Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Март, 2023 09:00 4 363 143

Путин още вярва, че може да спечели войната

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • война-
  • вагнер

Година след началото на руската инвазия западните експерти започват да говорят за поражение на Владимир Путин в Украйна

Путин още вярва, че може да спечели войната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 24 февруари 2022 г. Владимир Путин си представяше, че ще сложи ръка върху Киев за "три дни" и ще свали местната власт. Година по-късно, докато се готви да направи равносметка на една година ожесточен конфликт по време на обръщението си за състоянието на нацията във вторник, 21 февруари, става ясно, че целите му не са постигнати. Някои западни наблюдатели и дори руската телевизия започват да говорят за военното и идеологическото поражение на Кремъл в тази война. Но за Путин още не всичко е загубено. Това се казва в анализ на френското издание на американския електронен вестник Huffington Post.

По време на речта си във вторник, която ще се състои в Гостини двор, конгресен център близо до Червения площад в Москва, президентът ще обсъди руската военна намеса в Украйна и социално-икономическата ситуация в Русия, казаха от Кремъл. Едно нещо е сигурно, Владимир Путин няма да се върне в безизходната ситуация на своите войски и дори ще намери начин да си присвои военните победи, според анализатори, интервюирани от HuffPost.

Още новини от Украйна

Какъв беше първоначалният план на Владимир Путин с нахлуването в Киев на 24 февруари 2022 г.?

Целта на тази "специална операция", както я нарича Кремъл, е била преди всичко военна. Владимир Путин искаше да завладее Украйна чрез нейната столица и да свали нейния президент Володимир Зеленски, смятан за твърде близък до Европа и НАТО. "Целта беше на негово място да се постави проруски лидер като Виктор Янукович (президент на Украйна от 2010 до 2014 г., бел.ред.), което би улеснило контрола на Москва върху Украйна", анализира Лукас Обин, анализатор в Института по международните и стратегически отношения (IRIS).

Със Зеленски начело, Киев наистина е "нелегитимна" територия в очите на Путин, добавя Карол Гримо, професор по геополитика на Русия в университета в Монпелие. "Украйна не е суверенна държава за Кремъл, който я смята за продължение на руската територия, както беше при Руската империя и Съветския съюз", обяснява анализаторът.

"Путин каза също на 24 февруари 2022 г., че иска да "демилитаризира" и "денацифицира" Украйна възможно най-бързо - цел, която все още е актуална", продължава Лукас Обин. Само дето ръководителят на Кремъл не е очаквал такава съпротива от страна на украинските войски от една страна и такава масирана подкрепа от Запада от друга. "Благодарение на този обединен фронт тази офанзива в Киев беше провал, тъй като Путин все още не е победил Украйна", отсича Обин.

Как реагира Владимир Путин на провала на неговата "светкавична война"?

Първоначалните провали на Москва в Украйна само засилиха амбициите ѝ за господство. "Неспособен да завладее страната, Путин продължи да я унищожава", казва Никола Тензе, директор публикации в Desk Russia и преподавател в Sciences-Po. От 24 февруари 2022 г. това е "война на изтребление", която е започнала според него с цел "да се убива, да се убива, да се убива", критикува експертът.

Тази решимост не е отслабнала дори след година на военни неуспехи и украински контраофанзиви, белязани от символичната победа на Херсон. Шефът на Кремъл не помръдва, руските сили наскоро превзеха град Соледар, а сега атакуват съседния му Бахмут. Путин също се бори да запази голяма част от Крим и в частност Донбас. "За да постигне целите си, той налага постоянен дамоклев меч върху Украйна, за да я направи малка и незначителна страна", смята Никола Тензе.

"Той не само продължава специалната си операция в Украйна, но и засилва политическата си война срещу обединения Запад", добавя Лукас Обин. В светлината на пристигането на американски и германски танкове като подкрепление в Киев, речта му дори става все по-ожесточена по отношение на европейците и американците: "Той говори в последните си речи за "десатанизиране" на Запада, цитирайки именно про-ЛГБТ законите, които са в сила в тези страни", отбелязва авторът на "Геополитиката на Русия".

Година след началото на руската инвазия западните експерти започват да говорят за поражение на Путин в Украйна. Така ли го разбира и руският президент?

Възприятието на Владимир Путин за поражението не е същото като това на Запада, казва Карол Гримо. "Според мнението на Кремъл загубата на хора и територии не е провал. Това са просто неудобства, подводни камъни, промени в плановете...", уточнява анализаторът.

"Не му пука за човешкия живот и ако трябва да пожертва още един милион руски мъже, за да премине през това, ще го направи. Единственият път, когато той ще признае поражението си, е когато бъде изтласкан от властта ", смята директорът на Desk Russia. Карол Гримо добавя, че ако Владимир Путин остане начело на страната след руските президентски избори през март 2024 г., "войната ще продължи още много години."

Мнението, което се споделя и от тримата експерти е, че руският президент няма да пусне парчето скоро."Оръжието на Владимир Путин е времето", казва Карол Гримо.Според него ръководителят на Кремъл прогнозира и се надява на амортизирането на украинските войски, липсата на западни боеприпаси или дори избора през 2024 г. на американски президент републиканец на мястото на Байдън, по-малко склонен да подкрепя Киев.

