24 Септември, 2024 13:29 4 120 39

Ще „гръмне“ ли ГЕРБ като ДПС

  • борисов-
  • герб-
  • пеевски-
  • дпс-
  • партия-
  • избори

"Първият по време" май е първи и по право в ДПС - достатъчно се оказва да направиш клонинг

Ще „гръмне“ ли ГЕРБ като ДПС - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Първият по време" е първи и по право. Това го видяхме нагледно в ДПС… Достатъчно се оказва да направиш клонинг, за да се види, че така може да се вземе цяла партия чрез регистрацията ѝ. А това вече е и съдебно облечено. Пеевски удари Доган. Това е ясно, но колко ще боли. Защото болката е нещо, което се усеща. Ахмед Доган знае какво е болка, но не очакваше „феноменът“ да е толкова феноменален, че да му вземе партията и да му причини болка. Е, Делян Пеевски доказа, че е феномен, пък бил той и „момчето“, както чухме по-късно.

И тази история щеше да е много комична, не че сега не е, но тя води след себе си и много големи последици за българската политика. Едно, че репутацията на ДПС спадна, но и кой ще по-по-фактор от тук нататък.

Със сигурност електоралната тежест и на двете ДПС-та ще намалее, защото избирателите на ДПС ще трябва да избират измежду Пеевски и Доган.

Винаги сме чували Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ, да казва, че работи добре с ДПС в парламента, но да управлява - никога, но сега…

С Пеевски или с Доган?

Какво се случи, всъщност. Борисов и Пеевски бяха много близо до управление. Само трябваше да се гласува кабинетът „Желязков“. Само трябваше ДПС да са монолитни, да са единни, да са заедно. Но Ахмед Доган „дръпна спирачката“ на този управленски проект. Ето така се разцепи ДПС. Дали Борисов можеше да откаже на Пеевски да направят правителството на малцинството… По-скоро не. Но Ахмед Доган прозря нещо в тази „сглобка“ и я развали. След това чухме от Цветан Василев (КТБ), че Пеевски разполага с достатъчно компромати срещу Борисов. Ако това е така, става ясно защо Борисов прие кабинет на малцинството. Явно тук нещо прозря Доган, за да се намеси.

Дали Доган спаси Борисов от Пеевски…

Защо не. Борисов и Пеевски имат много общо, но дали ще управляват заедно… Става май все по-невъзможно. За явно управление говорим. При неявното управление, нещата са ясни - Пеевски и ДПС винаги са били защитени добре от ГЕРБ, когато са били на власт. Само да си спомним преди дни как двете партии „браниха“ Антон Славчев, който е част от и от двете антикорупционни комисии.

Да имаш ДПС като монолитна партия зад гърба си не е зле. Но само с ДПС на Пеевски няма да е същото. Няма да е цяло ДПС, а нещо от ДПС.

Трябва ли ти само нещо от ДПС?

Влиянието на Пеевски в ДПС се вижда, то е ясно и просто обяснено – ново начало. Но ако Пеевски посегне и към ГЕРБ. Ако поиска нещо от Борисов, което той не иска да направи. Ако Пеевски потърси влияние в ГЕРБ? Ясно е, че там няма кой – поне на този етап, да излезе ербап на Борисов. То и в ДПС нямаше допреди няколко години, но сега… Ще „гръмне“ ли ГЕРБ като ДПС? И така виждаме мълчание от страна на Борисов, който не иска да заеме ясна позиция. Но не му е приятно. Не само Борисов не говори много, но и други основни лица в партията – Добрев, Дончев, Биков, Георгиев и т.н., доста са замлъкнали. ДПС на две, това го виждаме, а ГЕРБ на две… Тогава кой ще е първа политическа сила…

Чухме Борисов да протяга ръка към БСП (б.р.-нещо доскоро немислимо и звучащо както анатема в родната политика) и ИНТ. Разбира се, в името на държавата. ГЕРБ, някое от двете ДПС, БСП, ИТН… При ГЕРБ на две ще имаме „лигата на малките играчи в парламента“. Много малки, щото големите ги няма… Освен Пеевски!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    59 8 Отговор
    Гърбавите са завинаги ,това е най здравото ОПГ ,мутренска Камора ,единствения начин е само екзекуции на тези бандити и мутри начало с Тиквата
  • 2 дон Вито

    32 1 Отговор
    Да.
    Да.
    Да.
  • 3 Смятай ,

    37 1 Отговор
    че са се разпердушинили !
  • 4 зевзек

    36 20 Отговор
    напротив, ще се консолидира, и Банкята пак ще е премиер на България, и така още 15 години, докато не ни докара до нивото на Сомалия

    Коментиран от #23, #36, #38

  • 5 Младеж -ГЕРБ

    27 17 Отговор
    Мафиотската система на бате Бойко е стабилна, нема се плашите...
  • 6 Някой

    29 4 Отговор
    Не знае кой как ще е в следващият парламент. Не иска предварително да реже възможно задкулисно коалиране. Въпросът е всъщност колко гласа ще си накупи Пеевски и дали мистър 2% подкрепа ще влезе в парламента, както и на мобилизация, ако иначе гласуват 1/3 от хората. Вероятно ще влезе. Но ако не успее, ще е проблем ако е подкрепил него. Отделно ще загуби подкрепа от ДПС на Доган. Става сложно да си осигури силна подкрепа.
    А за ГЕРБ проблем ще е, ако Бойко сдаде багажа - примерно инсулт при неговите килограми и възраст. Тогава може да тръгне битка за власт от вътре и да се нацепят - както бе със СДС.

    Коментиран от #18

  • 7 Сатана Z

    19 1 Отговор
    Пред удари почетният председател с помощта на посолството и институциите.Това в една нормална демокрация няма как да се случи по простата причина,че корумпирания олигарх щеше да гние там където трябва и колкото трябва.
  • 8 Путинофил

    26 11 Отговор
    Не барайте Тиквата! Той е наш човек- путинофил!
    Хариза на путен. 4 милиарда пари на племето за сръбската тръба!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай Иван

    9 17 Отговор

    До коментар #8 от "Путинофил":

    хариза на мамето ти синята слива.
  • 11 герб-делян

    19 5 Отговор
    ГЕРБ на Делян Добрев или ГЕРБ на Томисляв Дончев, кое има повече шансове - май Батко и братко ГЕРБ е фаворит да изрита одъртелото Баце..ай хаирлия да е...

    Коментиран от #13

  • 12 Бостаня

    25 5 Отговор
    Тиквичката нищо че се надува като балон е най-обикновена марионетка
  • 13 КурДоколенко

    6 17 Отговор

    До коментар #11 от "герб-делян":

    Герб пак ще бие сачмите от израждане, цоцаалистите на Фред Флийнстон и Биволицата, както и шарлатаните на Фатмака, като шкембе у дувар. Чалгарите сами си се бият кухите картуни у дуваря.
  • 14 Истината

    9 6 Отговор
    Хайде копейките в действие, фАКТИ ЖАЛКИ И ЕВТИНИ СТЕ.
  • 15 Меркуцио

    2 2 Отговор
    За мокри сънища хонорар полага ли се или ти остава кефа да пльоснеш политическото си фентъзи на сергията?!
  • 16 Данко Харсъзина

    5 1 Отговор
    Ще гръмне.
  • 17 ИНЖ1

    20 3 Отговор
    Колкото по-скоро "гръмне" и ГРОБ, толкова по-добре за Бг.
  • 18 Олимпи Панов

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Аз, най -много харесвам НДСВ ! Нагуших се яката ! Е ! Помогнах на Царя да си върне имотите , докато гой Ви оправяше за осемстотин дни!:)
  • 19 то е ясно

    11 1 Отговор
    В продължение на над 30 години политиците, мошениците и олигарсите се бяха обединили срещу българския народ, окупираха държавната власт образувайки своеобразен вид империя. От историческите събития в човешката история знаем, че всяка империя се е разпадала първо отвътре, а след това е била атакувана от външни сили. Без народа всички са обречени Българите упорито отказват да участват в политическата им игра и в борбата помежду си за оцеляване това предизвика вътрешно единоборство. С удари под кръста и средства на ръба на позволеното. Няма нищо вечно!
  • 20 истина ти казвам

    13 2 Отговор
    Г-н Борисов размърдайте се и се поинтересувайте поне минимално във какво са се превърнали вашите партиини структури във провинцията! Не във големите градове а във провинцията!!!!!! Във кланове са се превърнали! Ще загубите и то много защото разлика между вас и комундаците вече практически нема!
  • 21 Ами да

    17 1 Отговор
    Пеевски заслужава да бъде член и на Герб!

    Коментиран от #34

  • 22 Митьо кьоравият

    12 2 Отговор
    Пенсия,Банкя,връщане на милиардите засмукани от народа,това очаква меркантилният,хищен жител на онова градче.
  • 23 Изкукуригал

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "зевзек":

    Ще управлява 45 г и пак ще пеем 45 г стигат времето е наше
  • 24 Курдо Коленков

    2 13 Отговор
    В момента ГЕРБ е най-стабилната партия у нас. Ще трябва да почакате още доста докато ГЕРБ "гръмне" - жалкари скапани.
  • 25 българка

    7 1 Отговор
    Пеевски няма да атакува фронтално ГЕРБ, защото му трябва време, за да укрепне, да се разрастне. Неговата стратегия е да играе ролята на приятел, като по приятелски докато помага, започва да подрива, да присвоява и след това заграбва и се еманципира. И за да държи в подчинение партньора си, когото иска да ограби и подчини, явно събира за него компрометиращи улики. В събирането на компрометиращи улики ДП със сигурност има широка мрежа помагачи - отделни личности и дори държавни институции! Пълен разпад ни предстои, така че всеки да се опита да заеме правилната позиция, защото злото е много лакомо!
  • 26 граф Монте Кристо

    1 2 Отговор
    ББ няма кой да го бутне засега,герб си остава на върха,но им става все повече тревожно,както на Богдан Филов преди девети септември.България е под пряката заплаха от руско ракетно нападение,заради натоовските забежки,а бб ако е премиер,какво ще прави,работата става дебела.

    Коментиран от #28

  • 27 ГАЛЯ ОТ ПОСОЛСТВОТО

    8 1 Отговор
    С Пеевски може да бъдеш близък само ако си под него.Трябва ше му партия- взе си разби ДПС СЕГА ЕДИНСТВЕНИЯ КОЙТО МУ СТОИ НА ПЪТЯ Е БОЙЧЕТО.Свърши по трудната задача ,да разбие етническа партия сега с помоща на прокуратурата остава лесната - бойчо - отваряне на барцелона и след месец бойче е в кауша това е целта на посолството - да има едноличен управител на територийката
  • 28 БЕНОВСКА

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "граф Монте Кристо":

    синко ,нио не си вдянал - целта е шиши да ликвидира ДПС,после БАЦКО и така посолството ще има тотален контрол над територийката ,а че щели да паднат бомби- кой гое еня за народа ,важното е тези 98% процента които са за Русия да се променят
  • 29 Кой кой

    4 4 Отговор
    ще е първа политическа сила,това го знае всяко дете-първа политическа сила ще е Възраждане!Ако няма"ала бала"! Гласувайте масово!!!Не на сглобките,не на евроатлантиците!!!
  • 30 Марко

    1 2 Отговор
    Калинките пак изпаднаха в ППДБ мечтния....
    Забавно е с тия дребни създания 😉😂
  • 31 Амин

    0 1 Отговор
    Дай боже
  • 32 жжжжжж

    3 1 Отговор
    бб и друг път е канил бсп- нищо ново. не мисля .че на дп му е проблем герб. по скоро остава на течение и вече чува песента -пътнико свиден....
  • 33 Коалиция Бостан

    1 1 Отговор
    Може да се разцепи на герб-тикви и герб-пъпеши, или дини.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Сандо

    0 1 Отговор
    Аз лично предпочитам ГЕРБ да експлоадира.Някакси е по-зрелищно,а и няма да се налагат възстановителни мероприятия.
  • 36 Сандо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "зевзек":

    Ще ставаме пирати?
  • 37 Златоуст

    0 1 Отговор
    Няма да гръмне, а ще изпишоли като спукана гума.
  • 38 Циник

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "зевзек":

    За да стигнем нивото на Сомалия трябва да тръгнем нагоре, а това с ГЕРБ няма да стане.
  • 39 Разпада

    0 0 Отговор
    На държавата който започна преди 4 години се дължи на герб и бсп защото допуснаха боклуци като итн и възраждане да се намърдат в полотиката.