Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Декември, 2023 21:01 4 943 99

Всички говорят за провала на украинската контраофанзива. А никой не споменава унижението, което търпи руската армия

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • война-
  • владимир путин-
  • руска армия-
  • володимир зеленски-
  • контраофанзива-
  • сащ-
  • оръжия

Ако западните лидери искат да предотвратят колапса на международната система за сигурност, те трябва да признаят необходимостта от поражението на Путин

Всички говорят за провала на украинската контраофанзива. А никой не споменава унижението, което търпи руската армия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Питър Дикинсън за Atlantic Council:

Липсата на международен медиен интерес към липсата на напредък на Русия говори красноречиво за понижения статут на страната като военна суперсила. В навечерието на пълномащабната инвазия много експерти смятаха, че Украйна няма да може да се справи с армията на Путин и прогнозираха, че страната ще падне след няколко дни. По-малко от две години по-късно многобройните неуспешни офанзиви и катастрофалните загуби на Русия сега все повече се приемат за даденост. Рядко в съвременната история се е случвало военната репутация на дадена страна да бъде толкова тежко ударена за толкова кратък период от време.

Международното отразяване на войната се фокусира почти изключително върху неуспешната контранастъпление на Украйна. Това замъгли факта, че собствените опити на Русия за офанзиви се оказаха също толкова неуспешни. Въпреки че мобилизира повече от 300 000 допълнителни войници в края на 2022 г., Москва не успя да постигне военни пробиви през последните дванадесет месеца. Вместо това фронтовите линии остават до голяма степен статични, а руските командири плащат ужасна цена в хора и оборудване за сравнително скромни печалби, които често се измерват в метри, а не в километри.

Когато Владимир Путин отмени традиционната си маратонска пресконференция в края на годината миналата зима, това беше широко изтълкувано като доказателство, че руската инвазия в Украйна върви зле. Тази година от Путин на 14 декември лъхаше увереност. Той каза, че големи части от Украйна са „руска територия“, че украинците всъщност са руснаци, и че не е в настроение да преговаря. Такова усещане има и в руските медии. Нарастващото усещане за триумфализъм в Русия е поразително, тъй като до голяма степен не е свързано с каквото и да е развитие на бойните полета в Украйна. Тази подновена вяра в окончателната руска победа се дължи много повече на слабостта на Запада, отколкото на собствената военна мощ на Кремъл.

Украйна унизи и руския Черноморски флот, потапяйки крайцера „Москва“, превземайки Змийския остров и удряйки щаба на флота в окупирания Крим.

След като 2023 г. предлага много малко от гледна точка на истински руски военни успехи, защо Кремъл внезапно е толкова оптимистичен относно бъдещите перспективи на инвазията? Този оптимизъм до голяма степен се дължи на отслабването на решимостта на Запада, което става все по-очевидно през втората половина на годината. Провалът на контранастъплението на Украйна изигра ключова роля в този процес, което доведе до широко разпространена умора от войната и засилен разговор за „умора от Украйна“. Тъй като не се вижда край на конфликта, големият нов американски пакет за подкрепа се превърна в заложник на вътрешната политика на САЩ, докато лидерите на ЕС наскоро не успяха да осигурят единодушна подкрепа за забележителна многогодишна инициатива за помощ.

Слабостта на Запада играе директно в полза на Путин. Още от провала на първоначалната блицкриг атака през пролетта на 2022 г., стратегията на Русия е да надживее Запада, като същевременно постепенно надвие Украйна. Путин открито подготвя страната си за продължителна конфронтация със западния свят и преобрази руската икономика на военна основа. Този дългосрочен подход изглежда работи. Мнозина в Русия сега са убедени, че Западът се готви да изостави Украйна и открито се наслаждават на перспективата за това, което би било историческа победа.

Докато светът се готви да навлезе в 2024 г., залозите в Украйна едва ли биха могли да бъдат по-високи. Ако нерешителността и разединението на Запада позволи на Путин да постигне целта си да унищожи украинската държавност, последиците за международната сигурност ще бъдат катастрофални. И тук не говорим само за страни като Молдова и Казахстан, но и възможна война с НАТО.

Дори при най-добрия сценарий страните от демократичния свят скоро ще се окажат принудени да увеличат драстично бюджетите за отбрана до нива, които биха надхвърлили сегашните разходи за въоръжаване на Украйна. Междувременно други авторитарни режими ще се стремят да възпроизведат успеха на Русия. Целият свят ще бъде потопен в нова ера на нестабилност.

Ако западните лидери искат да предотвратят колапса на международната система за сигурност, те трябва да признаят необходимостта от поражението на Путин и най-накрая да дадат на Украйна необходимите инструменти за победата. С достатъчно оръжия Украйна вече показа, че е способна да победи Русия на бойното поле.

Предстоят съдбовни месеци. Колективният Запад разполага с повече от достатъчно икономически, промишлени и военни ресурси, за да надмине всичко, което Русия може да се надява да събере, но западните лидери тепърва трябва да демонстрират необходимата политическа воля за победа. Освен ако това не бъде коригирано спешно, 2024 г. може да остане в историята като решаваща година не само за Украйна, но и за целия западен свят.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 112 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    90 21 Отговор
    Унижението за нас американците е безгранично

    Коментиран от #60

  • 2 Интересно,

    74 13 Отговор
    Липсата на напредък... завалията да не е късоглед или нещо ментално не се справя?
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    80 21 Отговор
    Вой и мучене от Краварника !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Руската шизофрения

    32 39 Отговор
    Нали НАТО е враг №1 ? Защо тогава путин търгува с Турция?
  • 6 Путинофил

    35 71 Отговор
    Когато германците нападнаха СССР, те бяха агресори и окупатори. Когато руснаците нападнаха Украйна, те са АСВАБАДИТЕЛИ! Много е важно да не се объркате НЕЩО.

    Коментиран от #48

  • 7 А никой не споменава унижението,

    21 26 Отговор
    което търпят русофобрците дето се стискат да не кихнат по заплатка докато бункера ги чака да се отчетат вместо да бълнуват за копейки
  • 8 90% от "бежанките" в България

    23 44 Отговор
    са от Одеса и областта. Т.е. те са рускини с украински паспорти и би трябвало да бягат в матушка Русия , а не по 5- звездните хотели в България.
  • 9 РЕАЛИСТ

    79 23 Отговор
    Путин успя да докара всички страни от НАТО до икономическа криза. Смятал бил , че Украйна няма да издържи. Ами без помощта на НАТО, Украйна е рухнала за два дни. То това време идва. Не можеш да бъдеш на системи цял живот. Идва време, когато ти врътват кранчето и машинката свири, че животът ти е свършил. Game over. НАТО се предава.

    Коментиран от #41

  • 10 Русофилският парламент на НРБ!

    25 42 Отговор
    Отворена врата за руските шпиони. Нарича се „ Търговско представителство“ . Има около 50 000 руски фирми и почти всичките не упражняват дейност. Те са само повод българската държава да им издаде ПМЖ , т.е. право за пребиваване. А тези, които работят, обикновенно, канят и продават жилища на други руснаци, за което данъци не плащат. НАП не знаят руски и не могат да ги следят в интернет.
    Това е ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ЗАКОНОДАТЕЛЯ!
  • 11 Характерна черта ни е сбърканата логика!

    40 26 Отговор
    Добре е младите хора да знаят защо държавата ни е в това положение! През 1989 г. руснаците яко ни прецакаха като ни казаха за 24 часа: " Айде, чао, оправяйте се“! Поне да бяха измислили 5-10 годишен плавен преход !!! И трагедията започна! Цялата ни промишленост и селско стопанство работеше за тях и изведнъж се оказа в небрано лозе, защото пазарите изчезнаха изведнъж. Хиляди селски стопанства и заводи затвориха врати! Другото си го знаете! 3 милиона по малко българи, без война!

    Коментиран от #89

  • 12 бг кифла русофоборсукиня излъгана

    24 9 Отговор

    До коментар #4 от "Аз съм бг кифла":

    но верна изберателка на кирчо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Русия печели

    52 26 Отговор
    Кое не е ясно. Българите са за Русия а управленците продажни да си ближат егото

    Коментиран от #87

  • 15 Идат

    41 16 Отговор
    Всички анализатори, включително и тук, говорят как страните от НАТО ще увеличат бюджетите за отбрана и ще забълват оръжия и войски. Това изхождат от състоянието на икономиките им, което БЕШЕ. Сега обаче, нещата леееко се промениха и въпросните икономики са пред катастрофа. Значи някой трябва да финансира, някой чиято икономика върви нагоре. Кой, Китай ли или САЩ? САЩ имат обратен интерес, а китайците са предпазливи. Май кученцата твърде смело лаят на мечката и тя ще закуси с най-глупавите от тях, които са и най-близо.
  • 16 Обрат

    42 12 Отговор
    Опорните точки на евроатлантиците вече не вървят.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Даааа

    39 12 Отговор
    Всички говорят за провала на украинската контраофанзива. САЩ и НАТО заложиха целият си авторитет, който дефакто се оказа пълна нула
  • 20 Поредните фантазии на фашистите от укрия

    34 13 Отговор
    Тъжен край за краварските слуги
  • 21 Да, бе

    30 5 Отговор
    Много си мечтаят за такова поражение... Последно в Афганистан, изнесоха се по терлици кавичките.

    Коментиран от #97

  • 22 Руските фирми в България са 50 000

    16 20 Отговор
    Почти всичките не развиват дейност и не плащат ДАНЪЦИ. Това е само една възможност за пребиваване на руските шпиони в България!
    Толкова е ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ПАРЛАМЕНТА!
  • 23 Плебса помни като маймуните – 3 минути

    24 31 Отговор
    Крайцерът „Масква“ според руската пропаганда беше „непотопяем“, „ултрамодерен“ кораб. Но отиде при рибите от една тъпа самоделна ракета.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 az #СВО

    28 15 Отговор
    Извънредно!
    В Одеска област, с. Великодолинское е взривен жп състав със западна помощ за ВСУ. Ж.п. съставът е превозвал немски БПЛА "Vector", 155mm арт. снаряди и снаряди за танкове "Леопард". Системи за РЕБ. Всичко е унищожено.

    Или в Одеска област действа руски спецназ на ГРУ, или има съпротивителна антикиевска партизанска съпротива.
  • 26 Мишел

    37 17 Отговор
    С 300-400 хиляди войници в Украйна, Русия не търси военни пробиви, а провежда интензивна демилитаризация и денацификация. До тук на над 1 250 000 от редовната украинска армия и от мобилизираните при 7 мобилизации на Зеленски.
    Досега Русия категорично печели срещу Украйна тактически и стратегически. Няма причини това положение да се промени. Намаляването на помощтта за Украйна от САЩ, НатО и ЕС рязко намалява военните възможности на ВСУ и приближава края на войната.
  • 27 Поздрави от Грузия

    19 36 Отговор
    В Грузия масови протести. Искат в ЕС. Писна им от руски навлеци.
    Следва Армения !
  • 28 Плъха

    21 31 Отговор
    Не виждам по голям пример от това че една Украйна държи 2 години руснаците разкрачени.Вместо резила им , си говорят че превзели някакви села които отдавна са обезлюдени.
  • 29 Путин е прав

    17 33 Отговор
    Прав е путин, че за войната е виновен Запада. Ако Запада даде само 500 крилати ракети на Украйна и няма да има никаква война.

    Коментиран от #32

  • 30 Сатана Z

    31 14 Отговор
    Новият наратив на Козяк е ,че Украйна може и да не напредва,но пък Русия не е завзела кой знае какво и скоро ще се предаде.
    Хем онова нещо вътре,хем душата в Рая.
    А мижавият плацдарм на Укровермахта на левия бряг до Херсон е унищожен .Капанът за мишки се затвори и след няколко дни бомбардировки от Укрите не остана нищо.И млъкнаха
  • 31 Въртим сучим

    26 10 Отговор
    и по всякакъв начин се прокарват тези за пряко въвличане на Колективният Запад във войната. Ами народите не го искат. А да се пробват да обявят обща мобилизация във Франция или Германия и ще стане батално грозно. А за проба и в България Тагарев да се пробва......
  • 32 Глупак

    14 7 Отговор

    До коментар #29 от "Путин е прав":

    България нали си даде нейните?И кво?
  • 33 Да, бе

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ион Румъния Българомразец Българомъчител":

    Щото сме страхливи още си плашите децата с нас... Ама бабите ви се не плашат, щото те си знаят...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Украйна се подведе по тъпотиите на

    21 14 Отговор
    НАТО и САЩ и сега нека да страда за поука на другите
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Китай

    22 22 Отговор
    Русия ограбва Българската народна банка
    като задига над 4 милиарда долара, целия
    златен и сребърен резерв, картини, монети,
    скъпоценности и архива на страната, който
    още не ни е върнат. Руски инструктори
    ръководят изтребването на българския
    политически и интелектуален елит през
    страшните дни на 1944-1945 година- Русия
    създава така наречената македонска нация и
    принуждава десетки хиляди българи да се
    отричат от род и родина- Русия откъсна за
    цели 45 години България и цяла Източна
    Европа от света, в резултат на което и до днес
    не можем да наваксаме изоставането. Русия
    непрестанно води необявена хибридна война
    срещу България, опитвайки се да я откъсне от
    обществото на цивилизованите народи

    Коментиран от #74

  • 38 104 -та десантна армия на руснаците

    14 22 Отговор
    е напълно унищожена край Херсон според британското разузнаване.
  • 39 Целта оправдава средствата

    20 10 Отговор
    А фашистите трябва да бъдат мачкани
    от Артëмовск до Фашингтон.
  • 40 Сандо

    15 5 Отговор
    Почнаха да се въртят тарикатите.Нас не ни биха,нас ни тричаха - ей такива опорки им бяха спуснати преди няколко дни и се почна.Няма как,вече навлизат в президентската кампания и такава нужда имат демократите от една,дори и малка,победоносна война!
  • 41 Сандо

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Виж проектобюджета на Украйна за следващата година - той обяснява всичко.

    Коментиран от #47

  • 42 Предстоят съдбовни месеци....

    19 10 Отговор
    Нищо съдбовно не предстои а всичко върви по план. Украйна се оказа със заголени задни части и това беше само въпрос на време. Няма здрава логика въобще някой да си е представял друго. Нито една от санкциите и дивотиите на Запада не доведоха до реални резултати. Единствено Европа стана по слаба и тепърва ще разбере че печатането на евро я прави още по слаба. Без суровини технологиите са нула. ....
  • 43 Панчаревската кметица

    16 5 Отговор
    кокоф е смисъла на това писание, малкотънкопишководървене ли
    защото иначе няма никакъв смисъл
  • 44 Крайно време беше...!

    23 10 Отговор
    За една успокоителна статия на фона на явно губещите войната Укро-Бандери...!
  • 45 Бесен-_ Язовец

    22 8 Отговор
    Унищожиха ви вас соросоиди и това е само началото
  • 46 Нищо бе...!

    21 5 Отговор
    Какво сте се загрижили за имиджа на руската армия...?!Та нали израелската армия търпи успех,след успех...!
    Това е важното...
  • 47 РЕАЛИСТ

    24 6 Отговор

    До коментар #41 от "Сандо":

    Какъв бюджет може да има страна, която получава всичко , като подаяние. Връчват и кранчето и загива. Просякът има бюджет докато му пускат в паничката. После няма.

    Коментиран от #50

  • 48 Хохо Бохо

    23 11 Отговор

    До коментар #6 от "Путинофил":

    В СССР нямаше германци, нито земята беше германска. Украина е руска територия населена с 85 процента руснаци-справка безсмислена анкета пусната от американското посолство на 2 езика мова и руски, 95 процента са дали отговорите на руски. Кое не ти е ясно?

    Коментиран от #52

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Сандо

    7 0 Отговор

    До коментар #47 от "РЕАЛИСТ":

    Ами имат си хората,доколкото знам още не е гласуван,но си имат.Само ще спомена,че разходите са двойно над приходите.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бг тъпунгер

    12 25 Отговор

    До коментар #48 от "Хохо Бохо":

    Украйна е призната и независима държава, член на ООН.
    Кое не ти е ясно?

    Коментиран от #92

  • 53 ценов

    9 2 Отговор

    До коментар #51 от "ценов":

    А ставаше дума за една обикновена палачинка,която ще обърнете скоро!!!
  • 54 Ццц

    24 5 Отговор
    Напротив. 2 години се пише за "неуспехите" на Русия. От един месец за "успешната" контраофанзива. Но никой не коментира какви приятели и партньори са САЩ. Безусловната подкрепа, докато е необходима претърпя доста метаморфози. Минахме през фаза на условия. После минахме през "необходимо е да помагаме". А сега сме на "нямаме условия да указваме необходимата подкрепа." Дайте да поразмишляваме над това експерти? Да си припомним Афганистан преди 2 години. Да си припомним различните групировки, които САЩ подкрепяха в Близкия изток, докато не дойде Ислямска държава и тия негодници и тях оставиха на побърканите чалми. Да си припомним и по-назад. Виатнам, Корея....Защо никой не пише за това, а? Свободните медии?
  • 55 Ще го преживеем някак си

    27 10 Отговор
    """унижението, което търпи руската армия""" ако беше метнала обаче Русия една две ядрени бомби можехме и да не преживеем. ..... Украинците в руска църква трябва да ходят и три пъти да се прекръстят, че точно добряка Путин е президент. Голям късмет изкараха верно...голям
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 логика

    16 7 Отговор
    Всяка втора статия е за ,,огромните руски загуби " ...за ошашавени руснаци ....за великите украинци и сега ,,ново пет " ей факти вие сте голяма работа от вас всичко може да се очаква
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 От Врат

    17 3 Отговор
    e нали затова имаме западна пропаганда, да ни залива с измишльотини за отвличане на вниманието
  • 60 хахаха

    14 23 Отговор

    До коментар #1 от "Уса":

    Америка е по-целия свят. Може да води войни навсякъде. За това са хегемон и най-великата държава. Русия едвам се справя на собствената си граница и то срещу в пъти по-слаб опонент. Митът за руската мощ беше напълно развенчан. За това толкова мразите украинците, защото направиха за смях самая могучая. Русия вече не е велика сила, изпадна до статута на регионална, а пропадането не е приключило.

    Коментиран от #61

  • 61 Бок Лук

    16 9 Отговор

    До коментар #60 от "хахаха":

    пич предобрил с с холивуда
  • 62 Русофилите цвилим от глад

    13 17 Отговор
    Денацификация на Русия
    - Разоражаване
    - Руските агресори в Хага

    Коментиран от #63, #64, #65, #94

  • 63 Хари Потен

    7 4 Отговор

    До коментар #62 от "Русофилите цвилим от глад":

    а не предпочиташ ли да ми хапнеш луя за по-лесно?
  • 64 оня с х.я

    7 5 Отговор

    До коментар #62 от "Русофилите цвилим от глад":

    Нахууяя ми още по радостно ще цвилиш,жълтопаветна под лоогоо.
  • 65 Русофилите ще цвилите

    3 16 Отговор

    До коментар #62 от "Русофилите цвилим от глад":

    От глад евроатлантици окроинските фашисти на съд в Хага
  • 66 Фащ нато и ес

    17 12 Отговор
    Са унижени и пред разпад
  • 67 БгТопИдиот🇧🇬

    12 10 Отговор

    До коментар #56 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Менте бгЕдеотЕ-пробвай да скочиш от терасата панален таласъме.Ще ти олекне !

    Вой и мучене от краварника и евроЛунатиците !

    Крим е на Мецана !

    Укрия вече е на Мецана !

    За Укрия(404) :

    Амин !

    Коментиран от #76, #83, #84

  • 68 Артилерист

    26 5 Отговор
    За нарушаването на кой световен ред говори този нацизиран атлантик? За този на 50-тина държави, водени от американците ли? Е и какъв ред беше той? Не беше ли всичкият останал свят послушно да им се подчинява? 25 ВОЙНИ СА ВОДИЛИ САЩ след Втората световна, включително с прякото участие на част от 50-те или с политическата им подкрепа. Милиони хора са избити, десетки милиони са осакатени за цял живот, стотици милиони са принудени да напуснат родните си места, десетки страни са опустошени, ограбени и превърнати в американски колонии-ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РЕДА НА АМЕРИКАНЦИТЕ И ПРИСЪДРУЖНИТЕ ИМ. САЩ имат свое обяснение за войните си и то, обяснението им, се повтаря в единен хор от подчинената им 50-ница. Тази единна многохорова пропаганда създаваше впечатление за преобладаващо мнозинство. Но истината е съвършено различна, но уплашеният разединен останал свят не смееше доскоро да я каже. Днес обаче, съвземащият се останал свят, ясно заявява несъгласието си с досегашния ред и смело изразява претенцията си за нов по-справедлив РЕД...
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ХАН ЮВИГИ

    7 17 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гал

    12 3 Отговор
    И тоя не е добре от раменете нагоре.
  • 74 1234

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "Китай":

    От спогодбата, а и от споразумението между Българската народна банка (БНБ) и Главнотоуправление на кредитните каси на Райха в Берлин става ясно, че "за да се предотвратятсмущения в стопанския живот на България", двете страни се договарят БНБ да предоставянеобходимите суми в левове за покриване нуждите на германските войски в България. Предоставените левове ще се заверяват с тяхната равностойност в райхсмарки, пресметнатопо курс 1 РМ = 32,50 лв. по сметката в райхсмарки, а съгласно споразумението сумите в левове,които трябва да се предоставят за нужди на германската войска, първоначално възлизат наоколо 500 млн. лева. При необходимост, след съгласуване с българското правителство, седопуска възможност да бъдат отпуснати и допълнителни суми. Вместо предвидените 500 млн.лв. обаче, от февруари 1941 г. до септември 1944 г. те изтеглят от БНБ 7,039 млрд. лв. По този повод министърът на финансите Добри Божилов съобщава на министър-председателяБогдан Филов, че "исканията на суми за издръжка на германските войски в Българияпостоянно се увеличават; за последното тримесечие те възлизат на 900 милиона, което загодина би дало три милиарда и 600 милиона."
    На 9 декември 1941 г. в свой коментар по задграничната станция "Христо Ботев" ВълкоЧервенков съобщава, че "Германия дължи на България 10 милиарда лева и че курсът нагерманската марка изкуствено е покачен на 39 лева".
    В двата си коментара от 16 май 1942 г. по същото радио с красноречивите заглавия “БНБ игерманският дъл
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 На идиота

    9 7 Отговор

    До коментар #67 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Му се привижда някаква Мецана
    Мецана ама съдрана .
  • 77 сащисан кравар

    17 9 Отговор
    Няма по унижени от краварите, които са на колене! Отново се провалиха, получи им се само с ковида с които прецакаха целия свят!
  • 78 Истината

    16 8 Отговор
    Унижението е за коалицията от 58 ротшилдски колонии които предизвикаха Русия и загубиха от Руската армия.
  • 79 Украйна

    17 7 Отговор
    Унижението е за НАТО и техните бандери от Украйна
  • 80 Олиглот

    15 7 Отговор
    америка изгуби и тази война
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 така така

    19 7 Отговор
    И къде го видяхте това "унижение"?? Руснаците сгазиха украинците. Те вече никога няма да могат да бъдат същата държава. 23 млн. са зад граница... украинките си намериха чужденци.

    Коментиран от #86

  • 83 БгТопИдиот🇧🇬

    5 8 Отговор

    До коментар #67 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Суссссс бе путяробска гладна гнииидоядна мacтия...клошарска скъсана копейка на сметището ..🤢🤮🥶 Бегай помагай на мaйкa си на магистралата недохранена рахитична смачкана медyза безполезна че си се заразил от използваните памперси в контейнера oтпадък 😁😆🤣😂
  • 84 БгТопИдиот🇧🇬

    5 5 Отговор

    До коментар #67 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Къде изчезна съдрaна копейка?
    Да не се задуши в контейнера цурвyл миризливeц?

    Менте Бг Идиoт!
    Обладаните и скъcани вати газ пикаят!
    1 милион орки бy синхрoнисти на концерта на Кобзон!
    Няма вече рашисранcки oпорки тук и трoлене!
    Не си ли се задушил с изпoлзвания пaмперс на дъртaта си вeщица от безпомощност aнaлeн плъx!

    Кеф,кеееф кранчето за тролене на обладaните клошарски oтрeпки е врътнато!
    КАЗАХ !
    Жужака Путин дал сигнал на САЩ че бил готов за преговори!

    Да се чете ...

    Войната ще завърши с капитулация на остатъка от Рашисран ,плащане на репарации и ще има съд за виновниците от Кремъл и неадекватното жуже в Хага! .

    За смазан Рашисран и yбития жyжак Путя !!

    АМИН
  • 85 БгТопИдиот🇧🇬

    6 10 Отговор
    Украинците денацифицираха досега 1 милион орки ....Избиха ги като хлебарки
  • 86 БгТопИдиот🇧🇬

    5 10 Отговор

    До коментар #82 от "така така":

    Къде изчезна съдрaна копейка?
    Да не се задуши в контейнера цурвyл миризливeц?

    Менте Бг Идиoт!
    Обладаните и скъcани вати газ пикаят!
    1 милион орки бy синхрoнисти на концерта на Кобзон!
    Няма вече рашисранcки oпорки тук и трoлене!
    Не си ли се задушил с изпoлзвания пaмперс на дъртaта си вeщица от безпомощност aнaлeн плъx!

    Кеф,кеееф кранчето за тролене на обладaните клошарски oтрeпки е врътнато!
    КАЗАХ !
    Жужака Путин дал сигнал на САЩ че бил готов за преговори!

    Да се чете ...

    Войната ще завърши с капитулация на остатъка от Рашисран ,плащане на репарации и ще има съд за виновниците от Кремъл и неадекватното жуже в Хага! .

    За смазан Рашисран и yбития жyжак Путя !!

    АМИН
  • 87 Българите

    3 12 Отговор

    До коментар #14 от "Русия печели":

    Са мазо хисти ,грабиха ги от 89 до сега и те все си мислят че расията ще ги спаси ,ами нема то всичко порочно е заченато там .ограбиха ни създадоха мутрите ,но народа обича да го мародерстват комунягите
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Мъжа на урсула

    12 6 Отговор

    До коментар #11 от "Характерна черта ни е сбърканата логика!":

    Добре да знаеш че цялата ни икономика, цялата ни държава, всичко онова, което новите ти господари кродат вече 35 години и се облизват за още кражби е построено и изградено от Русия.
    Новите ти господари ти дадоха билла и кауфланд за да ти продават боклуците си и идновременно с това да ти вземат последните пари и да ги изнасят в държавите си
    А посолствоТО направо ти взе парите срещу разкази под шипковия храст за самолети от миналия век които няма никога да видиш.
    Но пък ти разказаха как с разкози по картинки ще победиш Русия. Колкото укрите и натю я победиха.
    Същата Русия, коато ти даде държава.
    Новите ти господари са искали да я бомбят докато стане картофено поле.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Джони

    1 8 Отговор
    Бааооо тридневната уперация шъ стани тригодишнъ. Тия едните голема сила ще изчезнат.
  • 92 Международно право

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Бг тъпунгер":

    Не, е. Косово също.
  • 93 Аз съм от ссср

    11 4 Отговор
    Какво унижение на руската армия след като побеждава!
  • 94 Сандо

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Русофилите цвилим от глад":

    Смили се над Хага.
  • 95 Инж

    3 6 Отговор
    Какво ти унижение??? Катастрофа на РККА и руската военна промишленост.
  • 96 Кит

    10 2 Отговор
    Не знаех, че да воюваш успешно повече от година и половина срещу Украйна+НАТО било унизителен резултат.....Сега знам, че да направиш за смях всички прогнози за сигурна победа на ВСУ след доставката на поредното чудодейно оръжие било унижение за онези, които се справиха с джавелините, байрактарите, хаймарсите, Леопардите, сателитното управление на войските и оръжията от щабовете на НАТО и какво ли още не!
  • 97 И аз да кажа

    3 5 Отговор

    До коментар #21 от "Да, бе":

    Щото пък руснаците триумфираха в Авганистан?!
  • 98 Никой

    1 4 Отговор
    Симпатизанта на Путин,българчето Радев в новогодишното си шоу ще признае : Части от Македония са български и македончетата физически са българи. Чалгаджиите и войводите ще се разплачат в умиление и ще искат президентска република начело с Мунчо войвода.
  • 99 ами

    1 0 Отговор
    да за две години и само 20% нова територия си е унижение