Last news in Fakti

2 Септември, 2015 11:53 2 414 4

Влаковете под Ла Манша пак спряха

  • евротунел-
  • влакове-
  • бежанци-
  • ла манша-
  • ла манш
Влаковете под Ла Манша пак спряха - 1
Снимка: АП/БТА

Стотици пътници останаха блокирани за часове в пет скоростни влака, след като стана ясно, че бежанци са блокирали линията, която води към тунела под Ла Манша. Това доведе до спиране на влаковете, съобщи Би Би Си.

От компанията "Евростар" съобщиха в Туитър, че задържат влаковете, "защото се борят с нарушители", а по-късно бе добавено, че има хора на релсите на гарата в Кале.

Тунелът под Ла Манша се превърна в невралгична точка, а хиляди имигранти придстигнаха във френския град Кале, с надеждата да се прехвърлят във Великобритания. Те се опитват да се качат във влаковете, а някои се опитват да тръгнат пеша през тунела. На няколко пъти движението по трасето беше спирано.

Това доведе до няколко смъртни случая, докато властите във Франция и Великобритания затегнаха мерките около тунела и сключиха споразумение относно нелегалната миграция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    На европейците това им се полага. Веднага да почват с ИНТЕГРАЦИЯТА, защото няма време. В противен случай ще съжаляват, че са измислили тази дума.
  • 2 миседниш накура

    0 0 Отговор
    нали ги канеха с "добре дошли"

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "миседниш накура":

    Те просто не са виждали напаст.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    На кораби и в САЩ, защо да се пълни Европа като не тя е основният подбудител на военни действия. САЩ си обстрелват, финансират групировки, свалят правителства и понеже са далеч, никой не ги закача. Кой нормален смята,че това е редно, всички страни се охарчват и пострадаха покрай бежанците, а Америка седи и гледа каквото е резултат от нейните действия.
Новини по държави: