Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Февруари, 2023 21:00 32 693 291

Осем отблъскващи лъжи за Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • крим-
  • донбас

Кремъл отдавна използва енергийните си ресурси като оръжие във външните отношения, а разпространяването на дезинформация е неразделна част от тази тактика

Осем отблъскващи лъжи за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Украйна не е суверенна държава, а Русия защитава християнството срещу безбожния Запад - Кремъл използва отблъскващи лъжи, за да манипулира. Европейската служба за борба срещу дезинформацията EUvsDisinfo ги разследва.

Доста преди пълномащабното нашествие на 24 февруари 2022 г. постоянен поток от дезинформация постилаше пътя за руската военна агресия. В хода на войната Европейската служба за борба срещу дезинформацията EUvsDisinfo

следи и разкрива прокремълската дезинформация. Ето няколко от развенчаните Кремълски митове:

Мит № 1: Руската победа във войната е неизбежна. Или Русия ще спечели войната, или конфликтът ще доведе до Трета световна война. Западната военна подкрепа за Украйна ескалира ситуацията и удължава страданието. Единственият път към мира е демилитаризацията на Украйна.

Забележителната съпротива, решителност и несломим дух на Украйна доказаха многократно, че перспективите на Кремъл се свеждат до всичко друго, но не и до победа. Светът се дистанцира от Русия, като поиска незабавно прекратяване на офанзивата в Украйна и безусловно изтегляне на руските сили зад международно признатите граници на Украйна. Откакто Русия даде началото на своята непровокирана „тридневна война“, Украйна успешно спря настъплението на нашествениците, обърна хода на събитията и освободи значителна територия. Западната военна подкрепа за Украйна е от решаващо значение на бойното поле. Западът помага на Украйна да отстоява правото си на самоотбрана, залегнало в Устава на ООН.

Руските предложения за прекратяване на огъня или за мирни преговори са само трикове за залъгване на обществеността. Разгледани внимателно, те бързо разкриват империалистическите искания на Русия към Украйна да се предаде и да отстъпи част от своята територия и суверенитет. Истински и траен мир може да има само ако Русия изцяло се изтегли от Украйна.

Мит № 2: Русия е във война със Запада. Украйна е само марионетка на НАТО и бойно поле. Русия се защитава срещу агресора Украйна.

Всъщност Русия започна пълномащабно нашествие в Украйна на 24 февруари 2022 г. и оттогава Украйна се защитава. Невярното твърдение, че Украйна е агресор, е класическа прокремълска тактика за манипулиране, така че да се представи Русия като жертва и да се отклони вниманието на обществеността от нейната агресия. Въпреки че това послание е очевидно абсурдно, за все по-херметизираната информационна среда в Русия то служи като събирателен призив за мобилизиране на обществена подкрепа за авторитарните политики на Кремъл. Прокремълските специалисти са особено склонни да пускат в употреба това послание винаги когато Украйна получава военна подкрепа от западните си партньори или когато Русия губи своя контрол над временно окупирани територии в Украйна. Нито ЕС, нито Западът, нито НАТО са обявили война на Русия. САЩ и много държави членки на НАТО предоставят на Украйна военна помощ, но не участват в сраженията.

Мит №3: Украйна е изкуствено образувание, а не суверенна държава. Украинските земи са исторически руски земи. Хората, които ги населяват, са изразили свободно политическата си воля да се върнат към Руската федерация и патриотично задължение на Русия е да ги освободи и защити.

Украйна е суверенна държава със собствена идентичност и дълга история. Прокремълските специалисти често използват историческия ревизионизъм като тактика за манипулиране, за да насочват обществения дискурс в подкрепа на настоящите политики на Кремъл, включително опитите за незаконно анексиране на временно окупираните територии в Украйна. Фиксидеята на Путин за пренаписване на историята е отлично документирана. А в проведените фиктивните референдуми нямаше никаква демократичност и прозрачност. Гласоподавателите бяха принуждавани да гласуват, като въоръжени войници вървяха от врата на врата, за да събират гласове, в пряко противоречие с конституцията на Украйна. Целият процес извърши тежко нарушение срещу международното право и беше осъден от резолюциите на ООН.

Мит № 4: В Украйна Русия се бори срещу западния империализъм и неоколониализъм, за да създаде многополюсен световен ред, в който държавите не се намесват във вътрешните работи на другите.

Режимът на Кремъл отдавна се опитва да се представи пред обществеността като антиимпериалистически и антиколониален. Бруталната агресивна война на Русия срещу Украйна обаче разкри собствените ѝ имперски и колониални амбиции спрямо съседните ѝ държави в Европа, Кавказ и Азия. Със започването през 2014 г. на войната в Източна Украйна, с незаконното анексиране на Крим през същата година и началото на пълномащабно нашествие през 2022 г. Русия грубо наруши международното право и Устава на ООН, застрашавайки световния мир, глобалната сигурност и стабилност. Общото събрание на ООН неведнъж осъди тези действия.

Мит № 5: Украйна от години извършва геноцид в Донбас, а Русия трябваше да се намеси, за да защити хората.

Обвиненията срещу Украйна за извършването на военни престъпления и геноцид вероятно са една от най-отблъскващите лъжи на прокремълската дезинформация. Геноцидът е умишленото и системно унищожаване на група хора поради тяхната етническа принадлежност, националност, религия или раса. В Украйна такъв план не съществува и никога не е имало доказателства в подкрепа на твърденията на Русия.

Един от най-явните примери как Русия проектира собствените си престъпления върху Украйна са зверствата, извършени от руските войници в Буча. Вече бяха разследвани военните престъпления на Русия в Буча, Ирпен, Мариупол и много други места. Освен това са добре документирани умишлените руски нападения срещу цивилни граждани и инфраструктура, включително училища, болници и жилищни квартали, например в Чернигов, Мариупол, Харков и на други места. Според Службата на ООН по правата на човека те биха могли да представляват военни престъпления.

Мит № 6: Русия води свещена война срещу безбожни сатанисти в Украйна, за да защити християнството и традиционните ценности.

Често прокремълските специалисти по дезинформация, особено Владимир Соловьов, разпространяват подобни послания за дезинформация заедно с неоснователни обвинения срещу Украйна, която се опитвала да разруши православната църква. Тази манипулативна тактика набра скорост през 2019 г., когато Православната църква на Украйна получи статута на независима църква. Демонизирането на Украйна и нейните западни поддръжници като безбожни езичници върви ръка за ръка с прокремълската дезинформация как Западът иска да унищожи „традиционните ценности“. Заедно те обрисуват Русия като пазител на тези ценности. Освен това лъжливото твърдение, че се защитават застрашени ценности, е пропито от хомофобия, често на ръба на отявлена реч на омразата.

Мит № 7: САЩ са финансирали, разработили и осъществили тайни програми за разработване на биологични оръжия в лаборатории в Украйна, като изпробват биологични оръжия върху местното население и въоръжават Украйна с биологични оръжия за нападение срещу Русия.

Изфабрикуваните истории за „нелегални американски лаборатории за биологично оръжие“ са класически пример за съчетаването на конспиративни теории с тактики за сплашване, които Кремъл използва толкова често, за да отвлича вниманието и да предизвиква объркване. С прокремълската дезинформация се прави опит да се размие границата между биологичните оръжия и биологичните изследвания, като се насажда страх и същевременно се дискредитира Украйна. Авторитетни източници, включително върховният представител на ООН по въпросите на разоръжаването Изуми Накамицу многократно опровергаха твърденията, че финансираните от САЩ биологични лаборатории в Украйна се използват за военни цели.

Мит № 8: ЕС не може да оцелее без руските енергийни ресурси. САЩ накараха ЕС да приложи политики, които доведоха до световна енергийна криза, тъй като енергийните компании в САЩ извличат ползи от тази криза.

Кремъл отдавна използва енергийните си ресурси като оръжие във външните отношения, а разпространяването на дезинформация е неразделна част от тази тактика. Само че този път руският опит за сплашване на ЕС със спирането на газопотока доведе до резултат, който е точно обратен на замисъла на Кремъл. Когато Русия поиска от Европа да избира между Украйна и руската енергия, европейският отговор беше недвусмислен - Украйна.

ЕС и неговите държави членки бързо предприеха множество контрамерки, за да повишат енергийната сигурност. Подземните запаси на газ в ЕС бяха запълнени до над 95% от капацитета си, Европа беше готова да посрещне зимата и успя да устои на енергийния шантаж на Русия. Освен това с прокремълската дезинформация се прави опит да се вбие клин в трансатлантическото единство, като се обрисува невярна картина за изгубения суверенитет на ЕС. Всъщност обаче диверсификацията на енергийните доставки е крайъгълен камък на енергийната политика на ЕС. Тя спомага за повишаване на европейската енергийна сигурност, за предотвратяване на монополизирането и за въвеждане на по-голяма конкуренция на енергийния пазар.

Източник: EUvsDisinfo (с големи съкращения)


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 290 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кви лъжи?

    472 79 Отговор
    Самата Окраина от 2 май 2014 е отблъскваща,кво повече?
  • 2 ЛИЛИ

    486 71 Отговор
    ДОИЧЕ ВЕЛЕ ....ДЕБИЛИ ДОЛНИ НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК КОИТО ДА ИМ ВЯРВА

    Коментиран от #182

  • 3 Даже не дочетох заглавието!

    460 62 Отговор
    Дойчу Зеле - насърчители на осемгодишни деца да опознаят половия живот и преимуществено - в перверзната му гейска проява.

    На това по наше време му казвахме педофилия и пребивахме до смърт извратеняците.

    Пак ще го правим!

    Коментиран от #80, #108

  • 4 Гостенин

    291 45 Отговор
    Къде изчезна Джо? След Полша се изгуби нещо, няма го на сцената. Подготвя нещо май май.

    Коментиран от #16

  • 5 Веселин

    304 73 Отговор
    Изброени са осем истини!

    Коментиран от #88

  • 6 Пич

    310 47 Отговор
    Тези от ДВ са толкова некадърни жалкари , че хич да не вярваш в тези точки , ще вземеш да повярваш като им прочетеш нескопосаната статия !!!
  • 7 Да, бе

    201 26 Отговор
    Важна е гледната точка, за едни лъжа, а за други истина, но в крайна сметка важното е да си от страната с топките, а не от обратната страна...
  • 8 нннн

    146 57 Отговор
    За Зеленска Украйна - или добро, или нищо.
  • 9 Мишел

    235 38 Отговор
    Несломимият дух на украинците: В Донбас беше сформиран първият батальон от пленени украински военни, които ще се бият срещу ВСУ. Казват, че им е предложен избор: размяна с руски пленници и връщане на фронта във ВСУ или направо на фронта в руската армия. И те са го направили.

    Коментиран от #17, #119

  • 10 Ами

    185 29 Отговор
    хайдееее на "Украинская правда" топлаааааа топлааа пресни новини.

    Коментиран от #18

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    82 17 Отговор
    ВЪВ ВОНА ПОБЕДИТЕЛИ няма ТЕЖКО за ПОБЕДЕНИТЕ
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    62 14 Отговор
    ПРИ ВОЙНА не важът ЗАКОНИТЕ
    ЦИЦЕРОН
  • 13 ЗАБРАНА ЗА DW В БЪЛГАРИЯ!

    303 32 Отговор
    Никоя суверенна, уважаваща себе си държава не би допуснала такава нагла дезинформация, арогантна и мизерна пропаганда от чужда медия, финансирана и управлявана от престъпни структури.
  • 14 Овче веле

    312 33 Отговор
    Пожелавам на немския народ същите 8 години, каквито преживява народът на Донбас!
    Тъй като Овче веле твърди, че е мит, пожелавам им същия мит!
    Амин! Дай Боже!

    Коментиран от #89

  • 15 максим

    248 24 Отговор
    дойче веле,немска лъжа!!! нещо, много сте скарани с реалния свят! какво става?затънахте?нямате анализатори? че,сте гола вода и децата в 6 клас,вече- знаят.къде е оня герой, дето от перални и хладилници прави ракети??? за татуирания смешник,генчо говоря.за резил сте.обикновенните хора,ще ви дадат по обективна информация ,от колкото вашите смешни журналя.и не трийте публикацията.а се вземете в ръце и пишете- реалностите! хората,не са малоумници! не сме дезинформирани!!!уж сме в 2023 .а според вас?
  • 16 Как къде?

    174 19 Отговор

    До коментар #4 от "Гостенин":

    Деменцията продължава неистово да търси невидимите извънземни и да се ръкува с тях.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ХА$ХАХА

    100 12 Отговор

    До коментар #10 от "Ами":

    МИНИстерството на ИСТИНАТА
  • 19 Източна ромелия

    190 31 Отговор
    Абе дойчовци не разбрахте ли, че такава държава Окрайна няма
  • 20 Не се хабете путинофили, не мили !

    38 280 Отговор
    Украйна ще си върне всичко заграбено от мужиците, включително КРИМ !
    Набийте си го в тимбариците !!!

    Коментиран от #24, #136, #195, #269

  • 21 пинокио

    114 29 Отговор
    от изложените 8 факти само последният не е верен всичко останало са си чисти истини,които медиите за масова манипулация искат да представят като лъжа
  • 22 Сава

    196 25 Отговор
    Това не са митове, а е самата действителност. Украйна ще загуби войната. Русия ще спечели още украински територии.
  • 23 Компетентен

    258 26 Отговор
    Поредната обидна статия - обидна, защото третира хората като малoyмни. Подред:
    1. Русия очевидно печели войната. И то воювайки с 10% от армията си. 404 вече хвърля в месомелачката жени, разчита само на чужди оръжейни доставки, които полека-лека пресъхват. КОЙ ще победи според вас?
    2. Русия воюва със запада. Питайте Бебокова и тя го призна. Без западното подкокоросване, 404 нямаше да смее да влезе в тоя конфликт, без оръжейни доставки и наемници, отдавна да е свършила.
    3. Уkpoпия е фалшиво териториално образувание БЕЗ история, тя никога не е съществувала преди Ленин. Източната и южната и част са исконно руски земи. Просто това са историческите факти.... колкото и руски художници да изкарате "украинци".
    4. Референдумите бяха наблюдавани от стотици наблюдатели, включително западни. Никой не докладва за каквито и да било нарушения. Апропо - в Косово имаше ли референдум?
    5. Геноцидът не се състоя, защото смелите донбасци се защитаваха, докато Русия не им дойде на помощ. Но изказванията на ykро-политици, че "4-5 милиона организми на изток трябва да бъдат yнищожeни" още могат да бъдат намерени в мрежата... и са записани където трябва. Наглост е да се говори за Буча, след като вече почти цяла година чакаме напразно "доказателства" за т.нар. "руски зверства". Напротив, всички факти, видеозаписи и т.н. говорят за постановка-провокация. За Мариуполь дори Амнести интернешънъл казаха, че азовците са използвали цивилни като жив щит.

    Коментиран от #29, #110, #120

  • 24 честен ционист

    82 11 Отговор

    До коментар #20 от "Не се хабете путинофили, не мили !":

    Кога Чумата върне на ората децата.
  • 25 Лично мнение

    182 18 Отговор
    Т.н. митове са самата истина. Колкото повече ни натрапват ,че всичко това лъжа толкова повече се уверявам ,че е истина. Все пак не сме толкова тъпи ,че да вярваме на всичко което ни се каже по телевизията и политиците . Това промиване на мозъци може да върви за американците ,но не и за нашего брата българина. Има достатъчно източници,колкото и да ги режат,че да открием кое е истина и кое не. Запомнете, тези 8 мита ,много точно очертани ,са истина ,а не лъжа.

    Коментиран от #31, #216, #238

  • 26 Гориил

    77 12 Отговор
    Русия изключва всякакви стъпки, които допринасят за подобряването и растежа на европейските стандарти за живот. Европейските страни трябва да усещат високата цена на горивото, липсата на евтина храна, острата криза в системата на здравеопазването
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мим

    146 19 Отговор
    Вярно е,че украйна не е никаква държава,а измислена.Вярно е ,че Русия се бие срещу целия запад и амери ,които пълнят зеления с оръжие а и с съветници, че и с легиони.Вярно е почти всичко...но вярно е ,че и ще победи или Америка и света няма да го има
  • 29 Компетентен

    193 14 Отговор

    До коментар #23 от "Компетентен":

    6. Русия, руският народ, имат ЦЕННОСТИ. Западът отрича семейните ценности и това е факт.
    7. Дори нюланд призна за биолабораториите. Или и тя е руски агент?
    8. Как точно Русия използва енергийните си ресурси като оръжие? Като ги продава и иска да и се плаща ли? Газохранилищата бяха напълнени с руски газ - преди САЩ да взривят газопроводите, която е диверсия със световен мащаб. Самият факт, че ЕС начело с Германия не се осмелява да каже истината за тая диверсия, показва, че те реално са загубили суверенитета си, жертвайки интересите си в името на САЩ. Тепърва енергийната криза в ЕС ще е страшна. Кой ще пълни хранилищата тая година? А какви ще са последиците от очертаващата се ужасяваща суша в западна Европа? ВЕЦ ще спрат поради липса на вода. АЕЦ във Франция ще спрат понеже водата се ползва за охладител... а ако няма вода?

    Коментиран от #97

  • 30 Всичко ,което каже

    136 15 Отговор
    дв е долна отвратителна лъжа!Винаги!!!

    Коментиран от #68

  • 31 бгпутлераст

    24 130 Отговор

    До коментар #25 от "Лично мнение":

    Аз българския ПРОZZТАК съм изключително горд с простотията си и путлер. Всичко останало е лъжа.
  • 32 Само питам

    22 143 Отговор
    А дали има нормален човек, който да вярва на тези руски лъжи?

    Коментиран от #126

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Реалист

    141 18 Отговор
    Западна фашиска пропаганда
  • 35 Българин

    139 16 Отговор
    Предстои да видим дали са лъжи. Нищо не пише за нацисткият режим в Киев, значи не е мит
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Поредният списък с опорки

    127 18 Отговор
    на съвременния пропаганден рупор. Гьобелс цвърчи от завист в някой си кръг на ада. Щом стигнах до третата "лъжа", ми се доповръща и спрях да чета.

    Коментиран от #49

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 За мишките и хората

    26 145 Отговор
    До всички, които твърдят, че всичко в статията е долна лъжа. Прочетете я внимателно! Много внимателно!
    Чак след това давайте доводите си, за да опровергаете твърденията. Това би било конструктивно. Всичко останало е закостеняло стереотипно мислене, което не приема чуждо мнение.
    За протокола, имам приятели руснаци и те не са по-малко западноевропейските ми такива. И все пак съм напълно съгласен с всяко едно доказателство тук.
    Честно да си призная искрено съжалявам руснаците, но позволиха да им промият мозъците за 20 години и изобщо не осъзнаха как са се превърнали в Хитлерова Германия.

    Коментиран от #52, #101

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 За мишките и хората

    20 121 Отговор

    До коментар #38 от "нормален":

    Ако е имало цивилни жертви през 2014 г. в Донбас, те са, защото хората са се озовали в престрелка между украинците и нелегално нахлулите от Русия "малки зелени човечета".
    Тук никой не оспорва, че не е имало жертви, а че е било геноцид срещу етническите руснаци. Ама то на човек му трябва да помисли преди да хвърля смело обвинения. И ти, и аз не сме били там да съдим. Цивилните трупове не ги видяхме тогава за разлика от сега, когато само по клиповете в Тлгрм можеш да преброиш 2-3 хиляди.

    Коментиран от #61

  • 44 ха ха

    67 17 Отговор
    я дойче зеле да каже за живота на обикновените хора в ; демократичните страни ; ? ще ви изтърбуша заедно с планините заради лъжите
  • 45 Браво

    23 99 Отговор
    Статията предизвиква киселини и лош сън на блатните почитатели. Пуснете им голи снимки и реч на захарова да се успокоят.
  • 46 Токсик

    119 17 Отговор
    Я как хубаво са систематизирали истините от Дойче Зеле, аз нямаше да мога да ги опиша по-добре. Разбираме, че истината често отблъсква , особено фашизоидите много се плащат от истината. Списъкът с истини за Русия е много дълъг, но той е един контрапункт на дългия списък с лъжи на Запада. Ако досега някой е останал заблуден за реалната ситуация, то след безкрайните лъжи, лицемерие и манипулации от страна на евроатлантиците хората по целия свят , а също и в България, започнаха да прозират и по-важното моментално да разпознават наглите лъжи насочени срещу Русия. Най-голямата истина е пропусната в списъка, а тя е че Русия води свещенна война за оцеляване на цялото човечество, което беше почти завладяно от глобалния ционистки капитал, налагащ повсеместно терор, фашизъм, колониално робство под лозунгите за демокрация, права, свободи и прочие нищонезначещи евроатлантически глупости.
  • 47 Да помислим

    70 13 Отговор
    Как западът помогна на десетките хиляди загинали украински войници да се защитят? Как оръжията им защитиха хилядите загинали цивилни? Някой може ли да гарантира, че това щеше да се случи, без значение дали НАТО се разширява или не, на изток?
  • 48 Алипи

    125 16 Отговор
    През 2015 г по БТВ имаше репортаж озаглавен"украинската армия избива бесарабски българи и собственото си население в Източна Украйна", как хората живеят с децата си в укрития и мазета месеци наред.вчера опитах да го видя,но клипът към репортажа беше изтрит.защо?защото вече не е удобен.така,че тия митове май не са митове

    Коментиран от #53

  • 49 Ццц

    102 13 Отговор

    До коментар #37 от "Поредният списък с опорки":

    Тия не могат да се сравняват с Гьобелс по нищо. Съкращенията изглежда наистина са много големи. Толкова големи, че чак никакъв смисъл не е останал и по-скоро приличат на съчинение на третокласник. Те казват, че е така, а ние казваме, че не е. И толкоз. Защо едното да е дезинформация, а другото информация? Прост пример: До скоро се отричаше, че изобщо има химически лаборатории в Украйна. Вече се казва, че има и кой ги финансира, но те не били военни. Американците не дават пари без да имат келепир. Историята помни кой нападна Ирак заради химическите оръжия, които никога не бяха открити. Какво направи ООН тогава? Това само доказва, че организацията е част от доминацията на САЩ и световния ред, който им е така изгоден. Всъщност точно след Ирак 2003 г ООН е едно куче без зъби, което може само да лае. Краят на американската доминация е близо и това личи по много неща, включително и по плоската им, третокласна пропаганда.
  • 50 Механик

    99 20 Отговор
    "Украйна не е суверенна държава, а Русия защитава християнството срещу безбожния Запад"
    Ми то си е точно така. Запада е безбожен и най-вече е сатанински. Вчера в Испания са легализирали това хора да правят секс с животни. В Норвегия, Швеция, Дания, от много години е легализирана педофилията.
    Меките врустчета на немците и "полигоналното" отношение на франзузите в в лигав стадий
    Е, ПУТИН ЩЕ ВИ ОПРАВИ!
    п.п.
    А тоя след него, направо ще ви компостира!

    Коментиран от #71, #206

  • 51 Тото

    64 13 Отговор
    😂😂😂 иска им се на някой хора да са лъжи но за сажаление има доста истина там.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 За мишките и хората

    20 84 Отговор

    До коментар #48 от "Алипи":

    Вчера си говорих с една бесарабска българка, която в момента е в Киев. За една година имаше поне 200 възможности да избяга от "лошите украинци". Дори се видяхме миналото лято в София. Тя обаче си остана в Киев. Каза ми: "Там ми е мястото".
    Мислиш ли, че ако някой я е насилвал в Украйна, щеше да си стои.

    Коментиран от #63, #66

  • 54 А вие

    82 16 Отговор
    Колко пари взехте да напишете тая пропагандна статия срещу русия сорос като умре умирате и вие га до ве продажни
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Т.е.

    69 18 Отговор
    Там където са изписали "Мит" да се чете "Истина"
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Украинка от Донбас

    47 10 Отговор
    Защо ме изтрихте? Защото написах истина. Това е истина. Изтрийте пак

    Коментиран от #98

  • 60 За мишките и хората

    15 71 Отговор

    До коментар #52 от "Серафим":

    Вярвай на каквото си искаш. В свободна страна си. Виж, в Русия би се затруднил с това. ;)
  • 61 Хмм

    38 13 Отговор

    До коментар #43 от "За мишките и хората":

    Ти сериозно ли? Обмисляш ли въобще това което пишеш?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Украинка от Донбас

    65 13 Отговор

    До коментар #53 от "За мишките и хората":

    Това е Таня и ние я познаваме, работи за Зеления

    Коментиран от #92

  • 64 А вие

    60 13 Отговор
    Колко пари взехте да напишете тая пропагандна статия срещу русия сорос като умре умирате и вие га до ве продажни
  • 65 А вие

    22 9 Отговор
    Пак ме изтрийте боклу ци
  • 66 Алипи

    47 7 Отговор

    До коментар #53 от "За мишките и хората":

    Заведи дело срещу БТВ за фейк нюз
  • 67 Не мога да повярвам

    74 19 Отговор
    Как се гърчат краварофилите като за последно

    Коментиран от #72

  • 68 Украинка от Донбас

    44 10 Отговор

    До коментар #30 от "Всичко ,което каже":

    Но този път не за вярване всичко е истина. Истина
  • 69 Стига бе

    79 16 Отговор
    И в германия никой вече не вярва да ти е глупости само тука още ни облъчват соросоидите скоро долара като умре умирате и вие краварите имат 31 трилиона външен дълг и още 185 трилиона фалшиви долара без покритие разхвърлени по света е много са велики

    Коментиран от #217

  • 70 Ццц

    79 13 Отговор
    Бързо научиха украинците да карат Леопардите, одеве четем. Шолц говореше, че е необходимо време поне до лятото. Прогнозирам, че ще заловят някой украински танкист, който няма да знае бъкел украински. Руснаците ще обвинят НАТО, а в отговор ще четем за 9-тата "нагла лъжа" за Украйна, че там изобщо няма натовски войници, а това е пропаганда на Кремъл. Така че добавете към заглавието "част първа" да се знае, че ще четем още главобол за американци.

    Коментиран от #218

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Стига бе

    15 21 Отговор
    Знаете ли как се връщат тоя външен дълг като направят долара по 5 евро цента връщат няколко стотин милиарда евро и са нула на нула тоя филм вече го играха в българия 97-ма година
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Безплатен съвет

    22 16 Отговор
    Ако имате долари отървете ги по-бързо после да не си гризете ноктите на краката
  • 77 Извънземен

    5 15 Отговор

    До коментар #72 от "Не мога да повярвам":

    Дишай бавно имаш още малко време и кислородът ти свършва
  • 78 Хаха

    6 1 Отговор
    Що не го вземете!
  • 79 Гост

    35 9 Отговор
    Стига ми да прочета автора и ми става ясно.
  • 80 ХИХИХИ

    14 65 Отговор

    До коментар #3 от "Даже не дочетох заглавието!":

    Трябва да започнете от Кремъл, хихихи

    Бившия служител от руската Федерална Служба за Сигурност (ФСС) Александър Литвиненко:
    "Изнудваха Путин със запис, на който прави с.екс с момчета. Записа е бил от времето когато Путин е бил още студент в института "Андропов" който подготвя кадри за КГБ. Путин е бил принуден да замине в чужбина, за да се потулят нещата"
    ХИХИХИ
    Рибата се вмирисва от главата !!!

    Коментиран от #100, #148

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Само да питам

    73 10 Отговор
    Путин е бил студент преди има няма 50 години с коя камера са му правили тоя запис с тая дето снимаха американците на луната ли

    Коментиран от #99

  • 83 защо

    41 10 Отговор
    И кое не е вярно? Оруел ви го е казал още преди 74 години:
    Войната е мир
    Свободата е робство
    НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Германец

    74 8 Отговор

    До коментар #14 от "Овче веле":

    Във вашата страна няма да прочетете за 50 000 митинг в подкрепа на мира и против войната в Берлин в събота. Когато истинските германци отрупаха с цветя руския танк, който бяха поставили фашагите като символ на непобедимата ВСУ. С лозунги не на нато и от двете страни на Бранденбургската врата.

    Коментиран от #103

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Георги1

    65 9 Отговор
    Не виждам нито един мит тука а само пропаганда на някои заплатен журналист тези земи са руски защото преобладаващото население е с руски произход поне 70 ÷ ,войната там не е започната с нахлуването на руските войски а много по рано с въстанието на тероризираното уукраинско население от руски произход срещу украинските воени ,несъм чувал за химични лаборатории за мирни цели спонсорирани от американските военни това е нещо ново ,Русия помогна на много държави като Мали например да се освободят от чуждестранни грабители интересно на нас кои ще ни помогне срещу американските грабители дето ни крадат златото или добре го изкупуват за стотинки 1÷и половина като сме с тях изобщо тук виждам един платен пропагандист

    Коментиран от #114

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Студопор

    65 10 Отговор
    Всъщност тези "лъжи" са самата истина, в която вие не искате да вярваме и се опитвате да ни промиете мозъците.
    Защо не кажете какво стана на 2ри май 2014та година в Одеса?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Шматка

    48 12 Отговор

    До коментар #59 от "Украинка от Донбас":

    Защото в Донбас украинци няма, има само чисти руснаци!

    Коментиран от #204

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 За евроатлантическите джендъри

    6 14 Отговор

    До коментар #80 от "ХИХИХИ":

    Пак и винаги ще го правим.

    Коментиран от #105

  • 101 Роки

    25 7 Отговор

    До коментар #39 от "За мишките и хората":

    Имам да ти отговоря,прочетох и статуята и твоя отговор, набързо ще надхвърля някои неща преди да съм си легнал,чета статии и слушам медии гледам новини по тв и разбирам всичко премълчано,сякаш ни запълват главите с явна информация, която е следствие на дългогодишната политика на пренебрежение към Русия,и стеклите се неща в отговор от нея, всичко са факти без дълбочина,по същия начин мога да гледам турски и индийски сериали и главата ми да е все по-празна откъм полезна информация,по същия начин може да си изключа тв и пак да съм толкова дезинформиран,усещайки сякаш някой нарочно ми спестява дълбоката истина.Има хора, които разбират от дезинформация,от разузнавателни подходи,стратегии и манипулации,за тях това, което се сервира по нюз-каналите е чиста лъжа,т.е.спестяване на голяма доза факти,те го знаят това,но след изява в някоя медия или соц.мрежа предизвикват огромна вълна тролове,хейтъри,глобалиасти, коментатори всякакви теми и откровени манипулатори, затова стоят настрана и оставят хората да се сещат сами,и те го правят,знаят, че Русия война не започва,знаят, че редовия гражданин Путин не би приел войната за отговор на каквато и да било агресия срещу родината му и че огромна и силна държава като Русия винаги има около себе си покорни и съобразяващи се със възможностите си съседи, не би допуснала съседна страна, която да води собствена войнствена политика дори и с подкрепа на НАТО,ето това са все основни факти от които се почва, всеки който иска да създ

    Коментиран от #113, #129

  • 102 НЯМА. ДЪРЖАВА. УКРАЙНА

    42 12 Отговор
    И. НИКОГА. НЕ. Е. ИМАЛО
    И. НИКОГА. НЯМА. ДА. ИМА!!!

    Коментиран от #104

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Няма - ама Има!

    8 31 Отговор

    До коментар #102 от "НЯМА. ДЪРЖАВА. УКРАЙНА":

    Има, как да няма!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Слава на Русия !

    62 10 Отговор
    Все тая какви лъжи и пасквили се пишат против Русия.Трябва да си глух и кьорав за де не разбереш,че тия на Запад са пълни боклуци, начело с гейовете от говедария ! Като са "митове",защо спряха руските тв ? Не може да се затвори на истината устата !
  • 107 Оракулът от Каспичан

    11 60 Отговор
    Лъжата е издигната в ранг на държавна политика в тоталитарната руска федерация.Режима в кремъл се оплете в лъжи,на които самите руснаци вече не вярват.Най-голямата,която самият путин пробутваше преди началото на агресията,че "няма украинска нация",бе разбита на пух и прах от самите украинци,които за една година ликвидираха 150 000 от окупаторите и доказаха на света и кривото бункерно старче,точно обратното.В нета е пълно с клипове в които рускоговорящи украинци избиват руските агресори,без да им мигне окото.Така беше опровергана решително и втората голяма лъжа,че руснаците "освобождавали от нацистите руското население".Стана точно обратното-дори и симпатизиращите на русия граждани на Украйна,проклинат деня в който крепостните на путин дойдоха да им донесат "руският свят".

    Коментиран от #137

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бай Иван

    62 8 Отговор
    Още много преди 1989 г. слушах заедно с баща ми западните радиостанции "Би БИ СИ-Лондон, Свободна Европа, Дойче веле, Гласът на Америка и впечатленията ми още от тогава са, че само ББС лондон бяха в голяма степен обективна медия! Всички останали бяха отвратителни лъжци и това както е видно не се е променили до сега! Тези идиоти не се усещат, че с лъжите си отвращават публиката и дори тези, които не са русофили, стават такива!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 За мишките и хората

    10 52 Отговор

    До коментар #101 от "Роки":

    Хареса ми изречението за Русия, която иска покорни съседи. Да си покорен значи да свеждаш глава (най-малкото), да свеждаш глава значи да имаш робско мислене, а щом имаш такова мислене, не си независим. Украйна си иска независимостта, така че надявам се разбираш, че войната си е точно битка между една империя и един народ, който иска да ходи високо вдигната глава.
  • 114 Шопа

    13 56 Отговор

    До коментар #91 от "Георги1":

    Искаш ли да ти кажа какво е мит? Мит е, че българите са посрещали руските освободители през 1877 с огромна радост. Виждам, че си русофил , е Достоевски, който именно в това време е жив и активен писател списва едно списание "Дневник писателя" - излиза веднъж на две години. Та там той пише, ме българите посрещат русите, но въпреки , че ги посрещат с хляб и сол ги гледат косо.... И обяснява защо... Пак там пише, че при навлизането в земите зад Дунава уланските полкове се разбунтуват при вида на китните български села с китни и обилно плододаващи градини... И обяснява защо.... Просто пропагандата преди войната доста е прекалила и виждайки, че угнетените български селяни живеят в пъти по-добре от руските селяни, уланите са гневни. Нещо като руските войски днес попадайки в Украйна, е там нещата са по лоши от посрещането им тук, но все пак освобождават Украйна от Украйна.
    През 19 век Османската империя е наричана "болния човек на Европа" в 21 век болния човек е РФ.

    Коментиран от #135

  • 115 Леле лельо

    25 5 Отговор

    До коментар #36 от "Разбивач на западна пропагандата":

    Има ли русия има русофили.
  • 116 Mакедония

    12 1 Отговор
    Не е България !?!?!?
    Какво мислят българите??????
    Ми:.:.....:....
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мишел":

    ИЗВИНЯВАМ се ЗАГДЕТО ТИ ДОСАДИХ МИШЕЛ
  • 120 Мухаха

    8 47 Отговор

    До коментар #23 от "Компетентен":

    Компетентен- грънци! Западът не е пращал наблюдатели, защото отказва да подкрепя прекрояване на граници! Русия е подписала Будапещенското споразумение, в което се гарантира неприкосновеността на Украйна срещу предаване на ядрените й оръжия и гаранти са ако не бъркам Русия, САЩ и Франция. Така че никой западен наблюдател не е пращан на непризнатия референдум. Разни продажни индивидуални играчи ( двама български русофили също) отидоха по свой почин, руснаците им платиха и разтръбиха че Европа признала референдумите им.
  • 121 Дани

    31 4 Отговор
    Тоя склеротик си мисли,че е в Камбоджа.
    И с три жокера не знае къде се намира.
    И после няма да има войни....
  • 122 Уса

    31 5 Отговор
    Вие сте манипулаторите.Така пропагандирахте в полза на ковид мерките и фалшивите професори,които накрая си тръгнаха с по едно чекмедже пачки
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Мухихи

    40 5 Отговор
    "Западът не е пращал наблюдатели, защото отказва да подкрепя прекрояване на граници!"
    КАТО В КОСОВО ЛИ¡¡¡?

    Коментиран от #179

  • 128 М.Петров

    49 7 Отговор
    Ето това, което е написано в статията е истинска дезинформация. Би било добре да се напише за издевателствата над малцинствата в Украйна. Защо българите в Бесарабия район не смеят да говорят на родния си език. Защо Украйна не спази Минските споразумения. Трябва да си сляп, да не виждаш отново американския тероризъм, плъзнал с пълна сила в слабата Европа.

    Коментиран от #132

  • 129 Шопа

    8 41 Отговор

    До коментар #101 от "Роки":

    Казваш Русия има покорни съседи... Тук си спомних една поговорка, гнусна робска и все пак характерна за робската народопсихология - "Преклонена главица ятаган не я сече".
    Ти не си нищо повече освен една жертва на руска пропаганда, при това - вътрешна пропаганда. Би трябвало като българин да знаеш, че Русия войни започва и е започвала - една такава е Руско - Османската война 1877 - 78 година. Ако не си запознат с фактите, кажи, ще ти дам линкове към руски учебник за руските дипломати издаден в Москва, 1962 година, където ще прочетеш договори които обсъждат как Русия ще атакува, как ще се предвижва, какви ще са резултатите в случай на победа, в случай на загуба... И това 2 години преди войната. Хайде, това като българин, а като човек мислещ, може би би трябвало да си учуден как се е образувала такава огромна държава... Отговора е само един - с войни с асимилация и с поробване и русофикация и изопачаване на историята. Като пример - никой в Народна република България не учеше в средно образование история в която да стана дума за войни в които българи и руснаци воюват едни против други, нито, че Русия е капитулирала пред България.
    Съдейки по историята на България, тук не би трябвало да има русофили, но е пълно с такива - а сега да видим има ли или няма руска пропаганда)))
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Чукче

    7 39 Отговор
    Санкциите чак сега започват бавно да работят. От 50 рубли за долар сега курса е 75, което е само 50% загуба на стойността. Трябва да се изчака курса на рублата да стане 750 за 1 долар и тогава може да се говори за премахване на санкциите на държавите от бившата Руска Федерация.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 ханс

    29 5 Отговор
    Вкиснато зеле претендира за истина??? Жалка работа!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Шаманът от Дейли Ормън

    19 1 Отговор

    До коментар #107 от "Оракулът от Каспичан":

    Ти в горната ли статия съзираш истината?
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Taka така

    31 6 Отговор
    Вучич разкри истинската същност на Демонократичният Запад, а ДВ са техни глашатаи. Разпространяеат узаконените от фалшивият Запад новини
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 САЩ

    10 38 Отговор
    е време да треснат империята на злото русия след което и иранския бълхарник! Само така ще оправят скапания човешки свят!

    Коментиран от #266

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 хаха

    14 3 Отговор

    До коментар #80 от "ХИХИХИ":

    И затова ми5 му даде за закуска плутоний, за да изгорят доказателствата под земята.
  • 149 Христоянин

    18 4 Отговор
    ПЦУ е създадена от Вартоломей, а той не служи на Бога, а на дявола, затова и новосъздадената църква не е Православна, а съставена от сатанисти и подкрепяна отсатанисти, каквито са нацистките батальони на дявола.

    Коментиран от #153

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Иватушка 🇷🇺

    4 8 Отговор

    До коментар #149 от "Христоянин":

    А КГБ от кого е създадено?

    Коментиран от #155, #194

  • 154 Асмодей

    2 1 Отговор

    До коментар #150 от "Мефистофел":

    Е, п-ла си е п-л, бил той Мефистофел или Люцифер😜¡¡¡!
  • 155 Драганушка🏳️‍🌈

    12 4 Отговор

    До коментар #153 от "Иватушка 🇷🇺":

    А ЦРУ от кого е създадено?
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Артилерист

    39 8 Отговор
    Най-силните аргументи на манипулаторите от DW са инсценировката в Буча, лъжата за 8-годиния геноцид в Донбас, руските енергийни ресурси като оръжие, изфабрикувани истории за американските военни биологични лаборатории и прочие. Целият свят гледа жестоката клада на бандеровските фашисти на 40 човека в Одеса -нима това е руска измислица, 8 години се нарушават Минските споразумения-защо се сключваха тези споразумения, те руска измислица ли са, Русия никога не е нарушавала своите договорни отношения за доставка на енергийните си продукти-това стана, след като европейците обявиха серия от санкции срещу нея и изливането на пари и оръжия за войната на американците в Украйна и т.н. Кого ще заблуждават дойчовските подлоги на американците?
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Джордже Балашевич

    37 7 Отговор
    Европа и Северна Америка не представляват целият свят. Русия има своите съюзници и партньори. Русия защитава православното християнство и семейството, създадено от мъж и жена, а англосаксонците налагат "демократично" джендър идеология със семейство, модел , родител 1и родител 2. За пропаганда да не говорим. Няма по изкусни лъжци от англосаксонските манипулатори и техните нагли украински протежета. Поредният жалък текст, с поредният жалък опит за изкривяване на истината. Явно ФАКТИ чакат поредното хонорарче от дедо ти Сорос! Със здраве!

    Коментиран от #170

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Урюрвкос

    30 5 Отговор
    откъде идва руската дезинформация, спряха руските туристи няма самолети няма влакове със какво да дойдат и да ни излъжат, спряха руските тиви канали няма лъжовни новини, изгониха руските дипломати няма културни програми, изложби, нови книги. Откъде тогава идва лъжата.

    Коментиран от #164

  • 163 Само да попитам

    8 26 Отговор
    Ако Русия защитава православието защо тогава Русия е съюзник на най-големите врагове на православието като комунистически Китай и ислямистки Иран?!
    Как може едновременно да служиш на Бог и да си приятел на враговете на Бога!
    Никой не може да служи на двама господари, на Бога и на Дявола едновременно!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 бай Иван

    39 4 Отговор
    През 2015 година имаше филм документален на БТВ как живеят руснаците в Донбас и как умират от глад в 21 век. Повтарям умират от глад. БТВ го забравиха и скриха А изказванията на Порошенко че работа ,заплати и пенсии ще са само за украинците. Има го всеки може да го види. И това ли са манипулации ? Не говоря за френски документални филми за украинският геноцид спрямо рускоезичното население. Там имаше международни наблюдатели от запад дето се правеха на ударени какво правят украинците . Има го във френския филм. Онзи ден на протестите за 1 година от войната вижте колко бяха протестиращите при положение че само бежанците са 50 000 . Къде ги на протестите. Излязоха в София има няма 1000-1500 човека.Че само украйнци в София трябва да има в пъти повече .
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Гост

    36 2 Отговор
    Осем истини, представени като лъжи! Няма лековерни вече! Хората се събудиха и виждат ясно! - Гледам какво правят, не слушам какво ми говорят!
  • 168 Енгелс

    10 30 Отговор
    Русия е управлявана от пребоядисани комунисти кагебейци, не ми е ясно как те, които унищожаваха вярата в Бога и православната църква сега са най-големите защитници на религията и православието, хихихи!
    Тирани като Путин използват религията за да контролират робите! Не му се вързвайте на лъжите!

    Коментиран от #176, #177

  • 169 8 отблъскващи причини да не чета ДВ

    49 8 Отговор
    Лъжете
    Краварска медия
    Манипулирате
    Натрапвате чужди тези
    Липса на обективност
    Изнасяне на непроверени факти
    Поръчкови статии и материали
    Тенденциозност
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Г-ца каприз

    39 6 Отговор
    Те таа статия е пример за лошо похарчени пари от страна на тия де са я поръчали 🤣🤣🤣 а най ме впечетли тва за "дългата украинска история"🤣😘😘 то нещо къто дългата мъкедонска история ше да е 🤣🤣🤣🤣
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Вола рови

    24 9 Отговор
    ОСЕМ ЛЪЖИ НА ПЛОСКА ПРОПАГАНДА
  • 174 Ццц

    28 5 Отговор
    Всичко казано от факти е лъжа.

    Коментиран от #175

  • 175 Ччч

    18 1 Отговор

    До коментар #174 от "Ццц":

    А, не - датите на статиите са верни🤣🤣🤣❗❗❗
  • 176 Толиати

    26 4 Отговор

    До коментар #168 от "Енгелс":

    Начело на САЩ е сата... Нист, пребоядисан като християнин (католик). No problems, нали;-) ¡¡¡?
  • 177 Дивергент

    17 1 Отговор

    До коментар #168 от "Енгелс":

    Ами като не ти е ясно, не пиши! Първо си изясни нещата и после ни ги обяснявай на нас!
  • 178 Дивергент

    43 6 Отговор
    Сега ни обяснете защо помагаме на Украйна. Те не са член на НАТО нито на ЕС. Освен че сина на американския президент Байдън има сериозен корумпиран бизнес и са спонсорирали предизборната кампания на баща му, какво друго ? Щатите са придатък на президента им. А ние? А ЕС? Какво стана с пазарната икономика? Всичко е на пазарен принцип, но няма да купувате от този, или онзи. Какви са тези ограничения наложени от САЩ? Ние колония на САЩ ли сме? И накрая един съвет:"когато двама братя се карат, комшията не дава оръжие на единия от тях, за да спре кавгата". А иначе статията е пълна глупост и показно, как "дявола чете евангелието".
  • 179 Коо

    0 4 Отговор

    До коментар #127 от "Мухихи":

    Не, като в Грузия.

    Коментиран от #223

  • 180 Коо

    0 4 Отговор
    Не, като в Грузия.
  • 181 За малко

    26 2 Отговор
    Над статията не бе посочено, че се предлага мнение, без каквито и да е факти в подкрепа на същото. Това не се ли нарича пропаганда? Дезинформация?
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Иво

    31 3 Отговор
    Факти,това ще го изтриете ли?

  • 184 байгън

    23 4 Отговор
    крадливи уканци са и фашизирани бо-----
  • 185 9689

    22 4 Отговор
    Гьобелс веле,пак лъжете.
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Точен

    30 4 Отговор
    Точно заради подобни статии "Факти" е редно да се преименуват на "Лъжи". Може и на "Смешки и манипулации". Все едно е.
  • 188 Българин

    24 3 Отговор
    Защо ги давате тези дойче зеле, че кой им вярва на тези лъжци ?
  • 189 Истината

    3 22 Отговор
    ...боли! Нали копейки?
  • 190 Буахахаххаха

    17 1 Отговор
    Не са лъжи,не са...
    Само вижте кой го казва и ви става ясно за кво иде реч.
  • 191 Западът бил непричом?

    23 3 Отговор
    Мит № 2: Русия е във война със Запада. Украйна е само марионетка на НАТО и бойно поле. Русия се защитава срещу агресора Украйна........... Над 90% от разузнаването на укрите е натовско и на САЩ - космическо, въздушно,радиоразузнаване,наземно,цялата им комуникация. Почти цялата логистика е натовска и на САЩ - боеприпаси,ГСМ,резервни части,ремонт,санитарни материали,лечение,снаряжение,транспорт...Въоръжението все повече е западно - противотанкови средства,артилерия,ПВО,стрелково,свързочни средства,а сега и танкове и самолети и то както отива с немски и полски екипажи. Няколко десетки хиляди са наемниците и инструкторите.... И с целия си гьасурат Дойче зеле вика - Западът е непричом - руски термин защото е най-показателен.
  • 192 11111122233

    0 9 Отговор
    Нямаше лъжи, освен в коментариите към точките
  • 193 НАКРАЯ

    10 3 Отговор
    ВСИЧКИ ЛЪЖИ СЪЧИНЕНИ ЗА УКРАЙНА ОТ ДОБРОЖЕЛАТЕЛИТЕ ИМ ШЕ ЛЪСНАТ ШИЛО В ТОРБА НЕ СЕДИ!
  • 194 абе

    10 2 Отговор

    До коментар #153 от "Иватушка 🇷🇺":

    АМИ ЦРУ, МИ 6 , МУСАТ КОЙ ГИ СЪЗДАДЕ ,ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ САЩДАЖЕ ГИ ВЪЗХВАЛЯВАТ С ФИЛМИ ЗА ВСИТЕ ИМ ТАЙНИ ВОЕННИ ОПЕРАЦИИ....
  • 195 браво бе

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Не се хабете путинофили, не мили !":

    ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КОГАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ В ЛОЗЕНСКАТА БАНЯ
  • 196 истинските лъжи

    11 0 Отговор
    когато имаме само еднопосочна информираност а не от двете страни е така се правят лъжи защото не могат да бъдат оспорвани
  • 197 Роки

    8 2 Отговор
    Продължение на 101, виждам мой пропуск е че не е изпратено цялото ми писание от снощи - Всеки който иска да създава някакво свое мнение по въпроса трябва да може да си носи последствията,в момента се случва същото и никакво Дойче веле няма как да ми пълни главата с ала-бали и всякакви запълващи информации, защото това е чиста проба заблуда и лъжа,разпръсната по целия свят . Не съм русофил, просто съм един страничен наблюдател на случващото се в последните 15-20 години

    Коментиран от #219

  • 198 говорить москва

    7 16 Отговор
    Путинофилите е силно заразна,боледуват предимно кухоглави хора.Родните русофили 100% са празноглави чукондури.

    Коментиран от #201

  • 199 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 13 Отговор
    Всичко от русия е лъжа
  • 200 БРАВО

    8 5 Отговор
    Цялата истина е в статията.
  • 201 Йово

    7 0 Отговор

    До коментар #198 от "говорить москва":

    Ти си оправи правописа,тогава говори з чокОндурите
  • 202 ТрампЛин

    5 20 Отговор
    Фермите за русофилски тролове трябва да бъдат смазвани и забранявани!!!
  • 203 митове ли

    7 1 Отговор
    тази война е истинска нашата журналистика показва как украйна бързо се възтъновява което е добро и не трийте мненията ни ,строи, пътища ,мостове нови жилижа ,магазините пълни със стоки никой не говори за война и инфлуация а май войната е само за нас, в сръбската същата работа ембарго ,което беше само за нас! сега влизаме в магазините и цъкаме като швейцарски часовници цените всеки ден нагоре и няма връщане добре ,че не помня и не ми оставят пари за гинкбилоба да се сещам какви са били иначе правителството всичките от последните 3-4 години много загрижени в телевизиите ни за народа ни ,по ги е грижа за фалшивите ни магистрали. що не показват пътищата в северозападна БГ няма такива пътища в европа дори в сахара да отидат на бившите френски колоний да видят само как са строили пътища издържащи на дневни атмосверни амплитуди от 50 градуса нощ -ден
  • 204 Украинка от Донбас

    4 2 Отговор

    До коментар #98 от "Шматка":

    Ти нормален ли си? 80% украинци в Донбас
  • 205 Осем истини

    8 3 Отговор
    Във всяка лъжа има истина!
  • 206 редник

    17 2 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    "Вчера в Испания са легализирали това хора да правят секс с животни."

    Е, що не - ако е по взаимно съгласие. Остава под въпрос кои породи на колко години са пълнолетни?!... ;-

    А, и още - това не е новина - новина щеше да е - животни искат секс със хора, ама май няма такива...

    Коментиран от #234

  • 207 Руските нелепици

    8 17 Отговор
    се повтарят едно към едно от рубладжиите в България. Като под индиго. Жалкото е, че и от пРезидента.
  • 208 Как

    16 4 Отговор
    Как не спряха да пускат нелепици в оправдание на Украйна. Имало е, има и още има геноцид. А и Украйна се заканваше да влезе Русия

    Коментиран от #256

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Живко

    8 3 Отговор
    8 истини за войната в Украйна
  • 211 Антифейк

    16 5 Отговор
    Поредната тъпотия от,,Факти".А,и още нещо:Русия ще спечели войната.
  • 212 Горният

    3 15 Отговор
    Безкултурната Русия е импотентна да спечели каквтото и да било на гъба на цивилизования свят. Това си е нищо повечет една необятна каторга.
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 124

    16 4 Отговор
    Най-голямата дезинформации на информация (лъжи) идва от Сащ.
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    13 4 Отговор

    До коментар #69 от "Стига бе":

    МИ В ГЕРМАНИЯ НЕ ВЯРВАТ НА АКУШЕРКАТА И ОКИЧИХА С ЦВЕТЯ 3000 ЧЕРВЕНИ РОЗИ ...И РУСКИЯ ТАНК И СМАЧКАХА УКРАИНСКИТЕ ЗНАМЕНА ... И ФЮРЕРКАТА СЕ ПРИНУДИ ДА ГО МАХНЕ ...САМО В БЪЛГАРИЯ СЕ ВЕЯТ УКРОФАШИСТКИ ЗНАМЕНА НОО ..СКОРО ТЕЗИ КОИТО ГИ СЛАГАТ ЩЕ СА ИЗЯДЕНИ ОТ ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ
  • 218 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    10 6 Отговор

    До коментар #70 от "Ццц":

    ВЕЧЕ ПЪРВИЯ ЛЕОПАРД С ЕКИПАЖ ОТ ПОЛЯЦИ И ГЕРМАНЦИ Е УДАРЕН ОТ ВАГНЕР .С ОБИКНОВЕНО РПГ
  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 . Путина освободител слава!

    8 5 Отговор
    Путин освободител слава!
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Осемте

    16 6 Отговор
    лъжи и простотии на пропагандата на САЩ, тиражирани от жалката поръчкова медийка дойче зеле! Пропагандата на САЩ, стана с много нисък интелект, което показва, че явно САЩ много са го закъсали, за да паднат толкова ниско! Много е жалко да си нищо!

    Коментиран от #255

  • 225 Топчиян

    17 7 Отговор
    Истината за уктонацистите удобно премълчана. Алеята на ангелите не съществува. Байдън хич няма интереси в украйна. Западът са 5 държавии краварите. Две трети от световните икономики са зад Русия. А цената на русофобските правителства я плащат обикновенните хора. И сега в англия питат защо трябва ние да плащаме цената за укронацистите
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Кво

    7 6 Отговор
    Що пишете измислици
  • 228 Велика е руската армия

    8 9 Отговор
    Ама диванната, тази с троловете! Накрая путин просто ще пукне. И това ще бъде добра възможност да се пукне и съветският цирей, за да стане най-после Русия нормална, а не овъргаляна в пропаганда и лъжи държава.
  • 229 Агент на Путин

    7 5 Отговор
    Единственото , което видях от статията са 8 абсолютни истини за Укронацидържава 404 !!!
    Слава на Путин и Русия !!! Бой до пълна демилитаризация , денацификация ,
    де-LGBTQтизация и де-педераизация на НАТО !!! В крайна сметка победата на Русия е гарант за възпроизвеждане на човечеството !!!
  • 230 Агент на Путин

    5 6 Отговор
    Единственото , което видях от статията са 8 абсолютни истини за Укронацидържава 404 !!!
    Слава на Путин и Русия !!! Бой до пълна демилитаризация , денацификация ,
    де-LGBTQтизация и де-педераизация на НАТО !!! В крайна сметка победата на Русия е единствената гаранцив за възпроизвеждане на човечеството !!!
  • 231 Агент на Путин

    8 7 Отговор
    Единственото , което видях от статията са 8 абсолютни истини за Укронацидържава 404 !!!
    Слава на Путин и Русия !!! Бой до пълна демилитаризация , денацификация ,
    де-LGBTQтизация и де-педераизация на НАТО !!! В крайна сметка победата на Русия е гарант за възпроизвеждане на човечеството !!!
  • 232 Борислав

    4 1 Отговор
    Само не разбрах кога ,Euvsdisinfo ще горят книги на площада..обявиха ли го вече или ще преминат направо на хора?
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 ХИХИХИ

    3 3 Отговор

    До коментар #206 от "редник":

    Руската империя втора в Европа де.криминализира зо.офилията още през ранната 1903 г.
    Съветска русия втора в Европа д.екриминализира през 1922 г. също и инцеста!
  • 235 Слава на САЩ ЕС НАТО

    3 10 Отговор
    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си Ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.
  • 236 Шоги 6

    2 0 Отговор
    Абе...... Дойче веле....?!!!
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Иван

    1 0 Отговор
    Осем отблъскващи истини.
  • 243 Ломчанин

    5 2 Отговор
    Сещам се за поне още две лъжи: (9 и 10)

    9. Украйна никога не е спирала водата на Крим и Донбасс. Както и пенсиите и заплатите на населението.
    10. Икраинските нацисти никога не са горили хора в Дома на профсъюзите в Одеса. Както и никога не са били с татуирана нацистка символика по телата си.
    Като бонус -
    11. Украинската държава никога не е обявявала националиста Бандера за герой на Украйна. Не е издигала негови паметници и не е преименувала обекти на негово име.
    12. Украинската държава винаги се е застъпвала за много езичието в Украйна и се е борила за равенство на езиците.

    Списъка можем да го продължаваме .....

    Коментиран от #251

  • 244 ??????

    2 1 Отговор
    Марш в САЩ!!!!
  • 245 Сашо

    6 1 Отговор
    Ха-ха, давайте повече такива статии, при тая огромна инфлация и корупция в България трябва да имаме и поводи за смях.
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Факт

    2 1 Отговор
    Факт е че Факти са Украински сайт
  • 248 да си припомним Българските Западни п" о

    0 0 Отговор
    да си припомним Българските За падни п окрайнини .. !!
    накъде в неделя , еврейски Куролизци ? а Строителят на КИЕВ -- Шамбат КИЙ , брат на КУБРАТ , пише го в ЛАТИНСКИ ХРОНОГРАФ ..
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 ЕТО НЯКОЛКО ФАКТИ

    8 3 Отговор
    РУСИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА ЗАЩОТО Е НЕПОБЕДИМА.УКРАЙНА НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА ПОНЕ НЕ И В ПРЕДИШНИЯТ СИ ВАРИАНТ.ДЪРЖАВА В КОЯТО Е ИЗДИГНАТ ЗА НАЦИОНАРЕН ГЕРОЙ ОТЯВЛЕН НАЦИСТ В СЛУЧАЯ СТИПАН БАНДЕРА ЗАСЛУЖАВА ТОТАЛНА ЧИСТКА ОТ ВСЯКАКВИ НАЦИСТКИ ФОРМИРОВАНИЯ!И НАКРАЯ СВЕТЪТ МОЖЕ И ДА НЕ ОЦЕЛЕЕ НО РУСИЯ ДА!

    Коментиран от #252

  • 251 Одеса

    4 5 Отговор

    До коментар #243 от "Ломчанин":

    Изгорелите 49 души в Одеса са били руски въоръжени терористи които са нападнали и стреляли с огнестрелно оръжие срещу мирни украински граждани. След като убиват две украински момчета руските терористи се оттеглят в Дома на Профсъюзите, където руските провокатори предварително са складирали огнестрелно оръжие и коктейли "Молотов" Съдбата обаче си знае работата и намиращите се вътре 49 руски терористи се замозапалват докато хвърлят коктейли "Молотов"
  • 252 ЕТО НЯКОЛКО ФАКТИ

    2 4 Отговор

    До коментар #250 от "ЕТО НЯКОЛКО ФАКТИ":

    ЕВРОПА И НАТО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ВОЙНАТА ЗАЩОТО СА НЕПОБЕДИМИ. РУСИЯ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА ПОНЕ НЕ И В ПРЕДИШНИЯТ СИ ВАРИАНТ. ДЪРЖАВА В КОЯТО Е ИЗДИГНАТ ЗА НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ ОТЯВЛЕН КОМУНИСТ В СЛУЧАЯ ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ СТАЛИН ЗАСЛУЖАВА ТОТАЛНА ЧИСТКА ОТ ВСЯКАКВИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ФОРМИРОВАНИЯ! И НАКРАЯ РУСИЯ МОЖЕ И ДА НЕ ОЦЕЛЕЕ НО СВЕТА ДА!

    Коментиран от #270

  • 253 АЗАЗЕЛ

    1 2 Отговор
    Сатанистите са в Кремъл начело с кагебееца антихрист Путин член на сатанинската комунистическа партия която седемдесет години воюваше и унищожаваше християнството, събаряше църкви, избиваше истинските православни свещеници и ги подменяше с агенти на КГБ. Днес същите комунистически сатани управляват в Кремъл! Затова русия е съюзник на антихристиянски сатанински комунистически режими и ислямистки режими като китайския и иранския!
    Или си с Христа или си в коалицията на Сатана - русия, китай, иран!
  • 254 Геената Огнена ви чака

    1 1 Отговор
    Руската империя втора в Европа д.екриминализира з о офилията още през ранната 1903 г.
    Съветска русия втора в Европа декриминализира през 1922 г. също така и и.н цеста!
  • 255 Осемте

    1 4 Отговор

    До коментар #224 от "Осемте":

    лъжи и простотии на пропагандата на русия, тиражирани от жалките поръчкови прокремълски медии и платените руски тролове които тровят с руските си пропагандни лъжи! Пропагандата на русия, стана с много нисък интелект, което показва, че явно русия много го е закъсала, за да падне толкова ниско! Много е жалко да си нищо!
  • 256 Как

    2 5 Отговор

    До коментар #208 от "Как":

    Как не спряха да пускат руски нелепици в оправдание на нацистка русия? Имало е, има и още има руски геноцид. А и русия се заканваше да влезе в Украйна
  • 257 Слава на САЩ ЕС НАТО

    2 4 Отговор
    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава украинския народ от руските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Украйна никога няма да стане руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Украйна избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото и нейния кървав фюрер Путин.
    Слава на украинските майки които раждат герои.
    Слава на САЩ ЕС НАТО и украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм.
    Благословена си Ти Земя на Украйна с такъв президент като Зеленски.
  • 258 Руска дезинформация

    3 4 Отговор
    НЯМА НИКАКВИ МАТЕРИАЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за наличие на американски биолаборатории разработващи биологични оръжия в Украйна.
    Само руски пропагандни лъжи с които руските нацисти оправдават руската агресия срещу Украйна.
    Руските пропагандисти тълкуват думите на Виктория Нюланд така както Дяволът чете Евангелието!
    Никъде Виктория Нюлънд не казвала че в Украйна има американски биолаборатории които разработват биологични оръжия.
    Биолаборатория означава научен институт който се занимава с изследване и проучване на вируси с цел евентуално да бъдат открити лекарства срещу тях!
    Няма логика американците да разработват биологични оръжия в близост до русия! Нали руснаците биха ги разкрили. Американците най-малко биха използвали за такива цели Украйна!
    русия НЕ е представила НИКАКВИ МАТЕРИАЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА

    Коментиран от #268

  • 259 Спас

    7 2 Отговор
    Хааааа, тази статия не е за българите!!! При нас такива простотии не минават!??😉😃😂😂
    Слава на Русия! Братушки, чакаме ви!!!

    Коментиран от #262

  • 260 Спас

    6 1 Отговор
    Мит 1
    САЩ не са агресор! Те са най- миролюбивата нация на света! Никого не са нападали и нямат такова намерение! Никога не са използвали ядрено оръжие по мирни градове!!! Където стъпи американски носител на демокрация, настава рай!!! Хората мечтаят да целуват добронамерените янки по всяка част от тялото!!! Благодарността е неописуема!!!😉😃😂😂😂

    Коментиран от #276, #278

  • 261 Феномен

    2 3 Отговор
    Интересно е че народите на държавите с които САЩ са воювали, винаги избират да имигрират или в Европа или в САЩ, и никой от тия народи не желаят да имигрират в Русия?! Защо ли?!
    САЩ бомбандираха Япония, обаче тя избра да е съюзник със САЩ а не с русия! Всички японци имигрират в САЩ, не познавам японец който иска да живее в русия!
    САЩ бомбандираха Югославия. Сърбите обаче избират да имигрират или в Европа или САЩ, не съм чул сърби да имигрират в русия!
    Да сте чули афганистанци, сирийци или иракчани да искат да имигрират в русия?!

    Що така бе Миме?!

    Коментиран от #267

  • 262 Димитър Благоев:

    1 3 Отговор

    До коментар #259 от "Спас":

    "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси, политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателсто"
  • 263 Геената Огнена ви чака чи лицемери

    1 1 Отговор
    Руската империя втора в Европа д.екриминализира зо.офилията още през ранната 1903 г.
    Съветска русия втора в Европа д.екриминализира през 1922 г. също и и.н цеста!
  • 264 Бате Иво

    3 2 Отговор
    Не знам кой го е писал това но е напълно прав
    Само че с обратен знак
    Днеска един час правих маневри за да изкарам камиона
    Заради един украинец
    С Рено Мастер заел място за два прицепа
    Не ме и отчете
    Чаткаше си в телефона и това е
    Той е украинец всеки трябва да се съобразява с него
    То като него и арабин в пустиня не паркира
    Няма значение
    Излязох
    Като се прибрах човека от паркинга карам соло между другото го накара да се премести за да паркирам като хората
    Все пак и те си гледат интереса
    Колкото повече паркоместа толкова повече приход
    Оня отново зае място за два прицепа
    Честно казано ми идеше да го хвана за гушата
    Това племе трябва да се научи че света не се върти около тях
    Честно казано бих помогнал на всеки на пътя но на украинец не
  • 265 Факти

    3 2 Отговор
    преписали сте пропагандната статия на Дойче Веле. Информацията публикувана от тях е написана така, че да оправдае действията на САЩ , НАТО и ЕС във войната в Украйна. Истината обаче е по-различна и хората по света я знаят. Престанете да ни мислите за Американци. Тая няма да стане.
  • 266 Бате Иво

    3 2 Отговор

    До коментар #145 от "САЩ":

    Нищо против обикновенните граждани на САЩ
    Ама в Белия дом не е лошо една бомбичка да падне
    Кофти че при сценария дето пропагандираш ще се наложи презаселване на планетата след не знам си колко време
    Са за твой кеф полуразпада на урана и плутония и на други елементи няма да изчислявам
    Забележи полуразпад
    Ако имаш поне капка мозък може и да ме разбереш

    Коментиран от #273

  • 267 Когато

    3 2 Отговор

    До коментар #261 от "Феномен":

    САЩ и Великия Запад спрат да ограбват останалите нации по света това за което пишеш ще престане да се случва, дори е много вероятно да се случи с обратен знак.

    Коментиран от #274

  • 268 Лабораториите

    4 1 Отговор

    До коментар #258 от "Руска дезинформация":

    са извън САЩ защото на тяхна територия вероятността да бъдат разкрити е огромна, почти 100 процента. Затова се използват такива корумпирани прокси държави като Украйна, Косово и др. такива

    Коментиран от #272

  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 272 Искам

    1 3 Отговор

    До коментар #268 от "Лабораториите":

    Дай МАТЕРИАЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за американски биолаборатории които разработват биологични оръжия в Украйна!
    И защо точно в Украйна? Прекалено е близо до русия! Защо не някой тайна база някъде в света далеч от КГБ.
    Само руски пропагандни лъжи с които руските нацисти оправдава руската агресия срещу Украйна!
  • 273 Бате Генчо

    2 2 Отговор

    До коментар #266 от "Бате Иво":

    Нищо против обикновените граждани на русия
    Ама в Кремъл не е лошо една бомбичка да падне
    Кофти че при сценария дето пропагандираш ще се наложи презаселване на планетата след незнам колко си време
    Са за твой кеф полуразпада на урана и плутония и на други елементи няма да изчислявам
    Забележи полуразпад
    Ако имаш поне капка мозък може и да ме разбереш
  • 274 Когато

    1 1 Отговор

    До коментар #267 от "Когато":

    Русия и Великия Изток спрат да ограбват останалите нации по света това за което пишеш ще престане да се случва, дори е много вероятно да се случи с обратен знак
  • 275 Аз Негодника

    2 1 Отговор
    Украйна се подаряваше на Руснаците...В замяна,да спрът със подкрепата си за Китай...Защото Китай и Русия оспорват...Едноличната СВЕТОВНА диктатура на САЩ...Украйна в момента играе ролята на Афганистан 2...Да изтощи Русия икономически...Запада няма време...Наркотиците,корупцията и класовото разделение на бедни и богати,е достигнала колосални размери,който все по трудно се контролират...Програмиран хаос,който вече преминава в некотролирана АНАРХИЯ...ТЕЗИ КОЙТО УПРАВЛЯВАТ СВЕТА СТРАДАТ ОТ ДЕМЕНЦИЯ И Е ВРЕМЕ ДА ГИ ПЕНСИОНИРАМЕ...ПРЕДИ СА ВКАРАЛИ СВЕТА В КАТСТРОФА...

    Коментиран от #277

  • 276 Спас

    2 2 Отговор

    До коментар #260 от "Спас":

    Мит 1
    Русия не е агресор! Те са най-миролюбивата нация на света! Руснаците никого не са нападали и нямат такова намерение! Те никога не са заплашвали с ядрено оръжие Света!!! Където стъпи руски носител на социализъм настъпва рай!!! Хората мечтаят да целуват добронамерените рашки по всяка част от тялото!!! Благодарността е неописуема 😉😃😂😂😂
  • 277 Аз Негодника

    2 0 Отговор

    До коментар #275 от "Аз Негодника":

    Украйна се подаряваше на Руснаците...В замяна, да спрът със подкрепата си за Китай...защото Европа и САЩ оспорват...Едноличната СВЕТОВНА диктатура на Китай и нейния васал Русия...Украйна в момента играе ролята на Афганистан 2...Да изтощи Европа икономически...Изтока няма време...Наркотиците, корупцията и класовото разделение на богати и бедни, е достигнала колосални размери, които все по-трудно се контролират...Програмиран хаос, който вече преминава в неконтролирана АНАРХИЯ... ТЕЗИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ СВЕТА ОТ БУНКЕРА СТРАДАТ ОТ ДЕМЕНЦИЯ И Е ВРЕМЕ ДА ГИ ПЕНСИОНРАМЕ...ПРЕДИ ДА СА ВКАРАЛИ СВЕТА В КАТАСТРОФА...
  • 278 Спас

    2 2 Отговор

    До коментар #260 от "Спас":

    Мит 2
    Руснаците са хетеросексуални

    (с едно изключение в Кремъл, хихихи
    Бивш депутат от Държавната Дума
    Иля Пономарьов:
    "Медведев и Путин са били любовници"
    "Държавния глава в Москва не е хетеросексуален"
    Бивш служител на ФСС Александър Литвиненко: "Изнудваха Путин със запис на който прави с.екс с момчета. Записа е бил от времето когато Путин е бил още студент в института "Андропов" който подготвя кадри за КГБ. Путин е бил принуден да замине за чужбина, за да се потулят нещата"

    Русия защитава християнското семейство, хихихи!

    Руската империя втора в Европа д.екриминализира з.оофилията още през ранната 1903 г.
    Съветска русия втора Европа декриминализира през 1922 г. също така и инцеста!
    хихихихихихихихихихихихихихи!!!
  • 279 Жожо

    4 3 Отговор
    Тъпизми
    Нато от нищо не ни пази
    Стана ясно защо са ни приели да ни вкарат във война

    Коментиран от #287, #289

  • 280 Т@УмВзе

    3 3 Отговор
    Всеки интелигентен човек знае, че това неса осем мита а осем беспорни иситини!
  • 281 Т@УмВзе

    2 2 Отговор
    Всеки интелигентен човек знае, че не трябва да вярва на руските агресори и тяхната лъжлива пропаганда!
  • 282 777

    2 2 Отговор
    Тази подкрепа на запада, която е ръководена от САЩ, е единствено поради лични интереси на семейство Байдън. Синът на президента с деменция, имаше бизнес, който му носеше милиони долари на година, но сега парите секнаха. На старият Байдън изобщо не му пука за държавата Украйна, и ако го нямаше този личен интерес, нямаше да си мръдне пръста.
  • 283 Истината

    3 1 Отговор
    Кремълската нацистка пропаганда е така изфабрикувана че да оправдава агресията на руските терористи и техните зверства срещу Украйна! Истината обаче е по различна от лъжливата руска пропаганда и хората по света я знаят. Кремълски нацисти престанете да ни мислите за руснаци! Тая няма да стане.
  • 284 Руска индустрия за лъжи

    3 1 Отговор
    Фабриката за лъжи на руската пропагандна машина денонощно бълва лъжливи руски пропагандни митове, за да оправдае кремълската фашистка агресия срещу Украйна!
    Досега руските нацисти не са представили никакви доказателства за нито една от пропагандните си лъжи! Хората по света обаче не вярват на кремълските лъжи!
  • 285 Асмодей

    2 1 Отговор
    Сатанистите са в Кремъл начело с Путин член на сатанинската комунистическа партия която седемдесет години воюваше и унищожаваше християнството, събаряше църкви, убиваше истинските православни свещеници и ги подменяше с агенти на КГБ. Днес същите комунистически сатани управляват в Кремъл! Затова русия е съюзник с антихристиянски сатанински комунистически и ислямистки режими като китайския и иранския!
    Или си с Христа или си с коалицията на Сатана - русия, китай, иран - най-големите врагове на православието!
  • 286 Един българин

    1 0 Отговор
    Световната титла за лъжец номер едно се присъжда на другаря путин.
  • 287 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #279 от "Жожо":

    Добре че сме в НАТО, иначе сега ти щеше да се биеш с руския окупатор в България
  • 288 Учител

    0 0 Отговор
    Чудесна възпитателна статия за всички русофили.
  • 289 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 290 Пламен

    0 1 Отговор
    Лъжа ли е,че изгориха българското знаме на площада.....Лъжа ли е,че избиха близо 100човека в Профсъюзният дом в Одеса.....Лъжа ли е,че в подземията на Мариупол са открити биолаборатории.....и още колко истини ще си чуят.. ..не ми се мисли
  • 291 Тургенев:

    1 0 Отговор
    "Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят"