Last news in Fakti

4 Август, 2023 23:00 3 477 35

Никой не може да спре Тръмп?

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • джо байдън-
  • капитолия

Въпреки сериозните си проблеми с правосъдието Тръмп продължава своята кампания за номинацията на Републиканската партия на президентските избори догодина и води убедително в проучванията

Никой не може да спре Тръмп? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Въпреки сериозните си проблеми с правосъдието, Тръмп продължава своята кампания за номинацията на Републиканската партия на президентските избори догодина. И води убедително. Непобедим ли е бившият президент?

Бившият американски президент Доналд Тръмп получи още едно обвинение във федералния съд на САЩ. Този път за опит за осуетяване на изборния резултат от президентския вот през 2020 година.

Въпреки сериозните си проблеми с правосъдието обаче, Тръмп продължава своята кампания за номинацията на Републиканската партия на президентските избори догодина. И води убедително в проучванията.

Тръмп е с над 50% одобрение сред републиканците

Тръмп се отнася особено арогантно към своите съперници. В собствената си социална мрежа Truth Social той написа, че чака да ги види на дебат, за да прецени кого може да покани за вицепрезидент. Арогантността му обаче е примесена и с една неотменима истина, пише сайтът t-online. Според проучвания Тръмп е най-предпочитаният избор за номинацията за президент сред републиканците. А на национално ниво одобрението за него е близо до това за президента Байдън .

За да демонстрира превъзходството си в социологическите проучвания Тръмп дори публикува изследване на ежедневника "Ню Йорк Таймс", който преди обичаше да нарича "лъжливата преса". Според него одобрението за Тръмп сред републиканците е 54%, докато на второ място остава губернаторът на Флорида Рон ДеСантис с едва 17 на сто подкрепа. Майк Пенс, Ники Хейли и останалите кандидати за републиканската номинация отчитат незначителна подкрепа, отбелязва t-online.

Дори най-сериозният съперник на Тръмп за номинацията - Рон ДеСантис, не се справя достатъчно добре. По всичко личи, че стратегията му е погрешна. Опитите Тръмп да бъде представен като близък до ЛТБТИ-общността се провалиха, а ДеСантис беше принуден да уволни една трета от работещите за кампанията му.

Ако Тръмп успее да си спечели номинацията в предварителните избори, той ще се приближи отново до Белия дом. Всяка грешка на Байдън сега е плюс за Тръмп, пише коресподентът на t-online във Вашингтон Бастиан Браунс.

Съдебните проблеми на Тръмп са много

Въпреки че Тръмп отново успява да спечели доверието на избирателите, той е изправен пред доста сериозни проблеми със съда. Първо, беше признат за виновен в граждански процес по обвинения за сексуално посегателство. В момента в Ню Йорк се води дело срещу него за подкуп. А във федерален съд на САЩ той е обвинен за нерегламентирано ползване на секретни държавни документи и за призоваване към насилие преди щурма на Капитолия от 2021. Сега ще бъде изправен пред съда и още поне едно дело - в щата Джорджия за опит за манипулация на изборния процес.

По всичко личи обаче, че подкрепата към Тръмп всъщност се увеличава с всяко следващо обвинение, пише t-online. Според наратива, който бившият президент и поддръжниците му разпространяват, Джо Байдън и демократите се опитват всячески да спрат Тръмп да се кандидатира отново. Избирателите му явно вярват на тази теория.

Тръмп или не?

Близо четвърт от републиканците не подкрепят Тръмп. Голяма част от тези хора обаче не искат да гласуват и за Рон ДеСантис. Защото докато някои са съгласни с крайнодесните позиции на ДеСантис, други предпочитат по-умерен кандидат.

Републиканците са изправени пред един-единствен въпрос: подкрепа за Тръмп или не? Демонстриране на открито недоволство срещу него в партията му, с малки изключения, в момента няма. Опонентите му избягват да споменават бившия президент изобщо, опитвайки се да убедят част от неговите привърженици, че те са по-добрият вариант за следващ президент на САЩ.

"Вторият мандат може да се окаже още по-екстремен"

В някои консервативни кръгове вече се разпространява и "план" за следващ мандат на Доналд Тръмп, пише АРД. Наричан "Проект 2025", планът предвижда да се "мобилизира цяла армия от лоялни, подготвени и политически въоръжени консерватори, които да се борят с дълбоката държава", обяснява лидерът на проекта Пол Данс.

Много е вероятно Байдън и Тръмп отново да се изправят един срещу друг.

Основна идея на поддръжниците на "Проект 2025” е връщането на страната към зависимостта от природния газ и петрола, зачерквайки опитите на администрацията на Байдън да работи за опазване на околната среда. Обсъжда се и излизане от НАТО - нещо, което Тръмп заплашваше да направи по време на първия си мандат.

Анализатори се притесняват, че потенциален втори мандат на Тръмп би бил дори "по-екстремен” от предходния. "В Съединените щати има играчи, които могат да поставят всеки президент на мястото му, като се започне от Конгреса. Но ако на поста се върне някой като Тръмп, който на всяка цена иска да разгърне властта си, особено по международни въпроси като изменението на климата и НАТО, тогава вторият мандат може да се окаже още по-екстремен", казва пред АРД политологът Ханс Ноел от Джорджтаунския университет.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колкото повече го обвиняват демократите

    64 9 Отговор
    толкова повече му вдигат рейтинга! Ей демократчета, два пъти е фалирал и два пъти от милиардер - нула, нула - милиардер е постигал целите си. Та вие ли ще го спрете? Заблудени овци колкото щеш. Продължавайте със същия дух! Тръмп ви благодари.

    Коментиран от #28

  • 2 Адрес 4000

    18 65 Отговор
    До всички русофили които си мислят че тръмп ще спечели и джуджо ще победи в Украйна
    Поемете дълбоко...дъх задръжте около 10секунди издишайте
    Повторете поне 5 пъти
    Това го тренирайте през деня няколко пъти,
    Така по лесно ще приемете заобикалящата ви реалност.
    Тръмп няма да спечели достатъчен му беше един мандат
    Службите няма да позволят този клоун или подобен на него да управлява отново

    Коментиран от #14, #32

  • 3 Язе

    36 5 Отговор
    Леле, како, бако Доналд какво ще ги прави лошите!
  • 4 Гост

    47 5 Отговор
    Изписаха му веждите с тия проблеми с правосъдието
  • 5 Ще спечели заради злобата на Байфън

    37 6 Отговор
    Несправедливите обвинения, с които могат да разрушат живота на всеки, само му дават гласове. Но ако спечели и не успее да се справи с СЗО, сина на Байдън, Бил Гейтс и ЛГТБ ще го погубят.
  • 6 ТрампЛин

    9 49 Отговор
    Никой не може да спре Тръмп….да се излага и да излага Америка. Много скоро ще го сложат там където му е мястото….за резила на цял свят.

    Коментиран от #26

  • 7 Стършел

    9 24 Отговор
    Ако тоя спечели изборите, ще бъде следващият президент на САЩ, който ще са го ликвидирали.🤣🤣🤣
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Артилерист

    40 8 Отговор
    Поне на пръв поглед не си личи Тръмп да е зависим и да се влияе от други. На този фон Байдън, с неговата напреднала деменция и очертаващи се дела за сериозна корупция, си е направо кукла на конци. Иззад гърба на Байдън дълбоката държава в САЩ в момента води война срещу Русия в Украйна чрез украинците. Тръмп заяви, че ако е президент ще спре войната в Украйна за 24 часа. Освен това Тръмп има изказвания, че САЩ харчат прекалено много пари за армията си и за НАТО. И в тази статия се споменава желанието на Тръмп да извади САЩ от НАТО. При тези обстоятелства-прекратяване войната в Украйна, изваждане на САЩ от НАТО и намаляване парите за военнолюбците-моите предпочитания са категорично за Доналд Тръмп да стане отново президент на САЩ. В противен случай войната в Украйна със сигурност ще ескалира и България категорично ще бъде въвлечена в нея. И затова няма да е виновен Путин, а камарилата стояща зад ментално болния Байдън.

    Коментиран от #27

  • 14 Службите?????

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Адрес 4000":

    Кои са и къде са.Ами щом си искаш живото мъртво байпън,ми така ще е,само геноцид световен
  • 15 Защо не разследват Копейкин? За имоти...

    7 20 Отговор
    Тръмп събира гласове от недоволните, както при нас Копейкин. Но, Кохейкин не го разследват, както Тръмп.

    Коментиран от #16, #24, #25

  • 16 Oще разследват

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "Защо не разследват Копейкин? За имоти...":

    Барцелонският татко за имоти придобити с рекет и подкупи
  • 17 🇺🇸🇬🇧🇮🇱🇺🇦🏳️‍🌈🚮

    20 3 Отговор
    Тръмп е писледната надежда на САЩ да си спасят държавата и да останат някакъв фактор на световната сцена.
    Лично аз обаче като предпочитам сатанисткото педофилско и дементирало влечуго бай Дрън да остане още един мандат та да досъсипе и довърши тотално кашерната кравеферма.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Име

    16 3 Отговор
    Какви играчи, като Президентът е главният, впрочем при Тръмп нямаше агресии и войни.

    Никой не държи Президента и - това е всъщност Америка - ако иска ще дигне ръце от едно - ще прави друго. Играчи имало.

    Тръмп не е зловещ, напротив.
  • 20 Редник

    19 3 Отговор
    До Артилерист. Точен коментар, отличен анализ. За света, ЕС и България, Тръмп е по добрия вариант. Дано, ще му стискаме палци, че либералната вакханалия ще продължи и не се знае до какво ще доведе света. Тръмп е по предсказуем!
  • 21 Уса

    18 2 Отговор
    Тръмп мачка наред.Американците не искат и да чуят за Зеленски,Украйна,жендъри и др сороски извращения.Тръмп е победител новия супермен,който ще стане прияте с капитан планета Путин

    Коментиран от #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пха ха ха ха

    16 1 Отговор
    Ще има Дебайданизация и войната ще свърши
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Аве тъп

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Защо не разследват Копейкин? За имоти...":

    Стинкажия теб трябва да разследват
  • 26 9999

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "ТрампЛин":

    Въобще не си наясно с нещата.Тръмп е човека.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Човек

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Колкото повече го обвиняват демократите":

    Тръмп е фалирал 6 пъти, но никога не е оставал на нула. Когато един бизнес фалира, като например самолетната компания, другите продължават да работят. Да не забравяме, че не е започнал от нулата. От баща си е получил бизнес за над милиард. Той пък е наследил бизнеса от неговия баща. Тръмп много пъти не е постигнал целите си и шестте фалита са доказателство за това. Любопитен факт е, че той и компаниите му са били съдени над 4000 пъти. Тръмп е изпечен мошеник, който се крие зад армия от адвокати.

    Коментиран от #31

  • 29 Мхм

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Уса":

    Не разбираш ли дедо Шори иска да изкучи греха си от ВСВ където е предавал евреи на немските шпицкоманди и в замяна им е крал имуществото.
  • 30 Ако янките

    9 2 Отговор
    Са така глупави да издигнат байгън, ще изгорят и това ше е супер.
  • 31 За сметка

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Човек":

    На това байгън ще фалира веднъж,но ще е завинаги! Сващаш ли ги тия работи?
  • 32 Фон дер Миндер

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Адрес 4000":

    "...службите няма да позволят..." ! Сам го каза ,кратко и ясно. Излиза ,че властта е узурпирана и контролирана. Автоматично разговорите за демокрация се превръщат в разтягане на локуми и чесане на езиците. И тия тръгнали да ми обясняват кво значело диктат....аре нема нужда
  • 33 Объркано Атлантиче

    12 1 Отговор
    Семейство Буш и Обама: 10 войни - 0 обвинения
    Тръмп: 0 войни - 78 обвинения

    Досещаме се защо Костадинов с Възраждане имат толкова много обвинения, без да са управлявали и един ден страната!
    ..
    Всички мейнстрийм медии се контролират централно и се използват като пропагандна машина за налагане и внушаване на правителствените политики и манипулация на масите.
    Изключете си телевизора, съхранете ума си и способността си да разсъждавате критично, да анализирате и да не се доверявате безусловно на това, с което ви заливат ежедневно. Днес за съжаление няма независими и обективни медии никъде в света.
    В САЩ всички, които искат да знаят истината слушат огромния брой граждани-журналисти, които водят собствени предавания онлайн и имат повече зрители от СNN и Fox взети заедно.

    Тъй като цензурата във Facebook и Youtube e жестока, видеа основно се качват в Rumble.
    Инсталирайте си и Телеграм за да имате всякаква информация. Интелигентният човек може да пресее бързо тази информация, за да е в час с реалността по света.
  • 34 М3 голд

    0 1 Отговор
    Отсега мога да кажа: Доналд Тръмп - президент, Ники Хейли - вицепрезидент. Тук не мога да залагам, но това ще стане. Двамата се разбират, даже са приятелски настроени. Изповядват един и същ политически профил.
  • 35 Марков

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Скоро имаше филм с лице с маска на Байдън. Виждахме как се гърчеше на врата. Кой беше? Дикторът питаше: човек или рептил под маската?