Last news in Fakti

17 Юни, 2024 09:03 5 423 38

Една проста житейска драма – „Росенец“, „мазно турско кафе“ в скута, оставка

  • христо-
  • иванов-
  • оставка-
  • семейство-
  • турско-
  • кафе-
  • лидерство

Човек да се прибере при семейството си…

Една проста житейска драма – „Росенец“, „мазно турско кафе“ в скута, оставка - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Явно българите сме проклети от някого, за да „живеем в интересни времена“. Това е китайска поговорка, която може да се тълкува по различни начини, но гласи: „Пожелавам ти да живееш в интересни времена!“ А то у нас, все интерсно, да му се не види. Правим протести, отиваме на избори, нищо, после, пак избори, но без протести. И така 6 пъти. А мотиката все седи нагоре обърната, за да я настъпим пак и пак, и пак. И все чуваме като оправдание, че като има избори, нищо няма да се промени. Е, Христо Иванов го опроверга това. Реши, че му стига толкова да променя Конституцията, въпреки че не си спомня промените от кого са инициирани, защото се оказаха калпави. И то калпави за втори път, след като направи това и през 2015-а, когато пак даде оставка като министър на правосъдието в кабинет на Бойко Борисов. Тогава бе „облечен“ под формата на Реформаторски блок. Последва тиха мимикрия няколко години, за да влезе силно под светлините на политическите прожектори с абордажа на „Росенец“ и с ясната цел да наруши спокойствието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Ярко, по вода, за да стъпи на сушата в „частната зона“ на Доган, където да забие националния флаг. Нещо като Христо Ботев, ама с гумена лодка. И някак възкръсна от тихата мимикрия. С едно плаване под българския флаг. Злото Доган, злото Пеевски, злото ДПС, частната плажна ивица, „забраненият плаж“ и т.н. Борбата бе идеологическа, някак идваща от сърцето, целенасочена, устремена и с вяра за бъдещето. Годината е 2020-а, 7 юни.

Годината е 2024-а, 22 февруари.
Делян Пеевски обяви: “Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми.” Препратката е за общата подкрепа на ГЕРБ-СДС и ДПС към промените в Конституцията. Пеевски говори след това и кого е искал Христо Иванов за поста главен прокурор, както и какви други назначения са му били в главата.

Тогава Слави Трифонов написа: „Това би трябвало да е краят на политическата кариера на Христо Иванов. Министър на Бойко Борисов, защитник на свободата на плажа на Ахмед Доган, авторът на лъжата, че аз съм дългата ръка на ДПС, въобще, борец срещу присъствието на ДПС в българското политическо пространство. Спомняте ли си как се беше снимал пред централата на ДПС и крещеше: “Нито глас за Пеевски”? И, в крайна сметка, сгушен в скута на Делян Пеевски, пие мазно турско кафе. Би трябвало тук да приключи политическата му кариера, заради лъжите, заблудите, измамите, липсата на достойнство, липсата на всякакъв срам, абсолютната наглост и дебелоочие.“

Годината е 2024-а, 10 юни
Христо Иванов подаде оставка като лидер на "Да, България". Това съобщи самият той на брифинг в централата на партията и добави, че няма да се кандидатира отново за лидер на партията, както и че ще се откаже от мястото си в 50-ото Народно събрание. И това, за да има повече време за семейството си. Основателна причина! Какво ли не прави човек, за да „пие едно кафе“. Големият въпрос е с кого и кой ще го плати, защото накрая явно горчи. И то много! Дали от вкуса горчи, дали от неудобството, дали от компанията, дали пък не е било безплатно, ей така, просто почерпка… А след почерпката е добре човек да се прибере при семейството, там той се чувства най-добре. Също така семейството е най-доброто нещо, което може да оправи горчивия вкус в устата. Така де, в живота всеки ден е интересен. Сутринта ти горчи, вечерта ти е добре сред близките.

Оставката боцна Борисов
Оставката на Христо Иванов определено боцна Бойко Борисов на неудобно място, защото именно Иванов бе медиаторът между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, плюс ДПС. Той беше политически угодният, който можеше да прави совалки (за турското кафе вече говорихме). Ако изключим озлобените ПП-ДБ, в такъв медиатор може да се превърне Атанас Атанасов. Това времето ще го покаже, но Христо Иванов бе по-удобният за тази работа. А вече го няма. Оставката със сигурност ще се отрази на ПП-ДБ. А ако стане така, че ДБ олекнат… Какво ще остане от ПП… Май е въпрос на време да се види.

Лидерството
Христо Иванов е лидер на партия "Да, България" от учредяването ѝ през 2017 г. и съпредседател на коалиция "Демократична България" от формирането ѝ - през 2018 г. При третите предсрочни избори през ноември 2021 г. Иванов и останалите трима лидери на "Демократична България" - Атанас Атанасов, Борислав Сандов и Владислав Панев, подадоха оставки заради резултатите . По-късно те бяха преизбрани на постовете, а през 2022 г. се случи обединението с "Продължаваме промяната". Мандатът на Христо Иванов като лидер на "Да, България" изтичаше в края на януари 2025 г. По време на Националната конференция в началото на март 2024 г. вътрешната опозиция в "Да, България" в лицето на Клуб "Девети декември" настоя за нов устав и смяна на ръководството.

Ето така се разви една проста жетейска драма. Тръгна смело от „Росенец“, после пи „мазно турско кафе“ в скута му, за да се стигне до това човек да се прибере в семейството си, където никой не му иска оставката.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закс

    35 10 Отговор
    Точно заглавие !
  • 2 Еее...

    43 13 Отговор
    Ако прякора на единия беше Простото, другия много преди това си заслужи прякор Тъпото!
  • 3 Трол

    26 10 Отговор
    Ще има да разказва на внуците.
  • 4 нещо съвсем нормално за територията

    38 10 Отговор
    изпълни си задачките и може да си ходи какво странно има много такива минаха през парламента воленчо яне бареков марешки майсля че пропускам някой но нищо сега нали има нови такива а народа се върже …
  • 5 омуртак

    34 0 Отговор
    от колко години сме свидетели на незакония сарая на сокола ,и дори ОБЛАСНИЯ НА БУРГАС ИЗДАДЕ ЗАПОВЕТ ЗА СЪБАРЯНЕТО
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 прякори

    39 19 Отговор
    Христо Иванов /Бойкикиев по майчина линия , с дядовци участници в ръководството на КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ИНТЕРНАЦИОНАЛ/ ще остане завинаги с прякора си МАЛКАТА ШЕХЕРЕЗАДКА - любителката на мазни , турски ... кафенца , също както Кирил Петков ще си остане ПРОСТО/то/ КИРО, Асен Василев винаги ще е КОКОРЧО /или леля Асена/ , а Атанас Атансов вечно ще е ГНОМЧО /или Ам Гъл/ стъпил върху четири /евро/ палета . Другите /по маловажни/ винаги ще ги помним , като ЕугЛЕНЧЕТО Парапеткова , Бойко ДАМАДЖАН Рашков с 12-те ВеЦе-та , Насти Онаниев , Миро Лопатарски , Даниел МОШЕ/ник/ Лорер и пр. и пр.

    Коментиран от #13

  • 8 инфо

    36 12 Отговор
    Доказан некадърник, причинил значими щети на държавността. Инзсталиран като "значим" фактор от продажни медии и задкулисни тарикати.
  • 9 Изтривач

    16 3 Отговор
    Майка му на Калинчо на изтри..кажете на Калинчо че докато плужеци като него се продават и плюят по хората нормални политици няма да дойдат
  • 10 12340

    13 6 Отговор
    "... човек да се прибере в семейството си, където никой не му иска оставката"
    .... Ни е сигурно! :))
  • 11 држгф

    30 10 Отговор
    Ристю - демокрацията, е ясен като пропаднал лъжец с голям нос, но някои се прави на прост и не си спомня как първо простия ГЕРБ пожарникар лъга. Щеше да бута барбекюто на Ахмак, и кучетата му щяха да му ядат пауните, а пък като седна на софрата си деляха грабежа кой колкото може да граби от българите. Тези прости разбойници ни откраднаха годините от живота бре. Вече 34г. всички българи им сърбат попарата на тези негодници. Слава Богу има и такива дето помним кои какво е лъгал, та е добре да не ни приспивате.
  • 12 Грантаджиев соросоид

    23 13 Отговор
    Айде стига ни занимавахте с Ристю Риформата. Той е като употребен презерватив - ненужен никому. Беше проводник на нечисти интереси на посолства и бизнесмени.
    Той падна, друг ще го замести. Борбата за грантове продължава.
  • 13 Не че на Наведените им пука

    12 10 Отговор

    До коментар #7 от "прякори":

    Но мъдър е българският народ. На всеки прякора му пасва идеално, както.... ъъъъ...... както Ристю пасна в скута на Шиши
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ейййй

    10 2 Отговор
    тва калинчо,кой ти го написа? Даже ти не мож докара чак такъв пасквил.
  • 16 Така е

    19 15 Отговор
    Христо Иванов се оказа прав за всичко, но беше заглушен от кремълската мафиотска пропаганда, целяща разрухата на България.
  • 17 ЕвроАтлантически салта

    14 13 Отговор
    Пуснете от миналата седмица видеото, където Христо Иванов казва, че „Америка губи стратегическа инициатива и трябва да се оправяме сами ..и ,че старите разкази, старите тенденции, старите закономерности почват да се чупят пред очите ни”

    т.е.
    Христо Иванов даде старт на голямото пребоядисване. Направо с баданарката.
    С други думи, плъховете започнаха да скачат от потъващия кораб на евроатлантизма, който пълнеше търбусите им 30 години. Инстинктът за оцеляване ги насочва към друг кораб. Тепърва ще станем свидетели на свирепа борба между евроатлантици кой пръв да стане най-големият русофил. Ще се гризат едни други, ще се сочат с пръст, ще вадят компромати в тази битка за оцеляване.

     Дали ще оцелеят зависи от това колко къса е паметта народна

    Коментиран от #19

  • 18 Същественото

    15 5 Отговор
    Най-същестевеното за това същество - никога не е упражнявало конкретна професия, а все грантове и апаратчик, досущ като Станишев. Все пак са коминтрерновски изтърсаци.
  • 19 Цирк Буш

    10 6 Отговор

    До коментар #17 от "ЕвроАтлантически салта":

    И чайнезофили ще стават.Само гледай цирк,цирк Буш.
  • 20 Айде

    6 4 Отговор
    Бе като ви се е.. майката ще обърнете палачинката, ама засега това ви изнася. Простотията няма край.
  • 21 факти и само истински

    6 3 Отговор
    Христо е един въжеиграч ролята му в политиката се изчерпи с това и политическата кариера хубаво ама с промяната на конституцията на ,която беше основен двигател нанесе яки щети ...чест му прави че намира сили втори път за оставка!
  • 22 ИНЖ1

    7 3 Отговор
    Това с мазното кафе е внушение. На всеки ще му дойде времето да се оттегли.
  • 23 ами да

    6 4 Отговор
    Лесно е да се плюе и храчи по един политик, особено тогава когато не е успял да допринесе с нещо, което да подобри живота на хората - а това беше целта на Хр. Иванов с промените в Конституцията. Истината е, че в България са твърде малко политиците, които са професионалисти в това, което вършат, а отвън не можем да си ги внесем, така че дерзайте друзя с плюнките, те ще ви се върнат с обратния вятър.............
  • 24 Жмръц

    5 5 Отговор
    Ицо Сюмюклюто (на турски сюмюклю - с0 пол)
  • 25 шиши

    10 4 Отговор
    ДБ са едни т ъ па ци преминали през няколко партии - сдс,дсб реформатори и какви ли не бо к лу ци само и само да лапат НАРОДНА пара мо ше н ици
  • 26 Смърфиета

    5 3 Отговор
    То е ясно, че Христо Иванов е новия Пророк на сектата, след като Гаргамел одърте. За Пророк има две основни изисквания: да е евреин и да лъже още щом отвори уста. Третото е, да не е твърде алчен на материални блага.
  • 27 антрашпиц

    4 3 Отговор
    Употребен и захвърлен на боклука ..........

    Коментиран от #28

  • 28 Смърфиета

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "антрашпиц":

    Още не се знае, той си има фанатици.
  • 29 Абе

    4 8 Отговор
    Глупави драсканици..Иванов подаде оставка заради ПП. Радан преди няколко дни намекна за грешките на коалицията водена от киро.. Просто иванов не можа да се наложи над триото денков петков василев. За продължаване на управлението с габриел Тримата глупаци решиха да ходят на избори .Да ги спечелят и да управляват с кого??? само те си знаят. След загубата иванов реши че не иска повече да си къса нервите с аматьорите от ПП.. Разумна стъпка!!

    Коментиран от #33

  • 30 Хммм

    3 7 Отговор
    Интересно сравнение между Христо Ботев и Христо Иванов, но и двамата не постигат нищо не поради лични недостатъци. И двамата се опитват да събудят едно заспало в летаргичен сън общество, което с колективни усилия да отстрани от властта онези, които грубо не зачитат изконните му права, но вместо това получават предателство и заговор. Управляващите получават правата си от народа и с тях им е дадено правото да работят за общо благополучие, но когато злоупотребяват е редно да им се търси отговорност. Правата по подразбиране са безпрекословна принадлежност на народа и единствено той може да ги упражнява или делегира, а не да ги получава от някого. Ако или когато не го прави си е за негова сметка. И тогава се случва както се пееше в една песен: "А котараците подхвърлят досиета и си пият кафето".
  • 31 Име

    0 3 Отговор
    Скучно като ценоразпис в общинската баня. А кафето го обичаме с целувка!

    Коментиран от #32

  • 32 ха ха ха...

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "Име":

    Нямаш проблеми, обади ми се и ще си получиш целувките зад врата!
  • 33 Иванов

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Абе":

    подаде оставка, заради своите прегрешения и зависимости от Доган. Жалко, че от ПП му се вързаха на яловата реформа. Не трябваше да се обединяват.
  • 34 Анонимен

    4 0 Отговор
    Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто да го направиш!
  • 35 Христо иванов и ДБ

    2 3 Отговор
    Са поголеми лицемепи и от чекмеджан и от тлъстолан

    Затова от тук нататък ще се превърнат в политически трупове и накрая ще изчезнат от сцената изядени от червейте

    Защото бива двуричие бива да смят българите за глупави и с къса памет но те се уляха
    Пак казвам чекмеджан и тлъстолан май толко не са се уливали
  • 36 BИДОВ

    2 1 Отговор
    Дадох оценка 1, че по-ниска няма. Нивото на "журналистиката" ви е обратно пропорционално на мераците да сте морален стожер, ама пустата паричка ...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Делчо от ДъПъСъ

    3 3 Отговор
    Много интересни заключения на автора за един достоен човек политик и поздравления за Христо Иванов че подаде оставка независимо че ще липсва на Демократичната общност . Жалко че голяма част от хората злобеят и се опитват да омаловажат политическите му решения и действия за оставката му и продължават иронично да злоупотребяват със сарказъма на Магнитният политик който се чуди по какъв начин да си пришие титлите на Евроатлантик и борец за правда и омилостиви САЩ да му свалят магнитните наколенки което никога няма да стане