Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Април, 2024 19:18 11 455 140

The New York Times: САЩ се намесиха пряко във войната в Украйна

  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • мобилизация-
  • войници

Американците са оказали натиск над Киев да мобилизира повече войници, за да прехвърлят 60 милиарда долара военна помощ

The New York Times: САЩ се намесиха пряко във войната в Украйна - 1
Снимка: Служба безпеки України

Съединените американски щати са се намесили пряко върху решенията, които взима Украйна във войната с руския агресор, и по-специално закона за мобилизацията на нови войници за фронта.

Според The New York Times американците са оказали натиск над Киев във връзка с приемането на нов закон за мобилизацията, предаде агенция УНИАН.

Отбелязва се, че докато американски служители оказваха натиск върху законодателите във Вашингтон да предоставят повече военна помощ на Украйна (в крайна сметка бе взето решение за отпускане на 60 милиарда долара военна помощ), те също оказваха натиск върху правителството в Киев да разреши проблемите с мобилизацията.

Както каза помощник-държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Джеймс О'Брайън, усилията за мобилизация на страната са толкова важни за стабилизирането на фронта и обръщането хода на войната, колкото и артилерията.

"Украйна трябва да се увери, че има хората, от които се нуждае, за да се бие", каза представител на Белия дом.

Законът за мобилизацията е основна тема в Киев от месеци наред. Още в края на миналата година ЗСУ поискаха мобилизирането на половин милион души, за да има ротация на фронта. Украйна, както и Русия, пазят в държавна тайна броя на жертвите си, включително и на ранените. Според западни източници Русия дава много повече жертви, но тя има и много по-голямо население. Украйна също търпи загуби, чийто брой ще остане неизвестен до края на войната.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ночко

    41 280 Отговор
    Трябва да се намесят разбира се,няма да оставят руската паплач да си разиграва коня!!

    Коментиран от #5, #12, #22, #27, #42, #43, #44

  • 2 Червената шапчица

    217 12 Отговор
    Галя :
    - Утре всички глави на партии , при мен в посолството на закуска с шамари ! Като видяхте , че Полша връща всички украинци от нейната територия в Украйна , за незабавна утилизация на място , вие защо дремете , и оставяте вашите украинци да се изпъват по Слънчака и Златните , и още да стоят живи ?!

    Коментиран от #13, #100

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хохо Бохо

    189 10 Отговор
    Ми те ви казаха-до последната укра. действайте,

    Коментиран от #41

  • 5 Червената шапчица

    136 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ночко":

    Ночкооо, нема ора, ве... много вожд, малко индианец...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Атина Палада

    26 192 Отговор
    Правилно настоява Германия. Европа се прояви като беззъба с меки китки. Добре, че е Америка да стегне редиците. Защото както България е просмукана с отровата на КГБ агентура на всички нива, подобно е положението в цяла Европа. Агентурата на Русия е на всички нива в правителства, Евро-структури и най-лошото в големи банки като NHBS и пр. Именно затова, Австрия ни спира за Шенген, понеже продължават да получават Руски газ, понеже част от горния им етаж е свързан с кликата на Путин, а Русия неистово подскача при всяка интеграция на страни към Европа. И Русия е тази, която подклажда взаимна вражда между Македония и България. И аман от тия пакети санкции. Още от деня на нападението, трябваше да се взривят ВСИЧКИ газопроводи, да се изгонят всички Руски дипломати и да се прекрати всяка търговска дейност. Да оставят един консулат на Русия в Париж и да им закрият посолствата. Ето това трябваше да се направи веднага, а не да протакат и дават време на Путин да реагира.

    Коментиран от #29, #87

  • 8 Бийк

    15 123 Отговор
    Истинското име на "вестничето" е
    New Orc Times
    Путинче се е погрижил с компромати и пари да му се чува гласът навсякъде
  • 9 Хохо Бохо

    20 140 Отговор
    Хахаа, супер, ще падне яко млатене на блатна вата, копейките за това от заран реват на умрело гладни по бунищата.

    Коментиран от #91, #136

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТаУмВзе

    21 108 Отговор
    Доста по малко от 60 милиарда струва цялата втарая, която Зеленски унищожи за няма и две години!
  • 12 Хохо Бохо

    171 17 Отговор

    До коментар #1 от "Ночко":

    Нали украйна сама си преценяше да е в ЕС и НАТО ? Ко стана с правото сама да решава? Нито за НАТО е решила сама, нито за ЕС, нито за тая война нито за мобилизацията. Всичко е дало на САЩ. 404 не е независима, нито държава. Искуствено създадена на територията на Русия, с полощта на Русия, завладянао от корумпирани козяци нацистко образование. Руснаците ще сложат край на това недоразумение и на болните имперски амбиции на краварника веднъж за винаги.
  • 13 ТаУмВзе

    17 170 Отговор

    До коментар #2 от "Червената шапчица":

    Другарю боклукк, Алтернатива за Германия се финансира от Путин, както и Националния Фронт на Льо Пен във Франция, както и крайната десница в Италия. Русия поддържа и финансира почти всички фашизирани дясно-екстремистки партии в Европа. Русия е, която измисли идиотския лозунг Европа на Нациите. Времето на нациите отдавна отмина. Сега е време на Глобализма, което е много по-добре за 80% от хората на тая земя. Аз не искам граници, митници, разрешителни и пр. Аз си хващам авиона когато и закъдето пожелая. Свободното движение на идеи, хора, стоки и капитали - това е Глобализмът и благодарение на него светът има невиждан в цялата история стандарт на живот. И всичко това е благодарение на Америка.

    Коментиран от #45, #67, #134, #135

  • 14 Механик

    21 140 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.

    Коментиран от #59

  • 15 МИР

    84 4 Отговор
    Намесиха се пряко на решениеята на Киев а не с пряко участие като в Виетнам и Корея с изпращането на милиони войници срещу Русия на фронта
  • 16 Сатана Z

    10 106 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.

    Коментиран от #132

  • 17 САТЪРА НА ХАНА

    109 9 Отговор
    НА РУСИЯ НЕ И ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСВА В САЩ
    .....
    ДОСТАТЪЧНО Е АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ХАРЧАТ КАКТО ХАРЧАТ И ДОСЕГА
    .....
    И ДА ПЛАЩАТ ПО 1 ТРИЛИОН ДОЛАРА ГЛАВНИЦА ПО БОРЧОВЕТЕ
    .....
    РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СВЪРШАТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ И БОЛНИ В САЩ И ЩЕ СТАНЕ ВЕСЕЛБА :))

    Коментиран от #106

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Последния Софиянец

    8 60 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния блатник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях.
  • 20 нашия

    88 6 Отговор
    щом във весник "Правда" на западното полукълбо/ Ню Йорк Таймс/ е написано това признание напълно открито ,то значи нещата за американските проксита на територията "украйна" наистина вървят на зле...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Е няма само

    46 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ночко":

    сащ да си развяват коня я....Ама ето запада ти и сащ какво ти готвят пак.П.л.а.н.д.е.ми.йкааааа.А такаааааааа.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хохо Бохо

    7 84 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.

    Коментиран от #137

  • 25 Госあ

    7 63 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 26 Делю Хайдутин

    9 74 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 27 Смотльо,

    35 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ночко":

    Искам да се намесят и война между Сащ и Русия с използване на всичкото ядрено оръжие ,че да се отърве света от такива като теб .Дай Боже ,Амин.

    Коментиран от #62

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Атина Палада

    51 5 Отговор

    До коментар #7 от "Атина Палада":

    Не пиши от моя ник. :)))
    Но това за КГБ, ако е вярно, то тогава ти твърдиш, че КГБ е най добрата служба от всички служби по света..Бях чела едно интервю на някакъв шеф на Мосад от онова време , който казваше, че те (Мосад) са поставяли веднъж КГБ за най добрата служба, като професионалисти говореше, друг път поставяли българската ДС.. Но определено първите две места заемали винаги българската ДС и КГБ..Това според Мосад!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 САТЪРА НА ХАНА

    7 60 Отговор
    САМО ОТ МЛАТЕНЕ РАЗБИРА БЛАТНИКА И ГЛАДНАТА КОПЕЙКА.
  • 33 Мишел

    5 71 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 34 Кресна

    79 6 Отговор
    Когато се промият мозъците резултата е Украйна .Виждам ,че в България се случва с младите и ще се окажем със същата съдба като Украйна .Продължавайте младите в този дух ,Сащ има нужда от промити мозъци.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 САТЪРА НА ХАНА

    71 4 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ КЮФТЕТА НА СКАРА СА ПО ВКУСНИ
    ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ БЪРГЪРИ
    .....
    ЗАЩО ТРЯБВА ДА УМИРАМ ЗАРАДИ БЪРГЪРИТЕ ,?
  • 37 Вместо

    34 2 Отговор
    Да оказват давление, по-добре да пратят 200000 афроамериканци да се бият за интересите на десетина WASP в Украйна.
  • 38 az #СВО

    10 58 Отговор
    Зеленски унищожи втарая за две години, ревете подлоги гладни.

    Коментиран от #52

  • 39 ТаУмВзе

    12 71 Отговор
    За 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Мишел

    62 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ночко":

    Всички войни ,без изключение, където САЩ са се намесили самостоятелно, САЩ са ги загубили. И тук са без коалиция, загубата им е сигурна.

    Коментиран от #56

  • 43 Бочко

    9 36 Отговор

    До коментар #1 от "Ночко":

    Даже САЩ много се забавиха.
  • 44 Мишел

    46 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ночко":

    Всички войни ,без изключение, където САЩ са се намесили самостоятелно, САЩ са ги загубили. И тук са без коалиция, загубата им е сигурна.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Наско

    10 71 Отговор
    Нещата са адски прости - Украйна е най-голямата държава в Европа и е адски богата на ресурси. Въпросът е кой ще се възползва от тях - Запада или Русия. Украйна казва - омръзна ни Русия да ни тормози, ние искаме да сме със Запада. Тя сама предлага ресурсите си на нас. Трябва да сме луди да оставим Русия да я погълне. Американците знаят много добре колко важна е Украйна и че ако Русия не бъде спрята, в дългосрочен план Западът ще плати прескъпо за това. Тези 60 милиарда са една умна инвестиция, срещу която стоят ресурси за трилиони.

    Коментиран от #60, #72, #86, #130

  • 47 Васил

    37 4 Отговор
    Американците са прави пускат помощ в замяна на нещо няма безплатен обяд!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Последния Софиянец

    4 33 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния блатник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мишел

    45 5 Отговор

    До коментар #38 от "az #СВО":

    Ясно е кого унищожи Зеленски- новите военни гробища напълниха Украйна.

    Коментиран от #70

  • 53 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    12 49 Отговор
    И още нещо - няма как Западът да допусне Русия да кара влака, понеже просто Русия не може да кара влака, няма знания за това. Европа няма да се превърне във външна тоалетна, нито в кална кочина за кефа на Русия. Влакът го карат най-достойните и за момента това не е просто Западът, а Англо-Американците. Защото системите на държава и право при тях са най-оптимални и най-ефикасни. Затова привличат най-добрите от цял свят във всички области. Западът е в основата на всички иновации, просто защото Свободният Човек създава и мисли. Робите и крепостните изпълняват заповеди и превиват гръб пред разни диктатори и морални изроди. Русия имаше гении и които не избягаха, бяха повечето в концлагери. И създаваха лоши копия на Западни образци, информацията за които беше от шпионажа на КГБ❗❗
  • 54 Перо

    36 3 Отговор
    Това си е чиста гражданска война с изключение на измислените и не етнически националисти /бандеровци/, които са заслужилите жертви и намесата на НАТО нищо няма да реши!
  • 55 Мдаа

    4 34 Отговор
    Хубаво са казали хората
    Изтребители на рашисти трябва да се вербуват задължително

    Коментиран от #74

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Перо

    24 6 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    В Словения, Италия и Хърватска нямат тикви, драгалевски цигани или Киро-тъпиро! Имали са Анте Павелич и Мусолини!
  • 60 ..продължението

    4 33 Отговор

    До коментар #46 от "Наско":

    Тези 60 милиарда са само началото.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ночко

    11 34 Отговор
    Нещо си се объркал,смотльо!Ядрена война няма да има защото:На 90% от руските депутати,губернатори и тем подобни,децата и внуците са по Запада...живеят си живота.Дори на Путин децата са по омразния запад,така,че бъди спокоен.Най много ботокса на метне някоя бомбичка по Владивосток,защото там почти няма руснаци вече!всички са китайци!!!
  • 65 Така Така

    31 3 Отговор
    Те едни жени им останаха като тези на снимката. Имаше пленени и бременни от Русия. Тия политици са пълни отпадъци да ходят да се бият те,а не да крадат милионите
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 дядо поп

    12 5 Отговор

    До коментар #13 от "ТаУмВзе":

    Слушате новини от извора , говори финансовия съветник на Путин и на партията Алтернатива за Германия!
  • 68 Госあ

    45 4 Отговор
    “ Американците са оказали натиск над Киев да мобилизира повече войници, за да прехвърлят 60 милиарда долара военна помощ” уроди неземни. Путин да праща солнцепеците и изобщо да не ги жали. Украта си го искаше ! Нека си го получат, до последния. Нема да жертва руски войници да ги пази…

    Коментиран от #75

  • 69 Някой

    52 5 Отговор
    Има ли някой, който още да вярва, че Русия воюва с Украйна? От първия ден е ясно, че воюва със САЩ. Така че, последните са страна в конфликта.
  • 70 Путин гол до кръста на кон

    6 37 Отговор

    До коментар #52 от "Мишел":

    Ще се.бия със Зеленски.до последния руzzнак! Превъзхождам го! Нашите гробища са повече, по-големи и по-пълни!
  • 71 Сократ

    54 5 Отговор
    Сащ се намесили във войната? Не може да бъде. Това са силни инсинуации. Цялото НАТО воюва срещу Русия. И кво? Нещо укрите намаляха. Полша запълни вече 3 военни гробища. Франсета и шваби крият за загубите си. Не коментирам сащ. Те са лицемерите на века

    Коментиран от #73, #76

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Сократ

    37 2 Отговор

    До коментар #55 от "Мдаа":

    А не се ли усещаш, че след същите сме ние. За интересите на сащ, аз лично нямам намерение да умирам. Може би ти имаш такива амбиции?
  • 75 Путин гол до кръста на кон

    3 24 Отговор

    До коментар #68 от "Госあ":

    Гост ли си, мост ли си...ама си много път...исках да кажа т.п. Какво искаш да кажеш бе, саксофон см@чк@н? Че аз досега съм жертвал руски войници ли бе? Че не съм пратил досега чушкопек? Искаш ли да станеш жертва на чушкопек? Как щи загрея врата аз на тебе, бл@д к@зьоль! Веднага.да.се.поправиш! Още в.следващия пост!

    Коментиран от #81, #83, #89

  • 76 Путин гол до кръста на кон

    5 20 Отговор

    До коментар #71 от "Сократ":

    След три дни сме.в.Париж! Само гледай!

    Коментиран от #77, #78, #94

  • 77 Шойгу

    5 22 Отговор

    До коментар #76 от "Путин гол до кръста на кон":

    Ваше Величество...да свършим първо тридневната осирация...и тогава!
  • 78 Зеленски със селфи пред ,,Авдiiвка"...!

    14 4 Отговор

    До коментар #76 от "Путин гол до кръста на кон":

    За три дни и сме върнали отново
    Авдiiвка...!
  • 79 Отговорът

    44 3 Отговор
    Малко остава за ядрен удар по Украйна.
    Бедните и нещастни хорица, ако са си представяли такова развитие на нещата, още по малко Зеления.
    Но вече е твърде късно, само тотален бунт в укро армията би променил нещо, не изхвърлят ли американските хайдуци от славянските земи мир никога няма да има.
  • 80 оНзи

    41 1 Отговор
    Саксите в момента умират от кеф - избиват се славяни. Направо мокър сън.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 1 гривня се равнява на 100 копийки

    17 5 Отговор
    Съюзници, по- кофти от смъртни врагове....
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ЖЕКО

    39 2 Отговор
    ТАКА СЕ ПОСТЪПВА С РОБСКИТЕ СТРАНИ В ТОВА ЧИСЛО И БЪЛГАРИЯ, НЯМА НЕ ИСКАМ НЯМА НЕДЕИ ЩОМ ЗАПОВЯДАТ КРАВАРИТЕ УМИРАШ ЗА ТЯХ

    Коментиран от #99

  • 85 ФАКТИ

    20 3 Отговор
    USA ВОЙНИ СА МНОГОЛЕТНИ. ДОКАТО ПРАВОСЛАВНИТЕ НЕ СЕ САМОИЗТРЕПЯТ С ТЕХНИТЕ БОМБИ КРАЙ НЯМА ДА ИМА.
  • 86 М3 голд

    35 3 Отговор

    До коментар #46 от "Наско":

    И смяташ, че Русия ще им даде ей така ресурси за трилиони? Щото Сталин направи УССР с особен статут, после Хрушчов, а накрая Горбачов ги направи държава. На територията на Малорусия и вече и на Новорусия. Този път няма да има измама.
  • 87 Паламуд

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Атина Палада":

    Брей, брей акъл. Защо така ? Пожелавам ви го в цялост.
  • 88 БАВНО НО ПОДПАЛВАЧИТЕ ДЕЙСТВЪТ

    33 1 Отговор
    Ама те за това подпалиха войната , за това забраниха на Зеления да подписва мирни договори няколко пъти!! Целта е ТСВ , въпрос на време , но скоро.

    Коментиран от #90

  • 89 Госあ

    14 4 Отговор

    До коментар #75 от "Путин гол до кръста на кон":

    Смешно ви е на тролчетата…
  • 90 Госあ

    29 1 Отговор

    До коментар #88 от "БАВНО НО ПОДПАЛВАЧИТЕ ДЕЙСТВЪТ":

    ТСВ ще има само ако Китай и Русия решат. Не мисля, че ще го решат, не са сатанисти. Виж президентът Си колко благо е говорил с блинки, който въоръжава сепаратистите в Тайван. Едно по едно ще се случат нещата, по бавно и по методично.
  • 91 Много си

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    ПроС.🤡
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Иван

    23 4 Отговор
    Русия трябва да анексира от САЩ Ню Йорк и остров Лонг Айланд.
  • 94 Не ти трябват

    11 2 Отговор

    До коментар #76 от "Путин гол до кръста на кон":

    3 дни на теб.Теб вече са те прибрали за лечение и то много отдавна.
  • 95 Зелката на Зелю

    26 5 Отговор
    "Киев да разреши проблемите с мобилизацията." Демек кравите искат от тия дето ловят жалните укри по улиците, да ги бият още по-лошо. Ама на акъла на укрите се чудя и имат ли го въобще? Защо досега не отвъртяха зелката на Зелю? Отвъртат му зелката, набиват я на шиш и проблема е решен
  • 96 Умник

    19 4 Отговор
    Техните с-о-р-ос-п-и-и и слуги на новия господар дали са сред мобилизираните. Аз лично не вервам.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Zахарова

    4 17 Отговор
    Какво нещо е бг анцугът,готов путински фашист

    Коментиран от #103

  • 99 Zахарова

    9 2 Отговор

    До коментар #84 от "ЖЕКО":

    Умри за овчарите
  • 100 Наивник

    2 21 Отговор

    До коментар #2 от "Червената шапчица":

    Да направим услуга и на Путин. Хайде и всички ватенки за Масква.

    Коментиран от #104

  • 101 Страничен наблюдател

    12 1 Отговор
    Айдееее...и New York Times ли са русофили и путинисти?
  • 102 Гого

    22 2 Отговор
    Браво на Чичо Сам. Натискат Зеленски да доунищожи населението на Украйна. Война до последния украинец. Абе какво стана с миролюбците, както се представят НАТО и САЩ? Защо натискат непрекъснато за повече хора, които да умират за техните интереси? Защо се извършва насилствена мобилизация? Нали украинския народ беше обхванат от патриотични чувства и едва го удържаха да хукна към фронта. Защо военкоматите в Украйна ловят патриоти по улиците, домовете и обществените места, насилствено ги напъхват в автомобили, пребиват тези, които не искат да умират за нацитата. Защо Зеленски иска насила да върне мъжете избягали от режима му в Европа, пък и не само там, като забрани на посолствата на Украйна да подновяват документи в чужбина, а да се върнат в Украйна където ги чакат Азовците да ги облекат и пратят на фронта. А що се отнася до жертвите, то ситуациятае показателна. В Русия след първоначалната мобилизация от 300 хил. души друга няма, но потока от доброволци непрекъснато расте. Как беше казано в един американски филм. Няма нищо по силно от сърцето на доброволеца. Добре е и американците да си припомнят тези думи.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Статистик

    24 7 Отговор

    До коментар #100 от "Наивник":

    Що пък не? С кеф ще ида в Москва, готин град е! А ти гепай мешката и бегом при Зеления, че нещо е закъсал с човешкия матрял, ще ти се израдва!

    Коментиран от #108, #110

  • 105 Всичко е заради Р. ,а защо -знаем.

    15 2 Отговор
    ДА ,ДОСЕГА "НЕПРЯКО" А СЕГА ПРЯКО ! НЕПРЯКО ПОДПАЛИХА ВОЙНАТА И НЕПРЯКО НА НАКОЛКО ПЪТИ СПРЯХА ЗЕЛЬО ДА ПАДПИШИ МИРЕН ДОГОВОР . ПРОСТО ПРЯКО И НЕПРЯКО ИСКАТ ТАЗИ ВОЙНА И ИСКАТ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДО ТСВ. СБЪДНАТА МЕЧТА!!
  • 106 Стържигащев

    3 12 Отговор

    До коментар #17 от "САТЪРА НА ХАНА":

    То от сто години така , през ВСВ и на Русия помагаха и пак са ок. За тях не бери грижа. За матенка редай.
  • 107 Помагат

    1 2 Отговор
    Хората.
  • 108 Ганчо Бика

    3 9 Отговор

    До коментар #104 от "Статистик":

    И кво ще правиш в тоалетно-дворната недоимперия?

    Коментиран от #115

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Наивник

    5 2 Отговор

    До коментар #104 от "Статистик":

    Ако знаеш каква услуга ще направиш на България че и на Русия.
  • 111 ПОЛИГЛОТ

    12 1 Отговор
    САЩ аскер ще гризнут большай ЧЕП
  • 112 Загубите на ВСУ са половин милион!

    12 1 Отговор
    "Американските власти цинично заявяват, че украинците ще загиват за техните интереси в борбата срещу Русия. Общо от началото на специалната военна операция загубите на украинските въоръжени сили възлизат на почти половин милион военнослужещи“,
    - посочи истинската цена на западната „помощ“ за режима в Киев Сергей Шойгу.
  • 113 Пропаганда оод

    14 1 Отговор
    "Украйна трябва да се увери, че има хората, от които се нуждае, за да се бие"
    Иначе какво ,ще "услужите" със свежа сила ли. Айде пращайте им всичко - самолети ,патриоти ,матриоти ,че на Байдън му пада...рейтинга. от обещанията си успя да изпълни само взривяването на северен поток и поддържането на огъня в Украйна и близкия изток. Опитите да се зъби на Китай срещат сериозен отпор , с който Китай дава да се разбере ,че може бързо да им "скрие кибрита". На всички е ясно ,че сащ няма да изменят на стила си и няма да престанат да дразнят "партньорите си" със всякакви шантажи ,но след събитията ,на които всички са свидетели все по-малко стават упоритите слепци ,които не виждат наглия нос на хегемона ,който се бърка навсякъде.
  • 114 Лошо

    10 1 Отговор
    Още 3,4 милион орки и Украйна приключва.
  • 115 Чук между рогата

    8 0 Отговор

    До коментар #108 от "Ганчо Бика":

    Ще ви бичи с дърти ракети докато се вразумите.
  • 116 Украйна

    12 1 Отговор
    “ трябва да се увери, че има хората, от които се нуждае, за да се бие", каза представител на Белия дом.

    Те знаят какво трябва от момента в който Сен. МакКейн се срещна с Олег Тиахнибог , лидер на Свобода и
    отявлен фашист, 2013 , Wiki
  • 117 Даа!

    22 1 Отговор
    До преди Мегдана,аз мислех,че украйнските мъже са с корави топки.И наистина,от преките ми контакти личеше че са такива.Сега,от две години ги хвърлят в огромна месомелачка,а те покорно вървят към нея..С тази статия( нито е от руски,нито европейски източник,а направо от извора) кристализира факта,че фаш ги използва за пушечно месо...Ако не сте готови за месомелачката,няма милиарди!" Абе хора,докога ще търпите да ви броят за кланичен добитък? Във вас е реалната власт,защото вие държите оръжието.От автомата,до танк,бетеер.Тръгвате и няма сила,която да ви спре.Кой ще посмее - полицията,или клоунските политици да ви се Помете всичко по пътя си до столицата( то няма и какво) А там ,ги изкарайте от топлите кресла на площада.Иначе,ще има още десетки, стотици хиляди почернени семейства.Вашите семейства!

    Коментиран от #125

  • 118 Шоги 6

    11 1 Отговор
    Тъй де,има още украинци за пушечно месо на НАТО и САЩ,ще се воюва до последния украинец....! Така искат господарите от САЩ...!!!
  • 119 Шоги 6

    8 1 Отговор
    Тъй де,има още украинци за пушечно месо на НАТО и САЩ,ще се воюва до последния украинец....! Така искат господарите от САЩ...!!!
  • 120 Шоги 6

    11 1 Отговор
    Козяшките тролове,лаят тука...ама отдавна да някое друго измерение, нямат никаква връзка с действителността.....! Ама за някой друг цент...! Само че скоро ще трябва да хващат последния самолет,за колесника....и в USA или ....по клоните и диреците с въже....

    Коментиран от #127

  • 121 Стратегията на САЩ

    11 2 Отговор
    До последния украинец.

    Коментиран от #124

  • 122 За по-слаба Русия

    10 1 Отговор
    От Украйна пушечното месо. От щатите пари на заем. Гасете лампите.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Путин гол до кръста на кон

    3 7 Отговор

    До коментар #121 от "Стратегията на САЩ":

    Аз ще се бия със САЩ до последния руzzнак!
  • 125 Путин гол до кръста на кон

    3 8 Отговор

    До коментар #117 от "Даа!":

    Така като му чета на този тирадата и започвам да се чувствам като на манифестация за деня на победата. Украинците били хвърляни в месомелачка!!! И къде е тази месомелачка? У тях, на тяхната земя. И кой им я донесе тази месомелачка? Марсианците? Ние! Ние, техните братушки занесохме месомелачка за украинци в Украйна! Но не е вярно, че само украинци мели месомелачката. От другата страна мели и от нашите. Но аз ще воювам срещу Зеленски до последния руzzнак! Дааа
  • 126 Констатираща

    13 2 Отговор
    Много е лесно да се води война с чужди войници и да се печели от търговията с оръжия. Такава е тактиката на САЩ.

    Коментиран от #128, #129

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Путин гол до кръста на кон

    1 9 Отговор

    До коментар #126 от "Констатираща":

    Права си дарагая! Аз си воювам с моите войници, моите затворници, моите чеченци, моите буряти, моите калмики, чукчи и якути и так далее... Благодаря ти констатираща за констатацията!!! Поклон!
  • 129 Шойгу

    0 6 Отговор

    До коментар #126 от "Констатираща":

    Пък и ние не търгуваме с оръжие!!!
  • 130 Абвгд1

    10 1 Отговор

    До коментар #46 от "Наско":

    Най- голямата държава в Европа е Русия
  • 131 Гост

    1 5 Отговор
    Ма разбира се,че до последния украинец.Тези силно мотивирани хора няма как да не се предадат на руснаците,по добре живи в плен отколкото на парчета за хамериканските идеали.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Бай Иван

    7 1 Отговор
    дадоха им заем,а украйнците ще го плащат с кръв. Толкова за благодетелите партньори. Важно е да сисипем Русия без капка американска кръв и платено с напечатани хартийки.
  • 134 Мхм сигурно

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "ТаУмВзе":

    белите в Европа вече, се оглеждат и внимават някой Африкански глобалист, като тебе дето не харесва границите, да не им изкочи зад ъгъла да ги ограби и изнасили. В Америка като са големите глобалисти, защо ни искат визи и ни проверяват като сме европейци?
  • 135 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "ТаУмВзе":

    Аз съм най големият господински боклукк.
    Кравите от бялата плевня ме финансират.
    И всичко това е благодарение на америка.
    Да живее усраинският бандеро хохлятски нео нацистки строй и американският ми Мил и така Ценен Цент!
  • 136 Хохо Бохо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    Хахаа, На ха,Му ха
    супер, ще падне яко млатене на кравешкият ми продажен Сурат,
    Е па центовете като мен от заран квичът на умрело гладни по сукаците
  • 137 Хохо Бохо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хохо Бохо":

    50:1 – такова е съотношението на моят пилешко усрайнски птичи мозък спрямо атлантическите ми алчни господари.
    при авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" юлиян рьопке.
    рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут".
    Пропагандата от Вашингтон и Киев му е Фатката. Въпреки това обаче, Руснаците не се спират и на Руското военно командване изобщо не му пука за живота на продажните събрани от улиците - куцо, кьораво, сакато бандер хохлят
    Работата е ясна Войници – Нямат, Нямат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят укрите.
    Има много визуализиране в разказаното в профили в Twitter със снимки от видео, показващо обстрел с дронове по усрайно х американски и немски бронирани раз порини консервни кутии, ужким си машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от авдеевка.
    Швабите добавят: При някои Руски атаки към водяне и северно (южния фланг на ), нашите славни уСрайнци загубиха са 100 души срещу 0 от Руска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е, за хора със слаби нерви, като мен самият
    Хохо Бохо.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: