Бойко Борисов: Ще построим ново национално стадионче

11 Септември, 2018 14:56
15 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2436
Автор: Иво Стойнев

След срещата си с волейболните национали във Варна министър-председателят Бойко Борисов разкри, че има вероятност държавата да инвестира 100 милиона лева за нов стадион за националния отбор по футбол.

“Националите играят добре. Ако продължат така и догодина, и се класират, аз мисля, че догодина може едно кокетно ново стадионче да им направим. Бих се радвал да завършат първи в групата. Играят много сърцато. Мисля, че стотина милиона може да се отделят за един нов стадион да направим. Изцяло футболен, но да има защо. Стадион “Васил Левски" нали му правиха ремонт за толкова много пари. Нали го избушиха и откраднаха парите. Не му направиха нито козирка, нито зали, нищо. Протече... Правиха му наново ремонт. Те го обраха, откраднаха”, коментира премиерът.

Футболните фенове в страната отдавна мечтаят за нов стадион за националния отбор по футбол. На Балканите почти не останаха държави, които да нямат модерни съоръжения, където да играят представителните им тимове. Гърция, Турция и Румъния приемаха финали от Шампионската лига и Лига Европа, а дори Македония беше домакин на мача за Суперкупата на Европа.