Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Май, 2023 19:00 9 608 267

"Защо се махаме от България": украинки разказват

  • война-
  • украинки-
  • българия-
  • русия-
  • украйна-
  • ес-
  • нато-
  • костадин костадинов-
  • възраждане

"Едно българско момче, връстник на 12-годишната ми дъщеря, ѝ каза, че всички украинци трябва да умрат"

"Защо се махаме от България": украинки разказват - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Едно българско момче, връстник на 12-годишната ми дъщеря, ѝ каза, че всички украинци трябва да умрат. Тя много се изплаши. От този момент нататък иска да се върнем в Украйна. Каза, че по-малко се бои от ракетите там."

Това ми разказва моя позната от Украйна, избягала в България още в началото на войната. Срещам се с нея и с други украинци малко след публикуването на постинга на Костадин Костадинов във Фейсбук, в който той се заканва, че "когато "Възраждане" започне да управлява, всички украински туристи, представящи се за бежанци, ще бъдат експулсирани от държавата ни".

Още новини от Украйна

"Исках да се хвана на хорото, но ме изгониха"

Те са смаяни не само от изказванията на Костадинов срещу украинските бежанци, но и от заливането на сградата на Европейската комисия (ЕК) в София с червена боя. Питат ме защо в България, членка на ЕС, полицията допуска нещо подобно. Чудя се какво да им отговоря и как да им обясня, че у нас не само това остава безнаказано. В това време една от познатите ми споделя с мен: "Още като пристигнахме в София, въпреки че българи ни помогнаха и се държаха добре с нас, усетихме, че много хора тук са настроени против украинците. След това започнахме да се ориентираме кои от българските политици подстрекават такива настроения към Украйна. Виждахме техни симпатизанти, които извършваха провокации по време на шествията в подкрепа на Украйна. Спомням си как на един такъв концерт седяхме встрани и мъже с българското знаме в ръце започнаха да ни подвикват да се махаме от България, че сме нацисти и не сме желани тук. Малко по-късно на близкия площад пред Народния театър се събраха мъже и жени, пуснаха българска народна музика и започнаха да танцуват. Първо си казах: колко е хубаво, че на два съседни площада се чува музиката на две култури и хората могат почти заедно да преживяват някаква радост. Доближих ги и ги попитах дали и аз мога да опитам и да се хвана на хорото. Но като разбраха, че съм украинка, те грубо ми казаха да ходя на другия площад при моята музика. Тук била българската. Тогава видях сред тях тъкмо онези, които ни нагрубяваха малко преди това. Изплаших се и бързо си тръгнах. Много се натъжих, защото вярвам, че общочовешките ценности трябва винаги да са на първо място и е недопустимо да унижаваш която и да е нация. Ако ние сме нацисти, както ни наричат някой хора тук, как така сме възпитани да зачитаме човешките ценности и права? Защо ритъмът на българското хоро ми харесва и бих се учила да го играя? А какви са тези българи, които в същото време ме обиждат, наричат ни нацисти и ни казват в очите, че искат да умрем?"

"Не взимам помощи в България. Работя."

"Следващата седмица си заминаваме от България", споделя другата ми позната от Украйна. Тръгват си главно заради лошото отношение към тях. "Винаги сме се чувствали ненужни и изолирани тук. Не знам защо голяма част от българите, с които се срещнах, ни гледат толкова лошо. Може би защото хора като Костадинов им внушават, че украинските бежанци ощетяват България, тъй като им се плаща издръжка, която е за сметка на българите. Бих искала да кажа, че тези пари са отпуснати от ЕС. Но има и друго: аз например работя от дома си за чуждестранна фирма, защото съм графичен дизайнер. Не получавам издръжка или помощи. Много украинки също работят онлайн за украински и други фирми. Ние всеки ден пазаруваме в България храна, дрехи и всичко, което ни е нужно за децата. Ние помагаме на вашата икономика, защото оставяме парите си тук. Защо никой не обяснява на българите това?"

"Защо трябва да умрем?"

Украинската ми позната с 12-годишната дъщеря също смята да напусне скоро България - заради лошото отношение към тях. Споделя, че има и българи, които се държат с тях много добре, "тези, които вече са ни опознали, изградили сме някакви отношения и дори приятелство". Но малко след това се връща към случката с българското момче от началото на този текст: "Най-много ме заболя, когато дъщеря ми наскоро се прибра разплакана и ужасена. Беше излязла да си играе с други деца до блока, в който живеем. Едно българско момче, връстник на дъщеря ми, ѝ каза, че всички украинци трябва да умрат. Че Украйна е пълна с нацисти и че Русия ще ги победи. Много се разстроихме. Опитах се да я убедя, че момчето се е шегувало, но тя не повярва и ми каза, че иска да се върнем в Украйна веднага и че по-малко се страхува от руските ракети, които падат в градовете ни. Ние ще си тръгнем. Всички ще си тръгнат, когато войната свърши. Едва ли някой ще иска да остане тук. Но ми се струва, че българите ще имате проблем с хора като Костадинов и партията му. Той разпространява лъжи и все повече българи му вярват. Другите политици трябва да му се противопоставят, а и в медиите също. Според мен трябва да започне дебат за неговите лъжи. Иначе не ви чакат хубави времена. Какви нацисти може да сме аз и дъщеря ми и защо трябва да умрем, според едно момченце на 12 години. Това е много опасно нещо."

В края на срещата ми с украинските ми познати влязохме заедно в метрото. Те отидоха да си купуват билети. Попитах ги защо не използват възможността за безплатно пътуване. А едната се усмихна и ми каза: "Още като пристигнахме видях, че възрастните хора също се таксуват в метрото. Поинтересувах се дали става дума за някакви безплатни карти. Оказа се, че пенсионерите си плащат, макар и с намаление. Тогава си помислих, че щом българските пенсионери плащат, аз също ще си плащам пътуванията в София. Иначе не би било справедливо.

Автор: Николета Атанасова


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 149 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин 🇧🇬

    265 213 Отговор
    Защото в България не обичаме разтропани окраински ш.люхи

    Коментиран от #17, #47, #58, #63, #72, #121, #183

  • 2 Гаглей

    86 118 Отговор
    Махат се заради Последния Софиянец

    Коментиран от #8

  • 3 Последния Софиянец

    257 205 Отговор
    Всички украинци които ядяха в моето заведение заминаха за морето.И бяха много радостни и щастливи.А ние работим и днес на празника за да ги издържаме.

    Коментиран от #19, #25, #126

  • 4 Зузу

    239 226 Отговор
    Ами момченцето правилно е казало за укрите

    Коментиран от #10, #20, #258

  • 5 Професора

    312 193 Отговор
    DW майсторите на късия разказ.
  • 6 Прав

    231 178 Отговор
    Ви път.
  • 7 Мдааа

    129 179 Отговор
    Защото България става една нацистка държава! Колкото и лошо да звучи, това е истината.

    Коментиран от #13, #197, #207, #248

  • 8 Последния Софиянец

    254 190 Отговор

    До коментар #2 от "Гаглей":

    Вчера пак един искаше ядене без пари.Питам го защо и вика щото бил украинец.Писна ми от тези просяци.

    Коментиран от #14

  • 9 ДВ да ви няма с просяците от Укрия

    247 176 Отговор
    ДВ плащайте ии и ги осиновете тези фашисти от Укрия, а стига сте ни вменявали вина за едни мързеливи просяци. Ние как живеем, а тези на хотели и не спряха с претенциите си.
  • 10 Реалист

    254 175 Отговор

    До коментар #4 от "Зузу":

    В Окрайна малките фашисти на 10 години разказват лак щели да убиват руснаци като пораснат давахаа вчера по БНТ. Пълна денацификация за тези без никакви задръжки.
  • 11 Крайно време е путинизмът, копейкизмът

    63 181 Отговор
    като фашистки идеологии да бъдат официално забранени и инкриминирани !

    Коментиран от #129

  • 12 Мо щото

    77 96 Отговор
    Град Козлодуй яика-Слава Украйна,но не иска да вземе в домът си няколко украински семейатва да ги храни и пои.
  • 13 Последния Софиянец

    151 111 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    Миналата година укрите обикаляха София и викаха Слава на Бандера а сега вече се включват в Походите за мир и неутралитет.Почна да им идва акъла.

    Коментиран от #27, #56

  • 14 Гаглей

    120 94 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Ако е истина прав си, украинците винаги си мислят, че някой им е длъжен, мен ме е грабил украинец с 4 цифрена сума, ужас са. Но това няма нищо общо с въпроса за избиването им на тяхна територия
  • 15 България все още се управлява от руски

    40 169 Отговор
    агенти! Скоро и те ще си хванат пътя ! Къде са "органите" да хванат за ушите този малък дри..ш..льо и родителите му и да им разкажат закона в пълнотата му !

    Коментиран от #54

  • 16 Брат Румен Ралчев

    26 44 Отговор
    Това е защото "Преходът" е десен.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Буха ха

    109 76 Отговор
    Свободни съчинения. А мен пък вчера на улицата ме спря една украинка и ме попита истински ли са бицепсите ми. Отговорих утвърдително, тя поиска да ги пипне за да се увери, аз и дадох и после.... сещате се накъде отива разказа.

    Коментиран от #73, #124

  • 19 Руски

    35 75 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    миризливец !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 АзовИдва

    23 87 Отговор
    400 000 и повече, нито учат, нито работят, техния идол е путин !!

    Коментиран от #138

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Лесен отговор

    78 57 Отговор
    Трябва да се угажда на крадливите ушанки по морето ето затова..

    По долни и нагли същества не са газили по българската земя никога..
  • 24 Последното убежище на местния путинизъм

    22 108 Отговор
    е рашизма и нацизма ! Всички проруски ..... до дувара!
  • 25 Българин

    106 81 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    На морето клиентите са повече и по-платежоспособни. Иначе либералите дават на късо ако ги питаш с какво едни украински емигранти са повече от едни афганистански? Явно са расисти и делят хората по раса и вяра. И едните и другите след първата свободна съседна страна са нелегални емигранти. Гади ми се от подобни либер@сти
  • 26 🇧🇬🇪🇺💯

    38 72 Отговор
    Това е жалка българска история но защо трябва да давате гласност на ена шепа фашисти, безкрайно много са хората които са отделили лично време и пари от собственият си джоб за да помогнат на украински “refugees”, безкрайно много са българските граждани които са “аполитизирани”и са помогнали без да знаят на кого точно в политическият смисъл помагат, българската помощ е безрезервна,не живее на страниците на пресата а в сърцата на българският народ.

    Коментиран от #46

  • 27 Ъъъъ

    35 73 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    България става една нацистка държава, Човеците са все по-малко което е и една от причините много българи да избягат. В България много лесно ще намериш човек да те обиди и много трудно ще намериш човек да ти помогне! Това е останало от България! Жалка работа. А децата са още по-зле, защото те израстват в тази среда и я смятат за нормална.
  • 28 Маз Ник

    115 80 Отговор
    Еми така е, като мъчите горките украинци с четири звезди, а те по-малко от пет през живота си не са виждали
  • 29 Гост

    111 82 Отговор
    Добре е да кажете Зеле какво ви внушава! За българските политици нямат право да говорят, щото българи са ги избирали, не укри! Да говорят за техните политици, които допуснаха омразата на укри срещу укри!!!! Докато не си оправите вашата кочина, няма да се оплаквате от нас!!!
  • 30 Татко Барва

    118 77 Отговор
    Не стига че ги хрантутите за ваша сметка, ами сега ви карат и да се чувствате виновни. Това са вашите западни партньори - долни лицемери
  • 31 Жалка работа

    33 49 Отговор
    Всеки може да бъде на тяхното място.Няма по-страшно от войната.
  • 32 Мдаааа...

    25 110 Отговор
    Като чета статията разбирам колко е прав е бил Баце когато навремето каза че в БГ преобладава лошият генетичен материал, ама много лош, само ония бо...к...лу...ци руснаците са пред нас.

    Коментиран от #43, #74, #134

  • 33 Българите

    24 82 Отговор
    Мразят всичко и себе си ,обичат копейкин и кюлотите на мутрофанова
  • 34 Стършел

    19 72 Отговор
    Има една стара поговорка "Който 🔪 вади от 🔪 умира" та така и с нашите рускороби.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ами

    18 40 Отговор
    Завистлив и остър народ
  • 37 Луд

    119 64 Отговор
    Навсякъде по света има добри и лоши хора.
    Дразнещо е обаче когато бежанците са с коли за по 100 000+ лева и наглеят.
    Днес на Дунав мост имаше опашка на влизане в Бг......украинеца изпревари цялата колона....митничаря му обработи документите и за нас бунаците остана само псуването .

    Коментиран от #60

  • 38 Тез да не реват

    103 74 Отговор
    Много държави изключиха финансовот и социалнот им подпомагане и то с гласувано законови промени. Безвъзмездно никой ме иска вече да ги храни, трябва и да работят а те не щат. Бг сме си балъци и още отделяме от залъка си за да ги храним а те да правят поразии. Махали се.....ми да се махат. Защо.....не ни интересува!!
  • 39 Пър Делник

    54 64 Отговор
    Чаааоооо
  • 40 Я стига с тия постановки

    108 74 Отговор
    Не злоупотребявайте с децата!
    Няма да ни трогнете! Нашите деца мизерстващт заради вас пиявици !
    Махайте се!
  • 41 дядото

    96 68 Отговор
    тази украйнка какво не е разбрала.народа ни е беден и мизерства.не стига,че им даваме оръжия и боеприпаси даром,но трябва и тях да издържаме.да вървят където им видят очите.
  • 42 гост

    97 63 Отговор
    Дойче зеле пак лъже. Аз пък знам, че българаните са един от най-толерантните народи. Тук живеят от столетия, цигани, евреи, арменци, турци, и руснаци последните 70 години, и още, и още.

    Фа шис ти те сте нетолернтна нация, ЯСНО!!!

    Коментиран от #174

  • 43 Последния Софиянец

    84 72 Отговор

    До коментар #32 от "Мдаааа...":

    Ти си виждал украинци само на снимка и затова ги подкрепяш.Ако са ти на главата като мене друго ще говориш.

    Коментиран от #94, #228

  • 44 А бе

    11 59 Отговор
    .рости копейки! Ако набарам някоя ще мечи!

    Коментиран от #244

  • 45 НУРС

    19 104 Отговор
    Проблемът е, че любителите на твърдата ръка имат право на мнение при демокрацията.
    Крайно време е путинистите да бъдат категоризирани като терористична група, да се проверят IP адресите на всички такива тук, да бъдат вкарани в база данни и при най-малкото провинение, заплаха или закана да получат една условна присъда.
    При второ - да става ефективна.
    Така трябва да работи демокрацията и наистина се държим с тези субекти като "меки китки".
    За тези си трябва "твърдо дърво"!
    Ако имах власт, нямаше да е така.

    Коментиран от #179, #189, #196, #231

  • 46 Заспала работа

    20 42 Отговор

    До коментар #26 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Ей скъсан ЕС плаща пари за тия хора..хранят хотелиерите цяла зима извън сезона..вместо заради демографската криза да се опитаме да съживим народа ще угаждаме на разни руски боклуци дето ги мързи да дишат и цял живот са крали

    Коментиран от #55

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Укри

    77 71 Отговор
    Ще протестираре срещу нашият президент, а?
    Ще ми веете укаинския парцал пред българското президентство,а?
    Намесвате се най- нагло във вътрешната ни политика, А?
    Я марш! Изчезвайте!

    Коментиран от #66

  • 49 Зеленски съм - здраво пахнем и просим

    77 69 Отговор
    Онзи ден една моя по-възрастна позната ни събра пет човека в една скъпарска пицария - повод беше нейното пенсиониране. В пицарията 80% от клиентите бяха украинци, които набиваха здраво какво ли не...И се питам, с чии пари? С парите на Ганчо.
    Няма да казвам кой град, коя пицария, нито пък повече подробности...

    Да си заминават укрите, нямат работа в България.

    Коментиран от #71

  • 50 Павел пенев

    74 64 Отговор
    Какво щастие ако си тръгнат украинците? DW да ги приемат в Германия и да им плащат.

    Коментиран от #77

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 🇧🇬🇪🇺💯

    58 34 Отговор
    Още нещо, точно от немчорята да дойде упрекът към България и българите смятам че е повече от иронично⁉️
    В Германия, от краят на 80те години нищо не се е променило, и тогава имаше добри хора немци които даваха доброволно време и парични средства за “refugees” и имаше немци които палеха “азил - хаймс”, общежития за емигранти и днес може да прочетете в германската “преса” за изгорени емигрантски общежития.
    Факти, бъдете обективни и по малко пропаганда моля⁉️
  • 53 Брат Румен Ралчев

    14 4 Отговор
    Не съм стоял с подвита опашка докато са увиквали химна в Македония.
  • 54 Мдаа..

    38 65 Отговор

    До коментар #15 от "България все още се управлява от руски":

    От Доносническа България си,миришеш на папка с доноси от дисплея даже..

    Коментиран от #190

  • 55 🇧🇬🇪🇺💯

    14 28 Отговор

    До коментар #46 от "Заспала работа":

    Никога не съм се интересувал кой плаща, винаги моите сметки аз съм ги плащал.
    Ясно!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Русофил съм

    32 29 Отговор
    Но се отнасям с голямо уважение към жените и децата които са избягали от войната
    Случвало се е да им съдействам за нещо понякога
    Защо не те също са руснаци макар и по-особени и говорят език съвсем близък до руския и до известна степен близо до българския

    Коментиран от #229

  • 58 Булгар

    10 41 Отговор

    До коментар #1 от "Българин 🇧🇬":

    Защото българите са азиатско племе.
  • 59 Търновец

    38 46 Отговор
    Отговорност за Украинците носи техния президент Зеленски и техният парламент и още в началото на войната те трябваше да направят бежански лагери в Западна Украйна а те не направиха и един, а между Украинците в България поне 80% са Рускоговорящи и Путин да се грижи за тях. Преди време един активист на Костадинов тук в Търново ми се изпречи на пътя и с наставнически тон ме запита "Ти гласували на референдума за еврото?"
  • 60 И защо

    14 22 Отговор

    До коментар #37 от "Луд":

    Се гневиш на укрите а не на митничяря взел някой лев ,за него ти си просто статистика ,ганьо
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 хмм

    46 63 Отговор
    според мен нямат изгода вече тук . няма 5 звезди хотели , а и вали постоянно - плажуването не става
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хъхъ

    16 45 Отговор
    Защото Руските фашаги тук управляват за това !
    Това обаче скоро ще се промени …

    Коментиран от #76

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Казало

    53 67 Отговор
    е истината! И на мен ми писна от джендария и разврат от слагачество и погазване интересите на милионите българи живеещи на ръбът на мизерията за сметка на настанените в луксозни хотели украинци!
  • 68 Винкело

    37 63 Отговор
    Колко глупости измислени и току без никаква връзка, ни в клин ни в ръкав, ни се набива: както каза Костадинов... пък той казал нещо съвсем друго. Калпав опит.
  • 69 Aлфа Bълкът

    15 51 Отговор
    Щот нямаме мечоци за всички!
  • 70 Махайте се по-бързо

    49 64 Отговор
    И да не идвате повече тук нацисти долни........нагли, нахални, арогантни.......това са тези ....марж бок..лу..ци

    Коментиран от #92

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Ццц

    48 36 Отговор

    До коментар #32 от "Мдаааа...":

    Много лош материал. Приносът е изцяло на такива като теб. Някой ти е казал, че трябва да харесваш украинци и ти наричаш всякак народа си, само и само да си верен на спуснатата ти кауза? Ти осиновил ли си украинци или ти е достатъчно да обиждаш всички, които са разбрали що за хора са това? 500 години най-буйните момчета и най-хубавите момичета са прибирани като десятък. Резултатът е "рая" - население с робско мислене, а доказателствата са новсякъде из форумите. За 30 години какво добро видя от САЩ, освен победата над Германия 94-та? Нали си демократичен либерал? Не трябва ли да цениш различното мнение? Или си фалшификат като пропагандата, в която си повярвал?

    Коментиран от #86

  • 75 Пропаднал племе

    58 23 Отговор
    В България селата в северозападна България масово пустеят..вместо държавата да издири собственици на такива къщи да им плати парите които не са много..да им построи по един магазин едно училище един шивашки цех..каквото и да е..ако се създаде международен фонд даже може да не плащаме нищо и бабичките с насълзените очи ще се радват да виждат деца..щяха да се създадат работни места да се съживи местната икономика..БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МНОГО ЗАГУБЕНИ ХОРА ТАКА ДА ЗНАЕТЕ

    Коментиран от #81, #185

  • 76 да да

    41 30 Отговор

    До коментар #65 от "Хъхъ":

    скоро ще изчезнете от земята нацисти украйнски долни......и подлогите им тук...
  • 77 Пенчо

    29 33 Отговор

    До коментар #50 от "Павел пенев":

    Щастие ще е да дойдат руснаци в България.

    Коментиран от #82

  • 78 Катя

    42 26 Отговор
    Някой връзва ли се на лъжите на ДВ ?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Българин

    46 28 Отговор
    Чиба! И да не сте се върнали!!!
  • 81 Град Лом

    10 18 Отговор

    До коментар #75 от "Пропаднал племе":

    В северозападна България трябва да бъдат заселени 2-3 милиона руснаци. Нъл тъй?
  • 82 А защо

    9 2 Отговор

    До коментар #77 от "Пенчо":

    Не отидиш ти при тях

    Коментиран от #144

  • 83 Така така

    34 32 Отговор
    Русия ще победи
  • 84 ДДРОнег

    30 30 Отговор
    Не се обяснявайте, а хващайте пътя!

    Коментиран от #90

  • 85 Момченцето на 12г. не знае, че

    28 31 Отговор
    всъщност тези окраинки са си чисти рускини!

    Коментиран от #89

  • 86 Мдаааа...

    8 26 Отговор

    До коментар #74 от "Ццц":

    Като чета твоите писания и подобните на теб....еми прав съм. И от такива като теб България е на този хал русолюбецо.

    Коментиран от #106

  • 87 Украйна е Руската Македония

    37 28 Отговор
    РСМ е Българската Украйна
  • 88 7543

    10 35 Отговор
    Не само вас са прогонили, искат да изгонят всички ни и да останат само подлогите на путлер. Няма да стане, копейкин ще влезе в затвора, а раша ще се разпадне
  • 89 Точно така е!

    38 28 Отговор

    До коментар #85 от "Момченцето на 12г. не знае, че":

    Тези окраинци са издънка като нашите македонци!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Една българка

    56 35 Отговор
    Прав ви път!
    Благодарност от вас не очакваме, но поне не хулете, хората, които ви подадоха ръка! Тези, които отделиха от жалкия си бюджет за вас и децата ви, а не за българските, за които все не достигат средства!
    Думи по-страшни от ракети, нелепа и смешна история!
    Даже няма нужда от коментар, а тук е публикувана ревлива измислена история!

    Коментиран от #195, #204

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Иван

    40 31 Отговор
    Ние нямаме общочовешки качества, каквооо?
    А украинците какво имат щом допуснаха да убиват безнаказано рускоезичното население?
    Това все едно ние да трепем турци.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 С Русия в сърцето

    34 36 Отговор
    Махайте се и то по-бързо нацисти долни. На нас Русия ни е помогнала да се освободим от турците и затова ще е винаги в сърцата ни. Българинът помни кои са неговите освободители, колкото и от краварските телевизии тук да се опитват да ни промиват мозъците.

    Коментиран от #166

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Тошко

    39 29 Отговор
    Снимката от алеята в Слънчака е достатъчно красноречива. Ол инклузив на наши разноски!
    Вън от България!
  • 98 Българин

    24 24 Отговор
    Не поставяйте знак на равенство между РУСОФИЛИТЕ и българите. Ние българите сме тези, които приютихме бягащите от геноцида арменци, ние сме тези, които приехме бягащите от болшевиките руснаци, ние сме тези, които спасиха своите евреи от пещите в концлагерите, ние сме тези които помагаме на Украйна и украинските бежанци. Русофилите са тези, които по заповед от Москва взривяваха църкви, хранеха прасетата с българи а сега мразят украинските бежанци!
  • 99 Мирчо

    6 11 Отговор
    Започва морския сезон, да идват.
  • 100 Истината

    13 23 Отговор
    Ако има нещо, което руснаците да са изобретили то това е русофила. Русофила е менте българин измислен и култивиран от руските дегенерати с цел да се постави България и българския народ в подчинение и покорство спрямо руската кочина.
  • 101 БАЙ КУРТИ

    33 29 Отговор
    Радвам се че се махат. Хем мързеливи и с претенции.
    А дано да ги последва ЛГБТ И НПО . .Едва ли . Много КИНТИ / тапети наля СОРОС В БГ . И ВСИЧКИ Триполови чакат на хранилка
  • 102 Госあ

    30 26 Отговор
    Офффф айде сега…че има селяци, на които и децата им са същата порода, има. Ама и тия укри с техните претенции…аз ли съм виновен за продажниците които ги вкараха в тая ситуация ? Хем много отворени, хем обидчиви ! Имаме си наши проблеми и продажници, достатъчно.
  • 103 Буха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "расПУТИН":

    Като се събидих, първата ми работа беше да грабна тълковния речник. Сънувах че споря с някакъв и той взе че изтърси някаква непозната дума, "сарказъм" или нещо такова, та бързах да разбера значението ѝ
  • 104 Каква драма, какъв цирк !

    25 29 Отговор
    В Западна У КраИна не се провежда СВО
    х 0 х 0 л я х и т е кВо са напъплили Европа и само хленчат и негодуват ?!
  • 105 Българин

    17 25 Отговор
    Робите не мразят най-много господарите си. Те мразят най-много свободните и тези, които се борят за свободата си. Мразят ги от дъното на душата си.
    Украинците са свободни и искат да останат свободни. Нищо друго. Но робите искат те да се предадат на руснаците и да се превърнат в роби. Затова изпитват неистова омраза към украинците! Защото те се борят за своята свобода и не желаят да бъдат руски роби!

    Коментиран от #116

  • 106 Ццц

    24 29 Отговор

    До коментар #86 от "Мдаааа...":

    Имаш 4 плюса на коментара си, от които един със сигурност е твой. И 11 минуса? Хората очевидно не мислят, че си прав, но ти сам си компенсираш🤣 Кажи ми приятелю, отглеждаш ли у вас украинци или им съчувстваш дистанционно? Като истински американец? Кажи ми приятелю, помниш ли на стената любим портрет? Ако имаш достатъчно житейски стаж ще помниш и портрета и как си мразил янките, какъв враг на капитализма си бил. Сега си по -католик от папата? Много типично за лошия матрял нали? И Левски е предаден от клел се в библията камата и пищова....
  • 107 Доктор Рачо Петров

    12 18 Отговор
    Лекувам русофили от патологична омраза, истерия и българофобия. По стара и изпитана рецепта. Гарантирани резултати!
  • 108 Анонимен

    12 7 Отговор
    Много зли хора сме, и да допълня, у нас има повече руски украинки навсякъде се говори руски, но простотията е с връх.

    Коментиран от #114

  • 109 ДZверцов

    12 4 Отговор
    Ридая, ще си прережа вените от скръб....
  • 110 Мишел

    17 25 Отговор
    Русофила не може да бъде едновременно умен и честен. Ако е умен, то ще е подлец. А ако е честен, ще е глупак. Умният и честен човек никога не може да бъде русофил.

    За да бъдеш путинист и да подкрепяш агресията против Украйна, не е достатъчно да бъдеш само подъл или глупав, нужно е съчетание на тези качества. Ако човек е подъл но умен то той не може да не разбира че путинският режим ще изгуби войната с Украйна и с целият свободен свят. И, че да го подкрепяш е неизгодно а в перспектива и опасно. А на честният, макар и немного умен човек честността няма да позволи да подкрепя убийствата и престъпленията, които армията на Путин извършва в Украйна.
    Само подлите глупаци могат са се радват на бомбардировките и убийствата, вършени от руската армия и да вярват в успеха на безумната военна авантюра на Путин. Т.е. за да си путинист трябва да си подъл глупак.
  • 111 Госあ

    13 21 Отговор
    Руското генно инженерство е водещо в света. Още преди 150 години то е направило кръстоска между предател, мошеник, лъжец и руска проститутка и я е нарекло "Русофил"!

    Коментиран от #117

  • 112 гражданин

    14 23 Отговор
    вярвам че е истина, тази случка с 12 годишното момче, в България е пълно с простаци, които не възпитават, или възпитават лошо децата си, в резултат на което, стават пълнолетни, дават им се избирателни права, дипломи за средно образование, а те на 18 години са простаци и примитиви, но с това, с което се е сблъскало украинското момиче, се сблъскват и нормалните и обикновенни български деца, за мен украинците са добре дошли, но трябва да им е ясно, че на Балканите има доста простотия и агресия, такъв е региона, тук не е като в Европа
  • 113 Няма да си тръгнат!

    33 29 Отговор
    Лъжат! Нахални са! Търсят съчувствие!
  • 114 Госあ

    24 12 Отговор

    До коментар #108 от "Анонимен":

    Това е пропаганда, освен това, аре да си гледат работата. Повечето българи сме окей с бежанците, стига да не наглеят. Имам предвид българите, които имат чест и признателност към Русия. Истинските българи, а не козяците. Козяците, квото ви кажат, това правите.

    Коментиран от #150, #164

  • 115 Митрополит Методий Кусев

    12 23 Отговор
    България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство.
    Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия.
  • 116 Ццц

    17 6 Отговор

    До коментар #105 от "Българин":

    Наистина съм любопитен. Къде си пазиш еднаквите коментари, за да ги пишеш с повод и без повод? Имаш си специална папка на декстопа? Селектирани ли са по теми или джасаш кесим? Трябва да са сортирани. Не пишеш "Русия ще загуби и тази война" на новините от Артьомовск?? Боже, колко мъка има по този свят, боже!

    Коментиран от #235

  • 117 Госあ

    6 4 Отговор

    До коментар #111 от "Госあ":

    Руската микробиология е водеща, наистина. Преди години, М Русия беше един от най големите центрове за секвениране, апропо. В генното инженерство китайците са номер едно.
  • 118 Скот Ритър

    34 30 Отговор
    Така е мили украинци, никога не ти дават втори шанс да направиш добро първо впечатление. Настанихме ви в хотели, пари ви дадохме, а вие май клипчета пускахте колко зле било тука Ами тръгвайте си на сила можеш само да вземеш, не можеш да дадеш.

    Коментиран от #141

  • 119 Запознат

    14 17 Отговор
    Синче на русороби, нормално.
  • 120 Последния Софиянец

    11 21 Отговор
    Животинската омраза към украинците демонстрирана от руските роби изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци а не руснаци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски заедно с българските опълченци на Шипка. Всичко това го има документирано, украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в гр. Шипка. Само, че днес руските роби изпитват омраза към своите освободители, защото господарите им са наредили да ги мразят.

    Коментиран от #148

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Русенец

    6 18 Отговор
    Това е прекалено. Бежанците не са виновни за злодеянията на раболепните си управници.
  • 123 Госあ

    11 21 Отговор
    Войната между Русия и Украйна отдавна не е война за съдбата на Украйна, украинската демокрация или границите на Източна Европа. Нормалните държави не искат да живеят в свят, в който страни анексират със сила чужди територии и след това ги принуждават да се подчинят под заплахата от ядрено унищожение. Нормалният свят трябваше да избира между два варианта: или да направи всичко възможно да осигури триумфа на Украйна, или да приеме последствията от поражението, при което Русия ще налага със сила своите разбирания за морал и човешки ценности. Нормалният свят избра да помага на Украйна!
  • 124 факуса

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "Буха ха":

    а на какъв език,на забранения руски ли
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 да питам

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Предполагам и гладуваш , заради тях ? 🤭
  • 127 Българин

    16 24 Отговор
    Чета русофилските коментари и за пореден път се уверявам, че няма по големи национални предатели и българофоби от петата колона на Москва. Не знам защо руснаците са мразели толкова много България за да създадат тази пета колона от безродници и повече от 150 години да ги финансират, култивират и ръководят!

    Коментиран от #137, #156

  • 128 А50

    28 36 Отговор
    Много им се иска един човек Костадинов да им е виновен, трябва да знаят, че българите уважават и обичат руснаците. Къде бяха тези украйнки когато армията им и нацистите им избиваха деца в Доббас 8г. И да право е детето да не се страхува от руските ракети те не стрелят по блокове, по блоковете падат ПВО ракети на ВСУ.

    Коментиран от #135, #151

  • 129 Русенец

    11 7 Отговор

    До коментар #11 от "Крайно време е путинизмът, копейкизмът":

    Първо инкриминирайте партията си. После се уточнете, коя ви е прародината, та чак тогава говори за русофилите.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 караман

    23 32 Отговор
    Тая измет трябва да изчезне от нашата Родина.
  • 132 Гориил

    16 19 Отговор
    Хлебарката може да живее две седмици без глава но русофила може да прави това цял живот!

    Коментиран от #149

  • 133 Дойче веле

    25 29 Отговор
    Се изживяват като един същински Лафонтен. Сърцераздирателна басня, която следва да ни накараме да се почувстваме виновни. Защо ли не се случва????

    Коментиран от #163

  • 134 факуса

    24 27 Отговор

    До коментар #32 от "Мдаааа...":

    лош наистина,на запад ги настаняват в туристически спални а у нас в 4звездни хотели и почивни станции
  • 135 Само питам

    19 24 Отговор

    До коментар #128 от "А50":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР? Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #160

  • 136 Украинците са проблемни...

    11 20 Отговор
    Защото са грамотни, християни, бели, млади, имат професии и ненавиждат миризливите богатири !!! Друго си е патлЕотичната кръв с дамаджана и черешово топче
  • 137 Русенец

    10 25 Отговор

    До коментар #127 от "Българин":

    Най-големи предатели са онези, които България образова и изхрани, а те смятали, че тя била земя на прародината им.

    Коментиран от #140, #172

  • 138 Фнкгфйлкггк😢

    6 7 Отговор

    До коментар #21 от "АзовИдва":

    Путин, който "нито е работил, нито е учил"? Ти май нещо?, То , ако такива мислещи държавници като Путин им бяха "идоли", вероятно и ти нямаше да плещиш глупости
  • 139 Българин

    14 19 Отговор
    В Украйна също има голяма руска пета колона, за която украинците казват: "Само украинските гниди могат да бъдат по-лоши от московските въшки". Това заключение важи в пълна сила и за България, защото българските проруски гниди са много по противник и вредни отколкото руснаците!
  • 140 Българин

    12 19 Отговор

    До коментар #137 от "Русенец":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите.

    Коментиран от #147

  • 141 Ццц

    19 27 Отговор

    До коментар #118 от "Скот Ритър":

    Един с х - 6 ца натоварил цялата кола с тигани, тенджери, ютии, каквото имал. Продава ги, че бил на зор, ама х-6цата не дава 🤣 И после руснаците разнасяли пералните? Пропагандата само печели от това, че воюващите са един народ. Изкъпеш ли мръсен украинец, получаваш чист руснак. Зеленски за това не ползва душ и пералня. Знае си 🤣
  • 142 Стоян Александров

    13 18 Отговор
    Чета изпълнените с животинска омраза към украинците русофилски коментари. Сигурен съм, че всяко едно от тези мразещи същества ще се закълне, че е православен християнин. Но тяхното православие всъщност е ПУТИНОСЛАВИЕ. При него Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", "Не убивай" не важат! Не важат и правилата за състрадание и помощ към ближния! Има единствено обожествяване на психопата Путин и фашистка Русия!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Защо ли

    6 14 Отговор

    До коментар #82 от "А защо":

    Защото съм русофил. Спестявам в евро, карам очукан стар мерцедес, не обичам да ходя в Русия, но пред къщата ми се вее руското знаме.
  • 145 дядо поп

    16 29 Отговор
    Много ви здраве! Време ви беше и да знаете , че никой не му пука за вас! Ну , пашли!
  • 146 Ццц

    9 15 Отговор
    Днес в проруската пропаганда са включени предимно елементарни и функционално неграмотни екземпляри с нисък IQ. Резултатите са трогателни!
  • 147 Ццц

    5 2 Отговор

    До коментар #140 от "Българин":

    Ето! Този коментар и на мен си го писал! Кажи де. На декстопа ли са, закачени с габърчета на табло? Няма ли да мислиш нови? НПО-то не прави ли обучения? 🤣
  • 148 А50

    16 7 Отговор

    До коментар #120 от "Последния Софиянец":

    Имаш предвид от територията на днешна Окрайна, а колко са били от Донбас, Харков, Одеска област, където са чисти етнически руснаци и не са мислили за никаква Окрайна по времето за което говориш. Болшевиките насилствено украйнизират населението, горе долу същото като в Македония, Слава на България и Русия
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Maзепа

    29 29 Отговор
    Как не ви е срам да манипулирате хората с полувинчати истини.Аз лично слушах изказването на г-н Костадинов и то беше ,че фантомните украински имигранти които са окупирали хотелите ни ще бъдат изгонени. Тези обаче, които искат да си плащат за хотелските нощувки са добре дошли . Живея от доста години назапад по-точно САЩ .Техните имигранти са настанени в физкултурните салони на училищата.Значи..., богатата Америка си гледа интереса а бедна България слугува на на "Аврам Бакалина "
    но не и на собственият си народ .
  • 155 Професора

    17 28 Отговор
    Да ходят при Залужни окраинците не да седят в България на гърба на българския народ търтеи фашиски.
  • 156 Точно

    9 10 Отговор

    До коментар #127 от "Българин":

    по тая причина България винаги ще бъде бедна страна.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Само питам

    11 20 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?

    Коментиран от #171

  • 159 Пламен

    9 13 Отговор
    Такива ,,българи,, са позор за България
  • 160 А50

    17 8 Отговор

    До коментар #135 от "Само питам":

    Много са ти изкривени представите по История.Има ли сме и трудни моменти с Русия, както и сега. На днешната политическа простащина от българска страна ти как очакваш да ти се радват руснаците. Всичките събития дето си ги нахвърлял са изопачени и си имат предистория, четете с разбиране
  • 161 Сиромах

    29 29 Отговор
    Какво ли вероизповедание имат тези, които 8 години лъгаха, че водят Минските договори, а всъщност обстрелваха Донбас и се въоръжаваха за война срещу Русия?Какво направиха при изгарянето и унищожаването на ония хора в Одеса?Някой да е чул за протести?Прави са децата!
  • 162 Психиатър

    12 23 Отговор
    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Гост не ами

    12 12 Отговор

    До коментар #114 от "Госあ":

    Колкото повече Русия насъсква Сърбия и РСМ срещу България, толкова повече се увеличават русофилите в България.
  • 165 Валерия Новодворская

    7 15 Отговор
    В нашия север има само бели мечки, в нашия юг сме обкръжени от плътна пустиня от ненавист, защото на всички – и на Кавказ, и на Средна Азия, и на Тибет, на който ние даже не съчувствахме – ние причинихме някакво зло.
    На запад ние гнусно и предателски нападнахме Украйна, и тази война завинаги ни лиши от доверието и уважението на цивилизованите народи – от Швеция до Австралия и от Канада до Чили.
    А на изток ние се заплетохме в китайската главоблъсканица. Главоблъсканица в буквален смисъл, защото там ще си счупи врата.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Жорж

    23 15 Отговор
    Идеално. Да се махат всички украинци от БГ.
    Не ги харесваме и не ги искаме.
    Вън от БГ.
  • 168 пайдос

    6 3 Отговор
    Макара .....
  • 169 Сега разбирате ли защо българин

    10 22 Отговор
    Навсякъде по света е мръсна дума?

    Коментиран от #214

  • 170 Наблюдател

    11 21 Отговор
    Русофилите трябва да знаят, че каквото се случи с колаборантите на нацистка Германия след ВСВ, това ще се случи и с тях.

    Коментиран от #173

  • 171 А50

    26 32 Отговор

    До коментар #158 от "Само питам":

    Само отговарям, че Русия за разлика от нас има топки да се разправи с нацистите избиващи мирното населения в Донбас само защото не им признават военната хунта и насила наложен полски диалект. А терористични операции извършва Киевската хунта както в Окрайна така и в Русия. Знаеш ли че преди СВО има десетки изчезнали и убити журналисти и от опозицията на хунтата. Айде да поревем малко за стотиците хиляди мирни иракчани убити от САЩ дошли от м.а.й.ната си, за сирииците за либииците за виетнамците.... нека сме толерантни и другите по евроатлантически
  • 172 Българските турци

    4 11 Отговор

    До коментар #137 от "Русенец":

    Имате възможност да направите " украински възродителен процес" ... белким този път закваската да хване !?... Ако не ...можете да ги юркате както си знаете ...имате и опит и потенциали !!!...
  • 173 А50

    20 10 Отговор

    До коментар #170 от "Наблюдател":

    Русия пак ще спечели, така че знаеш какво ви чака с.о.р.о.с.ои.д.и.т.е
  • 174 Гневен бургазлия

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Точно казано !
  • 175 Българин

    15 22 Отговор
    Копейкин просто е един тарикат, който е разбрал, че в България има много хора, които не искат да им говориш истината. Искат да им говориш това, което те смятат, че е истина. Чувстват се прецакани и неуспели в живота и са решили, че ЕС, НАТО и САЩ са виновни за това. И за да им е комфортно искат някой непрекъснато да им повтаря, че не те а някакви тъмни сили са виновни за проваленият им живот. Затова Копейкин непрекъснато повтаря, че България е американска колония, всичко се решава в американското посолство, ЕС ограбва България, западните капиталисти са довели българският народ до просешка тояга а приемането на еврото ще ни унищожи като нация. Перманентно говори с езика на омразата и срещу украинските бежанци, защото това е важна задача спусната му от Москва. И внушава на комплексарите, че те са виновни за собствената им некадърност и мързел, които са ги превърнали в утайката на обществото и електорат на Израждане.
  • 176 Радвам се

    22 29 Отговор
    Че има такива родители на това 12 годишно момче!!!!
    Да живее България и Русия

    Коментиран от #184

  • 177 Бой по канчето,

    18 9 Отговор
    до последната бандера.
  • 178 45454

    21 9 Отговор
    И продължавайте да се махате, до последния укро-паразит!
  • 179 Ало, Прокопи

    11 2 Отговор

    До коментар #45 от "НУРС":

    И за каква демокрация ми говориш, а?
    Ти си по зле и от нациската пропаганда.
    Дишай!
  • 180 Начо

    16 20 Отговор
    Те, много българи се махат от България, камо ли чужденци
  • 181 Доматчо

    19 8 Отговор
    Ами махайте се! Прекалено нагли и арогантни същества.. Няма да ни липсвате.
  • 182 свинарчук

    18 12 Отговор
    Хубаво е казало 12 годишното дете на украинчето
  • 183 Пламен

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "Българин 🇧🇬":

    Предполагам си дело на бг дървосекач и рускиня шл.ха

    Коментиран от #193

  • 184 Българин

    12 18 Отговор

    До коментар #176 от "Радвам се":

    По - гнусен и отвратителен от обхванатият от манията за величие руснак може да бъде само доброволният руски роб!
  • 185 Моряка

    19 7 Отговор

    До коментар #75 от "Пропаднал племе":

    Ама те в села не искат,бе колега.Отказаха и да отидат в красивите ни планински курорни даже.Искат на море и то обезателно на първа линия хотели.
  • 186 Укропат

    10 18 Отговор
    Те нашите се държат като гейобразни джендъри пък после питат : А нас защо?
    Ми защото ви пратихме в България да правите пърформанс и да изисквате подкрепа за геноцида и записването на всичко руско. Да им съборите руските паметници и всички промити мозъци да дойдат на фронта. И само с Глиги успяхте. Пропагадняци.
  • 187 Наблюдател

    8 18 Отговор
    Интересно, когато утре избухне гражданска война в Русия и в България потърсят закрила руски бежанци как ще реагират Костя Копейкин и русофилите?
  • 188 Дядо Митко

    23 8 Отговор
    Абе, те все се канят да си ходят, ама за съжаление не си тръгват. А и каква е тази война, при която воюваща държава има свръх производство на жито, слънчоглед, мед, мляко и затова сме задължени от ГС да им изкупуваме и да им ядем боклуците?
  • 189 Стършел

    2 5 Отговор

    До коментар #45 от "НУРС":

    Съгласен съм с теб.
  • 190 Моряка

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Мдаа..":

    Този Мдаа е от добрите,не е оня надменен въздухар Мдаа.А бе сложете по някоя буква или цифра,да ви различаваме.
  • 191 Какви са тези съчинения по картинка

    12 6 Отговор
    и то след изказването на Копейкин за украинските бежанци. Как България позволява на чужди медии и чуждестранни граждани да се намесват във политиката й. Няма ли държава, която да ги постави на място и да им покаже, че ние не сме им подлоги?
  • 192 Съдията Дред

    17 17 Отговор
    Егати грубата пропаганда, тия за канарчета ни взеха
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Тоя пожар

    18 25 Отговор
    Нахални,високомерни,претенциозни,мързеливи,измамници и жестоки криминални. Шизофреници бетер поляците. Не пускайте тоя пожар в къщата си.
  • 195 чичо стамат шумков

    16 9 Отговор

    До коментар #91 от "Една българка":

    Прав ви път!
    Благодарност от вас не очакваме, но поне не хулете, хората, които ви подадоха ръка! Тези, които отделиха от жалкия си бюджет за вас и децата ви, а не за българските, за които все не достигат средства!
    Думи по-страшни от ракети, нелепа и смешна история!
    Даже няма нужда от коментар, а тук е публикувана ревлива измислена история!========================= ========================================================================================Какво пък си дала ти от твоя бюджет.Парите за украинските бежанци са осигурени от ЕС.Ако историята с 12 годишното момче е вярна то детето не е виновно .ВИНОВНИ СА РОДИТЕЛИТЕ,ЧЕ ГО ВЪЗПИТАВАТ ТАКА.Бежанците са нещастни хора,принудени насила да бягат от родните си места.Помня разказите на дядо ми откъм майчината ми страна .ТОЙ Е БЕЖАНЕЦ ОТ ОДРИНСКА ТРАКИЯ(1920 г.) И МЪКИТЕ ПРЕЗ КОИТО Е ПРЕМИНАЛ ДОКАТО СЕ СЪВЗЕМЕ И СИ СЪЗДАДЕ ПОМИНЪК И СЕМЕЙСТВО В БЪЛГАРИЯ..Във всяко стадо си има мърша,вероятно и сред тези бежанци има хора които мислят,негативно ,но повечето от тях са изстрадали хора принудени насила и незвисещи от тях обстоятелства да напуснат родината си.И В НАШАТА ИСТОРИЯ СИ ИМАМЕ ПРИМЕР (ФЕРДИННД) ,КОЙТО КАТО ПУТИН Е СТРАДАЛ ОТ МЕГАЛОМАНИЯ И ЗНАЕТЕ КАК Е ЗАВЪРШИЛО ТОВА И С КАКВИ ВРЕДНИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ.
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 вий

    24 19 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    Вас ако ви слуша някой , всички които не славят окраинците са нацисти , само укрите не са .... Ако изобщо има нещо вярно в тази статия , би трябвало да забележите , че антируската пропаганда няма почти никакъв успех сред населението. ...тя вече няма успех и сред западните общества . Подкрепата за укронацистите е само в ппродажните правителства .
  • 198 Авторът

    26 26 Отговор
    Заслужава нобелова награда за научна фантастика
    ЦЯЛАТА СТАТИЯ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ СЪЛЗЛИВА Е ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА
  • 199 Фактите само фактите

    25 18 Отговор
    От държавния бюджет на България за т.нар. украниски бежанци /де факто екскурзианти за наша сметка/ сигурно вече над половин милион лева. Бедната ни страна, в която пенсионерите оцеляват, с много работещи бедни, които едвам свързва двата края, здравопазването е скъпо, а децата учат на чинове отпреди 20-30 години - намери пари за тези буквално ПАРАЗИТИ. Под 2 % са си намерили работа, това какво значи? Олинклузив и плаж - за това дойдоха, но всичко за наша сметка. Срам за българските политици, срам и позор!

    Коментиран от #201

  • 200 Сбогом идете на буй

    26 7 Отговор
    Бе я се разкарайте и никога повече да не стъпвате тука, хлеббарки нещастни - ЛЪЖЛИВИ, МЪРЗЕЛИВИ, АРОГАНТНИ. Видяхме ви колко чините. Пълен боклук.
  • 201 Добър коментар

    9 3 Отговор

    До коментар #199 от "Фактите само фактите":

    Но половин милион лв както си написал са само джобните пари на някой от нашите крадливи милионери
  • 202 Тв зрител

    21 17 Отговор
    Не харесват нахалните крадливите и измамниците.Зс съжаление има такива и то много.Нахалството е характерно като национална черта за много от тях.Има и много свестни но те са всъщност бесарабски българи .А реално повечето са си руснаци.Пълно е с млади добре сложени мъже които не се бият за родината си.И при руснаците е същото.Не ни харесва като се напият това което правят и то точно украинците.

    Коментиран от #215

  • 203 Аеоронафт

    14 4 Отговор
    СБОГОМ!.
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Местния Козар

    23 6 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    Не е вярно, защото всеки идва тук с големи претенции, а после паразитира на нашият гръб, да започвам ли да изброявам........с какво са по специални от останалите мигранти, че да ги храним ние ?????? Още един етнос, ама по бял не ни трябва и без това едва се оправяме с първия.

