Last news in Fakti

13 Януари, 2015 10:29 1 266 0

Кой как гласува за "Златната топка"?

  • гласуване-
  • златна топка-
  • фифа-
  • капитани

Ето и вотовете на капитаните на националните отбори

Кой как гласува за "Златната топка"? - 1
Снимка: БТА/АР
Двете суперзвезди на световния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси не гласуваха един за друг в анкетата на ФИФА за определяне на най-добрия футболист в света за 2014 година. Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо, който защити най-ценния индивидуален приз във футбола, посочи в своя анкетен лист на първо място Серхио Рамос. На второ и трето място той е поставил други двама съотборници в Реал Мадрид - Гарет Бейл и Карим Бензема.

Четирикратният носител на Златната топка Лео Меси е поставил на първо място Анхел Ди Мария, следван от Андрес Иниеста и Хавиер Масчерано. Интересен е изборът на капитана на Англия Уейн Руни. Той се доверява изцяло на футболисти на Реал Мадрид: 1. Кристиано Роналдо 2. Тони Крос 3. Гарет Бейл.

За капитана на Швеция Златан Ибрахимович №1 си остава Лео Меси. Ибра е поставил Мануел Нойер на второ място и Кристиано Роналдо на трета позиция.

Капитанът на Италия Джанлуиджи Буфон е сред малцината, чийто вот изцяло съвпада с резултатите. Икер Касияс е дал пет точки на Роналдо, три на Серхио Рамос и една точка на Томас Мюлер.

Новият капитан на Германия Бастиан Швайнщайгер е заложил изцяло на сънародници и съотборници в Байерн: 1. Нойер 2. Лам 3. Мюлер. Капитанът на Холандия Робин ван Перси е гласувал за Ариен Робен, Златан Ибрахимович и Мануел Нойер.

Българският капитан Ивелин Попов е поставил Кристиано на първо място, следван от Ибрахимович и Томас Мюлер. Бившият национален селекционер Любо Пенев е дал пет точки на Роналдо, три на Мануел Нойер и една точка на Тони Кроос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА