Last news in Fakti

18 Август, 2016 00:49 855 0

Порто и Рома не се биха

  • плейоф-
  • шампионска лига

Монако попари Виляреал като гост

Вторият ден от плейофните сблъсъци между кандидатите за участие в груповата фаза на Шампионската лига и предложиха доста попадения и интересни развръзки.

В най-важият мач, който всички следяхме с трепет, българският евробоец - Лудогорец се наложи с категоричното 2:0 над Виктория Пилзен на националния стадион "Васил Левски". Попаденията през втората част на Моци от дузпа и Мисиджан изстреляха родния шампион по пътя към второто му участие в най-комерсиалния клубен турнир.

Полският първенец Легия (Варшава) също не сгреши и със същия резултат - 2:0 надигра като гост Дъндолк.

През първото полувреме ирландците успяха да удържат нулевото равенство, но след почивката разликата в класите си каза думите и Легия взе комфортен аванс преди реванша идната седмица.

Българският футболист в редиците на Легия - Михаил Александров, започна на резервната скамейка и влезе в игра в 89-ата минута.

Селтик си спретна голова фиеста и също крачи уверено към участието си в Лигата на богатите.

Шотландците разбиха с 5:2 гостуващия Апоел Беер Шева.

Още в деветата минута след сблъсък между Скот Синклер и вратаря Гореш топката стигна до Рогич, който се разписа за 1:0.

В края на полувремето Лий Грифитс привидно доуби интригата в срещата с две попадения за "детелините".

В 39-ата минута след включване на Коло Туре топката достигна до Джеймс Форест, а след това и до Грифитс, който покачи на 2:0.

В 45-ата Грифитс направи резултата класически след страхотно изпълнение от пряк свободен удар.

Гостите обаче не се отказаха и през второто полувреме успяха да върнат бързо два гола. В 55-ата Лусио Мараньо намали с удар от малък ъгъл, а само 2 минути по-късно Меликсон направи 3:2 след техничното подаване на Нвакаеме.

В заключителните 20 минути Селтик отново вдигна оборотите и довърши опонета си с нови две попадения.

В 73-ата Лий Грифитс намери влезлия като резерва Муса Дембеле, който наказа вратаря.

В 85-ата Скот Браун оформи крайното 5:2, след като не успя при първия опит, но топката отново попадна в неговите крака.

Отборът на Монако надигра с 2:1 като гост Виляреал.

Само след минута игра гостите от княжеството получиха право да изпълнят дузпа. Алфред Н'Диайе събори Лемар в наказателното поле, а Фабиньо реализира от бялата точка.

В 36-ата новата придобивка на "подводницата" Алешандре Пато се възползва от грешка в защитата на монегаските. Бразилецът отбеляза с глава след серия от рикошети и подаване с глава - 1:1.

В 72-ата минута отново Н'Диайе беше грешник за испанците, позволи на Бернардо да му отнеме топката, а след удара топката се отклони в Марио Гаспар и стана неспасяема за Серхио Асенхо. В 78-ата домакините имаха претенции за дузпа, неуважени от съдията. В 87-ата Менди влезе много грубо в краката на Марио и беше изгонен.

До нови попадения така и не се стигна.

Отборите на Порто и Рома завършиха 1:1 в дербито от плейофния кръг за влизане в групите на Шампионската лига.

"Джалоросите" поведоха с автогол на Фелипе в 21-ата минута, но в края на полувремето останаха с човек по-малко след червен картон на новото попълнение Томас Вермален.

След почивката Андре Силва изравни от дузпа в 61-ата минута, но този резултат определено дава предимство на Рома преди ответния двубой на "Олимпико".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА