Last news in Fakti

14 Май, 2023 20:08 1 760 26

Съдия Нели Куцкова: Важно е да не дойде някой по-лош от Иван Гешев

  • нели куцкова-
  • иван гешев-
  • румен радев-
  • герб

Ако той бъде отстранен, съдебната система се затваря за него, смята г-жа Куцкова

Съдия Нели Куцкова: Важно е да не дойде някой по-лош от Иван Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

България може да се превърне в една от малкото държави, които са уволнили главния си прокурор, но това едва ли ще доведе до трус в прокуратурата. Тази позиция изрази пред Нова телевизия съдия Нели Куцкова.

ГЕРБ и ДПС дълго време крепяха Иван Гешев, изтъкна тя и припомни, че процедурата е тежка. Толкова облаци се събраха над главата на Гешев, че и тези, които го крепяха осъзнаха, че ги позори, по думите ѝ. Ако той бъде отстранен, съдебната система се затваря за него.

Според нея благодарение на Иван Гешев се видели недъзите на съдебната система. Реакцията на Борислав Сарафов ѝ прилича на еманципация от Гешев. А главният прокурор, според Куцкова, трябва да се оттегли, докато тече процедурата по отстраняването му. В съдебната система има трайни проблеми, които благодарение на Гешев станали видни. По мнението ѝ голяма част от прокурорите, излезли на протест в подкрепа на Гешев, са натегачи и застанали пред Съдебната палата, защото им е било наредено. Ако ВСС се влияе от политическото мнение за оставката на главния прокурор, това говори много лошо за този ВСС.

Отдавна трябваше да е сменен съставът на този ВСС, по мнението ѝ. Свестните хора няма да страдат, че Гешев го няма, сподели още тя, но е важното да не дойде нещо по-лошо от него.

Бившата барета Алексей Петров призова да се разкрие самоличността на израелския експерт, посетил мястото на атентата срещу главния прокурор. Той не го познава. Множество експерти от Израел е имало у нас в деня на атаката, според него, което е нормално. Не е допустимо главен прокурор да вкарва свой експерт в разследването, по думите на Петров.

Атаката е терористичен акт, е мнението му. Гешев трябва да бъде далеч от разследването, съветва той. Според него главният прокурор ще излезе от прокуратурата.

Гешев може да бъде полезен на много места, убеден е Алексей Петров. Ако се реализира извън държавата, ще бъде по-свободен, според него.

Той благодари на Бойко Борисов за добрите оценки. Очаквам да ми даде оценка за работата ми в ДАНС, настоя Петров. Той го попита дали е сгрешил като е дал сектор Сигурност на Цветан Цветанов. Наскоро с лидера на ГЕРБ си говорили за икономическа сигурност. Посъветвал го да не се фокусира върху военната сигурност.

Кирил Петков, по думите му, е искреният човек в ПП. За ареста на Бойко Борисов е бил подведен. За коалиция Алексей Петров по неприемане на Кодекса за застраховане той каза, че страната ни се е ангажирала да работим по европейските правила за зелената карта. Предложението на Росица Велкова тогава щяло да ощети българските граждани с милиони, по думите му.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    27 5 Отговор
    Какво лошо е направил Геша, като нищо не е направил ?!

    Коментиран от #15

  • 2 Сийка

    18 0 Отговор
    Ко ши праи?
  • 3 Тошко

    19 5 Отговор
    Куцкова?
    А може ли да поне да лае или е от онези дето послушно въртят опашка?
  • 4 Паризович

    19 8 Отговор
    Няма по лош прокурор от Гешев просто няма поне в Европейският Съюз!
  • 5 По-лош е само

    15 6 Отговор
    БОРИСОВ
  • 6 Ще дойде....

    23 1 Отговор
    Ако не е Иван Гешев ще е Гешо Иванов.Помнете ми думата.
  • 7 Няма да е по-стока

    17 5 Отговор
    и този след Каскета.Все ще е някой козяшки академик с три косъма на главата и ще каканиже за "ценностите" като го попитат нещо за корупцията и Източния фронт..
  • 8 Гост

    20 2 Отговор
    То няма лоши и добри. Има слуги, които изпълняват депесарска и гербераска воля и...........май други няма

    Коментиран от #14

  • 9 плешив каскет

    6 3 Отговор
    Останаха ли жидо-ватнишки НПО-та в САЩ, които все още не са канили Каскета на гости?
  • 10 Страх и памперс

    14 7 Отговор
    Гешев,айде бе човек покажи че имаш то.ки. Вкарай ги Борисов и Шиши в затвора имаш много,много доказателства
    Да тръгне България напред и нагоре.
  • 11 безпартиен

    11 1 Отговор
    На бас,че ще е някой зависим и с прикрити нарушения ако не и престъпления в миналото си!Няма как читав и не опетнен човек да се издигне на най-висок пост в държавата ни!След 1990 година всички главни прокурори бяха зависими от постъпки в миналото си!Няма да припомням за всеки!Има информация и който иска да си я намери!Сега вече може и някое внуче на АБПФК станало демократ да се издигне!Само кадровиците знаят кой е следващия,че и по-следващия!
  • 12 ЩО ДА СИ ХОДИ...

    9 1 Отговор
    ....... КАТО НА НИКОЙ АЙДУК НЕ Е НАПРАВИЛ ЛОШО......????????????
  • 13 оня

    11 1 Отговор
    По лош за кого? Как манипулират простолюдието:))
  • 14 оня

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    И краварска:))
  • 15 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "гого":

    А баш! Ако ги питаш, ще почнат да пелтечат, щото няма отговор! Цифри и факти Госпожо, другото е мисирщина, да знаете!
  • 16 Аут на тоя палячо

    2 5 Отговор
    Почна повече с политика да се занимава отколкото с прокуратурата..
    ..Що ще в краварника????!!!!!Козяшка подлога! Там да си беше останал!

    Коментиран от #17

  • 17 плешив каскет

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Аут на тоя палячо":

    Домакините му в "краварника" нямат нищо общо с "козяк".
  • 18 пожелание

    12 0 Отговор
    Закриване на прокуратурата и от ЕС. да пращат прокурори ,защото нашите са шапката на мафията ,защото тя ги направи милионери ,а годишният им бюджет е над 1 милиард държавна пара за то де уха !!!!
  • 19 Шестков

    6 0 Отговор
    След Гешев следва Помияров или все тая човек пак на мафията, който да я пази от закона и затвора
  • 20 не не

    8 1 Отговор
    Гешев не е лош .лоши са депутатите осебено гербаджийте те са лоши пълнят джобовете си от пещерата на Сезам то не беше банката КТБ то не беше магистрала то не беше евросубсидии скоро герб ще тече канализацията
  • 21 Всички знаят

    9 0 Отговор
    При същият принцип на избор на гл прокурор от несменяемите партийни върхушки, ще има само нов Гешев, нищо друго!
  • 22 рдон

    2 2 Отговор
    Заслужава си съдбата каскета. Като работиш ЗА мафията, плащаш с главата и душата.
  • 23 !!??

    0 0 Отговор
    Някои млади с купени дипломи
  • 24 гражданин

    0 0 Отговор
    Г-жа Куцкова е от старото умно. Ако си зубър като Златка Пехливанова ПХОС, ще си педант и с отклонения психо. Няма незаменими хора, но поне да са малко по малко алчни. Не зная Гжа Куцкова от кои е, но Зл. Митева Сиджимова е кротка, а зад гърба гроб копаене зад гърба на конкуренцията инженерИ. Сложна система. Кой има късмет ще има работа държавна в България, а кой няма ще мизеруваш
  • 25 факт

    2 0 Отговор
    Тя е снаха в делиормана на Доган. Кърджали. Навързани са всички като свински черва. Има хора и връзки да имат не ги търсят и обратното.
  • 26 АГЕНТ

    1 0 Отговор
    КЪДЕЕ СА ПАРИТЕЕЕ КЪДЕ Е МАТА ХАРИ КЪДЕ СА ЧУВАЛИТЕ С ПАРИТЕ ОТ ХЕМУС ЗАТВООООООР
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове