Last news in Fakti

10 Юли, 2018 11:02 1 585 4

ОПЕК: Не сме виновни за цената на петрола

  • опек-
  • петрол-
  • доналд тръмп

От организацията отговориха на Доналд Тръмп

ОПЕК: Не сме виновни за цената на петрола - 1
Снимка: Shutterstock

Шефът на Организацията на държавите износителки на петрол отхвърли твърденията на президента на САЩ Доналд Тръмп, че групата е причина за повишаването на цените на горивото, съобщи „Ройтерс“.

Министърът на петрола в Обединените арабски емирства Сухаил ал Мазруей е и шеф на ОПЕК. Той обяви, че групата не е причина за всичко, което се случва с петрола. Според него организацията следва решението взети по време на последната й среща през юни. На срещата ОПЕК одобри умерено увеличение на добива на петрол.

Мазруей заяви, че няма причини за свикване на нова среща.

Тръмп обвини ОПЕК, че умишлено повишава цените на петрола. Той вече призова Саудитска Арабия да повиши своите добиви, за да компенсира по-ниския износ от Иран.

През май цената на петрола за пръв път от 3.5 години достигна границата от $80 на барел. САЩ настояват за понижаване на цените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'мин

    11 0 Отговор
    А да бе, те отрязаха наново Иран и му наложиха санкции и затова скочи цената!
  • 2 Премиер

    6 2 Отговор
    Признавам аз съм виновен.Боко
  • 3 Да да

    0 4 Отговор
    Да вдигат петрола и да се приключва с ДВГ! Само се мотаем. И газта да вдигнат и тока! Да не се чудят хората изгодно ли е да си сложат фотоволтаици или да !

    Коментиран от #4

  • 4 любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    И за реклама на фотоволтаиците ли плащат вече?