Last news in Fakti

14 Май, 2023 16:00 3 976 76

Последната надежда на България

  • мария габриел-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • иван гешев-
  • продължаваме промяната

Много трудна задача, честно казано, да се съберат толкова различни и антагонистични партии в този български политически пейзаж, където Русия дърпа много конци в държавния апарат и мафията

Последната надежда на България  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 2 април 2023 г. българите бяха призовани пред урните на поредните предсрочни парламентарни избори. Те вече бяха гласували през октомври 2022 г., ноември 2021 г., юли 2021 г. и април 2021 г. Точно в тази изборна суматоха, в която вотът не излъчи ясен победител, Мария Габриел, младият европейски комисар по иновациите и младежта, 43-годишна, франкофон, беше призована да се опита да състави ново правителство. Неделя, 7 май, тя получава обаждане от председателя на партията, към която принадлежи, ГЕРБ. Бившият министър-председател Бойко Борисов ѝ предлага да си опита късмета. Тя предупреждава съпруга си Франсоа Габриел, в момента заместник-началник на кабинета на Роберта Мецола, председател на Европейския парламент. Това пише френското списание Le Point в специален материал за българската еврокомисарка и номинирана за премиер Мария Габриел.

Много трудна задача, честно казано, да се съберат толкова различни и антагонистични партии в този български политически пейзаж, където Русия дърпа много конци в държавния апарат и мафията. Не повече от предишните, вотът от 2 април не позволи да бъде излъчено мнозинство. На първо място са ГЕРБ с 25,4%, непосредствено пред ПП на Петков (бивш премиер, близък до либералите) 23,55% и партия Възраждане (националисти и евроскептици) на Костадин Костадинов (13,58%). На Мария Габриел се предлагат два избора: или да пробва коалиция с Петков, или да събере няколко малки партии, сред които партията на турската общност (13,18%), социалистите (8,56%) и антисистемната партия на Слави Трифонов, телевизионен водещ и певец, който влезе в политиката, имаше кратковременен успех и след това се срина (3,94%).

Избрана за най-добра в ЕНП

За да изпълни своята деликатна мисия, Мария Габриел е в неплатен отпуск от задълженията си като еврокомисар през периода, необходим за съставянето на това ново правителство. Ако не се стигне до успех, тя ще се върне към своя европейски мандат - задача, към която е силно пристрастена от четиринадесет години.

Тя изкачва стъпалата на властта, вземайки по четири наведнъж: член на Европейския парламент през 2009 г., удостоена с титлата "Европейски депутат на годината" през 2013 г., преизбрана през 2014 г., тя вижда политическата си тежест да нараства, като е избрана за най-добра от заместник-председателите на групата на ЕНП (Християндемократи). Говори се също, че Урсула фон дер Лайен, председател на Комисията, също от ЕНП, се възмущава от появата на този млад талант и прави всичко, за да я държи в неведение. Фон дер Лайен обаче тези дни улеснява и политическото ѝ бягство в България.

Върл работохолик

Мария Габриел се присъедини към Европейската комисия на 7 юли 2017 г., заменяйки за кратко сънародничката си Кристалина Георгиева. По това време тя отговаряше за ресор "Цифрова икономика и общество". През май 2019 г. тя води листата на ГЕРБ по време на европейските избори и наваксва критична ситуация за партията си, като печели у дома, в София, вечерта на 27 май с 31% от гласовете.

Неуморна и работлива, Мария Габриел е в състояние да направи впечатляващ рейд от работни дни, докато изнася около десет речи на месец на различни форуми в цяла Европа, да не говорим за пътуването между трите си места на пребиваване: Брюксел, София (където е израснало детето ѝ ) и Страсбург, крепостта на нейния съпруг и седалище на пленарните сесии на Европейския парламент.

Името на Мария Габриел дори беше споменавано през 2019 г. между държавни и правителствени ръководители, докато бяха заплетени в кашата за "топ позициите" в ЕС. За известно време Мария Габриел беше спрягана за ръководител на европейската дипломация. Накрая при окончателното приземяване на "топ позициите" източноевропейските страни отпаднаха и именно испанецът Борел пое поста върховен представител за външните отношения.

От IEP Бордо до София

Зад този стремителен възход стои силен човек във всеки смисъл на думата: Бойко Борисов, българският министър-председател, бивш шампион по карате, надушил таланта на младата си сънародничка, докато тя е във Франция, в IEP Бордо. Тогава Борисов беше кмет на София, но вече мислеше за бъдещето. Мария Неделчева (моминското ѝ име) представя работата си върху демократичния преход в България. Кметът на София се готви за Европейските избори през 2009. В края на срещата им той ѝ дава една седмица да напише програмата на партията и сумата, необходима ѝ за да се върне в София. Тя ще отложи завръщането си с две седмици, за да не изостави студентите си от Бордо насред нищото и да завърши учебните си модули...

В крайна сметка Борисов ѝ готви изненада: тя се озовава в листата на ГЕРБ, на избираемо място. Никога не е мислила за политика. Смяната се извършва с един замах. И всичко става много бързо...

Влюбена в Монтескьо, Монтен и Мориак

Семейството на Мария Габриел не е част от комунистическата номенклатура, управлявала държавата с желязна ръка. Майка ѝ, медицинска сестра, не е имала възможност да учи за лекар, именно защото не е от управляващата каста. Баща ѝ е работил в обувна фабрика в Гоце Делчев. Това македонско планинско градче заимства името си от македонски революционер, който е обект на спор между България и Република Северна Македония... Завършила български и френски език в Пловдивския университет, Мария Габриел заминава за Бордо в началото на 2000-те.

Тя не е избрала случайно столицата на Аквитания. Любовта ѝ към френската литература я кара да изследва по-отблизо произведенията на Монтескьо, Монтен и Франсоа Мориак. Сред българските писатели и поети тя се възхищава особено на Иван Вазов, Христо Ботев (също смятан за национален герой) и Гео Милев (бащата на писателката Леда Милева). Жалко е, че думата "култура" отсъства от заглавието на ресора ѝ. За щастие не отсъства от живота ѝ. И европейските автори са ѝ благодарни за борбата, която тя води по време на председателството на Юнкер, за да бъде приета "Директивата за авторското право" въпреки изключителния натиск от страна на Gafam, нетърпеливи да захранват техните платформи, без да плащат за съдържанието на пресата...

По време на председателството на фон дер Лайен българският еврокомисар задълбочи мрежите на европейските университети, защити бюджета за научни изследвания, въпреки че страните членки се възпротивиха за сметка на ожесточените преговори по плана за възстановяване. Урсула фон дер Лайен ѝ поверява ресор, близък до сърцето ѝ, "новия европейски Баухаус", нов начин за съчетаване на устойчивост, естетика и приобщаване. Начин за финансиране до 85 милиона евро на съвременни артисти и архитекти в иновативни постижения.

превод: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 65 Отговор
    слава на ГЕРБ

    Коментиран от #56

  • 2 Тц тц

    10 14 Отговор
    Ердоган загубил ли изборите?

    Коментиран от #59

  • 3 Стивън Смийгъл

    56 3 Отговор
    Надежда тука всяква оставете
  • 4 Прометей new

    80 4 Отговор
    мадре миа, ако това НИЩО е “последната надежда“.....ужасен ужас....тази статия СМЪРДИ....ужасно !!
  • 5 Мара

    62 1 Отговор
    "скромно" се похвали , че била известна (?) не само в цяла Европа , а и в цял свят за борбата ѝ с фалшивите новини......
  • 6 🤣🤣🤣🤣🤣

    53 1 Отговор
    .....Ако не се стигне до успех, тя ще се върне към своя европейски мандат - задача, към която е силно пристрастена от четиринадесет ....
    Милен Велчев и той бе силно пристрастен към работата си в лондонска банка🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Уначе са върли работохолици де🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 РЕАЛИСТ

    59 4 Отговор
    Оня селяндур Жельо Жабата беше франкофон и видяхте докъде ни докара. Сега и тая чапла Габриел франкофонка и френските вестници я засипват със суперлативи. Значи при мъж французин , в Париж ще знаят всички тайни на управлението на държавата ни.

    Коментиран от #13

  • 10 ХАХАХА

    70 2 Отговор
    Ако тази е последната надежда за България по добре да е безнадеждна
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Меееен

    36 1 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Те нашти тайни и без нейния мъж ги знаят бре😉

    Коментиран от #16

  • 14 ИСТИНАТА

    58 4 Отговор
    МАРИЯ ГАБРИЕЛ ЧУЖДЕНКА СИ И НЕ ТЕ ИСКАМЕ ОМЪЖЕНА ЗА ФРАНЦУЗИН ЗАРАДИ ПАРИТЕ МУ СИ И СИ ПОСТАВЕНА ОТ АМЕРИКА СИ ОТ ДЖОРДЖ СОРОС НЕ ТЕ ИСКАМЕ !!!
  • 15 Кольо,

    53 2 Отговор
    Тази хамсия Мария Неделчева сметкаджийка и кариеристка няма моралното право да си завира дългия нос тук в България....
    От години я няма никаква,да си стои в корумпираният не по малко Брюксел....
  • 16 РЕАЛИСТ

    20 0 Отговор

    До коментар #13 от "Меееен":

    Ами що тогава си говорим за класифицирана информация? Каква купешка дума?

    Коментиран от #21

  • 17 Някой

    38 8 Отговор
    Е що да е последната? Идат нови избори, ново разместване. Може пък "Възраждане" да си вдигнат по 2 резултата. И ПП-ДБ да се утече в канала. Но, лошото е, че американското посолство си остава тук, и то пак ще решава кой да ни управлява.
  • 18 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 8 Отговор
    слава на възраждане
  • 19 Смятайте мацки и котараци

    31 1 Отговор
    За кви кинти става въпрос по върховете,за да си зарежеш работа е ЕП и да додеш в България във власта....Иначе беше модерно едно време се пънат за еврокомисари...тцъ тцъ тцъ..Ми смятайте бе,нема ви уча я
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мееен

    19 0 Отговор

    До коментар #16 от "РЕАЛИСТ":

    Ние си говорим за много други неща освен класидицираната информация....всъщност онова негово дето е превъзходителство укр.посланник каза,че България има144 гаубици???????????????
    Това предполагам не е класифицирана информация?Къ мислиш?Иначе ако е,нема си говорим😉
  • 22 Нямам думи !

    49 1 Отговор
    "Работлива и неуморна,произнасяла речи из цяла Европа "!?!?! Ще припадна от 😂

    Коментиран от #23

  • 23 Ни са хаби ва синко

    20 1 Отговор

    До коментар #22 от "Нямам думи !":

    Нидей са тормози зарад йедна фрингия
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 дон

    37 1 Отговор
    Тази статия все едно е писана от севда. Четеш и докато четеш мозъчни клетки и се самоубиват ритуално.
  • 27 Редник

    29 1 Отговор
    Пак Русия виновна. Ай стига бе..
  • 28 Започва се

    31 3 Отговор
    Боже опази България и българския народ!
  • 29 Мнение

    34 0 Отговор
    Гаргамел не е никаква надежда, а позорище!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Дрън дрън та пляс

    32 1 Отговор
    ако мъж облечен в женски дрехи ни е последната надежда значи по добре да се приключва с тая държава
  • 32 Я го знам ...

    12 9 Отговор
    Последното спасение на България са Кики-Барона и Кокорчо -Фараона ! Странно,ама факт.
  • 33 боки борис

    17 0 Отговор
    доста мъмжествено изглежда на тая снимка, хм...
  • 34 прост шоп

    27 1 Отговор
    Последната надежда на България е да се ометат всички продажници и да дойде истинско българско правителство! Последната надежда на едни други е да ни наложат поредната продажна калинка с фалшиво св. Трийте сега....
  • 35 бомбето

    18 0 Отговор
    Надежда за лакомата и кьопава партокрация и чиновниците - да продължат с перверзните бъзици и рахатолсун.
  • 36 Дедо Стоян

    27 5 Отговор
    Това с последната надежда го говореха и за Киро Харварда (тъпото). Спрете се с тези пропагандни заглавия ! Тази мома не е нищо повече от продажница закърмена със западната гнус изливаща се по България. Мъжът й е виновен за избиването на хиляди прасета, за да можем после да купуваме от западна Европа и в частност от Франция. Тази нищо няма да направи.
    Само вижте и чуйте изказването й!
    Да се направи експертен кабинет за една година! А след това какво? Нови избори ли?
    Тази е поредната отказала се от България. Избягала да учи във Франция, омъжила се там, там е родила и детето й носи френско име, тя носи френско име, работи там и после онзи продажник Бойко я викна под давление на ЕС. Ако беше такава българка и милееше за България, защо не си запази фамилията? Защо не кръсти детето си с българско име?
    България в момента има един куп проблеми, а тя иска да маха главния прокурор, сякаш това е най-големия и важен проблем за държавата ни!
    И тази ще е като Кирчо тъпото!

    Коментиран от #75

  • 37 СпасЪ

    29 1 Отговор
    Същата марионетка като плювньо, само че по-мъжествена.
  • 38 Надеждата Мара и Надеждата Деса

    24 0 Отговор
    Последни надежди на Толупа.
  • 39 Истината съм аз

    25 1 Отговор
    Егати повръщането е тая статия. Пълна гняс.
  • 40 един

    15 1 Отговор
    Гледачката на Берлускони каза преди време,че една руса жена щяла да ни оправи,само дето Марийката не е руса!
  • 41 Уса

    19 0 Отговор
    Последна и досадна угроза за България а не надежда.Българите ще живеят по-добре,ако всички,които са били 33 години в парламента го напуснат и оставят власта в ръцете на хората.Ще последват едни истински избори и правилният избор за управление от българофили,което ще изведе страната от мизерията
  • 42 Един

    14 0 Отговор
    Защо казвате само Русия,а Байдан и д-р.Те заради техния мерак да са на всякъде ,и нашите коленичили политици, затова сме в това положение.Борисов сега се явява като Господ Обединител ,нищо няма да излезе,още на първия месец ще се скараш.На всички е ясно че Борисов ще команда,Габриел е параван.
  • 43 Добре ,че не съм обядвал,

    26 0 Отговор
    Ще повърна ! По отвратителна и незачитаща реалностите статия не бях чел отдавна ! Най-големия крадец от новата история на България ББ го изкарват едва ли не пътеводна звезда , велик и проницателен борец за благото на нацията ! Ясно е колко е стока и това протеже с полу-българско име ! Само чудо може да спаси България ! Властта окончателно е завладяна от най-уродливата и крадлива пасмина в политиката !
  • 44 НЯКОЙ

    29 0 Отговор
    България не е тръгнала да умира, та Мария Г. да е последната ни надежда ! Хайде спрете да се гаврите с нас ! Авторът вероятно е мъжът и или нейна близка, прекалено пристрастие лъха, чак сладникаво ! Съдим за хората по делата, не по "препоръките" и особено когато са от Бойко Борисов !

    Коментиран от #50

  • 45 Ххх7

    23 0 Отговор
    Ква надежда е тази тя даже не е българка
  • 46 Малеее

    26 0 Отговор
    Стига сте мислили народа за стадо. Г-жа Габриел е последната ни надежда. Баце ви се подиграва и ви се чуди на простотията. Тоя народ е оцелял 500 години под ятаган и неговата надежда е да изчисти всичката измет, от тази земя. Барабар с Бацето и надеждата му - как и беше българското има на француцката- Габриел. Що за кощунство?

    Коментиран от #51

  • 47 Винкело

    16 0 Отговор
    А-а-а, светна ми защо "правителство за една година". Ами на Габриелката толкоз й е отпуската от по-лесното лапане в Брюксел.
  • 48 Европейски райх

    18 2 Отговор
    Последната надежда на България е Костадинов с Възраждане.
    Тази е марионетка на "дълбоката държава" в ЕС, който ни смучи и разрушава от 30 години. Пример - затварянето на българските ядрени реактори...
  • 49 Срамота

    17 1 Отговор
    Нищо подобно! Конците се дърпат от Козяк! И кога най-после България сама ще определя политиките си?? Суверенна държава ли е? Май не!
  • 50 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "НЯКОЙ":

    Аааа нее бе,ич не е.След 8-9 години ще има преброяване🤣🤣🤣🤣🤣
  • 51 Прав си

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Малеее":

    Не е стадо.Мърша е.
  • 52 1234

    1 18 Отговор
    Бг още се управлява от руското посолство,те назначават правителствата,грабят и смучат ресурсите на държавата чрез франчайз,отделно родоотстъпниците русофилите харизват милиарди на раша и туркие да си правят поток

    Коментиран от #53

  • 53 5678

    10 2 Отговор

    До коментар #52 от "1234":

    Предполагам,че руското посолство е платило за некви чертежи на американците.
  • 54 Д.Кънев

    20 1 Отговор
    Била Мария Габриел много кадърна и способна.До сега от всичките и изпълнения и изяви разбрах че в едно нещо е много кадърна и способна.
    А то е в лизането на Бойковия задник.
    Да много кадърна и способна в постоянния слугинаж пред запада.
    И още по голямото навеждане даже и от другарката ЕС.
  • 55 НЯКОЙ

    18 0 Отговор
    Ама се леят възхвали и виличаене до небесата, само дето най отговорно не настояха че горевъзхвалената Габриел е самият пратеник на Бог на земята, специален дар за българите. България е възкръсвала и ще възкръсва, България е шампион по оцеляване в света, вие, новите ни господари му мислете. Факт- влезе ли България в Съюз, той скорострелно се разпада. А това всъщност е и най ясният Божи знак че България трябва да следва своя път, че България трябва да се развива суверенно и самостоятелно, изпълнявайки своята мисия и следвайки своите интереси. Горе прехвалената госпожа не е тук за да води България по нейния исторически път а да я закове за Европа което ни води към колапс, вече видим и за слепите.Бих задал един простичък въпрос който скопената ни журналистика не задава на кандидат премиера ни. Тъй като госпожата от деситилетие не живее в страната , българското и гражданство единствено ли е ? Тя има ли и френско гражданство, или след Кирчо тариката да гледаме всички на Конституцията ни като на парлама .
  • 56 комшията

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ердоган вофи с 60% при обработени 9 % бюлетини
  • 57 Ван дер Любе

    16 0 Отговор
    Едно нещо не мога да посоча като успех. Сигурно според правилата на Брюксел е добре, но от гледна точка на България не се забелязва. Две неща има, които са се случили в България през това време в нейния ресор: суперкомпютъра и института ИНСАЙТ. И двете прескъпо платени от България. И двете без реални резултати за България. Суперкомпютър(и) имаше и преди в България и те напълно задоволяваха нуждите на България. Сега имаме още един, който обаче не е нужен на България, няма хора, които да го поддържат. И струва в пъти повече пари от други. Тоест България дава много пари за нещо, което се ползва от хора в чужбина. Но Бойко ги даде тези пари, за да може Габриел да светне в Брюксел. Аналогично с великия институт ИНСАЙТ, който струва десет пъти повече от всички други подобни институти в България. Цена на един докторант около 500 000 лева (спрямо по-малко от 50000 лева за другите). Тези хора, ако въобще защитят, няма да останат в България, т.к. България няма работни места за такива скъпи специалисти. Пак щедро раздадени пари от Борисов. Сега въпросът е как Габрел ще управлява, когато трябва да се освободи от Борисов? Няма как. А едва ли имаме нужда от женски вариант на Борисов. Нищо не може да се очаква от това. По-добре е коалицията Хартия-от-Магнитски да поеме управлението, отколкото ПП-ДБ да се самоубият.
  • 58 Дано да ни отмине това бедствие

    32 0 Отговор
    Заминала е в Бордо, за да избяга от България и да се ожени за французин. Такъв е тукашният манталитет. С дългата си шия е видяла отдалече бъдещия си съпруг и се е хванала за него като удавник за сламка. Французойките не бързат да се омъжват, а за нея бракът е бил спасителен вариант. Иначе - даскалица по български и френски в Гоце Делчев или работа на рецепцията в някое хотелче. Романтика! Любовта към френската литература е само за камуфлаж. Парица е царица!
    А за нас Мара не е никаква надежда. Тя е бедствие. Дано да ни отмине!
  • 59 Ангел

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тц тц":

    Над 60 процента е
  • 60 усуркана

    10 0 Отговор
    карабатак....
  • 61 Сега разбрах - докторите са номенклатурч

    22 1 Отговор
    "Майка ѝ, медицинска сестра, не е имала възможност да учи за лекар, именно защото не е от управляващата каста." Значииии всички лекари в България са комунистически номенклатурчици? А и само не ми е ясно как в годините на разрухата 1994-1997г. семейството и я е издържало в престижна езикова гимназия на 200 км от Гоце Делчев?
  • 62 Макарон

    14 0 Отговор
    доста мъжки профил, тре бон
  • 63 МИНА

    8 0 Отговор
    МАРИЯ НЕДЕЛЧЕВА ИМА ЛИ ДЕЦА ?
  • 64 Татко Барва

    12 4 Отговор
    ако габи е последната ни надежда, по-добре да си теглим въжето. Възраждане или изчезване
  • 65 Рослямист

    3 3 Отговор
    Само Путин и съветска Русия!
  • 66 божидар чеков

    12 1 Отговор
    СЪПРУГЪТ И КРЪСНИКЪТ, СЪОТВЕТНО - ФРАНСОА ГАБРИЕЛ И ЖОЗЕФ ДОЛ,
    пуснаха в ход личната си мрежа за натиск върху българския политически елит за да бъде поставена госпожа Мария Габриел на кормилото на България. Френският седмичник Le Point, който никога нищо не е публикувал относно нашата страна, излезе със статия изпълнена с хвалебствия за кандидатката на ГЕРБ, изброявйки качества, за които българските граждани не са чували никога.
    Явно статията е поръчкова. Ако нашата еврокомисарка беше привлякла с дейността си вниманието на редакторите на Le Point и на френското общество, по време на двата мандата прекарани в европейската комисия, те трябваше да й посветят някой и друг ред, много преди настоящата политическа бъркотия разиграваща се в София.
    Още по-тенденциозно от страна на хора, които не са показали с нищо, че се интересуват от страната ни, да слагат заглавието:
    МАРИЯ ГАБРИЕЛ - последен шанс на България.
    Не мога да си представя, как би реагирало общественото мнение на Франция, ако българска медия публикува статия със заглавие:
    МАРИН льо ПЕН - последен шанс на Франция.
  • 67 БСПатка

    6 1 Отговор
    Какви глупасти дрънка БСПатката. Ужас
  • 68 Вирус

    9 0 Отговор
    Хахаха какъв образ само нито един кусур да не дошла от Марс Кирчо в пола
  • 69 То и комунизъмът

    1 0 Отговор
    беше последен
  • 70 Всяко нещо или някой

    5 0 Отговор
    предложени от тиквата са опасни за нашето здраве
  • 71 ИНЖ

    0 2 Отговор
    Кремъл разделя българското общество и способства за беззаконието и корупцията. Всички партии в НС, с изкл. на ППДБ, са руски проксита!!! Какво очакваме да се случи при това положение????

    Коментиран от #72

  • 72 Ограничен

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "ИНЖ":

    и скудоумен опит за мисъл на инженер от соца
  • 73 русенец 2

    1 0 Отговор
    долна паплач козлодуйска
  • 74 777

    1 0 Отговор
    град козлодуй е болен мозък инвалид
  • 75 Старец

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Дедо Стоян":

    Не трябва да влиза в политиката, човек живял повече от 5 години в чужбина.
    Той вече не е Българин.
  • 76 Баба Мара

    0 0 Отговор
    Мария ,кажи на бедния българин защо се обвърза с бандити и разбойници за собствени интереси ли