Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Декември, 2023 06:01 4 266 81

Европа изоставя Украйна, докато съдбата й виси на косъм

  • украйна-
  • нато-
  • русия-
  • володимир зеленски

Във Вашингтон тръмписткото малцинство, което блокира помощта за Украйна, съзнателно поема риска да причини военно поражение на Киев

Европа изоставя Украйна, докато съдбата й виси на косъм - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В Украйна Европа намери думите. Но все още не и начина за превръщането им в действия. "Голяма част от бъдещето на Европа днес е заложено на карта в Украйна", предупреждава високопоставен френски дипломат. Докато в Съединените щати едно тръмпистко малцинство взе помощта за Украйна за заложник, като отказа да я включи в дневния ред, Европейският съюз рискува да наложи вето от Виктор Орбан, който иска да депрограмира дискусията и гласуването за помощта за Украйна на следващия Европейски съвет. След неуспешните опити на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, Еманюел Макрон се опита в четвъртък да убеди унгарския премиер да вдигне блокадата си.

Но бурята е много по-генерална, пише на страниците на френския вестник Le Figaro политическият анализатор Изабел Ласер. "Ние сме без пари и почти без време!", казва Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на Съединените щати. Същата е ситуацията и в Европа, където лидерите признаха, че не могат да спазят обещанието си да предоставят 1 милион боеприпаси на Украйна преди пролетта. Досега ЕС е доставил само 300 000 артилерийски боеприпаса на Киев. И въпреки че европейските производствени мощности са се увеличили с 20% до 30% след руската инвазия, поръчките се материализират бавно. Според немския институт "Кил" новите обещания за помощ от Запада са на най-ниското си ниво от началото на руската инвазия. И с войната между Израел и Хамас украинският конфликт изчезна от радарните екрани, прогонен от текущите събития и "умората" на съюзниците на Киев.

"Сякаш ЕС и НАТО са забравили, че войната в Украйна засяга техните граници. Имаме усещането, с това изместване на вниманието към Близкия изток, че страданието ни се свежда до заглавия във вестниците, които могат да изчезнат за една нощ", съжалява Олга Стефаничина, украински вицепремиер, която е на посещение в Париж. Тя подчертава, че призивите за помощ от украинските лидери не биха се състояли, ако Западът не беше поискал Украйна да се откаже от ядрения си арсенал през 1996 г., след независимостта.

"Украйна се съобрази", припомня тя, "след като получи, с Меморандума от Будапеща, гаранции за сигурност" от Съединените щати, Обединеното кралство и Русия. Следователно Киев само моли западняците "да спазват обещанията си". Олга Стефаничина също припомня, че "борбата на украинците срещу руснаците е борба за свободата и ценностите на Европа и че защитава европейските страни от война. Ако Русия не присъства военно в ЕС, това е защото Украйна възпира руската агресия. Мюнхенският дух обаче печели в европейските столици, които отново започват да мърморят за прекратяване на огъня (което би било в полза на Москва) или за преговори (отказани от Кремъл) за потушаване на огъня от Изток, което ги заслепява твърде много.

Бавността и колебанието на Запада (парализиран от заплахите за ядрен апокалипсис, изречени от Владимир Путин) да предостави на Киев необходимото оръжие своевременно, за да изгони руснаците от Украйна, до голяма степен обяснява провала на предприетата контраофанзива през пролетта. Докато ЕС и САЩ натискаха спирачките, задържайки първо танковете си, след това изтребителите си, а сега и боеприпасите си, руската армия, чиято устойчивост беше подценена от Запада, се защити зад солидна отбранителна линия.

"Военната икономика", към която призоваваше френският президент Еманюел Макрон, никога не се е превръщала в реалност в Европа. От друга страна, Русия постави военната си индустрия в боен ред. Скоро ще бъде на път да произвежда два милиона снаряда годишно, тоест повече от Съединените щати и Европа взети заедно. Опасността вероятно никога не е била толкова голяма от началото на годината. Основният риск е обръщане на баланса на силите на терен.

"Европейците очевидно не са готови да направят необходимите жертви, за да позволят на украинците да се противопоставят на руската агресия при най-добрите условия. Техните действия или липса на действия опровергават изказванията им", съжалява бившият посланик Жерар Аро в Туитър. Европейските страни все още се борят да разберат стратегическите залози на новия свят. След като успяха с големи трудности да установят своето единство в началото на войната, те отново бяха разделени по този въпрос. Унгария безсрамно защитава руските интереси в рамките на ЕС. Що се отнася до Полша, нейните основни проукраински принципи са поставени под въпрос от егоистичните интереси на определени икономически сектори, като шофьорите на камиони, които блокират украинската граница днес.

Умората на европейците и разделянето на Съюза са точно това, на което Владимир Путин разчиташе, за да промени хода на войната. От няколко седмици руският президент надига глава пред благоприятните за него обстоятелства. Армията му устоя срещу украинците, подпомагани от Запада. Украинските лидери изразяват публично своите несъгласия Владимир Путин разби изолацията, в която беше поставен от Запада, и заобиколи санкциите, като разчиташе на своите съюзници в антизападния "Глобален Юг".

Скоро той ще се възползва от възможностите на Иран и Северна Корея за балистични ракети. Отново започва да пътува: Китай, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия. Парите от нефт и газ движат руската икономика. Противниците бяха заглушени и изборите през март се очертават като благоприятни. И накрая, Путин не можеше да се надява на по-добра "диверсия" от войната в Близкия изток, която сега мобилизира цялото внимание.

Във Вашингтон тръмписткото малцинство, което блокира помощта за Украйна, съзнателно поема риска да причини военно поражение на Киев. "Гласуване срещу подкрепата на Украйна е гласуване за подобряване на стратегическата позиция на Владимир Путин. Това е просто реалност, от която не можете да избягате", предупреждава Джейк Съливан. Но днес Европа не е в състояние да поеме управлението от американците, ако Вашингтон спре кранчето за военната помощ. Няма нито средства, нито политическа воля. "Европа трябва да се събуди. Тя трябва да помогне на украинците да възобновят офанзивата. За нас няма алтернатива. Ако американците и британците бяха изоставили европейците през 1942 г., ние нямаше да сме тук. Украйна днес е Европа през 1942 г.", казва високопоставен френски дипломат. Той не вижда "сценарий, при който поражението на Украйна би било победа за американците".

Ако продължи, "умората" на Запада ще струва скъпо на Европа. "При замръзнал фронт Путин отново ще премине в настъпление", предупреждава френският дипломат. Русия не трябва да печели тази война". Но способни ли са Франция и нейните европейски съюзници да превърнат добрите си намерения в реалност? Както пише полско-американската журналистка Ан Епълбаум в статия, публикувана в Desk Russia, "предизвикателството, което Владимир Путин отправя към Европа и останалия свят, не се е променило от февруари 2022 г. Трудната истина е, че "тази война ще приключи окончателно само когато неоимперската мечта на Русия най-накрая умре". Времената се промениха. "Трябва", каза тя, "да започнем да помагаме на украинците да водят тази война, сякаш я водим самите ние, като променим бавния си процес на вземане на решения, за да го адаптираме към неотложността на момента."


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Следва

    100 4 Отговор
    пътя на Америка , която я изостави......
  • 2 ха ха

    109 7 Отговор
    украйна без шайката на зеленски е добра новина
  • 3 плюс минус

    128 6 Отговор
    Толкова време вече ЕС и САЩ наливаха масло в огъня на войната.
    Дано да е дошло времето за мирни преговори!
    Човек живее един живот и дано да го изживее мирно и спокойно!

    Коментиран от #17, #59

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Американски прелести и Европейски ценнос

    106 3 Отговор
    За съжаление Украйна е преластена, насилствено употребена и изоставена.

    Коментиран от #28

  • 7 Бонев

    107 4 Отговор
    "Западняците да спазват обещанията си "ха ха ха. Добре дошли в клуба.
  • 8 РЕАЛИСТ

    108 5 Отговор
    Вече се чудят Украйна, какво да измислят. Ако имали ядрения арсенал от 1991 г , друго щяло да бъде. Първо този ядрен арсенал бе на СССР, а не украински. Русия остана първоприемница на СССР и си взе всичко и пасиви и активи. Второ Русия не ви хвърля атомни бомби сега, та да плачете, че сте ощетени. Ако иска ще ви заличи от картата на Света за минути, но не го прави. Има си договор за неразпространение на ядреното оръжие и не може, който си поиска, да го има. Южна Африка се отказа от ядреното оръжие след промените.
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    93 2 Отговор
    Не Европа а ЕС ‼️
    И сега ЕС изоставя US.ра(й)на,
    а нашите гИрои събарят паметници‼️

    Коментиран от #25

  • 10 РЕАЛИСТ

    121 4 Отговор

    До коментар #5 от "Пасъмас":

    Стига си плакал, бе. Европа да не ни прие, като равни. България стана членка на ЕС едва 2007, което прави 18 години след промените. Едва те пуснаха да минеш и колко пълзене беше от българско политици. Пуснаха те да работиш в ЕС 7 Години по-късно. През 2014 при първия полет английски политик стоя на летището в Лондон и показваше , как идват нежеланите българи и каква напаст са. Сега не те пускат в Шенген, толкова години след членството. Подиграват се с теб. Затвориха ти всички големи заводи и ти е отредена ролята само на консуматор на хранителните им вериги и работа в цехчета на ишлеме

    Коментиран от #75

  • 11 Ясно е

    83 3 Отговор
    Пак повтраям-стара схема на Запада-употребен и захвърлен....За това недай Боже Запада да ти е съюзник...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    65 2 Отговор
    Зеления е пътник
  • 14 Българин

    64 2 Отговор
    Скоро окрайна ще бъде спасена от фашизма
  • 15 Импийчмант

    56 2 Отговор
    За Джо бандита
  • 16 Красимир Петров

    77 2 Отговор
    След като прокуратурата изпра Борисов с Барселонагейт,вчера изпра и Божков,Горанов и Арнаудова.Няма такава държава.34 години мафията управлява България.
    06:57 13.12.2023

    Коментиран от #26

  • 17 Не не е дошло времето!

    61 3 Отговор

    До коментар #3 от "плюс минус":

    Европа трябва да се присъедини към военните усилия на Русия, за приключване на нацисткия режим! Може да облекчи съдбата си.
  • 18 Българин

    40 2 Отговор
    Крайно време беше всичко поголовно се краде и продава
  • 19 Бе освен

    58 2 Отговор
    От ядрените оръжия които не бяха на Украйна и не са разработени от тях на тяхна територия а само бяха разположени там Украйна се отказа и от неутралността си искайки да влезе в НАТО.така заплаши сигурността на русия както и Русия заплаши Америка с ракетите в Куба. А ЕС не е длъжно да следва Украйна при нереалните и искания Русия да капитулира
  • 20 Перо

    69 2 Отговор
    Бъдещето на Европа няма нищо общо с един ционистки, превратаджийски режим, чиято политика е геноцида! Поражението или “победата” на режима в Киев, няма нищо общо и не може да се отрази на ЕС и НАТО! Никой не е длъжен да плаща сметката на режима, провокирал войната! Където има ционистки режим, винаги има нескончаема война! Украйна не е член на ЕС и НАТО и страните-членки нямат никакви задължения към режима!
  • 21 Русия няма никакво намерение да напада

    71 2 Отговор
    Европа!! С това плашат Европейците да дават пари и оръжие на Украйна!! РУСИЯ, СИ ВЗЕМА рускара земя и си защитава Руснаците, живеещи ТАМ!! Русия не желае ракетите на НАТО да са под прозорците и!!
  • 22 НАБЛЮДАТЕЛ

    58 2 Отговор
    Новофашисткия режим в окраина доиде на власт след преврат организиран от ЦРУ. За какво да воюват европейците точно?
  • 23 Ами ДА...!

    43 2 Отговор
    Европа следва Началника си-САЩ...!
    Те изоставиха първи Украйна,а после пуделчето и Европа,много ясно...!
  • 24 Краварите

    42 2 Отговор
    винаги прецакват "приятелите" си. Но този път и те се прецакаха. Очакват ги доскоро невъобразими предизвикателства. Сбогом негодници!
  • 25 Моарейн

    59 2 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Всъщност показателно е каква съдба ни чака. Ще ни хвърлят във войната, събарянето на паметника е поредната стъпка към това, а след това, когато вече не им е изгодно, ще ни зарежат. Просто западняците освен че гонят собствения си интерес, са безкрайно двулични и лицемерни.
  • 26 ТОЧНО ТАКА...!

    47 2 Отговор

    До коментар #16 от "Красимир Петров":

    Много внимание се хвърля на Украйна,а в Държавата ни пералнята за мошеници върти на високи обороти и народа си мълчи,загрижен за...Украйна...!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ха ха

    5 27 Отговор

    До коментар #6 от "Американски прелести и Европейски ценнос":

    Ха! Асвабадителите се загрижили за прелъстената и изоставена Украйна! Изнасилвачът си намерил прелъстител за плюене...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пак рев от Запад!?

    52 2 Отговор
    " "Трябва", каза тя, "да започнем да помагаме на украинците да водят тази война, сякаш я водим самите ние, като променим бавния си процес на вземане на решения, за да го адаптираме към неотложността на момента." - само децата не знаят, че тази война се води от Запада срещу Русия, какво се правят на ощипани? Видяха, че са безсилни да противостоят на Русия, измислят си смешни причини. Не Русия искаше да ходи на Запад, а беше принудена да го стори, защото краварите кото хиени приближаваха границите й!
  • 32 Ццц

    45 2 Отговор
    Спокойно атланти, всичко ще се оправи. Вашите идоли са взели мерки!!! Ето какво четем в пресата:
    "Съединените щати засилват военните съвети, които предоставят на Украйна, като изпращат тризвезден генерал в Киев, който прекарва доста време на терен. Американски и украински военни казват, че се надяват да разработят подробностите на новата стратегия следващия месец по време на серия от военни игри, планирани да се проведат във Висбаден, Германия" 🤣🤣🤣🤣 С оръжие не става. С пари не става. Сега ще помагат със съвети на тризвезден генерал и военни игри! Дрогата е късметлия. Не всеки може да си намери такива приятели! Ужасяващото е, че нашите приятели са същите и Евроидьотите много се надяват на член....5.
  • 33 АНАЛЕН ДЕПУТИНИЗАТОР

    27 2 Отговор
    На кой му дреме бе? Важното е да вървят поръчките от полезните идЕоти.След като ги премахат ще се направят на ни чули ни видяли ,но прибрали парите.
  • 34 инфо

    28 1 Отговор
    Поредната логорея от безсмислени думи, събрани в клиширани изречения. Изначално сбъркани концепции, неправилни изводи и още по-грешни решени, последвани от неадекватни действия. Всичко това резултат от незнание, неможене, посредственост и зависимости. Последствията - очаквано негативни. За нормалните хора в Европа, за нормалните отношения в Света, за украинския народ...
  • 35 Тома

    24 1 Отговор
    Няма страшно нашият тагарев ще обърне войната с гол г.ъз
  • 36 Замислен Кон

    25 1 Отговор
    Геят Zеленски причини на Европа по голями загуби от тези които нанесе ВСВ ! Но фунията на водовъртежа го засмуква и идва време всеки да се спасява сам !
  • 37 БРАВО !

    16 0 Отговор
    Но защо в БГ.реклами има негри ?

    Коментиран от #39, #65

  • 38 БАНко

    21 2 Отговор
    ПОДБРАНИ НАТОВСКИ КОМЕНТАТОРИ И ЕВРОГЕЙЦИ НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА !!!

    Коментиран от #40

  • 39 Црън та син

    25 1 Отговор

    До коментар #37 от "БРАВО !":

    Ми не разбра ли ?! Нашето Правителство и съвокупления парламентарен елит са решили да сменят името на България с Негрия !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Поп

    22 2 Отговор
    Защо публикувате тази гнусна пропаганда?
  • 42 Асен

    22 1 Отговор
    Оставете Украина ,пропуснали сте новините в 7.00 часа по БНР Бойко!! Ужасяващи ,писани от посолството и изговорени от поръчков евроатлантик и украински любим журналист!! ПРЕДАТЕЛИ !!
  • 43 Един

    20 1 Отговор
    Пука им на евроатлантиците за Украйна!
  • 44 Артилерийска подготовка

    18 27 Отговор
    Това е манипулативно писане. След едно привидно правдиво въведение -няма пари и в САЩ и в ЕС-се дава думата на представителка на укровермахта и се започва заплашителна манипулация, клоняща към изнудване: Европа не виждала ли, че били заплашени нейните граници, Путин шантажирал с ядрена заплаха и прочие. Самият укрорежим е оценил безнадеждността на съпротивата срещу Русия, представяйки на господарите си споразумение за примирие още през март 2022 г. Но американците и англичаните ги задължават да се бият и те не могат да откажат, защото са консумирали много от парите им. А Путин никого не е заплашвал и шантажирал. Той много ясно каза: АКО СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА РУСИЯ БЪДЕ ЗАПЛАШЕНО, НИЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЦЕЛИЯ СИ НАЛИЧЕН РЕСУРС ДА СЕ ЗАЩИТИМ. ЗАЩО НИ Е СВЯТ, В КОЙТО НАС НЯМА ДА НИ ИМА? Каква заплаха и какъв шантаж има в това? Съвършено КОРЕКТНО е поставено УСЛОВИЕТО "АКО...", след което ще има нежелани, но ПРИНУДЕНИ ДЕЙСТВИЯ. Това, обаче, пропагандата не я интерисува. Тя си дъвче нейното.

    Коментиран от #53

  • 45 Кратко и ясно...!

    19 27 Отговор
    Украйна е -
    Прелъстена и...изоставена...!
  • 46 Ха ха ха

    24 27 Отговор
    Съдбата на Европа също виси на косъм с безумното и поведение и слугинаж. А Украйна нито е членове на ЕС, нито ни е съюзник, нито е член на НАТО.Тя е наемник на САЩ във войната им с Русия .

    Коментиран от #62

  • 47 9689

    17 5 Отговор
    Гьобелс ще завиди на тези писания.......

    Коментиран от #49

  • 48 Осъзнат

    25 8 Отговор
    Благодарение на подобни, абсурдни заглавия се помпат тиражите на продажните медии... Отчаяните русофили веднага почват с безумните си конспиративни теории да съчиняват всевъзможни,нелепи теории лишени от елементарна логика и напълно откъснати от реалността..
  • 49 На Гьобелс му е било лесно!

    14 9 Отговор

    До коментар #47 от "9689":

    А сега с този интернет,лъжливата пропаганда- не върви...!Даже се получава обратният ефект...!Интернет гърми,че Украйна губи войната и всички писания в защита на противоположното са достойни за съжаление...!
  • 50 Име

    15 19 Отговор
    Русия ясно каза - недейте да разполагате ракети в Украйна. В Беларус също се опитаха да правят Майдан, но не успяха.

    Никой не иска някой да обича руснаците - но да не си разполагат оръжията - а Украйна точно това разреши.

    Пука има на Русия - дали са популярни в света и т.н. Но когато и физически те застрашават и то - по най-директен подход.

    Че самият Байдън това каза - ще превърнем Путин в световен парий, руснаците ще се влачат, ще ядат камъни. После се коригира.

    Коментиран от #51

  • 51 Само дърти лъжи

    20 6 Отговор

    До коментар #50 от "Име":

    си написал...
  • 52 Умирам от смях

    11 17 Отговор
    Запада, украйна, израел, градската психо десница, трансформърите, тротинеткаджиите, каращите електромобили, пещите соево лате, еко-психо-активистите и всеки който неволно съм пропуснал може да прави като вятъра.

    Коментиран от #55

  • 53 Забелязал

    24 4 Отговор

    До коментар #44 от "Артилерийска подготовка":

    90% от това което си написал е 100%това лъжа...
  • 54 Войната я започна Русия.

    24 11 Отговор
    Ще свърши когато САЩ решат.

    Коментиран от #56

  • 55 Пропусна важен елемент...!

    13 8 Отговор

    До коментар #52 от "Умирам от смях":

    Урсула със семейната си далаверка за милиони ковид-ваксини ,предназначени за горките европейци...
  • 56 Хе,хе...!

    9 8 Отговор

    До коментар #54 от "Войната я започна Русия.":

    Дай нещо по-свежо!
    Това го папагалиш вече и на сън...😂🤣😝👍👏!
  • 57 Украинците са нагли,

    12 9 Отговор
    а Западът са лицемерни, идеално си пасват.
    "Тя подчертава, че призивите за помощ от украинските лидери не биха се състояли, ако Западът не беше поискал Украйна да се откаже от ядрения си арсенал през 1996 г., след независимостта." - нито дума за неутралитета на страната, който беше основен момент при обявяването на тази "незалежност"?
    "преговори (отказани от Кремъл)" - забранени със закон от Еленски!?
    "Що се отнася до Полша, нейните основни проукраински принципи са поставени под въпрос от егоистичните интереси на определени икономически сектори, като шофьорите на камиони"- неблагодарници от висша класа.
    За щатите какво да пиша, като от януари до юли 2023 г. американските компании са увеличили вноса на руски торове до рекордните 944 милиона долара, а Русия стана вторият по големина доставчик за САЩ след Канада, според данни, цитирани от „Комерсант“. Не става дума за ядрено гориво, изкопаеми горива и др. Един милиард доларес за шест месеца само за тор!
    Украйна, украйна - с такива съюзници и собствената ти глупост не ти трябват врагове!

    Коментиран от #72

  • 58 ами

    9 6 Отговор
    хем искат пари и оръжия в неограничени количества хем плюят по колективния запад и сащ
  • 59 мнение

    12 11 Отговор

    До коментар #3 от "плюс минус":

    Украинците да се бяха замислили, преди да дискриминират и малтретирет рускоезикното население в Украйна, и преди да разстрелват в упор и да горят и колят хората в профсъюзния дом. Хайде защитниците да се сетят какво беше. А и никоя европейска граница не е застрашена. Това го говорят за да предицвикват страх у съседните им държави, но никоя от тях не се е отнасял толкова зле с руското си малцинство, както украинците.

    Коментиран от #63, #66, #73

  • 60 Бай-дън

    8 10 Отговор
    Украинската авантюра няма нищо общо с бъдещето на Европа.Ако я продължат, бъдещето на планетата е под въпрос.Струва ли си......
  • 61 Точен

    4 8 Отговор
    Нашите печелят.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 "Умнико"!

    9 5 Отговор

    До коментар #59 от "мнение":

    90% от Харков са рускоезични... Имаш ли отговор защо никой от тях не се е оплакал от украинската власт?

    Коментиран от #67

  • 64 Когато повярваш

    2 5 Отговор
    твърде много в собствената си пропагандна митология и фантазии...
  • 65 БРАВО

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "БРАВО !":

    Защо в Русия има реклами .Как да се омъжиш за китаец,?
  • 66 Абсолютни лъжи си написал

    9 4 Отговор

    До коментар #59 от "мнение":

    Нищо подобно не е имало в Украйна от това което твърдиш.
  • 67 Той и Олодимир

    5 7 Отговор

    До коментар #63 от ""Умнико"!":

    Еленски е рускоезичен, или забравяш, че две приказки не можеше да обели на мовата преди да стане президент!
  • 68 Конфуций

    9 11 Отговор
    За да не започне СВО, се искаше някой да изрече пет думи:
    "Украйна няма да влиза в НАТО!!!"
    И да се спази!
    За ЕС никой няма нищо против.
    Уви, вече е късно! Няма кой да влезе в нито един от тези съюзи.
    Територия 404 става, както си е била-руска.

    Коментиран от #70

  • 69 рада дълбоката

    7 8 Отговор
    "Русия не трябва да печели тази война"
    Ясно , но няма кой друг да я спечели , няма реални кандидати с реални възможности . Ония нашмърканитре в окопите с белото ..... да вигат белото............
  • 70 Ти случайно да знаеш

    10 8 Отговор

    До коментар #68 от "Конфуций":

    , че от 2014 година имаше руски войници в Донецк и Луганск...? Как си представяш някой да влезе у вас и да ти се настани в спалнята без да се съобразява с мнението ти...? Пишете само нелепи опорки без никакви реални факти...

    Коментиран от #71

  • 71 Конфуций

    5 7 Отговор

    До коментар #70 от "Ти случайно да знаеш":

    Това не е официално доказано.
    Говориха за зелени човечета, ама те така се говореше и за марсианците.
    Клюки, сър!
  • 72 По-нагли и подли

    8 7 Отговор

    До коментар #57 от "Украинците са нагли,":

    от руснаците и русофилите няма... Ясно е защо!
  • 73 Факт е, че си написал

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "мнение":

    дърти лъжи. Лесно се проверява в търсачката.
  • 74 емилян

    6 0 Отговор
    Никога няма да разбера как нормален човек -- ако не е лицемер --- да мисли ,че Украйна може да спечели войната срещу Русия .? Ядрена с най много боеголовки способна да унищожи не само Америка или Европа но и голяма част от планетата официално над 8.000 хиляди . Когато нейната Национална безопасност е застрашена те нищо няма да предприемат и ще чакат да ги унищожат.? Тая война не може да продължи дълго особено Европа коятo няма ресурси и благодарение на евтините Руски ресурси поддържаше високият стандарт сега и това загубиха и ще отделят милиарди военна помощ.? Пример; Германия получаваше около 142 милиарда 1000м3 Природен газ на година като тя изразходваше около 90 милиарда 1000 м3 газ разликата я продаваше винаги на висока цена и със тези средствата финансираше цялата социална система от пенсиите до доплащане на минималните да 850 Евро тъй като около 5 милиона получават по- малко като им се доплаща.
  • 75 Забрави да му кажеш

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "РЕАЛИСТ":

    че ни пуснаха в ЕС след като влязохме (без референдум) в НАТО.
    То такава беше играта-искате да работите на Запад ама първо влезте в НАТО.
    Но какъвто е девесил надали ще разбере.

    Коментиран от #77

  • 76 Роско

    1 5 Отговор
    Където се намеси Русия настава мизерия и демагогия, така работи тяхната доктрина- крадене и пак крадене, като се започне от перални и телевизори и се стигне до народ, полезни ископаеми история и тнт.
  • 77 Кълъмбъс Хотела

    0 5 Отговор

    До коментар #75 от "Забрави да му кажеш":

    Кой пък си ти че да коментираш референдуми и суверинета на една Еврпойска сържава. Това че Русия открадна от Украйна всичко до което успя да се докопа , включително и територия беше ли гласувано с референдум? Ми за кво? Вместо право на глас там дават избор - "ДА" или затвор!

    Коментиран от #80

  • 78 СРАЩ

    7 1 Отговор
    С0р0с0идните тр0л0ве имат разстройство.Много драскат,много хейтят,с много минуси.Досвиданя,до следващия 3апек!
  • 79 Трандафор

    3 8 Отговор
    Тази война е заради болезнените амбиции на Путин да върне СССР, както и в лична услуга на мега корумпираните американски уж демократи, а на практика либерал-левичари! Общата им цел е тотална разруха на Европа, която икономически пречи /по-точно е пречеше/ и на Русия, и на САЩ! Не на държавите, а на на управляващите ги върхушки!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.