Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 08:00 6 180 147

Защо няма да гласувам за Васил Терзиев ...

  • васил терзиев-
  • кмет-
  • софия-
  • държавна сигурност-
  • дс

От какъв кмет има нужда столицата – от личност като инж. Иван Иванов или от подобна на Тодор Живков и каскетите, които след 9-ти го осъдиха на смърт?

Защо няма да гласувам за Васил Терзиев ... - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Методий ИВАНОВ

Независимо колко хора ще прочетат това, като гражданин и избирател аз чувствам потребност да изразя своето мнение по този въпрос. Това е едно от малкото преимущества на демокрацията, което е налично и достъпно за всеки – свободата на словото. Това са моите съображения, с които не ангажирам никого. Не очаквам нито одобрение и похвали, нито ми пука, ако заради тях някой се обиди или ме изтрие от листата си с приятели. За мен е важно да ги споделя, за да не тежи на съвестта ми, че не съм го направил. Оттам нататък всеки има глава на раменете си и може да вземе информирано решение.
Ще разделя причините на две групи, въз основа на техния характер.
Първата и по-важна група са

МОРАЛНИТЕ ПРИЧИНИ

1. Лъжата

Васил Терзиев многократно изтъква, че не бил получил нито стотинка от ДС за стартирането и развитието на своя бизнес и „никога не е имало ДС пари“, само че това не е вярно. За негова информация (понеже очевидно има някакви когнитивни трудности да го осмисли и приеме) предоставянето на офиси, компютри, телефони и друга техника, бюра, счетоводно обслужване, административно обслужване и заплати на целия екип е директна финансова помощ. Това е една от тъжните характеристики на „Прехода“ - нарича се липса на равен старт в бизнеса. Именно тази липса отличава потомците на „нашите хора“, родени в червени пелени и имали за дрънкалки измислените ордени на разни обирачи на мандри, от масата обикновени предприемачи, които наистина са отделили от залъка си, за да могат да създадат своите фирми и да обезпечат сами всички гореизброени активи. По думите на друг от основателите - Светозар Георгиев, „през 2002 година, когато Телерик започна дейност, ние нямахме достатъчно средства, за да регистрираме собствена фирма, както и да поддържаме собствено счетоводство, да имаме собствен офис и т.н.“. Светозар Георгиев видимо няма когнитивния проблем на Васил Терзиев и признава, че те са нямали необходимите средства, съответно са ги получили наготово от „Кимкооп трейдинг“. Отричането на тази финансова помощ от страна на ченгесарската фирма от военно-промишления комплекс, отдел на която години наред е била бъдещата компания „Телерик“, е една грозна лъжа в лицето на обществото, за която няма и не може да има нито оправдание, нито толерантност.

2. Премълчаването

Васил Терзиев скри от всички нас редица факти, свързани с него, семейството му и компанията му при представянето на своята кандидатура. Всъщност, опита се да ги скрие, като удобно ги премълчи, с надеждата те да останат тайна. Но не би. Нека видим част от тях.
Първо, Васил Терзиев каза, че неговият дядо е бил ченге от ДС, но той не бил общувал с него в съзнателна възраст и нямал информация за делата му, и се опита да замаже казуса споделяйки, че нямал притеснения от делата на родителите си, които били прекрасни хора и го възпитали на възвишени ценности, само режимът бил лош и престъпен, но те самите били изключение от него и били добри. Това, което премълча тогава, е че братът на въпросния дядо, който също е шумкар и ченге от ДС, е починал десетина години по-късно и Терзиев е имал възможността свободно да общува с него и да се осведоми добре за дейността и на двамата. Премълча, че баща му, както и чичо му (сина на брата на дядо му) също са били ченгета от ДС, които при това са живи и той във всеки един момент може да общува с тях, ако желае да научи повече за дейността им. Премълча и че майка му е била ченге от ДС, че е ползвала привилегията да се изучи в чужбина и е направила кариера благодарение на факта, че е роднина на не на кой да е, а на наследника на Тодор Живков на държавния и партийния връх - Петър Младенов (член на ЦК на БКП, един от ръководителите на Възродителния процес, свален от поста президент заради изявеното предпочитание да се смажат с военна сила демократичните протести), който също му се явява далечен чичо. Премълча, че баща му е работил в една от външнотърговските фирми, създадени от ДС. Премълча, че противно на твърденията му, всъщност има лесна законова възможност да предостави на обществеността досиетата на своите роднини – за целта просто трябва да поиска пълномощно от баща си, чичо си и майка си. И ако не може да убеди своите най-близки хора да направят нещо толкова елементарно в интерес на обществото, то как можем да очакваме, че утре ще може да убеждава инвеститори, общинари, партии и партньори в правилността на своите идеи и решения за града ни?

Терзиев също премълча, че началото на компания „Телерик“ е свързано тясно с фирма, в която повечето от съдружниците са били ченгета от ДС, и която при отделянето на „Телерик“ е прехвърлила към него значителни материални, финансови и човешки ресурси, но най-вече пропусна да каже, че и след този момент негов колега в съвета на директорите на „Телерик“ е продължил да бъде Георги Георгиев, бащата на неговия приятел Светозар - вероятно съдружникът на ченгетата от „Кимкооп“ е бил страхотен програмист, та се е наложило да остане собственик и в новата фирма? Премълча и факта, че „Телерик“ АД стартира не като самостоятелна компания, а като дъщерно дружество на „Кимкооп Трейдинг“ ООД, което всъщност обяснява и присъствието на Георгиев-старши в него чак до успешната му продажба. И като стана дума за „Кимкооп“, в която Васил Терзиев е работил няколко години, той премълча и факта, че освен разните ченгета от ДС, сред съдружниците в тази фирма е бил и бившият председател на БСП Михаил Миков - вероятно и той е бил ценен кадър и можем да съжаляваме, че също не е продължил кариерата си като съдружник в „Телерик“.
Терзиев премълча също, че през 80-те е имал рядката привилегия да отиде да живее в САЩ и да учи в американско училище "И си припомних колко хубаво и щастливо детство съм имал". И докато обяснява колко трудно било на родителите му през причинената от управлението на комунистите криза през 90-те, той премълчава факта, че въпреки трудностите, те все пак някак са успели точно тогава да му купят голям апартамент в най-скъпия квартал в София, на улица „Оборище“.
Васил Терзиев премълча и как точно е издигната кандидатурата му, както и защо не се съгласи да се проведат предварителни избори с други далеч по-подготвени кадри на партиите, които го подкрепят - като Трайчо Трайков и Борис Бонев, например. Затова остана съмнението, че кандидатурата му е не просто издигната, а де факто е купена посредством щедрото спонсориране от негова страна на някои от тези партии в миналото. И както преди 10 години всички питахме настойчиво #Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС (оказа се Мая Манолова), сега е редно някой да отговори #Кой всъщност предложи Терзиев за кмет?
Този човек премълча толкова много важни детайли за толкова кратко време, че е направо изумително. Остава всеки от нас да прецени при това положение колко тепърва му предстои да премълчава, ако бъде допуснат до управлението на столицата ни, а възможности за това несъмнено ще има – от задкулисни договорки с олигархично-мафиотските структури и фирми, близки до досегашната власт, през обвити в мъгла преговори с инвеститори и подизпълнители, до отношенията с различните групи в общинския съвет и с районните кметове, и кой знае колко още възможности за неясни действия и решения, взимани на тъмно. А нали уж се борим за прозрачност?

3. Арогантността

В цялото си досегашно поведение и комуникация Васил Терзиев излъчва високомерие, надменност, отнася се с презрение към опонентите и критиците си и използва сарказъм спрямо електората. Ще дам само няколко примера – отношението му към проблема за неговата родова принадлежност към мрачната ДС (щели да го изкарат виновен за всичко от Освобождението до днес, да идели да питат Методи Андреев за родата му, манипулацията, че имало и добри ченгета от ДС, отказът да предостави досиетата на роднините си, прикриването на фактите, ироничното му предложение да се създаде музей на терора на комунистическия режим (в него ще има ли отделна зала „Терзиеви“?). Терзиев с действията и думите си всъщност се подиграва на жертвите на тоталитарния режим. Той презира тези жертви, защото така е научен, и в това лесно можем да се убедим от фактите - той не посети някой от концлагерите, за да отдаде почит и да се запознае с престъпленията, извършвани там; не поднесе цветя на някой паметник на жертви на комунизма; не обърна внимание на откритите писма, призиви и мненията на хората, пострадали от този режим; не издигна в свой приоритет премахването на омразния окупаторски монумент МОЧА (нито на някой от останалите подобни в столицата); не заклейми бранителите му, тяхната идеология, политика и действия, и т.н. Терзиев така и не отговори на апела на Христо Христов да разкрие досиетата на агентите на ДС от семейството му, общо 5 човека (засега). Всъщност, изумителен е фактът, че неговото семейство реално е ръководело с години една трета от цялата репресивна машина на тоталитаризма - 2 от общо 6-те отдела на ДС! Тук можем да добавим, че междувременно майка му, баща му и чичо му можеха сами да излязат и да дадат разяснения за своята дейност, ако бяха доблестни хора и бяха вършили наистина някакви добри неща. Само че всички ченгета от ДС са мерзавци. Комунистическият режим е обявен със закон за престъпен, съответно всички негови активисти, функционери и особено ръководители на репресивния апарат на партията - ДС, са престъпници спрямо собствения си народ. Тези престъпници са били най-близкото обкръжение, семейството на Васил Терзиев-младши, те са формирали неговия светоглед и морал. С тях той е чествал години наред 9-ти септември, което е било знаменателна дата за цялото семейство - благодарения на кървавия преврат неговите роднини са успели да изпълзят от села и паланки и да се уредят на важни ръководни постове в столицата, да получат хубави жилища (апартамент на "Гурко", после на "Оборище"), а след тях и децата им, та чак до внуците, които да могат да се запишат на училище в САЩ, и които после да не се мъчат да създадат собствен бизнес от нулата, а под крилото на ДС. И докато Терзиев на думи заклеймява режима, той същевременно твърди, че нямал от какво да се срамува от действията на роднините си, т.е. съответно ги одобрява. И не желае да разкрие досиетата им, за да се запознае и обществото с техните "величави" дела. Тази двояка позиция оставя горчив вкус и съмнения в искреността му по отношение на самия тоталитарен режим.

Арогантността е ясно видима и при предпочетения от Терзиев вариант за влизане в политиката - по болезнено познатия на обществото ни от времената на социализма "втори начин", т.е. наготово, благодарение на връзките и парите си, с които финансира издигналите го партии. Той високомерно отказа да се възползва от нормалния демократичен път - обществени и партийни обсъждания на кандидатури, предварителни избори, обявяване на програма и цели, защото е закърмен с идеята, че на него всичко в този живот просто му се полага "по право", защото е "от нашите". И съвсем закономерно, Терзиев дори от билбордите си ни гледа с насмешка, презрително. А София и софиянци имат нужда от любов, грижа и внимание – другото сме го виждали прекалено дълго време.
Втората група можем да наречем

ТЕХНИЧЕСКИ ПРИЧНИ

1. Липсата на опит

Тук са липсата на политически опит, липсата на политическа или обществена ангажираност допреди тази кампания. Липсата на ясно заявена позиция по политически и други въпроси, важни за обществото. Липсата на подходящо образование и познания по редица ключови области от управлението на града – инженерни науки, архитектура, строителство, градоустройство, социални дейности, култура, екология, транспорт, инфраструктура, енергетика и пр. Липсата на опит в публичната сфера, в управлението на публични финанси, в общинската работа. Липсата на задълбочени познания за проблемите на града.

2. Липсата на визия и идеи за развитието на столицата

Тук вероятно някои ще възразят и ще започнат да вадят предизборни опорки, но нека поясня – лозунгите не са визия, нито заучените наизуст клишета, които Терзиев нервно ръси в предизборните студиа. София няма нужда от „амбиция“, а от множество конкретни решения на една огромна палитра от остри проблеми. И детските градини, колкото и да са важен и дългогодишен проблем, който наистина вече не търпи отлагане, не са единствената дъвка, която да се подхвърли на избирателите – това е просто задължително обещание за всеки кандидат, но това не е визия. И София не е старт-ъп, а голям и много сложен обществен организъм, който изисква изключително добра подготовка и истински прагматични идеи за неговото управление, както и за подобряването на живота на жителите и гостите на града.

3. Липсата на директна и остра критика към предишното управление на Герб

Посочване на неговите характеристики - корупция, некадърност, кражби, простотия, лъжи и т.н. Въобще избягването на думите „Герб“ и „корупция“ в едно изречение е на практика опит за игнориране на слона в стаята. Само че той е тук и всички ние го виждаме. Всички искаме този огромен, отвратителен слон да се измете от града ни, а на виновните за некадърното управление и прахосаните обществени ресурси да бъде потърсена отговорност. И в случаите на доказани нарушения и престъпления – да бъдат осъдени, за което новата управа най-малкото да съдейства чрез разкриването на факти и документи, а не да мълчи. Това поражда огромни съмнения за задкулисна договорка от типа „вие ни преотстъпвате града, ние си затваряме очите за кражбите и няма да ви тормозим“. Не такива схеми и сглобки очакваме да видим от новата администрация на София.

4. Екипът му, с който той толкова много се хвали

В него обаче забелязваме лица, които също са проблематични. Като Делян Георгиев, чиито баща също е бил ченге от ДС, а самият той доскоро беше виден активист и районен кмет от БСП – това ли е пример за чистите професионалисти, които трябва да вкараме в общината? Или Андрей Зографски, чиято майка е видна македонистка от Скопие, плюеща редовно по България, отричаща съществуването на българи в Северна Македония и противник на евроинтеграцията на РСМ и сближаването на двете държави. Да, синът ѝ не е отговорен за нейното поведение и анти-българска дейност, но е длъжен да обясни на обществото ни дали има същото мнение като майка си по тези важни за българите от двете страни на границата въпроси?

5. Липсата на някакви значими за обществото ни постижения на Терзиев, реализирани в годините след продажбата на „Телерик“

Ще оставя на любопитните сами да намерят информация например за някой успешен „екзит“ (значителна продажба на някоя от стотиците старт-ъп фирми, финансирани от управлявания от него фонд "Илевън"), или за резултатите от ангажираността му с каузи за развитието на градската среда, с някакви политически активности, доброволчество или благотворителни инициативи.
За това, че Терзиев вярва в Глупостите на Петър Дънов и има харизма като на парче шперплат, няма смисъл да коментирам.
В заключение ще кажа, че нещата са болезнено прости – ако изберем Терзиев, това ще е едно тотално изпиране на ДС. На целият режим, на всички негови зверства, репресии, убийства. Ще е окончателен отказ от искането за търсене на отговорност, от искането за лустрация (да, тази гадна и толкова неудобна дума!), от настояването за изясняване на пълната историческа истина. От някаква справедливост в нашето битие, след толкова години на страдания. И за сметка на всичко това, после вече всеки ще може да бъде избран на произволен държавен пост – и Тодор Славков, и Евгения Живкова, и всички облагодетелствани от престъпния комунистически режим ще са чисти и невинни, просто едни „наши хора“.

Аз не желая това да се случва, затова отделих време и усилия да споделя мнението си по въпроса. Заради собствената си съвест на гражданин и българин. Сега на ход сте вие и вашата съвест - ако я имате. Помислете добре от каква личност има нужда столицата ни за градоначалник - подобна на инж. Иван Иванов от златните години на София, или подобна на Тодор Живков и каскетите, които след 9-ти го осъдиха на смърт?

Текстът е публикуван във voinaimir.info


Поставете оценка:
Оценка 4 от 133 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    26 72 Отговор
    Гласувай за нахекемян

    Коментиран от #6, #113

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 12 Отговор
    Всички Политици Лъжете и Сте Алчни З а
    Власт
  • 3 МКММЛСКЙ

    69 63 Отговор
    Мирише на поръчкова статия.:D Щот Хекимянчо нали е прекрасен и с опит, и с визия за София,без партийни връзки от времето като репортер и т.н щ,и т.н..
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    46 15 Отговор
    Защо няма да отида да гласувам????Това е диспута и повечето гласове ще ви отговорят:Не виждаме ,перспективата,не виждаме заинтересованост от недосегаемите към нашите проблеми.Защо да гласувам,като всичко правя въпреки -държавата и общината.защо да гласувам,като вси на изборите са се ръкували с ДЯВОЛЪТ-дс????
  • 5 При

    56 29 Отговор
    един скорошен дебат , попитан какво иска да направи за София , наследникът на шумкари и убийци , ДС субекти и шпиони , отговори "Град за пример" ! Тези три думи от соца и "възпитанието" му , завинаги са се запечатали в главата му и той нито се е променял , и НИКОГА няма да се промени от времената , когато всеки и всичко трябваше да "бъде за пример" - послушен , покорен , унизен и без индивидуалност ! И на кого да е удобен ? На БКП и престъпната ѝ върхушка !

    Коментиран от #33

  • 6 Има за кого

    85 20 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън дрън та пляс":

    Не е само Кикимян, кандидати има .
    И никога за дете на ченгета.
  • 7 Морски

    39 34 Отговор
    Кой е този Методи Иванов, че не се сещам какво е постигнал в живота си?

    Коментиран от #9

  • 8 Дааа

    54 14 Отговор
    Нека си го кажем направо дясното е пребоядисаното ляво... И едните и другите са внуци или ятаци на "обирачите на мандри" и като видели, че няма кой да ги гони за кражбите им, слезли от планината и се назовали... Комунисти. Венсеремост. Те и за това пазят така откраднатото... Знаете ли колко народ са убили и погубили....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ок!

    54 13 Отговор
    Няма да гласувам за него
  • 11 Боби

    28 76 Отговор
    Дайте на Ескобар сина му да вкараме до живот, заради баща му. Момчето има IT фирма! Повечето хора на ДС имат хотели на слънчака и в банско. Не знам кой с какво му е помогнал, но е успял в бизнес, дето си трябва акъл!

    Коментиран от #54

  • 12 УРА,,УРА

    29 53 Отговор
    Авторът вместо да се тормози и разсъждава толкова дълго и безсмислено по добре ще е да ходи за гъби и да не мъти главите на хората.
  • 13 ЕМИ ГЛАСУВАЙ

    36 34 Отговор
    ТОГАВА ЗА ГЕЯ ХЕКИМЯН...

    Коментиран от #23

  • 14 Локо-Сф

    23 8 Отговор
    Поставих оценка 5за статията,а още един същата!Как обаче от две оценки по 5 става средна 4?
  • 15 Поредният платен амбриаж!

    22 30 Отговор
    Тъй като ще се гласува за един кандидат, очаквам точно толкова голяма и подробна статия за останалите кандидати, за които този Амбриаж също няма да гладува!
  • 16 Мнение

    45 24 Отговор
    Методиииий Иванов! И ти си същата стока, като този дето плюеш! Защо премълчаваш факта, че ако на един потеклото е от ДС,на друг е фашистко! Има и такива измекяри,като и като изпраната мутра Бойко Борисов, който е отново във вихъра на на на наглостта си и се ослушват на къде духат ветрове! Управляващите в България, винаги са били продажници и слуги на чужди интереси от освобождението й,до днешни дни! Общество класово ли е,не може и дума да става за демокрация!
  • 17 Допълвам

    54 14 Отговор
    НЕ на Сглобката! Техен кандидат не бива да става кмет или съветник никъде, ако ще да е академикденковченце!
  • 18 Тома

    35 5 Отговор
    Целият бизнес с милиарди в България е свързан с бкп и дс.А за политиците да не казваме че почти всички са били уши на милицията.За това хората се отказаха да гласуват защото няма за кого
  • 19 Господин Иванов, Методи

    25 59 Отговор
    Драги мой, признавам Терзиев не е еманация на подходящия за кмет човек, но за кой да гласувам? За Ванчето ли? Извинявай, но ако съдя по изявленията и, тази женичка ще изпразни хазната за 2-3 месеца и ще кърши ръце как всички са и виновни. Или за кандидата на Възраждане, зад който стои Копейката а над рамото му наднича другаря Путин с пенсионерските си амбиции да възроди СССР, или за Антон Хекимян, които има потенциала да управлява София, точно толкова колкото някои клоун от цирк Солей? И друг не остана. Така, че мисля, разсъжденията ти не са градивни, а деструктивни! Заради такива като теб 70% от хората в България не гласуват. И това ти, и тем подобните го правят съзнателно и срещу заплащане. По-добре да гласуваш и да сбъркаш, отколкото да не гласуваш! За това аз ще гласувам за Терзиев!
  • 20 Цаков

    26 35 Отговор
    Логичният кмет на София е проф. Вили Лилков. Останалите са ...
  • 21 Мдааа Дааа

    38 22 Отговор
    Не се плашой има да кого да гласуваш!!!!
    Двама си го мерят третия пИчели...
    Честито за Ваня Григорова...
  • 22 Биволъ

    36 12 Отговор
    Докога ще ни тикат комунисти да ни управляват държавата. Хайде вече стига!
  • 23 Гачо

    34 8 Отговор

    До коментар #13 от "ЕМИ ГЛАСУВАЙ":

    То е ясно че бивши ДС кадри командват парада.Затуй ви подадоха гейчетo Кикимян за да осигурят на тоя победата.
  • 24 Свободен

    33 9 Отговор
    Силна статия!
    Накара ме да сменя курса, но каква е алтернативата?
    Като че ли умишлено вкарват само второ и трето качество, за да не се появи някоя личност и да стане неподвластен на партиите, а оттам и непредсказуем!

    Коментиран от #112

  • 25 Ний ша Ва упрайм

    12 12 Отговор
    тоя не знае де се намира, Костовисчетата го изкараха изпод ръкава кат Мистър Сенко. Такия сега са гладни и после най-корумпирани. Виж Екименчито е друг бастун ......
  • 26 Нищо ново

    23 1 Отговор
    Това всички го знаем.
  • 27 Марков

    17 36 Отговор
    Много плюене, много нещо. Как събра толкова плюнка? Къде я съхранява? Как я употреби? Да, този пасквил е твоя мироглед и поглед на нещата. Те се размиват от предположения, преиначаване, злобата, като че ли и завистта. Обобщенията са грешни и плод на политическата конюнктура. Стечение на обстоятелствата създаде обстановка в НС, за да се вземе решение, че режимът в НРБ е бил престъпен. Режим, извел страната ни на 28-мо място в света, с уникални резултати в наука, образование, здравеопазване, икономика, енергетика и др. Да и ние си имахме Белене и Скравена, както САЩ си имат подобна база но остров Куба. Но защо не казваш, че режимът в Китай е престъпен? Колкото до Петър Младенов, прочети за ролята му за промяната през 1989 г. и какво всъщност е направил той. Спирам, за да не стане статия или да ме изтрият.
  • 28 Да бе

    20 18 Отговор
    Лъже соросоидната маймуна, ще гласува и още как! Жълтопаветната гнус няма свое мнение по въпроса, защото не са свободни и граждани!
  • 29 Тодор Младенов

    27 18 Отговор
    Браво за статията ! Доста е обрана от към обиди, а тези червени боклуци само от брутални обиди и бой разбират.

    Коментиран от #40

  • 30 Кирил

    39 7 Отговор
    Въпрос на чистоплътност е да избягваш хора като ченгето Терзиев
    Народът е казал, Крушата не пада по далеч от дървото
  • 31 Уса

    29 2 Отговор
    Всички във власта са внуци наследници на политбюро и ДС.Повечето се изучиха на запад,как да лъжат и манипулират българския народ
  • 32 Много плява

    8 1 Отговор
    Да, няма да гласувам и аз, но защото не съм от София
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Със сугурност

    20 3 Отговор
    В София има купища бивша комунделска номенклатура сега първи шороши и ренегати. Изтърсакът н ДС със сигурност е на балотаж.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 софия

    5 13 Отговор
    авторчето да го барнеш гол ль0ль0
  • 39 Тя е!

    24 18 Отговор
    Достойният човек е Ваня. Гласувайте за нея!

    Коментиран от #42, #43

  • 40 КОЛЮ НАДЪРВЕНИЯ

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "Тодор Младенов":

    тоте,синко ,да те набузи байно ти ,та и ти късмет да извадиш
  • 41 Марина

    8 18 Отговор
    Има кой да гласува. А ти гласувай за циганката.
  • 42 За Ваня Нужника

    10 15 Отговор

    До коментар #39 от "Тя е!":

    Ли иде реч?
  • 43 сали жейсъна

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Тя е!":

    аломин да кажи де има и ша я сбирам
  • 44 Инж

    27 7 Отговор
    Богатството на Васил Терзиев е оцапано с кръвта на жертвите на Народния съд, на лагерите и тн. Наистина ще бъде лудост да се гласува за него.
  • 45 Бамбука

    7 18 Отговор
    Колко плати за да ти публикуват този "Роман" ? Явно добре са ти платили предварително, не вярвам да си извадил кинтите от собствения си джоб.
  • 46 МЗ Силвър

    9 8 Отговор

    До коментар #33 от "М3 голд":

    Виена и Мюнхен не са градове, създадени от каскети! Димитровград е, е, това за пример ли е, скygoyмнико???

    Коментиран от #97

  • 47 Човек

    11 23 Отговор
    Терзиев взел няколко милиона лева от червената касичка, превърнал ги в супер фирма, плащал на 700 човека едни от най-високите заплати в България + яко данъци за бюджета, продал я за половин милиард, а с парите създал академия, в която до момента е обучил напълно безплатно на компютърни науки 20 000 български деца в 47 населени места. Че то този човек е национален герой. Вместо да изяде и изпие парите ги е върнал стократно на народа. Не само кмет трябва да го направят, а паметник приживе да му издигнат.

    Коментиран от #52, #81

  • 48 Софийски

    16 4 Отговор
    Най големите крадци са от ДС и проезводните му най вече ДПС. Гледайте на втори тур кой кого ще подкрепи.

    Коментиран от #61

  • 49 Справедлив

    10 20 Отговор
    Като не искаш да гласуваш за Терзиев е твое право.Немога да разбера защо трябва да ни занимаваш с терзания си.В крайна сметка може да гласуваш за циганка,за педал и всякакви други дебели.Въпросът с избора е твой,но не ни занимавай с глупостите.
  • 50 Затова

    12 6 Отговор
    Защото е лигав, арогантен и незнаещ!
  • 51 иван

    8 12 Отговор
    И аз няма, но статийкта е написана от полуграмотен простак
  • 52 Гордостта на Тара

    11 1 Отговор

    До коментар #47 от "Човек":

    И да направи София втори Тайланд не мерси

    Коментиран от #56

  • 53 Локо Сф1956

    24 11 Отговор
    Коментарът на Методи Иванов относно кандидат за кмет Васил Терзиев, красноречиво показва с факти "Защо българския избирател не трябва да гласува за Васил Терзиев. Оценката ми за коментара е шест плюс /6 +/.
  • 54 Българин

    13 5 Отговор

    До коментар #11 от "Боби":

    Пабло Ескубар е бил агент на ЦРУи са си делкали наркодоларчетата с него.Същото важи и за Васил Мастаров,делкали са си паричките от куфарчетата за наши проверени "другари" а другите на кофите за боклук.По селските и махленските фамилии ще познаете шумкарите които сега са висшите кадри на власта.
  • 55 Кирийл

    12 10 Отговор
    Авторът, колко. С тия разминаващи се критерии при оценка на виновността на кандидатите много, ама много си се пренапънал.
    Синът на македонистката не носел отговорност за делата на майка си но Терзиев да, и то много щото прабабата на вуйчото на стринка и била втора братовчедка на Петър Младенов. Та, пак питам афторчето колко. И от кой беше поръчката.
  • 56 Човек

    5 19 Отговор

    До коментар #52 от "Гордостта на Тара":

    Терзиев работи със Спаси София - единствените, които имат реална програма за решаване на проблемите на София, защото с това се занимават от десет години. Другите кандидати ги спуснаха в последния момент и изобщо не знаят къде се намират. Само Терзиев има адекватен екип, план и визия за бъдещето.
  • 57 Хакермакер

    8 10 Отговор
    Голям хейт, голямо чудо! По-позитивно е да напише, защо ще гласува за друг. С омраза не се гради нищо позитивно!
  • 58 БеГемот

    8 5 Отговор
    И Ко прайми сега ?!...Май каката предложена от Нинова ще бъде кметица...ама как ги намира Нинова ,а? Има нюх ...
  • 59 ПСР

    14 5 Отговор
    Статията/мнението е аргументирана и смислена.
    Лично аз,предвид предложените кандидатупи,ще гласувам.Като се присъединя към една сериозна и немалка"партия".Тази,на"Не подкрепям никого"-личен избор.

    Коментиран от #77

  • 60 Мдаа

    9 16 Отговор
    Поръчкова хейтърска статия! Грозно, долно и субективно. С две думи - статията е платена от опонентите на Терзиев, за да го оплюе, а не за да даде визия, кой ще направи София по-добра. Сякаш на другите родителите са светци. Айде не на нас тия!
  • 61 Възмутен

    6 16 Отговор

    До коментар #48 от "Софийски":

    Сякаш на другите родителите не са били комунисти. Терзиев ли излезе най-грешния и черния, бил е 12-годишен! Защо му приписвате вина, която няма. Аман от манипулативни статии!
  • 62 Стефан

    20 6 Отговор
    И аз, и моите приятели, роднини, близки и познати , както и някои съседи, няма да гласуваме за този ДС-наследник. Досега винаги съм гласувал за десните, вкл.-макар и с отвращение за ДБ-но сега за този никога няма
    да дам гласа си. Този е новоизлюпен богаташ, парвеню, надменен, всичко му е било поднесено наготово, дете на Партията и на "прехода".
  • 63 Десарски

    16 5 Отговор
    Васко ДС-то нищо не разбира от кметска работа.Разбира от схеми, готови пари, обслужване от държавата, тънки сметки, печалбарство.
  • 64 6нтщ5ж

    6 12 Отговор
    Разнищете потеклото и семейното сърво и на другите кандидати за кметове. Иначе не е честно. Ако на Терзийски родителите са били от дс, то на другите са били комунисти.
  • 65 Дааа

    5 6 Отговор
    Методий Иванов, че ТерзиевЕсмешенПудел е така, ама и ти не си в страни от него. Какво ми ревеш в това жалкоСайтче?
  • 66 Ченгев

    15 3 Отговор
    Читавите хора няма да гласуват за този самоуверен милиционерски син, но виж- агентите Симеонов, Николай, Димитър, Гестапото-ще пуснат гласа си за него. Ченгетата са като ято.
  • 67 Истината!!!

    3 21 Отговор
    Аз ще гласувам за Васил Терзиев, най-добрата кандидатура за кмет на София!!!

    Коментиран от #73

  • 68 Терзиев

    10 11 Отговор
    Публично се отрече от родителите си.
    Това е достатъчно за да е избирателя наясно какъв човек е той.
    Родителите му са много кадърни хора.
    Работили да в ДС.Та там бяха най умните и способни българи.
    Сега магазинери и лавкаджии от Булгарплод са там и резултата е виден.
    Продажници и пропаднали тлъсти типове.
  • 69 Мнение

    7 2 Отговор
    Кекимян е сектант.
  • 70 Гласоподавател ДПС

    5 4 Отговор
    ГЛАСУВАМЕ ЗА ЧАКАЩАТА НА БАЛОТАЖА! ЗА СОФИЯ НА СОФИАНЦИ!
  • 71 80 години ни управляват

    12 7 Отговор
    Заради държавна сигурност преподавателят по право и дисидент Янко Янков се самоуби преди няколко месеца, а възпитаниците на същата Държавна несигурност пак драпат за власт. Впрочем, те не са преставали да управляват от 80 години- от 09.09.44., когато с калните си ботуши влизат в София и не са излизали оттук. Първо шумкарите, после децата им, сега на ред са внуците, готвят се дечцата на внуците.

    Коментиран от #78

  • 72 Да извадиш хора от

    5 5 Отговор
    села и паланки, да им дадеш образование, хляб и жилище е добро дело. Това, че момчето е дъновист не е лошо. Това за равните възможности и преди, и сега е мираж. Вярно е само, че няма опит и разни "чичковци" в сянка ще му дърпат конците, както и на останалите също, особено на журналистчето.
  • 73 какво бе казал Иван Радоев

    13 6 Отговор

    До коментар #67 от "Истината!!!":

    Големият поет, писател и драматург Иван Радоев-Мир на праха му!- казваше: Държавна сигурност не означава сигурна държава. Никога няма да гласуваме за този ....НИКОГА!
  • 74 Защо?

    4 18 Отговор
    Абе, Меотди! Сега си отворил голямата си и мръсна уста, но защо мълча преди ,12 години, когато Мутрата от СИК - Банкя изпрати на държавни разноски в Париж агента на ДС - Божидар Димитров и Мултака с феса Рашидов, за да подкрепят Ирина Бокова за директор на ЮНЕСКО?! Бащата на тази червена хубавица, драги ми Методи, е свиреп садист, изверг и убиец! Убил е големия ни художник Райко Алексиев, скачал е по гърдите му с милиционерските си ботуши, докато издъхне в страшни мъки! А след черния за историята ни 09.09. 44 г. е мръсен сатрап и дясна ръка на правешкия говедар Живков. Главен редактор е на "Работническо дело"! Ами, подкрепяй марионетката на СИК - нищожеството Хекимян бе, Методи, кой те спира?! И той мълча като тиква по време на този позорен случай! И той сега квичи за ДС, то тогава мълча, също като теб! Аз пък ще гласувам за Терзиев! Много софиянци - също!
  • 75 Въпрос?

    8 3 Отговор
    А за оня дето обикаля из забележителности в страната и в чужбина все в компанията на манекена от „Визаж“ Тунджай Мустафа, с когото са неразделни от повече от година и непрекъснато си пускат снимки от ваканциите ли да гласуваме?
  • 76 Мнение

    6 0 Отговор
    Кекимян е геj.
  • 77 Цанков

    11 4 Отговор

    До коментар #59 от "ПСР":

    Най-добре. Аз ще гласувам по примера на хората от бившата ГДР едно време- ще гласувам с краката си. Ще отида до Гърция същия ден, докато тук траят "изборите".Не ща да гледам нито комунисти, нито десари, нито свинари, нито провинциални навлеци.

    Коментиран от #80, #144

  • 78 Не пиши простотии

    9 8 Отговор

    До коментар #71 от "80 години ни управляват":

    управляват те много години продажни комунисти и нефоубити фашисти.
    Кажи един служител на ДС ,офицер който е милиардер като Боко пожарникаря или Костов,или Софиянски,или Доган.
  • 79 Глей сига

    10 5 Отговор
    ТЕРЗИЕВ ЛЪЖЕ АМИ ЩЕ ЛЪЖЕ НАЛИ Е ЧЛЕН НА ПП КВО ИСКАШ ДА ГО ИЗКЛЮЧАТ ОТ ПАРТИЯТА ЛИ
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 БеГемот

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Човек":

    Така е добро ченге ....а колко други изядоха парите и фалираха подарените предприятия...това се казва избор между добри и лоши ченгета...
  • 82 Демократ

    14 3 Отговор
    Браво за задърбочения и истински анализ. Да, това е съдбата на България, да ни управляват виновните за съсипването на държавата, за разгромените съдби на хилядите стойностни, интелигенти и почтени хора, да, те не са от техните престъпни среди и затова нямат място в управлението. Тези хора превърнаха държавното управление в ОПГ, те друго не могат- могат да лъжат, да крадат и да съсипват всичко, само техния интерес е важен. Тази кандидатура е безкрайно нагла и доказва, че ДС-КГБ кастата няма да разреши никаква промяна в България. Този безскрупулен тип Терзиев даже призна, че схемата с него е подобна на тази с Борисов - първо кмет, после премиер завинаги, кой знае, ще видим, ухили се наглеца.Освен това изборите ,както винаги досега, няма да бъдат честни и назначените от кастата ще бъдат там,където е решено. Това предопределя много тежката ни съдба, маските паднаха и няма мърдане. Обществото трябва да се събуди!
    .
  • 83 Алооо

    6 4 Отговор
    Дайте да видим на Хекимян родителите кои са и какви са били и техните родители!

    Коментиран от #103

  • 84 българин

    16 4 Отговор
    "Само че всички ченгета от ДС са мерзавци. Комунистическият режим е обявен със закон за престъпен, съответно всички негови активисти, функционери и особено ръководители на репресивния апарат на партията - ДС, са престъпници спрямо собствения си народ." "... нещата са болезнено прости – ако изберем Терзиев, това ще е едно тотално изпиране на ДС. На целият режим, на всички негови зверства, репресии, убийства." Кратко и ясно, неоспорими факти, няма да гласувам за ДС ,арионетката!

    Коментиран от #87

  • 85 Право на мнение

    5 9 Отговор
    Преиграването в посока по отношение на човек, като Терзиев, който е бил на 12 през 1989 година, не е особено почтено!!! Каква е неговата "вина" всъщност?
  • 86 Цанков

    9 0 Отговор

    До коментар #80 от "Ха ха ха":

    Типично за елементарните хора, дават оценки на някой, когото не познават. Хубава реклама правиш за десарското отроче. Така хептен няма да гласуват за него.

    Коментиран от #102

  • 87 арионетката

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "българин":

    МАРИОНЕТКАТА
  • 88 мдаааа

    11 2 Отговор
    Не се плашой има за кого да гласуваш!!!!
    Двама си го мерят третия пИчели...
    Честито за Ваня Григорова...

    Коментиран от #130

  • 89 Мнение

    2 13 Отговор
    Само Терзиев ще оправи София!
  • 90 Реалност

    2 13 Отговор
    София е на ПП-ДБ!
  • 91 Фъргов

    3 16 Отговор
    Промяната идва с Васил Терзиев! Няма връщане назад в историята.
  • 92 г-н

    12 1 Отговор
    ЗАЩОТО Е ОТ ТЪПИТЕ ШАРЛАТАНИ НА ПОДМЯНАТА
  • 93 Вили Лилков

    9 11 Отговор
    е най кадърният кандидат.
    Всички други са като плужеци пред него
  • 94 Реалист

    10 1 Отговор
    Фандъкова съсипа София, Хекимян ще я досъсипе.
  • 95 Милко Балев каза:

    11 4 Отговор
    Васко е наше момче, от редиците на нашата партия, проверен човек, син на наш другар, както и дядо му. Нашите хора ще гласуваме за него. От край време ние управляваме.

    Коментиран от #98

  • 96 Методи

    3 16 Отговор
    Васил Терзиев ще е Кмет на София! Той няма алтернатива!

    Коментиран от #104

  • 97 М3 голд

    8 1 Отговор

    До коментар #46 от "МЗ Силвър":

    Той казва, че иска да го направи, а не създаде. Промитият ти мозък те води грешно. И между другото, виж в нета кой е Съби Димитров. Неговата внучка, в посолството на САЩ в София е проводник на американската политика като шеф на съвета. Всички тичат при нея.
  • 98 Хахаха

    3 9 Отговор

    До коментар #95 от "Милко Балев каза:":

    А пра-пра дядо му провери ли? Времената са били едни, сега са други. Той е бил дете тогава, за разлика от някои, които още пазят червените си книжки.
  • 99 .....

    3 3 Отговор
    Те всички след и преди 1989 са комунисти и бяха разпръснати по партии, и са От ДС, разни весникарчета. След 1989 лично те пред очите ни започнаха да разграбват предориятията, кръшки топки, чинове, маси, столове, всичко и минаха доносниците на дс към сдс и обиждайки безпартийните като ги наричаха комунисти, а никогане са били, нищо, че някои са отказвали да станат членове на бко след 1944 родителите. Те са заедно, как пък на един без партия не дадоха нещо малко от общината, а само на техните си хора от номенклатурата на бкп и нека, нищо против, нo се обръщат към тях, вие крадете, което не отговаря на истината и кога им се опълчи човек на бкп се сработват и ви отмъщават те, като те си знаят какво правят, или ще ти ликвидират животинчетата итгледани като деца за утеха, но няма смисъл с репресираните от живков еродити бе същото, даваха на бкп дс всичко, но не и на тях, бяха изтезавани хора против тяхното мнение, а това бяха хора ореди 1944 лекари, юристи, излишно е да продължавам, от 77 г всичко си върви по старому, без значение дали си от герб дпс бсп, всички пикаят в едно гърне, облаги за тях бкп дс, а що не и кгб. Никой не ви гледа качествата, а връзките. Страшно е когато се опълчат сталинисти срещу хора беззащитни и затова от 35 г много хора не гласуват от антикомунистите и да гласуват от страх пускат празното квадратче, защото са унижавани, не са им давали работа, убивали бих казали. С тях единственото спасение е мълчание и подминаване, те по цял ден бих
  • 100 Браво, Терзиев!

    4 19 Отговор
    В теб ни е надеждата, заедно със Зелена София.
  • 101 Симеоново

    11 3 Отговор
    Ние от школата ще гласуваме за нашето момче Васко. Нашите милиционерски редици са мобилизирани, стегнати, дадени са указания от Гестапото и другите нраши другари
    .Васко ще направи коалиция
    с хора от народната милиция.
  • 102 Много ходиш

    2 3 Отговор

    До коментар #86 от "Цанков":

    до двете нули.
  • 103 Глей сига

    14 2 Отговор

    До коментар #83 от "Алооо":

    КВО МЕ ИНТЕРЕСУВА ТЕРЗИЕВ ИЛИ ХЕКИМЯН СЕ ТАЯ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ Я СЛОЖЕТЕ ДО ТЯХ И ОНЯ ОТ СМУЧИ СОФИЯ И КАРТИНАТА Е ПЪЛНА А ЧЕ В СОФИЯ ИМА МНОГО УМНИЦИ Е ФАКТ ТАКА ЧЕ ДА СИ ИЗБИРАТ КОГОТО ЩАТ НО ПОСЛЕ ДА НЕ МИ РЕВЪТ ЗА ПАРНОТО БИЛЕТЧЕТАТА МЕТРОТО И ПАРКИРАНЕТО КАТ НЕ ИМ Е КЕФ ОБРАТНО НА СЕЛО В ОБОРА НА ТАТИ
  • 104 Ха ха ха

    13 2 Отговор

    До коментар #96 от "Методи":

    Отпадъците Киро Тъпото, Ристю Росенеца и избирателите им танцуват чинно и задоволяват Тиквата и Пеефски.
    Големи помияри и предатели Сър Джон
  • 105 Коментар

    1 4 Отговор
    Не ни вълнува някакъв от Пъклени Продажници-Демонична България..Пуснали сте статия против член на ПеПето.Не е политически угодно явно.Затова се вижда как някои заглавия са зачеркнати.Хакнали са ви сайта.
    Да живее "демокрацията".
  • 106 Връщайте ДС и НМ

    7 6 Отговор
    на бай Тодор бе продажници.
    Фашистката монархия остави 5 млтд.д.активи а бай Тошо остави 141 млрд.д.активи.Къде да?
    Всички от 1990 г.до сега разследване и съд.
  • 107 12345

    1 3 Отговор
    Не обиждай на полуграмотни простаци, че утре децата ви ще работят за една филия хляб при тях. При тях, който е работил ни връщат в България преди 1944, когато идвайки от войни македонци одрински и беломорски тракийци в градовете са започвали работа като чираци на по 13 години и разказвайки ни какво е било, но са излъгани и е започнало и при новата власт подобие до 1970.разграбване,1947 смяна на парите и им изгорели, който е имал от родители. Трябва много да си живял сред реститутки, кулаци, бкп дс кгб, за да сравнявате, но сметките винаги ще са в полза на блп дс днес деца, внуци и на някои честни строители заминали от Бг с групи и за 5 месеца изкупиха на хора в безизходица жилищата им и като видят някой в беда, аз ще ви купя, ако продавате и другия до него и той и аз, без да се замислят, че биха се засегнали българи, те също имат деца и не знаем, те как са.. И що да не се върнат да помагат на стари и болни родители, но държавата е на бкп дс кгб и е редно нинова борисов доган да кажат към русия ттуркие или към европа се е запътила Бг, а не да ни занкмават с тецове, кюмюр и дърва купуват хората.
  • 108 Агент Николай

    11 0 Отговор
    Аз пък ще гласувам за него. Ще отида до посолството в Будапеща и ще пусна гласа си за нашето момче
  • 109 един

    6 9 Отговор
    Защо нямал бил да гласува за Терзиев,най-краткият отговор е,защото те е страх за кокала който гризеш на държавната софра с парите на всички които плащаме данъци!
  • 110 Въпрос

    3 11 Отговор
    В какво точно е обвинено едно 10 годишно дете? Ако искат да обвинят някого в нещо, то да се насочат към живите му роднини, а не така доста безпринципно да се хвърля кал по някого, бе дори да е бил жив по това време. Грозно, подло и доста нечистоплътно е това, защото неговият опонент от ГЕРБ е много, много по-подъл, лицемерен, предател и това е много по-гадно, защото е направено с умисъл, преднамерено, с цел и такова поведение не подлежи на никакво оправдание и извинение. Така че, всеки да прецени сам кое поведение е по-укоримо - на невръстното дете или на пресметливия предател?

    Коментиран от #118

  • 111 свинаря Гергов

    10 1 Отговор
    И аз съм за Васко, той е от новите капиталисти, такива като мен, от едно тесто сме замесени.
  • 112 С танка

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Свободен":

    Информирайте се, има много други кандидати.

    Коментиран от #115

  • 113 Няма да гласувам за Терзиев

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън дрън та пляс":

    защото не съм ПPOCT!
    Точка!

    Коментиран от #117

  • 114 който каквото да казва

    6 1 Отговор
    има семеен геном. Начинът на мислене се запазва в поколенията. А защо изпратиха децата си да учат в чужбина, защото те бяха напълно неграмотни с дадени дипломи. Не успя България да се освободи от националния си герой/ Хитър Петър. Така и ще се затрием, но те ще останат, подсигурили са се за 3 поколения
  • 115 БайБоцимир

    5 2 Отговор

    До коментар #112 от "С танка":

    И коя е кандидатурата подобна на инж. Иван Иванов? Аз не виждам такъв човек.
  • 116 Рей

    6 11 Отговор
    Георги Първанов е бил към ДС, ама беше президент на България и срещу него не лаехте, а Васил Терзиев е бил дете и го оплюхте без да е виновен!
  • 117 Това НЕ е аргумент

    4 9 Отговор

    До коментар #113 от "Няма да гласувам за Терзиев":

    Това НЕ е аргумент, а храчка върху един достоен бъдещ кмет! Манипулативно изказване!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Така е! Прав си!

    12 1 Отговор
    Кекимян е лицемерно подло ко...е! Престуваше се уж на "независим" в новините, а той през цялото време е бил Борисова марионетка под прикритие.
  • 120 гост

    3 2 Отговор
    И аз няма да гласувам за ДС, но кой е този Методий?
  • 121 Гражданин

    4 1 Отговор
    От държавното да влее в неговото частно. Това е хитро, много го сториха, що и той да не направи някой милиард де, няма само вие да се облажите от държавата. А на останали без работа по костово, царя, тройнатаабвдпс и герб и след герб, отивайте, ей там има за вас жилища, земи, но струват 200 хил, и земи 50 хил нагоре. С тях бкп кгб дс на глава не се излиза. Все те са прави. А си закупиха от ЧСИ и разни комисии на ниски цени жилища, с парите си оправиха децата, а днес са бизнесмени. Те си го знаят, трябвало на деца, внуци, го казват, това са българите, а другите и те още от по лакоми от планинските селца придошли в града и станали бизнесени феодали. Бай тошо да стане и всички до един ще ви измете, без значение религии.
  • 122 Анонимен

    2 6 Отговор
    Такива платени мисирки ме карат все повече да гласувам за Терзиев. Мисирска му работа…….мисля, че са умни и могат да имат мнение, което “по право” могат да изразяват пред публиката, но ефектът както винаги е обратен :) Гласувай за Мрънкабянчо
  • 123 112233

    2 1 Отговор
    Под номер 78,може да не са милиардери, но според стандарта на Бг са заможни. Щом обиколиха старите им родители Европа. Щом успяха за 80 г, а те са над 80 бкп дс да си закупят с връзки по няколко жилища преди и след, а сега масово в Гърция, др знаете, кои в Брюксел Белгия и по света, а трери, децата им се завърнаха в Бг, за да си народят тук няколко деца и да им дават детски и др придобивки. Всеки гледа да краде, но кои, приближените им хора от бкп кгб дс. Как, като без пари купиха от разни старчета земи и то на ниски цени и така живеят днес и се вижда, в охолство, с връзки, но простовати и ограничени българи.
  • 124 ХХхх

    1 4 Отговор
    Преди 20 г изгониха народа си те умите от бкп дс кгб. Хак им е. И ако съм на трите етноса бих гласивали за Ваня за Кмет. По един кол на всеки от бойко доган и сие по голо дупе
  • 125 Факти

    2 0 Отговор
    Балев ли бе Симеонов ли бе, го каза, в Бг ще останем малКо народ, но качествен. Ето, ви качеството.
  • 126 Истината

    2 5 Отговор
    Надеждата е във Ваня Григорова, за да я има Банкя и Сокола брадчеда по бащицата линия. Те ромите ако Ванче не им дадеш пари, няма да излязат да гласуват. Казват го те. На предилните не са им дали и не излезнаха. Поне дпс да ги фиансира, българина е цънцър дава една червена, а другите една синя химикалка и на учителите по запалки синя и червена, та пак те са на кярс 2 химикалки и 2 запалки.
  • 127 Демократ

    9 1 Отговор
    И аз няма да гласувам за Васко Маслото по същите причини. А толкова чакахме новия син кандидат кмет..... Пълна гавра с демократичнага общност, подигравка със софиянци
  • 128 ДС управляват БГ

    7 0 Отговор
    Този е Поредното активно мероприятие на комунягите
  • 129 Вергина

    4 1 Отговор
    Много хубава статия. Но ще има сглобка и там. Съответно най-важното е да се промени това, което не е наред. А съвети ще валят из ведро.
  • 130 Ей това е истината...

    4 2 Отговор

    До коментар #88 от "мдаааа":

    Не се плашой има за кого да гласуваш!!!!
    Двама си го мерят третия пИчели...
    Честито за Ваня Григорова...
  • 131 Петър

    6 2 Отговор
    Най-хубавото нещо, което може да се случи на София е Терзиев да НЕ Е кмет.
  • 132 Щерю

    4 3 Отговор
    Статията Ви г-н Иванов е поръчкова с Комунистически апломб и олигархическа насоченост. То като не остават други начини, преобладават вредните емоции , които не са чест за българския политик , ПР-ите и партийните централи. Това е чиста проба НЕГАТИВНА АГИТАЦИЯ от 90-те години. Г-н Иванов още не сте разбрал че времената вече са други, съвсем различни от преди 10 години. Партийните лозунги "Под строй ГЛАСУВАНЕ за Една Партия" вече не са актуални. Вашите Ментори , все още мислят ,че Партийния"материал" се свежда до робското подчинение .Точно затова написах "материал" а не хора. Всички можем да се огледаме и да припознаем кои са Партиите на Вашите симпатии и за какво се борят. Досега ги видяхме какво ги вълнува - ПАРИТЕ И СХЕМИТЕ ЗА КРАДЕНЕ
  • 133 Казуар

    4 2 Отговор
    А за Бойко ще гласуваш, който стоеше на почетна стража при паметника на Тодор Живков в Правец, заедно с Г. Първанов и други комуняги.
  • 134 Терзиев е едно Недоразумение, погледнато

    7 0 Отговор
    ОТВСЯКЪДЕ! ТОЗИ, Е ДОНДУРКАН С МНОГО КУФАРЧЕТА С ПАРИ!! ДС искат или са се Споразумяли с Борисов да им отстъпи София да е Управляват!!
  • 135 МОЧА

    5 0 Отговор
    По отношението и действията срещу МОЧА ще ги познаете. Васо Маслото няма да бутне МОЧА. Така че ни извъртяха яко с тази "кандидатура"
  • 136 Ами не

    1 2 Отговор
    Ами, можеш с чиста съвест да гласуваш за чистачката Григорова или за некадърният интересчия Хекимян и София ще цъфне!
  • 137 Глас народен

    2 1 Отговор
    Най ми допадна Ваня за тоалетните. В града иска народа, но безплатни, хората на пазара дават левче, а не следва. По селата тоалетните са на двора, при живков идваха коли и изпомпваха от кенвфа, а сега от лапане и крадене за народа никой не помисли, Ваня ще оправи, защото знае 2 и 2 колко прави. Къде ви бе социалната политика 33 години, във валите джобове. Надеждата им е Ваня да стане Кмет на Софиянци
  • 138 орлин

    5 0 Отговор
    В Бгработодател има тема за Телерик и здраво плюене по Терзиев, които пише за него е хубаво да хвърли един поглед там:)
  • 139 Странджата

    5 0 Отговор
    капитан Петко Войвода: " Освободихме се от чуждите , за да ни яхнат своите
  • 140 Баба Мара

    1 1 Отговор
    Кой гласува за Герб и ДПС ръка да му изъхне бел ден да не види змийй да го изедат сина у зет да му доведе!
  • 141 СЕДЕСАР

    3 1 Отговор
    ДАВАЙЙЙ ВАНЯ МАЧКАЙ ШАЙКАТА И ШАРЛАТАНИТЕ ОГРАБИЛИ НАРОДА!
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Факти ;-)

    5 0 Отговор
    Мнооого полезна статия ;-))
  • 144 2020

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "Цанков":

    Ако всички се направят на кретеноиди като теб - ДС-то ще ни завладее... НЕ на ченгетата, не на Хекитата....
  • 145 Име

    2 1 Отговор
    Няма съмнение, че ще е той, но е доста силна кандидатурата на Ваня Григорова, най-малкото ще има бъдеще и занапред, омбудсман евентуално.

    В София от 30 години не се мият улиците, под всякакви критика, няма наистина и хигиенни условия.

    При инженер Иван Иванов не е имало вода, оправдано е икономията - но сега има цял язовир Искър.
  • 146 Ще помним .....

    0 1 Отговор
    И ако победи Трезиев ще му простим РОДНИНСКОТО ДС .Тъпото е ,че ДС върна откраднатите милиони в БГ като ЗАКУПИ НА КИЛОГРАМ ДЕСНИ ПОЛИТИЦИ....ЕФТИНО СЕ ПАЗАРУВА НА ЕДРО....А тези ,които не се продадоха бяха РЕСПЕКТИРАНИ. СЪС ОСА И ЧРЕЗ БЛИЗКИТЕ ИМ РОДНИНИ . ПОГЛЕДНЕТЕ НАЗАД И ВИЖТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ НА "НЕКОИ" МЕДИИ ЗА ВИЛИ ЛИЛКОВ И БЛИЗКИТЕ МУ. НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО , НИЩО НЕ Е НАУЧЕНО....КЛИКАТА " БКП,КДС,ВКР и наследници" АД РАБОТИ С ФРАЗЕОЛОГИЯТА ОТ ВРЕМЕТО 1944-1949 , СПОНСОРИТЕ ОТ СЕВЕРОИСТОК СА СЪС СЪЩАТА ФРАЗЕОЛОГИЯ ....ТЕ СА В ТЕЖКА СТАЛИНО-БЕРИЕВСКА ПАТОЛОГИЯ. ТОВА Е....ТОВА СА НАУЧИЛИ КАТО МАЛКИ ОТ РАЗГОВОРИТЕ С КЪЩИ ....ОЧАКВАЙТЕ НАРОДНИЯТ СЪД И ЧЕРНИТЕ ВОЛГИ ( ВЕЧЕ МЕРЦЕДЕСИ !) С ПЕРДЕНЦА ПОСРЕДНОЩ. НИЩО ЧЕ СА УЧИЛИ НА ЗАПАД . ЗАКВАСКАТА ИМ Е ВНОСНА - ОТ СЕВЕРОИСТОК.....А ИНАЧЕ МОЧА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМЕСТИ В ЛОЗЕНЕЦ НА БУЛ.ЧЕРНИ ВРЪХ....НИЩО ЛИЧНО...
  • 147 И в лъжите трябва да има мярка

    0 1 Отговор
    За инж. Иван Иванов не е бил осъден на смърт, а на доживотен затвор от т.н. Народен съд, наложен в почти цяла Европа - Франция, Холандия, ..., общо към 30-ина държави по искане на другаря Чърчил!
    И когато, каскетаджиите се обръщат към СССР да им изпрати хидро инженер, Отговорът е: При вас, в затвора е най добрия хидроинженер е Европа! Освободен е 1946, а напълно оправдан през 1948 г!
    Останалото в пасквила на Методий е платено бла, бла с игнориране на фактите от реалния живот!!!