VW избухна в Женева с уникален седан

9 Март, 2018 12:21
28 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 15861
Автор: Радослав Славчев

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Една от най-впечатляващите премиери на автосалона в Женева беше тази на Volkswagen. Германците показаха концепция на изцяло електрически 4х4 седан, който има вграден изкуствен интелект и разполага с максималното пето ниво на автономност.
Автомобилът се нарича Volkswagen I.D. Vizzion и може да измине с едно зареждане на батериите, разстояние от 665 километра. Заради петото ниво на автономност, което не се нуждае от човешка намеса, в салона няма нито един от органите за управление.
Липсват волан, педали и бутони, а вместо тях отпред се вижда само стилен дървен рафт. Концепцията е оборудвана със система от камери, радари, ултразвукови сензори, а така също и с... изкуствен интелект с функция на самообучение.
Справил се веднъж с дадена непривична ситуация, този изкуствен интелект запаметява решението на проблема, за да избягва и в бъдеще подобни ситуации. От компанията уверяват, че подобна технология ще е напълно готова за използване през 2025 година.
От VW казаха още, че за да бъде използван този луксозен седан е необходимо само човек да знае къде иска да отиде, да съобщи направлението на автомобила и да заеме мястото си.