14 Август, 2024 23:00 5 398 91

Пълно объркване: кой в България не разбира какво се случва

  • русофили-
  • нато-
  • бойко борисов-
  • корнелия нинова-
  • румен радев-
  • русия

Очевидно е, че българските политици, които представляват европейския дневен ред, нямат нищо против кротко да гледат как гласовете им се топят като снежен човек през април

Пълно объркване: кой в България не разбира какво се случва - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прави впечатление пълното объркване на водещи български партии и политици, които явно не разбират какво се случва. Страхът, омразата, борбата с "джендъра" и за "традиционните ценности" - това свърши. От Евгений Дайнов:

Очевидно е, че българските политици, които представляват европейския дневен ред, нямат нищо против кротко да гледат как гласовете им се топят като снежен човек през април. Това обаче няма особено значение. Защото, слава на Кришна, всичко - всичко! - което се случва в българската политика, е пряк резултат от онова, което става във войната срещу Украйна, и от онова, което става в Америка. А там нещата бавно, но решително се обръщат в посока, радикално различна от случващото се досега.

Светът се обръща в правилна посока

В последните около 25 години основното чувство, което все повече "консервативни" политици окуражаваха, беше страхът. Правеха това, за да посеят омраза на основата на този страх.

Владимир Путин всяваше страх от либерали, "еврогейове" и всякакви други противници на "традиционните ценности". В крайна сметка превърна този страх в омраза към всички, които не са като него. На почвата на тази омраза си отгледа войната в Украйна, която смяташе да спечели в рамките на седмица.

Доналд Тръмп сееше страх от имигранти и чужденци, за да отгледа омраза към всички, които не са като него - жени, чернокожи и т.н. В България с това преди няколко години започнаха да се занимават не само фашисти от махленски мащаб, но дори председателката на БСП Корнелия Нинова. У нас, след като страхът от мигранти някак не стана масов, сеещите омраза като един се съсредоточиха върху "джендърите".

Само че войната, отприщена от Путин, се върна при него. Към днешна дата той не контролира около 1000 кв. км. от собствената си територия (колкото София, Варна и Бургас, взети заедно), тъй като там се настаниха украинците. Мрачната омраза и разделенията, които сееше Тръмп, за дни бе заменена от радостната и приобщаваща кампания на Камала Харис. В тази изцяло променена обстановка напълно се забрави псевдо-героическата му снимка с вдигнат юмрук и окървавено ухо на фона на американското знаме. А ако неговите мрак и омраза бяха останали като доминиращо настроение, само тази забравена снимка щеше да му донесе огромна изборна победа. Но към днешна дата е очевидно, че радостта ще победи мрака в Америка.

В България Корнелия Нинова вече не е шеф социалист и нейният "консервативен социализъм" е вече по-забравен дори от снимката на Тръмп. А и в България мракът и омразата не успяха да потопят радостта от това, че страната се сдоби с медали благодарение на победите на хора, родени другаде, но избрали да се присъединят към нас. Всички опити да бъде разпалена някаква "българщина" срещу тези шампиони се оказаха безуспешни.

Светът се обръща в правилна посока. Тя ще трае поне четвърт век - колкото траеше лутането в мрака и в омразата. Това е горе-долу времетраенето на приливите и отливите в човешките дела.

На този фон прави впечатление пълното объркване на водещи български партии и политици. С гласуването на изумителния закон срещу "джендъра" в училищното преподаване те демонстрираха нещо, което отдавна се подозира - че изобщо, хич, отнюд, в никаква степен не разбират какво се случва в голямата политика, от която отдавна сме част дори ние тук, в нашата прашна провинция. Страхът, омразата, борбата с "джендъра" и за "традиционните ценности" - това свърши. Край. Няма го вече и никой оттук насетне няма да може да мобилизира сериозна политическа подкрепа с развяването на антилиберални плашила.

В мрака на миналото остана, разбира се, и Конституционният съд. След като преди години обяви за противоречащ на българските "народностни" традиции (каквито в Конституцията не фигурират) закона против насилието над жени и деца, наскоро бетонира едноличната власт на главния прокурор - отново с позоваване на традиции, каквито в Конституцията няма. Конституционните съдии избраха страха от "джендъра" и от свободата - и така определено не застанаха пред обществото като стожери на конституционния ред.

И, разбира се, като клип от древна черно-бяла кинокомедия прозвуча заканата на Борисов, че ако ще трябва да става жена, щял да се откаже от евроатлантизма. Освен че дори в устата на Тръмп подобни неща вече звучат по-скоро жалко, отколкото смешно - Борисов как си представя всичко това? Някой ден отива в Брюксел и му казват: Ела да те облечем в рокля? И ако той с писъци избяга, накъде ще тръгне, загърбвайки евроатлантизма? Към Русия, страната на истинските мъже? Та нали в последната седмица ги видяхме. Собствената си територия не могат да опазят, а тръгнали да завладяват света…

Приливът към нормалност е факт

Сякаш разумът е напуснал конституционни съдии, Борисов, ГЕРБ, както и онези уж сериозни партии, като БСП и ДПС-Доган, които се присъединиха към гласуването на слабоумния закон против "джендъра". Всяка по-решителна кампания от типа на Камала Харис ще ги осакати на изборите, тъй като все пак избирателите избягват да дават власт на еквивалентите на "селския идиот". Дори и представителите на разума да не направят такава кампания, все пак приливът към нормалност е налице и той няма как да не се прояви и в резултатите от нашите избори. Да не говорим, че - въпреки усилията на Конституционния съд - и насилието срещу жени и деца, и всевластието на главния прокурор ще се натъкват на все по-ефективна съпротива.

Все пак е по-добре да има кампания, де…

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всички разбираме

    98 5 Отговор
    какво се случва, но тези, които ни управляват ни мислят за мисирки...

    Коментиран от #21

  • 2 Овенсберг

    89 3 Отговор
    Коментар на единствената страна, която е допусната до медиите. Ние сме глупави, че не ѝ вярваме.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Уайнов с мнение за Курск

    91 6 Отговор
    Само той не беше давал мнение.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Това от снимката са привържениците

    23 84 Отговор

    До коментар #2 от "Овенсберг":

    на путин в България :) три баби с общо два зъба

    Коментиран от #11, #18, #80

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пич

    64 6 Отговор
    С това " Става на Кришна " , всички идиоти и кретени от ДВ ме спечелиха на тяхна страна !!! Хахаха.....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 DW - Пропаганден машинен

    97 8 Отговор
    Дайнов платен соpocoиден рупор!

    "Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Посолството и Copoc, като цяло."
  • 10 Провинциалист от провинция Тракия

    87 11 Отговор
    "как си представя всичко това? Някой ден отива в Брюксел и му казват: Ела да те облечем в рокля?". Не. Някой ден идват от брюксел и казват "Ела да те облечем в рокля" на малкия ти син в училището му, защото ще имат право да го направят без твое знание.

    Коментиран от #42

  • 11 Очакван коментар

    46 2 Отговор

    До коментар #5 от "Това от снимката са привържениците":

    Кучето на Павлов и то реагирало по същият начин и със същите умствени процеси.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Провинциалист от провинция Тракия

    66 4 Отговор
    Евгений прилежно се срами от произхода и се надява да го потупат по дупето.
  • 14 ТаУмВзе

    69 3 Отговор
    Ейго моят Любим пациент дайНов грант! Бях се затъжил за неговите вицове, разказвани във любимата му поза Клекнал у Партер Г! Та какво казвате, че му е агентурното именце от ДС, че нещо го забравих де. ХАХАХАХХ
  • 15 Евроатлантик

    60 3 Отговор
    Номенклатура, после пребоядисан и накрая пиянде. Надгражда, браво на Генчо!
  • 16 Гледаме:

    60 4 Отговор
    Гената Дайнов и тъзъГ на самотните педофили!😂😂😂 Никога не съм имал съмнения,че е .....раст!

    Пак ме изтрийте, гордея се с това!
  • 17 Кари

    51 3 Отговор
    Това нещо не е подписано. Или този, който го е написал се срамува, което е малко вероятно тъй като подобни писачи за пари да готови на всичко, или се страхува, че може да го стигне народната любов... Но, факт е, че повечето българи не одобряват натрапването на Дженифър идеологията на деца.
  • 18 СЛСВА РОССИИ

    41 19 Отговор

    До коментар #5 от "Това от снимката са привържениците":

    СЛАВА ПУТИНУ🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    Коментиран от #85

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Верно ли

    52 4 Отговор
    Хахахахах, ей го бе! Как го е мъчил цяла седмица какво да напише с останалите две клетки! "Светът се обръщал в правилната посока"!!!!! Браво, Дайнов, браво! Добре, че учи в Москва, че иначе и тази глупост нямаше да можеш да напишеш! Гледаме ги тук наследниците ти във форума по цял ден кви ги мъдрят!
  • 21 Не е

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Всички разбираме":

    За мисирки а за овСе
  • 22 Фатки

    46 4 Отговор
    Добре е, че това интелектуално нищо е публикувано след 23 ч, но му трябва и червена точка. Опасно е за психиката четенето на алабализми, явно писани в не дотам адекватно състояние. Поредният пророк, завършил в ссср, но прегърнал “либерализма” зароботва. Както казват терците-нека е халал. Но поне елементарната почтеност изисква да се кажа нещо и за другата гледна точка, която високомерно се пренебрегва от интелектуалеца от село Миндя-гражданинът Дайнов
  • 23 Копейко

    4 20 Отговор
    Много про.сти подържници имаме
  • 24 Нов световен ред

    43 7 Отговор
    За едно е прав тоя драскач,че Светът се обръща правилно!
    Идва евразийското бъдеще!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Абе

    5 17 Отговор
    Кажи на патрЕота , че се бориш срещу "джендърите"и ще прегракне да вика за теб.
  • 27 cкиф

    8 23 Отговор
    и кокошките на село разбраха че подобни статии са долна руzка пропаганда с цел да намразим запада

    Коментиран от #47

  • 28 8888

    41 3 Отговор
    Трябва много да плащат на този глупак за да пише подобни глупости . Или пък просто си е много глупав .
  • 29 стрел☢️к

    10 3 Отговор
    музика на гуведар0р0ба е агония за моите уши !!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 анон

    19 3 Отговор
    долни60клуци сте вие мисирките от fаk-ти с долната си пропаганда
  • 37 провинциалист

    15 1 Отговор
    Евгений? Дай нов!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Когнитивен Дисонанс

    17 3 Отговор
    Хората какви евроатлантици имат, пък ний...
    Мъка и тормоз...

    Коментиран от #45

  • 42 Абе

    7 11 Отговор

    До коментар #10 от "Провинциалист от провинция Тракия":

    Като сте пишман родители, не джендъри, ами и канибали ще станат децата ви, защото и това се учи в училище.
  • 43 Ха-ха-ха

    29 3 Отговор
    И на правилната и на грешната страна да се обърнем пак сме си против джендаризма и всякакви изпратени ЛГБТ идеологии. Просто пукайте се по шевовете от яд.
  • 44 Гларус

    14 3 Отговор
    Язе чакам Венелина да пусне тема за ан@лен с@кс или друга модерна уйдурма...
  • 45 Лъжлив евроатлантик

    16 2 Отговор

    До коментар #41 от "Когнитивен Дисонанс":

    Така е, този даже на прайд не ходи.

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 провинциалист

    16 5 Отговор

    До коментар #27 от "cкиф":

    "долна руzка пропаганда с цел да намразим запада" - за това не е необходима пропаганда. Достатъчно е да отидеш на запад и да кажеш, че си българин.
  • 48 Когнитивен Дисонанс

    16 3 Отговор

    До коментар #45 от "Лъжлив евроатлантик":

    Женя, моля ви се, вземете се в ръце! Не може да не ходите на прайда, ще ви помислят за копейка, предвид къде сте учили...
  • 49 ха ха

    13 1 Отговор
    Шори е финансирал рок фестиваля в Миндя...
  • 50 Българин

    11 10 Отговор
    Това противопоставяне вече започва да дразни! Нормалните хора са както против джендър идеологията, така и против Путлер!
  • 51 Браво на Евгени !

    4 17 Отговор
    Но няма кой да го оцени !
    Путинофилски гени !
    С изпъкнали вени !
    Мегито от Тервел
  • 52 Анджо

    27 2 Отговор
    Тоя не е добре нещо . Аз не разбирам защо трябва на сила да ме карат да гледам гей паради и трябва да се преподава в училище и то на малолетни деца. Трябва да се направи референдум и по този казус народа да каже как да бъде.
  • 53 az #СВО

    11 3 Отговор
    Кажи му Дайнов и го остави....
  • 54 DW смърди

    31 2 Отговор
    Голямо реване бе DW! Ще каже човек, че свършва светът.
    Разберете, че нормалните хора не искат да им се навира в лицето разни психични отклонения.
    Оставете децата на мира! Те нямат нужда от никаква пропаганда.
    Оставете ги да си пораснат нормално.
    После вече, ако можете, ги развращавайте.
    Вие, у вас, зад пердетата, си бъркайте с когото искате, където искате и с каквото искате.
    Не ви искаме мнението!
    Много сте малко и не сте от тук, за да давате тон!
  • 55 Гост

    17 1 Отговор
    Още един алкохолик ръси мозък.

    Днес факти е решило да е Ден на излиянията на алкохолиците.
  • 56 1111

    6 16 Отговор
    Всеки в БГ знае ,че бг е руска колония,има руски анклав Камчия,,там има табели забранено за Българи,но това никой не го интересува,
  • 57 Иван

    10 6 Отговор
    Нормалното е - война, извращения.

    Как при социализма нямаше войни и никакви извращения.

    Коментиран от #81

  • 58 Психо

    12 1 Отговор
    Статия писана отМастии
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Масонското кюфте брат Иван Ставрев

    2 1 Отговор
    Ако има някой който да помогне да нашта циганизирана криминална страна.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Мите

    4 1 Отговор
    А какво се случва?.....ГеювитИ победихте ли най-накрая? А?....Още малко и ще си дадем реванш! ...Един път завинаги! Или вие,или ние....Ще бъде вълшебно! Съвсем скоро!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Умната блондинка

    17 1 Отговор
    И аз се бях зачудила какво стана с тоз човек,че замлъкна изведнъж и се покри.А той чакал победния марш на Сирски и победната социология за Харис.Само не разбрах за какъв страх и за какъв Кришна ...
  • 67 Ангеларий

    15 3 Отговор
    Автора отново е пиян като кирка.
  • 68 Професор

    20 2 Отговор
    Дайнов, обърканият си ти. Ние се ръководим от Библията. Тя е на 5000 години, че и кусур. Господ забранява и наказва тези извращения, а и наказва цели общества и народи, които ги практикуват. КОЙ СИ ТИ, че да я наричаш "объркана". Ти, значи, се изживяваш като нещо повече от самия Господ. Разбираш обществата, морала и житейските норми не по християнски, с по своему, нали така? Или, алтернативно, си атеист, или си от някаква алтернативна секта. Кажи си какъв точно си и защо си объркан, ще ти олекне...

    Коментиран от #72

  • 69 помайнов

    1 1 Отговор
    пацаронков си пусна боята по терлици тайно,ама се намучи пикльоносльо аканенски.....
  • 70 1234

    13 2 Отговор
    не знам защо се дава думата на този, който си живя царски при социализма, и сега се продаде и пак си живее само срещу словоблудство. всичко е измислени тези и оборването им.
  • 71 Тия

    1 6 Отговор
    червени бабички няма ли да свършат най-накрая?
  • 72 Нали

    3 5 Отговор

    До коментар #68 от "Професор":

    по комунизма бяхте атеисти? Как така атеисти пък сега изведнъж християни?

    Коментиран от #77

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Въх

    7 1 Отговор
    Кой не дава в канализацията, е руски агент. Който не си дава детето за гадже на мигранти, също.
  • 76 инфо

    7 1 Отговор
    Започна като ДВ и премина на Дайнов. Напълно очакван пореден пасквил, "сътворен" от посредствен, деградирал и дехуманизиран индивид. Нищо стойностно и важно, но предназначено за полуиди@ти и инфантили. Предполага омраза, противопоставяне и ...трафик.
  • 77 Нали

    5 1 Отговор

    До коментар #72 от "Нали":

    си учил биология, колко пола съществуват - 2 или 32?
  • 78 От различни вселени сме

    10 0 Отговор
    Червеното буржоазно изтърсаче отгледано в колеж и университет в ЛАндън по Тошово време пак ми ръси мозък. А ние неговите набори ходехме на ученически,войнишки и студентски бригади. С тоя алкохолик сме от различни светове, от различни вселени. Само анихилация за тоя изклесавец
  • 79 Батето

    8 0 Отговор
    Ама пак ли ни занимавате с този екс кремент Л айнов?Айде да си имаме уважението. + ойче 3еле ми идва в повече.П0 вър ня!
  • 80 Дан

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Това от снимката са привържениците":

    Тебе европейска баба ли те е отгледала?
    Не е хубаво да се пресмиваш че един ден и ти ще си без зъби.
  • 81 Петкан

    1 4 Отговор

    До коментар #57 от "Иван":

    Защото самият социализъм беше едно извращение!
  • 82 АУУУУУ

    2 2 Отговор
    ЕВГЕНИ ДАЙНОВ....КАКТО ВИНАГИ ....ВЕЛИК ✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Най много Печели Мара,

    3 0 Отговор
    Тя Тиражира най голямите Глупостици фейкове!! След нея всички останали!?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Чичо Гошо

    0 0 Отговор
    Хахахахахаххахахахааййа щом ревете значи всичко е наред. СМЕШКОВЦИ..
  • 87 Чичо Гошо

    1 0 Отговор
    Леле, ударихте дъното. Все съм чел простотии ама...
    Между другото много се забавлявам с списваниците на факти.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Пепи

    1 0 Отговор
    Този навремето се зарече по радиото, че ако правителството на царя изкара няколко месеца ще си отреже опашката. Царят изкара 4 години, Генчо си е с опашка. Мъж дето не си държи на думата знаем какво е....
  • 90 Новата нормалност

    0 0 Отговор
    Си е просто старата извратеност. А Дайнов е нейният трубадур. Явно вече не му става и е обърнал резбата, в името на Кришна - който често е изобразяван като жена. Бил е любимец на всички гопи и гопини. Определено бисексуален.
  • 91 СВИЛЕН

    1 0 Отговор
    ИЗВРАТНЯ ОТ ВСЯКЪДЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЕКТИ ЕДНАТА Е В ЕЛХОВО ПЪРВАТА