Вижте как Lucid Air вдигна 380 км/ч (ВИДЕО)

11 Юли, 2017 11:20
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5643
Автор: Радослав Славчев

Компанията Lucid Motors публикува видео, в което се вижда как техния електромобил Air достига скорост от 377,29 км/ч. През април производителят показа същия електрически автомобил, който достигна скорост от 350 км/ч, но тогава колата разполагаше с ограничител на скоростта, който сега е премахнат.

Новият резултат показва реалната скорост на Lucid Air. Видеото е заснето на състезателния овал в Охайо, а прототипът, който достига рекордната скорост е с променени настройки на пневматичното окачване. Въпреки този висок резултат от Lucid Motors заявяват, че това съвсем не е пределната скорост, която може да достигне серийният Air.

От компанията обаче не уточняват каква ще е максималната скорост. Електромобилът Air беше показан от Lucid Motors през миналата година. Четиривратото возило разполага с два електромотора, системната мощност на които е 1 000 конски сили. Всичко това позволява ускорение от място до 100 км/ч за време от 2.5 секунди.

Първоначално за максимална скорост бе заявено 315 км/ч, но явно апетитът идва с яденето. Серийната версия на Air ще разполага и с комплект акумулатори с капацитет 100 или 130 киловат часа. В последния случай с едно зареждане на батериите колата ще може да изминава разстояние от 640 километра.

Серийният вариант се очаква да се появи на бял свят през следващата година, като цената му ще е в диапазона $100 000 - $160 000. Вижте видеото, в което се вижда как Air достига скорост от почти 380 км/ч.