Last news in Fakti

30 Януари, 2024 13:00 2 672 63

Кеворк Кеворкян: Страхът от Миналото

  • кеворк кеворкян-
  • минало-
  • настояще-
  • култура

Нищо по-лесно от това да бъдат превърнати в еничари на чужди интереси

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хора от най-различен калибър, между тях и жалки апаши, усърдно произвеждат неистини - и така окончателно разжалват Миналото като достоверен източник. Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

В крайна сметка, диалогът с него е почти умъртвен - сякаш Настоящето неистово се страхува да разговаря с отминалото време.

Дори и в забавните телевизионни програми взеха да го подритват - наскоро в една игра завъртяха въпрос за язовир „Огоста", колкото да кажат няколко думи за потопеното родно село на писателя Радичков.

Този безподобен словесен вълшебник сигурно щеше да се насълзи, когато се отвори дума за Калиманица - но нямаше да наругае Миналото.

Понеже щеше да го мъчи друг въпрос: защо „ония" изселваха села, за да строят язовири - а тия пък ги използват наготово, за да давят хора. Достатъчно е да се сетим за село Бисер.

По новелата на Радичков „Последно лято" Христо Христов направи чудесния едноименен филм с Григор Вачков - и публиката искрено съпреживяваше драмата на обезкоренените клетници.

Сега обаче все по-често се питаме, няма ли да има последно лято за глупостта на българските властници?

Кой да мисли навремето, че ще обезкоренят една трета от Народа и ще я захвърлят като плевели в чужбина.

И друго се питаме: защо никой не се сеща да направи един филм за удавеното село Бисер.

Ами славните ни писатели? Те така и не смеят да кажат една дума на криво за властниците ни, предпочитат да разкрояват Народа или направо да го ругаят. Смелчаци.

Властите, с идиотското си безгрижие за състоянието на язовирите, удавиха село Бисер. Пак властите оставиха два месеца без вода Перник.

Давят - или морят хората от жажда.

Във всеки един момент няколко десетки язовира са в критично състояние и се нуждаят от ремонт, но така си и остават забравени.

Преди Промяната/89-а година, в България има 6/шест хиляди и 200 язовира, по този показател страната е на първо място в Европа.

Не е лесно да бъде стопанисвано това богатство - и то от хора, които са устроени да разпродават и плячкосват.

Страхът от Миналото е очевиден, макар че никой не задължава новите първенци да се съревновават с него.

Гледат на хората, които пазят някакъв трепет по отминалото време, като на прокажени. Пак добре, че още не са ги обявили за престъпници.

Дори и очевидните скотщини на Миналото не бяха осмислени както трябва - новата властова паплач не беше в състояние да го направи.

Тя беше рекрутирана от фалшивци-късни антикомунисти, които ненавиждаха истинските страдалци като Илия Минев, например, страданията им бяха свързани единствено с безподобната им алчност за постове и притежания.

От мизерните си камбанарии те виждат Миналото като някаква бутафория, така го и представят, дотам им стигат силиците - до евтиния патос на плакатното отрицание, добре заплатен обаче.

Повествователите на Прехода са същите.

Един моден в момента писател, който скоро ще се вмирише от прекалени хвалби, никога не би посмял да разчопли една прелюбопитна тема: защо собствените му родители са били възторжени поклонници на Миналото, което той отровно ругае?

Те са му били под ръка, би трябвало да им вярва, защо пренебрегва свидетелствата им?

Някои от най-активните тукашни политолози, които се домогнаха до днешното си положение с усърдно курваруване, произлизат от червени, отровно червени, фамилии.

Но това не им пречи да чоплят монумента, който бащите им съграждаха - картонен, както се оказа, в много отношения.

И, в същото време, възторжено възхваляват друга мукава - Настоящето.

Улисани в заличаването на Миналото, накрая ще превърнат Настоящето в едно безпризорно копеле - от ония, които нямат дори ЕГН/единен граждански номер, не се знае, кога точно са се пръкнали, нито кой ги е създал, сякаш са се появили от нищото; все още не са се сетили да ги обявят като пиратския продукт на някакъв изкуствен интелект, тайно опериращ наоколо, в тукашната пустош.

Преди няколко години, в Разцвета на Баламосването - сега вече сме в застойната му фаза - наивно предложих, читавата част от Народа да се „самопровиди".

Да си припомни, какво е представлявал - и да се опита да види, какво представлява днес. Няма да е приятна гледка - но дано това стане причина да престане да се самобаламосва.

Да не позволява повече да обругават миналото му.

Каквото и да ни се случи, каквото и да се наложи да преживеем, важното е да не изоставяме сами себе си.

За децата/младите вече е ясно - изтървани са, фактически ги няма в сметките на Настоящето, а пък кантарът за ценности на Миналото изобщо няма да ги хване, призраците нямат тегло - колкото и някои Певци на Мукавата да ни залъгват.

Ей, идиоти, стига сте се заплесвали по медалите от математически олимпиади - когато, според PISA, българчетата като цяло са световните шампиони-неграмотници в математиката.

Гледайте общата картина, а не изключенията.

Вече е съвършено ясно, че съзнателно са отглеждани двойкаджии, хора безпаметни, което означава и лишени от морални критерии.

Нищо по-лесно от това да бъдат превърнати в еничари на чужди интереси.

Не се надявайте някоя от прехвалените ни писарушки да напише дори две думи за този погром - няма да е безопасно, понеже и те са на зоб в чужди ясли.

Време е Алек Попов отново да нагази в калта, произвеждана от реални политически персонажи - тия дни стана ясно, че кирчовци са платили 100 хиляди долара на американска лобистка фирма, за да уреди среща на Байдън с нашия Денков - три минутки и щрак-Марийке на портрет. Мечтата на парвенюто - да се отърка в крачолите на „Властелина", то пък един властелин, по-скоро пластилин.

Идеята подлежи на изпипване: Денков да си се снима с Байдън, а ПростоКирчо да разкаже за срещата му с него.
Ще я докара до три пълни часа лъжи.

Алек, не се помайвай, „Мисия Вашингтон" ти я поднасят на тепсия нашите политически уроди.

Както се хвалим с математически гении, така - по същият шаблон - се хвалим и с читателската публика.

Пред няколко години, за „Читател на годината" бе обявена една сляпа жена - този факт трябваше да бъде приет като трагична метафора и веднъж-завинаги да сложим кръст на самохвалните надпревари за „Читател на годината", „Най-четена книга на годината" и пр. напълно излишни упражнения, които би трябвало да съживят изпадналия в кома от дълги години насам масов читател.

Обаче трябва да си завършен лъжец, за да ти мине през ума да сравняваш читателската публика от наши дни с тази от Миналото, която спокойно се преборваше с чудовищните тиражи на много от издаваните заглавия. Инерцията на публиката се запази нейде до края на 90-те години, когато недоимъкът и най-вече натискът на безкритичността я смазаха.

Но четящите хора си останаха с книгите - днес нямат пари и не купуват изобщо, но скромните им домове са пълни с книги, а тези крепости с нищо не можеш да ги превземеш.

Някак неразумно е да се афишира - и то от една библиотека - коя е най-четената книга на годината. Това изобщо не е достоверно проучване.

Но още по-неприятно е друго: обикновено „най-четената книга" е представяна с няколко думи от нейния автор и толкова.

Книгата остава без критическа интерпретация или оценка, само с етикета „най-четена", а това нищо не означава.

Телевизиите изпитват панически страх да не се докоснат по някакъв начин до Миналото, това си е нежелано занимание, защото ще предизвика неизбежните сравнения и въпроси.

Дори един най-обикновен сюжет може сериозно да унижи Настоящето. Предлагат ни репортаж за спешната медицинска помощ - и една жена разказва, че навремето в училищата имало час и по оказване на спешна помощ, но по-късно, в годините на Прехода, това обучение отпаднало.

Оттук трябва да започне репортажът, новинарите трябва да преглътнат страха си, за да научим, кои идиоти и защо са премахнали този предмет от училищата, някакъв нов комунизъм ли са сънували, та са решили, че по време на Прехода няма да има нужда от никаква помощ, всичко ще бъде уредено и пр. Това е един от примерите, как се изоставя Народа, просто се изоставя.

И затова се страхуват от сравненията с Миналото.

Разбира се, то далеч не е безгрешно, но нерядко показва яловостта на Настоящето.

Истината блясва в сравненията. Затова умните народи приемат, че Бъдещето прозира в Миналото.

Ние обаче не успяваме достойно да се разделим с Миналото.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    35 46 Отговор
    Няма по-неприятен агент от Кеворкян, затрил доста кариери.
  • 2 Акула

    30 25 Отговор
    Точно господин Кеворкян
  • 3 Агент

    30 18 Отговор
    Димитър !
  • 4 Обхванала го е носталгията

    29 39 Отговор
    По миналото. Днес, никому ненужен, забравен....
  • 5 Бонев

    43 22 Отговор
    Навремето имаше и такива като Кеворкян,а сега основно мисири.
  • 6 Истината

    37 19 Отговор
    Досието от ДС на Кеворкян или още агент "Димитър"
    е унищожено със специална заповед през 1990 г.

    Все пак останали са 28 страници доноси, където протичат имената на знакови български интелектуалци: журналисти, хора на изкуството, писатели и литературни критици.

    Ето част от имената, за които е докладвал на водещия си офицер агент Димитър:

    Румяна Узунова – литературен критик

    Дончо Цончев – писател

    Васил Попов – писател

    Иван Кожухаров /Черното/ – художник

    Димитри Иванов – журналист, участващ в предаване по Българската телевизия

    Вера Ганчева – журналистка, съпруга на покойния поет Владимир Башев

    Борис Делчев – литературен критик

    Атанас Свиленов – литературен критик

    Блага Димитрова – поетеса

    Георги Марков – литературен критик

    Георги Стойчев – главен редактор на ЛИК по Българската телевизия

    Михаил Неделчев – литературен критик

    Енчо Мутафов – литературен критик

    Огнян Сапарев – литературен критик

    Светлозар Игов – литературен критик

    Любен Георгиев – литературен критик

    Това са запазени в архивите на ДС сведения от 1976–79 година, когато „Димитър“ има вече натрупан шестгодишен стаж. От този момент до 1990 г. всичко в досието липсва. Можем само да си представяме мащаба на унищожения архив от доноси.

    Коментиран от #10, #45, #62

  • 7 Само питам

    32 28 Отговор
    Да сте чули или чели доносника от ДС Кеворкян да критикува Румен Радев, Костя Копейкин, Путин и агресията на Русия срещу Украйна? Не сте и няма да чуете или прочетете. Но той винаги ще се включи в общият хор на критиците на всичко и всеки в България, които не са угодни на Русия.
  • 8 Въпрос

    23 21 Отговор
    Кой в медиите решава постоянното натрапване и изкарване на такива комунистически скелети от гардероба?

    Коментиран от #16

  • 9 А бе

    26 18 Отговор
    Щом всички руски агенти хвърлят плюнки от гняв, значи нещата вървят на добре.
  • 10 Покажи досиетата и на

    34 11 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Илиян Василев, Иво Инджев, Веселин Дремджиев и тн.

    Коментиран от #15

  • 11 Бай Вузи

    16 2 Отговор
    Както няма евреин еленовъд,така и няма арменец миньор!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стоян

    25 16 Отговор
    Промиващия дълги години мозъците на българите с комунистическа пропаганда от телевизионния екран , агента на държавна сигурност и путинофил се зажалил за комунистическо миналото.
  • 14 Свободен

    20 14 Отговор
    Кеворкян отдавна превъртя..
    Навремето много се самообикна покрай Всяка Неделя и после не можа да понесе навлизането на свободата на словото.
    Човекът не е за подигравки, а за грижи и подход с разбиране към състоянието му!
  • 15 Истината

    15 12 Отговор

    До коментар #10 от "Покажи досиетата и на":

    Ще ги покажа под тяхна статия. В пропутинският сайт обаче такива няма. Има на доносници на ДС и путинисти като Волгин, Явор Дачков, Нина Дюлгерова Николина, Дарина Григорова.

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Отговор

    12 7 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос":

    Тьотя Мутрафонова от пасольството.
  • 17 българка

    13 12 Отговор
    Чудех се на анонимното анатемосване, докато стигнах до текста, насочен срещу "Промяната" и ми стана ясно, че те са целта на кеворкрякането. Превъзнася човека социализЪма и лъжекомунизЪма, защото тогава е влязъл в кюпа на доносниците и няма измъкване! Да си ДОНОСНИК е съдба!
  • 18 Подсети ме

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Покажи и досиетата на родата на ДС кметчето на София.

    Коментиран от #32

  • 19 Все пропускам

    18 6 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Ако може и досиетата на родата на Ивайло Мирчев.

    Коментиран от #21

  • 20 ИНЖ

    13 9 Отговор
    Агент Незнамсикойси ще ми говори за минало, истина и достоверност???? Като свинкя за кладенчова вода....
  • 21 Само питам

    14 10 Отговор

    До коментар #19 от "Все пропускам":

    А досиетата на членовете на инициативния комитет издигнал нищожеството Радев за втори мандат чел ли си ги?

    Коментиран от #23

  • 22 Демократ

    12 10 Отговор
    Няма отърване от ченгетата и това е трагедията на България. Схемите са изработени много преди 1989 г. и 34 г. се доказват от всичко,което сполетя държавата. КГБ-ДС пропагандата си върши работата, преименува се,преобразява се и винаги резултата е един и същ - няма развитие в държава,управлявана от тайни служби.Има послушни на Кремъл управници. Този юнак беше първия,който направи интервю във "Всяка неделя" с негово предателско височество Симеон, проект на КГБ за България,зависим от руската мафия. Няма отърване нито от Симеон, нито от измислените му юпита, изучени в САЩ и западния свят за камуфлаж досега. Навсякъде са и дават акъл, защото са специалисти по всичкология. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
  • 23 За Радев отговарят жълтопаветните чугуни

    5 8 Отговор

    До коментар #21 от "Само питам":

    Които му коленичеха като пред Бог.

    Коментиран от #26, #29

  • 24 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    10 13 Отговор
    Комунизма, генетично и трайно е увредил гените на това просъветско племе. Дори 200г. византийско и 500г турско робства, не можаха да навредят на нацията толкова много, колкото 40 г. комунистическа диктатура, която продължава и до днес. Пример е кмета ДС доносника на София, и смотаният ни Прецедент рашист, който върна държавата в средновековието...

    Коментиран от #25, #34

  • 25 Бай Иван

    11 5 Отговор

    До коментар #24 от "Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬":

    Тоя агент ДС доносник, щеше ли да е водещ в единствената ни телевизия, ако нямаше два метра език за лизане.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ццц

    8 3 Отговор
    И още нещо: журналисти като Кеворкян останаха в миналото също. Огромна вина за съвременното бездушие има именно четвъртата власт. Съвременната журналистика е борба за кликове но всякакви бездарници, завършили някаква филология по милост. Провокативна, манипулативна, целяща да раздели хората и от там да ги мотивира да пишат коментарчета. И в телевизиите същата работа. Виждаме как една свиня за година я направиха "пухчо". Виждаме как в грипна епидемия учениците учат и как без епидемия не учеха. Друг пример за това колко опасна и безполезна е съвременната журналистика. Особено в ръцете на хора, които могат само да преписват. С грешки.
  • 28 СИГУРНО

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бай Иван":

    И ДВА МЕТРА ПРЪТ ДА СИ НАЧЕШЕШ НЯКОИ РАБОТИ
  • 29 Само питам

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "За Радев отговарят жълтопаветните чугуни":

    Сигурно и ти си бил доносник на ДС щом така яростно защитаваш дъртия доносник Димитър. Плевелите винаги сте се подкрепяли.

    Коментиран от #31

  • 30 Гнусен пропутински доносник

    7 6 Отговор
    от най гнусната структура на ДС
  • 31 Боли те

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    Като ти напомних че си коленичил пред Радев.

    Коментиран от #33, #35

  • 32 НА ВАГАБОНТИНА

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Подсети ме":

    ОТ БАНКЯ НА ГЕНЕРАЛ ЖУЖЕ ОНЯ С КНИГАТА ЗА ШАИКАТА ЗА ЦРЪН ПРИВАТИЗАТОР
  • 33 Само питам

    5 5 Отговор

    До коментар #31 от "Боли те":

    Отново бъркаш приятелю,
    само руските подлоги коленичите пред Мунчо.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Само питам

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Боли те":

    Не ми отговори колко доноса си написал като доносник?
  • 36 Иван Недев

    7 0 Отговор
    Когато умрелите излизат от гробищата и проговорят за имотната мафия на прехода ще стане интересно.
  • 37 Само питам

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Ццц":

    Вярно ли е че руснаците ви използвали като жени и на теб много ти харесвало?
  • 38 БеГемот

    10 6 Отговор
    Ми така е оказа се че лошия комунизъм създаваше хора а хубавия евроатлантизъм тикви....само че комунистите държаха на образованието и това ги прецака а новите са доволни на опростачени полуидиоти които пазаруват и работят за без пари за чужди фирми...когато падна комунизма аз бях хлапе което реално не е чувствало лишение от нищо мислех си с наивния си детски акъл ,че и сега не беше лошо а ни казаха че ще става все по хубаво ...та си мислех че до няколко години ще отлепим рязко към света на бананите и дънките...после започна ГРАБЕЖА И РАЗРУХАТА...и до сега...
  • 39 По съседски

    3 1 Отговор
    Не знам защо новите ти комшии не ти дадат да водиш предаване по тяхната телевизия ей така по съседски.
  • 40 БеГемот

    5 6 Отговор
    Като попрочетох коментарите искам да информирам промититв жълтопаветни наследници на реститути ,че в ДС не вземаха кого да е а само най интелигентните...та хубаво е да ползвате от време на време главите си и да спрете с лозунгите родени сякаш в главата селски комунистически активист все пак не знам Тутраканската селищна система дали се е активирала евроатлантически или вече е в кома...

    Коментиран от #53

  • 41 !!!?

    12 13 Отговор
    Съветските носталгици се страхуват от Бъдещото...затова си стоят във Времеубежищието на "вечната дружба" и "Альошите" !

  • 42 Град Симитли

    11 0 Отговор
    "... Властите, с идиотското си безгрижие за състоянието на язовирите, удавиха село Бисер. Пак властите оставиха два месеца без вода Перник...."
    .... 6 месеца беше без вода Перник, благодарение на герберския кмет и областна от същата банда!
  • 43 Леле Мале

    12 4 Отговор
    "Преди Промяната/89-а година, в България има 6/шест хиляди и 200 язовира, по този показател страната е на първо място в Европа."

    лелееее, и тва само язовири, без другото построено!! Представете си за какво крадене и рушене става въпрос от посолствоТО и евроатлантиците.., и накрая мизернишки стигнаха до паметниците, да рушат и тях. Щото, видиш ли, не може да остане памет - какво са направили ония хора преди 1989 г.

    Коментиран от #49

  • 44 Стършел

    6 8 Отговор
    Кеворчиян заприлича съвсем на чалгорян, на когото навремето подари чифт цървули.
  • 45 Никой не

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Е толкова глупав от ДС, че да унищожи такова досие.
    Бъди сигурен, че още го държат на каишка с него. Има кой...
  • 46 Защо мълчиш

    4 0 Отговор
    Бате Ставри Миленков да започне да разказва за имотната мафия.
  • 47 Кака Маца

    10 2 Отговор
    Удоволствие е да четеш написаното от Кеворкян. Сравненията между минало и настояще ни кара да се замислите, защо някои неща от настоящето са такива. Вероятният отговор е, че се провежда умело премерена кадрова политика. Режисьорите на прехода и след това имат истински досиета на широк спектър от индивиди и много умело дърпат конците. Щото не ми се вярва такава идиотщина като сегашната, може да се получи стихиийно.
  • 48 Морски

    4 2 Отговор
    Това дядо защо не си седи на Д то . Кой го чува?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 БАте

    4 3 Отговор
    Прав е за много неща
  • 52 БАте

    7 0 Отговор
    Гледам че има коментар за "посолствата" незапомненият унищожителен грабеж хора на "Посолството" ли направиха?? Лупи ,Луканов СИК ВИС Боцко и Доган посолството ли ги назначи или шайката на ДС и БКП ?? Питам за един приятел ....

    Коментиран от #58

  • 53 Аз.казах

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "БеГемот":

    Да бе , колко трябва да си умен да очернят човек без вина. Правиш се на много умен, но тогава най некадърните командваха и бяха напаст .
    Вижда се какъв некадърен преход направиха тия проклети комунисти. На тая анализа не му е лош, но уви, след дъжд качулка.
  • 54 БАте

    7 6 Отговор
    Гледам че разни "Хипопотуци" обясняват за образованието при тато за построеното и как видиш ли не е изпитвал нужда като е бил дете .Падам възнак четейки такива умотворения ,влакчета ПИКО имал ли си ,аутобан имал ли си ? Аз съм от тези "Жълтопаветници" на който КОМУНЯГИТЕ ни взеха имотите и ни "Дадоха" апартамент 47 квадрата на 3 семейства като този "Даден"апартамент си го купихме ,да обяснявам ли колко са ме гонили от училище и как ме завлекоха за косата да ме правят комсомолец ,и как едвам вързах 3,6 бал щото имаше активисти в блока, дошли от местата с външна тоалетна , дето слухтяха каква музика слушам ...................добре се живееше 12 лева беше луканката , 3 лева кренвирши при заплата 120 лева , 1050 лева руски телевизор !! Базовият комплект влакчета локомотив с 3 вагона релси кръг и един превключвател за батериите 43 лева !! 12 ст една релсичка и то ако пуснат .........добре си бил А ?? Бащата не го пускаха на Запад щото беше царски офицер гледахме корекома като на изложба !!

    Коментиран от #57

  • 55 Аз.казах

    9 3 Отговор
    Бях млад и тогава се отвратих от тия комунисти. Какво съм виждал и слушал как изнудваха хората по партиина линия . Повечето бяха тъпанари комунягите.
  • 56 БАте

    6 6 Отговор
    Не мога да ги дишам сегашните ,цялата х.@мо дружинка !Но да ми се обяснява че тия разбирай ППДБ са ограбили цялата държава е смехотворно !! Всичко започва и свършва с БКП/ДС и СССР /КГБ !! Няма нито опозиция нито интелигенция ,има изпростял и озверен народ !Тарикати дето се правят на Демократи и слугинаж !! Всичко е Буфосинхронисти ,илюзионисти ,и пунт и пластика .Даже вече не им трябват и специални ефекти.Овцете са чипирани с промоции ,телефони,ваксини,чалга ,и фалшиви новини ,мирогледа е до Истанбул,Кушадасъ и Гръцкото море ....толкова , няма Швеция няма Франция Нова Зеландия даже Индия ние си седим в общият гьол наречен Източна Европа !! Боце за едно е прав Такъв е материала , от каскет цилиндър не става !! Няма Гражданко общество в държава от Селяни !! Кой разбрал разбрал ,кой не е да си пусне "Планета"HD и да пътува ! Кеворк не го харесвам но е много прав за цялата оправия .
  • 57 А сега

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "БАте":

    Го духа по-малко нали?

    Деее а и боклуците, Деее а!
  • 58 Разбира се

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "БАте":

    Че посолствата определяха какво да правим
  • 59 замълчи

    2 1 Отговор
    Всичко е истина . Подразнихте се от това , което ни се предлага и скочихте като обезумели да плюете , да обиждате , всичко това е присъщо за слабите хора , които знаят че не им е там мястото , но с нахаството си се натискат въпреки ,че знаят много добре , кое е истина и кое не . Изтъквате КОЙ , КОЙ е бил в МИНАЛОТО за да прикриете НАСТОЯЩОТО , което вие сътворихте .
  • 60 Леонид Брежнев

    1 1 Отговор
    КЕВОРКЯН Е МРЪСНО ЧЕНГЕ ОТ Д.С. КОИТО ПИШЕШЕ ПО ТРИ ДОНОСА ДНЕВНО СРЕЩУ КОЛЕГИТЕ МУ ВОДЕЩИ ВЪВ ВСЯКА НЕДЕЛЯ ДМИТРИЙ ИВАНОВ И ПЕТКО БОЧАРОВ СТРАХУВАЙКИ СЕ ДА НЕ ГО ИЗМЕСТЯТ ОТ ТИТУЛЯРНОТО МЯСТО В ПРЕДАВАНЕТО !
  • 61 Шердан Българов

    2 2 Отговор
    Такива като кеворк ги е страх от бъдещето щото знаят какви са били и какво са вършили в миналото!Специално тоя ДОЛЕН МРЪСЕН МАЗЕН ДОНОСНИК е затрил бъдещето на десетки свои колеги като е доносничел СРЕЩУ тях и сега се страхува от появата на някой като него само че сега не се пишат доноси а направо ги чистят в десятката!
  • 62 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Ами те почти всички са му колеги по ДС!Всеки е писал против всеки за да гло забележат,да се издигне!
  • 63 Будител

    3 1 Отговор
    Пак много кулундрели , двойкаджии се изказват....четете този учен и умен мъж и немейте....хем не знаете истината, хем не искате да я знаете , хем си налагате глупавите просташки мнения ...