Но какъвто и да е сценарият, Путин ще остане убеден, че победата все още е възможна.

превод: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    72 91 Отговор
    И Хитлер до последно си е мислил, че печели войната.

    Коментиран от #60, #97, #113, #136

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 пппп

    118 47 Отговор
    И аз вярвам! Всъщност Той вече е спечелил войната
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РЕАЛИСТ

    113 62 Отговор
    Путин беше постигнал целите. Беше за 3 дни пред Киев. Зеленски предложи мир. Русия изтегли войските си в знак на добра воля. Преговорите бяха проведени в Истанбул. Русия искаше само автономия на Донецк и Луганск. САЩ и Англия накараха Зеленски да се откаже и да воюва докрай. Сега Русия няма да им даде автономия, а ще си ги приобщи към руската федерация.

    Коментиран от #15, #142

  • 7 гарант

    90 47 Отговор
    ЗЕЛЕНОТОЧОВЕЧЕ Е ВРЕДНО ЗА УКРАЙНА И ЦЕЛИЯСВЯТ,РУСИЯ Е ВЕЛИКА,ПУТИН ЩЕ ИМ ДАДЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ,ПАК ЩЕ ОПРАТ ДО НЕЯ,САМО ДА НЕ Е КЪСНО...

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 9689

    51 13 Отговор
    Мнение на заблудени не е мнение.
  • 11 Русороб

    36 72 Отговор
    Меркел вече не дава кинти на путин, а той свърши кинтите! За война трябват много кинти!

    Коментиран от #107

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Така е

    44 82 Отговор
    Путин е престъпник ! Ще получи това,което заслужава един извратеняк !
  • 14 Благодарности на Русия

    103 49 Отговор
    Ние имаме един освободител и това е Русия.

    Не е Полша, нито Финландия, нито Румъния, Литва, Украйна или някой друг.

    И ако представители на тези страни са се сражавали в името на нашето Освобождение, то са били част от редиците на руската армия.


    Ние знаем и помним кой ни освободи, името на нашия освободител е едно- Русия, и ние ще го пазим с вечна признателност и дълбоко уважение.

    Коментиран от #61

  • 15 Путин избяга от Киев понеже му звъннаха

    27 48 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Добър виц, колхозник ХАХАХА

    Коментиран от #130

  • 16 Лошо Седларов

    45 74 Отговор
    Лошото е,че в ограбена от Путинисти България,има хора подкрепящи престъпниците !

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Естествено

    76 31 Отговор
    Че ще я спечели, това го знае всеки що годе разумен човек. А ЕС ще подсмърча в ъгъла, а САЩ ще им гледа сеира.
  • 19 Парата

    28 54 Отговор

    До коментар #16 от "Лошо Седларов":

    Фалшиви и алчни са хора,като Путин !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЩО ЗА ИДЬОТЩИНА

    61 34 Отговор
    Путин още вярва, че може да спечели войната..................ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ ПУТИН ЩЕ СПЕЧЕЛИ, ДОРИ И .......БЕСАРАБСКИ ФЕйК....!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мим33

    55 20 Отговор
    Победата много ясно,че не само е възможна,а така или иначе,тя ще бъде постигната .Русия няма как да се откаже и може да завоюва оше повече,.Най малко до Днепър да стане граница,ако се вразуми зеления.Ако не, може да загуби цялата Крайна..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 пешо

    35 16 Отговор
    той вече е спечелил
  • 28 Хаха

    43 21 Отговор
    До една година няма да я има Украйна, но те си го заслужават
  • 29 ТаУмВзе

    29 14 Отговор
    НЯМА ОБЯВЕНА ВОЙНА КАРТОФИИИИИ! И НА 3ТИ МАРТ ЛАЕТЕ КЛЕКНАЛИ! Z
  • 30 реру

    21 25 Отговор
    "... западни наблюдатели и дори руската телевизия започват да говорят за военното и идеологическото поражение на Кремъл в тази война..."

    Кремъл може да претърпи поражение, но Путин трябва да бъде оневинен...

    Коментиран от #109

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Да питам само..

    22 3 Отговор
    Чий е Бахмут,че не мога да се ориентирам нещо?
  • 33 Истината:

    33 19 Отговор
    ЗеленияНацист още вярва, че може да спечели войната,
    Въпреки, че до сега е загубил 5ОО,ООО ЗелениНацита!
  • 34 Хан Ювиги

    18 30 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна!
    Казах !

    Коментиран от #40

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 кво чудно намирате

    25 8 Отговор
    Че що да е вярва човекът , като НАТО-то няма с кого да я спечели , да се не заблуждава , че ще му воюваме за американските политики .
  • 37 Колкото и

    36 18 Отговор
    Да им е мъчно на евроатлантиците Русия ще спечели!!!!!

    Коментиран от #42

  • 38 Васил

    15 33 Отговор
    Даже няма нужда да коментират лудият Путлер който има тиква на главата която е празна.
  • 39 Възрожденец

    23 35 Отговор
    Кръволока путлер, няма друг шанс да оцелее освен да протака разгрома и разпада на РФ. Всеки ден живот на масовия убиец струва живота на стотици руски момчета, хиляди разбити животи.
  • 40 Казах

    9 5 Отговор

    До коментар #34 от "Хан Ювиги":

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Дерзай

    3 7 Отговор

    До коментар #26 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    🇺🇦🖕🚾🚮🚮🚮🚮🚮🚮🚮
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българка

    22 19 Отговор

    До коментар #31 от "Механик":

    Ако си спомняш за Шипка, то трябва да знаеш историческите факти. Всъщност българското опълчение се бие 3 дни- на 9-ти, 10-ти и 11-ти август 1877 година. И точно българските бойци са помогнали на имперска Русия да спечелят войната срещу Османската империя. И в тази война основното ядро в руската армия са били украинците от Одеска област. А войната на Русия срещу Турция не е започнала, защото русите са искали да ни освободят, а за това, че турската държава не е позволявал руски кораби да преминават през Босфора.

    Коментиран от #139

  • 48 ОЗ ОФИЦЕР

    28 14 Отговор
    тази война е предвидима и много отдавна е ясен краят ако не са САЩ и НАТО с вмешателствата си и слугинажа на зеленски ,който умишлено избива своя народ с цел лично облагодетълстване,украинците сега са в шок и
    военна еурофория и не могат да направят трезва преценка и оценка когато приключи всичко ще си направят трезва оценка на щетите, които селения наркоман им е нанесъл на държавата и на хилядите православни славяни
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хихихи..

    14 7 Отговор

    До коментар #35 от "Българка":

    А дядо и баба ти са се кланяли на "малките мустачки" от Волф Шанце.Сигурно и те като теб са се мислели за "Големи Българи"?
  • 51 Директор

    16 20 Отговор

    До коментар #26 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Каквото са правели и преди - оправдания, оправдания и пак оправдания. Само ще напомня, че като загубиха студената война, се оправдаха с коварния запад. Сега ще се оправдаят с нещо друго. Комунистът/руснакът/ никога не греши. Те затова, защото не могат да си оценят и анализират грешките, ги повтарят едни и същи. Като цяло не е лесно......
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Българин

    21 19 Отговор
    Русия ще спечели тсзи война,колкото и дс не вярва Украйна и Запада,защото Русия е велика сила и срещу нея трудно се воюва.
  • 54 Омлет

    23 19 Отговор
    Русия вече постигна целите си. Западаните им партньори показаха открито истинското си лице. Пожертваха ЕС за целите на ШАЩ. Света се раздели на 5 икономически и политически зони и децентрализира в подготовката си за CBDC. В никакъв случай не можем да говорим, че целия свят одобрява доставките на оръжие и подкрепя войната водена от съюзниците на Укр. територия с украйнския народ. Хората ясно разделят и разбират политиките и извън зоната на контрол САЩ,ЕС и сателитите ясно осъзнават, че това е война за територия, но не онази територия! Става въпрос за това кой колко ще контролира от бъдещия цифров свят(тест 03- 2023г. оф. старт 04.2025г.). И в тази връзка виждаме дори желанието на малки, но независими играчи като Турция да останат такива.В това си желание са склонни да загърбят довчерашни връзки и военни съюзи, но те да контролират държавата си. Ясно осъзнавайки, че съществуват и други възможности с нови партньори! Къде се позиционира България сред вече неизбеоимите си зависимости и ръчно управление отвън? Кой в действителност контролира-политическата,законодателната,съдебната и др медиини власти и как? Къде се позиционира в този инерционен балон - прокоратурата,мвр и обрача от служби отговарящ за различни защити на държавата? Способни ли са всичките тези играчи да защитят държавния интерес пред външни заплахи, но проблема е друг? Разбират ли съвременните заплахи стоящи пред обществото на утрешния ден? Имат ли желанието и капацитета да изпълнят задълженията

    Коментиран от #91

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Отново ниско интелигента пропаганда

    22 16 Отговор
    Колкото повече тиражирате подобни глупости за блеещи, какво искала Русия, пък за колко дена, пък не знам си какво, толкова повече ненавиждам САЩ и Великобритания, които не струват и колкото отпадъка в кофата ми! Лъжеца е нищо! Какво нещо е да си нищо!
  • 58 Укропат

    20 9 Отговор
    Какво му чешете топките на Путин? Какво мислел ,какво искал? Идете да питате хората в Донбас какво искат. Ние със шефчето примерно искаме танки ,пари и бело. Искаме също да лижеме на Памперса немития.
  • 59 Винету

    14 23 Отговор
    Както се казва на прост човек и да му обясняваш, и да не му обясняваш няма да те разбере. Затова бой по ватенките докато им омекнат канчетата и да разберат да не се закачат с батковците.
  • 60 абе

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    софянецо кой те знае от коя паланка си и ти изпълзял ама сравнението ти е уникално тъпо и не едекватно....
  • 61 свободен човек/free man/

    20 20 Отговор

    До коментар #14 от "Благодарности на Русия":

    Какво общо имат дядо Иван-освободителят и сегашните агресори?!Толкова ли е сложно да го разбереш?!Самоуважаващите се и горди хора го разбират...

    Коментиран от #87

  • 62 РЕАЛНО

    11 7 Отговор
    ПЪЛНА ПОБЕДА НАД ПОЛИТПАРЦАЛИТЕ И НАШИТЕ ПОРОБИТЕЛИ.
  • 63 въпрос на елементарна оцинка

    10 10 Отговор
    Ами Байдън Деменцията е Столтенберг Психото , двамата , да си сметнат дали биха могли да спечелят някаква война въобще оборудвани надлежно с памперси , щом толкова им се водят войни .
  • 64 Простя Копейкин

    13 15 Отговор
    Путлер не го слуша много главата, болна е, затова си вярва, че е късия Петър I. Ще му мине като отделят болната част от тялото.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гражданин

    13 11 Отговор
    Болшевизмът още вярва във всемирната победа. Болшевизмът ще води война, докато не бъде унищожен.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Гражданин

    19 13 Отговор
    Рано или късно военните действия ще приключат. Мирът след това за Русия ще бъде по-страшен от война!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 стани джендър открий красотата

    3 9 Отговор

    До коментар #67 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Куха , ама убава , я питай англичаните какво е..т .
  • 72 Да живее Русия..Освободителка на Българи

    20 16 Отговор
    Англия,Франция,Америка,Финландия,Румъния,Украйна не обявиха война на Турция
    Война обяви единствено и само Руската империя.
    Русия облече,въоръжи и обучи 15000 български опълченци.
    Даде 100000 души жертви
    Плати 82 млн.златни франка с които плати Съединението

    Точка по въпроса.

    Коментиран от #89, #98, #114

  • 73 ИмамОчи

    13 14 Отговор
    Жалко е когато една публикация започва с лъжа: "На 24 февруари 2022 г. Владимир Путин си представяше, че ще сложи ръка върху Киев за "три дни" ". Цитат от източника ще видим ли някога ?
    И "Последния софиянец" като Хитлер си мисли че е прав. Толкова за интелекта на това нещо.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ПРАЗНИК Е ДНЕС

    12 8 Отговор
    да не забравяме кой ни освобождава от турско робство, да загинали са и много румънци финци и най-много от БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ! един велик български автор е казал но русия е една на света !това ,че не са успели да ни върнат в реалните ни граници е следствие пак на велика ЕВРОПА ,които продължават и в днешни дни да ни ТЪРКАТ и знаят защо защото сме голяма НАЦИЯ НАЙ СТАРАТА В ЕВРОПА И НЕ САМО В ЕВРОПА С НАЙ СТАРА СОБСТВЕНА ПИСМЕНОСТ И НЕ СМЕ СИ ГОВОРИЛИ С КОНЕТЕ СИ НА ЛАТИНСКИ....тия ЕВРОПЕЙЦИ ЗНАЯТ ,ЧЕ МОСКВА И КИЕВ СА БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ ПРЕДИ ДА СТАНАТ РУСКИ КАКТО И ДРУГИ В ДНЕШНА ИТАЛИЯ И НИДЕРЛАНДИЯ НО НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕМЕ МНОГО....
  • 77 Джуджето Хаяско

    13 14 Отговор
    Вярва че е Петър 1.
    Хаха
    Ама си е един прост Кгб Плъх .
    Хаха
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Абсурдистан

    5 8 Отговор
    И Хитлер до последно се надявал на чудо, но...
  • 80 Нотонлифейт

    11 6 Отговор
    Не е само вяра а е самата действителност ще ви отпорят преуспелите богоизбрани евроатлантически дефиренциали просто имат по качествения човешки материал а и технологично ви водят във военно отношение става дума за хиперзвукови ракети които вие нямате.Подписвайте мира докато все още има време
  • 81 Някой

    9 11 Отговор
    Без вие само гледайте. Путин ще спечели войната. Просто още не е започнал сериозно.

    Коментиран от #85

  • 82 хахахахахахаха

    2 1 Отговор
    а пък вие още си вярвате на измислиците …
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Комшийката ми е рускиня.

    1 7 Отговор

    До коментар #67 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Куха е на лейка.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Пророка !

    7 9 Отговор
    Правдата е на страната на Русия.И тя ще възтържествува !
  • 87 Кнаус 485

    9 8 Отговор

    До коментар #61 от "свободен човек/free man/":

    Да те питам колко си свободен и какво е свободата.......това,че се самозалъгваш е твой проблем.....това,че мозъка ти е промит също си е твой проблем,но не те прави свободен....Честит празник на всички българи,признателност и слава на освободителката Русия....
    .

    ...

    Коментиран от #138

  • 88 реру

    12 6 Отговор

    До коментар #78 от "Гост":

    "... В противен случай се завръща кафявата чума на земята."

    То май няма разлика между КАФЯВА и ЧЕРВЕНА...
  • 89 Не всичко е така

    6 4 Отговор

    До коментар #72 от "Да живее Русия..Освободителка на Българи":

    Прочети малко повече за Съединението. Меко казано се изказа неподготвен. За останалата част си прав.
  • 90 Аз71

    7 7 Отговор
    Не само той вярва . И аз, и още няколко милиярда🤣🤣🤣
  • 91 Миш маш

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Омлет":

    И след толкова много писане какво предлагаш

    Коментиран от #122

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Фифилота

    3 2 Отговор
    Не си уточнил, но очевидно имаш предвид превзетата от болшевизма умираща империя отвъд океана.
    Така е, прав си.

    Коментиран от #96

  • 95 3 МАРТ

    2 7 Отговор
    ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК СВЪРЗВАЩ НИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ С РУСКИЯ НАРОД А НЕ С ПУТИН НЯКОИ ОЛИЦЕТВОРРЯВАТ РУСИЯ И СЕГАШНИЯ РЕЖИМ С ТАЗИ РУСИЯ КОЯТО ДОПРИНАСЯ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НИ ОТ ТУСКО РОБСТВО ДА ДНЕС ТУРЦИЯ НИ Е ЛЮБИМ СЪСЕД И ХОДИМ В ОДРИН ДА СИ ПАЗАРУВАМЕ ,ЧЕ Е ПО ЕВТИНО НЯМА ЛОШО ТЕ ЗА СИЛНА ИКОНОМИКА С МОГЪЩА АРМИЯ В ЕВРОПА. А НИЕ СМЕ ВЕЧЕ НИКОИ ЛОШОТО Е ЧЕ ИСКАМЕ ДА СИ СЧУПИМ ИСТОРИЯТА СИ И ВЪЗХВАЛЯВАМЕ ТЕЗИ АКТОВЕ ИЗГЛЕЖДА НЕМЦИТЕ СА ПО МЪДРИ КЪМ ИСТОРИЯТА ПАЗЯТ ВСИЧКИ ПАМЕТНИЦИ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ДОРИ И НА КАРЛ МАРКС ФРИДРИХ ЕНГЕЛС В БОН СТРАННО Е ИСКАМЕ ДА ЗАПРИЛИЧАМЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ И ДА ИМ ПАДНЕМ НА НИВОТО НА МИСЛЕНЕ И ПОВЕДЕНИЕ
  • 96 Фифилота

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Фифилота":

    Това беше отговор на 66
  • 97 нпо агент

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И Хитлер и Зеленски са от еврейски произход...това го каза Лавров...с който обиди много Израил..но на кого му пука..и в двата случая хора мислят че те са ги избрали.ОБАЧЕ....Сталин " Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете."
  • 98 АБСОЛЮТНО

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "Да живее Русия..Освободителка на Българи":

    ДА ТОВА Е САМАТА ИСТИНА НО ЗА НАПИСАНОТО ВИ ДО ТУК РЕЗУЛТАТА Е -5 НА +7 ЗА ВАС НАПРАВИ СМЕТКА КОЛКО КУХИ ЛЕЙКИ ЩРАКАТ ТУК НЕ ПОЗНАВАЩИ ГРАМ ИСТОРИЯТА НИ И ДОРИ СТАРАЕЩИ СЕ ДА Я УНИЩОЖАВАТ В ПОЛЗА НА СЕВРНАТА НИ МАХАЛА И ЗАГРИЖЕНАТА ЗА НАС ЕВРОПА ДЕТО НЕ РАЗРЕШАВА ТОГАВА ДА ВЛЕЗЕМ В РЕАЛНИ ГРАНИЦИ ,КАКТО СЕГА В ШЕНГЕН
  • 99 Леандър Льоге

    4 3 Отговор

    До коментар #75 от "Павел":

    Какво е станало на трети март че да е националлен празник?
  • 100 СЪЕДИНЕНИТО

    3 2 Отговор
    Комитетът е бил за освобождаване на Румелия,Македония и Одринско Тракия.
    Но З.Стоянов е вербуван за масон в Португалската ложа.
    Съкрушава Македония и Одринско и е заплют публично от Христо Македонски, голям бълг.революционер описан от Вазов.
    Въпросът е...Как след като сърбите ни нападат Българската армия напуска Турската граница и отива на Сръбската,след като Румелия е турска ?
    Султанът казва,или връщайте Румелията,или я плащайте,или влизаме.
    Александър Втори опрощава контрибуция към Турция за 82 млн.златни франка,270 тона злато.
    Русия сключва договор България да ги върне за 75 г.Оригиналите на договора,манифест,е в БНБ и Военния музей.
    През 1918 г.комунистът Владимир Ленин опрощава кредита у му слага презрамките.
    Точка по въпроса
  • 101 ...

    1 3 Отговор
    Ако загуби, да заповяда в България Президент, ама май по ок Министър-председател, поне да оправи социалната политика на България, както беше при Бай Тошо. Всички крадци от 33 години са от бай Тошо и работят под прикритие ограбвайки я тая красива България, която вече не става за чеп зеле. Умните и работливите се изнесоха от България и не милеят за Род и Родина. Много шмекери има много в България със замъци по света. Айде живи и здрави да сте, кой къде му е хубаво там да живее, а Путин или Байдън да им конфискува откраднатото. Има честни зъболекари и сие, но с много труд са постигнали богатството си. Нищо против богатите, хората имат против откраденото от залъка на обикновените хора. Ьнаем, че нищо няма да стабе, но си излее народа мъката.
  • 102 Радон Керанов

    6 6 Отговор
    И как Късият си представя да спечели войната срещу военопромишлените комплекси на страните от НАТО начело със САЩ, стоящи зад яростни и зли укри, готови да разкъсат руснаците!
    И Хитлер си е въобразявал че ще спечели война срещу икономически гиганти, но поне е имал страховита армия като Вермахта!
    А руската армия е просто жалка и некадърна!
    Закъде с такава армия и с такава икономика!

    Коментиран от #108

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Анонимен

    3 4 Отговор
    Ние не разбираме от политика, не сме историци също. Но.. Сме по близо до руснаците по нрави. И тук в Бг кои останаха. Захлупените. Нали ви четем, щом не харесвате разлипните хора обратно в Русия. На запад хората не ги делят нито по външен вид, всеки се носи, кой как си иска, същито е, те са приятели с пакистанци, индийци, поляци, китайци, обратни, заразени, стига да не им посягат. Перфектно се разбират с бизнесмените по горе описани от мен. Умни, хранят ги, дават им, българина има малки бизнеси, а българия е шуробаджанашка. Много си е хубаво в подредените западни държави, но завистни хора и затова мисля, че младите завършили на запад ще им е трудно в Бг, а и вече правят сравнение, огранипени са тукашните по села и малки градове. Политиката не е за всеки. Тя е като проститутката, но щом им харесва, изберете си ги, ако не са те, другите отвън гладните ще дойдат и така ще продължава, докато всички се замогнат с пари и имоти. Бг е бедна държава.

    Коментиран от #131

  • 105 Коментар

    6 1 Отговор
    Демагогия ,демагогия
    Пропаганда , пропаганда
    Само това могат мисирките от сайта.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Мнение

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Русороб":

    Ти не си русофоб ,просто си един невзрачен oligofren.
  • 108 Антитрол

    2 4 Отговор

    До коментар #102 от "Радон Керанов":

    По същия начин както Виетнам спечели войната срещу САЩ, по същия начин както талибаните спечелиха войната срещу САЩ. Ама то трябва да можеш да мислиш а не само да слушаш опорки.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Гражданин

    0 1 Отговор
    Два остри камъка брашно не мелят. Те големите не могат да се разберат, та ние простите ли искате. Никога кавга от един чивек не става, затова много хора не застават от ничия страна. Явно на 100 години сме все във войни, за земи, земетресения. И все някои хора от първата, втората демокрация все започват от нулата. На това му виказ аз геноцид спеямо чегаджиите гелмета маджури, както ги наричат тукашните в Бг хора. Ние не знаем война, преди да започне в Украйна и пак няма да я знаете, защото сте родени някои с Късмет, заможни сте, писай, Защо?,. На 3 Март, все историята я изопачавате, в полза, вас роду, живи хора има и те най добре знаят повече от някои историци. И като е бил 3 Март, какво хубаво е видял някой българин по живково, преди 1944,след 1974,1989 до днес, който даде има, кво си пожелае, пендари, прасета, бъчви с вина дай на батко ви хохо Гордеят се българските граждани, че си народиха по Три дечица в Белгия и къде ли не и държавата им издържа малчуганите българчета. И там има българи, избягал, но веднага се завърнал при дечицата си. Лесно няма, но едва една българка мед сестра би издържала три деца в Бг. Наздраве Канада!
  • 112 Чили

    0 1 Отговор
    Нито Русия, нито Украйна ще е последен победител. Нарастващото недалновидно виждане на светът побеждава. Победител е този, който е здрав, щастлив, финансово обезпечен и равиващ се. Няма значение етнос, държава, пол, ръст, цвят, години...
  • 113 Преминаващ оттук

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Разбирачо, каква връзка има Путин с Хитлер. По-скоро Зеленски има връзка с Хитлер с тази разлика, че наркомана се е превърнал в маша на американците и просяк.Унищожи си държавата и народа, докато онзи с мустачките изправи Германия на крака.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Анонимен

    0 1 Отговор
    До коментар 110. Ние сме от чергаджиите, Албания, Тракия, България, Великобритания. Не сме турски карабини, но от Бяло море, 1923 рода на баща ми, който е роден край Бяло море, Гърция са се заселили в града, а там бе букет, от македонци, тракийци, селяни, турци, пимаци, цигани, евреи, арменци удовлетворява ли ви, а другата ми рода са ги заселили в едно турско село след 1923, там на ваканции израснах до 18 г, след кончината на баба ми, страхотни приятелки, нижехме тютюн с турците, те у нас, ние у тях, на камъните си каносвахме ръцете по всяко време, празнувахме байрам и велик ден, с отлични впечатления бяхме, но всичко бе до далечната 1984,когато майка ми отиде да си види приятелките и си пилучи рента от земята. Променилили са се отивайки да я видя, в другият град, та маман, ми казва, не трябвале, магаре кон става ли, спиделяше ми отивайки, бе останала на 50 г вдовица, обожавам турците, с тях по се разбирахме преди 1989,българите имат самочувствие, но без покритие повечето, на какво, че имали много къщи, имайте ги, но глави им празни и добре, че дойдохне от вътрешността да им работим и ги опитомяваме, повечето изостанали българи, живеещи в тия краища. Гражданина може да е гол, като пушка, но много повече е живял и видял, попаднал в среда на градските си родители.
  • 116 ..,

    1 0 Отговор
    Наздраве!
    С македонските песни. Покойните ни родители слушаха македонски, но децата ни след нас няма да знаят нищо за нас, дедите ни. Отлитнаха на 19 г, за да се накрадете и ограбите, де, що имахме от дедите ни от Беломорието, Гюмюрджина, Сегашна Гърция. Всички селяни от николово живки си гледат деца внуци на нашите земи
  • 117 Ха така

    8 6 Отговор
    Против русофилите сме щото искат пак да ни натресът червената феодална система.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Факти

    1 1 Отговор
    Не спрете за путин америка. Едни и същи сте, дс, доносници. Нашите родители, баби са родени в Гръцко и дошли на тези земи с една бухча с дрешки на депуцата маленки. Успяли са да си вземат златото. Мислели се, че пак ще се върнат, дори са закопали злато в земята, да, децата им малки вече поеаснали са отишли в Гърция 1944, но 1944 зарварят границите, нашите са усояли да си дойдат, а др в Гърция и на 18 г запичват да се борят, бякъде след 1935 за 8 часов работен ден и безплатно образование, искали са да учат нагоре висше, но пари липсваки, а от 13 г са запичнали да учат занаяти и т н. Всичко в Бг е било ок до 1970,когато рухва иконимиката на Бг, а са имали 1ви братовчеди, в друг град, избягал през Гърция в САЩ, след1970 бе викан в мвр и са искали да го изключат от бкп, но кварталния на бкп оставете го, той добър, а Той не го е познавал братовчед си. Същото е и с децата ни, и нищо не знаем за потеклото, знаем, че са му викали шивача, но в САЩ, н тн. И затова, кои са ОК, селяните, които никога не са живяли втв войни. И днес имат огромни къщи, след 1956,но са в окаяно българските къщи след 1989. И не са тракийците както ги наричат тукашните селяни турци и не са им давали родителите им да се женят за, че били маджури, гелмета българите и чуваме от тях селяните, че помаците били българи, да българи са, но ние тракийците сме християни. И сме женени омъжени за тракийци и сме си ок, защото мъжете ни са със златни ръце, не пушат, не пият, но остаряхме и милеем, не за
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 КАДИРОВ ЩЕ ДОКОПА ЗЕЛЕНСКИ

    2 4 Отговор
    Висш американски държавник псува ЕС: Fck the EU
    OFFNEWS
    07 февруари 2014 в 07:48 | 14134 |17
    Помощник-държавният секретар на Съединените щати Виктория Нюланд
    Записи разкриха как помощник-държавният секретар на Съединените щати Виктория Нюланд ругае по адрес на Европейския съюз.
  • 122 3 март

    2 2 Отговор

    До коментар #91 от "Миш маш":

    (Всеки) Сам трябва да реши/те за себе си, какво ще иска/те да се случи с във бъдещето! Не сте в позиция да Ви предлагат каквото и да било. Вие само ще бъдете уведомени (посл. пример covid19). Текста е изцяло информативен ( разбирайте- хора чакащи някой друг да свърши работа"те само да се присъединят") и не цели да се бори с вятъра за това, че дууха.Каквото и да решавате времето не работи във ваша полза...
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Павел

    3 6 Отговор
    Днес няма нито една статия по повод националния ни празник 3-ти март, но е пълно с пропаганда против Русия. Честит празник, братя българи, Русия и България са братя на веки веков!
  • 125 РУСКА МЕЧКА🐻

    5 9 Отговор
    ВИЕ ЗАБЛУДЕНИТЕ ОЩЕ СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ РУСИЯ НЕ Е СПЕЧЕЛИЛА ВОЙНАТА
  • 126 Радон Керанов

    3 3 Отговор
    До Антитрол:
    Логиката ти куца Антитролче!
    Виетнамската а афганистанската война нямат нищо общо с войната в Украйна! Там американците поддържаха непопулярни режими с немотивирани и небоеспособни армии!
    Правителството в Украйна има огромна подкрепа! Украинците ненавиждат руснаците и се бият до смърт, украинската армия става все по- добре въоръжена и боеспособна! И огромна военна подкрепа от САЩ и другите членки на НАТО! При продължителна война на изтощение Путлер няма шанс, както нямаше шанс и Хитлер!
    Късият човек от Кремъл подцени укрите и не са даде сметка, че военните му възможности са много малки пред тези на обединения Запад, който стои зад Украйна! Няма никакъв шанс общественото мнение на Запад да спре подкрепата за Украйна! Престъпният руски режим трябва да бъде наказан!
    И най-вече некадърната руска армия, която воюва с огромни загуби! С ценатй 50 хиляди убити и ранени превзе селското градче Соледар! Сега се опитва да достигне до кръчмата в Бахмут! Резултат - планина от руски трупове.
    Антитролче, понеже нищо не разбираш от военно дело, по добре се насочи към музикалната критика и светската журналистика! Там може да пожънеш успехи!

    Коментиран от #132

  • 127 Уса

    3 2 Отговор
    В Америка злите езици говорят,че Русия печели войната.Не виждам много да съжаляват американците малко ги интересува.Техните политици изпраха доста пари в тая война,като пожертваха украинците.Америка не е загубила нищо,но може да срещне трудности или отнесе голям шамар
  • 128 Едуард Петров

    3 2 Отговор
    АБЕ, ИДИОТ ОТ факти, ти на кой свят живееш, от къде квичиш като прасе на заколение срещу НАШАТА ПО-ГОЛЯМА СЕСТРА, ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИЯНСКА РУСИЯ, КОЯТО ЕДИНСТВЕНА В СВЕТА (ЗАСЕГА), НАСКОРО ПРИЕ НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ, В КОЯТО ТАЗИ ХРИСТИЯНСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА РУСИЯ СЕ ОТРАЗЯВА ОФИЦИАЛНО НА ДЪРЖАВНО НИВО! МНОГО СИЛНО НАСТОЯВАМ И В БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ТОЗИ ФАКТ ДА БЪДЕ ОТРАЗЕН, НАЙ-ДОБРЕ СЛЕД ВСЕНАРОДЕН РЕФЕРЕНДУМ! НАДЯВАМ СЕ, БЪЛГАРСКИЯТ ПРАВОСЛАВЕН И ПРОТЕСТАНТСКИ НАРОД ДА ДАДЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН ОТГОВОР НА СВОЯТА ХРИСТОВА ПРИНАДЛЕЖНОСТ! Строгото и постоянно придържане към Християнските Ценности е от ключово значение за Мирната, Древна и Неделима Тракийско - Българска Общност! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, РУСИЯ И НАШИТЕ СЪСЕДИ: ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, РСМАКЕДОНИЯ, СЪРБИЯ, РУМЪНИЯ! СЪЩО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, И САЩ!
  • 129 фейки

    2 3 Отговор
    Той я печели вече , рософобите надават последни вой на умряло преди капитулацията на Европа .
    Слава Русия .
  • 130 Путин

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Путин избяга от Киев понеже му звъннаха":

    Истината боли нали троле хахахах.
  • 131 943567

    3 1 Отговор

    До коментар #104 от "Анонимен":

    Някой беше казал, че расизмът в едно общество е също като имунитета на един организъм.
    Същото се отнася и за т. нар. хомофобия, трансфобия и пр. С други думи, ако няма съпротива срещу "различните" в едно общество, това е същото като един организъм, на който не му работи имунната система и изобщо не реагира когато в него по някакъв начин попаднат чужди непознати тела, вируси, паразити и пр.
    Всички знаем какво се случва с такъв организъм, нали?...
    Е, руското общество очевидно има силна имунна система, а "западните подредени общества" очевидно нямат. Всичко е въпрос на време...
    А ние много бързо трябва да решим от кой вид общества искаме да бъдем.
  • 132 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #126 от "Радон Керанов":

    Керанов, объркАл си се нещо, човече! Музикантите свирят от центъра на Артьомовск.
  • 133 1234

    1 4 Отговор
    Русия ще спечели всичко,а европа ще загуби много
  • 134 Безпринципни парадокси

    3 2 Отговор
    Още самото некадърно пропагандно заглавие "Путин още вярва, че може да спечели войната?" ми внуши, че дедо бай Дън вече НЕ вярва, че може да спечели войната срещу Русия и Китай! И доколкото и докато може само инкасира печалби от войната за сметка трагедията на украинците, руснаците, европейците .......?! Въобще циг@нията е пълна!
    Газовите и нефтени тръбопроводи през Уктайна продължават да функционират и Русия продължава да плаща на Украйна милиарди транзитни такси! Отделно руската ЛукОйл-НефтоХим в Б-ия произвежда с руски нефт дизелово гориво и го доставя в Украйна за украинската бронетегника и транспорт!
    Украинските бежанци в Б-ия са настанени в 4 и 5 звездни хотели с предполагаеми руски офшорни собственици, като ЕС поема издръжката и хранененто им?! И австрийските и кипърски посредници са добре дошли и инкасират огромни печалби - също както през време на Студената война!
    Всички най-върли БГ-комунисти и БгКГБ-агенти (завършили съветски спец-школи)) и децата им днес са "НАТО-вски генерали" и пропагандни "русофобски евро-атлантици", изпълнявайки заповедите от Центъра в Москва! А преди се кълняха в СССР, комуностичерската партия и Ленин+Сталин! А днес се кълнат в дедо бай Дън, Урусула фон дер КоВид-ГрупенФюрер и ЛБГ-евроатлантическите "ценности"?!
  • 135 Урюрвкос

    1 0 Отговор
    булката от снимката стана след време голям шеф във Роснефт но в едно интервю спомена колко е себестойноста на суровината и я изтириха обратно в Австрия.
  • 136 Само, че

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    е интересно ти СЕЛЯНДУРИНО като се пишеш за софиянец какво мислиш за либералдемократите дето разсипаха България! Страшно племе сме Русия такава, Германия онакава пък ний сме цъфнали отвсякъде и ха ха да вържем!
  • 137 Тиберий

    1 0 Отговор
    Най смешният танцьор.
  • 138 Тиберий

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "Кнаус 485":

    А ти имаш ли ясна дефиниция за свобода, или се правиш на много печен.
  • 139 Сантиментален гъзар

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Българка":

    Той чете разни факти в интернет но после бързо ги забравя.
  • 140 ами

    1 1 Отговор
    зеления пък вярва че до август ще освободи крим
  • 141 наснедогонят

    2 0 Отговор
    - Тате, какво е "диктатор"?
    - Това е човек, който прави каквото си иска, без да се интересува от мнението на другите... като Путинчо демек
    - Като мама ли?
    - Е не! Не чак толкова...
  • 142 М даааа

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Това е най-точният анализ.Кратко ,точно и ясно.Поздравления!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.