Last news in Fakti

26 Април, 2024 06:24, обновена 26 Април, 2024 06:32 967 4

Манчестър Сити се доближи на точка зад Арсенал

  • манчестър сити-
  • брайтън-
  • премиер лийг-
  • висша лига-
  • футбол-
  • англлия

"Гражданите" стигна до убедителна победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън

Манчестър Сити стигна до убедителна победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън. "Гражданите" доминираха през целия мач и сложиха край на интригата в двубоя още до 34-ата минута, когато водеха с три гола. Кевин Де Бройне откри резултата в 17-ата минута след великолепен удар с глава. Последваха две попадения на Фил Фоудън - първото след удар от фал и рикошет, а второто след грешка в защитата на съперника. Хуалиан Алварес се разписа след почивката.

Този двубой на теория се водеше от по-тежките за тима на Пеп Гуардиола до края на сезона, въпреки че Брайтън не може да промени много позицията си в класирането до края на сезона. Ман Сити излезе на второ място и изостава на точка от лидера Арсенал, но е изиграл мач по-малко от лондончани. Ако спечелят оставащите си пет срещи, "гражданите" отново ще са шампиони, а от тях само гостуването на Тотнъм изглежда като мач, който може да ги затрудни.

Срещата започна при добро темпо. "Гражданите" пресираха високо, а домакините държаха да изнасят с подавания дори в ситуации, когато бяха сериозно притиснати. Те успяваха да не допуснат грешки в първите минути, но все пак предаваха топката на съперника. Вратарят на "чайките" Джейсън Стийл на два пъти игра доста рисковано. Брайтън успя да направи и две добри атаки, но не стигна до удар, който да затрудни Едерсон.

Ман Сити като цяло се чувстваше комфортно и в един момент увеличи натиска, а защитата на домакините бързо се пропука. След центриране от фал Аке се озова непокрит в наказателното поле. Бранителят опита труден удар и не намери целта. Малко по-късно Де Бройне му показа как се завършва. Белгиецът бе намерен в наказателното поле от подаване на Уокър и с великолепен удар с глава откри резултата.

Брайтън можеше бързо да отговори. След ъглов удар Дънк засече топката, но тя отиде право в ръцете на Едерсон. При ответната атака "гражданите" бяхо много близо до втори гол, но Алварес стреля покрай вратата. Тимът на Гуардиола определено имаше предимство, а по-откритата игра му даваше още по-големи възможности. В 26-ата минута гостите удвоиха преднината си. Удар на Фоудън от фаул се отклони в Грос и не остави шансове на Стийл. За англичанина това бе гол номер 50 във Висшата лига.

Малкото останала интрига в мача приключи в 34-ата минута и домакините сами си го причиниха. Поредното много рисковоно разиграване в наказателното поле този път доведе до фатална грешка. Бернардо Силва пресече едно от подаванията и топката се озова във Фоудън, който веднага стреля и резултатът стана 0:3.

След третия гол Ман Сити контролираше събитията на терена, но вече не беше толкова агресивен. След почивката темпото бе по-ниско, но основната причина за това беше, че крайният победител бе ясен, а гостите пестяха сили. Играчите на Брайтън на три пъти имаха претенции за дузпа. Първо след падане на Грос след съприкосновение с Родри. След това за игра с ръка на Аке и в третия случай за бутане от страна на Гвардиол и падане на Жоао Педро в наказателното поле. Съдията подмина ситуациите, а от реферите от ВАР не му дадоха сигнал, че е сбъркал.

В 62-ата минута "гражданите" стигнаха до четвърти гол. Кайл Уокър стигна по-бързо до една топка от Стийл в наказателното поле и я насочи към Алварес, който я прати в мрежата. Домакините протестираха за нарушение срещу вратаря, но попадението беше признато. Малко по-късно Гуардиола започна да вади основни играчи, като Де Бройне и Фоудън, а неговият отбор спокойно чакаше края на мача. Пет минути преди края на редовното време домакините можеха да стигнат до почетен гол, но Жоао Педро пропусна прекрасна възможност. В добавеното време резервата Доку бе спрян от добро спасяване на Стийл.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    3 2 Отговор
    Хайде стига с тези соросоидите. Дайте нещо за първенствата в Русия, Иран и Северна Корея. Какво ни облъчване с тези западни отбори
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.