

    Демократе, преди да пишеш нещо, поне да беше по прочел за частните армии в света, които не са една и две, а много повече! Да, Вагнер са частна армия и са в първата тройка в света, като най добри. В първата тройка са американската частна армия Блекуотър, която има договор и с американското правителство, една английска частна армия и Вагнер! Това са трите... пишеше точната дума "страховити частни армии! А иначе в света са много...и китайски, японски и т. н. Има ги в нета.А, че за теб частните армии са наемни убийци.. е отделен въпрос..
    И вече все по широко застъпват частните армии в локални конфликти.. Не се използват редовните армии.

    Коментиран от #144, #147

  • 142 пиночет

    6 11 Отговор
    Наѝ големите престъпници и убийци са в Кремъл,начело с ботоксовия пръдльо!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Дааааааа

    2 2 Отговор
    205 000 руски рубли които са равняват на
    5606 лева =========толкова е стартовата заплата на руските войници редници + 5000 лв за семействата им написано в приложение към указа на Путин. Бях пуснал цитат на руски, за да си го проверите в гуглето но го изтриха.....и други носи има за децата им и т.н но не са от значение... Че освен анулиране на присъдите им имат и други "благинки" искам да кажа за да сме конкретни и обективни.....
  • 147 Демократ

    3 9 Отговор

    До коментар #141 от "Абре":

    Защо ми изтрихте отговора? Който защитава зверствата на Путин, разбира се, щом харесва това, трябва да замине при него.Няма нищо обидно, пожелавам ти щастие в Украйна откъм руска страна.
  • 148 Дааааааа

    3 1 Отговор

    До коментар #136 от "Чикатило":

    Чикатило, действително е украинец. Но е нямало Украйна тогава.

    Коментиран от #206

  • 149 Тралала…..

    3 1 Отговор
    Ами другата стана какви са???
    Паднали Ангели??

    Украйна отдавна е изчистила затворите .

    Ами ония дето идват от Близкия Изток???

    Все хубави хора (животни)

    На война като на война!
  • 150 Тра-ла-ла

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "Демократ":

    А ти видя ли досиетата на тия от Вагнер по тази логика? Или ти като твоя герой Зеля? Руснаците сами си бомбандират АЕЦ-а. Сякаш хората в Донецк сами са се обстрелвали.

    Коментиран от #158

  • 151 Жреца на Ботунец

    7 10 Отговор
    Соледар е под контрола на ВСУ.В момента украинците ликвидират планомерно наемниците на Пригожин и десантчиците на Шойгу."Хаймарс",артилерията и тежките минохвъргачки разпарчетосват "асвабадителите" на съставните им части.Има и много взети в плен "асвабадители",които приличат на башибозук.Украинците подготвят терена за настъпление в Донбас,което ще деокупира Луганска и Донецка области.В двете квази държави паникьосаните колаборанти се подготвят да избягат от областа.

    Коментиран от #152, #156, #157

  • 152 Тактическо

    2 3 Отговор

    До коментар #151 от "Жреца на Ботунец":

    …..прегрупиране?
  • 153 Оракула от Орландовци

    4 6 Отговор
    Идат като тигри!
    Бягат като оФци!
    Руските мужици
    Всички ВагнероФци
  • 154 Даа

    5 6 Отговор
    Другарят Пригожин ще ги помилва.... посмъртно в чувалите ! За целта ще си сложи ръкавици, естествено !
  • 155 Джордж Куни

    7 4 Отговор
    Най-големите убийци са в бялата къща и получават награди за мир
  • 156 Оракула на жендърите

    6 4 Отговор

    До коментар #151 от "Жреца на Ботунец":

    В Соледар руснаците избиха повече покраинци отколкото му беше населението от 10 500 души. Там всичко е заринато с украински трупове. Има и много кучета, гладни кучета. Аз гледах с какво се хранят. А ти сещаш ли се/? Имайки в предвид колко си "умен" - едва ли.
  • 157 асдаа

    6 4 Отговор

    До коментар #151 от "Жреца на Ботунец":

    Алоооуууу, те в Соледар ВСУ бяха избити бре. Остатъците от тях (доколкото ги има) бягат в несвяст. А онези Хаймарс за които бълнуваш за руснаците са Хи-Хи-Хи-Хи-на Марс.
  • 158 Демократ

    8 5 Отговор

    До коментар #150 от "Тра-ла-ла":

    Твоята логика е логиката на Путин- Украйна нападна Русия, Зеленски изпепелява Украйна, избива украинците и целта му е да унищожи Украйна ,защото й е президент.Ако човек има поне една гънка в мозъка, да я използва,ако може.

    Коментиран от #160, #207

  • 159 Не другарко

    5 2 Отговор
    Пригожин е вече първата власт !
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 йхнкхйких

    4 4 Отговор
    Но за българските сороссоиди няма помилване ,ще има само бесилки,разстрели,разтваряне в кисилина,драни живи !

    Коментиран от #164, #165, #166

  • 162 Сега

    4 1 Отговор
    Руското общество ги очаква с нетърпение да се влеят отново в редиците му !
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Романова, Ольга Евгеньевна

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ъхъ":

    В 1989 году фиктивно вышла замуж за коллегу, чтобы переехать в Нью-Йорк. Работала официанткой и пела в баре на Брайтон-Бич. Во время путча 1991 года вернулась в Москву5.

    С 1991 по 1994 год — московский корреспондент американского журнала Institutional Investor
  • 168 124

    8 4 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа! Подкрепят фашистка диктатура!
  • 169 Сантиментален гъзар

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "Теле":

    Да го забият на Пригожин отзад , той има достатъчно опит да го съпортва.
  • 170 А само ...

    5 10 Отговор
    .. преди по-малко то година Руската терористична федерация си носеше маската на "правдива", и всичко на гърба на историческата лъжа, че през ВСВ са били "жертва", докато всъщност са я започнали заедно с хитлеристите. Путлер направи неоценима услуга на цивилизования свят, като завинаги разсея всякакви илюзии за това какво представлява руЗЗкия фашизъм.
  • 171 Легион Патрик Ностра

    2 6 Отговор

    До коментар #65 от "⚜️Просветен⚜️":

    Да те светна и аз съм бил в легията, тия вагнер ще напълнят гащите ако срещнат легията. Сега съм стар милионер и давам работа на " просветени"

    Коментиран от #174, #176

  • 172 мдаааа

    6 1 Отговор
    Тия наемници(доброволци) са такива, ..... а ония нашите наемници са само девствените... ти да видиш!!!
  • 173 ДВ страдат от умствен запек

    7 4 Отговор
    Айде не ми се превземайте унтерменши от ДВ. Когато Киев пусна затворници по улиците и им раздаде оръжия, вие не си отворихте лъжливите устенца. Мълчахте и когато тези същите сформираха банди и започнаха да нападат магазини и цивилни в Киев.

    Коментиран от #205

  • 174 Запознати

    6 2 Отговор

    До коментар #171 от "Легион Патрик Ностра":

    Така славехте и азовци, но се видя в Мариупол как се преобличаха като жени и бягаха... Така че, си сложете Легията някъде отзад, фронтът не е Холивуд
  • 175 украински фермер с хаймърс

    4 3 Отговор
    ИДВА ВРЕМЕ ЗА ПРОЛЕТНО НАТОРЯВАНЕ НА ПОЧВАТА И ЩЕ ИМА НУЖДА ОТ ТОР.

    Коментиран от #198

  • 176 Мишел

    4 4 Отговор

    До коментар #171 от "Легион Патрик Ностра":

    Имаш това самочувствие, защото когато си бил в легията, си воювал срещу туареги, негри и пигмеи , въоръжени с пушки, лъкове и копия. И най важното, защото не си воювал с руснаци, легионерче!😃😃😃😃
  • 177 САЩ са заплаха за света

    5 4 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа!

    Коментиран от #196

  • 178 Щраф Роти са имали всички през ВСВ!

    4 1 Отговор
    ЧАСНИ или подобни военни формирования има във САЩ, Франция, Русия,и на много други места!! Нищо ново под Слънцето! Никаде не се интересуват от Миналото на бойците!! Световна практика, че те точно са Убивали деца, го видяхме още във Виетнам!! Сонг Ми!!?? В Ирак Загинаха хиляди деца!!!! АЛЕЯТА на АНГЕЛИТЕ??? ТЕЗИ ДЕЦА СА убити батальоните Бандеровци на Укрите???? ПРИМЕРИ МНОГО!!

    Коментиран от #180

  • 179 Пригожин

    5 0 Отговор
    "Това, че са останали без крака, без ръце, без зрение, не означава, че трябва да нарушат закона и да се приберат у дома. Тези, които могат да се върнат при нас, ще се върнат при нас и ще им намерим различни позиции, за които крак не им трябва. Ще ги направим сапьори и ако настъпят още една мина, то желязната протеза ще ги отърве. После ще им заварим нова", каза готвача на Путин, заобиколен от осакатени бойци.


    Според него осъдените "доброволци" са толкова чисти пред закона, сякаш са "току-що изписани от родилния дом". В отговор се чува някой от присъстващите да казва: "Само че без крака".
  • 180 Истината

    5 3 Отговор

    До коментар #178 от "Щраф Роти са имали всички през ВСВ!":

    Само фашистка Русия използва затворници на фронта бе путлерас. И никъде частните армии не се бият вместо редовната армия а се занимават единствено с охрана. Фашистка Русия е първата, която използва затворници!

    Коментиран от #185

  • 181 Може да са престъпници, но отиват

    5 5 Отговор
    Да унищожат големите престъпници, затова заслужават помилване, браво
  • 182 Ти явно знаеш истината за Бандера

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Ти за":

    Би ли я споделил
  • 183 Наблюдател

    5 4 Отговор
    Дълго време се чудех защо германците са наричали руснаците Untermensch. Сега разбрах защо.

    Коментиран от #201

  • 184 Истината

    6 3 Отговор
    Един от вагнеровците, който лежеше защото е убил майка си го направиха Герой на Русия посмъртно! Единствено при Путин са възможни такива чудеса.
  • 185 мдаааа

    4 4 Отговор

    До коментар #180 от "Истината":

    Ееебгати и охранителите от чуждестранния легион във Франция, а и не само там на запад!!!

    Коментиран от #187, #189

  • 186 Дааа даааа

    4 3 Отговор
    Похвално е когато дори и такива хора вършат добри дела и се борят и унищожават злото в случая бандери и неофашисти....
    А и според вас тия са лоши, но ония нашите наемници са добри и са от правилната страна ...така ли!!!
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 ти да видиш

    3 6 Отговор
    А зеленчука освободи още в началото на спец операцията всички затворници... защо ли!!!

    Коментиран от #191

  • 189 Истината

    5 3 Отговор

    До коментар #185 от "мдаааа":

    Ами прочети за чуждестранния легион бе путлерас. Там няма затворници, само в любимата те руска ко4ина стават подобни неща.
  • 190 СТЕПАН БАНДЕРА И ШУХЕВИЧ ГЕРОИ

    3 4 Отговор
    На окраина а убиват жени деца старци
    1.5 милиона
  • 191 мдаааа

    2 1 Отговор

    До коментар #188 от "ти да видиш":

    Що... ти си бил там та знаеш ли!!!
    Ако си бил значи си противоречиш, че е нямало престъпници!!!
  • 192 То имали

    3 2 Отговор
    по различни от тия в управлението на русия?!
  • 193 Аршвеле

    3 4 Отговор
    Кой ли ви вярва? Мноо смотана пропаганда.
  • 194 Скоро и на

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    такива като тебе. Само по един старпон на изпроводяк.

    Коментиран от #210

  • 195 Демократ

    8 4 Отговор
    Наистина е страшно,когато има хора като тебе наричат добри хора най-жестоките убийци.Пропагандата на Путин е извършила и върши безобразната си дейност много успешно,след като е успяла да заличи представата за зло и добро.Затова заминете при добрия Путин,за да бъдете щастливи и да ви изпрати в Украйна.България има нужда от добри хора,които да се грижат за нейното добро.Сега е критичен момент.Хора,които не виждат,не чуват,нямат представа от реалността и чакат Путин да им каже каква е,са ненужни тук.
  • 196 Демократ

    7 2 Отговор

    До коментар #177 от "САЩ са заплаха за света":

    Ти май си забравил къде се намира САЩ и си сбъркал Русия със САЩ, главата ти толкова се е объркала от Путин,че сигурно не знаеш кой си.Питай го, той ще ти каже и ти ще повтаряш каквото ти вкара в черепа,защото мозъка го няма.
  • 197 Памперсмен

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "покрайна":

    Няма страшно. Сега включвам Полша и прибалтийските мастии. Па по - натам ще видим.
  • 198 Цинизъм

    5 5 Отговор

    До коментар #175 от "украински фермер с хаймърс":

    Пригожин събира точно такива изроди като теб.Бягай при него,явно много му трябват точно такива наемници,събери и другарчетата си и хем ще изкарате някой долар, не рубла.Може да вземете и Копейкин за началник на взвода ви.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Коментар

    6 5 Отговор
    Интересна статия на nazistkia Дойче веле!
    Да имаха поне малко свян след втората световна война немците да говорят за престъпления и убийства е е кощунство и богохулство!
    Но да не забравяме две основни неща които се случват на запад:
    1/ Християните вече са преследвани -на мода е satanizma
    2/ Naziskiа gayлиберализъм е на върха на пропагандната машина.
    Така те нищо ново.
    Лошото е ,че българските мисирки препечатват тези пошлости без дори да се замислят ,стига да им се дадат няколко гроша.
  • 201 Хрис

    2 0 Отговор

    До коментар #183 от "Наблюдател":

    След толкова време чудене разбра ли, че си и "Албански реотан" ?
  • 202 Демократ

    8 2 Отговор

    До коментар #123 от "Дойче Лъже":

    Такива нещастници,които чакат Путин в България наистина трябва незабавно да спасят България от присъствието си, за да спасим държава си.Вместо да го чакаш тук,незабавно заминавай при него. Ти си толкова освирепял и озверял ,че да желаеш геноцид за родината си е доказателство,че си изгубил всичко човешко.

    Коментиран от #209

  • 203 Чикатило е

    1 5 Отговор

    До коментар #93 от "Гост":

    осРаiнец бе умнik. Зеления наркоман го е реабилитирал отдавна и е национален герой и евроатлантик.
  • 204 Васил

    7 2 Отговор
    Няма да доживеят помилване Украинците бързо ще ги могилизират!
  • 205 Леле

    8 1 Отговор

    До коментар #173 от "ДВ страдат от умствен запек":

    Голям путлеророб си, значи Киев е бил осеян с украински трупове преди Путлер да тръгне да ги събира и да спасява Украйна от Украйна като я изличи от земята.Това се случва за първи път в световната история.
  • 206 Това от

    1 8 Отговор

    До коментар #148 от "Дааааааа":

    Козяк ли ти го спуснаха? За твое сведение Укрия съществува от 1922г., по идея на Ленин. Преди това са били области от Русия - Малорусия и Новорусия.
  • 207 Тра-ла-ла

    0 5 Отговор

    До коментар #158 от "Демократ":

    Едно си баба знае, едно си бае. Аз го питам нещо конкретно той като счупен грамофон - едно си също. Някой да ти е казал, че Украйна е нападнала Русия? Демокрацията (щом се именуваш демократ сигурно добре знаеш какво е) е нещо чудесно, но е изчезнала с появата на първия депутат. Тоест още в древна Гърция. Ако това което виждам е демокрация - никой да не се вслушва в мнението на народа, един да ми излиза и да ми говори колко демократично е избран с 1/5 от гласовете на 1/3 от хората в страната - здраве му кажи. А колкото до глупостите които ми наговори, доста се носят слухове, че Украйна е имала намерение да нападне Крим, и гледайки каква марионетка е Зеля съм склонен да го вярвам. Най-интересно ми е - какво ще спечелим не ние, а Украйна ако спечели войната? Репарации ще види колкото Виетнам видя от САЩ. Ако е имало нещо за продан преди войната вече е продадено 3 пъти. Единственото което ще спечелят е, че няма да загиват хора. По ирония на съдбата същото ще бъде и ако загубят.
  • 208 Матей преображенски

    1 8 Отговор
    Нищо подобно,ДВ вече бълва змии и гущери,задавя се от злоба,не могат да се примирят с растящите успехи на руската армия.ВСУ е съставено от всякаква измет,мобилизирана от където падне,как си въобразяват да воюват с подобни войници,по принуда и от страх,че ще ги застрелят заградителните отряди,а напред руснаците също не се шегуват.Значи те са в един постоянен ужас и само наркотиците ги държат на крака.Нато им обеща модерни танкове,от тук от там ,по няколко бройки,колкото да не без хич,а екипажите не може да са украински,тъй като за обучение се изискват месеци.Значи натовски войници съвсем открито ще участват във войната,сега се воюва предимно с техника,а пехотата е едно неизбежно допълнение.Ведин момент ще се окаже ,че на украинска страна воюват предимно западни оръжейни системи,с натовски екипажи,а укрите само се мотаят наоколо.Излиза ,че нато воюва срещу Русия.
  • 209 Дойче Лъже

    3 9 Отговор

    До коментар #202 от "Демократ":

    Ако освобождението на Родината го смяташ за геноцид си е твой проблем.
    Жив свидетел съм на евроатлантическия геноцид над българския народ , разрухата и убийство на България от либералната "демокрация" в последните 30 години в колониалните съюзи на ЕС и НАТО.
  • 210 Русофил

    11 0 Отговор

    До коментар #194 от "Скоро и на":

    Браво. Много си надъхан. Заповядай у нас. Обещавам да те пратим на фронта да се докажеш.
  • 211 Българин

    1 9 Отговор
    ами зеления не пусна ли затворниците и от камиона им даваше автомати и патрони без документи . кот повикало такова се ОБАДИЛО.....
  • 212 Истинските престъпници са на запад

    1 8 Отговор
    От Русия, в престъпния режим в Киев и още на запад в престъпния ЕС и Сащ
  • 213 пенко

    0 4 Отговор
    КАКВИ СА НАЕМНИ;ЦИТЕ НА ЗАПАДА В УКРАЙНА --- ПАТРИОТИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА - В ОБЩЕСТВОТО НА : ГОСПОДАРИ ;СЛУГИ И РОБИ --- ИЛИ СИ ЧАКАТ ПАРИТЕ ОТ "СВОБОДНИЯ -ЦИВИЛИЗОВАН -ЗАПАД " !?!?!?!?!???
  • 214 Гост

    3 0 Отговор
    Няма да има никакво помилване...Който падне в Украйна..добре дошло.....После че има цедка...Убийци и изнасилвачи ще бъдат елиминирани...сигурация...
  • 215 Развийш ли

    3 0 Отговор
    Пригожкин е хубаво момче Особенно уважавано от Българоруzките Русофили
  • 216 Крепостници..

    0 0 Отговор
    кво искате