Първи изображения на гъвкавия Samsung Galaxy X

16 Август, 2018 18:05
24 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9554
Автор: Георги Касабов

Samsung работи над първия си сгъваем смартфон отдавна и според последните слухове смята да го представи на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари догодина. В мрежата вече се появиха първите изображения на апарата, базирани на патентни заявки от корейския гигант.

Първоначалните сведения, че смартфонът ще се казва Galaxy X, също търпят развитие. По последни данни Samsung може да избере буквата "F" от "foldable" ("сгъваем"). Ако се съди по рендерите обаче, двете половини на апарата няма да прилягат плътно една към друга при сгъване. Освен това няма да се припокриват напълно и долната част на единия ще стърчи леко, за да показва уведомленията и бутоните за управлението на мултимедията.

Скенерът за пръстови отпечатъци е изобразен на задния панел на устройството, но не е изключено да бъде разположен на екрана. Сгъваемият смартфон ще получи четири камери - две отпред и две отзад.

Слуховете гласят, че в разгънато състояние екранът на Galaxy X/F ще бъде с диагонал 7 инча, съотношение на страните 21: 9 и разделителна способност 1 440x3 360 пиксела. Прогнозната цена е $1 850 (€1 600).