    Коментиран от #259

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Селянин

    5 12 Отговор
    Щом така са решили да си ходят.И нашият живот не е по-лесен защото руското влияние у нас е налице.
  • 210 Симо

    8 2 Отговор
    Тука явно много проста селяния има в София, която не знае за какво става на въпрос.
  • 211 ха ха

    7 11 Отговор
    Да, бе! Точно пък украинците да се чудят на петата колона в България... Нали тяхната предаде 20% от територията им на Ордата. Много добре знаят, че Ордата след като изклала Киев през 13-ти век е ударила Унгария, минала е през Сърбия и се е развъртяла из Северна България. Оттогава е останала семка по нашите земи, та до ден днешен...
  • 212 Човките

    25 20 Отговор
    Укрите са като пилетата на кукувицата. Зелената кукувица ги разнесе по гнездата на пойни птички по цял свят и кукувичите пилета веднага започнаха да изхвърлят местните пиленца от гнездата. Всички извадиха гьостериците, а ние продължаваме да им пълним човките.
  • 213 Иван

    4 6 Отговор
    Точно така трябва да бъде, мингяните в София, европейците по черноморието и трябва да се изхранват.
  • 214 Милен

    17 4 Отговор

    До коментар #169 от "Сега разбирате ли защо българин":

    Не, не разбираме. Прочетохме една пропаганда статия и трябва да сме впечатлени от това ли ?
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Тъпчо Балкански

    11 19 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ е пълно, с такива копейки ПУТИНОФИЛИ, БОКЛУЦИ

    Коментиран от #224

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Махат се

    17 18 Отговор
    Защото се надуват много и се правят на недостъпни и с претенции .,... те по-надути от
  • 219 илия

    19 20 Отговор
    Костадинов не разпространява лъжи . А това ви чака когато влезете в ЕС .Ще го оцените когато загубите всичко .
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Гей Зер

    14 4 Отговор
    Никой не ви е канил
  • 222 Неблагодарници

    14 5 Отговор
    Ай де чиба
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Урюрвкос

    19 3 Отговор
    статус бежанец означава влиза и толкоз излизане няма, получава помощи и гледа да се интегрира. Тия се разхождат напред назад влизат и излизат когато им скимне. Правят куфарна икономика а ние ги храним.
  • 226 Една от село

    5 3 Отговор
    Айде бе, колко проникновено...
  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Моряка

    20 3 Отговор

    До коментар #43 от "Последния Софиянец":

    Аз пък съм ги виждал мъжете им в действие,с черни униформи и Калашници на задниците,патрулиращи покрай изгорените сгради в Мариупол и Одеса 2014.С живоизгорените вътре.Май бяха от Правий сектор.Азовците се появиха по късно.
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Махнете се гнусни паразити

    16 3 Отговор
    достатъчно лежахте на наш гръб по хотелите!! Чупката!! Нацисти мръсни!!
  • 231 Шамара

    2 9 Отговор

    До коментар #45 от "НУРС":

    Това, което предлагаш го наричаш демокрация ли? Това е жив тоталитаризам ! Всеки има право на собствено мнение по всички въпроси, това е демокрацията! А ти като не ти харесва мнението на другите марш при пияните другари !
  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Кир Пич

    9 2 Отговор
    Ма никой не ви е канил тук бе сладурки
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Аха

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "Ццц":

    Има си "специална" папка в мозъка😆🤭🤫. И той трябва да папка, нали?!
  • 236 Курорт

    18 5 Отговор
    Тези дни бях на морето. Пълно е с утраински деца, игарещи на тумби в градинките, като ние при соца.

    Родителите им около тях се веселят и смеят всеки път , когато и да мина покрай парковете или плажа.

    30-35 процента oт върастните украинци в курорта, който посетих, са яки мъже под 50 г..
    Май е истина, че са пристигнали след съобщения в интернет: Безплатни почивки в България.
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Адам

    8 5 Отговор
    Махай те се при американските си годподари
  • 239 Стига с тази пропаганда

    15 3 Отговор
    Мога да твърдя от първо лице, че доста от държавните служители не можаха да си ползват базите на морето. При условие, че цяла година. Работят една седмица на морето в тези бази за тях бе лукс, който не можаха да си позволят. Така, в тези бази бяха настанени украинци, които бяха извадени от четиризвездни хотели и които бяха недоволни от това. Защото не им допадаше, че не са в четиризвездни хотели. Отделно това са туристи а не бежанци, А и не е необходимо да си с някакво образование за да разбереш, че са туристи, достатъчно е да се хвърли един поглед на картата в която се водят бойни действия и да се види, че каква част е това от територията на Украйна, отделно от това, точно в тези области живеещите се определят като руснаци и бежанци от тези области няма в България, бежанците от тези области са в Русия.

    Коментиран от #263

  • 240 Коко Панел

    2 1 Отговор
    Таз писани а тря ваше да ме разстрои ли!? Ми, не ме разстрои!
  • 241 Българин

    11 4 Отговор
    Това Българско момче има родители, които разсъждават разумно и знаят, че нацистите не трябва да остават живи, ако останат в България.
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Къде

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "А бе":

    Къде и кога искаш да се видим да пием едно кафе?
  • 245 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Нормален човек НЕ ЧЕТЕ писанията на Дойче веле !! Четат хора, които се занимават с научно-изследователска дейност , специалисти по политическа и обща пропаганда. Има какво да се научи...........и да се приложи при нужда!
  • 246 Да си ходят

    3 5 Отговор
    Болшинството са руснаци с украински паспорти.
  • 247 незнайко

    9 0 Отговор
    Една баба каза на пазара ! Това да го чуя нама да го повярвам ! САЩ не намесвайте децата във вашата политика на промиване на мозъци !
  • 248 незнайко

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    БЪЛГАРИЯ не е нацистка държава а НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ! Това, че пропагандата на САЩ ни изкарва нацисти е друга работа . Колко пъти си ходил на море в Слънчев бряг да видиш какви сме "нацисти" ? Не се чуваше българска реч през лятото на 2020, 21и 22 година !!! За този сезон нямам идея .

    Коментиран от #262

  • 249 Хахааххх

    15 0 Отговор
    Народът не греши - храни куче да те лае. А тези дори хапят. В Европа ги очакват с нетърпение.
  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Вирус

    9 0 Отговор
    Хахаха поредния бълвоч на дойчото
  • 253 Слава на Русия

    10 1 Отговор
    Слава на Путин! Долу фашистката измет!
  • 254 някой

    15 0 Отговор
    Поредната помия от Дойче Веле.
    Само в България украинските бежанци бяха настанени в хотели по черноморието!
  • 255 АУДИ

    6 1 Отговор
    Свободно съчинение,но само като видиш автора по добре да го пропуснеш .
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Момчил

    6 1 Отговор
    Статия със съмнителна достоверност съдейки по медията Дойче веле.
  • 258 Анонимен

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Зузу":

    Това изобщо не е вярно! Представи си, че си на тяхно място, как би се почувствал? Никой не бива да умира, дори и украинците. И те са хора. Защо никой не може да го разбере това?

    Коментиран от #265

  • 259 Малтус

    2 0 Отговор

    До коментар #207 от "Местния Козар":

    Още един етнос, ама по-бял, би ни оправил демографския проблем.
  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 Бг. шит

    3 3 Отговор
    Населението в кочината е 90%дебилно,срам ме е от т. наречените ми сънародници пълен позор сте татари
  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Рамби

    2 0 Отговор
    Вкиснатото Зеле е еквивалента на CNN. Последните в САЩ имат около 11 зрителя в момента. Предполагам зелетата са си единствените фенове. Четат си собствените глупости и се поздравяват взаимно.
  • 265 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.