Last news in Fakti

2 Април, 2015 19:36 2 843 3

Томов вече не е част от ЦСКА

  • томов-
  • цска

Смяна на собственици в червения клуб

Томов вече не е част от ЦСКА - 1
Снимка: БТА

Александър Томов официално подписа документи, с които прехвърля акциите си на представителите на "Сектор Г" Милко Георгиев и Борислав Лазаров, които по-рано през тази седмица получиха пълномощни и за акционерните пакети на Юлиян Инджов и Петър Манджуков.

По този начин феновете получават възможност да предоставят контролния пакет от акции на любимия си клуб на инвеститора, когото представляват.

Междувременно стартира разплащане по лиценза, макар че официално съобщение от клуба все още няма и се очаква в петък.

Вече обаче са приготвени споразумения с повечето от физическите и юридически лица, които се явяват кредитори на ЦСКА.

Предполага се, че на първо време новата власт ще изсипе 4 милиона лева на "Армията", за да отърве клуба от изхвърляне от елита, отнемане на точки и други наказания.

Успоредно с това ще бъде вкаран одитор, който да проверява всички документи по финансовото състояние на „червените”.

Освен двете фамилии - Манджукови и Инджови, се очаква сериозна помощ от "ЦСКА Завинаги" и още няколко бизнесмени, свързани с "армейската" футболна идея. Вече е готов оздравителен план, допълва изданието.

В същото време АТомов отрече обвиненията, че "Лира Инвестмънтс", която държа контролния пакет от акции в ЦСКА, е взимала 10% лихва върху заемите, които е отпускала на клуба.

Той твърди, че въпросните лихви са били вписвани, но след това люксембургската компания се е отказвала от тях. "Чета какви ли не глупости. Най-голямата е, че "Лира Инвестмънтс" взимала лихви от ЦСКА. Това е абсолютна измислица.

"Лира" е подписала, че няма да взима лихви и не е взимала лихви нито през 2013 г., нито през 2014 г. В счетоводството това е уточнено. Ние начисляваме лихви, пишем 10%, но след това се отказваме.

Докато аз съм бил в този клуб, ЦСКА има финансов вход, но не и изход. Нищо не излиза - нито комисионни, нито лихви. Това никога не е позволявано от мен", категоричен бе Томов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BENZ

    1 1 Отговор
    cirk BUSH
  • 2 Чакала

    4 1 Отговор
    Не е възможно Томов да се махне ! Това е против законите на физиката.
    :-))))
  • 3 ярослав станчев

    0 1 Отговор
    ЦСКА
    И всички останали.