Last news in Fakti

20 Октомври, 2013 14:26 1 301 1

РЗС: Нова Конституция без старите комунистически фамилии е спасението за България

  • конституция-
  • рзс

България е в безпрецедентна криза. Тя е не само икономическа, духовна и институционална, но и партийна

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 

Вече 25 години страната ни продължава да е в капана на симулирания преход, който трябваше да изведе народа от тежкото наследство на комунистическия режим. В действителност бе направен мним преход, но от комунистически към олигархичен режим, който превърна корупцията  в начин  на държавно управление. Това се казва в декларация на РЗС.

България е в безпрецедентна криза. Тя е не само икономическа, духовна и институционална, но и партийна. Лицата, ангажирани в управлението на страната, са децата на политбюро или третия ешалон на БКП, чиято основна идея е как да откраднат повече, за да се задържат на власт.​             

На България е необходима смяна на системата, а за да се смени системата е необходима нова конституция, всичко друго е опит да се заблуди обществото чрез поредната партийна мимикрия. РЗС счита, че е крайно време да започне същински дебат за нов основен закон, който единствен може да отприщи порива на свободните граждани към реална демокрация и скъсване с комунистическите зависимости на програмирания преход осъществен под диктата на КГБ и ДС.

 РЗС призовава всички личности, доказани демократи, хора с политическа биография, върху която няма корупционни петна, да се включат отново в политическия процес. Нека всеки, който не  е ляв, който е против комунистическата партия и производните й БСП, ДПС и Атака, да разбере, че само с общи действия за създаване и приемане на нова конституция ще се сложи край на уродливия преход. Старите комунистически фамилии трябва да бъдат изхвърлени от властта чрез тотална лустрация, а българската държава да бъде рестартирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Трябва да има закон според който ако в семейството ти има хора които са били на ръководни длъжности в комунистическото правителство на БКП, БСП,ГРОБ И КОМПАНИЯ ли изобщо имат общо с партията на червените да ти е забранено да участващ в политически постове.