Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Юли, 2023 23:00 3 306 110

Успешна визита: ползите за София са повече от тези за Киев

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • българия-
  • русия-
  • румен радев-
  • нато-
  • ес-
  • война-
  • николай денков

Украинският президент си тръгна с пълна кошница, както подобава на такава визита

Успешна визита: ползите за София са повече от тези за Киев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Веселин Стойнев:

Посещението на президента Володимир Зеленски в България предизвика у много българи чувства на удовлетворение и гордост. Защото е признание, че България е част от цивилизования свят, който подкрепя Украйна в борбата ѝ срещу чудовищната агресия на Русия.

Още новини от Украйна

Резултатите от визитата на Зеленски са съществени, като ползите за България са дори повече, отколкото за Украйна.

Украинският президент си тръгна с пълна кошница, както подобава на такава визита: България стана 22-рата членка на НАТО, която подкрепя членството на Украйна в алианса; Украйна ще получи оборудването за АЕЦ "Белене", за да може да завърши атомната си централа "Хмелницка"; ще получи и допълнително количество артилерийски снаряди.

Реактори и снаряди за Киев

България обаче не дава нищо даром, а продава. Оборудването за "Белене" така или иначе е обречено – за централата от години няма стратегически инвеститори, проектът е корупционен като всички енергийни руски проекти и хранилката за Петата колона на Русия у нас, площадката е земетръсна, технологиите в зелена енергия се развиват с такава скорост, че докато бъде построена, енергията от нея може да е напълно нерентабилна. С решението на парламента оборудването да бъде продадено минимум за цената, за което е купено – около 1,2 млрд. лв., България ще спечели пред алтернативата да си остане с ръждясващо желязо. Няма и морален проблем с "изтръскването на джобовете" на воюващите украинци, защото в деня на решението Европейската комисия заяви, че Киев може да плати сделката с пари от ежемесечната си помощ от ЕС от 1,5 млрд. евро.

По същия начин стои въпросът и със снарядите. ВМЗ "Сопот" ще продаде стари снаряди на Украйна с изтекъл или скоро изтичащ срок на годност, като в замяна ще произведе нови за складовете на българската армия. Старите, ако не бъдат изгърмени на бойното поле в Украйна, ще трябва да ги утилизираме, което е значим финансов разход. И отново няма "морален" проблем – оръжията и боеприпасите за воюваща Украйна обикновено плащат САЩ. А България, която от началото на войната е продала муниции и леко оръжие за 5 млрд. лв., но през "трети страни" - заради опозицията на БСП, която участваше в кабинета "Петков" - вече ще го прави открито и без стотиците милиони, отишли за комисиони на наши и чужди посредници.

Така България се оказва помагаща ала ленд-лийза (заем-наем) през Втората световна война – с тази разлика, че печели веднага. И все пак това е помощ, защото във война нуждата от оръжия и боеприпаси е колкото от храна и вода. Ако САЩ не бяха помогнали на Великобритания и СССР през Втората световна с мощни оръжейни, суровинни и хранителни доставки, те можеше и да не издържат срещу нацистка Германия. И сега Украйна нямаше да издържи срещу Русия без мощната евроатлантическа подкрепа, включително от България.

Членството на Украйна в НАТО след края на войната също е в интерес на България. Това ще бъде нов мощен член, калéн в тежка битка, който ще бъде стожер на алианса на източния му и черноморски фланг, т.е. в нашия ареал, от когото ще черпим допълнителна сигурност. И с когото, освен с историческите си връзки и с най-голямото си етническо малцинство зад граница на негова територия, ще сме станали още по-близки като активно подкрепящи го срещу руския агресор.

С ясната си позиция за Украйна, България, преодоляла двуличието на Корнелия Нинова от времето на участието ѝ в предишния редовен кабинет и обструкциите на служебните правителства на президента Радев, повишава политическия си кредитен рейтинг сред евроатлантическите партньори. А това е предпоставка за по-бърза и устойчива окончателна интеграция в ЕС и НАТО, за по-бърза и решителна модернизация на армията, дори за повишаване на доверието на чуждестранните инвеститори, които напоследък ни заобикалят. Предпоставка е и за намаляване на хибридното влияние на Русия у нас.

Отдавна очакван успех за България

Във вътрешнополитически план пък е предпоставка за заздравяване на управляващата (не)коалиция. Парламентарно евроатлантическо мнозинство има от предишния парламент, но с постигнатите сега ангажименти ще е по-трудно в скоро време радикално да се променя формулата на управление, без те да бъдат поставени под риск. Както поради вътрешни фактори – част от хората вече виждат реален смисъл от колаборацията между ПП-ДБ и ГЕРБ, че и ДПС, така и външни - натискът "от посолствата" срещу разпадането на управлението би бил дори по-голям, отколкото за съставянето му.

Прави се и сериозна крачка към маргинализиране на русофилските политически сили – "Възраждане" и БСП и на президента Радев. Двете партии, представлявайки една четвърт от избирателите, остават единствената, но прокремълска опозиция, а Румен Радев, който вече устойчиво губи рейтинг, претърпя оглушителен нокдаун от Зеленски на срещата си с него в президентството и стана за посмешище и в чужбина. Част от гражданите пък, включително русофилски настроените, както е навсякъде по света, са конформистки настроени и вървят с победителите или с мнозинството, което ще стопи подкрепата за "защитниците на мира". Това на свой ред ще истеризира (както се видя още в деня на посещението на Зеленски) поведението на "миролюбците" Костадинов, Нинова и Радев и на стеснения вече терен на обществено влияние ще предизвиква все по-открита конкуренция помежду им.

Така че визитата на президента Зеленски и постигнатите договорености се превърнаха в отдавна очакван успех за България.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    85 17 Отговор
    Ползата за Ганчо, че билетът до Кардам ще е безплатен. После до Кишинев на автостоп, а до Бахмут на бегом.
  • 2 авторът е на бело

    115 19 Отговор
    Работническо дело ряпа да яде..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Демократ

    92 30 Отговор
    Слава на Русия.

    Коментиран от #15, #39, #61

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 дедо

    85 13 Отговор
    м.. на някой прави ли му впечатление нещо в тази снимка - актьорчето се здрависва на подиума за официални гости с минисър председателя на европейска държава (поне така се води по документи България), пред камери и журналисти... говорейки по телефона!!! ъм... аз ли нещо не разбирам или дори укрите ни смятат за трета глуха, за да си го позволи актьорчето това, или пък е спокоен от напътствията на неговите господари, че тук хора не живеят?

    Коментиран от #35, #53, #66

  • 7 Мда

    89 14 Отговор
    Да, успешна визита за Киев. ползите за Киев са много, подаръци може би за милиарди. А ползите за София са нула, благодарение на €атлантиките - герб, дпс и пп/дб. Да се раздава имуществото на държавата ей-така е нормално за €атлантиците. То не е тяхно, а на народа, но хич не им пука...
  • 8 Хаххаха

    83 12 Отговор
    И тия всичките полицаи го пазеха от гордите с визитата му български граждани?Или от това да не му покажат любовта си ?

    Коментиран от #14, #99

  • 9 Хахаха

    83 14 Отговор
    Тия ни имат за пълни идиоти

    Коментиран от #23

  • 10 Дюма

    61 12 Отговор
    Горният патетичен кратък разказ е все едно хфалиш куртизанка, какви хубави обноски имала.

    Коментиран от #54

  • 11 Бреййй

    19 50 Отговор
    Рашитролите не спят!!!! Оставете и някой човек да изкаже мнение.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 всичко е цветя и рози

    56 14 Отговор

    До коментар #11 от "Бреййй":

    Това го е писал някой изкуствен интелект с пипнат разсъдък.
  • 14 Позеха го

    17 51 Отговор

    До коментар #8 от "Хаххаха":

    от готвачите и градинарите на Мутрофанова. Сега ще трябва да пазят Зеления чорап от наробната лИбов, че здравата ни посрами
  • 15 Бюро крад

    19 50 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    Мизерна Русия си отива. Крайно време беше.

    Коментиран от #83

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пич

    55 10 Отговор
    Хахаха , ползите за София са само за кандидат пандизчиите от управляващата коалиция !!! За народа ползи няма !!!
  • 19 !!!?

    14 68 Отговор
    Радев, защитника на агресора Русия, беше смачкан от юмрука на украинския Президент Зеленски !!!?

    Коментиран от #45, #51

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Много точен анализ

    15 50 Отговор
    На ситуацията. Копейките ръждясват от яд 🤣🤣🤣

    Коментиран от #46

  • 22 Град Симитли

    44 11 Отговор
    Айде стига ве, гъзобли. ци!
    Стига!

    Коментиран от #36

  • 23 Че вие изрожденяците

    10 21 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    За нещо друго ли се имате 🤭🤭🤭
  • 24 Дали бесепарите и възрожденците могат да

    10 33 Отговор
    Видно от текста сме реализирали едни доста добри преговори….най малко вместо да утилизираме снарядите, да си произведем нови, а и тези снаряди са адски нужни на украинците да ги изпратят безплатно при орките и там да се утилизират по достойнство!!!…дай боже повече орки да наблюдават от много близо как се утилизират БГ 152 мм снаряди!!!
  • 25 Някой

    58 11 Отговор
    Хм, в повечето българи посещението на зеления дрогата и поведението на марионетното правителство, предизвика предимно погнуса и срам. Свеж полъх бе поведението на Президента Радев.
    Другото е пропаганда!
  • 26 абе стойнев

    40 9 Отговор
    къде са тея 5 млрд лева от боеприпасите, че кокорчо търси едни милиарди?!? или и там ще има да вземаме, като дълга на ирак?!?

    Коментиран от #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ЕХ Веселине ех стойнев

    21 5 Отговор
    НИТО СИ Стойностен , НИТО СИ весел … едвали си ЧУВАЛ / чувал за ония картофи /компири / или патато !?. Е В ЧУВАЛА СИ , май френ продажен ,ю прайз ..?!?!? ТОТАЛ ЗИРО !?. 0000000000000000
  • 31 Резидента

    7 24 Отговор

    До коментар #20 от "Кен Еф":

    за негов късмет няма да разбере колко гласа би събрал днес. Със сигурност няма да е пРезидент.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Не питай щрауса / \ ПАПАГАЛ Е !?.

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "абе стойнев":

    КАЗАХА . ПИША .
  • 35 Христо

    32 5 Отговор

    До коментар #6 от "дедо":

    Точно така!

    Нагъл и невъзпитан, ние не сме хора за него. А Денков го гледа мило
  • 36 Таракан

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Град Симитли":

    Не се прави на интересен .. Изхвърляй червилата , перуките и прашките ! Започваме обиски от ГДБОП
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Напртив

    7 11 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    Слаба Русия :)))
  • 40 Край

    23 4 Отговор
    Това е то телешкия ентусиазъм. Преди 18г. така опростихме на Ирак дълг от 1.7 млрд долара. САЩ ни убедиха че го е взел Садам Хюсеин и като го обесиха с кран - казаха да си го търсим от него. Щяхме да участваме във възстановяването на Ирак и от това да забогатеят наши строителни фирми ... - е не забогатяха. Ама нищо. След като победим Русия ще забогатеем от възстановяването на Украйна. 2 по интелект след еврейте.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Дам

    5 16 Отговор
    Имайте малко милост към русонаведените. Много им се насъбра през последните дни. Оставете ги малко на спокойствие да се успокоят.
  • 43 Българин

    21 4 Отговор
    Да търсиш признание чрез гостуване на наркос номер вдбо е висш пилотаж в зъзълизството. Ползите от олекването с няколко милиарда как ги обясни туй едноклетъчно тъй и не разбрах
  • 44 пешо

    23 5 Отговор
    автора е краварска подлога
  • 45 Българин

    22 5 Отговор

    До коментар #19 от "!!!?":

    Турна му го Радев. Ако си мислиш, че от мъпетите в парламента нещо зависи си яко надрусан, като нацито
  • 46 Надежда

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Много точен анализ":

    Ситуацията беше много смешна. Излагация беше голяма. Язък за мерките, които бяха предприети.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Гутьо

    19 2 Отговор
    Защо сме малко хора които обичаме Русия на протестите? Ще ви кажа. Защото НИЕ патриотите останахме най-бедни след демокрацията .НИЕ живеем по малките градчета и села и за да дойдем до София на протест или събитие в защита на България трябва да гладуваме един месец след това. Нека да помислят добре хора като Гергов Гриша хора в енергийния сектор . .
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 да ве да

    28 5 Отговор
    Пълен провал за Зеления пpoшляк дори и западната преса го определя, като фиаско само тук се пишат небивалици и в "медии", като DW!
  • 51 Хаха

    20 7 Отговор

    До коментар #19 от "!!!?":

    На тази снимка и с тази физиономия и ръчичка с юмруче Зеленскио показва, колко голям му го набута президента 😂
  • 52 Бунтар

    9 4 Отговор
    Съгласен съм с Гутьо. Трябва да се обмисли голям протест в България но трябва добра организация и пари.Васил Левски и Захари Стоянов са почнали така.

    Коментиран от #55

  • 53 Анджело

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "дедо":

    В тоз момент му звъни Путин. И с Байдън да се здрависва ще отговори на обаждането
  • 54 ХА ХА

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дюма":

    Те са имали доста добри обноски иначе остават без работа, ама ти от де да знаеш там на баиро у кошарата ката мааш само овсе.
  • 55 Гутьо

    10 2 Отговор

    До коментар #52 от "Бунтар":

    Бунтар , Сорос превежда по 1000 евро на протестиращи в България и хоп 15 000 пред президенството.Нека се замислят нашите хора .Апропо..Сорос олекнал с десет милиона а направил далавера на гърба на държавата ни на всички пенсионери за Милиард
  • 56 Анджело

    19 3 Отговор
    Още нещо ще ошушкат ли от държавата? Оборудването за Белене за 1.4 млрд???? Предишните управляващи докато се натуткат.... Отнеха ни енергийното бъдеще и трябва онези от Парламента да са доволни и народа ли? Никога няма да имаме 2ра АЕЦ! Никога! А защо ли е на Украйна? А на нас не трябвала, била корупционна. Ама можем да продадем за без пари оборудването. Украинците нямат задръжки. За толкова пари и корупционно да е и от Русия ще лапнат. Кои са печеливши и губещи? Ако днес се реши в България да се строи АЕЦ, оборудването ще е американско или френско на цена поне 15 млрд долара.... И народа ще ги плати

    Коментиран от #64

  • 57 Естествен Интелект

    11 2 Отговор
    Пълни глупости от Шолц Вюрст.
  • 58 Мишел от Съпротивата

    4 3 Отговор
    Гутьо на нашите ръководители парите им са следят.Бях ли ясна?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Уса

    19 4 Отговор
    Позата за Зеленски е срамна.Радев го срита а повече от българския народ не го желаеше на своя територия.Това предадоха американска медия и обикаля света.България не е фашистка държава

    Коментиран от #68

  • 61 Възмутен

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    1.5 млд евро на месец помощ за Украйна - представяте ли си? За сведение България получава от ЕС около 350 млн евро годишно = чиста печалба от членството си. Тези пари еджам стигат да се закърпи бюджета без всякакво развитие

    Коментиран от #74, #96

  • 62 Селянин

    2 13 Отговор
    Добре че не се срещнаха пред лоста за коремни преси. Зеленски щеше да го бие поне с десет а нашия генерал щяха да му паднат копейките от джобовете.

    Коментиран от #107

  • 63 Гутьо

    1 5 Отговор
    С рублата нещо става .Китайците са много долни хора събудете се .Ако вземем да плащаме на Газпром в рубли Русия ще изгуби пари .
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ХА ХА

    5 5 Отговор
    Тия реактори никога нямаше да заработят
    (не оправдавам никого) 15 години седят на площадката, в завода за тежко машиностроене в червена могила има цели агрегати които още са в сандъци от 88г.
    Част от завода беше готова и около 2 000 та управляващите бяха направили няква схема и държавата произвеждаше оси и валове за танкове за германия, та тия леопарди в украйна са с валове и оси от червена могила, после дойде цара и явно решиха че по лесно се печели на скрап и всичко приключи.
    Та проблема е че с ме БЪЛГАРИ ВЪВ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ Е КОЛКО ПА ДА Е ВЕЛИКА така че аец белене никога нямаше да заработ, ако някой е имал желание тя щеше вече да има стаж поне 7-8 години, изморих се.
  • 66 Шопа

    13 5 Отговор

    До коментар #6 от "дедо":

    Ма то с такъв министър председател , само като го видиш, па не дай си боже и да го чуеш. В носа може да си бъркаш докато си говориш по телефона и си го наместваш в крачола, як респект.
  • 67 ДВ лъжи безкрай

    13 4 Отговор
    ДВ раздайте вашето богатство и средства за фашистите от Укрия като толкова ги обичате!

    Коментиран от #71

  • 68 ХА ХА

    6 3 Отговор

    До коментар #60 от "Уса":

    Повече, по - малко, на изборите се видя, споко до година пак ше има избори, да не кажа още тази а на есен имаме и контрола.
  • 69 Бай той Толстой

    8 5 Отговор
    Ще напълним поне два концлагера с предатели.Работа има за всички..щерките през това време на пиацата.

    Коментиран от #73

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ХА ХА

    3 12 Отговор

    До коментар #67 от "ДВ лъжи безкрай":

    Германия се оправи с комунистическото де де ре само за пет години та с неква украйна ли не може да се справи.
    Близо сто години света ползва немски мозък, а разликата между ссср(русия) и сащ е че русия краде заводи ама не знае кво да прави с тях а сащ купува мозъци които ще измислят по модерни заводи.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ХА ХА

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "Бай той Толстой":

    Най много да ти напълним дибелотоцръво с човечета ве сладкиш.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ТрампЛин

    4 15 Отговор
    Факта че пРезидента РадеФ трябваше да научи за визитата от Министър Председателя, за посещението на Президент Зеленски, и нямаше време за да избяга от срещата, ми напълни душата!!! По наакана физиономия не бях виждал. Браво на Академика! Даде Академичен урок по политкоректно натриване на нос на важна клечка, която си беше въобразила че ще командори от позицията на Резидент.

    Коментиран от #82

  • 76 Комсомолецът

    9 1 Отговор
    Веско Стойнев просто счупи тъпомера
  • 77 Българин

    8 3 Отговор
    ДВ трябва да се забрани в България
  • 78 Пха ха ха ха

    10 4 Отговор
    Тагарев и компания са национални предатели
  • 79 Дойче веле тъпо

    13 4 Отговор
    Българите сме с РУСИЯ!!!!!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хан Ювиги

    3 8 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна !
    Казах !

    Коментиран от #86

  • 82 Пха ха ха ха

    12 4 Отговор

    До коментар #75 от "ТрампЛин":

    Радев е Българин не окраинец като денкоф и Тагареф продажни цървули

    Коментиран от #88

  • 83 Пха ха ха ха

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бюро крад":

    Аве тлантици и у Европа не ви искат вече мизерници
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ТрампЛин

    2 10 Отговор

    До коментар #82 от "Пха ха ха ха":

    Българин с ватенка! И той като Обрания Орбан. Срам за човешкия род.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 КовидманЯк

    11 3 Отговор
    Поредният джендърски пасквил!
  • 91 Психиатър

    15 2 Отговор
    Авторът не е нормален.
  • 92 Американското Иго

    14 1 Отговор
    Ползите за САЩ и Европа са огромни - окончателно убиха ядрената ни енергетика и изпразниха складовете ни с боеприпаси. Така са сигурни, че сме напълно зависими от тях.
  • 93 хаха

    12 1 Отговор
    Оборудването за АЕЦ Белене( земетръсна зона е главата на Стойнев), което ще "продадем" на Украйна за 1,2 милиарда лева в момента струва 4 милиарда, за останалото не си струва да се говори, защото последствията от него ще се стоварят с такава сила върху България, че най-богатият ще бъде този, който има пари в джоба си, а нашите "приятели" от Сащ и ЕС ще ни съчувстват за глупостта да ги слушаме.

    Коментиран от #94

  • 94 Тихо неграмотник

    0 2 Отговор

    До коментар #93 от "хаха":

    Тихо и се скрий ,малко.
  • 95 Вирус

    5 2 Отговор
    Дойчото пак простотиите нашия слагаш се ръкува с надрусания оня си говори по тел егати тъпанарщината
  • 96 Спокоен

    1 4 Отговор

    До коментар #61 от "Възмутен":

    За Украйна това са малко пари. България не заслужава нищо, щото е русофилска държава.
  • 97 верт

    6 1 Отговор
    НА ГРАНТАДЖИИТЕ пяна им излезе оу устата да хва,ят зеленото фашистче просяк. Народът ви мрази, не разбрахте ли! Дано ви излезе пяна от устата друго нещо, безродни предатели гнуусни!
  • 98 въобще общуването с вас не ни е в полза

    4 1 Отговор
    Това само DW може да го изтресе , срещата със заразно болния е повече в полза за все още здравия , доколкото е здрав де , след прилагането на ваксинационния календар от чичото лекар отвъд океана .
  • 99 Госта.

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хаххаха":

    Имаше опасност да го задушат от братски прегръдки
  • 100 съдията Дред

    2 1 Отговор
    Тая година 1 април ни спохожда за трети път - По календара, със съставянето на правителството, и сега с лустрото след зеления.
  • 101 Ще има да чакаме

    3 0 Отговор
    някакви пари от затъналата в дългове държава, наричаща се украина, само три големи концерна като дюпон, монсанто и още един притежават 51% от така нареченста украинска земя, естестяено има и други, така че украинс освен дългове друго почти нищо няма, дано се сетите закого се бият и мрат храбрите украинци, е шайкатана зелньо нащправи кражби от по някой милиард, но те няма да живеят там ...пожелавам им да си ги занесат в ада
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ПОЛЗИТЕ ЗА НАС СА ДВЕ ТРЕТИ

    1 0 Отговор
    ЗАЩОТО ЗЕЛЕНСКИ ВЗИМА ЕДНА ТРЕТА ОТ ПРЕПРОДАЖБАТА НА РЕАКТОРИТЕ - ВСЕ ПАК НЕ Е ЯСНО КИРО И БОКО ПО РАВНО ЛИ ЩЕ ЗЕМАТ ОТ КРАЖБАТА , НО КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КАТО НИЕ СИ ОСТАВАМЕ С ЧАШАТА СТУДЕНА ВОДА !
  • 104 Посещението на Зеленски

    0 1 Отговор
    предизвика у българите чувство на омраза към продажната сглобка
    ПП, ДБ,Герб и Дпс
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Селянин":

    ми то можеше и на МИГ 29 да го повози Румбата, ама после трябваше една седмица да чистят кабината от повръщано и наакано.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Борислав

    0 0 Отговор
    Отвратителен парцал,отвратителни мисирки и отвратително правителство!