Last news in Fakti

17 Май, 2018 18:15 19 387 79

Ледът не спря руска атомна подводница (ВИДЕО)

  • подводница-
  • атомна-
  • русия-
  • лед-
  • юрий долгорукий-
  • видео

Първа операция за най-новия ледоразбивач на Русия

Ледът не спря руска атомна подводница (ВИДЕО) - 1
Стопкадър: ТВ Звезда

Атомната подводница на руския боен флот „Юрий Долгорукий“ извърши преход през арктическия лед, предаде телевизия „Звезда“. В операцията по съпровождането ѝ през северния маршрут участваха ледоразбивачите на Северния флот „Иля Муромец“ и „Руслан“.

Това бе първа подобна операция за най-новия ледоразбивач на РФ „Иля Муромец", пояснява медията. Завършвайки изпитанията си в района на пролива Карски врати между Баренцево и Карско море, ледоразбивачът извърши преход в Бяло море и пое съпровождането на тежкия ракетен подводен крайцер „Юрий Долгорукий".

Дебелината на леда в Бяло море е около 40 сантиметра. К-535 „Юрий Долгорукий" е атомна подводница със стратегическо предназначение от четвърто поколение. Автономността на плаването ѝ е 90 денонощия, екипажът се състои от 107 души. Въоръжението включва 16 балистични ракети „Булава“.

Корабът от проект 21180 „Илья Муромец" е помощен дизел-електрически ледоразбивач от ново поколение, който се отличава с мощен енергетичен комплекс и съвременна гребна установка руско производство, съобщи Епицентър.

Неговото предназначение е преди всичко за патрулиране на териториите на Арктическата зона, съпровождане и буксир на кораби, снабдяване на брегови и островни бази и летища. Той е и първият от десетилетия насам ледоразбивач, създаден изключително за нуждите на военноморския флот на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    201 43 Отговор
    Реалността е такава, че Русия била е, и е непобедима!!! Империята на злото фащ може да воюва само срещу жени и деца и тарамбуките!! И икономически ограбват по-слабите (например България)!
    фащ са създадени за сметка на чуждите блага, съществували са за сметка на чуждите блага, забогатяли са и днес живеят за сметка на чуждите блага!!
    Русия ке ви мачка рекитьорчета!!!

    Коментиран от #11, #12, #31, #32, #51, #57, #60

  • 2 опс

    42 159 Отговор
    Стига ни промивахте мозъците с тая русия
  • 3 Вуйчо

    110 18 Отговор
    Да командироваме соросоидите и еврогейците да и препречат пътя.
  • 4 Коментар

    120 17 Отговор
    ДОБРИ СА.
    ПО ВАЖНОТО Е ЧЕ НИЕ ИМАМЕ......ПЪРЗАЛКИ ДА ПУСКАТ НАРОДА ПО ТЯХ.
    ТО Е ЯСНО ЧЕ РУСИЯ Е СУПЕР СИЛА.ВАЖНОТО Е НИЕ КАКВО СМЕ🤗

    Коментиран от #6, #46, #59, #63

  • 5 onq s konq

    19 69 Отговор
    Тоя ледоразбивач явно ще надделее над овцевоза.Ако обаче овцевозите са два...

    Коментиран от #76

  • 6 Ристе

    17 78 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    Ние сме дойна крава а скоро ще е предоена или пре**на.
    Тоя парен чайник на въглища ли е, пуши като самовар, прилича къде съвременник на мумиято да е.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ranger

    32 77 Отговор
    Смешна руска лъжовна, както винаги, пропаганда! Типична за този русо-русофилски сайт. Ю.Д. е първият кораб от този проект - 21180, който е направо "съсипия" от откази, недоработки и проектни провали. Неслучайно, вторият и третият от серията - Ал.Невски и Вл.Мономах, имат много малко общо, като оборудване и техн.системи, с лидиращия от проекта кораб. Всъщност, като бойни възможности, корабите от въпросния проект, обект на пропаганда и хвалби тук, не са нищо повече от 40 годишните американски "Охайо" но само ако все пак руснаците успеят да ги "до-обработят"!!!

    Коментиран от #10, #30, #78

  • 9 русия е джудже

    25 44 Отговор
    Абсолютен майтап са тея ,антифризаджии.

    Коментиран от #49

  • 10 Истерик

    31 14 Отговор

    До коментар #8 от "ranger":

    потапяй се и гълтай въздух си

    Коментиран от #62

  • 11 Ghost

    31 58 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Другарю Kcaniba , Вие да не сте на заплата към Руското Пропагандно министерство. Имам чувството ,че сън не спите. Винаги сте на линия , като Павлик Морозов ,като Иля Муромец, направо бих казал на амбразурата. Да взема да се обадя на ребятата поне по един борш да ви осигурят за сутрин ,обед и вечер.

    Коментиран от #13, #35

  • 12 санчо

    21 19 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Как ще е непобедима, като 1916 г ги громим когато ни нападат след обединението.

    Коментиран от #25, #28, #61

  • 13 Kcaniba

    46 14 Отговор

    До коментар #11 от "Ghost":

    Дрогари, още не съм, но като ви гледам колко сте зле с централния бушон, вместо мозъка, соросня!!!
    Като гледам, колко минуси генерирате, и продължавате с неуките си, банални лъжи, псевдотеории, псевдоистория и псевдоцености, поразявам се на упоритостта ви на зелените мухи, плюещи по храната и водата и иконите, и блъскащи се в мътни стъкла с главите си, при наличие на открити прозорци и врати!! А реалността блика от там.
    Не вярвам, че ще прочетете и една свястна книга в жалкия си живот, защото зомбирането, на което сте се отдали, ви е изяла душиците.
    Сполайте , нпо кукли на конци.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Ристе

    14 25 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Не знам на какъв чай си, но те държи здраво цял ден. Бих пробвал ако споделиш рецептата, вероятно ти маха главата, пристастяващ ли е? Сериозен съм.

    Коментиран от #19

  • 15 Иванов

    10 13 Отговор
    За моржовете, тюлените и белите мечки вече няма спасение! Москал е велик!!!
  • 16 Ел Табло

    22 41 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Таварищ сам трябва да можеш да разбереш ,че грешката е в твоя бушон. Никой друг не се занимава с теории и лъжи , измислици ,фейк новини и глупости освен Ти и твоите путиноидни братя. Ние се намесваме отвреме на време ,защото с тези фекални глупости които се постват за повдигане духа на фалиралата система започвате да замърсявате околната среда.И помни; В нашата намеса няма американски пръст , а само български среден пръст вдигнат високо и гордо ,защото ние българите сме 3 нива над тая пияна сволоч.

    Коментиран от #22, #64

  • 17 Резил

    21 35 Отговор
    Русолизачите толкова са се вглъбили в желанието си да бранят своите господари , че не се усещат как слагат негативни оценки на постове в които се говори за достойнството на българите . От това по-голямо национално предателство Здраве му кажи !

    Коментиран от #21, #65

  • 18 e и

    14 35 Отговор
    голям праз. Тия нямат какво да ядат, ама се хвалят като циганиче с бяло дупе. Гал.фони
  • 19 Истерик

    5 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ристе":

    дай да вим, колко си сериозен бие този!
    Можем да те черпим от моя!!
    Чай
  • 20 Рубладжийче

    17 32 Отговор
    Малко свежа глътка въздух за мурзилажа след птичкопада в Сирия и санкционните удари от САЩ. Понеже е елементарен и вярва на думите а не на фактите руския слугинаж изобщо не си задава въпроса защо цели ДВА ЛЕДОРАЗБИВАЧА СА ПРИДДРУЖАВАЛИ подводницата.

    Коментиран от #53, #72

  • 21 Българин

    20 35 Отговор

    До коментар #17 от "Резил":

    Руските слуги никога не са били и никога няма да бъдат българи, затова слагат минуси.
  • 22 СссереМ

    8 18 Отговор

    До коментар #16 от "Ел Табло":

    Браво за точните думи.
  • 23 Денизлер

    12 22 Отговор
    Подвиг след подвиг ! Ледът не спрял руската подводница , а пък от друга страна това била първа операция на новия ледоразбивач . Е обяснете ми подводницата ли е разбивала леда или ледоразбивача.
    пълен разнобой в ИНФОРМБЮРО.

    Коментиран от #26, #29

  • 24 НКВД

    22 12 Отговор
    Руската мощ в целия си блясък!
  • 25 Барчо

    35 5 Отговор

    До коментар #12 от "санчо":

    Ами за съжаление е вярно, че ние нямаме загубени битки, но и нямаме спечелена война. Не говоря за хански времена естествено. Каквото армията ни печели с кръв, политиците го продават евтино и за собствен джоб.
  • 26 ШМАТАРОК

    15 13 Отговор

    До коментар #23 от "Денизлер":

    ДОРИ И РАЗБИТ ЛЕДА СИ Е ПАК ТАМ КАТО НЯКОИ ПАРЧЕТА СА НЯКОЛКО ТОНА. ЗА ДА ПЛУВАШ В ТАЗИ ОБСТАНОВКА Е НАЛОЖИТЕЛНО КОРПУСА НА ПЛАВАТЕЛНОТО СРЕДСТВО ДА Е НАПРАВЕН ОТ УШАНКИ.

    Коментиран от #40

  • 27 Гост

    14 11 Отговор
    🇷🇺🇧🇬🇷🇺🇧🇬🇷🇺🇧🇬👍👍👍(🇺🇸👎🚽✝️)
  • 28 Барчо

    20 2 Отговор

    До коментар #12 от "санчо":

    А и всеки много добре знае, че войната се състои от много битки, но в края на краищата след свършека и се сяда на масата за преговори и всеки си поставя условията доколкото е възможно. Нас там на точно тази най-важна фаза никакви ни няма и то не защото не сме имали добри политици или дипломати, а защото са продажници за собствен джоб.
  • 29 Барчо

    24 7 Отговор

    До коментар #23 от "Денизлер":

    Четеш и гледаш, пък после коментираш и задаваш излишни въпроси. Атомния ледоразбивач е пуснат на вода тази година и това му е първия курс по "специалността". Той "съпровожда" подводницата, а не и прави път. Демек ако има някакъв проблем да е там. Предполага се, че изпитват на какво са способни и двата съда в практиката. Нещо друго да питаш?

    Коментиран от #39, #41

  • 30 мънфи

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "ranger":

    О ! Гейстън и вечерно време ли се друсаш ?
  • 31 RIDIK

    15 26 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Абе, вие с промитите мозъци да не сте се разбрали с редактора. Каква е тая статия. Един ледоразбивач и една подводница се движат. И какво ? Харчат паричките на тия дето бачкат и набиват кучешки салам и самогон в Русия. Това си е чиста руска пропаганда. Непрекъснато нещо правят с някакви измислени оръжия. И ? Пак ще си останат азиатски народ,обречен на изолация. Ще си живеят с арабите, южно американците и Китай. От край време не са за Европа. Петър I се опита да ги направи европейци и не можа. Не ни трябват. Да си стоят в Азия и да чакат Китай да стигне до Урал. Каквито и оръжия да правят - ще си ги ядят, иначе ще им ги наврат там, дето слънци не огрява. И те си го знаят.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Курск возкресе

    10 20 Отговор
    Ако я срещне Кумчо Вълчо ще я спре , направо ще я прати при Курск

    Коментиран от #71

  • 34 Истерик

    20 16 Отговор
    колко е мижава сороснята ни.. чак ме е срам вече..
    Какво се случи??
    Чичко Шорош намалил бонусите??
    Е, Дони направо забрани спонсирането на никчемните нпо, ала америка за България, шат само лапате, файдъ-йок!!
    Е, едно паметниче направихте, на убийзите на софийските деца, ма вече сте по кофите, кенефи!!!

    Коментиран от #42

  • 35 Дивуй

    14 6 Отговор

    До коментар #11 от "Ghost":

    А Вас какво Ви боли кой къде е на заплата ?Плюй си по Русия и смятай мангизите.
  • 36 Ирник

    4 13 Отговор
    Избийте семейството на потурнака Ksaniba.
  • 37 Kcaniba

    7 7 Отговор
    империята на ЗЛОТО

    Коментиран от #38

  • 38 Kcaniba

    9 5 Отговор

    До коментар #37 от "Kcaniba":

    фащ!!!
  • 39 Taktik

    3 9 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    Барчо-о- 0 Барчо бе . ут де ги знайш ти я работи . Да не си и светил на подводницата
  • 40 Петър

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "ШМАТАРОК":

    Прав си.. деформация на корпус при кораб е едно а при подводница съвсем друго..! Ама много хора не се замислят и продалжават да се плюнчат и да пишат или обиди или глупости щото толкова си могат.

    Коментиран от #44

  • 41 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    Какво да гледам , какво да коментирам . Някой си режисира филмче и ние сега ще правим разбор по картинки.
  • 42 Дебил

    6 13 Отговор

    До коментар #34 от "Истерик":

    Рогльо , не ти ли омръзна тази история със Сорос. Кой се интересува от Сорос и неговите мангизи.Ти нещо друго за толкоз години не научи ли,съветска партенко .

    Коментиран от #43, #70

  • 43 либеД

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Дебил":

    либедото ми е големо, ако нещо !
    Ша държиш ли на думата си??
    Ва ша издържиш ли!?!?!?
  • 44 Учен

    6 7 Отговор

    До коментар #40 от "Петър":

    Дървени философи спорят около някаква никому не нужна информация. Корпуси , кораби ,лед и за чий е това. За повдигане духа на обезверените и гладни , отхвърлени от нормалния свят мужици.

    Коментиран от #56

  • 45 Съдия

    1 1 Отговор
    Предлагам вместо да коментираме личните си пристрастия да вземем и да натирим публицистите на тези фейк новини , поне те не са много
  • 46 Петър

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    Честно да ти кажа бих предпочел армията ни да има поне 1/4 от съвременната техника на руснаците,отколкото да ни потупват по рамото в НАТО и армията ни да е нищожна и само една „гордост” да си има. И не защото обичам руснаците,а просто ми харесва това че отстояват интересите си въпреки малкото финанси и лошото качество на живот „според някой”. Поинтересувайте се малко и вижте тех.параметри на „новите” неща във оръжейната им програма,и ги сравнете с западния аналог../някъде дори нямат/ .! И това е правено в условията на международни санкции,нали така.! И какво излиза...че само с „лапане и пари” не става..!
  • 47 Влади

    6 6 Отговор
    На 3.03.1918 е подписан мирния договор между победената Русия и Централните сили - Германия, Авс троУнгария, България и Османската империя.

    Коментиран от #77

  • 48 азСЬМ

    13 2 Отговор
    неотдавна имаше подобна ситуация вьв която американците беха замрьзнали.точно тук беше публикувана.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Путин е говедо

    8 22 Отговор
    Не умаловажавайте гребните възможности на руските подводничари. Както е споменато, няма аналог подводница на гребла. Но пък я съпътстват два влекача и ледоразбивач да не потъне да заминат гребците, като ония в Курск.

    Единственото качество на руснака е да лъже. На русофила - да лапа руската пропагандна диария и се облизва за още.

    Коментиран от #54, #79

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ник

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Рубладжийче":

    Търсят на САЩ замръзналите варели да им помагат , че с резачките не ставало
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Историк

    2 11 Отговор
    Леда не я спрял, ама някое дефектни руско торпедо ще я спре и ще я прати на дъното. Също като Курск.

    Коментиран от #67

  • 56 ТВОЯ НОРМАЛЕН СВЯТ Е 1.5'/' СОРОСОИДИ

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Учен":

    ДРУГИТЕ 85'/' СА МУЖИЦИ И НАРОДИ КЪТ БЪЛГАРСКИЯ ОГРАБЕНИ И КОЛОНИЗИРАНИ .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Казбека

    7 2 Отговор
    На вниманието на всички соросоиди !!!Лекувам от патологични изменения на мозъка мъже жени а така също и по двойки тройки групови джендърски формации. Гарантиран успех и при запек - 25 см мъжко достойнство !
  • 59 Фьодър Пияндуркин

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    Русия е най голямото недоразомение в света с тоя утопичен социялизъм, комунизъм станаха за резил. Още си живеят болшевишките порядки в резултат на което са си изградили имидж на страна на проститутки и пияници.
  • 60 Фьодър Пияндуркин

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Русия е най голямото недоразомение в света с тоя утопичен социялизъм, комунизъм станаха за резил. Още си живеят болшевишките порядки в резултат на което са си изградили имидж на страна на проститутки и пияници.
  • 61 Распутин

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "санчо":

    А финланците ги направиха за смях с десеторно по малка армия. Еми така е като изкаш да окупираш чужди народи и територии в еди момент ядеш дървото

    Коментиран от #66

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Фьодър Пияндуркин

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    Последната мръсна далавера КТБ пак намесена Руска банка ето къде ни отиват парите от измисления уж преход на ченгетата и партиийците на БКП итехните наследници БСП, ДПС, АТАКА и разни други измислени идиотии Мутренския преход е дело на Кремъл слюбезното съдействие на наще ченгета от ДС. България и до ден днешен се разграбва от Русия и пак се опитват да ни набутат атомна ценрала
  • 64 Хикс игрек

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ел Табло":

    Ние,вие...българите:)))
    Къде се намесваш като гледам нещо не се вижда положително.За среден пръст вярвам че го можеш, особено от някоя западна таратайка да го показваш по пътищата.В това сме номер едно.Въобще пълна трагедия.Показателно за мъжествеността на такива като теб е че почти не се раждат деца.Отрицателен прираст.Сега може да си навириш средния пръст с гордост че си българин...
  • 65 Хикс игрек

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "Резил":

    Достойнството на българите....със мутра сикаджия, министър председател:)))) голям т...к е българина.Все се бие в гърдите колко е велик като бай Ганьо....Булгар,Булгар;)
  • 66 Майка ти

    9 4 Отговор

    До коментар #61 от "Распутин":

    Както САЩ го ядоха в Афганистан, затова се изнесоха скоропостижно:)))
  • 67 Хикс игрек

    14 3 Отговор

    До коментар #55 от "Историк":

    Наскоро една от големите подводници на САЩ затънаха в леда 40 см.Резачките и лебедки:))))Наблизо дойде руската подводница, съблякоха се по бански и се хилеха на американците:)))

    Коментиран от #68

  • 68 Янки бе

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "Хикс игрек":

    Забрави да кажеш че се окъпаха в ледените води.И аз го гледах в тубата
  • 69 По доставката

    9 2 Отговор
    Е да де ама избомбиха им на САЩ кулите близнаци в центъра на Ню Йорк.Докато двата дежурни ф-15 запалят някакви мюсли си правеха завойчета в небето над Ню Йорк.
  • 70 Продавам раптори

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Дебил":

    Ти пък къде се надигаш да пърдиш като миришеш на кисело зеле
  • 71 По доставката

    12 1 Отговор

    До коментар #33 от "Курск возкресе":

    А Скрипал какво стана с тази английска партенка
  • 72 Хикс игрек

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "Рубладжийче":

    Големи санкции на САЩ:)))))
    Смешен, само от решението на Тръмп за Иран, Путин всеки ден печели по 110 милиона долара от петрол.Без газта.А ти ще купуваш скъпи горивата от бензиностанцията.Нещо Тръмпи много ви удари със санкции, а не Русия:))))
  • 73 USA

    2 17 Отговор
    Вие не разбрахте ли че за България русия вече не съществува, стига сте ни занимавали с тази кална дупка. Който харесва русия да грабва чемадана и да изчезва от България в посока към Сибир.

    Коментиран от #74

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Има ги в друга статия и някакви разбиват с кирки нещо като лед
  • 77 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Влади":

    Прав си но въпроса е друг.Какво стана с победителката България и с победената Русия.Честита победа трябва ни само още една " победа " и ще бъдем заличени.
  • 78 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ranger":

    Когато глупак като теб започне да ни поучава с "авторитетен" тон вече не е смешно, а тъжно ! Че в България съществуват такива промити тъпи кратуни !
  • 79 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Путин е говедо":

    Да те Умаловажат анадолците, неграмотнико ! С кожените Умаловажители!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания