Last news in Fakti

27 Септември, 2016 20:39, обновена 27 Септември, 2016 20:41 12 066 0

36-годишният Иван Класнич се бори за живота си

  • иван класнич-
  • бори-
  • живот-
  • футболист-
  • бъбрек

Бившият хърватски футболист се нуждае от нов бъбрек, за да оцелее

36-годишният Иван Класнич се бори за живота си - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият футболен национал на Хърватия Иван Класнич се бори за живота си, информира изданието Die Welt.

36-годишният Класнич се нуждае от трансплантация на нов бъбрек, потвърди самият той пред медиите в Германия. Проблемите на хърватина започват още през 2007-а, а оттогава насам той живее с бъбрека на баща си. Въпреки това обаче присаденият орган вече не е надежден, тъй като не функционира нормално.

"Лекарите започват да клатят глава, когато видят състоянието ми.", коментира Класнич.

Шампионът на Германия от 2004-а година с Вердер (Бремен) хори редовно на бъбречна диализа в родния си град Хамбург. Намирането на донор обаче е станало далеч по-сложно. Семейството му също не може да помогне, тъй като тялото на хърватина е развило антитела срещу бъбреците на роднините. Един от вариантите е бъбрек на починал човек, но и това няма да стане никак бързо, защото още хиляди в Германия чакат, подобно на Класнич.

Освен във Вердер, бившият хърватски национал игра в Нант и Болтън, преди да завърши кариерата си в Майнц 05 през 2013-а година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА