Финалът на "Игра на тронове" идва на... (ВИДЕО)

26 Юли, 2018 14:14
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2471
Автор: Анатоли Стайков

HBO ще излъчи последния сезон на хитовия сериал "Игра на тронове" през първата половина на 2019 г. и подготвя филм по друга популярна поредица - "Дедууд", предаде АР.

Програмният директор на HBO Кейси Блойс е оповестил плановете на телевизията на среща на Асоциацията на телевизионните критици.

Блойс е отказал да разкрие повече подробности около предстоящия осми и последен сезон на сериала "Игра на тронове", освен че излъчването му ще стартира през първата половина на 2019 г., без да посочва конкретна дата.

Програмният директор е разкрил също, че от телевизията търсят режисьор и актьори за пилотен епизод от сериал, предшестващ с хилядолетия събитията в поредицата "Игра на тронове" по фентъзи епоса "Песен за огън и лед" на писателя Джордж Р. Р. Мартин.

През юни беше съобщено, че телевизия HBO е дала "зелена светлина" за проекта и е поръчала пилотен епизод. При евентуален успех се очаква да бъде заснета пълна поредица. Сценарият за все още неозаглавения проект е плод на съвместното сътрудничество между Джейн Голдман и Джордж Р. Р. Мартин.

От HBO очакват снимките за пилотния епизод да започнат следващата година.

Кейси Блойс е съобщил също, че е дадена "зелена светлина" и за заснемането на отдавна замислен телевизионен филм по уестърн поредицата "Дедууд", излъчвана между 2004 и 2006 г. Снимките за продукцията ще започнат през октомври.

Все още не е насрочена дата за излъчването на филма, но е възможно той да се появи на екран през пролетта на 2019 г.