Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Декември, 2023 08:07 5 382 90

„Принципът на доминото“ на Путин за цивилизационното поражение на Запада

  • украйна-
  • русия-
  • израел-
  • хуси
„Принципът на доминото“ на Путин за цивилизационното поражение на Запада - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Падналият на 14 декември руски безпилотен самолет-камикадзе край румънското село Гринда, разположено на няколко километра от украинското пристанище Рени, не е първият. В резултат на инцидента румънците вдигнаха по тревога със закъснение изтребителите F-16. „Очевидно е, че подобно „неумишлено“ обстрелване на Румъния, на което се гледа снизходително в Брюксел, засилва вярата на Путин в слабостта на Запада“, пише адвокатът и публицист Евген Цибуленко.

Подобни инциденти тласкат Путин към по-нататъшна конфронтация, която ще се осъществява, включително чрез хибридни заплахи. В действителност НАТО накара Путин да разбере следното: „Ние допускаме обстрел на нашата територия „неумишлено“ - трудно е да си представим по-добра демонстрация на слабостта на Запада.

Едновременното възникване на конфликти в различни региони на света се възприема от Путин като ефективен начин за отслабване на цивилизационния Запад. Това е така нареченото непряко, хибридно влияние, идеално за Кремъл, който в момента е затънал във войната с Украйна.

Антизападната реторика на Кремъл се превърна в диктат и заплахи в навечерието на пълномащабна инвазия в Украйна, която в по-глобален смисъл се превърна в атака на Русия срещу цялата западна цивилизация.

За по-малко от две години война геополитическите сътресения в света се увеличиха значително и се появиха нови огнища на въоръжена конфронтация в региони, които са важни за Запада и имат ясна причинно-следствена връзка с инвазията на Русия в Украйна.

По-специално, „почеркът“ на нахлуването на Хамас в Израел до голяма степен пресъздава престъпленията, извършени от руснаците в Украйна, а добрата работа на бойците показва, че те са получили отлично обучение, което може да бъде осигурено само от Иран, съюзник на руската федерация. Показателна в това отношение е и позицията на Кремъл, който не е осъдил официално Хамас за престъпленията срещу цивилни израелци.

Латинска Америка също заплашва да се превърне в следващата гореща точка. Демаршът на Мадуро, който посегна на част от Гвиана – региона Есекибо, рискува да разпали война в самите САЩ.

Не е тайна, че Венецуела е съюзник на Руската федерация и е най-подходяща за проверка на степента на готовност на Вашингтон да спре конфликти, които могат да започнат в Западното полукълбо - светая светих за американските интереси, залегнали в доктрината Монро.

И накрая, трети източник на конфликт вече де факто се появи в Аденския пролив: йеменските хуси извършиха серия от пиратски атаки срещу търговски кораби, принуждавайки Съединените щати да сформират коалиция за възстановяване на безопасността на корабоплаването в този регион.

Трябва да се отбележи, че в случай на безнаказаност на хусите, Китай и Русия ще станат бенефициенти от реалната блокада на Червено море: Пекин ще може бързо да реализира проекта „Един пояс – един път“ и напълно ще контролира транзита на стоки.

Възникналите през последните месеци конфликти или предпоставки за тях са циклични и до голяма степен се превърнаха в реалност благодарение на действията на Путин в Украйна, който се опитва да изкара Запада слаб в очите на целия свят.

Инвазията на Хамас в Израел, произволът на хусите в Червено море, териториалният ултиматум на Мадуро на фона на демонстративните преминавания на китайски военни кораби в близост до териториалните води на Тайван и все по-агресивната реторика на Пхенян към Сеул.

Ако Западът не преосмисли политиката си спрямо Руската федерация и не спре заплахите, които създава, Путин и неговите съюзници ще създадат толкова много войни и конфликти по света, че Западът ще попадне под кумулативния натиск от предизвикателства.

След унищожаването на руски Су-24 от турски изтребител през ноември 2015 г., Русия досега не е нарушила турското въздушно пространство. Напротив, през март тази година руски изтребител Су-27 безнаказано унищожи над Черно море американски дрон MQ-9 Reaper, след което ликуването на Руската федерация се превърна в антизападна истерия.

