Last news in Fakti

21 Август, 2016 10:05 1 341 1

Чилич отново отне радостта от Григор Димитров

  • григор димитров-
  • марин чилич-
  • синсинати

Походът на българина бе спрян на полуфиналите в Синсинати

Българската гордост в тениса Григор Димитров отстъпи драматично пред коравия хърватин Марин Чилич на полуфиналите в турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати.

Първата ни ракета при мъжете се бори сърцато, но след 6:4, 3:6, 5:7 не успя да спре противника си по пътя му към финала, пропускайки отлична възможност за първи път в кариерата си да стигне до финал на състезание от тази категория.

Най-добрият ни тенисист на два пъти успяваше да поведе с пробив в третия сет, но не съумя да затвори двубоя в своя полза и в крайна сметка се предаде след близо два часа и половина игра.

Мачът на Централния корт стартира малко след 04:00 часа българско време, но след само един изигран гейм беше прекъснат заради дъжд. Принудителната пауза продължи цели два часа.

Димитров имаше огромна мотивация да запише първи успех срещу Чилич и да си отмъсти на хърватина, който само преди две седмици го елиминира още на старта на олимпийския турнир. Това обаче така и не се случи.

За нашенеца все пак остава утехата, че направи най-силния си турнир от много време насам и отстрани последователно Жил Симон, Фелисиано Лопез, Стан Вавринка и Стийв Джонсън.

От утре българинът ще се завърне в Топ 30 на ранглистата, а това означава, че ще бъде сред поставените в започващия на 29 август US Open.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.