Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 20:32 7 236 22

Тръмп с нов удар за Китай

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • китай

САЩ се изтеглиха от международния пощенски договор

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви, че се оттегля от международния пощенски договор, съобщи Fox News.

Договорът определя цените таксите, с които страните се таксуват взаимно за транспортирането на пакети. Според Тръмп договорът позволява на по-слаборазвитите страни, включително и Китай, да транспортират своите стоки в САЩ с отстъпки.

Според източници от администрацията на Тръмп, американското правителство ще се опита да предоговори пощенските тарифи. Изтеглянето от договора ще отнеме цяла година на САЩ.

През този период ще могат да се търсят възможности за ново договаряне. В момента се работи по нови споразумения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    37 67 Отговор
    Чичо Дончо е велик, пере ги наред всите, не признава китайци, руснаци, иранци, морти ги наред и без почивки ! Браво чичо Дончо, суперяк си брат ми !!

    Коментиран от #4

  • 2 onq s konq

    24 37 Отговор
    Китай държи на бой.Лошото е че Тръмпи не си знае силата и ако вземе да ги убие,...КОЙ ШЕ ГИ РОВИ?!

    Коментиран от #11

  • 3 ПО СЛАБО РАЗВИТИТЕ СТРАНИ- КИТАЙ ??;??

    37 4 Отговор
    .......

    Коментиран от #21

  • 4 ivan4o

    31 11 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Искат 3СВ но Държавниците на Китай Русия европа и така на големите държави са разумни и не обръщат внимание на 1 психопат

    Коментиран от #8

  • 5 jambazina

    18 5 Отговор
    Ха, вече няма да има безплатна доставка от Алибаба?
  • 6 Дедо Гошо

    20 10 Отговор
    Пълен психар.
  • 7 среднощен

    38 10 Отговор
    Скоро ще има "икономическо цунами"..!? Твърде много станаха фронтовете, на които воюва Тръмп..!? Спрямо Китай определено греши..!? Скоро ще разбере, че "азиатското търпение" също има край..!?

    Коментиран от #12

  • 8 Рязана карабина

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "ivan4o":

    iva4o бре, Европа се пише с голямо Е, ама ти откъде да знаеш такива подробности, нали си от БЦК (Българския Цигански Комитет)
  • 9 моко бъчвата

    10 29 Отговор
    Чичо Дони ако резне и американския пазар за китайските стоки, то китайците за да се изхранят, трябва да почнат да пасат трева.

    Коментиран от #13, #19

  • 10 Бесен Язовец

    12 5 Отговор
    Един месец след избирането на Тръмп папа Франциск открито го нарече „нехристиянин“. Изданието Catholic Herald цитира думите на папата за Тръмп:

    „Болестта, или по-точно греха, който най-много осъжда Иисус, е лицемерието – когато някой твърди, че е християнин, но не живее съгласно учението на Христа. Вие не можете да бъдете християнин, ако не живеете като християнин…“
  • 11 Брат

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ти ми оправи настроението за вечерта!!!
  • 12 Да да

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "среднощен":

    Той вече го разбра! Турците търпяха,търпяха пък накрая се обърнаха с дупе! Много им е малко търпението и Дончо няма да смогне да ги оправя!

    Коментиран от #18

  • 13 Да да

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "моко бъчвата":

    Няма такова нещо! Китай винаги ще има повече ориз отколкото трева!
  • 14 Митко мангала

    19 3 Отговор
    Ти умнико , върни трилионите долари ,,заеми,, на Китай тогава ги удряй ,,до гуша сте в заеми
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Антисоциалист

    10 1 Отговор
    Господа,обратно на заглавието на текста твърдя, че няма никакъв удар по Китай. Китай отдавна не е слаборазвита страна, а втора в света икономическа и военна сила и не се нуждае от състрадателни отстъпки, пък и те са не за Китай изобщо, а за търговците му. Изразът в текста "...да транспортират своите стоки в САЩ с отстъпки" показва, че не става дума за писма между граждани, а за доставки на стоки. Естествено е Президентът Тръмп да спести на страната си излишни й отстъпки, та и договаряни по време оно. Гладната смърт в Китай е от миналото, а сега има и милиардери. Ценовите отстъпки за тях са нелепи, а и има разлика между тях и Китай...
  • 17 osmiatorg

    0 14 Отговор
    1.5 милиарда жълти маймуни, са ненужни.
  • 18 среднощен

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Единствената причина Китай все още да се "снишава" е, че държи огромна част от дълговете на САЩ..! Ако сега удари ще загуби много..! САЩ имат история от има-няма триста години.., Китай от повече..!? САЩ
    са "преходно явление" в човешката история - "изкуствен пазар" потребяващ 45% от световния брутен продукт...!? Това безумие все някога ще свърши..!? "Падна Вавилонската блудница"..!!! Така пише в книга АПОКАЛИПСИС..!!!
  • 19 куку руку ку

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "моко бъчвата":

    Китай е втори по големина (след Япония) кредитор на сащ с около 25% от външният дълг на сащ- 1100 млдр долара. И к'во ще стане ако китайците си поискат паричките?

    Коментиран от #20, #22

  • 20 onq s konq

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "куку руку ку":

    Не могат да си ги поискат ,защото на никой не му е приятно да му показват "среден".
  • 21 Ки-Ко

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "ПО СЛАБО РАЗВИТИТЕ СТРАНИ- КИТАЙ ??;??":

    По голямата част от Китай живее в 19 век...
  • 22 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "куку руку ку":

    Ами много просто ще си го получат с лихвите! Докато доларът е световна резервна валута всички ще слушат какво говори господарят на Белия дом. Останалото са фантазии, на кой ще продава Китай ако не на Щатите можеби на Бутан. Хайде стегнете се САЩ ще печатат долари докато зад тях стои добре смазаната военна машина. Ердоган нали много се би в гърдите колко е велик, е за 2-а месеца подви опашка като пале.