Last news in Fakti

3 Януари, 2019 15:17 3 096 6

Съдът освободи младежа, убил баща си, защитавайки майка си

  • аксаково-
  • осеново-
  • убийство

Младият руснак остава под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая

Съдът освободи младежа, убил баща си, защитавайки майка си - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС, архив

Окръжният съд във Варна освободи от ареста 17-годишния младеж, обвинен за убийството на баща си младеж в село Осеново, предаде „Фокус".

Момчето е руски гражданин. Той ще бъде под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая към Районното управление в Аксаково. Според адвоката на младежа Юлиян Георгиев най-вероятно той и майка му ще се върнат в дома си в село Осеново. Майката е длъжна да уведомява властите, ако двамата решат да напуснат населеното място.

Адвокатът на младежа - Юлиян Георгиев, твърди, че убийството е станало при самозащита. По думите му това, което клиентът му е разказал за станалото на 1 януари вечерта, е, че 42-годишният баща под влияние на алкохол е нападнал майката, опитвайки се да я души. Така младежът е наръгал с нож баща си, но не е целял убийството му.

Според адвоката майката и синът са били жертви на системен тормоз и физическо насилие в дома. Те обаче не са подавали сигнали до социалните с искане за защита. Малцина от съседите им знаели за проблемите им, но никой не е предприемал някакви действия.

По първоначална информация семейството е от Москва, но преди няколко години продали жилището си там и купили имота в село Осеново. Убитият 42-годишен мъж е имал бизнес у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    39 0 Отговор
    Едно правилно решение да вземе и нашия съд
  • 2 ДАААА

    12 27 Отговор
    В МОСКВА Е ТОЛКОВА ХУБАВО, ЧЕ РУСНАЦИТЕ БЯГАТ У НАС , А ИНАК ДЕЯНИЕТО СИ Е ТИПИЧНО РУСКО ЕЖЕДНЕВИЕ, С ДВЕ ДУМИ --ЦИГАНСКА РАБОТА !

    Коментиран от #3

  • 3 МДААА.....

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "ДАААА":

    БЪЛХАРИЯ Е НА ПЪРВО МЕСТО В СВЕТА ПО УБИЙСТВА И САМОУБИЙСТВА НА ЧОВЕК ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. ТУК И ДА НЕ СИ ЛУД ША ПОЛУДИЕШ...
  • 4 Трънчев

    16 0 Отговор
    Правилно решение на съда.
    Само че същият този съд пуска истински престъпници на свобода, ей така за спорта.
  • 5 Густавсон

    4 3 Отговор
    Тия руснаци пият промишлени количества водка и после незнаят кво правят
  • 6 един

    1 2 Отговор
    Всичко разбирам, сигурно точно така е било. Само че защо ли ми се иска майката и синът да се завърнат в родната си страна. И без това нямат регистрация. Имаме си предостатъчно алкохолици и убийци. Да е живо и здраво горкото момче, но да наследи алкохолизма на баща си е доста вероятно.