Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Септември, 2023 06:00 3 434 85

Руската църква в София: с пагони под расото

  • шпиони-
  • данс-
  • делян пеевски-
  • софия-
  • руска църква-
  • русия-
  • украйна-
  • българия-
  • шпионаж-
  • расо-
  • руско посолство

Скандалът около Руската църква разгърна нова антибългарска кампания, в която е замесена и религията

Руската църква в София: с пагони под расото - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емилия Милчева:

Кой ще се осмели да отвори законно Руската църква в София, заключена от руски служители по същия безцеремонен начин, по който Русия едностранно спря доставките на газ преди 17 месеца. Така миряните, които редовно се черкуват в храма “Свети Николай Мирликийски”, са отвън със запалени свещи, пеейки молитви и акатисти пред затворените врати. А редом с тях кресливи представители на проруски формации като “Възраждане”, “Атака” или МИР се самопредставят като ревностни православни християни, настоявайки да се върнат експулсираните от ДАНС заради шпионаж беларуски свещеници, начело с представителя на Руската православна църква в София архимандрит Васиан.

Още новини от Украйна

Новият скандал се разви в няколко измерения и няма изгледи да стихне, поне докато вратите на храма в центъра на столицата не отворят отново. На преден план излезе работата на българските служби, задействали се след като Северна Македония изгони руски дипломати и обяви за персона нон грата духовника Васиан. Споровете са също около статута на Руската църква, мястото на български свещенослужители в нея и поредното “проекторешение” на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Защо толкова късно бе забелязана дейността на Змеев в България?

Архимандрит Васиан е в България от 2018 година - по това време управляваше третото правителство на Бойко Борисов до май 2021 г., а после се смениха още четирима министър-председатели. Всички те по закон получават и четат докладите на ДАНС. Тоест, пет години българското контраразузнаване не е “прихванало” управителя на руското подворие в София Змеев като заплаха за националната сигурност. Или пък е отбелязало, но не е имало политическа реакция - въпрос за парламентарната Комисия за контрол на службите за сигурност.

Но онова, което не са успели да разберат българските служби за петилетка, са схванали македонските за последната една година, в която Змеев ежемесечно е пътувал до Скопие. Помогнали са и партньорските служби, ще рече евроатлантически, (които също така са съюзници и на българските). Според медии в Северна Македония Змеев координира цялата политика на МПЦ-ОА (Македонската православна църква – Охридска архиепископия) по отношение на нейната църковна дипломация, което довело до пълен застой в отношенията с Вселенската патриаршия по въпроса за предоставяне на автокефалия на МПЦ-ОА.

Няколко дни след решението на Скопие ДАНС експулсира от България тримата духовници заради данни за действия, “свързани с реализацията на различни елементи от хибридната стратегия на Русия за целенасочено оказване на въздействие върху обществено-политическите процеси в България в полза на руските геополитически интереси”. И Васиан заключва храма на тръгване, според признанията му пред руски медии.

Кой ще служи в Руската църква

Има ли значение чий е храмът, след като миряните знаят пътя до него и не съществуват пречки да се намерят свещеници за богослуженията. Според Русенския митрополит Наум Руската църква е собственост на Българската православна църква (БПЦ) и е “абсурдно”, че българските свещеници по неясни за БПЦ причини са били последователно отстранени от храма в последните години. Странно е, че БПЦ не е защитила интересите си, след като в църквата “Успение Богородично” на „Таганка“ в Москва - българското подворие, единствено предстоятелят е български свещеник, останалите са руснаци.

Пред БНТ проф. Калин Янакиев коментира, че заради особената двойна юрисдикция на църковните мисии в София и Москва, “Свети Николай Мирликийски” може да отвори с общо съгласие на двамата патриарси - и да служат български духовници. Това може да се окаже по-трудно от прекратяване на вноса на руски суров петрол, преминало на първо четене. А и Светият синод не бърза, ще го направи на обичайното си заседание на 3 октомври.

В затворената Руска църква е и криптата с гробницата на св. Серафим Соболев Софийски чудотворец, канонизиран през 2016 г. от двете църкви - българската и руската - заради доказателства за извършени чудеса. Архиепископ Соболев е бил настоятел на “Св. Николай Мирликийски”, а криптата е особено посещавана от туристи и богомолци, които оставят писма с молби за себе си и близките си. Сега това чудодейно за вярващите място също е затворено.

Къде се изпариха ония възвишени слова на руския посланик Елеонора Митрофанова от 24 май, че “православието, духовността, служението на Отечеството, милосърдието, справедливостта са нравствени константи за народите ни”?

В отношенията между двете държави константите са геополитическите интереси на Русия и доскоро - българският васалитет.

От чие име говори Пеевски

И ето, че депутатът от ДПС Делян Пеевски отново взе инициативата в свои ръце, при това от името на цялата “светска власт”, обещавайки, че “още в понеделник ще предприемем необходимите законодателни промени, с които държавата ще увеличи субсидията, така че да се осигури издръжката на храма”. Не е известно от чие “ние” говори. Нито премиерът Николай Денков, нито който и да било от лидерите на управленското мнозинство ГЕРБ -ПП-ДБ е обявявал подобни промени, за каквито съобщава сайтът на ДПС, цитирайки Пеевски.

И Пеевски, също като Русенският митрополит Наум, се обръща с призив към Софийския митрополит за възстановяване на богослуженията в Руската църква. Решението се намира в ръцете на висшия православен клир на България. Скандалът позволи да се разгърне нова антибългарска кампания, в която този път е замесена и общата (официална) религия.

След “общата история”, “братските народи”, “славянската кръв”, сега на въоръжение е православието - и както Русия е помогнала за освобождението от османското владичество, така и Руската православна църква е помогнала на Българската да преодолее схизма от разкола. Политиците, скупчени до миряните на “Цар Освободител”, неглижират данните на службите за разузнавачите в раса - приближават избори и след МОЧА Руската църква става втората им твърдина.

Ако вражески съгледвач е заключил “Свети Николай Мирликийски”, нека я отворят духовници. Ключовете за храма не може да са в ръцете на шпиони.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От д велле

    83 31 Отговор
    манипулират обидно елементарно - ако тези свещеници наистина бяха шпиони, щеше да бъдат арестувани и съдени. Нямат дипломатически имунитет. Няма и доказателства за шпионска дейност. В съда щеше евентуално да се стигне до поръчителите на антируската поръчка. А за ЦРУ-Козяк това е недопустимо...

    Коментиран от #5

  • 2 да де

    39 21 Отговор
    Гьобелсвеле рони крокодилски сълзи за православието.
  • 3 Църква

    59 10 Отговор
    Лакеи без собствено мнение, дори няма кой да им даде опорки и мълчат.
    Да не би в Желязната църква в Истанбул да служат турски духовници?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дойче веле,

    60 28 Отговор
    от 33 г. в България се води антируска и антисъветска пропаганда денонощно. С хиляди опорки и лъжи на Фабриката за лъжи ЦРУ. Не харчете некадърно парите на американските си господари. Българите да природно интелигентни... и признателни на своите освободители. Българите най-вече правят разлика между лъжата и истината.

    Коментиран от #26, #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Миризлив пор

    45 12 Отговор
    От цялата работа, излиза че руската църква си има нотариален акт от 1997 година (не мога да разбера как така Боко не е виновен) и си има собственик като сграда. Собственикът е назначил някой за да я управлява? Сега като го няма домакина се опитват да си я присвоят? А бе нещо сценарий като на Иванчева ми се привижда.

    Коментиран от #17, #45

  • 11 среднощен

    40 16 Отговор
    "...Кой ще се осмели да отвори законно Руската църква в София, заключена от руски служители по същия безцеремонен начин, по който Русия едностранно спря доставките на газ преди 17 месеца...";

    Сравнението е, леко казано, неуместно - но DW така работи. Нека в Църквата има по-малко политика и всичко ще бъде наред.
    Също така да кажат няколко думи за протестантските пастори идващи от САЩ - "има какво да се научи"...

    Коментиран от #14

  • 12 Механик

    32 37 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е мИТРОФАНОВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕНА .

    Коментиран от #60, #65, #72

  • 13 Велчо

    31 38 Отговор
    Коментара сам по себе си е наивен и едностранчив. Не задава някои очевидни въпроси. Кой подари на руското посолство църквата построена от българи? Защо има руска територия в центъра на София? Кои са другите анексирани територии от русия в България и кое правителство е разрешило това? Ще бъдат ли наказани Политиците които подариха българска територия на русия?

    Коментиран от #44

  • 14 Пешо

    25 9 Отговор

    До коментар #11 от "среднощен":

    Всъщност на Велчева не и необходимо нищо друго, освен мнението на Галя за да каже кое е законно и кое не.
  • 15 Плачете

    30 35 Отговор
    руски подлоги!! Нали се кръстите пред петолъчката каква черква за вас?

    Коментиран от #78

  • 16 плюс минус

    26 4 Отговор
    Църквата е духовна "собственост" на Господ.
    Всичко друго е политика
    А тя, политиката, винаги е в ущърб на човека.
  • 17 факт

    39 18 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    Нотариалният акт от 1997г. е констативен по писмени даказателства и не означава, че имотът е придобит тогава. Пред нотариуса са представени достатъчно писмени доказателства за собственост върху терена и сградага и чрез този нотариален акт той само е констатирал кой е собствениккът на имота и никой не е оспорил в съда този нотариален акт. Руската църква си е руска, това е положението. Без съгласието на РПЦ българската църква не може да влиза в имота и да провежда служения. А статията на ДВ е некадърна антируска пропаганда на изключително ниско ниво. В нея дори се охулват българските служби и се хвалят македонските - с един коршум няколко заека се опитват да улучат.

    Коментиран от #21, #48

  • 18 Някой

    39 14 Отговор
    Най - неприятни са журналистите, които заради собственото си оцеляване са слонни да вият в хор с разни продажни медиии.

    Коментиран от #23

  • 19 Българин

    32 31 Отговор
    От Съединението до днес Русия и русофилите са най големите врагове на България и българите!
  • 20 Мдааа Дааа...

    19 17 Отговор
    Емето.... у сека манджа мерудия и все със сороска кесия!!!
  • 21 Механик

    25 28 Отговор

    До коментар #17 от "факт":

    Църквата да не е плод и зеленчук за да могат руските zv.инe да казват кога да се отвори? А русофилите отново се доказване, че сте едни безродни отрепки!

    Коментиран от #31

  • 22 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    22 23 Отговор
    Истеричният вой на петата колона на Москва от национални предатели и българофоби е музика за ушите ми!
  • 23 Смени думата "журналисти'

    17 15 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    с платени кремълски дронове е ще се прав и ти един път! Най-обичам като се разобличавате иносказателно крепостните дрончета!!! 😂😂😂🤣🤣😁😁😁

    Коментиран от #35

  • 24 Карл Маркс

    22 19 Отговор
    Религията е опиум за народите а
    руското православие е ПУТИНОСЛАВИЕ. При него Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", "Не убивай" не важат! И всичко в него е насочено към едно - обожествяването на Путин.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 456

    10 10 Отговор

    До коментар #8 от "Дойче веле,":

    Всеобщо е схващане то , че българинът е природно интелигентен . Поне сред българите . Спорен е въпросът , но да речем , че е вярно . За жалост , ти явно не си част от многото интелигентни или просто не си българин . Ти ще кажеш , на чия група принадлежиш .
  • 27 Това е безспорен

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "Карл Маркс":

    Факт.
  • 28 Морския

    22 20 Отговор
    Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.
  • 29 Разбрахте

    28 18 Отговор
    ли защо не ни приемат в Шенген и не отпадат визите за САЩ? Защото у нас не се зачита правото на собственост. Черквата е руска собственост, но ние решаваме са изгоним хората които я стопанисват и да я дадем за стопанисване на други хора противно волята на законния собственик. Все едно някой да ти се самонастани в имота. Според НК има най-малко две престъпления.

    Коментиран от #37

  • 30 456

    14 17 Отговор

    До коментар #8 от "Дойче веле,":

    Да си признателен на някого , не означава , че трябва да му се кланяш доживот , да му ходиш по гайдата , дори когато не е в твой интерес

    Коментиран от #43

  • 31 Ку-ку..Ку-ку

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Механик":

    Кукуригууууу...
  • 32 Милчева

    14 4 Отговор
    Спри да си плащаш тока, и да видим дали ще имаш следващият месец.
    Бива ли да си толкоз тъпа , кажи честно?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Някой

    9 10 Отговор

    До коментар #23 от "Смени думата "журналисти'":

    Ако трябва да го заменяме с нещо, подходящият термин би бил жълтопаветник.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Абе

    17 10 Отговор

    До коментар #29 от "Разбрахте":

    Логиката ти куца. С толкова отровни рашистки шпиони как да ни приемат?

    Коментиран от #50

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Стамат

    12 14 Отговор
    По-добре, че църквата е затворена. В наш интерес е руското влияние да отслабва.
  • 40 Смех

    16 4 Отговор
    В джамиите има много турски шпиони, моментално трябва са се сменят с български
  • 41 пеефски шеф на ДАНС

    15 0 Отговор
    От основававането си досега, дейността на държавната агенция за национална сигурност се характеризира с некомпетентност, некадърност и редица грандиозни провали, като например атентатът на летище Сарафово, взривовете в заводите за боеприпаси и руколата на Гергов, което поставя под сериозни съмнения смисъла за съшествуването и, предвид използваните ресурси и постигнатите резултати.
  • 42 А цяла България, под краварски

    13 16 Отговор
    пагони наяве! Уж само щяха да тренират на полигона в Ново село, а вече окупираха цяла България гадните кравари-САЩ!
  • 43 Ти кажи

    12 14 Отговор

    До коментар #30 от "456":

    През последните три десетилетия не се кланяме на руснаците и се полагат усилия всичко добро да бъде заличено и прикрито. Но кланяйки се на новите си господари, България отиде от 20-то място в световното развитие (втора по образование, пета по здравеопазване) на 90-то.
  • 44 Ветеран от Протеста

    10 10 Отговор

    До коментар #13 от "Велчо":

    Списък с имотите,които притежава Руския Окупатор в България с 20 регистрирани служители в Посолството.
    Освен административната сграда на ул Драган Цанков 11 в терена има 5 жилищни сгради от които 2 на 5 етажа..
    Ул Никола Мирчев 25 - 5700кв.м.терен и две сгради
    Руски Културен Център ул.Шипка -сграда на 6 етажа 12500 кв.м.
    Ул Ж.Кюри 23 - сграда 9000 кв м.
    Ж.Сграда ул.Шипка 20- 4 етажа - 550 кв м
    Ул Р Алексиев 11 - 5 етажна сграда..

    10 декара Нелегална База на брега на язовир Искър ..С няколко сгради .До вододайна зона...На самия бряг.
    .
    80 декара до Камчия с множество сгради и съоръжения....
  • 45 Псевдоним

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    По-скоро сценарий Божков с експонатите. Ще изкрадат църквата по същия начин.
  • 46 Поп Кръстьо

    9 8 Отговор
    Васиан е менте!
  • 47 С пагоните на дявола

    11 9 Отговор
    Тоз Васиан е руски партизан
  • 48 ПРАВНО НЕГРАМОТЕН

    19 7 Отговор

    До коментар #17 от "факт":

    ПО НАШИЯ ЗАКОН ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ НЯМАТ ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ЗЕМЯ.

    Видях констативния нотариален акт, който го размахва Копейкин и ,може да го видите и вие на много места :

    1. Ами че той няма следните задължителни реквизити - името на нотариуса, номера на нотариалното дело, няма никакви сигнатури - т.е. няма входяща регистрация , няма в двойно входящия регистър (том, партида, номер на акта ) , няма никакви регистрационни данни, няма го името на нотариуса, няма го и името на пълномощника на руското посолство, чрез който то действа . Т.е. пълен фалшификат , това е недействителен акт поради изброените му пороци , някаква имотна измама

    2. Констативните нотариални актове не пораждат право на собственост, а само я удостоверя, въз основа на документи – в случая някакъв КРЕПОСТЕН АКТ, ОТПРЕДИ ВЕК , КОЙТО НЕ Е ВПИСАН НИКЪДЕ и всяко КГБ / или Гестапо може да си направи стотина такива , и лесно да ги състари .

    3 .Чужда държава може да придобива право на собственост върху земя, сгради и ограничени вещни права върху недвижим имот въз основа на международен договор, на закон или акт на Министерския съвет. ТАКЪВ ДОГОВОР, ЗАКОН ИЛИ АКТ ЗА РУСКАТА ЦЪРКВА НЯМА .

    И ако в този фалшив крепостен акт , пише че през 1887 г. земята е била собственост на Русия, то след взилане в сила за Закона за Собствеността, който забрянява чужди държава да притежават земя, тя е била дръжна да го прехвърли на субект , който има право да притежава земя у нас .

    Коментиран от #61, #74

  • 49 Майстора

    7 3 Отговор
    Смешна картинка.Тези дето доскоро викаха КОЙ ,сега са първи дружки с КОЙ. Този ,който трябваше да критикува политиците , стана политик и то какъв.Ега ти държавата.
  • 50 Аргументи

    4 7 Отговор

    До коментар #37 от "Абе":

    и факти се оборва също с аргументи и факти. "отровни рашистки шпиони" не са аргументи и факти а голи лозунги.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 SDEЧЕВ

    0 0 Отговор
    +359878333377
  • 53 SDEЧЕВ

    12 8 Отговор
    КАКВО Е ШПИОНИРАЛ ПОПА МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО. ПОПА СЛУЖЕШЕ НА УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ КОИТО СЕ МОЛЕХА В МИР ПОМЕЖДУ СИ КОЕТО Е ЕРЕС ЗА ЕВАНГЕЛИСТИТЕ И ТЯХНАТА ШУМА НАРЕЧЕНА ДОЛАР. ДОЛАРА ПОЧНА ДА ВАЖИ ОТ ДЕНЯ В КОЙТО ЕВАНГЕЛИСТИТЕ ИЗПЪРЖИХА 100000 ЯПОНЕЦА С АТОМ И ЗАПЛАШИХА И АРАБИТЕ СЪС СЪЩОТО. МРАЗЯ КОМУНЯГИ ,НО И МРАЗЯ ДА МЕ ИЗКАРВАТ МЕНЕ КОМУНЯГА ЗАЩОТО КАЗВАМ,ЧЕ ВОЙНАТА МЕЖДУ БРАТЯТА РУСИ И УКРАИНЦИ Е С ЦЕЛ ДАСМЕ В ДЪЛГОВЕ СЪС СТОТИЦИ ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД. АРЕ СТИГА БЕ ЕВАНГЕЛИСТИ. ОСТАВЕТЕ НИ НАМИРА МОЛЯ. dw СТИГА С ТАЗИ ПУМИЯ

    Коментиран от #56

  • 54 Хе-Хе

    11 8 Отговор
    А разни пастори свободно шетат низ милата ви родина, записват цигани в паството си и ги отродяват! Кръстоносен поход срещу православието! Посегнете на някоя джамия и БХК ще ви нападне на момента!
  • 55 екс-Консул ДС-агент Никола Вапцаров

    6 5 Отговор
    Айде, айде! Ами платените ДС+РУМНО-агенти-нелегали, маршрутирани още преди 1990г. в Торонто, Канада - църквата "Св. Георги" и църквата "Св.Св. Кирил и Методии" - попа Борис Кир. Дрангов (брат на ДС-агент "Кремена" Райна Кир. Дрангова от ДС-МВРо-то) и попа влах Неделчев (май)?!
    Те получават:
    1.) Заплата от Св. Синод;
    2.) Такси за религиозните обряди - годежи, свадби, кръщенета, опела, погребения, панахиди, .....;
    3.) Заплата от АгБгЧужб;
    4.) Заплата от МВнР - те са със статут 2-ри или 3-ти секретари към Бг-посолство;
    5.) Секретна заплата от ДС / РУМНО;
    6.) Заплата от канадското правителство, съобразно техните закони!
    Вече са мулти-милионери и спокойно могат да изкупят и църквите и паството им като добитък!
  • 56 Какво ли

    9 10 Отговор

    До коментар #53 от "SDEЧЕВ":

    Бивш Агент на КГБ , какво прави начело на Руската църква .

    И ние си задаваме този въпрос .

    С охрана на КГБ , интересно .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Фелдкурат Ото Кац

    9 2 Отговор
    Всяка църква е замесена в политиката... и войната. И по мое време бе така. ( Четете ,,Швейк")
  • 59 пфууууу

    11 11 Отговор
    Въпрос съм вмирисаната мисирка Пилчева - а американските, британските, френските и прочееееее агенти кога ще ги изгонят, ма! Защо е тази избирателност! Всяко страна има агенти! Щоза малоо умщина?!
  • 60 Точно

    10 7 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Командващия руските Агенти в България ,първо него трябва да изгонят .
  • 61 Питанка

    10 7 Отговор

    До коментар #48 от "ПРАВНО НЕГРАМОТЕН":

    За дипломатическите имоти и земята под тях реда е друг и се регламентира от международното право, а не от частното вещно право на приемащата държава!
    Карето в което са старото руско посолство и руската църква са дипломатически имоти още преди да съществува Търновската конституция. Също и каретата на бул. Руски по-на изток - Италианското и Австрийското (АвстроУнгарското) посолство!
    Как стоят нещата за комплекса на американското посолство на ул. Козяк 16?!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Въпросче

    9 10 Отговор
    Мирчева, колко ти платиха? Да ти приседнат доларите, както и да се задавиш с плюнка от злобата, която която храчиш.
  • 64 ДОЙЧОВЦИТЕ

    7 7 Отговор
    много развълнувани от чувствата на миряните у нас. Или поне от своите агенти без пагони
  • 65 НАП

    10 10 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Крайно време е Дойче веле да бъде изгонена от България за денонощна антибългарска пропаганда, както и грантаджиите на Америка срещу България да върви на откъдето е дошла, заедно с тях. Милчева да е на първия ред в самолета.
  • 66 Андроникий

    9 7 Отговор
    А защо виещия в центъра на София! мюезин не бъде изгонен - сигурно и той е агент или само избирателно? Ми то е пълно с агенти, на Козяк има няколко минус ниво етажа, бъкано е с агенти, пък ние гоним само руските? Защо двоен аршин, моля? Нека ни обясни мисирката Милчева!

    Коментиран от #82

  • 67 Свети Архангел Михаил

    8 3 Отговор
    Да се омитат от България!
  • 68 Аналия Свирчева - много дъъърта простит

    5 7 Отговор
    Дойче веле в София: с пагони под бюрото, с грант в чекмеджето.
  • 69 Гъдьо

    2 7 Отговор
    Тази кака е на всяко гърне мерудия. Явно се печели с посредственост

    Коментиран от #83

  • 70 !!!?

    15 5 Отговор
    Руската църква в София: с пагони под расото и миряни-шпиони !!!?

    Коментиран от #75

  • 71 ТрампЛин

    11 5 Отговор
    С пагоните на Дявола! Това представлява РПЦ!

    Коментиран от #73

  • 72 иди на хер

    1 11 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Онзи ,ти кой беше и къв се явяваш ! А не ели по лесно да изгоним тебе никому неизвестния . Гонителя ми той , плъх диванен .
  • 73 а може ли една

    1 10 Отговор

    До коментар #71 от "ТрампЛин":

    характеристика за оня дето пада по стъпалата . Питам те щото явно си експерт и по всичко си компетентен
    Интересно ми е и друго . Пишеш го това и на какво разчиташ , да го прочете кой и да разбере какво ? Или си поредния който дриск@ по форумите само защото е самотен безделник ? Пак повтарям на какво разчиташ , да те напълнят с минуси , да споменат "роднините ти " или си барабар Петко с фашагите !?

    Коментиран от #76

  • 74 Поредната

    10 4 Отговор

    До коментар #48 от "ПРАВНО НЕГРАМОТЕН":

    Теренът и църквата са руски поне от 1898г.,а вероятно още от турско, но тогава българската държава ги е узаконила. До 1936г. църквата е на белогвардейците, когото под политическия натиск на СССР българското правителство политкоректно им я отнема в разрез със всякакви църковни канони. През 1997г. тази несправедливост е поправена. Сега българското правителство пак политкиректно под натиска на новия Биг Брадър пак отива към поредната политкоректност.
  • 75 Умен по цялата глава

    7 4 Отговор

    До коментар #70 от "!!!?":

    Това не е ли Румен Петков от партия АБВ,братска партия на Путиновата Нова Русия,която гласува убийството на половин милион руснаци и украинци???Да си съучастник на осъден Военнопрестъпник от друга Държава,не е ли Държавна Измяна или нещо съм се объркал...М?
  • 76 ТрампЛин

    4 5 Отговор

    До коментар #73 от "а може ли една":

    Какво не ти е ясно? Какъв чин има Гундяев? Чий служител е? Щеше да е смешно, ако не беше жалко, македонските Служби да разкрият тези шпиони, а нашите пробити Служби да си затварят очите!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 В Резюме

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Плачете":

    Кой ще се осмели да отвори законно Руската църква в София след като Атлантическият Маккартъизъм започна да се вихри в Цяла Европа................
  • 79 Мнение

    6 5 Отговор
    А българския патриарх,с пагони от ДС! То бива публикации с долна пропаганда,но тази ми идва в повече!
  • 80 Молба до Факти

    6 5 Отговор
    Може ли да спрете да ни заливате с тъъъпите статии на тая псевдо журналистка, но коленопреклонна козяшка грантаджийка?

    Коментиран от #81

  • 81 Комплекси брадчет, тя на жена не прилича

    1 3 Отговор

    До коментар #80 от "Молба до Факти":

    и така си избива комплексите, иска някой да я забележи, пък и някой цент ще вземе. Пълен поклук е!
  • 82 И аз да кажа

    5 2 Отговор

    До коментар #66 от "Андроникий":

    Да си чувАл нещо за партньорство и членуване в съюз? Мноооооого тъпо , бе русофили!
  • 83 Леллее

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "Гъдьо":

    Щото русофилите сте ерудит до ерудита! Ще се пръсна от смях като почнат неграмотници.те да съдят кой колко бил начетен, докато пишат с грешки!
  • 84 Матей преображенски

    3 3 Отговор
    И ето ДВ отново се нахвърлиха стръвно да манипулират и да замайват публиката.Хората излязоха спонтанно на протест пред руската църква,чисто демократична проява,която явно не се понрави на проамериканските трубадури.Разбира се ,че само руската страна има право да я отвори,хората все пак искат да се помолят за успех на СВО И разгром на новите фашисти и сатанисти.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.