Авиокомпании спират полети до Иран

24 Август, 2018 13:56
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1483
Автор: Милена Богданова

Две от най-големите европейски авиокомпании – Вrіtіѕh Аіrwауѕ и Аіr Frаnсе, от септември спират полети до Иран. Причината е, че дестинацията „не е търговски жизненоспособна”. Дефакто въвеждането на санкциите към Иран от страна на САЩ се отрази тежко на иранската валута. Това, от своя страна, направи по-трудно пътуването на иранци в чужбина.

Полетите до Техеран Вrіtіѕh Аіrwауѕ възстанови през 2016 г. след 4-годишна пауза. Последният полет ще е на 22 септември.

На пътниците, които вече са купили билети, ще им бъдат върнати парите или авиокомпаниите ще им съдействат да намерят полети на други авиокомпании. При клиентите на Аіr Frаnсе това може да бъде нискотарифната авиокомпания Јооn, която е дъщерно дружество на френския национален превозвач. Последният полет Париж-Техеран ще се осъществи на 18 септември.

КLМ, която е партньор на Аіr Frаnсе, също спира полетите Амстердам-Техеран.

Санкциите на САЩ върху Иран принудиха много предприемачи да изтеглят бизнеса си от азиатската държава. Това също се отрази на авиопревозите. Сред оттеглилите се или намалили дейност компании са гиганти като Тоtаl, Аllіаnz и Маеrѕk.