Путин откри ера на териториални завоевания, които неизбежно ще засегнат Европа и ще провокират големи войни в Близкия изток и Азиатско-тихоокеанския регион, ако руската армия не претърпи критични загуби на този етап от войната и военната машина на Кремъл не е цялостна отслабена.

Следователно симбиозата на руски военни и хибридни инструменти за отслабване на Запада трябва да бъде неутрализирана чрез колективното сдържане на Русия и отслабването на нейните терористични съюзници.

Евген Цибуленко
публицист


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    78 25 Отговор
    Конфликтите в различни региони на света ще се разширяват и като помпа ще изпомпват ресурси, ресурси, ресурси от вас. Струва ми се, че утрешната Коледа ще бъде най-тъжната Коледа в Европейския съюз.

    Коментиран от #6, #14, #35

  • 2 Оги

    107 15 Отговор
    А какво? За един паднал безпилотник ядрена война ли да последва? Америте с НАТО като бомбиха Сърбия и гръмнаха с ракета китайското посолство Китай трябваше започне война с америте ли?
  • 3 Чичо Сам

    62 9 Отговор
    Интересите на САЩ не са предимно в Западното полукълбо, а и в Източначното, Северното и Южното полукълбета

    Коментиран от #11

  • 4 151262

    73 11 Отговор
    Нападенията срещу кораби в Червено море са от десетилетия. Какво общо имат те точно с войната в Украийна?

    Коментиран от #43

  • 5 007

    36 89 Отговор
    С терористи не се преговаря. Те разбира само от сила. Затова трябва да се хвърлят всички сили за да бъде спрян масовия убиец от кремъл!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #13, #15, #24, #29, #34, #52, #88

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мунчо

    63 4 Отговор
    Когато забравиш, че твоите интереси се простират до там,, където започват чуждите интереси става много интересно.
  • 8 Гориил

    64 12 Отговор
    В Русия всичко се изчислява и претегля, като на аптечна везна. Според Rosfinmonitoring за две години война Европейският съюз е похарчил 80 милиарда евро, за да подкрепи безсмислена и кървава война в страна, обречена на поражение. Това са 70 евро на година за всеки жител на Европейския съюз. Напоследък обаче броят на войните се увеличи и разходите се увеличиха. До следващата Коледа ще мога да ви кажа точната сума на европейските военни разходи. Те ще бъдат значително повече.

    Коментиран от #44

  • 9 инфо

    63 10 Отговор
    Е-ха Цибуленко, какви яки наративи - резултат от промити (платени) "мозъци". Разбира се, без логична причинно следсвена връзка. Относно доктрината Монро - авторчето има много какво да учи.
  • 10 Да, бе

    69 11 Отговор
    Започна свиване на краварските интереси и скоро "светая сетих" ще се ограничи в обора... Ако остане някакъв обор.
  • 11 Ами лошо за вас

    74 9 Отговор

    До коментар #3 от "Чичо Сам":

    Всички разбраха, че САЩ нямат сила. За ЕС въобще пък не си струва да говорим. Пълна скръб.
  • 12 Някой

    64 8 Отговор
    Украинска пропаганда. Все едно гледаш към истината през стая с хиляди криви огледала.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гошо

    29 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Специално на Ганяка не му пречи, важното е ракия и вино да има , плюскане 10 дни и пъчене на стойки по курортите
    Ти си от тези на изчезване
    Светли Празници от мен!
  • 15 Ъъъъъъ

    33 6 Отговор

    До коментар #5 от "007":

    Пропуснал си флага на баща ти и мъжа му!
  • 16 3.14К

    47 8 Отговор
    Даже от Факти никой не е посмял да се появи с името си под този идиотски материал на Цибуленко. Имайте малко смирение поне около Коледа! Весели празници!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 9689

    26 2 Отговор
    Престъпление е криене на истината.
  • 21 А50

    43 6 Отговор
    "Антизападна риторика на Путин" тези се държат инфантилно, какво са очаквали от Русия, да се предаде на акушерката и оня старец
  • 22 Жмуц

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "Морски":

    Истината не се яде! Плаща се за лъжа!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кака

    13 16 Отговор

    До коментар #5 от "007":

    И колкото повече ресурси и сила се хвърлят толкова по-масов ще става масовият убиец от Кремъл! Ама за това никой не мисли, важното е ВПК да работи на 200%, съпътстващите жертви са от бедните а тях никой не ги пита за нищо. Абе още римляните са го казали Да го дух... бедните!
  • 25 фен

    43 9 Отговор
    А САЩ, като изшиха къщата в Горна баня, докато целеха моста в Белград? А, те може да бомбят когото, когато и защото решат, нали!?🤔

    Коментиран от #89

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Циник

    38 5 Отговор
    Поредният заблуден никаквец, който изведнъж решил че е геополитик. Аман.
  • 28 Демократ

    13 47 Отговор
    Най-страшното за света е,че империята на злото е огромна държава и това прави заплахата огромна. Руснаците,пострадали от Путин най-добре го познават. Гари Каспаров и Ходорковски, отдавна избягали от него,за да се спасят, още когато брутално нападна Украйна, предупредиха света "Спрете го, защото ако не бъде спрян, той никога няма да спре, пуснал е отровни пипала по целия свят и е огромна заплаха". За 2 години света видя на каква разруха и убийства е способен, това е зловещ сатана, който иска да наложи варварството си над цивилизацията. Зловещ и вероломен е и нашенците,които го харесват да заминават при него. Ние нямаме нужда от варвари.
  • 29 ТТТ

    4 16 Отговор

    До коментар #5 от "007":

    Абсолютно правилно. В тази насока при подписване на Мюнхенското споразумение Чърчил заявява "Даден ви беше изборът между война и безчестие. Избрахте безчестие и ще имате война "

    —Чърчил, Current Biography 1942, p. 155
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Име

    21 9 Отговор
    Е - не е лесно на западняците - защото - Опенхаймер е изобретил урановото деление и е направил бомбата.

    Оттам нататък е - невъзможно да се повтори нито Първата - нито Втората световна война и - това - изнервя Западният манталитет.

    Западът обича да има някакви свади.

    България не е водила военни битки от 1915 година - тоест - вече 100 години.
  • 32 ПейоДеляновски

    17 4 Отговор
    По-глупава диария спаранякът Евген не може да напише, да го надуе на Пржевалски
  • 33 Артилерист

    26 6 Отговор
    Нищо изненадващо. Тоз Цибуленко е предъвкал отдавна заглъхнали западни клюки, за да си заслужи хонорара, "доказвайки",че Путин е най-големия злодей, който някога се е раждал, а руснаците са най-големите престъпници. Русия обаче е във възход и тенденцията е все повече да се подобрява. За разлика от нея Европа е в криза и перспективите са до 1-2 години да започне да се разпада, заради прерастването на икономическите проблеми в социални. "Европерспективите" са солидно обосновани, защото няма как и откъде да се компенсира отказа от взаимоизгодните отношения с Русия ...

    Коментиран от #39

  • 34 факуса

    16 7 Отговор

    До коментар #5 от "007":

    събирай 32та пола и заминавайте щот укрото свърши
  • 35 Така е

    9 18 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Питах един Заблуден Рушляк
    По Коледа къде сте , Вила , Хотелче ,
    Троянски Балкан , едно друго .

    Той вика
    За Коледа в Париж малко да разпуснем.

    Хаха

    Защо ли , пак към Западналия Запад , ги дърпа Рушляците .

    Като децата На Кремълските Мизернци.

    Коментиран от #38, #48, #50, #86

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 стоян георгиев

    11 4 Отговор
    Ееех този "цивилизован"Запад.
  • 38 Пастор илиян илиин

    13 6 Отговор

    До коментар #35 от "Така е":

    За козяшкоукрофилташкия тролляк,пък ще има гала вечеря в контейнерите около ресторанта на шеф Ангелов,осигурен със щедроста на Мадам Галя.Всички активисти са добре дошли.
  • 39 Хммм

    15 8 Отговор

    До коментар #33 от "Артилерист":

    Разпада на ЕС е най-малкото. Много трудно ще бъде икономическото възстановяване. Конфликта един ден ще свърши и европейските страни ще разберат че са много изостанали от другите държави. Че трябва да догонва страни като Китай, Индия и Русия дори.
  • 40 Демократ

    12 3 Отговор
    Някъфф си хохохохоль, голям международен полит анализатор написал статията.Абе да се чудиш да ривеш или да се смееш.Аз избирам второто.

    Коментиран от #60

  • 41 Глупаци

    7 3 Отговор
    Факти може ли поне днес и утре без стати за злото и сатаната.
  • 42 Интересна новина

    1 5 Отговор
    Хаймасците дигнали революция казаха
    Ама като ги съблякоха по гащи май дигнаха и ръцете

    Коментиран от #53

  • 43 Търновец

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "151262":

    Фактологически вярно, а нападенията на Израел срещу чужди градове започват преди около 3500 години с нощната атака и клане в Йерихон срещу Кханааните, след това Йевус - Йерусалем, Ашдод, Ашкелон, Газа, Херон, Израел е много по голям пират от Хусите
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Шаро

    15 5 Отговор
    Последни прехърквания на укроп ската пропаганда!
    Осрайна умре!!!
    ДА живей Малорусия!!!

    Коментиран от #80

  • 46 Фатки

    13 2 Отговор
    Тоя цигуленко ,вече го цитирате по-често и от зеленото човече.

    Коментиран от #51

  • 47 Кит

    19 3 Отговор
    "Принципът на доминото" не е на Путин. И даже не е принцип, а ефект. И баща на израза "ефект на доминото" е Бжежински. И ефектът на доминото бе успешно приложен върху СССР. И сега същите миролюбци се опитват да го предизвикат в РФ. И сега те с ужас установяват, че този ефект работи не само в посоката на самообявилите се за "Сили на доброто"....
    Забавна ситуация!
  • 48 М.И.Житурко,

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "Така е":

    Кучето що си ближе топките?Щото може!
  • 49 Порно

    12 0 Отговор
    Чудят се как да вкарат света във война.

    Коментиран от #85

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ми,да

    8 0 Отговор

    До коментар #46 от "Фатки":

    Тоя е един от най-изявените анал лизатори.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 мохаджер..

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "Интересна новина":

    Ще им го върне тъпкано на равините..
  • 54 Макробиолог

    10 1 Отговор
    Тагарев да събере най осъзнатите от паветата активисти,да ги подготви--къси токчета ,тъмен лак за нокти,фон дютен цвят каки и т.н. и на фронта.
  • 55 Харон

    2 12 Отговор
    "Падналият на 14 декември руски безпилотен самолет-камикадзе край румънското село Гринда, разположено на няколко километра от украинското пристанище Рени, не е първият. " Точно така. Първият беше Ту-141 който на 10/03/2022 прелетя над Румъния, Унгария и се заби в земята в загреб в един пъркинг. Тоест прелетя близо 560 километра с ужасна 700км/ч на 1300м височина,че не само не са го свалили, ами не са успели да алармира комшулука поне....Толкова за НАТОвската подготвеност....
    Колко пъти съм го писал. Рашистите трябва от самосебе си да се разпаднат...Каквото и да е външно само ги сплотява....Трябва да се стигне до народите на РФ пропагандата, че извън прегръдката на рашистите тоест на свобода е много по добре за тях....Това само чрез помощ и попомагане на екс СССР сега още независими републики може да стане...Не е редно да изберат един виден руснак и с неговия пример да правят пропагандата....Много такива трябва из цялата страна....Немците как направиха СССР? Сложиха Ленин и бандата му в един вагон за говеда и в други 3-4 съндъци с злато, рубли, пломбираха ги и чак в Русия ги отвориха....Болшевишките матрози бяха пиани и джобовете им пълни с пари и злато когато направиха преврата...Същото и е с азиатските народи. Те също инстинктно плячкосват. Ако им се даде пари и обещание, че ресурсите които са под краката им ще са само единственно техни, за една нощ ще изколят заселилите се руснаци със семействата им заедно....Трябва да се постигне, че етническите руснац

    Коментиран от #57

  • 56 Харон

    4 12 Отговор
    Трябва да се постигне, че етническите руснаци, никъде да не се чувстват в сигурност с изключение на Русия....Това важи и за целият свят. Трябва на онзи европейски мирен гражданин да се обясни, че зад атентатите на исламски изроди като снабдител с оръжие и пари РФ. Че комунистите от Южна-Америка съжо са на списакът за изплащане с оръжие, обучение, пари от РФ. Както и за увеличаването на производство и транспорт на кокаин към европа....КГБ беше най големият доставчик на хашиш от афганистан по-времето когато бяха там...Путин от там има опита да манипулира чрез организиране на престъпническите банди за трафик....Как успешно провокира и изплаши финландците с тикащи колелета /нещастните в живота си не са карали колело, но сега трябваше да го тикат като туристи/бежънци....Така, че истинският бой сега настава....И ако украйна не удържи, продължава, ама вече по-близо до нашите граници...
  • 57 Ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #55 от "Харон":

    А един Ту - 144 даже уби двама трактористи в Полша и един Трактор в Самоков .
  • 58 САТЪРА НА ХАНА

    8 2 Отговор
    ЦИБУЛЕНКО , ЦИГАНЕНКО , ВСИЧКИТЕ СТЕ ЦИГАНИ
    КАТО СВИНАРЯ АХМЕД :))
  • 59 САТЪРА НА ХАНА

    8 4 Отговор
    БЪДЕЩЕТО ИМЕ НА УКРАЙНА
    Е "ПОКРАЙНСКИ КРАЙ РФ "
    .....
  • 60 Демократ

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Демократ":

    Няма ли най-после да престанеш да използваш моето име,измисли си друго, с една гънка в мозъка една дума можеш да измислиш.
  • 61 Пасъмас-Предупреждение!

    2 6 Отговор
    Историята се повтаря!

    Хитлер, Судети-човешки права!
    После Чехия те присвоиха.
    Сталин също протегна алчна ръка.
    И Полша на две поделиха.
    Във Катин пред дулата на Сталин
    Офицерството Полско строиха.
    Напоиха с кръвта им леса!
    A телата им в общ гроб, без кръст те зариха.
    Всичко е толкоз познато и близко
    Всичко е толкоз горчиво.
    И Както във филм на Бондарчук
    Се повтаря отново на живо!
    Путин, Крим-референдум под дуло.
    Луганск и Донецк да се готвят.
    На Украйна съдбата решиха за ден
    И за дълга война се подготвят.
    А Европа тогава, както и днес
    Наблюдава пресмятайки тайно.
    Да не пресъхне тръбата с природната газ
    Подарявайки на Путин Украйна.
    Крим отдавна бе проигран
    Киев е днес само разменна монета.
    И Ако утре Европа все още спи
    Идва ред на нови Фламандски полета!
    Казват всичко на този свят се повтаря
    Веднъж е трагедия друг път е фарс.
    Но ако Руската мечка веднъж заиграе
    Скоро кракът и ще стъпи у нас!
    Казват всичко на този свят се купува
    Щом предложиш петрол или газ.
    Щом Европа сега съвеста си продава
    Ще се гърчи отново под Руската власт!
    Когато кафяво-червената Чума
    Достигне отново до тях.
    Тогава ще гледат те всички учудено
    И ще носят те всичкия Грях!

    Коментиран от #62

  • 62 Лятна ушанка

    13 2 Отговор

    До коментар #61 от "Пасъмас-Предупреждение!":

    Не ми се пишат стихчета.
    Грозната истина е, че Фащ бутат ЕС към пропастта. И те ще паднат в нея, но Европа ще е първа, защото се подаде и прекъсна изгодните си връзки с Русия!
    Това беше основна цел на Фащ и я постигнаха. Убиха ЕС!
    Което не значи, че не загубиха лидерството си.
    Китай потрива доволно ръце...
  • 63 Реалност

    2 7 Отговор
    Zверствата на наследниците на монголската орда:
    Документалният филм на Мстислав Чернов "20 дни в Мариупол", за първите дни от обсадата на града, влезе в краткия списък за "Оскар". Филмът, който стана най-касовият документален филм, правен в Украйна, влезе в списъка с номинации "Най-добър документален филм" и "Най-добър чуждестранен филм".

    Коментиран от #64

  • 64 Да, де

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "Реалност":

    Ама филм, художествена измислица с уж реални постановки.
  • 65 Курд Околянов

    13 15 Отговор
    САЩ водят войната на полигон "Украйна" за да отслабят икономическата и военната мощ на Русия. И ще я водят до последния украинец. Но вместо да отслабят Русия, Русия се превръща във военен лагер с огромна военна сила. И винаги военният лагер се отваря и тръгва. Затова лидерите на ЕС страх ги тресе.

    Коментиран от #70, #73

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Трийте незабавно

    5 8 Отговор
    900 000$ за антируска пропаганда.На всички по нещо.От зори до мрак.Верваме на 200.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Путинофил

    11 2 Отговор
    Толкоз време да загубиш за да напишеш такива глупости.По името не мога да определя дали авторът има някакъв род(мъжки.,женски,cреден) но тъпотиите му се отдават
  • 70 Един

    2 5 Отговор

    До коментар #65 от "Курд Околянов":

    С по нормално разбиране
  • 71 Ний ша Ва упрайм

    4 9 Отговор
    ко начи цивилизован Запад в устовие на американска демократична диктатура????
  • 72 Логично

    15 5 Отговор
    Арогантността и терора на кремълските фашисти се предава логично по веригата и към всички останали терористи в света... Хамас, хуси и всякакви други откачалки почват да се активизират...
  • 73 На твърд алкохол

    13 0 Отговор

    До коментар #65 от "Курд Околянов":

    ли сте? Намалете дозата!
  • 74 Русофилофоб

    12 5 Отговор
    Само типични, мозъчни инвалиди може да симпатизират на фашисткия режим в Кремъл и бункерния, мъртъв пcиxoпат..
  • 75 Нищо нее паднало на Румънска територия!

    1 12 Отговор
    Пристанище Рени в момента е Украинско и там се Претоварват Оръжия и мониции за Украйна! Това, че Румънското село(Гринда) е до самата Границата се използва за Маниполация!
  • 76 8888

    2 8 Отговор
    Този говорно Цибуленко, е успял с не много думи да наговори куп глупости .Една от друга по - нелепи .
  • 77 Кралските ядрени сили на Британия

    2 4 Отговор
    Много лошо бием крадливи руско китайски ръчички,наскоро една с шмайзер я излекувахме с флекс
  • 78 Стършели

    4 0 Отговор
    Цибуленко става за цигулар. Може всякаква музика да свири на ромска сватаба!
    Пенекелер и всезнайко! Откъде го изкопахте тоя укро-естонец. Май Бесарабски фронт излезе от мода!
  • 79 Стършели

    0 0 Отговор
    По снимката личи че това село има 15 етажни блокове.
    От бързане сте сложили снимка от Бейрут или от Херсон?
  • 80 Търновец

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "Шаро":

    Да живее свободна Карелия, Сахалин и Курилски осърови

    Коментиран от #82

  • 81 ттт

    3 0 Отговор
    Хамаз не е и в момента не може да нахлуе в Израел. Причината е лакомията на Израел който заграби земите, които трябваше да са на Палестина. По тази причина Хамаз се е появил и винаги е бил в Израел. Няма как да нахлуеш някъде, където така или иначе си.
  • 82 Дсса

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Търновец":

    Хайде болярино, иди поведи карелците, сахалинските и курилците към свободата! Но ако те лично те разкостят ще си е твля стратегическа грешка. По-вероятно е Калифорния и Тексас да поискат да се освободят.
  • 83 Ти си

    1 0 Отговор
    Офффф ......
  • 84 Констатираща

    2 0 Отговор
    От всичко се вижда, че мирът, светлината и прогресът по света вземат преднина и тъмните сили трябва да отстъпят, затова изпадат в истеричен стремеж за победа на всяка ценая, но няма как - доброто винаги побеждава и дано скоро се установи траен мир по света!!!
    🌟ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!🌟
  • 85 Констатираща

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Порно":

    Трябва всички миролюбиви сили по света, да се съберат и да обезоръжат интригантите, които започнаха и задълбочават ТСВ!
  • 86 Констатираща

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Така е":

    За да са "в крак с модата".
  • 87 Констатираща

    2 0 Отговор
    Много правилно, само че, терористът и убиецът е на срещуположната страна. Всички интриги и войни се дължат на него, защото той се подхранва с тях като вампир.
  • 88 Констатираща

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "007":

    Много правилно, само че, терористът и убиецът е на срещуположната страна. Всички интриги и войни се дължат на него, защото той се подхранва с тях като вампир.
  • 89 фенчо

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "фен":

    къщата в горна баня не е целена с бомба ас една тръба от метал Снаряд въздух въздух се е взривил горе и счупи само едни керемиди Ако беше снаряд квартала отиваше
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.