Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 22:51 723 0

Берое не прости на затъващия Монтана

  • берое-
  • монтана-
  • първа професионална група

Отборът на Берое записа много измъчена победа над опашкаря Монтана в среща от 12-ия кръг на Първа професионална група.

"Заралии" се наложиха като домакини с 2:1 в официалния дебют на  новия си старши треньор Ферарио Спасов.

Така, отборът от Стара Загора прекъсна негативната си серия от четири поредни загуби. За Монтана това бе второ поражение, след като в миналия к ръг загуби от ЦСКА-София с 0:2.

В 27-ата минута Атанас Зехиров направи резултата 1:0 на стадиона в Стара Загора. Националът изпълни перфектен пряк свободен удар, а по този начин вкара и първия си гол за сезона в шампионата.

Второто полувреме стартира с лек натиск на домакините, но противно на очакванията, резервата Стивън Петков изравни резултата. Младият нападател се появи от скамейката, но след само осем минути на терена успя да накаже бившия си отбор. Той получи перфектен пас от Сергей Георгиев и с лекота вкара кълбото в мрежата на Благой Макенджиев.

В 62-ата минута гостите от Монтана бяха близо до пълен обрат. Бранителят Бамба стреля по невероятен начин със странична ножица, но вратарят на "заралии" спаси вратата си. В 73-ата минута играчите на Ферарио Спасов вкараха втори гол. Резервата Александър Василев изведе Мапуку очи в очи с Христо Иванов, опитният голмайстор не сбърка и направи резултата 2:1.

До края на мача гостите се опитаха да стигнат до равенство с изпълнения на Петков и Сергей Георгиев, късметът обаче не бе на тяхна страна.

В следващия кръг Берое ще пътува до Пловдив, за да се изправи срещу Локомотив, а Монтана е домакин на "канарчетата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА